Usenet-indexer FTDworld stopt ermee

FTDworld sluit zijn deuren. Het team achter de populaire usenet-indexer geeft aan te stoppen. Niet bekend is wat de reden achter de sluiting van de site is, maar wel zeggen de beheerders het stokje over te dragen aan een nieuw team met een nieuwe site.

"Wij Van FTDworld gaan ermee stoppen. Een hele nieuwe ploeg zal het van ons overnemen", valt op FTDworld te lezen. Over enkele dagen zal de site op zwart gaan. De site was een van de grote usenet-indexers en kon als opvolger gezien worden van de bekende usenetcommunity FTD, die begin 2011 de handdoek in de ring gooide na een verloren rechtszaak tegen Brein. FTDworld had begin dit jaar naar eigen zeggen meer dan 250.000 leden.

Niet bekend is wat de reden van het stoppen is. FTDworld lag al langer juridisch onder vuur van piraterijbestrijder Brein, maar begin dit jaar besliste de rechter bijvoorbeeld nog dat ING de naw-gegevens van een beheerder van de usenet-indexer niet aan Brein hoefde te overhandigen.

De beheerders kondigen wel aan dat een nieuwe site het stokje overneem: Dutplanet.net. De site is al in de lucht, maar FTDworld zegt dat een nieuw team het beheer van Dutplanet zal overnemen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-09-2013 • 09:16

128 Linkedin

Submitter: 1987danny

Reacties (128)

128
121
63
3
0
20
Wijzig sortering
Op FTDworld kwam ik regelmatig wat minpuntjes tegen, maar daar was ik zo in de loop van de tijd wel aan gewend geraakt.
Jammer dat ze niet verder gaan in hetzelfde stramien en dat het nu DUTplanet.x wordt met een nieuwe indeling, (Download Usenet Today). (Voor mij een rare naam, maar ja, dat vond ik van WC-Eend en Glassex ook)

De nieuwe indeling bij DUTplanet zal ook wel weer wennen...., een voordeel vind ik iig wel dat nzb's nu netjes onder de beschrijving van de film (en mp3's) hangen met links naar de IMDB

Ja, het lui, legaal en gratis downloaden wordt met DUTnet wel makkelijker gemaakt. (met een knipoog naar het artikel op tweakersnet over NetFlix) én onder voorwaarde dat je in Nederland woont (Het zonder enig commercieel oogmerk voor eigen privé gebruik downloaden van illegaal aanbod van muziek, film en boeken is in Nederland door de wetgever toegestaan.) Link Alleen dan weer jammer dat indexeer sites als FTDworld dan weer net niet mogen (in Nederland)
Ik gebruik ook al een poos geen nieuwsgroepen meer, goede nzb sites zijn ofline gehaald en spotnet vind ik maar niks

streamen is de toekomst, Momenteel ben ik erg tevreden met Netflix ondanks het aanbod nog redelijk klein is.

Het is gelukkig mogelijk om met Netflix de Amerikaanse aanbod te bekijken.

Als iedereen een maandelijks termijn betaal dan zullen er ook meer serie's en films komen.

[Reactie gewijzigd door interlude op 21 september 2013 10:42]

Uiteindelijk is streamen allesbehalve de toekomst aangezien echte filmfans alles in eigen bezit willen hebben en bij streaming blijf je toch maar betalen voor content die maar tijdelijk erop blijft staan. Kan kort of lang zijn maar uiteindelijk verdwijnen titels weer. Als je download/koopt dus niet.... Niet voor niks dat NAS-sen en mediaplayers enz. laatste jaren steeds populairder worden.

[Reactie gewijzigd door Nokian95dude op 21 september 2013 11:36]

klopt, streamen is ff hype maar neemt nu al af zie ik in mijn werkomgeving.
uiteindelijk zullen mensen legaal films downloaden in de toekomst vanaf sites die dan met zware encryptie op speciaal ontworpen NAS systemen of mediaboxen gaan werken.

Zo zie je nu al systemen die volledig in de cloud werken waar je met speciale boxjes een film uitzoekt, 2 euro betaald en download naar je box of stream vanaf de cloud.
Liefhebbers van films zullen voor download kiezen om zo eigen collectie aan te leggen.

Netflix is leuk maar te beperkt en veroudert eigenlijk.

over 5 jaar kan je gewoon alles downloaden tegen betaling, alleen zit je dan dat je het vanaf 1 locatie kan afspelen en niet kan kopieren omdat het hardware matig beveiligd wordt.
Hier spreek je jezelf toch tegen vind ik Als je zegt dat echte filmfans alles in eigen bezit willen hebben met daarna dat Nas-sen etc populairder worden. Ik vind het Bezit van een schijfje nog heel wat anders dan op mijn nas hebben, als is dat dan ook weer net anders dan helemaal niets hebben. De fan en vaak ook verzamelaar zal waarschijnlijk idd een tastbaar item op de plank willen hebben als trofee.
Er zijn verschillende vormen van "willen hebben"
Ik heb geen zin in een stoffige plank met schijven, maar wil wel de film / serie hebben.

Als ik een paar centen moet betalen voor zoiets, dan wil ik dat best doen.
Maar de leaseconstructie van Netflix / Spotify wil ik niet.

Als ik 5 jaar Netflix & Spotify heb, heb ik 60 x 18€ betaald, voor niets ... ja kijkgemak en streaming in die 5 jaar.
Wat als ik een film / serie in jaar 6 nog eens wil zien ?
als ik geen abonnee meer ben, is het weg, verdampte lucht ....
Zou ik het tegen een 'aangename' prijs mogen downloaden dan staat het bij mij "op de plank" figgurlijk, omdat het in/op een (kleine) NAS-oplossing staat ( al dan niet beveiligd tegen copieren van de content )
Voor bijna 1100 euro kan je een leuke oplossing verzinnen hoor ( kosten Netflix & Spotify )
Vergeet niet dat ook een nas zo af en toe onderhoud nodig heeft in de vorm van een nieuwe schijf (en) zou best kunnen na 6 jaar. Maar ik snap je punt, alleen lijkt het mij weer appart dat als je eenmaal tevreden bent dat je dan weer de boel zou opzeggen, net als tv enzo... als je even geen zin hebt om te kijken zeg je ook je abbo niet op. Maar anyways, dan is het alsnog die ene film of serie zo weer gedownload en gekeken, hoef je dan ook geen nas persee voor te hebben lijkt me.
Ik vind het Bezit van een schijfje nog heel wat anders dan op mijn nas hebben, als is dat dan ook weer net anders dan helemaal niets hebben. trofee.
De fan en vaak ook verzamelaar zal waarschijnlijk idd een tastbaar item op de plank willen hebben.
Met streamingdiensten heb je over tien jaar niet die films meer om nog eens te bekijken. Ja, enkel als je blijft betalen voor die diensten. Een gedownloade film is na 10 jaar nog een gratis opnieuw te bekijken (even hardware failures buiten beschouwing gelaten). Buiten dat is het op een schijf hebben staan van alle films/series een stuk gemakkelijker dan telkens een dvd of bluray schijfje te moeten wisselen.
Dat echte fans alles van een bepaalde film of serie in fysieke vorm willen hebben is toch ook weer anders dan mensen die prive-videotheek aanleggen zodat ze later nog eens een filmpje kunnen gaan zien. Die laatste groep boeit het niet of ze het hoesje van de film nog in de kast hebben liggen.
Muziek is al helemaal en product dat je vaker opnieuw en opnieuw gebruikt, oftewel beluistert. Daar is het fysieke product (cd/vinyl) al helemaal onhandig in gebruik. Maar met een eigen muziekblibliotheek wel de perfecte mogelijkheid om te draaien wat je op dat moment wilt.
En voor alles geldt ook nog eens dat het offline kan. Niet overal heb je toegang tot internet en niet overal is die verbding goed. Bij mobiele apparaten betaal je je ook al gauw krom aan abonnementskosten.
Klopt allemaal, ik ben het ook allemaal met je eens. Ik heb ook een Nas vol met zooi, het enige verschil is dat er eindelijk legale aanvullingen komen die ik dus afneem, hoe en wat zal ieder voor zich bepalen....
Hier ben ik het niet mee eens

De oude generatie wilt uiteraard alles fysiek in de schappen hebben liggen maar wat dacht je van de nieuwe generatie dan?.

Enkele jaren geleden kocht ik alle games fysiek en ik spaarde zo ook zo. Nu heb ik ze liever in mijn steam collectie want dat is gekoppeld aan mijn account en zo raak ik niks kwijt en heb ik het voor eeuwig.

Dan praat ik over Games, Kortom je hebt het over een kleine groep wat verzamelaars worden genoemd.

De consumentengroep die gewoon effe een filmpie wilt checken op de bank is een stuk groter dan simpele verzamelaars dus streamen blijft toekomst 8-)
Klopt als een bus, Alleen hoevel leden ze ook krijgen, compleet wordt het nooit. Dat hoeft ook helemaal niet, mijn mening is dat downloaden aankopen en of huren/streamen elkaar alleen maar kan versterken. Ik ben lid van Netflix maar download gerust als ik bijvoorbeeld The Walking Dead wil kijken. Het is net als de grootste supermarkt die je kent, ze hebben veel maar je moet altijd nog naar een ander winkeltje voor dat ene product....
Het aanbod van NetFlix is gebaseerd op het aanbod op Usenet, alleen heeft Netflix het nadeel dat ze streamen en daarom auteursrechten rechtstreeks aan de filmmaatschappijen moeten afdragen.... Zodra een maatschappij niet accoord gaat dan krijg je een zwarte vlek in het aanbod.
Op het LEGALE usenet wordt niet gepraat met die maatschappijen en is de afdracht van auteursrechten via DVD's , CD's en andere media waar een heffing op zit. (IMO veel handiger)

(Legaal in kapitalen slaat op dat reclame artikel over NetFlix waar in één zin over een Illegaal aanbod , én over een legaal schemergebied wordt gesproken als het over usenet gaat. Terwijl het downloaden van usenet gewoon legaal is) conclusie netflix op tweakers (ergens net boven dat filmpje)
Je legt het even mooier uit idd met de werking en wat hier mag en niet mag, maar je snapt de case, als je niet hoeft te overleggen met rechthebbende heb je altijd een mooier aanbod. Ik zelf denk niet dat we binnekort ook een grote verandering gaan meemaken op dat gebied voordat alle broadcasters er hier ook achter gaan komen dat je beter iets kan verdienen dan niets.... Dus bijv via een streamingboer
De hele platen en filmindustrie hebben een gat laten vallen van 20 jaar.
Ze hebben alleen maar achter de feiten aangelopen en niets zelf ontwikkeld.
Het idee van NetFlix hadden ze zelf ook kunnen verzinnen, Het idee is zo gek nog niet en als producent kan je met profielering mooi de minder sterke films promoten die dan wellicht nog een tweede leven krijgen.

Op dit moment betalen we (in Nederland) allemaal een beetje extra voor cd's en DVD's waarvan het geld naar de artiesten (rechthebbende) wordt doorgesluisd. Ik heb het voor mezelf altijd vergeleken met het statiegeld op flessen wat afgeschaft is, de flessen komen vanzelf terug en kunnen er machinaal weer tussen het afval gehaald worden.
Het is even wennen aan het idee maar als je het doorrekent is het zelfs nog voordeliger.

Nou kan ik zelf totaal niet overweg met iTunes, maar dat schijnt ook nog wel heel erg populair te zijn, zelfde als de YouTube kanalen en de trailers die er op staan.

Dus usenet als alternatief (verkoop) kanaal zou ook nog best eens winstgevend(er) kunnen worden in de toekomst, op voorwaarde dat de producenten geen watervrees meer hebben.
Als ik dit nu teruglees en het super on-topic wil maken dan is het een hele logische stap dat ik die hele platen en filmindustrie in de toekomst nog wel zelf nzb's zie verstrekken aan hun klanten. (Bijvoorbeeld vanuit de filmdatabase, IMDB, dat is een van de best bezochte sites op het internet met meer dan 67 MILJOEN bezoekers per DAG) Laten ze de voor en nadelen maar eens naast elkaar zetten, dan denk ik dat het nog best eens positief voor ze kan uitpakken.

Mijn usenet is vandaag de dag zo geautomatiseerd dat ik alleen nog maar een keuze hoef te maken wat ik wil zien of horen, met DUTplanet hoef ik zelfs alleen nog maar op een plaatje te klikken, de rest van de procedure gaat vanzelf en staat al helemaal voor me klaar als ik er naar wil gaan kijken (of luisteren)
Het is mogelijk ren chrome/firefox plugin te instaleren.
Hola unblocker.
In feite zet di een kleine vps verninding op waardoor je ook aanbod van andere landen kunt bekikken maar dan niet met Nederlandse subtitles

Na dat ik dit te weren ben gekomen is usenet bij mij ook in de ban gegaan
Ik gebruik ook al een poos geen nieuwsgroepen meer, goede nzb sites zijn ofline gehaald en spotnet vind ik maar niks

streamen is de toekomst, Momenteel ben ik erg tevreden met Netflix ondanks het aanbod nog redelijk klein is.
Als iedereen een maandelijks termijn betaal dan zullen er ook meer serie's en films komen.
Software, ebooks en games streamen wordt wel wat lastig he. :+
Muziek en video stream kan wel maar het aanbod is beperkt en de kwaliteit minder. Veel muziek en films zijn domweg niet legaal te vinden.
Wat dat betalen betreft: de meesten downloaden toch echt omdat het ze dan geen ene cent kost. Gaan betalen voor spotify en netflix mag dan (nog) relatief goedkoop zijn maar je betaald ook voor een hoop troep die je toch niet luistert/bekijkt. Met downloaden is die precieze keuze er wel en daarom zullen velen die weg blijven bewandelen.
Netflix heeft een fantastisch aanbod voor kinderen, echter op het gebied van oude series laat het aanbod nog wel wat te wensen over, ik ben lid geworden vanwege het aanbod van kinderprogrammas.

Downloaden van series doe ik dus nog wel, usenet kan er nog niet uit.
Ik zou iedereen gewoon http://www.nzbserver.com/ aanraden, deze ziet er gelikt uit en heeft een perfecte zoek machine.
Ja, alleen kan ik geen account registreren? :S
Account registeren op NZBserver.com is mogelijk via een "trucje" dan kan je ook weer je API koppelen aan bijvoorbeeld SABnzbd. _/-\o_

Uitleg op op http://www.duken.nl/forum.../page__st__60#entry297866

[Reactie gewijzigd door DukeN op 21 september 2013 11:56]

Ah kijk aan! Bedankt :D

Ow je moet je eigen api invoeren :) dacht even andersom.

[Reactie gewijzigd door relativity op 21 september 2013 19:12]

Man... geweldig ....

Het enige wat ik miste aan die pagina ... _/-\o_

Thnx !
Ja, alleen kan ik geen account registreren? :S
Ja, dat is dan weer een voordeel van de site, gewoon een NZB eraf plukken zonder in te loggen.
Nadeel is de bulk JAVA die er achter hangt, maar daar wen je ook wel aan.
Overigens kan je de software die op deze server draait ook lokaal draaien. De spots worden dan via Usenet opgehaald. Je kan een verbinding maken met Couchpotato of Sickbeard, zodat al je favoriete series automatisch gedownload wordt icm nzbget of sabnzbd.
Ja, zolang je maar niet zelf hoeft te headeren :D

Heb jaaaaaren zelf de headers binnengehaald , eerst met BNR jaren later met BNR2, kon je ook triggers op zetten dat het vanzelf in de que kwam,

Toen de eerste NZB sites kwamen heb ik die er naast gehad en ben op een gegeven moment, na de zoveelste kapotte database, geheel overgestapt op online NZB sites. Voor mij het minste werk en met de tags die je kon aanmaken (FTDworld, niet met DUTnet) was het alleen nog maar een kwestie van 2 klikken om daarna met iets vertraging de film te zien. (Wellicht makkelijker dan NetFlix, maar dan met een totaal aanbod.)

Alle NZB sites hebben hilarische onnozele dingetjes én diezelfde sites hebben ook allemaal weer kleine dingetjes waar je je heerlijk in een positieve manier kunt verbazen. Weet echt niet welke "de beste" is, ze werken allemaal.

DUTplanet vind ik wel weer een leuke aanvulling omdat je zo leuk "plaatjes kan kijken" van de "hoesjes".

Verwacht zelf dat alle off en online NZB sites overbodig worden binnen een aantal jaar, zag dat NewsLeecher een nieuwe functie heeft geimplementeerd met de naam SuperBrowser waar je alles gewoon binnenshuis kunt houden. Zal het kuiken ook wel blij mee zijn. ;) Scheelt hem weer een hoop juridisch geneuzel en wordt zijn hele toko overbodig.
Ja idd, ziet er totaal zelfde feeds als bij FTDworld.

Dankjewel voor deze tip.
bedankt voor de tip.
Zoekmachine is lekker snel en gaat erg ver terug.
Wat me op viel is dat bij een spotter het spotnet-ID vermeld wordt.
dat is gewoon spotnet script die op vele servers staat
Bedankt voor de tip. Ziet er goed uit. Kan ook op de Mac gebruiken, handig.
En loopt een halve dag achter met spots. 8)7
Ftdworld had toch de database gejat van een andere site? Of was ftdworld dat niet?
alle ftd opvolgers maken gebruiken van het spotnet systeem waarbij de " spots" info op usenet zelf staat ;)
Wow dat wist ik niet, slim systeem nu kunnen ze alleen "spots" weghalen door ze van de usenet server af te halen.
Anoniem: 463321
@MrFax22 september 2013 12:12
Wow dat wist ik niet, slim systeem nu kunnen ze alleen "spots" weghalen door ze van de usenet server af te halen.
Juist, en dat gebeurt dan ook met grote regelmaat. Posts met overduidelijke name van bijvoorbeeld top-films en -series worden soms rap verwijderd van de servers.
Daarom worden veel posts onder random/versleutelde namen geupload en kun je ze met een normale nzb-zoekmachine niet meer vinden; althans je weet niet meer wat het is.
Site en programma's als ftd-world, nzbay en spotnet gaven je weer het overzicht van wat er allemaal gepost is. Zouden al deze sites en programma's verdwijnen dan zou de content op usenet er nog wel staan maar niemand die meer weet wat het is.
Alleen heb ik nu nog wel de laatste tijd dat er nog steeds "take-downs" worden gedaan bij splinternieuwe films die dus onmogelijk via NZB te downloaden zijn en dus alleen via torrent te doen is.
Inderdaad, FTD World was meer een soort online variant van Spotnet, zeker geen opvolger van FTD (zoals in dit artikel gesuggereerd wordt) al gebruikten ze de interface wel.

Eigenlijk was FTDWorld de opvolger van Spotplanet, deze site is al eerder door Brein offline gehaald: nieuws: FTD-alternatief Spotplanet stopt op last van Stichting Brein
Die nieuwe site Dutplanet zie ik niet als opvolger, de interface lijkt er totaal niet op.
klopt, niet de content maar wel de user database linkje met info
user database was precies andersom
ik kreeg vanuit me mail adress ineens nzbworld troep waar ik totaal niet mee gewerkt had en ik zat al een periode bij ftd world op dat moment

buiten dat ik wil best een ftd funtie achtige website een kans geven maar dan moet het wel werken
en die nieuwe dutplanet.nl werkt nog voor geen meter anders dan de filename is er geen functie voor nzb binnen halen dus word het weer van al ouds handmatig ophalen uit nzbindex
aKeY heeft gelijk, ik heb de mailtjes zelfs nog in mijn Gmail staan. FTDworld heeft destijds de user database gestolen en ongevraagd mensen lid gemaakt van hun site, waaronder ik.

Dit is het mailtje:

"> Het begin van een nieuw tijdperk is aangebroken EnigmaNL

Na een intensieve en langdurige strijd tegen de stichting BREIN
hebben wij ondekt dat de spotactiviteiten van FTD onvermijdelijk zijn.
Het directe gevolg daarvan is dat FTDworld genoodzaakt is
om haar diensten per direct te hervatten.

Wij willen iedereen een warm hart toegedragen
aan een community van ruim negen jaar oud, waar respect,
behulpzaamheid en vriendschap immer de boventoon voerde.


We hopen jullie daarom snel weer terug te zien op..


The FTD World Team
http://www.FTDworld.com"
ze hebben de database overgenomen van FTD destijds en nog 1 die ik zo niet meer weet.
Was niet echt gejat maar 1 van die gasten heeft bij FTD gewerkt destijds en gewoon kopie meegenomen
Pure onzin. Niemand van FTD heeft aan FTDworld gewerkt.
Ik vind persoonlijk NZBee beter als ftdworld.
De nl subs dvd's zijn daar ook te vinden en ik vind het het een zeer fijn systeem om mee te werken ook.
Persoonlijk vond ik FTDworld ook altijd bagger, maar het was zo jammer dat die beheerders ( die nu dus gaan stoppen), altijd bezig waren hun concurrentie zwart te maken.
Zo werd Spotplanet altijd ondergespamd door ze en gaven ze een boel commentaar toen die site stopte. Terwijl deze beheerders nu dus zelf ook de handdoek in de ring gooien.
Hopelijk pakken hun opvolgers het wat sympathieker aan.
Het enigste probleem wat NZBee nog altijd heeft, is dat de database maar zeer beperkt is.
Vooral oudere titels/post zijn onvindbaar in NZBee, terwijl ze in spotnet en de indexeersites wel te vinden zijn.
Neemt niet weg dat de interface van NZBee inderdaad een stuk beter is :)
is gewoon spotnet hoor
NZBEE - dat is die site waar je eerst een reactie moet geven voordat je download? Dat schiet niet op als je 20 e-boekjes wil downloaden. Dan ben je langer aan het posten dan aan het downloaden.

Als ze nu eens een snelle downloadknop in de lijst maakten zoals FTDworld wel had dan heb je ook nog eens iets aan et pakket.
hoeft niet als je het instelt direct inladen in sabnzb
dan omzeil je dat
Het voordeel van ftdplanet ( en nu ook in dutplanet ) vond ik toch wel de directe koppeling met sabnzb, ook op andere lokatie's

nzbee is een "programma" wat je moet installeren, de integratie 'online' vind ik handiger
Dan maar naar spotnet, nzbee en nzbay.org :-D
Dan maar naar spotnet, nzbee en nzbay.org :-D
NZBay is een API - webpage van NZBee , gebruiken dezelfde user/pw combinatie

( alleen helaas geen SABnzb integratie )
nzbs2go.com . ondersteunt API for sabnzbd of nzbget en sickbeard :D
Anoniem: 361336
@hasjee21 september 2013 10:46
Bedankt, deze neem ik even mee!
Ja bedankt; zo leer je elke dag wat meer :)

Iemand anders nog eventuele opties? Liefst ook GNU/Linux compatble :9
En hoe weet ik nu of al die usenet clients wel veilig zijn om te installeren?
Iemand nog tips om gedownloade software veilig te draaien behalve een langzame virtual machine?
Ik heb het gevoel dat de meeste usenet software namelijk spyware of andere malware bevat.

PS: ik vind het wel vreemd dat ik hier word weggemod. Security is vaak een groot concern bij andere onderwerpen op tweakers. En dan word er hier gedaan alsof er geen enkel gevaar bestaat. Vreemd...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 23 september 2013 13:15]

Daar heb je http://www.sandboxie.com/ voor. En Avast heeft ook zo'n optie
Kan inderdaad. Als je echter de bekende personen/groepen gebruikt, valt het erg mee.
ik heb nog nooit spyware of malware binnen gekregen via Usenet?

Je moet natuurlijk oppassen van wie je download, maar om eerlijk te zijn heb ik me daar bij Usenet nog nooit mee bezig gehouden (in tegen stelling tot torrents)
Downloaden besteed ik uit aan mijn thuis-servertje. Behuizing/psu van oude gamepc, atom bordje erin met 512MB + 2TB HDD, trekt 30watt uit het stopcontact. Logitech media server + sabnzbd + sick beard + spotweb + nog allerlei webapps, niks aan de hand.
Ik vraag mij af of het scannen van virussen op een aparte PC wat toevoegd. Virussen worden in 99.99999% van de gevallen pas actief als je de bestanden uitvoerd, als ze al tijdens het downloaden actief worden is het wel een heel bijzonder lek. Je kunt ze dus net zo goed op je gewone PC scannen.
Ik koop overigens bijna alle software en muziek gewoon, alleen series haal ik nog wel eens uit alternatieve bron omdat ik geen zin heb om een date te hebben met mijn TV ( precies op het moment dat ze uitgezonden worden voor de TV zitten ).
Ik snap dat je op bekende virussen kan scannen, maar hoe check je op malware? Die verspreiders (crackers) van software doen het ook niet voor niks. Die verbergen er malware in voor het opzetten van botnets, etc. Die vind je niet met een simpele virusscanner.
Serieus, steek eens wat energie in een betaald antivirus pakket zoals Trend micro bijv. De 6 tientjes op jaarbasis waard.
Nou ik had een jaar Trend Micro tot gister, toevallig las ik gister een reactie van een tweaker die ons verwees naar Eset. Een proef versie van 1 maand gedownload en ej, dit programma vond ineens 2 root kits (waarvan 1 in daemon tools), en nog een aantal verdachtten trojans...
Tijdens het gebruik van trend micro ook AVG geprobeert, en een test versie van Norton die ook niks vonden.

Zometeen verwijder ik ESET en ga ik eens Kaspersky proberen, deze hoor je steeds vaker in het nieuws dat ze onbekende ''troep'' weten te vinden. Mocht deze op dit moment niks meer vinden dan eset koop ik denk ik een 1 jarige licentie voor 29euro van Eset.

Eset is dus zo te zien goedkoper en beter (in mijn geval) dan Micro..

Net als met FTD kan je net zo hard spy en adware binnenslurpen, als bij oa piratebay. Veilig is niks meer sinds brein en andere rare instanties alles van de eind gebruiker willen traceren.

Dan zie ik hier veel tweakers ineens over een ''download computer'' praten, maar goed de meeste echte virussen en andere zooi verspreid zich direct via je lokale netwerk.

Hoe kan je het dan op zijn best tegenhouden? Alleen door een hele setup neer te zetten bijv:
Eind download computer, aangesloten op een pc met 2 lan's en uitstekende firewalls+antivirus, en deze koppelen aan een fysieke firewall/antivirus, en deze weer op een switch/router met maar een enkele poort open, en deze weer op jou modem/router? Hoewel het uiteraard al begint bij je modem/router waar het doorheen komt, en net zo goed een andere afslag kan nemen dan naar jou eind download pc..
Het enige wat je imo kan doen is jou ''game'' pc om het zo even te noemen op het kabel internet te hangen, en je download pc op een adsl lijn. Dan betaal je dus voor 2 lijnen maar beperk je dit alles het meest.

Nah je kan volgens mij doen wat je wilt, maar het is alleen de kans-op beperken volgens mij hoor, maar voorkomen niet.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 september 2013 10:18]

Veel cracks, keygens etc. bevatten volgens virusscanners een virus omdat je de code van een programma aanpassen voor "oneigenlijk" gebruik.

Soms zal het inderdaad een virus zijn soms niet. Dit is lastig met zekerheid te zeggen als je dat risico wilt vermijden moet je dergelijke zaken niet downloaden. Je kan in een sandboxed omgeving draaien met sanboxie of avast. Ook het lezen van de reacties van anderen is nuttig.

Een film met een virusmelding is natuurlijk foute boel. :)
Bij twijfel kun je je bestand laten checken bij virustotal.com. Dit levert vaak bij cracks dezelfde twijfel op. De één zegt van wel die ander van niet.

Een goede virusscanner vind ik avast voor meer zekerheid zou ik een volledige scan of een opstartscan aanraden. Daarnaast antispyware zoals malwarebytes. En voor rootkits awsmbr en tddskiller.

Dit is allemaal voor de zekerheid vaak is er als je zelf goed oplet niks aan de hand en moet je niet meteen schrikken bij een false positive.
@twop: misschien gewoon je software en films/muziek legaal kopen. Dan hoef je niet zo bezig te zijn met de angst voor virussen of botnets.
Anoniem: 463321
@hiostu22 september 2013 12:02
@twop: misschien gewoon je software en films/muziek legaal kopen. Dan hoef je niet zo bezig te zijn met de angst voor virussen of botnets.
Die virussen en botnets zijn er niet enkel door het downloaden. Dat weet je zelf natuurlijk ook wel.
Wat een nonsense...

Misschien dat soort figuren op p2p networken zitten, maar release groepen gaan echt geen malware in hun applicaties stoppen. Dan is het overal zo een site purge.

Als jouw bronnen niet kloppen moet je dat niet extrapoleren.
Wie zegt dat deze progs. van release groepen zijn?
Volgens mij zijn ze gemaakt of in het leven geroepen door enthousiaste usenet gebruikers die FTD miste.
Het gaat over de software die je via usenet download. Niet de software/site die je gebruikt als indexer
Nonsense? Steek jij je hoofd maar in het zand dan. Ik ga dat spul echt niet zomaar op mijn PC zetten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 21 september 2013 21:30]

Ik download al jaren (15+) vanaf Usenet en heb nog nooit iets gedownload wat malware bevatte. Via torrents daarentegen heb ik wel eens rommel binnengehaald.
Hoe kun je dat weten?
Misschien maakt jouw PC wel ongemerkt onderdeel uit van een botnet, dat zo nu en dan (als jij het niet merkt) actief wordt.
Ik download al jaren (15+) vanaf Usenet en heb nog nooit iets gedownload wat malware bevatte.
Dan kies jij je downloads heel zorgvuldig uit. Het stikt op usenet namelijk ook van de posts met virussen, trojans, malware etc.

Of ben jij er zo één die denkt dat alle keygens false positives zijn? |:(
gewoon een c64 gebruiken ben je bijna veilig....
Jammer, Nederlandse releases op FTDworld waren altijd wel interessant.
Zijn gewoon de releases die ze "pikten" van Spotnet, deze blijft gewoon bestaan.
FTDWorld & Spotnet indexeren usenet groepen. En brengen verder niks uit.
Wat je op Spotnet en FTDWorld ziet word door releasegroepen op usenet gezet!
Misschien even de definitie van indexeren in een woordenboek opzoeken.

[Reactie gewijzigd door MuttsNL op 22 september 2013 03:10]

Zijn gewoon de releases die ze "pikten" van Spotnet, deze blijft gewoon bestaan.
De ironie...
Alleen klagen zij niemand aan...
wie steelt er nu eigenlijk van wie...?
Stelen?

Je bedoelt misschien ;

"Wie shared er nu eigenlijk van wie...?" ;)
Mijn god, wat een stortvloed aan reclame / promotie van verkapte ftdclones.
Zo zie je ook maar weer hoe na de neergang van FTD de comunity gescatterd is.
Mijn god, wat een stortvloed aan reclame / promotie van verkapte ftdclones.
Zo zie je ook maar weer hoe na de neergang van FTD de comunity gescatterd is.
Zo zie je maar dat het neerhalen van één site dus totaal geen invloed heeft want de volgende stond al klaar.
Wel is het zo dat veel van die sites dezelfde bron gebruiken dus als die wordt aangetast wordt het wel lastiger. Het is voor Brein alleen lastig om wat aan die bron te doen omdat die zich op usenet zelf bevindt.
Lijkt me prima. Was kwalitatief ook wel een erg slechte site die al jaren niet meer werd doorontwikkeld. Zoeken was bijna onmogelijk.
Zoeken was inderdaad een ramp.
Ja, dit is best groot nieuws.
De nieuwe site www.Dutplanet.net ziet er best goed uit.
Zal het wat tijd geven.

Wat ik niet begrijp in hun bericht is
<quote>
Een hele nieuwe ploeg zal het van ons overnemen.
</quote>
en
<quote>
Omdat de site nieuw is en wij een hele leuke ploeg zoeken die ons hierbij allemaal gaat helpen,
</quote>

Zo te lezen (denk ik) gaan ze door onder een andere naam.
Succes !!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee