Xs4all biedt klanten gratis Spotify Premium aan

Xs4all gaat klanten die een Lite-, Basic- of Glas 100-abonnement afnemen zonder extra kosten toegang geven tot Spotify Premium. KPN, eigenaar van Xs4all, biedt al bij diverse internet- en mobiele abonnementen Spotify Premium aan.

Xs4all logoVolgens Xs4all vertegenwoordigt de toegang tot de streaming-muziekdienst een waarde van 10 euro per maand. Spotify Premium is volgens de isp per direct beschikbaar voor klanten met een van de 3-in-1-pakketten Lite, Basic of Glas 100. Ook nieuwe klanten krijgen toegang tot Spotify.

Met het gratis aanbieden van Spotify Premium volgt Xs4all het voorbeeld van moederbedrijf KPN. Dit biedt de streaming-muziekdienst al aan voor klanten die Alles-in-één-pakketten afnemen, terwijl ook mobiele gebruikers met bepaalde Hi- of KPN-abonnementen zonder meerprijs toegang krijgen tot de Premium-feature van Spotify.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

23-05-2012 • 15:44

104 Linkedin

Reacties (104)

104
99
54
8
1
23
Wijzig sortering
Anoniem: 208148
23 mei 2012 20:29
De titel van dit bericht zou aangepast moeten worden naar:
"Xs4all biedt ENKELE/SOMMIGE klanten gratis Spotify Premium aan"

Volgens service.xs4all.nl:
U heeft alleen recht op Spotify bij de internet abonnementen: Lite 20Mb, Basic 40Mb, Fast 40MB en Glas Extra 100Mb.
Hmm

Het is maar voor 1 jaar

http://www.xs4all.nl/spotify/voorwaarden.php

Hoe lang mag ik gratis gebruikmaken van Spotify Premium?
Zolang u een pakket heeft dat voldoet aan de voorwaarden mag u 1 jaar gratis gebruikmaken van Spotify Premium. Op het moment dat het aanbod vervalt na een jaar, of indien u een onderdeel van het pakket opzegt of overstapt naar een Start of Glas 50 abonnement vervalt het recht op gratis Spotify Premium. Dit betekent dat u zelf de abonnementskosten van € 10,- gaat betalen als u uw Premium account wil behouden. Zo niet, dan wordt uw Spotify-account automatisch gedowngrade naar Spotify Free.
Het is inderdaad maar voor een jaar. Vind eigenlijk dat ze dit erbij moeten zetten en dit niet in de voorwaarden moeten verstoppen. Misschien een idee om het in het artikel ook erbij te zetten.
Bovendien vind ik het vreemd dat een Glas 50 abonnement niet mee doen. Terwijl je hiervoor wel meer betaald dan het Basic ADSL All in one pakket.

[Reactie gewijzigd door tomvdlee op 24 mei 2012 11:56]

Ik ben bang dat Spotify zichzelf hiermee geen goede dienst bewijst.

Platenmaatschappijen beginnen net een beetje warm te lopen voor het bussinessmodel van onbeperktte toegang per persoon voor € 10 per maand.
Voor dit soort extra's bij een internet- of telefoonabonnement zal niet € 10 per gebruiker worden afgedragen aan Spotify. Dit zal een package-deal zijn die hooguit een paar euro per jaar per gebruiker kost.
De beschikbare afdracht per afgespeeld nummer wordt hierdoor een stuk minder, en daarmee de animo van platenmaatschappijen om hun muziek via Spotify beschikbaar te stellen.

Op deze manier heb je in de toekomst tien verschillende abonnementen nodig bij tien verschillende platenmaatschappijen (met tien verschillende apps en/ of sites) om verschillende soorten muziek te kunnen beluisteren. Of je hebt maar één abonnement en luistert alleen naar muziek van EMI en niet van Sony/ Universal/ etc.

Proefabonnementen van een paar maanden of desnoods het eerste jaar weggeven prima! Structureel een grote groep gebruikers goedkoop een Spotify Premium abonnement geven zal niet lang goed gaan.
CivLord je krijgt je zin (een beetje). De XS4all klanten krijgen maar 1 jaar gratis Spotify. Ik mis dat wel een beetje in het artikel. Misschien tijd voor een update van het main artikel? Na 1 jaar wordt je automatisch gedowngrade naar Free, of moet je gaan betalen...

Zie: Hoe lang mag ik gratis gebruikmaken van Spotify Premium? [Xs4all]
Da's een goede, die had ik nog niet eerder gehoord. Hoe is dat bij KPN geregeld? Krijgen de klanten daar het ook maar voor 1 jaar?
Dat zit dan wel lekker verstopt, ze brengen het alsof het gratis is zolang je abonnement hebt.
Nu klinkt het meer als iets waarvan spotify hoopt dat je na dat jaar gaat betalen.
Nu ja, zo'n platenmaatschappij kan ook denken: "Op deze manier krijgen we tenminste nog een paar centen binnen, anders zouden die Hollanders alleen maar downloaden en daar zien we niks van terug".
Platenmaatschappijen beginnen net een beetje warm te lopen voor het bussinessmodel van onbeperktte toegang per persoon voor € 10 per maand.
Ik betwijfel of dat zo lang blijft bestaan. Muzikanten klagen steen en been. De grote reden is het bedrag wat er uiteindelijk richting hen (en de platen labels) gaat. Dit plaatje laat 't wel redelijk zien

[Reactie gewijzigd door tomhagen op 23 mei 2012 16:40]

En volgens dit blog is het dus een urban myth dat de verdiensten zo laag zijn. Bovendien is het vergelijken van een CD verkoop met een enkele stream appels met peren vergelijken. Een CD verkoop je één keer, terwijl dezelfde persoon hetzelfde nummer vele maken kan (en hij het een goed nummer vindt: zal) streamen, jaar in jaar uit. Het is tekenend dat de inkomsten uit radio-play er niet bij staan (en dan ook liefst per luisteraar...)
Exact wat ik ook de hele tijd in dit soort topics loop te verkondigen.

Als die muziekanten steen en been klagen dan moeten ze dat ook eens over de radio inkomsten gaan doen. Want je krijgt per luisteraar echt niet meer dan bij spotify of vergelijkbare diensten.

Ik vind dit een veel eerlijker model aangezien je redelijk exact kunt aangeven hoeveel mensen naar een stream hebben geluisterd.

On topic vind ik het ook jammer net als anderen dat dit weer alleen opgaat als je het duurste pakket neemt. Zij die al jaren teveel aan XS4ALL uitgeven vallen buiten de boot.


Begrijp nu dat bestaande klanten met alleen internet ook van de aanbieding bebruik mogen maken. Voor 1 jaar zoals het er nu naar uit ziet (zie bericht hieronder van mrtnvnl)

Moet je eigenlijk ook een Facebook account hebben als je het via KPN of XS4ALL krijgt? Dan zou het voor mij sowieso niet van toepassing zijn. :)

[Reactie gewijzigd door NoMoreMusic op 23 mei 2012 21:51]

nee. i kheb net mijn account gekoppeld en het wordt netjes omgezet naar dit actieaccount.
Spotify zal voor de rechten nog steeds hetzelfde af moeten dragen. De inkomsten per account zullen misschien bij dit soort acties minder zijn, maar de omzet een heel stuk groter. Waardoor ze globaal dus ook meer kunnen binnenharken.

Ik als Spotify gebruiker en als prive en zakelijk klant bij XS4all vind het een top actie iig.

[Reactie gewijzigd door Cogency op 23 mei 2012 16:41]

Beetje jammer dat klanten met een glas 50 3-in-1 achter het net vissen. Dat is toch ook geen goedkoop pakket. :(
Ben ik helemaal met je eens.

Een upgrade van 50 naar 100 Mbit kost € 10. Een Abbo Spotify kost € 4,99 of € 9,99.
Dus eigenlijk heb je dan de dubbele snelheid "gratis" als gebruik maakt van Spotify.
Echter betaal je per jaar wel 12 Eurocent te veel. Of zelfs € 60,12 wanneer je het goedkopere pakket neemt.

Echter een reden om te upgraden van 50 Mbit naar 100 Mbit is er naar mijn idee niet echt. Ik zelf gebruik bijv. maar 9,3% gemiddeld van de 50 Mbit.

De kans dat KPN een stuk minder betaald per Spotify abonnement is groot. Dit houdt dus in dat de kosten van 50 naar 100 Mbit eigenlijk kleiner is dan de € 10 die er voor gevraagd wordt. En als KPN het niet goedkoper inkoopt staan de abonnementen qua kosten aan elkaar gelijk.

Als conclussie wil ik dus aangeven dat providers heel druk zijn met het vertellen hoe snel het allemaal wel niet kan terwijl de gemiddelde gebruiker die snelheid verre van nodig heeft.
Maar ondertussen wel prijzen verhogen omdat we zoveel met z'n alle gebruiken en ons ook nog ergens tillen in de kosten met scheve abonnementen... :P

Doet u mij maar 100 Mbit, die spotify hoef ik niet! Kan ik nog minder dan 15 minuten wachten tot de 5 DVD's van nieuwsgroepen zijn gedownload.. Joepie!!! :z
Glas 50 heeft extra bandbreedte als je IP-TV hebt.
Als de TV uit is merk je dat je boven de 50 komt (soms)
Bij glas 100 gaat de bandbreedte voor TV van de 100 af.
Dat maakt het verschil nog kleiner.
Retail prijs zegt weinig over inkoopprijs. Je kan bij glas altijd upgraden naar 100/100Mb dan krijg je voor 10 euro dubbele snelheid en gratis Spotify.
Jammer dat ik achter het net vis, ondanks dat ik meer dan 10 jaar klant ben....
Doordat op mijn adres geen hogere snelheid geboden kan worden dan 6mbit heeft xs4all mijn abo enkele jaren terug gedowngraded naar "ADSL start", maar dan vis je bij dit soort acties dus altijd achter het net.

Voelt wel een beetje als stank voor dank na zoveel trouwe klantjaren...
Als ik het goed lees, is het alleen voor klanten met een 3-in-1 abonnement. Dus Internet, tv en telefoon. Met langzaam ADSL kun je geen tv over ADSL krijgen. Dus we vallen zowiezo buiten de boot.

6 Mbps ADSL van xs4all hier. Al 9 jaar klant. En daarvoor inbel-klant.
Maar ik kan nou niet echt zeggen dat ik Spotify zal missen.
Als xs4all geld over heeft, dan heb ik liever dat ze hun tarieven verlagen.

Dit lijkt gratis. Maar iemand moet het toch betalen. En dat zijn wij, de klanten.
Dit is dus koppelverkoop, zou ik zo zeggen.
Nee, KPN heeft gewoon een hele grote deal gesloten met Spottify, waardoor ze het voor veel minder kunnen aanbieden (per klant die er theoretisch gebruik van kan maken) dan dat elke klant op zichzelf zou moeten betalen. Dat komt gewoon uit het marketing budget denk ik.
Het is ook voor bestaande klanten met een Lite, Basic of een Glas100 abonnement. Beetje raar dat mensen met een 50mbps glasabo ook achter het net lijken te vissen...
Vreedm inderdaad, same here. Ik heb een 50mb Glas Basis abbonement, betraal dacht ik meer dan die adsl abbo's en toch geen Spotify premium ??
Kom xs4all, dat kan beter...
Dit geld ook voor bestaande klanten! Kijk in het service center bij XS4ALL onder overige diensten!
Same here, ik ben voor 3 euro per maand meer naar Ziggo overgestapt ... 120MB
Same here... Woon nota bene in hartje Rotterdam centrum en wacht al jaren op sneller ADSL of glas van XS4ALL...

Blijkbaar vinden ze grote steden niet interessant.

En dan is gratis spotify (wat ik zelf actief gebruik) nog wat extra zout in de wonden van een trouwe (10+ jaar) klant.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 23 mei 2012 16:04]

De grote steden zijn wel interessant, maar nieuwe infrastructuur in a dichtbebouwde stad ligt soms wat lastiger dan in een minder volgebouwde omgeving.

Ik begrijp wel dat zulk soort extra's bij de hogere abonnementen wordt gestopt, maar mensen die wel meer willen maar niet kunnen vissen dan inderdaad achter het net.
Anoniem: 444773
@NDymyon23 mei 2012 19:44
Maar die mensen betalen ook minder voor het abonnement. Spotify is ook niet gratis voor XS4ALL om het aan te bieden.
Ik begrijp je punt, maar die mensen betalen ook 30 euro per maand voor enkel de internetverbinding. Kijk je naar de snelheid daarvan, dan is dat gewoonweg een erg hoog bedrag voor de geboden snelheid in vergelijking met de concurrentie.

Klanten van XS4All beseffen dat doorgaans ook, maar zijn desondanks klant omdat XS4All bekend staat als kwaliteitsprovider en ook faciliteiten biedt (IMAP, Webdisk, Binaries met enige retentie, om enkele voorbeelden te noemen) die andere providers vaak niet standaard in hun pakket hebben. Die dingen rechtvaardigen voor klanten dan de veel hogere prijzen.

Wat je nu ziet is dat XS4All een beetje de politiek overneemt die moederbedrijf KPN al tijden bij het mobiele netwerk hanteert: Het maandbedrag moet simpelweg omhoog. Bij het mobiele netwerk werd er echt niet zo'n zware druk op het netwerk uitgeoefend als men wilde doen geloven. Veel klanten = immers veel inkomsten (= geld voor netwerkonderhoud), en het was niet zo dat Ping en Whatsapp het netwerk plat dreigden te leggen. Dat vergt nauwelijks data. Nee, de maandelijkse inkomsten liepen terug, dat was het probleem, zie de pogingen tot invoering van een soort Whatsapp-abonnement. Een cap voor buitensporige gebruikers was best te billijken, maar nu hebben ze de limieten zo strak gezet dat mensen regelmatig hun bundel uitlopen. En ze dus toch een hoger maandbedrag moeten aftikken. Daar was het om te doen.

Terug naar ADSL: 30 Euro voor 8Mb is in vergelijking met de concurrentie erg hoog. Daar moeten dus ook wat extra dingen tegenover staan. XS4All betaalt echt geen 10 euro per aansluiting aan Spotify. Mij lijkt het billijk dat ook ADSL basis in aanmerking zou moeten komen (en natuurlijk ook de glas-aansluitingen). Dan zouden ze, zoals door anderen al gesuggereerd, inderdaad mooi reclame kunnen maken met de slogan 'Spotify4All'. Maar dat doen ze niet. Het beleid is er structureel op gericht om je naar een hoger maandbedrag toe te drijven.

Nog een voorbeeldje: Een kennis van mij (kwam van Demon, inmiddels dus al jarenlang klant van XS4All) had een probleem met zijn modem. In het abonnement van XS4All staat dat je een Fritzbox in bruikleen krijgt. Die kennis had daar nooit naar gevraagd, want had al sinds zijn Demon-tijd zijn eigen modem in gebruik. Daar kreeg hij op een gegeven moment na technische werkzaamheden bij XS4all problemen mee, maar ondanks dat ie inmiddels al jaren klant was van XS4All kreeg hij geen Fritzbox in bruikleen. Want hij kwam oorspronkelijk van Demon, terwijl hij die uitzondering nergens in de voorwaarden kon terugvinden. Hij kon wel een Fritzbox krijgen als hij zijn abonnement zou opwaarderen...
Precies, het maandbedrag moest omhoog.

Je krijgt heel sterk het idee dat het voor die bedrijven qua kosten nauwelijks uitmaakt of iemand nu 8 of 80 Mb heeft, en dat men daarom mensen tot een hoger maandbedrag wil dwingen. Dat extra maandbedrag is door nauwelijks hogere kosten vrijwel in zijn geheel extra marge.
Ach... bij ons gaat binnenkort de hele straat open omdat er iets aan de riolering moet gebeuren. Alle bomen gerooid en al. Maar leggen ze dan direct ook glasvezel? Natuurlijk niet. Er wordt gewoon compleet niet afgestemd tussen de vele partijen die hierbij betrokken zijn. Daardoor wordt het allemaal veel duurder en duurt alles veel langer dan nodig is.
Dat is standaard. Kijk eens in een nieuwbouwwijk: De grond en stoep gaat 4 keer open en dicht: riolering & water, gas, elektriciteit, telefoon.

Raar maar waar.
Ik woon in nieuwbouw en kan je verzekeren dat de straat in de laatste 3 jaar wel vaker open is gegaan dan 4 keer.

En geen van allen voor glas...

Wat je eigenlijk wilt is dat de gemeente het doet. Is bijv. in Nuenen gebeurt en van de prijzen daar schrik je. De gemeente heeft namelijk niet de interesse om het glasvezel netwerk in 3 jaar terug te verdienen. De meeste andere clubs wel. Het enige dat ze willen is quite spelen.

Heb in Breda al een aantal keer gevraagd. Maar de gemeente wil niet en de grote glasaanbieders willen dat jij klanten werft voor ze. Zo van ga maar 5000 huizen af als er 40/50 (wordt bepaald in overleg, ligt aan woning dichtheid e.d.) procent mee doet gaan wij graven. En als bedankje mag je daarna glasvezel afnemen bij ze...

Zoals verwacht zijn er bijzonder weinig mensen die gratis klantenwerving gaan doen... En dan ook nog met het risico dat er niet genoeg zijn en er dus helemaal niks gebeurt.
Dat hoort bij het politiek plan tegen de recessie, werkverschaffing :)
Ik woon in de vierde stad van Nederland en toch slechts 6Mbps hier...
XS4all bellen en vragen of ze het upgraden naar 8mb. Dan is het kijken of het stabiel is. Zo niet, ga je terug. Bij mij kon het eigenlijk ook niet, maar het werkt gewoon wel.
...maar dan heb ik evengoed nog steeds niet aan de actie van xs4all
In hoeverre komt bij deze actie het toch al geringe geld bedrag op de rekening van de betreffende artiest?
Je woont in centrum van Rotterdam maar kan geen hoger abo dan start krijgen? Dat lijkt me heel erg raar.

Woon zelf al 13 jaar in Rotterdam en altijd het ene hoogste abo van XS4ALL gehad (5+ jaar). Geen issues met stabiliteit en werkt perfect. Kortom zeer tevreden met XS4ALL en kan gratis Spotify alleen maar toejuichen.
Misschien even contact met hun opnemen en de situatie voorleggen, je weet maar nooit :)

Verder een goede actie, eens kijken of andere aanbieders dit voorbeeld gaan volgen ( danwel met Spotify of 1 van de andere opties ).
Tja, Xs4all kennende gaan ze hier waarschijnlijk niet moeilijk over doen. Gewoon beleefd 'zeuren'.
Apart dat bij service.xs4ll.nl je bij elke abbo vorm dus Spotify kan inschakelen, maar er wordt nergens bij vermeld dat het in dat geval wel gewoon 10 euro/maand kost.
Ga jij ermee akkoord dat die kosten dan in rekening worden gebracht? Anders lijkt me dat ze die kosten niet zomaar in rekening mogen brengen.
Ik zie nu dat ik een Basic abbo heb, ik dacht een speciale 'XS4all only'. Maar het ging dus blijkbaar om 2de stukje:
Ook nieuwe klanten krijgen toegang tot Spotify.

Toevallig ben ik nieuwe klant :)

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 23 mei 2012 16:23]

Werkt niet bij andere accounts, dan krijg je netjes melding dat het niet mag.
YES! Ik heb hem net gewoon aangevraagd met een internet only abo. Ik heb nergens iets over extra kosten gezien.

Hopelijk kan ik hem blijven gebruiken! Ik was toevallig vandaag zelf vanplan om weer Premium af te sluiten. :)
Dan heb ik liever 10 euro korting als je het niet gebruikt. Overigens denk ik dat de mensen die echt voor snel internet gaan niet zo dol zijn op Spotiy, maar andere bronnen gebruiken voor muziek ;) .
ik ben zo iemand die 'gaat voor snel internet' en sinds ik spotify heb raak ik die andere bronnen niet meer aan. dat kan dus ook ;)
Dat het 10 euro "waard' is betekent niet dat het 10 euro kost en dat gesteld kan worden dat je dan maar 10 euro korting zou moeten krijgen. Dit kost XS4All per klant erg weinig omdat het gros van de klanten niet van de dienst gebruik zal maken en ik vermoed dat de deal met spotify eerder wordt afgerekend op dataverbruik dan per gebruiker.
hoezo niet? streamen met 320kbps. als je echt snel internet hebt voel je dat niet
Swa, ook als je geen snelle lijn hebt, voel je die 40 KB / seconde niet echt, lijkt me. Zelfs bij een ADSL lijn is dat maar 4%.

Wel mooie service hoor. Ik zit nog te twijfelen maar Spotify is wel de toekomst. Zodra het ook "native" in mijn auto kan, ga ik wel overstappen.

[Reactie gewijzigd door sys64738 op 23 mei 2012 16:09]

IK gebruik Spotify al in de auto via mijn smartphone die met BT gekoppeld is aan de radio. Werkt uitstekend en klinkt zeer goed :)
Je hebt tegenwoordig al autoradio's met 3G verbinding en android besturingssysteem, dus dan zou het "native" in je auto kunnen.
Ah jammer! Ik heb XS4ALL Start. Ik heb net een lijnmeting laten doen maar ik kan nog steeds niet meer dan ~1.2 mbit upload krijgen op mijn adres dus dan is upgraden naar 20/2 een beetje nutteloos.

XS4ALL, als jullie lezen, mag ik ook gratis Spotify? :'(
Nee,

xs4all vindt uw klandizie niet interessant genoeg, hoewel u minimaal 10 euro teveel betaald dan bij andere aanbieders.

Misschien een goed moment om over te stappen op kabel internet.
Anoniem: 444773
@eagl0r23 mei 2012 19:47
Als je kunt upgraden naar 20/2Mb is dit vaak VDSL anders geeft de site netjes 20/1 aan. Dit is het maximale op ADSL.
Heeft u een Lite, Basic of Glas100 abonnement? Dan is Spotify helemaal gratis voor u!
Dit staat op de site, dus het geld ook voor bestaande abonnees, weliswaar niet alle abonnees, maar wel alle niet-instap abonnees.

Toch een mooi gebaar, en een stap in de goede richting voor meer legale verspreiding van muziek. Eigenlijk zouden alle providers dergelijke dingen mogen doen van mij.
Anoniem: 434945
@rockhopper23 mei 2012 17:21
Dit is gewoon t zelfde als cd's.. Je betaald voor muziek zonder dat je er gebruik van hoeft te maken. Zelf vind ik t ook leuk ook al betaal je er indirect toch voor is t nog steeds minder dan 10 euro per maand. Maar nu ik voor muziek betaal wil ik wel mijn kopie heffing op cd's terug kunnen vorderen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee