Borderlands 2 is vanaf 21 september te koop

Uitgever 2k Games maakt bekend dat shooter Borderlands 2 vanaf 21 september te koop is in de smaken pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Wie voortijdig bestelt, krijgt het Gearbox Gun Pack, een Golden Key en het Vault Hunter's Relic als bonus.

Uitgever 2k Games kondigt het begin van de verkoop van Borderlands 2 aan door middel van een video waarin niet alleen wordt duidelijk gemaakt dat het spel vanaf 21 september in de Europese winkels ligt, maar ook wat de bonus is die fans krijgen als ze het spel vooraf bestellen. Wie pre-ordert, krijgt toegang tot de Borderlands 2 Premiere Club, wat wil zeggen dat spelers de Gearbox Gun Pack, een Golden Key en het Vault Hunter's Relic kunnen downloaden zodra het spel uit is. Het Gearbox Gun Pack is een verzameling wapens die niet op andere wijze te verkrijgen is, met de Golden Key kan de speler in het spel de Golden Sanctuary Loot Chest openen en ook daar ligt een voorwerp in dat spelers niet via andere wegen kunnen bemachtigen. De Vault Hunter's Relic is een voorwerp dat spelers meer kans geeft bij het jagen op virtuele voorwerpen in het spel.

Net als bij de voorganger is het in Borderlands 2 mogelijk om in splitscreen te spelen, een optie die zelden meer in games wordt ingebouwd. Daarnaast kan het spel gespeeld worden in coop-modus, waaraan maximaal vier spelers tegelijk kunnen meedoen.

Boderlands 2 is een shooter die gemaakt wordt door Gearbox Software, de Amerikaanse ontwikkelaar die in 2009 ook het eerste deel afleverde. De studio ronde ook de ontwikkeling af van Duke Nukem Forever, dat in 2011 op de markt verscheen. Naast Borderlands 2 werkt Gearbox aan Aliens: Colonial Marines, een game die door Sega op de markt wordt gebracht.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

23-02-2012 • 10:37

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Anoniem: 237962
23 februari 2012 19:32
Deel 1 was wel vermakelijk. De guns en gunplay was goed, het geluid van de guns was het beste geluid was ik ooit in een game heb gehoord. Ik hoop wel dat ze enkele punten hebben aangepakt. Om het spel enigzins speelbaar te maken op de PC heb ik flink moeten modden. Vooral de FOV was een drama. Ook vond ik de wereld wel heel erg statisch. Op de monsters na bewoog er eigenlijk nauwelijks iets; alle huizen, tenten etc. waren slechts props. Kortom, het voelde vooral leeg aan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 237962 op 23 februari 2012 19:34]

Hoewel dit weer een console port ten top wordt, ga ik 'm toch zeker halen. Voor mij kunnen ze dan ook maar 1 ding verbeteren ten opzichte van deel 1: dedicated server bestanden beschikbaar stellen :). Nou, eigenlijk nog eentje: de moeilijkheidsgraad flink omhoog. In deeltje 1 liep je met je level op een gegeven moment zo ver voor op de missies dat er eigenlijk geen lol aan meer was (tenzij je kunstmatig je level weer naar beneden haalde).

[Reactie gewijzigd door sm1ley op 23 februari 2012 10:55]

Heb je die mega krab al verslagen van gr. knoxx? die is echt onmogelijk.
Ja, deze hebben we co-op gespeeld, maar totaal geen moeite mee gehad omdat we erg ver vooruit liepen (deden ook netjes alle sidequests). Deze website kan je level door middel van de savegame weer afstemmen op de missie: http://myborderlands.com/QuickFix.aspx .

Deze tool verhoogt de moeilijkheidsgraad online: http://myborderlands.com/FourPlayers.aspx . Dit gebeurt doordat het spel dan denkt dat je met meer man speelt. En de Borderlands regel: more players = tougher enemies = more loot :). Een nadeel is denk ik wel dat je nu ook weer sneller gaat levelen :P.

Dus gelukkig is er met een omweg nog iets van te maken.

[Reactie gewijzigd door sm1ley op 23 februari 2012 11:27]

Lijkt me zeer sterk, aangezien dat ding boven max level zat, onmogelijk om te outlvlen dus.
Je hebt gelijk, maar we hebben General Knoxx wel uitgespeeld. Net even een filmpje gekeken, maar zijn de krab (Crawmerax the Invincible) niet eens tegengekomen in General Knoxx. Tenzij ik 't al weer vergeten ben, of het een sidequest was.

Afijn, dat was dan 1 enemy die er boven uitsteekt, maar overall, eitje.
Het was idd een secret level van General Knoxx. Maincontent van borderlands was ook idd best simpel, maar er zijn nog een aantal arena's, waar je best een harde dobber aan hebt. Voor elk wat wils dus in Borderlands.
Arena's als in Mad Moxxi's waar je alleen maar waves op je af krijgt? Deze waren absoluut uitdagend, maar juist in de verhaallijn zelf hoop ik toch een hogere (of anders: aanpasbare) moeilijkheidsgraad terug te vinden. Hopelijk doet deeltje 2 dit wel.
Nee, niet Mad Moxxi's, alhoewel dat ook best uitdagend was, er zijn er nog 2 of 3 in General Knoxx, waar je waves kan verwachten.
Ik vond hem anders echt geweldig op spelen op alle platformen.
Klopt, zelfs op een oude PC (Radeon x1950pro) loopt het spel zeker netjes. Maar je ziet dan ook geen verschil met de console versie, waardoor het een moderne PC zeker niet op de proef stelt.

Daarbij had het spel voor mij automatisch Aim Assist aan staan (waarom zit dit er uberhaupt in)! Was bijvoorbeeld erg onhandig als je voor het hoofd (critical) ging en weer naar zijn borst toe getrokken werd.

Nee, in mijn ogen was dit geen spel voor de PC, maar het liep in ieder geval wel fatsoenlijk!

[Reactie gewijzigd door sm1ley op 23 februari 2012 11:10]

Het eerste deel was wel wat repetitief maar ik heb me er desondanks toch erg veel uren mee vermaakt. Als het tweede deel meer random quests heeft en meer echt verschillende soorten wapens dan denk ik dat dit best wel weer een succes kan worden.
Deel 1 vond ik een toppertje. Maar helaas verkracht door gebruik van willowtree. Als ze zo'n 'online wereld' deze keer goed willen doen slagen moeten ze wel zorgen dat zulke cheap praktijken tot een minimum wordt beperkt. Daar heeft de ontwikkelaar steken laten vallen, hopeler zien we verbetering
Dat is toch je eigen keuze of je die gebruikt of niet. Alsof je de maker van het spel verwijt dat jij cheat...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 23 februari 2012 12:12]

Dankzij door WillowTree gegenereerde wapens is het in online games met willekeurige spelers nauwelijks te achterhalen of ze wel te vertrouwen zijn. Je kunt immers een wapen maken in WillowTree die ook op basis van kans door het spel 'gemaakt' kan zijn. Zeker tijdens online ruilacties kan dit vervelende situaties opleveren, maar aan de andere kant bieden gehackte wapens ook de nodige fun aan het spel.

Voor diegene die niet bekend is met het wapen systeem in Borderlands: Er zijn geen vaste wapens maar 'componenten' gelinkt aan stats. Er is een vast rijtje Companies (fictieve organisaties in het spel) die zich ieder specialiseren in een bepaalde eigenschap, elke company heeft een aantal types, en die types zijn weer opgedeeld in onderdelen zoals de barrel, loop, etc. En daarnaast stats in multiplier of procent, zoals 10% recoil reduction, 2x reload speed, 200% critical hit damage (= headshot).

Wapens komen uit gekillde vijanden en 'loot chests', elke chest heeft een zogeheten 'loot pool' waaruit het spel een combinatie types, componenten, en stats kiest op het moment dat je h'm opent. Ook het level van je character wordt meegenomen in de loot pool, zodat de stats van wapens zich aanpassen aan je level.

Of kort gezegt, wat Borderlands juist zo non-linair maakt is het eindeloze experimenteren met de oneindigheid aan wapens. Dat ze het online gebied van deeltje 2 iets meer sluiten om cheaten te voorkomen is dus niet totaal ongewenst.
Het probleem was dat je ook in online games kunt cheaten, en dat zal een maker zoveel mogelijk moeten proberen te voorkomen, bijvoorbeeld door online games en data helemaal zelf te hosten.

Maar ik ga deze gewoon lekker preorderen, deel 1 was gewoon helemaal super en heb ik met 3 van de 4 classes uitgespeeld.
Dat is wel zo, maar het is een spel gericht op coop. Als je ziet dat iemand cheat ga je er gewoon uit. Ja het zou leuk zijn als mensen niet kunnen cheaten maar ik heb nooit last ondervonden dat mensen dit kunnen doen. Mijn plezier verzieken ze er in ieder geval niet mee.

Verder erg benieuwd. Ik heb 60 uur op Borderlands staan, dus een nieuw deel is welkom. Al weet ik niet of ik hem direct koop, deel 1 heb ik toen voor een euro of 5 gekocht met een Steam sale. Volle mep neerleggen is dan toch weer andere koek.
Ben je nou aan het klagen over een trainer die geschreven is door mensen die niks met het Borderlands ontwikkelteam te maken hebben?? Dat is volgens mij niet redelijk, de ontwikkelaar heeft zijn best gedaan een goede game neer te zetten en dat is gelukt. De community heeft vervolgens zijn best gedaan om de game zelf aan te passen en ook dat is gelukt.
Wie is de vrouw op 2:49-2:50??? Hoort zij ook in Borderlands?
Dat is een live action versie van Lilith. Zij krijgt in deel twee een vergelijkbare rol als de guardian angel in deel één.

Zie dit filmpje voor meer info:

http://www.youtube.com/watch?v=7UMnrjNdW0U
Dat is voor zover ik weet Yasemin Arslan, die vrouw die ze gezocht hebben in die verkiezing voor de beste Lilith look alike.

Zie dit plaatje bijvoorbeeld: http://www.co-optimus.com...e/2012/lillith-reveal.jpg
Dat wordt weer wat splitscreen fun uurtjes 21 september :)

Hij gaat bij mij in ieder geval in de pre-order, kijk er nu al naar uit.
Dat blijft nog wel een van de grootste redenen om dit spel aan te schaffen.
Splitscreen. _O_
Uiteraard moet het dan ook een leuk spel zijn, maar dat zit wel goed. :P
Deel 1 kapot gespeeld, heerlijk, 4 player co-op! _/-\o_
Een van mijn lievelings games!

Dag dag leven, op 21 September neem ik afscheid van je! :9
Anoniem: 219080
23 februari 2012 10:47
Heb er weer zin in, co-op splitscreen rpg! Wel een beetje jammer van al die pre-order exclusives, vind dat Blizzard dat leuker doet bij D3, met alleen maar esthetische items.
Anoniem: 445825
23 februari 2012 10:51
Hopelijk deze keer meer dan 1 ability/spell per karakter.
Gelukkig ziet de gameplay en graphicsstyle er hetzelfde uit als bij deeltje 2 want dat waren de de sterkste punten van de eerste.
Sowieso halen op/bij de release! :)
Hopelijk fixen ze bij dit deel wel de framerate op de consoles
Deel 1 was een prachtig spel. Totdat ik door kreeg dat ik na ruim 80 uur precies hetzelfde doen nog niet eens op de helft was. Toen was ik er wel een beetje klaar mee eigenlijk, om nog eens 80+ uur precies hetzelfde te doen... Waarschijnlijk heb je dat probleem veel minder als je het cooperative kunt spelen.

MAW: hopelijk dat Borderlands 2 wat meer variatie kent, dan wordt het voor mij ook een instant buy als tussendoortje voor al het RPG geweld.
Toen was ik er wel een beetje klaar mee eigenlijk, om nog eens 80+ uur precies hetzelfde te doen... Waarschijnlijk heb je dat probleem veel minder als je het cooperative kunt spelen.
Dat je deze game al 80 uur hebt kunnen spelen in je eentje... op lvl 32 was ik daar al klaar mee

Daarna overnieuw begonnen met een paar vrienden, en dan is het echt zoveel leuker
Lol,....Ik zit nu op 90uur, maar k' ben bijna bij het einde.
Maar ik speel dan ook echt alle side missions.
En ik heb er moeite mee om iets in leven te laten : )

Overigens moet ik alle DLC ook nog afwerken
'K ben nu level46

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee