Valve wil geld verdienen aan Dota 2 door virtuele voorwerpen aan te bieden in een onlinestore, die inmiddels geopend is. De voorwerpen die daar te koop zijn, hebben geen invloed op het spel en zijn ook te verdienen zonder geld uit te geven.
'Introducing the Dota Store' heet de blog waarin Valve aankondigt dat het via microtransacties geld wil verdienen aan Dota 2. Dat de game gratis speelbaar zou zijn, had de ontwikkelaar al eerder losgelaten. Nu maakt Valve dus bekend dat het een onlinewinkel heeft geopend. Daarin kunnen virtuele voorwerpen worden gekocht waarmee de Heroes die spelers in het spel gebruiken kunnen worden aangekleed. De voorwerpen dienen enkel ter uiterlijke verfraaiing en hebben geen invloed op de eigenschappen van een Hero. Valve houdt daarmee vast aan het systeem dat het ook gebruikt bij Team Fortress 2. Valve benadrukt in de blog dat Dota 2 gratis speelbaar is. Zo zijn alle Heroes die in het spel gebruikt kunnen worden gratis beschikbaar. Spelers kunnen de voorwerpen uit de store ook verwerven door te spelen in plaats van er geld voor neer te leggen.
Dota 2 maakt bovendien voortaan deel uit van Valves Steam Workshop. Dat wil zeggen dat spelers, net als bij Team Fortress 2, zelf voorwerpen voor de game kunnen maken. Andere spelers kunnen stemmen op de zelfgemaakte voorwerpen en Valve plaatst de populairste in de shop. De maker van het voorwerp krijgt vervolgens een deel van de opbrengsten van de verkoop ervan.
Valve kwam half mei tot een overeenkomst met Blizzard Entertainment over het gebruik van de naam Dota. Zowel Blizzard als Valve wil een spel onder de naam Dota uitbrengen. De term is oorspronkelijk een afkorting die staat voor Defense of the Ancients, een door fans gemaakte map voor Warcraft III. De ontwikkelaar achter de map is echter voor Valve gaan werken, waar hij deel uitmaakt van het team dat Dota 2 ontwikkelt. Het gebruik van die naam was tegen het zere been van Blizzard, dat stelde dat de naam Dota onlosmakelijk met de Blizzard-game verbonden was. Valve zou dan ook niet de handelsnaam Dota mogen vastleggen, aldus Blizzard eerder. Beide bedrijven hebben de onenigheid echter bijgelegd. Valve zal de game als Dota 2 op de markt brengen en Blizzard gaat de StarCraft II-mod die het in de maak heeft omdopen tot Blizzard All-Stars.