Thuisbezorgd accepteert betalingen met Bitcoins

Gebruikers van Thuisbezorgd.nl kunnen vanaf dinsdag afrekenen met bitcoins om eten te bestellen bij een van de 5000 bezorgrestaurants die zijn aangesloten bij de dienst. Het is daarmee een van de eerste grote Nederlandse diensten die Bitcoins accepteert.

BitcoinThuisbezorgd.nl heeft ondersteuning voor Bitcoins vooral toegevoegd om meer keuzevrijheid te bieden aan gebruikers, stelt het bedrijf. De dienst geeft geen inschatting over de verwachte populariteit, maar Imad Qutob, marketingmanager van de site, zegt te verwachten dat iDeal veruit de populairste betaalmethode zal blijven. "We denken niet dat het aandeel direct al 10 procent zal zijn", zegt hij tegen Tweakers.

"We geloven dat meerdere partijen groot kunnen worden met online betalen", vervolgt hij, "In 2009 voegden we ondersteuning voor Paypal toe, dat was toen ook nog niet zo groot als nu." Over de populariteit in Nederland zegt hij: "Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen er gebruik van maken. Het is een kip-en-ei-verhaal: zolang je er nergens met Bitcoins kunt betalen, zal de populariteit moeilijk groeien."

De ondersteuning voor Bitcoins betekent desondanks een flinke duw in de rug voor de online valuta in Nederland: Thuisbezorgd.nl is wat betreft omzet de op negen na grootste onlineretailer in Nederland volgens de Twinkle100 en ongeveer de helft van alle betalingen via Thuisbezorgd.nl verloopt online.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-11-2013 • 11:49

147 Linkedin

Reacties (147)

Wijzig sortering
+1Anoniem: 497176
5 november 2013 12:09
Hoe zit het met de koers? (Hoeveel bitcoins voor een kapsalon?) moet wel rekening mee gehouden worden, neem ik aan.
De exchange rates van bitpay (wat door Thuisbezorgd.nl gebruikt wordt) zijn te vinden op https://bitpay.com/bitcoin-exchange-rates.

Momenteel is 1 bitcoin = 169.7801 EUR en is dus 1 EUR +/- 0,00589 bitcoin
Ze gebruiken Bitpay. Voor een Kapsalon van €8 rekent Bitpay 0.0465BTC. Neem ik mijn eigen gemiddelde dan is dat €7.373639, xe.net stelt €7.85677
Ze gebruiken blijkbaar bitpay.com. BitPay heft dit te zeggen over hun koers: https://bitpay.com/bitcoin-exchange-rates

Maar uiteindelijk ligt het er ook aan hoe jij zelf aan je bitcoins komt. Koop je bijvoorbeeld via bitonic, betaal je voor een pizza van 8 euro 0.04 BTC.
Zeker.
Nu nog _makkelijke support_ pagina's hoe dat nu gaat van nOOb naar bitcoins burger-consument.
Neem mij nu, ik heb me er nooit in verdiept.

Wat ik van tweakers en elders 'weet' (denk te weten..) is dat sommige overheden er van af willen.
Dat je er instap pakket voor moet hebben a 120 euro of dollar(?)

Kan je bitcoins kopen!?

Sowieso blijft overeindstaan, ook in deze IT hoek, de mens loopt achter op de mogelijke technieken.

Wilde ik laatst direct van bank (ideal) naar PayPal overmaken, moet je de vestiging plaats invullen, PayPal ltd.
En dat staat er dus gewoon niet, niet dutch, Netherlands, ireland, usa, uk....

Idem met playstore en andere creditcard only, die verliezen aan mensen als ik gewoon al jaren geld, nu ja verliezen, ze haalden het niet binnen...

Voor nu houd ik het die 2 a 3 maal per jaar met thuisbezorgd dus wel op ideal.

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 5 november 2013 11:57]

Je hebt helemaal geen "instap pakket" nodig, dat zijn rare spookverhalen, waarschijnlijk verspreid door onwetende media.

Bitcoin is in principe gewoon een valuta, net als de Dollar, Yen, enzovoort. Dus die kun je gewoon kopen met euro's ja. Maak ff een account aan bij een exchange (ik vind zelf bitstamp.net en bitcoin.de erg prettig werken), maak de bitcoins over naar je eigen wallet, en bestellen maar bij thuisbezorgd.nl en hopelijk in de nabije toekomst nog veel meer zaken.
Ja, het is maar net wat je verstaat onder "instap pakket". Ik ben zelf helemaal niet in-to bitcoins/minen, maar als je hoort dat je er eigenlijk wel een ATI videokaart voor moet hebben, dan is er toch wel degelijk een soort van "instap pakket".
Je hoeft helemaal niet te minen om bitcoins te hebben, bewaren, gebruiken, uit te geven, enzovoort.

Om één of andere reden halen mensen het gebruiken van bitcoins vaak door de war met het minen ervan.
Het minen met een videokaart is al achterhaald.
Door het verschijnen van ASIC BitCoin miners is de difficulty dusdanig gestegen dat het niet/nauwelijks nog rendabel is om met een GPU te minen.
Dan ben ik duidelijk niet up to date :) Tijdje in verdiept, maar goed. Hoe kan "het verzamelen van Bitcoins" nu dan nog rendabel zijn?
Doordat de koers behoorlijk schommelt (en momenteel weer flink aan het stijgen is) kan het leuk zijn om af en toe wat BitCoins te kopen/verkopen.
Dat je er instap pakket voor moet hebben a 120 euro of dollar(?)
Als je 1 BTC wil hebben moet je wel de koersprijs (wat rond 120 euro hangt) neer leggen, maar instappakket heb ik nog nooit van gehoord en toch heb ik aardig wat BTC gehad (gekocht en gemined) :)
Bitcoins kun je inderdaad kopen, hoewel het niet eenvoudig is. Je zult je moeten aanmelden op een exchange en daar geld naar moeten overmaken. Hiermee kun je dan bitcoins kopen.
Is niet ingewikkeld hoor. De eenvoudigste manier is een wallet aan te maken op blockchain.info en vervolgens bitcoins te kopen op mtgox.com en die naar je wallet te laten sturen.
Via websites als bitonic.nl is het nog eenvoudiger - dan betaal je met iDeal aan een nederlandse tussenpersoon. De prijs is iets minder gunstig, maar het scheelt een hoop gedoe (en een conversie van EUR naar USD). ;)
Onder welke steen heb jij gelegen? je kan al meer dan anderhalf jaar bitcoins kopen via iDeal. http://lmgtfy.com/?q=bitcoins+kopen ;)
Als je 3 jaar geleden 1000 euro had geïnvesteerd in Bitcoins, had je nu ongeveer 12 miljoen euro!
Ik kan me niet voorstellen dat zoiets goed geweest was voor de economie.
Stel dat iedereen miljonair was geworden, dan stijgt de inflatie toch ook uit zijn dak.
Er klopt dus iets niet, misschien zit er wel wat lucht in die koers?
Eind jaren 90 ging dat ook niet helemaal goed met de dot.com-bel.
De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Lage vraag (zoals 3 jaar geleden) zorgt voor lage prijs. Hoge vraag (zoals nu) zorgt voor hoge prijs. Als iedereen dus 3 jaar terug bitcoins was gaan kopen, dan was die prijs toen dus hoger geweest en was niet iedereen nu miljonair.

Overigens is het nogal makkelijk praten met de kennis van nu. Waarom denk je dat zo weinig mensen geld in bitcoin staken? Dat komt omdat de verwachtte redementen hoogst onzeker waren. Groot risico nemen wordt zo gruwelijk beloont of kansloos afgestraft.
Dat komt juist door de mensen die 100K aan bitcoins te vroeg had verkocht en er maar 500 eur voor kregen :)

Zelfde als de beurs. Als iedereen in de jaren 80 apple en MS aandelen had gekocht had ook iederen miljonair geweest :)
Je bent pas miljonair als je het verkoopt. En als iedereen met veel MS/Apple aandelen deze aandelen verkoopt daalt de prijs...
Voor de belasting dienst ben je al eerder miljonair omdat zij een aanslag doet op het totale vermogen inclusief de waarde van aandelen (bitcoins?!?) op een bepaald moment.
Dat bedoel ik toch dat is ook met bitcoin... Als iedereen zijn BitCoins verkoopt dan zijn deze niets meer waard..
Dit is geen bedrijf of een product dat derving(tulpen)kent. Ook zijn het geen aandelen dit is goud2.0 in het kwadraat.
Ik kan me niet voorstellen dat zoiets goed geweest was voor de economie.
Weet je wat niet goed is voor de economie? Banken die geld uit de lucht kunnen toveren met een druk op de knop, wat dan de wereld in wordt geholpen als schuld.
Stel dat iedereen miljonair was geworden, dan stijgt de inflatie toch ook uit zijn dak.
Ja, dat kan dus ook niet. Als 'iedereen' toen al voor 1000 euro aan bitcoins had gekocht hadden ze er veel minder gekregen.
Bitcoins is nepgeld.

Geld en wat je ermee kunt doen is grotendeels gebaseerd op vertrouwen. Sterke valuta krijgen veel vertrouwen, en zijn daardoor waardevast.

Ja, de bankensector bestaat vrijwel uitsluitend uit oplichters, de tekorten die zij produceren moeten door belastingbetalers worden opgehoest. Dat de valuta waarin deze banken in handelen, voor ons de euro, toch zo stabiel is, betekent dat de meeste mensen er vertrouwen in houden.

En dat is niet gek. De tijd dat we een varken tegen 50 broden gingen ruilen, is voorbij.

Bitcoins hebben geen vaste waarde, zelfs niet bij benadering. De waarde is sinds de introductie nogal gestegen, alsof het om een pyramidespel ging. Deze bubbel knapt dus gegarandeerd, als het aantal gebruikers niet meer toeneemt.

iDeal en soortgelijke initiatieven (PayPal) zijn nog lang niet uitgespeeld, sterker nog, ze zullen de Bitcoins met gemak overleven!
Ben benieuwd hoe een iDeal of Paypal gaan concurreren tegen 0 (!) transactiekosten...
Hoezo "0 transactiekosten"?

Dan heb je nog nooit uitgezocht wat een BTC PP rekent voor een transactie. Bedenk je wel, BTC daar kan je als bedrijf niet mee inkopen, geen salaris mee betalen, geen belasting mee betalen en ga zo maar door.

De gemiddelde BTC PP is meer dan 3x zo duur als iDeal per transactie.

iDeal transactie = 8 cent gemiddeld.
BTC transactie = 20 eurocent + 0,1% van het BTC bedrag + de kosten van de wisselkoers.

Sorry maar BTC heeft sowieso meer transactiekosten dan een iDeal of andere euro-transactie. Puur vanwege het feit dat je met een vreemde valuta zit die je als bedrijf niet kunt gebruiken (zonder wisselkosten) om aan o.a. belastingverplichtingen te kunnen voldoen.

En ja, ironisch genoeg, ik heb geen enkele BTC PP kunnen vinden die niet van je verlangt dat je hun facturen gewoon in euro's afrekent. Dan heb ik het dus over kosten als de per-transactie kosten, maandelijkse abonnementskosten, eenmalige aansluitkosten etc. Alles te voldoen in euro's, met een normale overboeking en niets met BTC.


Voor mij is dit zelfs een reden om niet meer via Thuisbezorgd te bestellen. Iemand moet opdraaien voor de kosten van BTC en dat zijn de mensen die met gewoon geld betalen.
Heb je de nieuwe producten van Bitpay gemist?
Thuisbezorgd ontvangt gewoon euro's, geen last van wisselkoersen, geen fees per transactie, alleen maandelijks 30 dollar vaste kosten:
https://bitpay.com/pricing

Voor een relatief klein, maandelijks, bedrag kan een webshop dus betalingen ontvangen van over de hele wereld, in eigen valuta. Zonder transactiekosten. Succes banken.
Daar komen de kosten dan gewoon uit de koersconversie. Minder transparant, maar uiteindelijk betaal je het toch wel.
Het gegeven dat ze een koers-stabilisatie constructie aanbieden maakt het alleen maar duidelijker dat ze hun winst pakken in de koersconversie.
Bitpay verdiend hun geld aan de koersconversie? Yes, dat is hun verdienmodel idd, hebben ze nooit een geheim van gemaakt.
Dat vaste bedrag wat Thuisbezorgd hiervoor betaald is peanuts in vergelijking met de bankkosten die ze nu maken. En de consument bespaart een euro op z'n bestelling. Volgens mij is er maar 1 die er verliest.

En als je bedoeld dat de consument uiteindelijk wat verliest omdat de wisselkoers weer omlaag gaat vanwege Bitpay. Als je dit op macro economisch level bekijkt is dit nauwelijks merkbaar, omdat de bekendheid en acceptatie een grotere invloed op de prijs heeft.

Die Bitcoin startups zijn overigens behoorlijk vooruitstrevend. Salarissen uitbetalen in Bitcoin is niet echt bijzonder meer. Als de werknemer ermee instemt uiteraard.

[Reactie gewijzigd door achappey op 6 november 2013 01:44]

Er is er inderdaad maar 1 die verliest, de consument. Hoe je het ook wendt of keert, aan het eind van de rit is het de consument die de rekening betaalt.

TakeAway.com BV bestaat maar met 1 doel, winst maken. Die zullen echt de kosten van de BitPay transacties niet gaan dragen.

Als ze die kosten doorberekenen aan de restaurants, dan zullen die op hun beurt de prijs of bezorgkosten verhogen om te compenseren voor de gestegen kosten.
Ben benieuwd hoe Bitcoins gaan concurreren met 2 (!) keer wisselkosten en mogelijk transactiekosten.

Op die drie mensen na die BTC verdienen met handelen verdient iedereen zijn geld in Euro's, dus die moet je in BTC omzetten. Huppaké, daar gaat de eerste lading winst voor een derde partij over.

Dan kan ik niet zo snel vinden of ze een payment provider gebruiken, die dan nog transactiekosten erover rekenen. Vervolgens kan thuisbezorgd.nl bijzonder weinig met BTCs, dus die moeten ze weer omzetten in Euro's, en je hebt nog een keer wisselkosten eroverheen. Als ze geen payment provider gebruiken hebben ze uiteraard zelf weer meer kosten die er gemaakt moeten worden om het technisch te regelen.

Oftewel samengevat: Het is veel te kort door de bocht te doen alsof BTC veel goedkoper is dan Paypal/iDeal.
Iedereen stort geld, gok zo dat ze een aardige rente ontvangen ;)
Is er dan überhaupt iemand die Bitcoins uitgeeft? Ik heb zelf het idee dat het meer een investering is voor sommigen, waarbij er op een stijgende waarde wordt geanticipeerd. Als je het mij vraagt gaat het ook nog een enorme bubble worden, dat Bitcoin.
Uhhhhh ja. En dan klapt de bubble. En dan gaan ze weer stijgen. Etc. etc. Net als echt geld bijna :) Behalve dan dat echt geld toch minder waard wordt, omdat er steeds makkelijk bijgedrukt kan worden. Bij Bitcoins wordt dat steeds lastiger.

[Reactie gewijzigd door woekele op 5 november 2013 13:19]

Is er dan überhaupt iemand die Bitcoins uitgeeft?
Yep, hiero. Alles wat ik met Bitcoin kan betalen, doe ik daarmee.
Ik heb zelf het idee dat het meer een investering is voor sommigen, waarbij er op een stijgende waarde wordt geanticipeerd.
Het is meer een investering om niet langer te vertrouwen op dat falende bankensysteem. Ik zie ons huidige monetaire systeem als inherent verrot. Ze kunnen het waarschijnlijk nog best een tijd rekken zo, maar dit gaat vroeg of laat een keer klappen. Blij dat ik dan geld heb dat op wiskunde en cryptografie is gebaseerd waar niet mee kan worden gerotzooid, in plaats van op gebakken lucht beloftes en "goeie bedoelingen" van centrale banken.
Als je het mij vraagt gaat het ook nog een enorme bubble worden, dat Bitcoin.
Weet je wat pas een gigantische bubbel is? De euro en de dollar. En maar miljarden blijven printen, krampachtig kredieten en noodfondsen blijven rondstrooien, en de schulden verder op laten lopen. Het enige wat ze kunnen is gaten dichten met nog grotere gaten. Dat kaartenhuis gaat een keer keihard instorten.
Er zijn wel mensen die op bitmit (ebay cloon met bitcoins ipv, euro's) dingen kopen.
Verder denk ik dat het vooral miners zijn die er op dit moment in bitcoins handelen.

Toen ik nog aan het minen was kocht ik er humble bundles mee en heb ik het overgrote deel verkocht op mtgox achtige sites.
0Anoniem: 529466
@Piggen5 november 2013 14:12
Is er dan überhaupt iemand die Bitcoins uitgeeft?
Ja....:+)
DIt is echt cool! Moge er nog meer partijen volgen!
Precies! Ik vind het ook super om te lezen dat er ook Nederlandse bedrijven zijn die zelf het initiatief nemen. Het is inderdaad een kip-ei verhaal, dus het super als mensen dat willen doorbreken.
Ben benieuwd wat onze overheid gaat doen. Kunnen ze wel belastingheffen?
+1Anoniem: 524877
@AJbeats5 november 2013 12:48
Ja, want het is geld. Daar moet je belasting over betalen.
Niet volgens de Europese Unie. Zo heeft geld een uitgever/drukker nodig. En Bitcoin heeft dat specifiek niet.

http://www.ecb.europa.eu/...rrencyschemes201210en.pdf

Wel is het een betaling. Het heeft namelijk toch zeker waarde.
Er zal toch op een bepaald moment Bitcoins in euro's omgezet moeten worden wat gewoon belast kan worden.

Maar dit is wel zeer leuk nieuws.
Die gedachte is natuurlijk fout. Je hoeft ook je euro's niet in gulden om te zetten, je dollars in euro's, je goud in fiat geld, etc. Het is maar waarmee je nu wilt ruilhandelen.
Nou men zal toch kosten maken in Euro's, dus in dollar omzetten lijkt me niet zo handig, en met goud handelen zal ook niet zo makkelijk zijn.

Het probleem van in Bitcoins bewaren van de winst kan dus wellicht in een hogere belastingaanslag komen als de prijs van de Bitcoins blijft stijgen.
Het probleem van in Bitcoins bewaren van de winst kan dus wellicht in een hogere belastingaanslag komen als de prijs van de Bitcoins blijft stijgen.
Je betaald meer belasting omdat je vermogen (nog meer) gegroeit is :P

Mijn vader zegt altijd, ik betaal het liefst zo veel mogelijk belasting, dat betekend dat ik veel verdien! (zolang de percentages gelijk blijven natuurlijk)
Je kunt ook gewoon je bitcoins niet converteren maar ergens uitgeven als bitcoins. Alleen is dat voor zo'n bedrijf waarschijnlijk niet handig/mogelijk.
De ECB is niet de EU. Net zo min als de Federal Reserve Federal is.
Je hebt er gelijk in dat de ECB niet de EU is. Wel namens de EU (supranationaal vanuit landen/landsbanken) met de wetten gemaakt door de EU. Ik zou zeggen dat het verschil maar bar klein is. De FED daarintegen strijkt alle winst op voor zichzelf en is simpelweg in prive bezit, een heel erg andere situatie die nog veel veel veel verder gescheiden is dan de ECB en de EU.

(AFAIK)
Ik zou de ECB en de FED niet direct vergelijken, de ECB zit best goed in elkaar.
Maar is niet iedereen drukker bij BTC dan? Of de oprichter (die heeft min of meer al de BTC's beschikbaar gemaakt, wij hoeven het alleen maar te zoeken)...
Het is geen geld, maar wel een waardemiddel. Net als iedere andere transactie kan hij dus gewoon belast worden. Het is ook niet alsof een stapel gouden munten of postzegels die als een betaling van eigenaar wisselt dat zomaar onbelast kan doen (wel is het nogal tricky om er toezicht op te houden natuurlijk).
Kijk even op het blog van Mark van Cuijk, hij heeft een aantal vragen bij de belastingdienst gesteld en de correspondentie hierover gepubliceerd:

https://phedny.wordpress....5/bitcoin-en-belastingen/
Als de vraag was : " moet je hierover belasting betalen " dan was je antwoord zonder meer juist geweest.

De vraag was echter " kunnen ze hierover wel belasting heffen ? " Het antwoord daarop is minder transparant. Spaargeld weggestopt in de vorm van bitcoins is minder makkelijk te achterhalen. De overheid kan aankopen van bitcoins in Nederland mogelijk wel traceren. ( aankopen per banken? ) , maar wat als bitcoins op een andere manier verkregen worden?

MAW: als je tegoeden niet duidelijk opgeeft bij de belastingdienst dan zullen ze heel lastig dit kunnen bewijzen. Wel ben je dan natuurlijk niet legaal bezig, maar dat terzijde.
Ik denk dat het aantonen nog niet eens het probleem is; digitaal is nagenoeg altijd te tracen, afhankelijk van je technische mogelijkheden i.c.m. het juridisch kader waarbinnen je opereert- beter te tracen dan de oude sok, want die is echt 'beneath the radar.'
Belasting heffen op degene die ontvangt, behoort ook tot de mogelijkheden- wellicht niet zo standaard voor vermogensheffing, maar geldstromen worden wel zichtbaar en dus belastbaar. Je wilt het toch uitgeven, een onvaste, redelijk instabiele valuta in je oude sok kan vandaag hopi-plakka betekenen en morgen geen stuiver meer waard zijn. Het moet dus 'rollen' om er wat aan te hebben, uiteindelijk.

De vraag bij belastingheffing is meer: welke koers wordt er aangehouden? De dagkoers? Accepteert de ontvanger ook Bitcoins, of wordt dit eerst omgerekend naar euro's? Een gemiddelde over een heel jaar genomen of meerdere peilmomenten per jaar? Dat kan een slok op een borrel betekenen en leiden tot evt. nieuwe jurisprudentie, in geval van formele procedures.

[Reactie gewijzigd door johncheese002 op 5 november 2013 17:18]

je betaald belasting over bezit, niet persee geld.

Maar het blijft ja ;)
Ze worden belast op hun winst, dus ja

[Reactie gewijzigd door graverobber2 op 5 november 2013 12:48]

Dat sowieso, maar er moet ook btw worden geheft en volgens mijka. Dat noet op deze manier
Wordt die btw niet in de prijs van het product inbegrepen?
(Ik woon in belgie, dus kan misschien verschillend zijn hier)
Valt misschien onder overige inkomsten.
Ik zag laatst ook al een bericht voorbijkomen dat Ebay en (hun dochteronderneming) Paypal ook al met bitcoins bezig waren (http://www.nu.nl/tech/361...udt-bitcoin-in-gaten.html).
Dit is volgens mij meer een gimmick dan echt nuttig hoor; Stukje publiciteit en inhaken op actuele ontwikkelingen.
Gebruik zelf overigens vaak Paypal. Scheelt toch weer 25 cent tov betalen met iDeal.
Door gebruik van bitcoin betaal je geen transactiekosten op thuisbezorgd.
Ik neem aan dat ze vast wat verdienen aan de wisselkoers ;) Dit is gewoon een stukje marketing en een vorm van belegging in valuta. Opslag op de koers, extra "gratis" reclame en ze bouwen een potje bitcoins op die in de toekomst meer waard (hopen) te worden. Verder denk ik dat er vast nog wel een vorm van belastingvoordeel inzit ;)
Verder denk ik dat er vast nog wel een vorm van belastingvoordeel inzit ;)
Lijkt me erg sterk, tenzij je illegale dingen wilt doen, maar dat kan altijd...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 november 2013 15:46]

PayPal rekent knetterdure transactiekosten. Misschien dat zo'n bedrijf die voor hun rekening neemt, maar linksom of rechtskom wordt dat toch verwerkt in de prijs.

Nee, ik betaal voortaan mooi met bitcoins! _/-\o_
Ik betaal gewoon contant aan de deur, nul komma nul transactiekosten... :)
Ben bang dat het meer een marketing truk van hun zijn. Bitcoins is namelijk lang niet zo gangbaar als iDeal of Paypal wat je bij een standaard bank kan aanmaken. Mensen met bitcoins zijn voornamelijk mensen die veel met computers bezig zijn. Hierdoor zal de marktaandeel niet hoog zijn, special met op het oog dat het aantal hash er voor nodig zijn steeds moeilijker wordt.
Alsof ITérs, programmeurs en 'hackers' geen eten bestellen :).
Bedoelde meer dat er meer mensen van andere beroepen zijn die ook eten bestellen en je de doelgroep van je product/dienst beperkt houd.
Nee het tegenovergestelde, iDeal en paypal zijn er toch nog steeds? Met bitcoin erbij is er toch juist breder publiek mogelijk?
Waar Chibi-Hierro op doelt is dat de doelgroep van Thuisbezorgd (die mogelijk de beschikking heeft over Bitcoins) erg beperkt is. Het zal even duren voordat het werkelijk een succes wordt en dit is vooral een leuk alternatief voor erbij.
noob vraag...waar haal ik bitcoins vandaan? En hoe keert Thuisbezorgd dan de bitcoins aan de winkelier of restauranthouder uit? Betalen ze dan uit in Euro's?? Zijn er beleggingsvormen in Bitcoins op internet?
+1Anoniem: 529466
@ZuzZoo5 november 2013 14:10
Voor wat info's:

www.bitcoinspot.nl
Eindelijk heb er nog een aantal, kan ik me voedsel dan laten bezorgen bij een lantaarnpaal ? Wil immers niet dat ik gelinkt kan worden aan mijn bitcoins. (adres enz) Voordat je hetweet zit de belastingdienst achter je aan :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 551235 op 5 november 2013 11:55]

Maw je hebt op dit moment een kleine euro ton aan bitcoins. Ik kan me niet indenken dat je daarmee op een site als thuisbezorgd.nl zit te wachten.

Overigens heb ik lang geleden ruim 100K bitcoins verkocht voor een goede 500 euro. Ik kan mezelf nu wel voor mijn kop slaan.
100K bitcoins verkocht voor 500 euro? Wow. Dan moet je jezelf inderdaad heel zuur voelen, anders was je nu namelijk multi-miljonair. Ben wel benieuwd hoe je dat uit had kunnen betalen en hoe je dat vervolgens op je eigen rekening krijgt. Gaat ook een flinke som omzetbelasting vanaf namelijk.
Achja er is ooit een pizza gekocht voor 10.000 BTC dat was ook wel een zure!

2.3 miljoen dollar voor een pizza :D
http://www.businessinside...lion-bitcoin-pizza-2013-4

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 november 2013 12:08]

niet perse
afaik is dat namelijk de eerste (publieke) transactie van goederen voor BTC, ook al was het met een tussenpersoon
kan best dat er een aantal (mogelijk belangrijke) mensen interesse kregen toen ze "je kan er pizza mee kopen" oid hoorden

beetje butterfly effect natuurlijk, maar het kan best dat zonder die transactie bitcoin niet zo gegroeid was als nu

maar goed, er zijn meer dan genoeg mensen die "verkeerd" gespeculeerd hebben met tig verschillende soorten aandelen waarmee ze veel geld mee hadden kunnen verdienen
Tuurlijk voor BTC ansich is het geen probleem, eerder goed zoals je zegt, maar voor die persoon wel :P

Als je denkt 25$ uit te geven en dat blijkt 2 jaar later 100.000x meer waard dan is dat gewoon zuur, hoe je het ook went of keert :P
klopt, maar wat ik probeerde te zeggen is dat als hij die $25 niet had uitgegeven, dan had het gekund dat die $25 nu niet 100.000x meer waard zou zijn
Weet je wat zuur is kunstenaars die hun hele leven ambacht leveren en hun schilderijen voor eten ruilen en vervolgens miljoenen waard zijn na dat ze gestorven zijn.

[Reactie gewijzigd door Hippievogel op 5 november 2013 12:33]

Die bitcoins waren die dag gewoon ongeveer $25 dollar waard. Als je die dag $25 in je bezit had en je hebt er geen bitcoins mee gekocht, dan is dat gewoon net zo zuur. Je kon die dag namelijk 10000 bitcoins kopen voor dat geld, maar dat heb je niet gedaan.
Dat was geen zure. Dat was het begin van een revolutie. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 429154 op 5 november 2013 12:11]

100.000 * 150 = 15.000.000
Nederlanders zijn zuinig, dus wellicht dat hij toch op thuisbezorgd.nl zit te wachten?

Hoe gaan ze het doen met de koers? Die is niet echt stabiel gebleken, moeten ze nu de site elke keer aanpassen?
Aanpassen? Dat is gewoon automatisch te doen hoor :P

Gewoon de prijs (product) delen door de waarde in euro's (van BTC) = aantal bitcoins wat je moet betalen...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 5 november 2013 12:15]

ADQ's punt is vooral dat 'Gewoon de prijs (product) delen door de waarde in euro's' niet zo eenvoudig is als 'de waarde in euro's' zo schommelt als bitcoins doen.

Uiteraard is het eenvoudig mits je de koers weet :)
Bedoel je niet per ongeluk 100 bitcoins in plaats van 100K?
Nee, in het hele begin minede ik flink, toen ging het nog rap, ook kocht ik nog wel eens wat in voor mini bedragen. Had verwacht dat het niet vlot zou trekken uiteindelijk. Had ook stevig geld nodig toen en 500€ leek me toen wel prima.
Jij zal je nu wel beroerd voelen. Ik zie ruim 17 miljoen redenen om jezelf voor je kop te slaan. Het is achteraf praten natuurlijk en je had het nooit kunnen weten, maar oh oh... ik zou er weken niet van kunnen slapen denk ik.
Achteraf, tsja. Wat maakt het ook uit. Met de kennis van nu een paar jaar terug had ik ook miljardair kunnen zijn. Slaap er stiekem niet minder om.
Had je toen maar 1K voor jezelf gehouden voor die 5 euro, dan had je nu 178.000 euro, man man man... 8)7
Poe, 100.000 bitcoins... als je die nou toch eens in je bezit had. Dat gaat tegenwoordig in tientallen miljoenen. Huidige waarde bitcoin 178 euro.

100.000 x 178 = 17.800.000 euro

hahahah dat vind ik zielig voor je xD
$1 = 1,309.03 BTC in 2009.. :p

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 551235 op 5 november 2013 12:29]

op 1 of andere manier voel ik me beter dat ik die kans nooit gehad heb.
ik zou toch gek worden.
Dat kun je wel zeggen. 100K bitcoins zijn nu 178.000 euro waard :X
100k btc = $22,9 miljoen op het moment. Ik weet niet hoe je telt
Ik zie het inderdaad, oude koers :9
€ 17.121.000,-
100.000 bitcoins zijn wel heel veel, 500 euro was een paar jaar geleden al veel te weinig.
Je gaat uit van een koers van 1.78 euro voor 1 bitcoin :P De koers ligt bijna 100zx hoger ;)
Wil immers niet dat ik gelinkt kan worden aan mijn bitcoins. (adres enz)
Die bitcoins zijn dan toch niet meer van jou, en als je de rest van je coins gewoon op een ander adres hebt staan kan niemand dat aan elkaar linken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee