Borderlands 2 krijgt dlc buiten season pass om

Randy Pitchford, directeur van ontwikkelaar Gearbox Software, heeft aangekondigd dat er downloadable content voor Borderlands 2 zal verschijnen die niet binnen de season pass valt. Een voorbeeld is de extra Mechromancer-klasse.

In augustus kondigde Gearbox aan dat fans van Borderlands 2 een season pass kunnen aanschaffen, waarmee ze alle downloadable content die voor de game gaat verschijnen, kunnen downloaden. Dat is echter niet het geval, blijkt uit de antwoorden die directeur Randy Pitchford gaf in een vragensessie op website Kotaku. Er verschijnt ook dlc die buiten de season pass valt. Daaronder bevindt zich de Mechromancer-klasse, die de studio in augustus aankondigde. De vijfde speelbare klasse is gratis voor wie de game vooraf bestelde. Wie dat niet gedaan heeft, moet de extra klasse aanschaffen.

De uitbreidingen die wel onder de season pass vallen, zijn volgens Pitchford veel groter en kunnen volgens de directeur vergeleken worden met The Secret Armory of General Knoxx, een uitbreiding voor de eerste Borderlands die een extra hoofdstuk aan de campagne en nieuwe delen aan de spelwereld toevoegde. Daar wordt volgens Pitchford hard aan gewerkt. "We zijn erg ver met de eerste campagne-dlc. De tweede dlc is ook in prima staat. De derde heeft nog wat langer nodig en de vierde is nog in de preconceptfase." De directeur bevestigde in de vragensessie eerdere uitspraken dat er voertuigen in de maak zijn waarmee spelers zich kunnen verplaatsen. Hij wilde echter niet verklappen wat voor voertuigen in de game opgenomen worden. Hij liet wel los dat voertuigen enkel voor transport dienen en dat de studio voertuigen met minder dan vier wielen overweegt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Mechromancer

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

24-09-2012 • 14:29

54 Linkedin

Lees meer

Borderlands 2 krijgt extra classes Nieuws van 12 november 2012
10:34
Press start: Borderlands 2 Video van 20 september 2012

Reacties (54)

Wijzig sortering
Borderlands 1; geweldige game, alleen public niet speelbaar ivm hacks en custom items.
Borderlands 2; zelfde gejank en ini hacks - bah :r

En anders geef je jezelf toch een season pass?
1. Go to Go to "\Borderlands 2\DLC\POPremierClub\Lic"
2. Open SeasonPass.txt
3. Edit the "2" to a "1"
4. Save and play
Sorry hoor, maar als je eerste game verneukt wordt door cracks/hacks die rete eenvoudig toepasbaar zijn en daardoor jouw mooie game niet meer speelbaar is. Dan zorg je er toch voor dat de opvolger sluitend is? En dit soort misstanden niet mogelijk maakt. Schijnbaar niet.... :N :F

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 24 september 2012 14:37]

Er is in Borderlands geen wedstrijd tussen 2+ teams, dus cheaten dient geen enkel doel. Ik zou het vergelijken met de character editor die je voor Diablo 2 had, het dient geen enkel doel en de enige die je voor de gek houd ben je zelf. In Borderlands kan je niet benadeelt worden (in tegenstelling tot bijvoorbeeld CS/SC en andere competative spellen) dus kan er niks verziekt worden. Zelfs al kom je een cheater tegen, niks verplicht je om met zo'n figuur te blijven spelen.

Borderlands is een spel waarbij je een gemeenschappelijk doel probeert te bereiken. Je dient het met je vrienden te spelen en niet met een stelletje willekeurige mensen (of als je wilt, solo). Daarnaast, doordat de "loot" gedeeld is draait het met vreemden vaak uit op "pakken wat je pakken kan" en dat was in BL1 ook al zo. Dus, verzamel een setje vrienden en ga spelen.
Erm.. Borderlands 1 & 2 online zijn toch co-op games, dat doe je toch over het algemeen met 'vrienden' dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om onderling dergelijke afspraken te maken? Bij het vrijdag avond potje poker met vrienden onderling heb je toch ook geen beveiliging rondlopen die checkt of iedereen wel eerlijk speelt. De game is niet gebouwd voor pvp, dus waarom zou je pvp beveiliging erin moeten bouwen?

Wat betreft die season pass, zou ik heel erg mee uitkijken, aangezien er nog geen content is die het ondersteund, zou ik zeker niet het risico lopen. Je kan ook vrij simpel een OVchipkaart clonen met geld erop, maar daar sta je toch ook niet raar te kijken als je wordt gepakt, je moet hier niet raar staan te kijken als je wordt gebanned.

Edit: Ik verwacht dat er wel degelijk op de server wordt gecontroleerd of je de DLC wel mag downloaden.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 24 september 2012 16:09]

Op wat voor manier zou dat gecontroleerd moeten worden? Je veranderd lokaal bestanden, niet in de packages die je zend naar de server toch?
Borderlands 1; geweldige game, alleen public niet speelbaar ivm hacks en custom items.
Borderlands 2; zelfde gejank en ini hacks - bah :r

En anders geef je jezelf toch een season pass?

[...]


Sorry hoor, maar als je eerste game verneukt wordt door cracks/hacks die rete eenvoudig toepasbaar zijn en daardoor jouw mooie game niet meer speelbaar is. Dan zorg je er toch voor dat de opvolger sluitend is? En dit soort misstanden niet mogelijk maakt. Schijnbaar niet.... :N :F
Je snapt wel dat het *enige* wat je op dat moment doet het aanzetten van een berichtje in het main menu is?
Dit snap ik weer niet, wat bezielt mensen om hun eigen spel te verknallen met hacks?
Zullen vooral de lui zijn die het gedownload hebben en irl een gigantische kneus zijn die op die manier toch wat denken te zijn.
Dat is één van de redenen waarom ik nu uitsluitend op de console game, naast dat het voor mij wat meer ontspannend is dan achter de PC zitten. Op de console is het een stuk complexer om te cheaten dan op de PC waar je schijnbaar met standaard tekstverwerk-vaardigheden al uit de voeten kan.
Ben zelf 1 maand geleden terug van console naar pc. Juist om de rede dat console kapot gehacked is. En sony arrogant bedrijf is..
Maakt immers niet meer uit of je op pc of op console zit. Want ook de bovenstaande willowtree-hack werkte ook op de playstation 3. Dat is jusit de rede dat die game weg gegooid heb.

Het is een illusie; op de ps3 en op de PC wordt net zo goed gecheat. PS3; hacks, lagswitches, 3th party tools, aimbots etc. het is er allemaal!!

Daarom terug naar PC gegaan; goedkoper. Spelletje op de ps3 ~50euro, spelletje PC ~30euro.

Begrijp me niet verkeerd; totaal geen rand tegen console of pc. Is alleen dat 'leuk' gamer heden dag moeilijk wordt omdat cheaters overal aanwezig zijn. En juist het playstation platform is dan een ramp. Als jij 110% zeker weet dan iemand cheat doet sony er 0,0 aan. Je kunt het reporten, je kunt grief report invullen, brief sturen etc. Maar sony doet er geen fuck aan. Als je wilt cheaten, doe dat op de playstation want daarbij zal Sony geen actie ondernemen. De uitgever/ontwikkelaar van het spel misschien wel!

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 24 september 2012 14:42]

Daar was ik niet van op de hoogte. Ik speel op de XBOX 360. Of daar cheaters zijn bij Borderlands weet ik overigens niet, maar wat je zegt klinkt wel zorgwekkend.

Ik speel steeds vaker co-op heb ik gemerkt, misschien word ik te oud om nog competitief online te gamen. Maar het leukste vind ik om met een paar vrienden gewoon een avondje ontspannen te gamen zonder mensen die cheaten en een chat die overstroomt met trashtalk en beledigingen.
Borderlands 1 was vergeven van de gehackte OP wapens. En dan met een infinite geld waarde. Met Willowtree kon je zelf ook nog eens makkelijk OP wapens maken, en aangezien de core hetzelfde is is het een kwestie van tijd tot je dit ook in de Borderlands 2 MP tegen gaat komen. Je kan zelfs de season pass kraken zelf ;)

De Borderlands 2 SP is eigenlijk al bedoeld als co op MP, dus ik skip deze game. Leuk concept, maar met een paar maanden toch vergeven met hacks.
Mwah, ik vind het goed te doen Solo tot nu toe. Het kan dan wel anders ontwikkeld zijn, maar het is nog steeds leuk en uitdagend in je eentje hoor...

Cheaters worden gekickt, vrienden die niet spelen zijn wel te vinden, bezoek b.v. eens het T.net draaidje en vind jezelf wat mensen om mee te spelen zou ik zeggen.

Console en PC zijn beide niet vrij van hacks, dat is jammer maar niet te voorkomen.

De golden-key edit is trouwens al opgelost, ik neem aan dat de Seasonpass ook wel gepatched gaat worden. Daarnaast strippen ze de chars die het té bond hebben gemaakt. Dan kan je natuurlijk alles gewoon lokaal backuppen, maar gezien Gearbox wel ingrijpt, zou ik een ban bij herhaaldelijke overtreding niet eens zo gek vinden.
Ik denk niet dat mensen gestraft zullen worden. Mensen die gebruik hebben gemaakt van de golden key ini hack worden ook niet gestraft volgens Randy Pitchford: https://twitter.com/DuvalMagic/status/249142710815035393
kan me echt niet druk maken... dit spel wil je toch al niet met vreemden spelen door de loot methode en het rushen

Speel dit spel gewoon met een aantal vrienden.. dan heb je geen last van Hacks en Cheaters en kan je teminste fatsoenlijk de loot verdelen
het is een keuze om dit te doen of niet, niemand verplicht jou om te gaan hacken. Een als je geen hackers tegen wil komen ga je alleen online met mensen die je kent of in friendlists hebt staan die niet de hacker gaan lopen uithangen.
Ik wil niet hacken; maar andere doen dat. en dat heeft invloed op jouw gameplay. Ookal speel je met jouw vrienden, dan nog heeft dat invloed; de ingame economie is compleet nutteloos geworden.

voorheen had je bijv. 2 toffe wapens gevonden. 1 hou je zelf, andere is ruil materiaal (voor een schild bijv.). maar omdat het ruilmateriaal en die item waarde door de hacks niets zeggend zijn. is jouw toffe wapens ineens compleet nutteloos geworden.
Ookal speel je met jouw vrienden, dan nog heeft dat invloed; de ingame economie is compleet nutteloos geworden.
Die logica ontgaat mij... hoe kan de economy verneukt worden als het niet meer dan een singleplayer game is wat je met ze meerdere speelt

Dan mensen cheaten en hacken heeft totaal geen invloed op mijn speel sessies die ik met vrienden speel hoor

Maar ik ben dan ook geen type dat alleen om dingen te ruilen in een potje met vreemde ga
holy shit zeg!

Ik heb de game gekocht op de pc en ga er niet mee lopen kloten. Ik zie het allemaal wel met die dlc. Heb nog genoeg te doen binnen de normale game.
Oh, dat is echt belachelijk! Ik zat nog te twijfelen over een Season Pass, maar als dit er al niet onder valt...
Nou ja, ik vind het op zich wel goed nieuws. Het was mij niet duidelijk of die mechromancer onder de season pass zou vallen. Als dat een van de vier DLC's zou zijn dan is die season pass al gelijk niet meer interessant voor pre-orderers. Misschien dat ik de pass nu juist wel aanschaf.
Ik kon juist wel zien dat de mechromancer niet onder de eerste dlc zou vallen, er werdt namelijk gezegd dat deze +/- 10 euro zou kosten en er werd niks gezegd over de season pass op dat vlak.
Voordat je een aankoop doet, altijd eerst goed de omschrijving lezen. Er staat duidelijk omschreven dat de season pass voor BL2 vier expansies omvat die uitbreidingen op de campaign geven, dus niet extra classes. Wil jij vier expansies van €10 voor €30 of vier expansies van €5 voor €30?
Dit is toch het zelfde systeem als Saints Row the Third season pass?
de preorder and kleine shit niet, maar de paar "grote" DLC's wel.
Ik zit een beetje met gemengde gevoelens hierover. Aan de ene kant heeft borderlands 2 voor mij persoonlijk veel meer replay value dan welk spel van rond de 50 euro op het moment dan ook. Voor die 50 euro krijg je makkelijk meer dan 150 uur speelplezier (wat ik volgens steam ook in Bad Company 2 heb zitten). Daarnaast waren de DLC van borderlands 1 erg goed en zeker hun geld waard!

Aan de andere kant ben ik wel tegen games/publishers die voor elke klein dingetje een DLC uitbrengen om zo maar wel geld van spelers af te troggelen. Ik hoop dat Borderlands 2 niet deze kant op gaat maar net zoals zijn voortganger meer expansionpacks uitbreng in de vorm van DLC.

Ach en een paar skins mogen ze van mij best uitbrengen als DLC, die koop ik toch niet en voegen vrij weinig to aan het spel.
Dan kun je wel blijven twijfelen... de DLC kan tegenvallen, hij kan ineens in de aanbieding zijn, etc.

Toen Gears 3 uitkwam heb ik ook de Season Pass gekocht. Enkele weken later was deze al in de aanbieding voor (ik dacht) de halve prijs(!). Kan ik wel gaan zitten gillen van "dat is niet eerlijk" of "wat een klantennaaierij", maar who cares? that's life...

Ik koop iets op een bepaald moment omdat ik denk dat het het waard is. Als het vervolgens later voor de halve prijs wordt verkocht is gewoon pech hebben, had ik maar moeten wachten. Ik heb er in ieder geval geen minuut spijt van gehad. :)

*heeft Borderlands 2 Season Pass ook al*
meesterlijk game, echter baal ik van de support van steam.
Een lvl 16 gewoon geflushed voor 6 lvl's door de steam cloud
Bekend probleem, als je Win 7 draait, kan je dat terugdraaien. De files staan niet voor niets in "documents"!

Klik je map aan met je BL saves (in documents -> my saves) en rechtermuisknop geeft je dan de functie "restore previous versions" (of wat dat ook in het Nederlands zal zijn).

Kies de datum dat de steamcloud rottig deed (gokje: 20e?) en restore die versie. Niet zeker? Even een kopie van de map veilig stellen natuurlijk.

Start steam, zet de Cloudsync uit, spelen maar!
Restore staat bij mij uit vanwege mijn SSD.
had mijn eigen savegame al weg gegooid, echter zet ie de oude versie weer terug
Bij zo'n spellen wacht ik altijd op GOTY editie...
Ja, hoor dit vind ik echt flauwekul. Heb gisteren de season pass gekocht voor 30 euro. Zodat ik alle dlc zou krijgen, wat nu dus niet het geval is. Lekker zeg.
Hoezo is het flauwekul? Het zou pas flauwekul zijn als de pre-order bonus onderdeel zou zijn van een season pass waarmee je de hele 'bonus' te niet maakt en mensen dus dubbel laat betalen (zoals bijvoorbeeld Battlefield Premium wanneer je Back to Karkand via pre-order kreeg)
Als ik het goed leest krijg je dus wel alle DLC's, maar niet alle extra content ;). Wat is er mis met iets exclusive voor pre-orders?
Dus niet alle content. Ook dit extra karakter is content die je moet downloaden, ofwel DLC.

Die season passes waren al dubieus, aangezien je bij een full game extra moest gaan betalen voor nog uit te brengen content, maar blijkbaar is dat NOG niet genoeg, en moet je daarnaast NOG een keer gaan betalen.

Mij maakt het niet uit, dit soort games koop ik toch pas als de GOTY editie uit is (met WEL alle content), maar het is wel tekenend voor de geld-honger van de hedendaagse uitgevers.
Dat sommig pre-orderaars hun pre-order code niet kregen?

Via steam gaat het altijd goed, maar dan heb je ook gewoon meer betaald. Maar een beetje flauw is het wel, ze hadden best, maaanden later(!!) deze class wél toe kunnen voegen voor mensen die de moeite nemen extra content te kopen.

Gezien hoeveel lol ik met BL2 Singleplayer heb, zal ik die uitbreidingen waarschijnlijk wel halen. Zie wel weer...
Ik heb hem pre order + season pass. Alleen wat ik uit het verhaal opmaak is niet alleen de necromancer extra content die buiten de season pass valt.
Dit is in mijn oren ongelooflijk, maar om andere redenen.
Ik had mijn copy pre ordered bij Gamesync. Ik kreeg de 19de een e-mail dat Gamesync niet genoeg copy's kreeg van de premiere DLC(die bij de pre order belooft werd)

Toen dacht ik al: hoe kan dat nou? waarom wordt dat dan niet digitaal gedaan?
Ik een mailtje gemaakt: komt dat later dan nog voor degene die de pre order hadden?
kreeg ik een reactie: Take two heeft niks laten weten.

En dan gaan ze het wel uitbrengen zo?
Misschien mis ik hier wat, maar waarom zou ik deze DLC dan niet alsnog kunnen krijgen,

Ik vind het onacceptabel, ik denk dat ik hier nog wel enig mailtje over ga sturen
je kan de extra char los kopen, staat ook bij de aankondiging.....
Zelfde probleem, ik en vriend van mij samen pre order bij gamesync. Mijne was gelukkig nog zo vroeg gedaan dat die nog wel limited was. Maar mijn vriend kreeg een normale editie. En het lullige is dat je 1 dag van te voren een email krijgt, Anders hadden we een 4 pack kunnen pakken via steam.
Item hacks zijn geen enkel probleem zo lang je maar weet met wie je speelt of gewoon de game verlaat wanneer er iemand hackt. Verreweg het merendeel doet dat niet.
Overigens als je dlc via een ini file aan kan zetten is dat volkomen legaal.
Wacht even hoor. Die mechromancer class was toch gewoon een extra makkelijke class om noobies te helpen? Zie dit artikel. Ik snap als iemand baalt geen DLC te kunnen krijgen met die season pass maar deze DLC zou ik niet zo over in zitten.
Bah! heb ik net de season pas aangeschaft om de mechnomancer alvast safe te hebben, kan ik straks nog meer betalen, beetje jammer dit gearbox...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee