NotePro- en TabPro-tablets Samsung krijgen 12,2"-scherm

Samsung heeft tijdens de CES een nieuwe generatie tablets aangekondigd: de Galaxy TabPro en Galaxy NotePro. De NotePro beschikt over een 12,2"-scherm, terwijl er meerdere soorten TabPro-modellen uitkomen, verkrijgbaar met schermdiagonalen van 8,4",10,1" of 12,2".

Volgens Samsung worden beide nieuwe tablet-series voorzien van Android 4.4. Het 12,2"-scherm van de NotePro heeft een resolutie van 2560x1600 pixels. Welke soc wordt gebruikt hangt af van welke variant wordt gekozen en de regio waarin de tablet wordt verkocht: de versie die compatibel is met de 4g-technologie lte wordt voorzien van een Snapdragon 800-soc van Qualcomm, terwijl overige versies over een Exynos 5 octacore-soc van Samsung zelf beschikken. In het verleden kwam Samsung doorgaans met de Snapdragon-versies naar de Nederlandse markt.

Voor het nemen van foto's is een 8-megapixelcamera aanwezig, met een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Er is 3GB ram, terwijl de accu een capaciteit van 9500mAh heeft. De opslagcapaciteit komt in de hoeveelheden 32GB en 64GB, terwijl ook een micro-sdslot aanwezig is om het opslaggeheugen uit te breiden met nog eens maximaal 64GB.

De TabPro-serie biedt vergelijkbare specificaties als de NotePro. Alleen bij de 10,1"- en 8,4"-variant is met 2GB en 16GB of 32GB respectievelijk minder ram en opslaggeheugen beschikbaar, en is de accu minder krachtig. Daarnaast wordt de NotePro, vergelijkbaar met de voorganger Galaxy Note 10.1, geleverd met de S Pen-stylus.

Samsung heeft bij de aankondiging van zijn tablets tevens nieuwe software openbaar gemaakt. Zo wordt er 'e-meeting'-software voorgeïnstalleerd; daarmee kunnen gebruikers in een zakelijke omgeving met elkaar videobellen of content met elkaar delen. Ook krijgen gebruikers abonnementen op nieuws- en softwarediensten, waarbij het aanbod afhangt van de regio waarin de gebruiker zich bevindt. Met het zogenoemde Magazine UX is het mogelijk om favoriete content te groeperen op een 'dashboard'.

In het eerste kwartaal van dit jaar komen de tablets te koop in Nederland. De NotePRO 12,2" met 32GB en wifi gaat dan 749 euro kosten. De TabPRO 12,2" met 32GB en wifi kost dan 649 euro en de 10,1"-TabPro's met wifi en lte kosten respectievelijk 479 en 609 euro. De kleinere TabPRO's met 8,4"-scherm gaan voor 389 euro en 519 euro van de hand, voor respectievelijk de wifi- en de lte-versie.

Door RoD

Admin Mobile

06-01-2014 • 23:00

46 Linkedin

Lees meer

Reacties (46)

Wijzig sortering
Lijkt me sterk dat dit de definitieve prijzen worden. De TabPro 10.1 van €479 zou dan moeten concurreren met een Note 10.1 2014 van €489 terwijl deze 1gb meer ram, een krachtigere accu en WEL stylus support heeft.
Lijkt mij niet zo moeilijk kiezen...

Toch jammer ik had graag een oled scherm op de nieuwe Note/TabPro 10.1 gezien en misschien een snapdragon 805.

[Reactie gewijzigd door PepijnvLeeuwen op 7 januari 2014 16:06]

Het komt uit het persbericht dus ja ;)
En het zijn adviesprijzen dus ze zullen in de winkel wat lager liggen natuurlijk.
Is dit tablet te adviseren om flink mee te tekenen? (lees: schetsen / uitgewerkte schets /tekenen) en afronden met mijn vaste computer. Ik loop regelmatig met tal van ideeën die ik snel uit wil schetsen. En soms je schets even lekker door trekken richting een halve tekening is ook leuk. Kruipt dit langzaamaan voorzichtig richting een Cintiq 'light' ?
Had hier een note 10.1 eerste generatie gebruikt, met de sketchbook app kan je degelijk wel op een mooi niveau tekenen, zeker als je een Jot Touch erbij gebruikt...maar om echt dingen uit te werken zou ik toch bij wacom blijven.
Het gaat om de fase voor het uitwerken. Schetsen. Schetsen soms al een beetje door tekenenen. Het uitwerken doe ik op mijn vaste hardware boven op mn kantoortje. Ik wil juist mn brainfarts weg tekenen, en als dat in adobe photoshop (mobile) kan, of in sketchbook..lijkt me dat geweldig. Op de iPad is dat tot dusver een domper. Daarom ben ik in andere (niet apple) tuintjes aan het kijken :)
+1Anoniem: 449164
@RoyK7 januari 2014 00:18
Dat gaat goed, zelfs ik kan er op tekenen op goed niveau en zo laag is m'n basis niet.
zekers, de drukgevoeligheid is nuttig.
0Anoniem: 449164
@MelvinV27 januari 2014 16:58
Maar ook andere zaken zoals de tekenprogamma's van Samsung zelf zijn gewoon erg goed uitgewerkt.
Ik zou eens een ander Samsung Note product bekijken. Het is wel Wacom technologie geloof ik.
Ik vind de S-Pen zelf erg indrukwekkend, is niet te foppen en een volgt keurig het penpuntje al zweeft die 1 cm van het display vandaan! Ondersteund zo ook mouseovers op websites btw.
Heb zelf de Note 3 waar dezelfde technologie achter zit. De stylus werkt goed en is drukgevoelig, maar houd er wel rekening mee dat er altijd een beetje input lag is. Anand van Anandtech geeft aan daar zelf niet tegen te kunnen, waar Brian (ook van Anandtech) hier geen problemen mee heeft. Iets persoonlijks dus. De Surface schijnt hier overigens minder last van te hebben.
Ik heb de Note3 ook en neem die lag maar amper waar en dan moet ik mijn best doen door als doedelzak op en neer te scrollen, en kan er geen last van hebben in de praktijk.
Het gewoon zo dat het beter opvalt met een puntige pen; nu zie je die paar pixels die het achter de pen aan holt, eerst niet want er zat een "dikke" vinger in de weg.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 7 januari 2014 09:12]

Volgens Nu.nl gaat de NotePro 749 euro kosten. Mij te duur voor een Android tablet eerlijk gezegd, als je een formaat van ruim 12 inch sowieso al als een voordeel ziet.
10" tablet displays should be enough for everyone. |:(

Ik als groot/lang persoon verwelkom alles dat niet als kinderformaat aanvoelt.
Ik ben blij dat er eindelijk een 12" pen tablet bestaat, al is die nu helaas nog zo duur als een ipad.

Ok. Nu nog bus/trein stoelen waarbij de hoofdsteun niet in mijn rug steekt.. :Y) al reis ik niet meer per OV, dat wens ik niemand toe.
Daadwerkelijke verkoopprijs = Samsung adviesprijs - 100 euro.
1-2 maand later nog 100 euro minder in deze prijsklasse.

De Note 3 (oktober 2013) bijvoorbeeld, had ook een adviesprijs van 750 euro en staat sinds december stabiel rond de 550 euro.
De tab pro 10 is dus een note 10.1 2014 met 1 gb aan ram- en een stylus minder. Benieuwd nar de adviesprijs

[Reactie gewijzigd door stijnvbml op 6 januari 2014 23:13]

Lees goed: met een 1 GB aan ram minder
De Note 10.1 had toch ook 2 GB ram, allee de Galaxy Note 3 had 3 GB RAM volgens mij.
De tab pro 10 is dus een note 10.1 pro 2014 met 1 gb aan ram- en een stylus minder. Benieuwd nar de adviesprijs
aangepast
Wat 'n big m*therf*cking prijzen zeg:
GALAXY NotePRO 12,2 inch met 32GB - WiFi voor €749,-.
GALAXY TabPRO 12,2 inch met 32GB - WiFi voor €649,-.
GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB - WiFi voor €479,-.
GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB - LTE voor €609,-.
GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB - WiFi voor €389,-.
GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB - LTE voor €519,-
Samsung is duidelijk aan het cashen op de Galaxy merknaam de kaatste tijd. 749 euro voor een android tablet is inderdaad bizar vee lgeld, zelfs al is het scherm 12 inch.
Bij de s4 en note 3 prijzen stond ik al pal, ze hebben wel een duidelijk vertrouwen opgewekt waarmee ze dit dus kunnen doen.
Ze schijnen het verdienmodel van Apple te willen overnemen :+. Nu even serieus, het zijn adviesprijzen. De daadwerkelijke prijs wordt uiteindelijk lager na een maand in de schappen te hebben gelegen. Dat neemt niet weg dat het zeker fors is, terwijl er geen gebruik is gemaakt van amoled (anders had het er wel bijgestaan).
Ik vind dat e-meeting wel handig, net als het magazine. Daartegen over staat wel dat Samsung echt ontzettend veel bloatware meelevert op hun apparaten dat zelfs sterke socs nog lag weet te veroorzaken (S4). Hopelijk hebben ze Touchwiz ondertussen wat meer geoptimaliseerd.
CLB weet stiekem als geen ander dat Samsung's adviesprijzen veel hoger liggen dan de daadwerkelijke winkelprijs, als echte smartphone-kenner hier op Tweakers :)
Dat weet ik ja, maakt het nou niet bepaald 'goedkoop' gelijk :)
0Anoniem: 449164
@CLB7 januari 2014 00:20
De prijs zakt binnen 4 maanden naar €500 en blijft daarvoor rond de 550 a 609 hangen wat helemaal niet zo prijzig is, dat is ongeveer hetzelfde als de iPad die toch als netjes geprijsd wordt gezien.
Samsung heeft bij de aankondiging van zijn tablets tevens nieuwe software openbaar gemaakt. Zo wordt er 'e-meeting'-software voorgeïnstalleerd; daarmee kunnen gebruikers in een zakelijke omgeving met elkaar videobellen of content met elkaar delen.
Nieuwe software..
Samsung moet ook elke Google app zelf opnieuw maken.
Hangouts kon dit allang..
Dat heet concurrentie en is alleen maar goed. Anders krijg je van die IE6 praktijken waarbij de markt voor een lange tijd stilstaat en dat is voor niemand goed.
Ja en ondanks dat ik veel van hun apps niet gebruik en het jammer vind dat je ze niet zonder root kan verwijderen, ben ik toch blij dat ze het doen. Waarom is dat? Vooral omdat dit artikel heel duidelijk is in wat Google doet en ik blij ben dat een bedrijf als Samsung zich hier tegen weert:
http://arstechnica.com/ga...e-by-any-means-necessary/
Weer een app'je meer, zodat ze in de toekomst af kunnen stappen van Android.
is al bekend welke amoled schermen hebben?
Gezien het tablets zijn... geen denk ik. Grote AMOLEDs zijn slecht te produceren, en Samsung verwacht veel te verkopen en moet er dus ook veel produceren.

Voor zover ik weet is er ook maar één Galaxy Tab geweest met een AMOLED paneel, en één Motorola tablet die een AMOLED van Samsung had.
Klopt, maar de geruchten gingen dat Samsung zou werken aan een 10,5" AMOled-scherm ;)
Daar doelt die denk op, zie bv. http://www.etnews.com/news/device/device/2887664_1479.html
Precies, dat bedoelde ik. In december werd sterk gesuggereerd in de media dat er nieuwe tablets met amoled-schermen op CES geïntroduceerd zouden door Samsung. Klopt dus helaas niets van! Erg teleurgesteld ben ik!

Toshiba heeft nog 2 tablets met Amoled-schermen gehad. Helaas bestaat er nog steeds geen enkele full-hd...
De tablets hebben geen hardware menu-knop meer, maar ik daarvan een app switch knop. Ik ga er vanuit dat dit op toekomstige telefoons van Samsung ook het geval gaat zijn, aangezien de hardware menu-knop vanaf Android 4.4 totaal nutteloos is.

Vanaf Android 4.4 is de overflow-menu-knop in de Action Bar altijd zichtbaar als de app daar behoefte aan heeft, ook als het toestel een hardware menu-knop heeft.
Veel fabrikanten gaan over op software buttons, maar samsung is weer zo eigenwijs om van die hardware buttons te gaan gebruiken.
Zeker op tablets is dat niet mooi en naar mijn idee ook irritant.
Hardware buttons in het algemeen zijn prima, dan heb je niet zo'n lelijke balk onderin die schermgrootte inneemt. Ik bedoel alleen dat Samsung hun hardware menu button gaat vervangen voor een hardware task switcher button omdat de menu knop in Android 4.4 overbodig is geworden.
Hardware buttons in het algemeen zijn prima, dan heb je niet zo'n lelijke balk onderin die schermgrootte inneemt.
Huh, een hardware button neemt net schermgrootte in! De reden waarom er geen hardware buttons meer zijn is om het scherm groter te maken.
De ruimte die vrijkomt bij het weghalen van hardware buttons wordt vrijwel nooit gebruikt om het scherm groter te maken. Geef mij maar de capacitieve appswitch-knop, fysieke home-knop en capacitieve back-knop, zodat er geen onnodige balken in mijn scherm komen.
Helemaal mee eens. Ik vind de echte knoppen ook veel fijner!
Leuk dat ze bij Samsung steeds beter hardware in hun producten stoppen, jammer dat je er nog niet veel aan hebt dankzij de waardeloze software, die ervoor zorgt dat het alsnog traag werkt.. :(
Volgens de hands-on op GSMarena is dat niet meer zo.
Welke betere hardware zie je? Die snapdragon 800 die al een hele tijd uit is? Of de exynos octacore die bijna antiek is?
wat ik nog mis, en belangrijk vind voor een tablet, is een opgaaf van het gewicht.
Ben heel benieuwd naar de opgaaf voor de 12" versies

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee