Parrot AR.Drone 2.0 krijgt gps en betere accu

Parrot heeft aan de vooravond van de CES een verbeterde versie van zijn AR.Drone 2.0 getoond. De quadricopter zal worden voorzien van een gps-module en een accu met meer capaciteit. Verder toonde Parrot een sensor die via bluetooth informatie geeft over huiskamerplanten.

Parrot AR.Drone 2.0De AR.Drone 2.0 zal door Parrot voortaan worden voorzien van een accu die de quadricopter een gemiddelde vliegtijd van 18 minuten zou moeten geven. De huidige accu's die de fabrikant met de quadricopter meelevert hebben een gemiddeld uithoudingsvermogen van 12 minuten. Parrot zal de nieuwe accu ook los gaan verkopen.

Parrot zal de AR.Drone ook voorzien van een gps-ontvanger samen met 4GB flashopslag. Deze dient in de usb 2.0-poort te worden geplaatst. Met deze 'vluchtrecorder' worden diverse parameters opgenomen en kan de data bijvoorbeeld gebruikt worden om een vlucht in 3d-software te tonen. Ook kan de quadricopter een voorgeprogrammeerde route vliegen. Verder zal de mobiele applicatie die Parrot levert om de AR.Drone 2.0 aan te sturen een update geven. De app krijgt een lenscorrectie- en stabilisatiefunctie voor gemaakte video's en er zijn enkele nieuwe directe stuurcommando's beschikbaar.

Tijdens een event aan de vooravond van de CES liet het bedrijf ook de Parrot Flower Power zien. De gadget dient in de grond van een kamerplant te worden gestoken en kan met behulp van ingebouwde sensoren vaststellen of de plant voldoende water krijgt. Via bluetooth kan met een iPad-applicatie deze en andere informatie worden uitgelezen. Wanneer de Flower Power uit zal komen en met welk prijskaartje, is nog niet duidelijk. Evenmin is bekend of de app ook voor andere mobiele-besturingsystemen zal verschijnen.

Parrot Flower Power Parrot Flower Power Parrot Flower Power

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

07-01-2013 • 03:53

21

Lees meer

Parrot toont kleinere drone
Parrot toont kleinere drone Nieuws van 6 januari 2014
Parrot toont AR.Drone 2.0 op CES
Parrot toont AR.Drone 2.0 op CES Nieuws van 9 januari 2012

Reacties (21)

21
21
18
0
0
0
Wijzig sortering
Ehm, voorgeprogrammeerde routes vliegen is illegaal in Nederland. Return To Home is zo'n beetje het enige toegestane van automatisch vliegen en dat is nog op het randje.
Als zoiets al in de wet staat, neem ik aan dat als je gezond verstand gebruikt en het in je eigen woonwijk of afgelegen stuk weiland doet en niemand er mee lastig valt, dat je als hobby prima plezier kunt blijven hebben in Nederland.

Terug naar het onderwerp, ik heb het apparaat eerder gezien, maar de accuduur blijft bij dit soort speelgoed iets waar je in de praktijk snel aan ergert volgens mij. Tenzij je dus een stuk of tien accu' s koopt, dan kun je lekker een middagje experimenteren. Eigenlijk zou er voor dit soort speelgoed nog eens een drastische verbetering moeten worden verzonnen voor de accu's.

[Reactie gewijzigd door Tjeerd op 23 juli 2024 12:45]

Hey Tjeerd :P

Ik heb zelf een Parrot Drone 2.0 met drie accu's. De oude accu's dus, maar ik kan dan in totaal 30 minuten vliegen. Je moet dan tussendoor wel even landen om de accu te verwisselen :) Als je dan op een dag echt langer wil vliegen, kan je de accu's binnen twee uur weer helemaal opladen.
De nieuwe accu's die blijkbaar 18 minuten kunnen vliegen zijn natuurlijk beter, maar voor gewoon hobby vliegen, vind ik de beperkte accuduur geen enkel probleem. Ik heb meestal na zo'n 15 minuten wel weer genoeg gevlogen. Je kan niet veel verder dan 40 meter door de WiFi en de stunt die je wou doen, of het beeld wat je wou opnemen, heb je binnen vijf minuten wel gedaan.
Ik denk dat de 18 minuten accu's ook redelijk duurder zullen zijn dan de al prijzige oudere versie, dus je wint er alleen gebruiksgemak mee, denk ik.
Anoniem: 104592 @trenjeska7 januari 2013 11:41
Na mijn weten mag je gps gewoon gebruiken zolang je het vliegtuigje maar blijft zien en de besturing kan overnemen.
(een reactie op trenjeska 10:11)

Hmm, heb je daar een bron van? Niet dat ik je niet geloof.

Altijd weer heerlijk hoe de overheid alles mag, maar het de burgers verbied. Ik denk dat ik wel doorheb waar de regel op gebaseerd is. Maar toch.

[Reactie gewijzigd door ArmEagle op 23 juli 2024 12:45]

Van de andere kant best logisch, omdat het gemakkelijk als wapen kan worden ingezet. Zet er een kermisluchtbuks op die gifnaalden afschiet en voilà, een ideaal wapen om iemand 's nachts in zijn/haar eigen huis om te leggen. De enige aanwijzingen zouden dus 'rare helicoptergeluid' en spontaan een nieuwe wifi-router in de buurt van het slachtoffer kunnen zijn. Dit zou een mooie aflevering voor Flikken Maastricht kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 23 juli 2024 12:45]

Pffff, catch me if you can...
Over een paar jaar zit er een LTE chip in en heb je met bijbehorende ping, software en camera een bereik van 10 minuten one-way. Je zou dan dus een hele wijk over kunnen vliegen!

Leuke ontwikkeling om te zien dat die Parrot drone steeds beter wordt!
1000 meter hebben ze al gehaald met LTE:
http://www.youtube.com/wa...=FLF84F_NVDIVGkwfPLOWIp7w

http://www2.alcatel-lucen...-flew-over-the-cornfield/

Denk alleen dat dit financieel gezien nog niet haalbaar is voor de consument :P

[Reactie gewijzigd door Capa op 23 juli 2024 12:45]

Dit kan nu al, als je zelf een quadcopter (of vliegtuig) bouwt, en hem voorziet van Ardupilot i.c.m. Dronecell.
Draadloos beeld overbrengen kan op deze manier (nog) niet, maar je kan wel de waypoints tijdens de vlucht aanpassen en de telemetry bekijken. (hoogte, snelheid e.d.)
Voor beeld gebruik je gewoon een analoge video transmitter met de juiste antennes, en je komt al een heel eind
en dan kan je ook makkelijk anoniem bij mensen naar binnen gluren...
Tof ding, maar begrijp ik dat dat ding zijn besturing uit wifigolven moet halen?
De Parrot AR drone 1 en 2.0 maken een eigen wifi netwerk. Als je de Parrot wil besturen moet je met je android/ios apparaat aan dat wifi netwerk connecten. Dan kan je je app met parrot besturing starten en de parrot besturen.

hier zie je hoe de 2.0 nu video opneemt in vlucht.
Klopt, daar vliegen vandaag de dag meer zenders op. Ik vlieg zelf ook op de 2.4Ghz band, en heb daar een best lekker bereik van.
leuk speelgoed, echter als ik een quadcopter zou nemen zou ik 'm zelf willen bouwen ;)

(inclusief camera mount)

[Reactie gewijzigd door rvdm88 op 23 juli 2024 12:45]

ik heb momenteel zelf een quadcopter helaas zijn die niet zo makkelijk te vliegen als de AR Drone :)
De gps chip is toch een leuke extra :)
Als de nieuwe accu de AR.Drone 2.1 (zal vast een andere versienummer krijgen) 18 minuten in de lucht houdt, dan zal de AR.Drone 2.0 en de AR.Drone 1.0 er vermoedelijk nog wat langer mee kunnen doen.
Netjes, vooral een grotere batterij is een welkome toevoeging.
Verder zal de mobiele applicatie die Parrot levert om de AR.Drone 2.0 aan te sturen een update geven. De app krijgt een lenscorrectie- en stabilisatiefunctie voor gemaakte video's en er zijn enkele nieuwe directe stuurcommando's beschikbaar.
Ik hoop dat die update ook voor Android uitkomt. Het valt op dat ze veel meer focussen op de iOS app, zelfs de laatste firmware kan je vaak enkel downloaden via een iOS-device.
Het staat niet in het artikel, maar ik neem aan dat de GPS ook los verkocht gaat worden?
Ik heb ook een AR Drone, maar ook 18 minuten is erg kort. Heb een 2de accu, maar zou er dan nog eerder 3 of 4 willen hebben. Maar ja, het blijft een speeltje.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.