Borderlands 2 krijgt extra classes

Randy Pitchford, directeur en een van de oprichters van Gearbox Software, laat via Twitter los dat zijn bedrijf extra classes gaat maken voor Borderlands 2. Wat voor classes dat zijn en wanneer de nieuwe classes voor de shooter beschikbaar zijn, maakt Pitchford niet bekend.

Het antwoord dat Pitchford via Twitter gaf aan een fan van Borderlands 2 was simpel. Met een kort 'yes' bevestigde de directeur dat Gearbox extra speelbare classes gaat ontwikkelen voor de shooter, die in september op de markt kwam. De fan suggereert in de vraag dat Gearbox extra speelbare classes voor de shooter wil maken omdat de Mechromancer goed ontvangen werd.

Met de Mechromancer introduceerde Gearbox een vijfde speelbare klasse, die als download werd aangeboden. De extra klasse, die vooral geschikt is voor beginnende spelers, was gratis voor wie de game vooraf besteld had. Of dat ook gaat gelden voor de nieuwe classes, is niet bekend. Details over de nieuwe classes heeft Pitchford niet bekendgemaakt. Naast de extra classes werkt Gearbox aan downloadable content die een uitbreiding vormt op campagne van de game. Daarvan verschijnen vier afleveringen, die spelers los kunnen aanschaffen of als bundel kunnen kopen via een Season Pass.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De Mechromancer-klasse

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

12-11-2012 • 10:39

46 Linkedin

Lees meer

2K Games kondigt Borderlands 2 aan Nieuws van 3 augustus 2011

Reacties (46)

Wijzig sortering
wel leuk.. maar zoon game wil je gewoon niet helemaal opnieuw beginnen puur voor een andere klas.
athans ik dan. ik zou gewoon willen ruilen van class midgame
Ik ben al voor de 3de keer opnieuw begonnen, betalen voor extra classes zou ik dan weer niet/nooit doen, dat vindt ik z'n bullshit, voor extra missies dan weer wel :)
Tja, ik wel, maar ik heb dan ook al de Gunzerker en Mechromancer op 50, Assassin op 38 of zo en ben nu weer met veel plezier de Commando aan het levelen. Een extra class betekent voor mij dus lekker nog een keer door alle content heen rennen.
Overigens ben ik het niet helemaal eens met dat Gaige (de mecromancer) voornamelijk voor beginnende spelers interessant zou zijn. Ja, er zit 1 skill in die erg handig is als je niet goed kunt mikken, en het is mogelijk om de boel makkelijker te maken door je robot veel werk te laten doen, maar aan de andere kant als je de anarchy tree gebruikt dan wordt Gaige een heel erg in your face karakter die juist ook heel geschikt is voor de gevorderde speler omdat je dan heel veel damage doet maar daar ook veel risico voor moet nemen.
Zoals het hier nu gebracht wordt klinkt het een beetje alsof de class juist ook wat minder interessant zou zijn voor die spelers en dat is niet zo.
Volledig mee eens. Gaige is zo moeilijk of makkelijk als je zelf je skills kiest.
Ben benieuwd naar wat de nieuwe classes zullen zijn en wat Gearbox verzint voor de skill trees. Ik zal er in ieder geval zonder probleem m'n geld aan besteden. _/-\o_
Je kan mid game van class ruilen al heb je dan wel een save game editor nodig
Deze werkt als het goed is voor pc ps3 en 360: http://www.mediafire.com/?v04d1b7b4224bb9
Je kan hem ook gebruiken om te cheaten maar het is nog steeds handig om mid game van class te wisselen.
Kan deze save editor gebruikt worden om alleen van class te switchen en niets anders? Ik speel Assassin (lvl 43) met een vriend van me die Siren speelt. De synergy tussen onze classes is echter laag en het is vrij saai om te spelen. Vandaar dat ik graag wil switchen naar Gunzerker. Opnieuw beginnen is ivm de weinig beschikbare tijd geen optie. Cheaten heb ik verder ook geen behoefte aan.
Kan deze save editor gebruikt worden om alleen van class te switchen en niets anders?
Je kan inderdaad dat en veel meer, maar daar hoef je dus geen gebruik van te maken ;)

Vergeet niet dat al je classmods en andere Assassin-only spul niet meer werken tenzij je die ook aanpast...
Je kan ook mid game een andere class kiezen,
binnen een redelijk korte tijd( uurtje misschien al) ben je op bijna het zelfde level.
Die vriend van je moet dan wel Host zijn, omdat je anders wel opnieuw begint.
Vaak genoeg gedaan bij borderlands 1, je levelt sneller omdat er meer XP per unit weg gegeven word dan in t begin. Je moet alleen wel echt even op de achtergrond blijven, maar t werkt ook. Zelf nooit echt gebruik gemaakt van save editor's omdat ik t niet nodig vond.
Mid game een andere class kiezen komt je spel allerminst ten goede. Ik ben toevallig laatst nog als Siren ingesprongen in een spel waarbij de andere drie spelers rond lvl 20 zaten. In het begin level je razend snel, maar op een gegeven moment vertraagt dat, terwijl de anderen ook gewoon blijven levelen. Je blijft vrij lang tweede viool spelen omdat je altijd wat levels achter zal lopen en je daardoor veel minder schade doet dan de rest. Daarnaast moet je al die quests nog eens in je uppie gaan doorstomen als je de boel synchroon wil hebben met je medespelers. Leuk is anders..
Persoonlijk zie ik het probleem niet zo. Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik een zwak heb voor loot games zoals deze (en bijv Diablo 2, Torchlight, etc), dus ik kan me daar niet zo aan storen. Ik vind het juist geweldig om opnieuw met een andere class te beginnen. Je kent de gebieden en vijanden wellicht, maar de aanpak van een nieuwe class laten je deze toch weer anders benaderen. Daarnaast weet je ook misschien welke quests je juist wel en/of niet wilt doen, dus kan je ook wat tijd besparen.

En straks krijgt Diablo 3 een uitbreiding (was al aangekondigt), het lijkt me aannemelijk dat deze ook 1 of meerdere nieuwe classes krijgt (was in het verleden ook al zo met de Hellfire uitbreiding voor de orinele Diablo en Lord of Destruction voor deel 2) en dan zullen mensen ook over bekende gebieden gaan met nieuwe poppetjes.

Ik vind het echt een meerwaarde, om hetzelfde spel meerdere malen te kunnen spelen op verschillende manieren, door de verschillende classes. Nu weet ik dat dit niet voor iedereen opgaat, maar dan heb je altijd nog de keuze deze links te laten liggen.
Mischien een soort medic class? in borderlands 1 kon je heerlijk met roland ammo en health regerenaten voor het hele team dat mis ik :'(
Al die aspecten zijn nu verdeeld. Siren is de 'medic' geworden (revive met phaselock, schieten = healen, mits de juiste spec) met team regen, gunzeker is de ammo regen.
Anoniem: 432592
12 november 2012 10:43
MOOI!!
goed om te horen, heb spel nu al 4x uitgespeeld met elk char max lvl.
het blijft leuk om te ouwehoeren met vrienden.
Kom maar op met nieuwe classes en expansions. Kan geen genoeg krijgen van Borderlands
Anoniem: 235591
12 november 2012 11:03
Ik heb de game uitgespeeld maar ik ga niet nog eens opnieuw beginnen. Twee keer het spel door is mij voldoende. Die DLC zit ik dan wel weer op te wachten.
Als de extra DLC in style van BL1 gaat worden, laat ik ze voorbij gaan, ik ga ervanuit dat de komende DLC ook een sidestory gaat worden op het verhaal, daar vond ik hele verhaal over een hidden treasure gewoon karig (1x gespeeld en is wel weer leuk geweest).

De wapens zijn matig, 1 wapen is leuk, maar kan je maar ook echt 1x halen, die 2 nieuwe bosses zijn dan wel grappig maar meer is het ook niet. Daarnaast werkt de DLC _totaal_ niet met de search, straks met extra DLC zal dit enkel een groter probleem gaan worden.

Gros van de 50 wapens is puur gimmick/fun gehalte, slechts handje vol zijn ook echt nuttig (wapens die 3 kogels in verschillende richtingen schieten, reloads van 8seconde, bunny hopping wapens).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 12 november 2012 12:33]

Respect. Toch een heel stuk weten te typen op basis van een tweet van 1 woord :)
Laten we hopen dat de yes niet refereerde naar de vraag of mecromancer het goed deed.
Want dan moet je alles herschrijven.
ziet er echt super uit, ben nog steeds aan het twijfelen tussen dit en ...iets compleet anders maar toch, Crysis 3...

Puur op het zicht zou ik dit nemen maar ik ben er geen fan van om urenlang te spenderen aan wapenkeuze en uitrusting en eindeloze upgrades hiervan... heb hier al vernomen dat dit iets is dat de Borderlands-games typeert...

bestaat er een optie om al die keuzemogelijkheden te automatiseren dmv een in-game-balans-systeem zoals in Mass-Effect het geval was, dat bvb. je upgrades gebalanceerd worden en automatisch uitgevoerd worden door het spel wanneer je genoeg credits haalt, zodat je kan gamen i.p.v. eindeloos wapens te kiezen en te vergelijken?!
Nee dat kan niet, en ik vind het vergelijken minder dan in Borderlands 1. Op een gegeven moment vergelijk je alleen epics en blue (of hoger) de rest is automatisch crap. En het is een simpel besluit, oww deze heeft meer damage *equip* (ok er is ook nog fire rate, ammo en nog wat stats, maar het vergelijken heb je zo door). Ik ben maar 2 minuten bezig met vergelijken en te verkopen, tis geen 10 minuten werk...

Ontopic: meer classes, interresant! Ook zet ik er wel een beetje vraagtekens bij. Geef mij maar gewoon DLC's met meer quests!

Edit voor hier onder: daarom zei ik dat er ook nog andere stats zijn. En ik heb de game 2x uitgespeeld :)

[Reactie gewijzigd door JerX op 12 november 2012 13:01]

Niet lang genoeg gespeeld? Stats zeggen niet alles. Vaak genoeg gehad dat een wapen met betere stats minder aanvoelde , puur omdat de scope niet fijn was , het magazijn te klein of de fire rate niet goed .
Wow, ze bestaan dus echt, spelers die die geautomatiseerde zooi gebruikte?

Wat is er toch mis met het RPG element waarbij je zelf even moet kijken of een nieuwe gun je bevalt of niet?! Als je helemaal niet van RPG's houd, dus niet van gear-upgrades, loot oprapen, skills kiezen en gebruiken, dan kan ik je BL2 afraden.

Het is geen non-stop shooter, je kunt niet serious sam style een heel vol uur de muisknop ingedrukt houden om te schieten. Ik zeg niet dat dat niet leuk is, maar in BL2 moet je af en toe even "pauze" nemen om je skill toe te delen en wapens te selecteren die je bevallen in relatie tot waar je op dat moment tegen strijd. Verder mag je lekker missies kiezen wat je wilt, of ze laten liggen, geheimen zoeken en punten scoren voor achievements.
Weer een klasse voor beginnende spelers? De Mechromancer is toch ook al gemaakt om het makkelijker te maken? (in ieder geval een van de trees)

Ze moeten een klasse maken voor de ervaren spelers!
even lezen meneertje.
hij heeft alleen gezegd dat er classes komen, niet wat voor classes.
is nergens in de tekst gezegd dat volgende ook voor beginners is.
erger nog het staat specifiek in het artikel : "Of dat ook gaat gelden voor de nieuwe classes, is niet bekend."
Ik zie het nu, leesfoutje :(

Niet genoeg koffie denk ik!
"De extra klasse, die vooral geschikt is voor beginnende spelers, was gratis voor wie de game vooraf besteld had."


Volgens mij gaat dit, gezien de verleden tijd, over de mechromancer. Ik zie niet staan waar blijkt dat ze meer chars voor beginners uit gaan brengen.
De Mechromancer was niet alleen erg geschikt voor beginnende spelers, de skilltrees er van zijn oplopend qua moeilijkheid. Links: erg makkelijk, midden: voor de meeste spelers, rechts: vrij lastig.

Order chaos is vooral lastig omdat bijna alle skills ook negatieve modifiers hebben.

Ik denk dat het wel lastiger word om voor de nieuwe classses een eigen identeit te vinden, iets wat ieder character nu wel heeft. Een blend van classes is natuurlijk altijd een leuke aanvulling, maar dat is dan moet het wel een goed contrast hebben met de specialization classes.

Misschien ook wat nieuwe classmods voor de bestaande characters?
Wat mij vooral stoorde in bl2 is de slechte loot drops.
Als je niets uit de kist haalt (in Sanctuary) haal je het bijna niet.
Alleen maar slechte greens en zelden een leuke blue of laat staan een epic.

Ze hadden het systeem van bl1 moeten houden.....
Speel je single player? Zo ja dan is dat je probleem, als je met meerdere spelers speelt krijg je ook betere loot. Het spel is ook eigenlijk niet gemaakt voor single player.(je kunt het wel doen maar is veel minder leuk)
Nee ik speel geen single player.
Maar dan heb ik misschien heel veel pech gehad. Wapens die ik vind zijn altijd van het lvl van je Quest (sub missies) en die zijn omdat we alles doen altijd veels te laag. Dus vind ik eens een goede gun is die zo 4 a 5 lvls lager...
ben ik het mee eens, ik ga me niet aanmelden voor die shiftcodes, maar zie wel dat er verder weinig boeiends te vinden is en de (veel, soms zelfs extreem!) betere dingen toch echt uit die kist komen in sanctuary :S

Mijn medespeler vond het dus wel nodig om die af en toe leeg te halen waardoor ik zwaar underpowered ben tegenover hem die weer overpowered is :D
Er zijn meer dan genoeg goede wapens te vinden, ook als je voornamelijk alleen speelt. Ik heb nu in totaal ongeveer 10 gouden sleutels gebruikt en veel te vaak gewoon nutteloze dingen gekregen (wapen type's die ik niet gebruik, een hele kist vol met granaat mods...). Vrijwel alle wapen's die ik lang gebruikt heb zijn gewoon als loot gevonden in singleplayer of gewonnen met de gokkasten.

[Reactie gewijzigd door Cizard op 12 november 2012 11:47]

Ja die gokkasten willen inderdaad ook wel leuk speelgoed uitkotsen eens in de zoveel tijd... Nooit 3x BL logo gehad, daar baal ik wel van na 1000x geld erin stoppen :D
Datzelfde probleem had ik dus ook, ik speel het liefst single player mode, anywho - je kunt online even kijken hoe je onbeperkt golden keys kunt krijgen zodat je wat "normale" wapens kunt gebruiken zodat je niet elke 2 minuten dood gaat omdat je crap weapons hebt.

hint: profile.bin
Onzin.
Gewoon goed zoeken, niet alle goede loot word gedropt, hangt ook zat in de kluisjes / lootkisten.
Kwam vorige week nog een legendary Neogenator tegen op level 9 en de legendary Bladed Emperor op level 12.
Zeer bruikbare loot op de lage levels, je moet natuurlijk niet verwachten dat je meteen het beste van het beste krijgt, daar zal je (meestal) toch echt je best voor moeten doen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee