Gearbox voorziet Borderlands 2 van extra klasse via dlc

Ontwikkelstudio Gearbox Software heeft bekendgemaakt dat er een vijfde speelbare klasse wordt toegevoegd aan schietspel Borderlands 2. De klasse is te krijgen door de game te pre-orderen of kan na de release als dlc worden toegevoegd.

Gearbox maakte tijdens de gamesbeurs PAX East bekend dat er nog een klasse wordt toegevoegd aan Borderlands 2, zo meldde Game Informer. Het gaat om de zogeheten Mechromancer-klasse. Het personage is deels vrouwelijk, deels robot en bestuurt een grote robot genaamd D347-TP, ofwel Deathtrap. Gedetailleerdere informatie over de Mechromancer heeft Gearbox nog niet bekendgemaakt.

Gamers die Borderlands 2 als pre-order bestellen, zullen de vijfde speelbare klasse direct bij de release van het spel krijgen. Andere spelers moeten wachten tot Gearbox de content na de release van Borderlands 2 beschikbaar stelt. De prijs die voor de losse downloadable content moet worden betaald, is nog niet bekend, maar volgens Gearbox-studiobaas Randy Pitchford zal die 'vergelijkbaar zijn met andere dlc'.

Naast de Mechromancer-klasse onthulde Gearbox tijdens PAX East ook dat de speelbare personages in Borderlands 2 op een nieuwe manier aangepast kunnen worden. Spelers spelen nieuwe spullen en kledingstukken vrij door missies te volbrengen en in level te stijgen. Gamers die de eerste Borderlands hebben gespeeld krijgen als beloning daarvoor direct bij de start van het spel al een extra kostuum en 'custom-hoofd' voor hun personage.

Borderlands 2 is de opvolger van de shooter Borderlands, die in het najaar van 2009 op de markt kwam en vooral successen boekte dankzij de vermakelijke coöperatieve spelmodus. Borderlands 2 wordt volgens Gearbox 'bigger, better and more badass' en verschijnt op 21 september in de winkels voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

10-04-2012 • 09:29

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Correctie nodig hier. Karakter is niet klaar en zal niet klaar zijn voor release. Twee maanden na release wordt het verwacht, en dan zullen pre orders het alsnog gratis krijgen. Kotaku heeft het gerucht de wereld in geholpen dat het day1 content is.
http://www.gametrailers.c...e-class-the-mechromancer/
https://mobile.twitter.co...status/189127303584956417
Excuses voor mobiele link
Gamers die Borderlands 2 als pre-order bestellen, zullen de vijfde speelbare klasse direct bij de release van het spel krijgen.
Ik heb dit altijd zo belachelijk gevonden, dingen die met de release al helemaal klaar zijn, uit het spel halen om vervolgens los te verkopen. Je gaat toch met de aanschaf van een auto toch ook niet nog eens los betalen voor de banden? Dat hoort bij de prijs bij in te zitten.

Voor 60 euro op dit moment voor nieuwe spellen, mag je toch echt wel een complet spel verwachten en niet nog eens 15 euro er boven op moeten leggen om de rest die ze er uit gelaten hebben ook te krijgen.

Dit is gewoon een verkapte manier om de prijzen te verhogen van normale edities van spellen naar 75 euro zonder dat de gamers het echt opvalt.

[Reactie gewijzigd door Hatsjoe op 10 april 2012 09:38]

Niet helemaal een goed voorbeeld. Ben het wel met je eens hoor ;-)

Maar een auto kan je ook kopen met meerdere opties (extra's) erbij waardoor de prijs hoger wordt.
Sluit me er bij aan dat het simpelweg een extra optie is voor een product dat al bestaat en dat ze al verkopen. Natuurlijk deel ik de opvatting dat de prijs die ze er voor vragen niet proportioneel is voor de waar die ze aanbieden.

In vervlogen tijden kwamen er ook expentions uit, sommige waren echt geweldig zoals Zero Hour voor C&C Generals. Andere waren matig, zoals de Doom 3 expension. De keuze om geld uit te geven aan een bepaald onderdeel maak ik zelf aan de hand van 'de waarde van het onderdeel' en niet nagelang het al af was toen de game uit kwam.

Hoe dan ook kijk ik niet uit naar Borderlands, de eerste had ik gekocht op PC en ik vond het een rommel. Veel problemen met het opzetten van een online game, slechte bediening en repetitieve gameplay.
Ik heb dit altijd zo belachelijk gevonden, dingen die met de release al helemaal klaar zijn, uit het spel halen om vervolgens los te verkopen.
Oh, dus als je tijdens de development honderden manuren extra investeert om alvast DLC te maken dan mag je er volgens jou dus niet aan verdienen, maar als je het pas ná de release doet wel? Wat is dat nou voor kromme redenatie? Ik ben het met je eens dat hier soms te makkelijk mee om wordt gegaan en dat het makkelijk cashen is, maar zoals je het nu stelt is dat het altijd het geval is en dat is absoluut niet zo. Als ik kijk naar Borderlands 1, dan was het zonder z'n DLC een prima game en zijn geld meer dan waard, en dus geef ik ze het voordeel van de twijfel dat dat voor Borderlands 2 ook geldt.

Er is niets mis met alvast wat DLC maken zodat je pre-orderaars een extraatje kunt geven.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 april 2012 10:16]

Het zou zo moeten zijn dat je bij release het volledige spel krijgt, en dat je betaalt voor wat er tot nu toe is. DLC zou slechts na de release tijd in beslag moeten nemen van het ontwikkelteam. De tijd voor release is tijd om aan het spel te werken, verbeteren en fixen. Mijns inzien is zogenaamde Day 1 DLC een reden om een spel niet te kopen. Als men pre-orderaars iets wil geven, moet het cosmetisch zijn, of iets dat geen merkbare invloed heeft op gameplay en balans.
Het zou zo moeten zijn dat je bij release het volledige spel krijgt, en dat je betaalt voor wat er tot nu toe is
Waarom zou dat zo moeten zijn? Omdat jij dat verzonnen hebt? Probeer het eens te onderbouwen. Wat maakt het uit wanneer iets af is? Wat mij betreft betaal je gewoon voor het maken+uitbrengen van een game. En als je dus als studio extra manuren investeert dan moet je daar ook extra voor betalen. Maar blijkbaar vind jij dat die extra manuren niet betaald hoeven worden, ze werken immers voor gratis als het al af komt voor de release.

Kijk, het wordt pas lame op het moment dat een game zonder DLC niet op zichzelf staat en de studio de gebruikelijke manuren ook gebruikt om die DLC te maken. Dan koop je gewoon een halve game voor de volledige prijs, en daar mag best wat van gezegd worden. Maar iedereen doet hier net alsof dat altijd geldt. Borderlands 1 was een prima game, je kan daar niet van zeggen dat het zonder de DLC niet boeiend was of weinig content had.

Ook in de gamesindustrie zijn het moeilijke tijden. De kosten (over het algemeen in de vorm van salarissen wegens veel personeel) rijzen de pan uit wegens de al maar toenemende vraag naar gedetailleerde content. Je ziet overal inflatie, behalve in de gamesindustrie waar een game nog steeds zoveel kost als 20 jaar geleden. Ik heb vroeger nog weleens 100 gulden neergeteld voor een Atari Lynx game, dat betaal je nu voor een AAA PC game. En dat terwijl er 20 jaar geleden geen 200 manjaar in een enkele game zat (waar weer tegenover staat dat de sales 20 jaar geleden ook een stuk lager waren). Al die arbeidskrachten werken niet tijdens het volledige ontwikkelproces van een enkele game - typisch pas in het laatste jaar tot anderhalf jaar heeft het een volledige bezetting. Tussen games door moet je die mensen wel aan het werk houden, en het ontwikkelen van DLC is een prima concept om die werkeloze tijden op te vangen.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 april 2012 10:46]

Anoniem: 119304
@.oisyn10 april 2012 11:02
Veel Tweakers leven nog in de jaren negentig toen de ontwikkeling van games een fractie van de kosten waren van wat ze nu zijn. Mensen die zeuren over de prijzen van games zijn niet goed snik. Ik betaalde in 1993 200 gulden voor Street Fighter 2 op de SNES! Hoezo zijn games duur! Daarnaast komt telkens het argument naar voren dat games korter zijn geworden, ook onzin. Speel eens een gemiddelde Nes of Snes game. Super Contra valt bijvoorbeeld binnen een half uur uit te spelen. Hetzelfde geldt voor alle Mario's (met warpzones ben je er binnen 40 minuten doorheen!).
En hoelang ben je met Day of the tentacle bezig als je precies weet wat je moet doen?
Aan de ene kant heb je gelijk, veel Tweakers hebben hele vreemde opvattingen, alsof een producent slechts aan één product tegelijkertijd mag werken. Aan de andere kant ga je mij niet vertellen dat de gemiddelde gamer in 40 minuten door een Mario heen is... 200 gulden voor een SNES game is wel heel veel, dat moet een exclusieve import zijn geweest. €60 is ongeveer fl.132, fl.200 in 1993 is ongeveer €132 in 2012. Klopt niet helemaal omdat een hoop luxe artikelen veel goedkoper zijn geworden in verhouding tot noodzakelijke producten. Een Diablo 3 CE gaat €100 kosten, een Guild Wars 2 CE €150, je kan ze vast goedkoper krijgen, dat kon je in 1993 vast ook...

Een hoop games zijn tegenwoordig veel makkelijker waardoor je in een paar uur door het spel bent, terwijl je twee decennia geleden veel langer bezig was met uitvogelen hoe je langs dat monstertje kwam... De uitdaging is verlaagt waardoor het toegankelijker is tot een groter publiek, ik kan me voorstellen dat dit voor een aantal gamers geen goede ontwikkeling is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die vallen bijna altijd in het RPG/RTS genre.
Anoniem: 119304
@Cergorach10 april 2012 12:52
Street Fighter was de eerste 16Meg game voor de SNES, vandaar dat deze zo duur was.

Super Mario gaf ik gewoon als voorbeeld. De meeste games uit die tijd waren namelijk helemaal niet zo groot. Wat deze games "groot" maakte was dat je geen of weinig save mogelijkheden hebt en je van voren af aan moest beginnen als het gameover scherm langskwam.
De uitdaging is verlaagt waardoor het toegankelijker is tot een groter publiek, ik kan me voorstellen dat dit voor een aantal gamers geen goede ontwikkeling is.
Dat kan ik me ook voorstellen. Maar laat die gamers dan alsjeblieft wel even hun hersens gebruiken. Je kunt niet een game hebben die én heel gedetailleerde graphics heeft, én veel content, én heel pittig is. Het maken van die content kost gruwelijk veel tijd (en dus geld, in de orde van grootte van miljoenen). Dat moet terugverdiend worden met sales. Die sales haal je voornamelijk uit het grote publiek, en dat zijn gemiddeld gezien geen doorgewinterde gamers, dus het niveau wordt afgezwakt om de massa aan te spreken.

Dat is niet de schuld van de grote boze gamedevelopers, maar gewoon van simpele marktwerking (en ook wel een beetje de schuld van de gamer zelf, door de honger naar steeds betere graphics). Moeilijke games met als doelgroep de hardcore gamer zijn er nog steeds hoor. Maar meestal in de vorm van XBLA/PSN/Steam games (neem bijv. Super Meat Boy). En dat werkt omdat er een heel klein team op zit.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 april 2012 13:59]

Helemaal gelijk! Ik vind het geen probleem om voor de auto met extra's iets meer neer te leggen. Borderlands 1 GOTY, de versie met alle DLC's, kwam daardoor misschien een tientje duurder voor de PC uit.

Nu worden we aan het lijntje gehouden doordat alle DLC's dadelijk alleen bij Steam beschikbaar zijn. En hoe fijn Steam ook werkt, de prijzen blijven daar zonder af en toe een aanbieding hoog. Voor alle losse DLC's ben je daar evenveel kwijt als het spel nieuw bij bijv. Play.com! Borderlands 2 GOTY zal 'm waarschijnlijk wel weer worden voor mij, zij het een half jaar later..
Dit is natuurlijk een hele scheve vergelijking, een extra class is geen banden van een auto, het is een extra optie. Zoals deluxe velgen of alle andere opties waar je extra voor moet betalen bij een auto. Je krijgt zelfs de DLC gratis als je preordered, als je dat niet doet kan je het later kopen of zal het zeer waarschijnlijk worden toegevoegd aan de GotY edition.

De GotY versie van Borderlands was ongeveer een jaar later verkrijgbaar en tijdens de Steam sal een half jaar later te krijgen voor €7,50, dus als je geduld heb/had kun je het spel anderhalf jaar later, compleet (met alle DLC) kopen voor €7,50. Als je echter altijd haantje de eerste wilt wezen zal je nieuw direct er waarschijnlijk €100 voor kwijt zijn. Bedenk wat je kwijt bent voor een kaartje naar de film, een wedstrijd of een voorstelling en dat valt reuze mee. Dat betekent niet dat ik €100 voor BL2 ga neerleggen, ik heb (net zoals velen) een enorme backcatalogue die ik nog moet spelen en voor peanuts koop (~€5 per game) een jaar of twee later.

Voor een aantal AAA+ titels (zoals SC2 of D3) koop ik full price de CE versie. Als jij BL2 net zo ervaart zou ik zeggen preorder het!

Wat betreft Steam, wat had je dan gewild? Een EA/Origin exclusive, of een Games for Windows Live? Nee, Steam please, opties zijn natuurlijk welkom en die zijn er (Gearbox website, Gamersgate, etc.). De reden waarom ik geen full price ME3 heb gekocht is juist omdat het exclusief voor EA/Origin was en niet verkrijgbaar (zoals ik ook ME1&2 heb gekocht) op Steam.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 10 april 2012 12:00]

Anoniem: 434945
@Hatsjoe10 april 2012 10:55
Ik moest anders wel bijbetalen voor navigatie, alu velgen enz..
Anoniem: 338693
@Hatsjoe10 april 2012 11:21
Of je preoderd de game of je koopt de GOTY editie met alle DLC een jaar later.

Pre-oder bonussen vind ik nog geen probleem, is logisch om first sales omhoog te schoppen. Wat ik wel jammer vind is dat steeds meer premium edities zijn met meer missies. Premium editie dat is de game zoals het hoort en de standaard versie bevat dan weer 2 missies niet ofzo.

En tip: koop games online waar je ze voor 40 kunt krijgen.
Ik begrijp alle ophef niet. De oplossing is gewoon heel simpel!

Als iedereen een maand 1 of 2 wacht met aanschaf, zal men met de prijs moeten zakken en dan koop je het spel met DLC. Betaal je alsnog dezelfde prijs voor alle content.

Als je er op tegen bent dat er 'onvolledige' spellen worden uitgegeven, dan moet je gewoon wachten met aanschaf.

Aankomend weekend ga ik Uncharted 3 kopen. Spel is al een tijdje uit en ligt nu voor 30 euro in de winkel. Tegen de tijd dat ik een spel uitgespeeld heb ben ik weer een maand verder en zal Borderlands 2 wel weer stukken goedkoper in de winkel liggen.

Dit is de enige manier de belachelijke vraag prijzen en alle extreme vormen van DRM af te straffen.
Of je wacht gewoon met het spel kopen,totdat hij 'compleet' is,bv een GOTY editie met alle DLC.
Op Steam komt dat geregeld voorbij.
Doe ik nu ook,koop uit principe geen 'losse' DLC meer.
Reden hiervoor is bv,dat ik New Vegas nu al 2x betaald heb.
40eu met aanschaf en daarna 4x10eu voor de DLC.
Achteraf kun je beter gewoon wachten als je het spel eerlijk wilt kopen,dan maar niet meteen met de release spelen.
Kijk bv naar ME3.
Volgens mij is dit ook een strategie geweest om de franchise lekker uit te melken.
We krijgen nu alternatieve eindes.Daarbij zet ik mijn vraagtekens of dit niet bewust een marketingstunt geweest is.
Het is gewoon eeuwig zonde,dat het op deze manier moet.
Eerst het faalproject DRM en nu DLC.
Anoniem: 453820
10 april 2012 11:25
'Borderlands 2 krijgt extra personage als gratis DLC'
De prijs die voor de losse downloadable content moet worden betaald, is nog niet bekend, maar volgens Gearbox-studiobaas Randy Pitchford zal die 'vergelijkbaar zijn met andere dlc'.
Was het maar zo'n feest dat het gratis DLC is.
Ik begrijp ook niet goed wat iedereen loopt te piepen hoor. Het is in dit geval duidelijk een extra toevoeging aan de game. Het is gelukkig niet zo dat je 20 extra missies krijgt. Het gaat alleen om een extra character.

Dit soort initiatieven juich ik juist toe! Laat gamers maar de keuze tussen bijvoorbeeld een light, medium en large versie van de game. Afhankelijk wat je ervoor wilt betalen met daarop afgestemde content (tot op zekere hoogte uiteraard). Met natuurlijk de mogelijkheid om alle content uit de large editie te downloaden via DLC.
het is helemaal geen toevoeging het is iets wat er standaard in zat maar eruit gesloopt is om extra geld uit je portomonee te trekken net als elke andere dlc.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 11 april 2012 15:47]

Anoniem: 406962
10 april 2012 09:38
Klinkt een beetje als het standaard DLC uitmelk verhaaltje. Het is dat ik em ge-preordered heb en em dus al meteen zal krijgen. Maar zou me anders toch wel een beetje gecheat voelen.

Dat gezegd hebbende, aan de andere kant is het ook weer zo dat ik eigenlijk weinig kritiek heb gehad op de DLCs van Borderlands en dat ik onder de indruk was van de content die ze boden voor dezelfde prijs als waar anderen voor een paar extra personages/chars of paar levels aan bieden. dus wellicht dat het zal mee vallen en dat ze de char zullen verwerken in een DLC dat net zo goed zal zijn als hiervoor. Laten we het iig hopen.

Wat betreft de klasse zelf weet ik niet zo goed wat ik ervan moet denken. Soort van Maya/Axton mix? Ff afwachten wat de speelstijl gaat worden voordat ik daar over kan oordelen.
Ik heb het idee/gevoel dat de DLCs bij BL1 meer sidequests waren die onafhankelijk leuk waren, maar niet essentieel voor het verhaal. Bij Mass Effect zat er DLC tussen waarbij ik wel het idee/gevoel had dat ze essentieel waren voor het verhaal. Is een extra karakter wat ook niet in BL1 zat essentieel voor het verhaal? Lijkt me eerder een (leuke) toevoeging. Het is een beetje afhankelijk hoeveel extra content het bied en wat ze er voor gaan vragen (is er bv. extra single player, karakter specifieke content).
Eerste gedachte; yes, meer speelplezier. Tweede gedachte, nee, liever geen day-0 DLC!

Mooi vind ik wel om te zien dat steeds meer games acties uithalen zoals bijvoorbeeld bij Forza 4, waarbij wat je bereikt hebt in de vorige games ‘meetelt’ in nieuwe games. Het wordt alleen wel steeds lastiger dan om nieuwe gamers de serie in te trekken.

Maar telt deze pre-order mee met je lopende Borderlands 2 preorder? Zoals het er nu naar uitziet wacht ik wel even met pre-orderen, wie weet wat er allemaal nog meer bij komt, misschien komt er nog een leuke collector edition. De Game Informer link in het artikel maakt er in ieder geval melding van. Voor het lieve sommetje van $149.99…

Sneak-peak van de 'ultimate loot chest edition' in dit artikel van shogungamer.com:http://www.shogungamer.co...ial-editions-new-dlc-info

[Reactie gewijzigd door Detlev op 10 april 2012 10:03]

Gamers die de eerste Borderlands hebben gespeeld krijgen als beloning daarvoor direct bij de start van het spel al een extra kostuum en 'custom-hoofd' voor hun personage.
Geldt dit ook voor de retail versie van Borderlands 1? Ik heb BL1 namelijk als retail gekocht, maar zit er over na te denken (al weet ik het eigenlijk wel zeker) dat ik BL2 via Steam ga kopen, omdat ik het gemak van downloaden liever heb dan tig computer spel dozen in m'n kast.
Ik ben het grondig beu, ik ben echt tot aktie over gegaan.
Elke game die nog uitkomt met DLC er meteen bij koop ik uit principe niet meer.
Bij mij is het begonnen met Mass effect 3.
Super goede reeks, 1 en 2 kapotgespeeld.
ME 3 heb ik niet gekocht omdat ze zo belachelijk doen met de DLC content.
Ik keek echt uit naar borderlands 2, maar deze ga ik nu ook niet kopen door deze stomme beslissing van ze.
Ik ga voor de regelrechte boycot van deze games...
Elke andere game die gewoon volledig uitkomt en het spelen waard is geef ik graag mijn geld aan.
Daarom koop ik alleen nog GOTY edities. Ik doe niet mee aan het DLC uitmelken.
Mijn game backlog op steam is groot genoeg, ik wacht wel tot de goty -75% aanbieding.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee