Borderlands 2 krijgt piratenuitbreiding

Vanaf 16 oktober is Captain Scarlett and Her Pirate's Booty verkrijgbaar, een nieuwe uitbreiding voor Borderlands 2. Het is de eerste van vier grote uitbreidingen die vallen binnen de eerder door Gearbox aangekondigde Season Pass.

De vier delen uit de serie voegen steeds een nieuw stuk land aan de spelwereld van Borderlands 2 toe. De eerste uitbreiding in de serie heet Captain Scarlett and Her Pirate's Booty en verschijnt op 16 oktober. De dlc gaat 10 dollar kosten, al liet Gearbox al eerder weten dat spelers voor 30 dollar een Season Pass kunnen kopen, waarmee ze alle vier de uitbreidingen in huis krijgen.

In de eerste dlc staat de eenogige 'pirate queen' Captain Scarlett centraal. Die houdt residentie in een stad die Oasis heet en midden in een uitgestrekte woestijn ligt. "Je kunt het piratenthema in de hele woestijn voelen", stelt Gearbox-directeur Randy Pitchford. "Het landschap is helemaal opgedroogd en ziet er meer uit als Tatooine dan als een oceaan. Er is bovendien een legende over een schat en die legende is het begin van het avontuur dat spelers kunnen aangaan." In de uitbreiding krijgen spelers een nieuw soort vijand voorgeschoteld in de vorm van een zandworm. De dlc introduceert bovendien een nieuw voertuig en het nieuwe betaalmiddel Seraph Crystals.

Pitchford liet eerder al weten dat er ook dlc verschijnt die buiten de Season Pass valt. Zo voegde Gearbox eerder deze week een extra klasse toe aan de game, in de vorm van de Mechromancer. De nieuwe klasse is voor 10 dollar te downloaden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De Mechromancer

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

12-10-2012 • 09:29

41 Linkedin

Lees meer

Reacties (41)

Wijzig sortering
Hier kan je hem halen voor zo'n 8,70 euro (omgerekend)

http://yuplay.ru/story.ph...1%80%D1%81%D0%B8%D1%8F%29

Rechtsboven op BUY klikken op Visa icoontje, e-mail adres intikken en na het betalen word je teruggestuurd naar de website waar je je Key code kan vinden bij MY purchases.

Trouwens Borderlands 2 kocht ik hier voor €13.60, ondertussens al geactiveerd via steam en gewoon speelbaar.
Zou ik mee opletten, ik heb gehoord dat de RU versie nu weer enkel RU is en niet zowel RU als ROW (Engels internationaal) en weer region locked is inmiddels.
Ik ga geen bronnen of duidelijke uitleg zoeken, maar weet dat het risky is.
In Steam tussen de meest gespeelde games zie je ook een Borderlands 2 en Borderlands 2 RU staan.

En volgens mij is het sowieso niet toegestaan Ruschische games te spelen op Steam als je daar niet woont.... dus ik zou zeker oppassen... Steam blokkeert je account zonder pardon
bij het activeren van Borderlands 2 heb je de optie op steam om zowel de engelstalige als RU versie te downloaden.
Voor de mensen die nog snel een season pass willen scoren:

hij is hier met de coupon code GMG25-EVFWS-4Z4ZN voor €22.49
Nice, meteen besteld :). Ik wou de season pass toch al hebben.

Deze coupon code geeft trouwens 25% korting op álle PC download aankopen daar. Wel snel bij zijn, hij is geldig tot 13:00 lokale tijd (11:00 UTC)
Bedankt :) Korting is altijd mooi meegenomen en zo kom je tenminste nog een beetje op een schappelijke prijs. 22,50 klinkt beter dan 30.
Was wel beetje een gedoe met registreren, maar uiteindelijk de pass besteld.
En hier is ie 19 dollar.
Dan moet je wel de RU versie hebben(van het spel).
Ik blijf het toch mooi vinden. Game is echt net 4 weken uit ofzo en hoppa de eerste "DLC" is binnen 4 weken beschikbaar.....bloedirritant van die developers om dit als "DLC" aan te duiden terwijl het gewoon makkelijk in de release had gekund.....geldgraaiers zijn het geworden niks meer niks minder....om te kotsen is het.
Ik blijf het toch mooi vinden. Game is echt net 4 weken uit ofzo en hoppa de eerste "DLC" is binnen 4 weken beschikbaar....
Persoonlijk ben ik hier erg blij mee, eergisteren toevallig de storyline en alle side quests gecomplete. Kan ik nu meteen weer verder spelen :)
bloedirritant van die developers om dit als "DLC" aan te duiden terwijl het gewoon makkelijk in de release had gekund.....
En wie gaat voor al die extra manuren die ervoor zijn ingezet betalen dan?
geldgraaiers zijn het geworden niks meer niks minder....om te kotsen is het.
Weet je wat om te kotsen is? Van die figuren zoals jij die gewoon niet even nadenken voor ze iets posten. DLC maken kost tijd in de vorm van manuren. Dat personeel moet betaald worden, en dus zijn die manuren niet gratis. Het doet er totaal niet toe wanneer de DLC af is. Hell, ze kunnen het zelfs al op disc zetten bij de release wat vervolgens geünlockt moet worden (wordt hier ook zo vaak over geklaagd). Maar bottom line is dat het een extra investering heeft gekost bovenop de game zelf, wat zich dus ook terug moet verdienen. En bovendien heb jij de keuze om die DLC aan te schaffen. Heb je het geld er niet voor over? Koop de DLC dan ook niet. En het is zeker niet zo dat Borderlands 2 zonder DLC eigenlijk geen volledige game is. Ik heb er al 45 uur in zitten, da's meer dan menig ander game dat ik voor dat geld heb gekocht.

Ze kunnen het ook verplicht maken en dan de game gewoon duurder maken. Dan kost het onder de streep hetzelfde, maar dat resulteert in minder sales omdat de drempel om de game aan te schaffen een stuk hoger ligt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 oktober 2012 10:34]

En wie gaat voor al die extra manuren die ervoor zijn ingezet betalen dan?
Ja behalve dan dat sommige fabrikanten gewoon meer dingen er uit laten bij de initiele release er dingen express uitlaten om het later als betaalde DLC uitbrengen. Bij GoW is dat ook gebeurt, hebben ze min of meer toegegeven. Dus dat heeft ze niks extra gekost, alleen maar extra opgeleverd

Financieel gezien is dat natuurlijk slim, maar tis niet financieel slim om als je een nieuwe franchise opzet, al gelijk DLC te ontwikkelen, als je niet weet of die franchise succesvol gaat zijn. Dus als er zo snel DLC uit komt, hebben ze die waarschijnlijk al ontwikkeld, je weet zelf hoeveel werk het kost om te developen.

En voor RPGs wil ik ook nog wel DLC betalen, omdat je daar veel gameplezier van hebt. Maar 15E voor een paar extra maps, zoals bij shooters, dat vind ik om te huilen. Zeker als de originele game maar goed is voor 8-10 uur gametijd (SP heb ik het over)

En ja, ik stem mijn portemonnaie. EA games kunnen wat mij betreft de pot op, ik koop mijn games op steam (vaak bundels en sales) en anders uit de budgetbak. Zeker indie developers kunnen op mijn steun rekenen, maar die grote uitgevers en hun praktijken ben ik minder blij mee.
Ja behalve dan dat sommige fabrikanten gewoon meer dingen er uit laten bij de initiele release er dingen express uitlaten om het later als betaalde DLC uitbrengen
Ja, dat doen sommige fabrikanten ja. Maar omdat sommige dat doen is nog geen reden om moord en brand te schreeuwen bij élke game die al bij of vlak na release DLC klaar heeft. En dan hebben we het hier nog wel over Borderlands, een perfect voorbeeld van hoe het wel moet.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 oktober 2012 11:22]

BL 2 doet het dus ook; je 5e character class kan je vrolijk kopen voor een tientje.
Dus dat heeft ze niks extra gekost, alleen maar extra opgeleverd
Tja ze hadden ook gewoon dit in de game erbij kunnen doen en dan gewoon de game xx euro duurder kunnen maken, waardoor uiteindelijk een veel lager % de game koopt.

DLC is dan ook een goed model om een groetere groep kopers te krijgen.

Maar idd zoals je zegt zijn er ook uitbuiters van dat model, zoals er in vrijwel elk model wel zijn.
Kom, kom,. wees even reëel Normaliter gesproken zijn dlc's content wat men express eruit heeft gelaten om er later weer aan te verdienen. Games zijn tegenwoordig niet volledig meer en wat ontbreekt wordt opgevuld met dlc. Kijk maar naar die casual shooters zoals het huidige CoD (uitgezonderd dus de eerste delen) met dat elite rommel. Dit had je eerder niet. Eerder was een spel gewoon af. Planescape: Torment, Riven, Arcanum: of steamworks and magick obscura, Morrowind, om maar eens wat te noemen. Zit je uren bij en dat zonder dlc. En ook dat heeft manuren gekost. Wat als extra dan uitkwam, zoals een expansion, breidde de uren alleen nog maar meer uit, zoals Tribunal en Bloodmoon voor Morrowind. De kleine dingetjes waren gratis, zoals de siege on firemoth plugin. Dat heeft ook manuren gekost. Dat zie je tegenwoordig niet zo meer. 't is allemaal hebzucht en geen liefde meer om een spel te maken. Daarom zijn de beste spellen aller tijden ook van eerder. Geen onzin praten over manuren enzo, want daar zat men eerder ook mee en toen kon men wel volledige spellen afleveren.
Nu is Borderlands gelukkig wat langer en biedt het qua content redelijk veel.
Ik vind alleen dat met de dlc's en die season pass dat het wat ongelukkig uitpakt en bovendien zou het me niet verbazen als dit eerst een sidequest geweest zou zijn in het spel, maar wat men geschrapt heeft wegens tijdsgebrek. Het is wel aardig snel dat er nu al een dlc uit komt. Met andere woorden; het lag al klaar. Dus daar zijn geen extra manuren aan verbonden. Een kwalijke zaak. Een dlc moet gewoon iets extra;s zijn, iets nieuws en niet content wat oorspronkelijk al in het spel had moeten zitten.
Kom, kom,. wees even reëel Normaliter gesproken zijn dlc's content wat men express eruit heeft gelaten om er later weer aan te verdienen.
Sorry, maar ik reageer niet op onderbuikgevoelens. Kom maar met harde bewijzen. Ik werk zelf voor een studio, en wat ik zie is dat er gewoon extra manuren worden geïnvesteerd om DLC te maken. Dat niet iedereen dat doet is prima, maar zomaar zonder bewijs stellen dat dat "normaal" is is een brug te ver.

En dat games vroeger meer content hadden is niet zo heel raar, productietijden voor dezelfde hoeveelheid content nemen gewoon toe naarmate de hardware ook meer kan, omdat er gewoon zoveel meer detail moet worden gemaakt.

Borderlands lost dat trouwens mooi op door gebruik te maken van een "cartoony" uiterlijk, waardoor al dat detail en realisme plots een stuk minder relevant is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 oktober 2012 17:37]

Dat dit een sidequest geweest zou zijn is onzin, elke area in de game met uitzondering van de arena's (en die ene met midgemong of zo helemaal aan het begin) wordt namelijk aangedaan door de main storyline. Sidequests in deze game zijn gewoon extra dingetjes om te doen in de area's waar je al komt, eventueel wel een andere kant op in diezelfde area, maar niet een compleet nieuwe area in.
Deze DLC voegt area's toe met een compleet eigen thema dat afwijkt van wat je tot dan gezien hebt. Hoe je kunt denken dat dit eigenlijk een sidequest is... Heb je het spel überhaupt wel?

Ik vind het overigens wel slim van ze om zo vlot met DLC te komen want als het te lang duurt dan zijn mensen niet meer actief je spel aan het spelen en dan moet je ze terug winnen. Nu zitten ze nog in de game en zijn ze veel eerder geneigd om dan die DLC er ook bij te kopen. En als je dat dan toch doet dan is het een goede deal om dan maar gelijk de season pass te halen.

Het feit dat het een maand na release van het spel al uit komt betekent ook niet dat ze het in een maand er uit gestampt hebben. Het kan heel goed dat op een gegeven moment eigenlijk al je content wel klaar is en dan ben je bezig met het finetunen en het voorbereiden op de uiteindelijke release. Moeten je content mensen dan maar op hun handen gaan zitten? Nee, die kunnen dan vast aan DLC gaan werken.
De DLC is al bedacht voor de release van BL2 ja, dat klopt. Maar als je kijkt naar BL1 bieden de 4 DLC's daarvan toch redelijk veel waar voor hun geld. Ik hoop dat dit nu ook zo is. Op zich valt 't wel mee. (vind ik die extra class voor €10 in vergelijking wel duurder)
Mad Moxxi's Underdome Riot is niet zo bijzonder. Dlc die nog het meeste bied is the secret armory of general knoxx.
het is opzich snel, dlc voor een game die 3 weken uit is.

Maar: wat een vet spel. Ik heb er al 60 uur opzitten en pas net met TVHM begonnen!
Hoe meer van deze game hoe beter!
Badonadoncs :)
Aan DLC wordt al begonnen zodra een spel "gold" gaat. Dat is al wat langer geleden dan 3 weken.
Was het maar 10 dollar.. dan had ik hem denk ik nog wel gehaald. Zelfde verhaal met de Season pass, toch jammer dat ze dat 1:1 doorvoeren.. dollar naar euro.
Het is al vaak uitgelegd. Geadverteerde prijzen in de VS zijn bijna altijd ex-BTW, zowel online als in de winkel, restaurant, etc. De BTW komt er altijd op de uiteindelijke rekening erbij. Als je iets van 10 dollar in winkel koopt betaal je dus uiteindelijk 10,85. De enige uitzondering hierop zijn online aanschaffen. Als de webshop niet in de staat zit waar jij woont dan betaal je geen BTW, maar dat doet er verder niet toe.

10 dollar in euro, met 21% btw = €9,40. Zo groot is het verschil dus niet.


edit: Wisselkoersen schommelen wel eens. Als je kijkt naar 2007, dan is hier voor bepaalde artikelen (daar waar €=$ wordt aangehouden) destijds te veel voor betaald. Maar als je kijkt naar de gemiddelde koers van 2000 tot nu dan is de €=$ omreken methode helemaal niet zo gek, zeker als je rekening houdt met BTW.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 12 oktober 2012 12:43]

Heeft niet zozeer met btw te maken, want op GoG hanteert men wel de wisselkoers. Een spel wat daar $9,99 is kost in euro's 7,83. Ik betaal altijd via paypal en dan krijg je de omrekening ook te zien.
Nee, 't is gewoon hebzucht aan de kant van de ontwikkelaars en uitgevers. Pakken wat je pakken kunt.
Nee, 't is gewoon hebzucht aan de kant van de ontwikkelaars en uitgevers. Pakken wat je pakken kunt.
Ontwikkelaars en uitgevers hebben er vrij weinig mee te maken. Dit soort prijzen worden geïntroduceerd aan de retailkant van het verhaal.

Prijzen zijn gewoon min of meer geïndexeerd naar de lokale economie. Dat geldt voor alles, niet alleen voor online aankopen. Ga maar eens een kledingstuk kopen bij de H&M, daar hangen van die mooie kaartjes aan waarop je per land kan zien hoe duur het is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 oktober 2012 10:38]

Ja, dan betaal je dus geen BTW slimpie.
Ik ben geen fiscaal jurist, maar ik meen dat je BTW af moet dragen als je je werkelijk op ons land richt. Steam doet dat (je kunt bv ook met ideal betalen) en moet dus BTW afdragen. GoG doet dat denk ik niet en daar koop je dus belastingvrij. Volgens mij geldt hetzelfde als ik mijn kindle boeken van amazon.com koop.

Overigens heb ik gister bij greenmangaming.com de season pass voor €22,50 kunnen kopen ivm een 25% kortingsactie, maar ik meen dat die ondertussen net afgelopen is (stond een kortingscode op de main page, kan nu niet controleren of die er nog staat).
Nu niet meer, maar hoe kook je een kikker levend? Door hem in koud water toen doen en langzaam het water aan de kook te brengen.

Een paar jaar was de verhouding euro's dollar stevig en de btw 19%, dus dat scheelde echt wel een slok op een borrel. Sterker nog: steam veranderde zijn prijzen in 2010 van omrekenkoersen naar $1 = €1, waardoor prijzen soms 30% stegen en soms zelfs duurder werden dan in de winkel. Da's dus tientallen euro's op een enkele game.

Dus dat heeft niks te maken met btw, transport of reclame kosten (wat er altijd bij hardware wordt aangehaald), maar met pure hebberigheid van fabrikanten en uitgevers. Of wilde jij zeggen dat bij de introductie van de laatste consoles (toen de dollar en de euro nogal uit elkaar lagen) het terecht was dat de fabrikanten dat verschil in hun zak stoken?
En in Amerika hebben ze zeer dure transactie kosten met de CC en het dure charge-back principe,, terwijl betalingen met iDeal vele malen goedkoper zijn en gegarandeerd.

Daarnaast moeten ze zich in Amerika verzekeren tegen lawsuits, die we hier niet kennen.

Waarna worden deze bezuinigingen door gerekend?

En 60 cent niet veel op 10 euro? Geef mij dan maar 60 cent voor iedere 10 euro die je uitgeeft.
Ik ben best krenterig, maar erg zijn toch erg weinig producten die ik 9.40 wel waard vind en 10 euro niet.

Dat gezegd hebbend, ben ik wel voorstander van de vrijheid waar ik iets wil kopen.
En als ik dan de moeite wil nemen om omslachtig in dollars te importeren voor een voordeeltje, dan zou dat moeten kunnen.
Dwz. parallel import moet wettelijk mogen.

Ook als ik iets in het Russisch, Chinees, Amerikaans wil kopen.
Ja ik vind de DLC ook erg duur, als ik alle vier los koop ben ik ongeveer evenveel kwijt als voor de hele game, en ik gok dat er minder content word toegevoegd dan er al in zat.

Ik hoop dat de DLC in de steam holiday sale komt.

Ik vind Gaige (preorder gelukkig) wel een erg vet personage trouwens. Ze levert net als de andere characters weer geniaal commentaar tijdens het spelen. Alleen is ze erg tricky als je specifieke kills moet maken, deathtrap had zo'n recall optie moeten hebben net als de turret.
Los DLC komt wat ik gezien heb weinig in de sales, helaas. Anders is het wachten op de GOTY edition als je het spel nog niet hebt.

Ik vind het een leuk spel maar om nou 90 euro te betalen voor het hele pakket gaat een beetje ver.
Meestal is het zo als de game in de sales komt, dat de dlc's ook (sterk) in prijs verlaagt zijn hoor. Zo heb ik het ook gedaan met Saints Row III en een paar dlc's.

Maar 90,- is idd wel een beetje veel. Ik wacht wel op de GOTY, tenzij die voor een leuke prijs te koop komt in de kerst sales.
Tip: Zoek op google een site welke de steam keys verkoopt, Zo heb ik de season pass al voor 15€ gevonden en Borderlands 2 zelf voor 20€. (direct2play is een goed voorbeeld).
Als je even goed op internet kijkt kun je prima winkels vinden die je de gamecards goedkoper aanbieden dan de adviesprijs.. Op die manier kun je prima de kosten een beetje dekken.
Piraten hebben straks WEL de complete game met alle personages, terwijl als je legaal speelt, je voor alles weer extra mag dokken...
DUH... dat is toch met elk spel zo.. wat is daar nou weer triest aan.. |:(
Je bent alleen triest als je dit brillante spel download!
Correct, daarom wacht ik liever op de GOTY editie van Borderlands 2:

Dan heb ik [hopelijk] alles op één disc (en nog legaal ook!) ;)
Tja, ze hebben een game gemaakt, die verkopen ze voor X. Ze gaan daarna door met produceren van content en verkopen die ook weer voor Y. Waarom er dan toch altijd weer mensen gaan lopen zeuren dat ze niet alle content krijgen voor X... De enige reden dat die extra content er komt is omdat mensen er Y voor over hebben, anders zou het nooit geproduceerd worden.
Uiteraard heb ik het hier niet over on-disc DLC die dus al duidelijk af was ten tijde van release van de originele game, maar dat is hier niet het geval.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee