Gerucht: LG wil dit jaar twee telefoons met vingerafdrukscanners uitbrengen

LG wil aan vier tot vijf telefoons vingerafdrukscanners toevoegen, waarvan er twee nog dit jaar moeten worden uitgebracht. Dat stelt een Zuid-Koreaanse nieuwssite. Onder meer de G3 en de G2 Pro zouden de vingerafdrukscanner krijgen.

LG logo (75 pix)Oorspronkelijk zou LG van plan zijn geweest om de vingeradrukscanner al toe te voegen aan de LG G2, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd, schrijft ETNews. Op het allerlaatste moment zou ondersteuning voor vingerafdrukscanners uit de G2 zijn geschrapt, vanwege de instabiliteit van de vingerafdrukscanner. Als de G2 wel een vingerafdrukscanner had gehad, was LG eerder geweest dan concurrent Apple: de iPhone 5s, met vingerafdruklezer, werd kort na de G2 geïntroduceerd.

Dit jaar zou LG vingerafdrukscanners alsnog naar twee telefoons willen brengen, gevolgd door twee of drie telefoons in volgende jaren. Daarbij zou het onder meer gaan om de G2 Pro en de G3. Van die laatste ging al langer het gerucht dat hij een vingerafdrukscanner zou krijgen, evenals een smartwatch en een fitness-tracker als accessoires. De vingerafdrukscanner zou mogelijk in de achterkant worden geïntegreerd. De G2 heeft op de achterkant al knoppen.

LG zou van plan zijn om de vingerafdrukscanner beter te maken dan die van Apple, om te voorkomen dat het bedrijf het verwijt krijgt achter de concurrentie aan te lopen. Daarbij zouden de interface en de gebruikerservaring beter moeten zijn dan bij de 5s.

Door Joost Schellevis

Redacteur

22-01-2014 • 07:30

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
Beter dan Apple. Hoe dan? Die scanner werkt snel en betrouwbaar is mijn ervaring.
"Een betere gebruikservaring" is denk ik het toevoegen van al dan niet handige functionaliteiten (ala die andere Zuid-Koreaanse fabrikant). Ik neem aan dat je net als HTC bijvoorbeeld specifieke Apps per vinger kan selecteren of de scanner als mousepointer gebruiken, zeker als hij (volgens de geruchten) op de achterkant komt.
Ik gebruik de 5s nu een paar maanden en die is gewoon bulletproof tot dus ver. Voor de functie waar hij voor bedoeld is, en waar ik m ongeveer 100 keer per dag voor gebruik
(Unlocken van het scherm) foutloos en sneller dan een iPhone 5 zonder pin code. Pretty hard to beat idd
Wat Apple nog mist is het authenticeren via vingerafdruk binnen apps zelf (bv een dagboekapp waar je nu nog pincode moet invoeren) of apps unlocken via vingerafdruk (bv foto-app die alleen jij mag openen). Maar dat zijn allemaal softwarematige aanpassingen. Qua hardware is de scanner feilloos.

Het mag wat mij betreft nog wel IETS sneller zijn. Zo snel dat ik de lockscreen niet eens voorbij ziet flitsen. (ook weer een softwarematig iets denk ik)

(dankzij Touch ID heb ik wel gemerkt dat m'n rechterduim en vingers wel veel slijt. Opeens mislukken de scans vaker met m'n rechterhand. Blijkt dan dat ik weer wat wondjes heb)
Ik vind juist dat op de 5S het soms te snel gaat. Dan klik ik op de home-knop om de notificaties te checken en boem, zit ik op het homescherm... Ik ben mezelf nu aan het aanwennen om voor een notificatie-check de sleep-knop te gebruiken.
Oh. dan gebruik je toch gewoon puntje van de nagel om te checken? werkt ook.
Gebruik de aan/af knop om je notificaties te checken, je duim om te unlocken. Ik denk dat 90% van de mensen dat zo doet.
Plan hebben om de scanner beter te maken dan de concurrent is een goed streven, maar of het ze ook daadwerkelijk lukt? Apple heeft wat dat betreft een erg goede vingerafdruk scanner in de iPhone en werkt snel en betrouwbaar. We zullen zien waar LG mee komt.
Maar men plaatst de scanner op de achterkant en die snap ik nu net niet, ik heb het idee dat ze daar de mist ingaan. Achterkant is niet logisch want je wilt ook met meerdere vingers de telefoon kunnen unlocken. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak 1 van mijn duimen. Ik zie niet in hoe je dat doet met LG zijn idee. Voordeel van hoe Apple het heeft gedaan, is bijv. dat je de smartphone niet uit de docking hoeft te halen om hem te unlocken. Op de home button lijkt me veel natuurlijker.
Ik weet niet of dit geldt voor meerderen, maar ik heb mijn smartphone altijd op z'n kop (met de bovenkant naar beneden dus) met het scherm naar mij toe in mijn broekzak zitten. Dus als ik de vingerafdrukscanner op de achterkant blind zou kunnen vinden, zou ik hem al in mijn broek kunnen unlocken. Dat zou dan sneller zijn dan bij Apple. Maar alles staat of valt bij het blind kunnen vinden dus.
Dat zou een mogelijkheid zijn, maar je gaat er dan vanuit dat je altijd je wijsvinger gebruikt.
Wat als je in d auto zit, of deze ene hand niet vrij hebt of alleen je duim kan gebruiken?
Ik merk dat ik naast mijn wijsvinger ook vaak een duim gebruik, vooral als hij in een docking staat. Dus achterop kan werken voor de manier die jij aangeeft, maar dat heeft niet echt toegevoegde waarde. Want wat doe je als je hem uit de broekzakken haalt? Je pakt hem goed vast en draait het scherm naar je toe en gaat hem vervolgens bedienen.
Betwijfel of je er veel mee wint, en in sommige gevallen lijkt het mij onhandig, omdat het uit zicht is.
Misschien kan LG de eerste smartphone met een superzuinig accugebruik maken. Daar zit ik meer op te wachten dan al die onnodige zooi zoals vingerafdruktroep en aanverwante onnodige "features".
Als ze zich daarop focussen zou er een leuke markt voor ze zijn denk ik..
Dat is ontzettend moeilijk voor LG. Waarom? Omdat de ontwikkeling van de accu helemaal vastzit en de ontwikkeling van de software grotendeels bij Google ligt. Dan houden we nog de hardware over maar daar heeft LG dezelfde keuze uit als alle andere fabrikanten en je wil qua specificaties wel concurreren en niet met bijvoorbeeld een e-paper scherm aankomen (als jeniet op een niche markt concentreert).

Het is dan nogal gemakkelijk om te roepen dat ze een energiezuinige telefoon moeten ontwikkelen...
Aan de accu valt nog voldoende te sleutelen maar daar gaat het in feite niet om.
Als fabrikanten telefoons voldouwen overbodige meuk schiet het accugebruik omhoog, dat kan stukken beter.
Er zijn genoeg telefoons met supergrote accu's dus het aanbod is er al.
Door Android is de home knop als fysieke knop vrijwel verdwenen waardoor knoppen meer naar de achterkant gingen dus ik vermoed dat deze ook niet op de voorkant komt.
Ik betwijfel of LG zomaar een betere of accuratere scanner kan inbouwen qua hardware. De plaats is daarvoor ook van belang. De home knop voelt als een goede plek, die druk je ook in om de telefoon uit slaapstand te brengen.
Echter, Apple gebruikt het zowat alleen voor het unlocken. Dat is wel een beperking, ik wil er apps mee beveiligen en in app aankopen mee kunnen doen. Al is het wel goed dat Apple de scanner aan banden heeft gelegd (en de optie om het uit te zetten!), want het is niet 100% veilig (zie eerdere berichtgevingen) en het kan ook wel eens mis gaan.
Ik denk dat een andere logische plek het scherm zelf zou zijn (zoals samsung volgens de geruchten wil doen). Je plaatst je vinger op een bepaald punt op het scherm en unlocked het toestel. Dat zou minder knoppen geven.
LG verdiend trouwens wel credit voor de laatste telefoons. Ze kunnen op hardware gebied (en software gebied de laatste tijd ook) zeker goede producten maken. Alles blijft dus mogelijk.
Je kan al (in-)app aankopen doen met Touch ID. Moet je het wel een keer activeren dacht ik. Maar ik gebruik het al een tijdje (en mist die functie heel erg op m'n iPad...)
Op softwaregebied is het nog steeds huilen met de pet op. De G2 had zo veel fouten in z'n custom android UI dat sommige apps niet meer bruikbaar of belangrijke functies misten.
Ik ben ook zeer benieuwd, want nog beter dan die van apple zal moeilijk worden. Misschien ook met de vingerdrukscanner inloggen in 3 party apps?
Anoniem: 449164
@Karmos22 januari 2014 16:37
Ik denk niet dat dat gaat gebeuren i.v.m. veiligheid, dan zous je vingerafdruk dus gewoon door een API te benaderen te zijn.
Ik moet wel zeggen. Nu apple is gekomen met touch id. Komt elke merk met een vingerafdruk vergrendeling apple is wel een soort van trendzetter. Ik zeg niet dat ze met alles de eerste zijn maar ze brengen het wel op een manier waardoor het nieuw is. Net als de ipod, ipad.
Werkelijk waar ik snap dat hele geleuter met die vingerscanners niet... Wie zit hier in godsnaam op te wachten?? Net zoiets onzinnigs als iris scanners op een smartphone... Waw kijk eens wat ik heb... Ga jullie toch eens bezig houden met betere en duurzamere accu's!!! Huidige high end smartphones met een accuduur van 3 dagen onder flink verbruik, daar zit ik op te wachten.

edit-
Ow ik zie dat dit statement al gemaakt is boven me. Sorry voor de ergernis...

[Reactie gewijzigd door Freakstyler op 22 januari 2014 09:56]

(Goed werkende!) vingerafdrukscanners zijn dingen die je niet nodig hebt, tot je het gebruikt en nooit meer anders wilt.

En nieuwe features kunnen parallel geimplementeerd worden. Het is niet OF/OF. Nieuwe accu-ontwikkelingen zorgen alleen maar voor dat het apparaat nog kleiner, lichter en dunner gemaakt worden. Er zijn niet veel fabrikanten die voor langere gebruikersduur gaan.
Als je de accutechniek van een iPhone 5S in het formaat van een iPhone 3 stopt, dan zal de iPhone3 opeens ook 2-3x langer meegaan.

In plaats van een dikkere en zwaardere telefoon te maken, zullen fabrikanten voor dun en licht gaan, zodat 3rd parties zelf een accupackcover kunnen maken. Mensen die dan extra gebruikersduur willen ipv compactheid, zullen dan gewoon een mophie-case kopen.
Als je een beetje T.net volgt dan zou je weten dat er al high end telefoons met enorme accu's bestaan. Je ergernis is dus een gevolg van je eigen onwetendheid.
Anoniem: 290010
22 januari 2014 11:22
nog meer persoonlijke gegevens verstrekken via een vingerafdruk?
nog meer 13 in een dozijn opmerkingen over het trendy topic privacy?

Kun je op zijn minst uitgebreider onderbouwen wat je voor- en tegenargumenten zijn? Het lijkt zo net of je jan en alleman na zit praten.

Ik vraag me dus echt af wat een crimineel met mijn vingerafdruk wil en denkt te kunnen... Identiteitsfraude? Of wil diegene mijn vingerafdruk namaken in siliconen zodat hij mijn gestolen laptop/telefoon kan gebruiken? Ik zie het allemaal niet voor me...
Anoniem: 469794
22 januari 2014 12:30
ik snap het echt niet, ik vind het meer een onnodige luxe
Tja tot je het 1 maal gebruikt hebt en dan kom je erachter dat het gewoon erg handig is.
Ik zou zeggen, gebruik het eerst eens.
Dus als de G2 eerder was uit gekomen met een vingerafdruk scanner, wat bijna het geval was, das was Apple de na-aper?

Ik denk dat het verhaal niet zo zwart-wit is. Het is net als met trends in rest van de productwereld. Die worden gelijktijdig door de fabrikanten het leven ingeroepen. En ja, er zal dan altijd wel een de eerste zijn...
Het is toch wel wat meer zwart wit hoor. Apple heeft de code gekraakt voor vingerscanners net zoals het destijds de code heeft gekraakt voor schermbediening. Er waren al toestellen met een vingerafdrukscanner voor de iPhone ermee kwam maar ze werkten niet zoals dat hoorde. Net zoals er al telefoons met touchscreen waren voor de iPhone verscheen, die werkten ook voor geen meter.

Wees dus maar zeker dat LG niet was uitgekomen met een succesvolle vingerscanner voor de iPhone dat deed. Alle fabrikanten hebben het idee destijds laten varen omdat het niet werkte. Er deed wel al meer dan een jaar het gerucht dat Apple een vingerscanner op de iPhone zou uitbrengen en je weet wat er dan gebeurt: Bedrijven gaan in overdrive om Apple te snel af te zijn maar telkens stuiten ze tegen dezelfde muur. Ze kennen de technologie niet die Apple wil gebruiken dus loopt het fout af. Apple heeft destijds het bedrijf gekocht dat de technologie in huis had voor zo'n vingerscanner dus enkel zei wisten waarschijnlijk hoe ze de code moesten kraken.
Mij hoor je niet zeggen dat iedereen kan wat Apple doet of dat zij niet goed de zaak implementeert ik bedoel enkel aan te geven dat sommige ontwikkelingen gelijktijdig (trends) ontstaan door nieuwe ontwikkelingen in de technologie wereld.

Zo had Sony de eyetoy maar was dat echt ruk. Toen Microsoft met de kinect kwam was het ineens helemaal geweldig terwijl ik ervan overtuigd ben dat als Microsoft er niet mee kwam een ander bedrijf (Nintendo?)het wel had opgepakt omdat de technologie al werd ontwikkeld. Heeft Microsoft Sony nu nageaapt of Sony nu weer Microsoft?

Hetzelfde met Apple die dat bedrijf heeft gekocht. Erg slim en vooral goed uitgevoerd maar het is in mijn ogen een kwestie van tijd wanneer verbeterde techniek wordt ontdekt en toegepast.
Ik denk dat je een slecht voorbeeld neemt? Ik zie niet echt de vergelijking tussen Kinect en Eyetoy. Ik denk dan ook niet dat er iemand anders met Kinect was afgekomen als MS er niet was mee afgekomen want tot vandaag heb ik eigenlijk nog niets gezien waarvan ik denk "hey dat is kinect"

Iets lijkt pas logisch als het een succes wordt. Eens iets een succes wordt is het voor iedereen zo klaar als een klontje hoe iets moet werken en na een paar jaar is het zo ingeburgerd dat het wel abnormaal lijkt dat iemand er ooit een patent voor kreeg.

Het beste voorbeeld is Android, tot de iPhone uitkwam dacht bijna niemand in de richting van de iPhone. Toen de iPhone uitkwam was zowat de hele industrie het er over eens dat het niet de norm kon worden. Dat duidt al duidelijk aan dat niemand in die richting zat te denken. Vandaag de dag is er wel wat veranderd in die zin dat er nog maar een loos gerucht moet zijn over iets waar Apple mee bezig zou zijn of helft van de industrie begint ook in die richting te denken. Meestal blijkt het gerucht niet te kloppen en krijg je van die onzin voorgeschoteld die niemand wil.

En daarmee wil ik niet zeggen dat enkel Apple iets succesvol kan uitvinden maar het zijn meestal wel de spelers die zich met Apple willen meten die op die wijze de grootste onzin voorschotelen
uhm, beide gebruiken een camera om een console input te geven? De vroege games van de eerste Kinect hadden zeker duidelijke overeenkomsten met die van de Eyetoy. Het was een kwestie van tijd dat deze technologie een dikke update kreeg. Apple was ook geïnteresseerd in het bedrijf die de technologie voor de Kinect heeft gemaakt dus zo onwaarschijnlijk is dat helemaal niet. (Sony Eyetoy -> Kinect -> Sony Playstation Eye/Kinect II)

De industrie was er niet eens dat de iPhone de norm kon worden? Waar haal je dat in vredesnaam vandaan? Met de rest van je verhaal kan ik weinig want ik snap totaal niet wat je er mee wilt zeggen of bewijzen.

Apple heeft een erg goede design filosofie en werkt deze ook uit tot prachtige producten maar zeggen dat bepaalde ontwikkelingen niet zouden bestaan zonder Apple gaat mij te ver. Helemaal als de meeste technologie in deze tijd ingekocht wordt in plaats van dat men dit zelf ontwikkelt.
Erg jammer! Laat ze lekker zelf wat leuks bedenken.

Overigens zie ik nu, maar ik denk ook in de toekomst geen enkele reden om een vingerafdrukscanner op mijn mobiele telefoon te gebruiken.
Een scanner op mobiele telefoons zien mensen als een leuke functie. Echt toegevoegde waarde heeft het niet, het gaat alleen iets sneller. Het is meer zo dat de jouwe het dan heeft en meer ook echt niet.
De toegevoegde waarde is veiligheid. Het gros van de iPhone gebruikers heeft geen pincode ingesteld. Wanneer ze het toestel verliezen of het wordt gestolen heeft iemand anders direct toegang tot de gegevens. En voor iemand begint te roepen dat het systeem kan omzeilt worden: Het gros van de iPhone diefstallen gebeurt door mensen die niet over de mogelijkheid beschikken om het systeem te omzeilen. In NY is bijvoorbeeld de criminaliteit gestegen enkel en alleen door iPhone diefstallen. Moest de iPhone niet bestaan zou de criminaliteit gedaald zijn. Een vingerscanner maakt de iPhone voor dat soort diefstallen waardeloos.

Er is dus echt wel een toegevoegde waarde.
Toegevoegde waarde die het in mijn ogen niet waard is als je de potentiële nadelen bekijkt. Je vingerafdruk wordt opgeslagen, hoewel dat nu lokaal wordt opgeslagen, zal er in de toekomst vast wel iets verzonnen worden om dat alsnog uit te lezen en te stelen. Wellicht wat paranoïde, maar met dat hele NSA gebeuren beschouw ik veel digitale informatie eigenlijk als openbaar. Maar biometrische kenmerken in de openbaarheid, gaat mij gewoon te ver.

Je verhaal over criminaliteitscijfers en de iPhone begrijp ik niet helemaal.
Lees dit artikel van de NYT en je bent direct mee ;)
Crime Is Up and Bloomberg Blames iPhone Thieves
Juist. En jouw vingerafdrukken zijn niet allang opgeslagen toen je je paspoort of ID hebt opgehaald. Of als je naar amerika bent geweest.
Interessant argument.

Alleen omdat het in andere situaties verplicht (!!) is gebeurt, betekent dit volgens jou dat ik het dan maar altijd moet toe staan, ook in situaties waarin het totaal niet verplicht is?

Jij noemt nu 2 situaties waarin je wettelijk verplicht wordt, het is dus illegaal als ik me daar niet aan hou!

Dat ik het er niet niet mee eens bent, helpt mij in die gevallen niet.

De oplossing voor mij is om gewoon nooit een iPhone te gebruiken wat ik toch niet van plan was. En een beetje duimen dat de merken waar ik wel gebruik van maak dit niet implementeren.
Nee. Ik bedoel dat als de NSA jouw data wilt hebben, dat ze gewoon effe in hun database hoeven te neuzen. Want al jouw data staat daar al.

Dat jij dan moeilijk paranoide doet over een lokaal gehashte combinatie van vingerafdrukmarkers is totaal overbodig. En iedereen met een iPhone heeft ook de keuze om NIET de touchID te gebruiken.
Wat dat betreft heb je uiteraard gelijk. Wellicht is het nu nogal 'moeilijk paranoïde' en 'overbodig' maar misschien blijkt later dat er ineens weer van alles getapped is? Dat is me toch niet zo gek om voor te stellen?

Vroeger dacht iedereen toch ook niet 2x na over alle data die het internet over ging. Dat het nu logisch lijkt, komt omdat het naar voren is gekomen dat mensen er misbruik van hebben gemaakt.

Ik probeer voor mezelf alleen de volgende potentiële misbruik situatie te voorkomen.

We gaan volgens mij redelijk off-topic. Let's agree to disagree?

Edit: ik ga idd de iPhone niet en nooit gebruiken

[Reactie gewijzigd door itsyaboy op 23 januari 2014 09:10]

Ik had het eigenlijk over de toegevoegde waarde voor het gebruiksgemak.
Maar inderdaad, voor veiligheid heeft hij dat wel.
Ik had het eigenlijk over de toegevoegde waarde voor het gebruiksgemak.
Maar inderdaad, voor veiligheid heeft hij dat wel.
Wat? Dat is onder andere het hele doel van de vinger scanner, veiligheid en gebruikersgemak...
Ja de veiligheid was ik even vergeten (ja stom :) ). Ik had het dus toen
alleen over het gebruiksgemak. Dat zei ik eerder ook al.

[Reactie gewijzigd door 0ne_97 op 22 januari 2014 15:26]

Ja de veiligheid was ik even vergeten (ja stom :) ). Ik had het dus toen
alleen over het gebruiksgemak. Dat zei ik eerder ook al.
Ik heb het nu ook over gebruikersgemak, jij zegt dat het niets aan gebruikersgemak toevoegd. Mag je mij vertellen wat je fijner vind, constant een code intypen of simpelweg 1x met je vinger op de knop drukken en direct de telefoon unlocken.
Anoniem: 449164
@0ne_9722 januari 2014 16:33
Het unlockt wel degelijk sneller en is veilig, ik heb nog nooit iemand een vingerafdruk zien afkijken, enkel softwarematig zie ik LG dit verbeteren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee