Parrot opent communitysite voor AR.Drone-gebruikers

Parrot heeft voor bezitters van de AR.Drone 2.0 een online community-site geopend waar bezitters van het toestel vluchtgegevens, vlieglocaties en video’s delen. De dienst is via de AR.FreeFlight-applicaties op smartphones en tablets toegankelijk.

Tot nu toe konden bezitters van een AR.Drone 2.0 video's en foto's delen via websites als YouTube en Picasa, maar Parrot heeft inmiddels onder een bètalabel de online community AR.Drone Academy geopend. Daarvoor dient wel versie 2.1 van de mobiele applicatie AR.FreeFlight geïnstalleerd te worden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Op de gratis dienst AR.Drone Academy kunnen video's en luchtfoto's geplaatst worden. Deze zijn aan een landkaart gekoppeld. Ook wordt informatie over de betreffende 'piloot' getoond, en zijn diverse vluchtstatistieken op te vragen. Verder is het mogelijk om grafieken van bijvoorbeeld de hoogte als een overlay over een video te plaatsen, terwijl gemaakte vluchtbeelden en -foto's via de applicatie alsnog met sociale-netwerkdiensten zijn te delen.

Parrot bracht onlangs ook het spel AR.Rescue uit. In het spel, waarbij augmented reality wordt toegepast, moeten met de quadricopter vijandige aliens uit de lucht worden geschoten.

AR.Drone Academy AR.Drone Academy AR.Drone Academy AR.Drone Academy AR.Drone Academy

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

09-08-2012 • 18:21

22

Reacties (22)

22
21
13
3
0
4
Wijzig sortering
Wist je dat het in nederland ilegaal is om lucht opnamens te maken en dat je daarvoor vergunning moet hebben van het ministerie van defentie.
Dus ook een foto vanaf een kerktoren of flat?
http://hoogtezicht.nl/index.php/luchtopnamevergunning

Vraag me alleen af hoeveel moeite ze nemen voor amateurs die beetje boven veldjes rond vliegen. Bezit zelf de Parrot AR.Drone 2.0, leuk ding. Denk zolang je niemand lastig valt en buiten de bebouwde kom vliegt er geen haai naar kraait.

Maar uit interesse ga ik denk ik een brief schrijven naar het Ministerie van Defensie voor meer informatie, of er iets van een hoogte limiet geldt aangezien de drone max 50m haalt. (tenzij je een extender gebruikt of mod)
"l. vluchten zijn toegestaan tot een hoogte van maximaal 300 meter boven de grond of het water in luchtruim met klasse G, mits
1° voor vluchten binnen een afstand van 3 km van een ongecontroleerd luchtvaartterrein of een terrein waarvoor een ontheffing van artikel 14 van de Luchtvaartwet is verleend, geen bezwaar bestaat bij de houder van de aanwijzing respectievelijk ontheffing;
2° voor vluchten binnen een gebied waarin laag mag worden gevlogen door civiele of militaire luchtvaartuigen iemand met de bestuurder van het modelvliegtuig meekijkt om deze te kunnen waarschuwen voor luchtvaartuigen;
m. vluchten zijn toegestaan tot een hoogte van maximaal 450 meter boven de grond of het water, mits dit gebeurt binnen een aerodrome traffic zone van een militair luchtvaartterrein waarop modelvliegen is toegestaan en dit gebied exclusief voor modelvliegen wordt gebruikt of met de andere gebruiker(s) sluitende afspraken zijn gemaakt inzake separatie;
n. vluchten zijn toegestaan in luchtruim met klasse C, mits op schriftelijk verzoek van belanghebbende een convenant is gesloten met de organisatie die de plaatselijke luchtverkeersleiding verzorgt en de bestuurder zich houdt aan de afspraken in dat convenant;


Bron: Regeling Modelvliegen, Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
http://www.modelvliegspor...een/regeling-modelvliegen

Eisen luchtmacht:
5. Onverminderd het gestelde in de bij de ontheffing opgenomen voorwaarden is het laten vliegen van radiografisch bestuurde modelvliegtuigen slechts toegestaan tot een maximale hoogte van 100 meter of zoveel lager als bepaald door de verantwoordelijke Commandant. De toegestane hoogte voor radiografisch bestuurde modellen met een gewicht van minder dan 5 kilogram bedraagt eveneens 100 meter, tenzij in overleg met de Commandant een grotere hoogte is overeengekomen. Deze hoogte zal echter nooit meer bedragen dan 300 meter.

De delen over vliegen binnen militair luchtruim spreken elkaar wel een beetje tegen, maar aangezien je 300m met zo'n kleine drone niet gaat halen is dat hier niet echt van belang. >50-100m hoogte is in ieder geval geen probleem.

*edit* @Tasz:
Ik was er niet heel duidelijk in, maar mijn reactie was op: "of er iets van een hoogte limiet geldt aangezien de drone max 50m haalt.". Mijn reactie gaat niet over het wel of niet mogen maken van foto's.

Het niet hoger mogen dan 100m lees ik alleen in de militaire regelgeving. Aangezien de meeste militaire TMA's pas op 1500ft beginnen gaat dit waarschijnlijk alleen op voor bijv. militaire CTR's.
http://www.luchtruim.zweefportaal.nl/Map/asnlmap.htm

[Reactie gewijzigd door julby op 24 juli 2024 05:37]

Je haalt nu twee dingen door elkaar en dat is de wet op lucht fotografie en en luchtvaart verkeers wet.

Je mag geen luchtopnamens maken zonder vergunning op geen enkele hoogte.

De regels zijn idd heel onduidelijk wat betreft de luchtvaart verkeers wet met betrekking op modelbouw maar de wet op lucht fotgrafie uit 1959 is wel heel duidelijk en je hebt nu eenmaal vergunning nodig hier in Nederland

Dus theoretisch dus ook voor je parrot, echter is hier geen controlel op dus ierdereen met een parrot hoeft zich echt geen zorgen te maken.

http://www.defensie.nl/mivd/taken_en_werkzaamheden/industrieveiligheid/luchtfotografie/

Dat je met modelbouw vliegtuigen/heli niet hoger mag dan 100 klopt.
Alleen bij model clubs die hebben soms vergunning tot 300 meter.
Maar dat geld voor alle model toestellen met wel of geen camera eronder.

De Parrot komt idd niet zo hoog maar een professioneele drone zoals ik mee vlieg haalt dat met gemak en zelfs nog veel hoger.

De vergunning voor lucht fotografie is ook niet alleen voor drones maar ook voor mensen die lucht fotografie doen uit bijv een sport vliegtuig en een vlieger of weerballon.

De regels die je hierboven dus beschrijft staat helemaal los van de wet op lucht fotografie

[Reactie gewijzigd door Tasz op 24 juli 2024 05:37]

http://hoogtezicht.nl/index.php/luchtopnamevergunning

daar halen ze afstandsbestuurbare vliegtuigjes wel zeker aan!
Lees mijn post maar nog eens een keer goed
Dank jullie wel voor de opheldering, Ga proberen via mijn bedrijf een vergunning aan te vragen aangezien ik de Drone ook wil gaan gebruiken voor het bekijken van klussen van uit de lucht. Als ik hier dan gelijk 1 a 2 jaar van af ben (elke 3 weken een vergunning aan vragen is me wat teveel).

Mijn Drone gaat wel hoger in combinatie met een Amped sr10000 extender dan de +/-50m die deze bij normaal bereik haalt, Maar blijf hem toch graag enigszins snel te landen als de wind opsteekt dus gebruik dit meer voor afstanden dan hoogtes.

Op ten duur lijkt een professionele Drone mij erg leuk, maar oefen eerst nog een tijdje hiermee.. Vliegt stuk makkelijker en onderdelen zijn wat beter te betalen als je hem uit de lucht laat vallen ;) en vind het "live" fpv vliegen toch ook wel erg vermakelijk, dit nog niet terug gezien bij RC Drone's.
Vraag me alleen af hoeveel moeite ze nemen voor amateurs die beetje boven veldjes rond vliegen.

Klopt, doen ze ook (nog) niet
Overigens het vliegen mag wel (mits je toestemming heb van de landeigenaar), het gaat alleen om dat je geen opnamens mag maken (foto/video)

Dit geld al als je 1 cm boven de grond vliegt.

Van een kerktoren mag wel hoor het gaat defensie er alleen om dat jij op de hoogte bent van de plekken in Nederland waar het helemaal niet mag, denk aan militair terein of lucht haven.

Als particulier kan je een vergunning aanvragen die 3 weken geldig is en als bedrijf kan je dat voor je 2 jaar doen (op de website staat 1 jaar maar mijn vergunning is 2 jaar geldig)

Je mag dan foto's maken tot 300 meter hoogte.

Met een Parrot ga je dat idd niet redden maar met een professioneel drone zeker wel.
Ik heb vandaag nog foto's gemaakt vanaf 100 meter.

Ik heb toevallig een paar weken geleden een ballon vlucht gemaakt en daar wed ik erop geattendeerd dat foto's maken op eigen risico is omdat het officieel gewoon verboden is.

Er is èèn uitzondering, Voor vluchten die gebruikt worden voor het vervoer van personen of goederen is geen vergunning nodig. Hierbij geldt dat de plaats van bestemming of vertrek buiten Nederland is. Of bij een vlucht tussen twee plaatsen in Nederland dient de vlucht in overeenstemming zijn met een gepubliceerde dienstregeling. (bron defensie.nl)
Leuk,.. ga ze lekker op ideeën brengen om dit speelgoed te verbieden,...
Of je vraagt via het formulier op http://hoogtezicht.nl/luc...ier-luchtopnamevergunning
gewoon gratis een vergunning aan.
Hoeft niet want vliegen mag gewoon, het gaat alleen voor het maken van opnamens
In NL is zowat alles verboden. Als je daar allemaal op moet letten dan leef je niet.
Gewoon een beetje meer burgelijke ongehoorzaamheid betrachten en voor het raam van de lokale luchtmachtcommandant hooveren.
Regeltjes zijn er om gebroken te worden. Al kan ik best begrijpen dat het ministirie ingrijpt als je ineens boven borsselen hangt :+
Of over een vliegveld e.d.

Gevoelige plaatsen dus..
Meer dan dat, als je een vergunning toegewezen krijg dan krijg je er een kaart bij van NL.

Daarop staan maar liefst 64 plaatsen waar je geen luchtopnamens mag maken

denk hierbij aan

.Schiphol
.Den Helder
.Bijna heel Den Haag
.De Dam in A`dam
.Veel plekken in Rotterdam

Maar ook veel plekken waarvan ik niet zou weten waarom het verboden is.
Zoals Nieuwegein, Breda, de haven van Texel etc
Terwijl het vliegveld van Texel weer niet verboden is

Zal allemaal we z n reden hebben
Anoniem: 392755 9 augustus 2012 19:07
Ok, bovenstaande gaat me 300 euro kosten O-)
283 Euro om precies te zijn. :+
ik weet nog dat ik er ook eentje wilde halen toen ze nog €449 waren bij de intertoys dacht ik. Dan is 283 toch een hele verbetering.

ik vind het nog steeds leuk spul. De camera is eigenlijk waar ik het voor wil hebben. jammer dat hij niet zo heel geweldig is. mocht er ooit nog 1080P in komen waarbij er een 480P/720P stream naar de iPad/Phone gaat en de 1080P op geheugenkaart komt, dan is het voor mij een hele goede aankoop. Tot die tijd ga ik zelf wel vliegen met de camera.
Het blijft gewoon leuk spul dat van Parrot. :)
Ooit had ik versie 1 voor 1500 dollar willen kopen.
Maar toen ik versie 2 voor 300 euro kon kopen, meteen gedaan en absoluut geen spijt.
Ik heb nog nooit met een modelvliegtuig of modelhelicopter gewerkt, maar de AR drone 2.0 is derhalve toegankelijk dat iedereen ermee kan vliegen.
Ik gebruik een HTC Sensation XE met volle tevredenheid samen met de drone.

300 euro is peanuts; ik heb nog 3 accu's á 30 euro per stuk, een extra center cross (huidige is maar weer eens gelijmd) en wat andere onderdelen op voorraad just in case.

Eindelijk je eigen UAV die makkelijk 100 meter de lucht in gaat (en dan ook helaas buiten je wifi bereik gaat als je niet uitkijkt).
Technisch gezien kan zo'n drone natuurlijk nog veel hoger, maar dan kom je in de knoei met besturing e.d.
Gut 2.0 gebruikers hebben een community ... de 1.0 / 1.1 gebruikers laten ze lekker in de kou staan. (En dan doel ik specifiek op de service van Parrot aangezien er veel board problemen waren met de 1.0/1.1)

Helaas hier 2 parrots + 2 cpu boards die aan het weg rotten zijn want na 4 boards defect via een minimale val heb ik het gehad met Parrot. Service verlenen kunnen ze niet en sneaky designs aanpassen (>1.1) omdat blijkt dat de verlijming van de chips niet goed was maar dit niet toegeven aan de gebruikers ervan.

Parrot ... blijf aub op je stokje zitten.

Edit Fypo

[Reactie gewijzigd door Pinky-H9 op 24 juli 2024 05:37]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.