2K Games kondigt season pass voor Borderlands: The Pre-Sequel aan

Uitgever 2K Games heeft afgelopen weekend bekendgemaakt dat het alle downloadbare content voor Borderlands: The Pre-Sequel voor een vaste prijs aanbiedt. Deze zogeheten season pass geeft recht op alle dlc die de uitgever op de markt brengt.

Het gaat om vier uitbreidingen van het schietspel met nieuwe karakters, uitdagingen, missies en ervaringen. Iedere uitbreiding kost normaliter zo'n tien dollar per stuk, maar 2K Games biedt ze binnenkort aan voor een vaste prijs van dertig dollar. Dat is evenveel als de season pass voor Borderlands 2, hoewel een prijs in euro's nog niet bekend is gemaakt.

2K Games brengt Borderlands: The Pre-Sequel 17 oktober internationaal uit. Vanaf dan kunnen belangstellenden de season pass aanschaffen. De prijs geldt voor alle platformen waar het spel voor verschijnt: PlayStation Network, Xbox Live en pc, zo maakte de uitgever bekend.

In The Pre-Sequel staan de gebeurtenissen voor Borderlands 2 centraal. Ze spelen zich af op de maan van de planeet Pandora. In het spel is de grote vijand uit het vorige spel, Handsome Jack, nog de opdrachtgever in plaats van de slechterik.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

01-09-2014 • 22:50

45 Linkedin

Lees meer

2K Games kondigt Battleborn aan Nieuws van 8 juli 2014
Borderlands 2 krijgt extra classes Nieuws van 12 november 2012

Reacties (45)

Wijzig sortering
Season pass :r

Vraag gewoon een bedrag voor die games en ik geef het ervoor.

Daarbij, DLC :r
Als er nu al bekend is dat er DLC gaat komen, dan wordt er dus een game gemaakt die willens en wetens niet compleet is. Compleet arbitraire stukken zijn eruit gerukt, en in een apart betaald pakje gestopt. Uitzuigerij is het.

Vroeger betaalde je gewoon voor een game, en dan kreeg je die.
dan wacht je toch eerst de reviews af? Sowieso verstandig
Ik twijfel er niet aan dat het een goeie game wordt. Ik twijfel aan het busniessmodel dat onder gamers als uitzuigerij wordt ervaren.
Dat geldt in het geval van borderlands nog steeds hoor. Zowel borderlands 1 als 2 ca 60 uur aan playtime voor een volwaardig verhaal, en bij de dlc krijg je er nog een paar meer of minder volwaardige verhalen bij.

Borderlands heeft mij nog nooit teleurgesteld, ook de dlc niet. Ik geef wel meteen toe dat ik alles in de sale koop, maar dat doe ik met al mijn games.
Dat stel ik ook niet ter twijfel. De kwaliteit is wel in orde, maar de manier waarop het gebracht wordt. "Hier is een game, veel plezier ermee! En ohja, hier zijn nog wat stukjes die erbij horen, maar wel apart betalen heh!"

Het lijkt wel alsof je een duur apparaat koopt, en dan nog allerlei kabels en adapters erbij moet kopen om em 100% te kunnen gebruiken.
Mijn ervaring met Borderlands 1 en 2 is niet dat de DLC een stuk is van het spel dat eruit gehaald is, maar een echt ander iets. De extra characters zijn op het randje, maar de content is OK.
Als je het niet koopt is je spel nog steeds compleet, en als je het wel koopt is je spel overcompleet.

Natuurlijk hebben ze van te voren over de DLC nagedacht, maar de content staat niet alvast op de DVD, en je koopt een unlock. Het is natuurlijk wel een manier om over een langere periode geld te verdienen op het game, maar ik heb liever een keer in de zoveel tijd een goed spel met een tijd lang DLC dan elk jaar een crap spel.
Mijn ervaring met Borderlands 1 en 2 is niet dat de DLC een stuk is van het spel dat eruit gehaald is, maar een echt ander iets.
Dat is zo gemaakt, maar in B2 zijn er wel degelijk verwijzingen naar content van de B1 DLC. Dus je "moet" (quotes!! dus niet "echt") ze gespeeld hebben.
Mwoah, ben ik het niet helemaal mee eens.

Borderlands 2 had ook een season pass voor de DLC, maar dit betekende niet dat het spel 'niet af' was.

Er was een bewuste deadline gesteld om de game af te hebben, waarna er alleen gezegd werd dat er nog 4 DLC packs zouden komen.

De season pass werd op aangeboden bij de release, waarbij duidelijk werd vermeld dat het voor 4 extra downloadable korte campaigns/story zou gaan. Daaropvolgend werden er op 16 oktober en 20 november hiervan 2 delen uitgegeven, daartussen lag 't 'holiday-season' met kerst etc., en volgde deel 3 halverwege januari.

De allerlaatste en veruit beste DLC, welke zeker 15uur aan extra content had als je het normaal speelde, kwam pas in juni 2013, na design changes en het omgooien van de plannen. Meer dan een half jaar later dan de release van de game.

Er zal vast wel een simpel schema zijn met de thema's en eventuele inhoud, aangezien er toch wel enige duidelijk moet zijn, maar dat betekent niet dat het content is die 'geschrapt' of eruit geknipt is en later als DLC verkocht wordt.

Tijdens de development cycle (pre-productie, productie, vele 'milestones' tijdens de productie - zoals tech alpha, beta, etc.-, post-productie) van een game zullen er altijd teams op een ander punt van het proces klaar zijn met hun taken tegenover de anderen, denk bijvoorbeeld aan een concept artist, of de leveldesigners, die al ruimschoots voor het bugfixen van de game voordat hij gereleased wordt, praktisch niets meer te doen hebben, en zij dus hun tijd alvast kunnen besteden aan het ontwerpen/plannen/maken.
Ik moet zelf eerst nog wat DLC van BL2 die ik in de aanbieding op steam heb gekocht. Dus tegen de tijd dat ik aan de nieuwe DLC van The Pre-Sequel toekom dan zal deze ook wel weer in de aanbieding zijn.

Wat dat betreft schieten ze zichzelf ook weer in hun eigen voet door veel content te produceren over lange tijd.
DLC van BL2 is wel de moeite waard, maar wat ik jammer vind is dat ik het spel eigenlijk al uitgespeeld had en daarna pas met de Psycho aan de slag kon gaan wat ik persoonlijk een geniaal karakter vind. Had liever de extra characters zo snel mogelijk na de release gehad, extra gebieden etc mag wel wat langer duren maar helemaal opnieuw beginnen omdat je een nieuw personale wil spelen vind ik zo jammer.
Helaas is er voor BL2 nog steeds geen GOTY editie beschikbaar. BL2 kost op dit moment op steam nog bijna de volle mep. Pre-Sequel gaat gecombineerd ook weer richting de 60 euro, en ondanks dat het geweldige games zijn, is dat toch relatief een dure game.

Ook vind ik tot op heden de graphics van de Pre-Sequel nog niet overtuigend genoeg om een pre order in te schieten, eerst maar eens afwachten of ze de verwachtingen waarmaken.
Op Steam is anders wel een GOTY van Borderland 2 te krijgen (http://store.steampowered.com/app/49520/). Verder heeft Borderland 2 op Steam vaak genoeg in een sales gezeten. Volgens mij heb ik er ooit minder dan 10 euro voor betaald.
Had hem nog niet gevonden, bedankt. Even wachten o op een sale dan
Er was twee weken geleden een sale voor de Borderlands 2 GOTY edition op Steam. Alles bij elkaar voor rond de 10 euro. Beter opletten want het werd ook nog eens gecombineerd met een free weekend wat best wel groot was aangekondigd. ;)

[Reactie gewijzigd door Random IT Man op 2 september 2014 09:37]

steam keys kan je ook goedkoop online krijgen zonder steam te gebruiken ;)
Heb mijn BL2 GOTY editie vorige week gekocht voor net iets minder dan een tientje :)
Nizt dat ik reclame wil maken maar, op allkeyshop.com en kinguin.net vind je deze echt voor supergoedkope prijzen. Steeds goedkoper dan Steam ;)
2 Weken terug nog Borderlands 2 GOTY gekocht op steam voor ongeveer 10 euro (-75%). Er is dus wel degelijk een GOTY van BL2.
Erg toffe game, waarschijnlijk komt BL2 wel weer in de autumn steam sale dus sla dan je slag zou ik zeggen!
Uh, deze is er zeker wel, BL2 GOTY is vorig jaar oktober uit gekomen (link), en maakte zelfs deel uit van de steam summersale.
Als je €45 nog te veel vind, kan je hem rond de $25 ook op sites vinden die Steamkeys verkopen
Borderlands 2 GOTY:
http://store.steampowered.com/sub/32848

Is ook al een keer in de aanbieding geweest met 75% korting (en bij Amazon voor een euro of 8 omgerekend uit mijn hoofd).

Ik geloof verder Pre-Sequel wel, koop die over een jaar oid wel een keer als er een GOTY uit is. Zeker omdat er nu geen special/collector's edition uitkomt.
Hij is al een enige tijd uit op Steam. Ik heb het gekocht onder de 10 euro incl alle DLC :D.
Ik ben zelf nog steeds niet zo'n voorstander van elke Season Pass, omdat je dan weet dat het geplande DLC is. Het is voor de uitgever uiteraard fijn om spelers alles in 1 keer te laten betalen, zodat ze beter weten waar ze financieel aan toe zijn. Maar leuker zou zijn als de ontwikkelaar gewoon mag doen waar die zin in heefd qua DLC, en zelfs na de uitgave van een spel nog iets totaal nieuws kan verzinnen!
bij borderlands was de dlc wel meer als het geld waard though.
veeel content en samen met dlc is borderlands 2 ook een super groot spel.
zonder dlc denk nog steeds wel 100uur gameplay (als je ultimate wou halen).
vooral de tiny tina was echt een 15uur ofzo.
de kleine dlc's vond ik minder geslaagd, behalve digistruct peak. Die waren dan ook maar een paar euro, toch kunnen ze dat beter niet meer doen imo.

De nazomerse lan datum wordt eind oktober dat weet ik nu al :P
Het lijkt wel alsof games tegenwoordig niets meer zijn dan een platform om DLC te verkopen 8)7
Je hebt DLC en je hebt DLC. Als het om DLC gaat waarbij je een map en 4 wapens krijgt voor een tientje ofzo dan ben je mij snel kwijt. Maar DLC waarbij je een volledige uitbreiding krijgt van bijvoorbeeld het verhaal, dat vind ik wel prima, mits de prijs goed is. Jammer genoeg is de DLC-markt helemaal naar de klote geholpen door uitgevers die makkelijk willen cashen met een veel te karig aanbod.
Loopt een beetje uit de hand denk ik. was echt een borderlands 1 fan.. 2 ook erg leuk maar niet zo veel gespeeld als 1 en nu alweer een borderlands met een season pass. wordt een beetje standaard denk ik.

vermoedelijk koop ik hem toch wel though ;p
Ik vond Borderlands 2 juist een stuk leuker dan Borderlands 1. 1 was net wat teveel grinden en het verhaal was een stuk saaier.
de 1 met plezier 3 keer uitgespeeld, maar zie mij nu nog steeds geen 2e keer beginnen aan de 2.

Season pass uitbrengen voor de release van de game, is in mijn ogen geen positieve zaak.
laat ik het daar op houden.
Ja, daar ben ik ook zeker niet dol op. Maar ik vind het toch nog steeds beter dan onaangekondigd een (of meerdere) DLC met de launch verkopen. Risen 3 is hier een goed voorbeeld van. $50,- vragen voor het spel (Risen 2 was $60 op launch) om vervolgens gelijk met launch 2 DLCs aan te bieden voor $5,- per stuk.

Season passes zie ik toch meer als collecties van meerdere kleine expansies/campaigns.
Ik heb ook een hekel aan 1st day DLCs. Vooral als het gewoon snips uit het hoofd spel zijn. Maar in het geval van BL1 en 2, zijn de DLC's volwaardige mini expansions. Sommige beter dan andere, maar ze zijn keer op keer wel weer vermakelijk en redelijk goed geproduceerd. BL2 was ondanks dat ze bij de release als een Season Pass aankondigde, nog steeds gewoon een erg volledig spel. Je deed toch al snel 25 uur over het uitspelen ervan met één char.

De DLC's waren uiteindelijk tussen de 3 en 10 uur vermaak, wat ik ook niet heel gek vind voor de normale retail prijs.

Pas ná de Season Pass vond ik Gearbox doorslaan met de mini DLC's, waaronder die extra moeilijkheidsgraad (en daarna nog één) en die losse nog kleinere en goedkopere DLC's. Dat ze ook niet alle nieuwe chars in de Season Pass hadden opgenomen vond ik vrij lame. Maar goed, alles bij elkaar bied BL2 vanilla toch echt uren minder dan de 60% van de retail prijs kostende sloot aan DLC's die er uiteindelijk zijn gekomen. En dat is naar mijn mening gelijk aan een "goede oude stijl expansion". Alleen dan releasen ze stukjes wanneer ze af zijn. Dat houd het geheel wel langer fris.

Ik hoop echt dat de Season Pass deze keer weer "DLC done right" is, hoewel ik ook wel snap dat dat voor sommige een niet bestaand begrip is.
Same here. Dit gaat toch wel erg op de Call of Duty cyclus lijken: Borderlands 2 is nu uitgemelkt, dus op naar het volgende nummertje.

Same old same old is het gevoel dat mij bekruipt bij deze release.

Maar het moet gezegd, voor deze DLC wordt altijd wel een aardige sloot content geleverd, daar kun je niet veel van zeggen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 september 2014 17:09]

Dat ze nu al weten dat er zoveel DLC's gemaakt gaan worden getuigd van heel goed vertrouwen in de game en dat de mensen de DLC's graag spelen of in niet de tijd willen nemen om dit allemaal in een game te stoppen.

BL2 was een gigantisch verschil t.o.v. de originele Borderlands en de DLC's van BL2 waren een mooie aanvulling, maar deze game gaat eigenlijk alleen maar meer van hetzelfde worden en dat is jammer.
Elke game met een season pass geeft me een nare bijsmaak...
De season pass van Borderlands 1 was echt super, 4 uitbreidingen waar je minstens net zo zoet was als het spel zelf.
Borderlands 2 had ook season pass, met 4 uitbreidingen. Ook deze aangeschaft, maar ging opeens een beetje te ver: na 4 uitbreidingen, nog meer ellende, chars, kleding, extra arena's
Dat werd me een beetje te veel.
Borderlands 1 had geen seasonpass ;) Maar idd de uitbreidingen daarvan kon je erg lang mee doen :)
Wel, je had toch niet verwacht dat je tegenwoordig voor 50 euro een volledige game zou krijgen. O-)
Same ol' same ol'. Maar och, er is altijd nog steam sale etc. Borderlands 2 DLC voor een prikkie gekocht daar, dat was het wel waard :)
dlc hoort gratis te zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee