Alles-in-één-klanten KPN krijgen Spotify Premium

KPN-klanten krijgen bij bepaalde alles-in-één-pakketten een gratis Spotify Premium-abonnement. Normaal kost dat 10 euro per maand. KPN zegt de 'exclusieve partner' van Spotify in Nederland te zijn: deals met andere isp's zijn dus uitgesloten.

De deal van KPN met Spotify geldt voor klanten met bepaalde - duurdere - alles-in-een-pakketten, zowel bij glasvezel- als bij koperabonnementen. Het aanbod geldt voor nieuwe en bestaande abo's. Normaliter kost een Spotify Premium-abonnement 10 euro per maand.

Het is onbekend hoeveel KPN Spotify per klant betaalt, maar duidelijk is wel dat KPN de 'exclusieve partner' van Spotify in Nederland is. Concurrerende isp's zullen dus, zo lang de deal loopt, geen Spotify-abonnementen kunnen meeleveren.

Spotify Premium is een van de twee betaalde abonnementsvormen van de muziekstreamingdienst Spotify, waarbij gebruikers ook mobiel kunnen luisteren en met een hogere bitrate kunnen streamen. Naast het Premium-abo is er een gratis abonnement, waarbij het aantal uren dat naar muziek kan worden geluisterd en het aantal keren dat een nummer kan worden afgepeeld, na een halfjaar wordt beperkt. Tot slot is er nog een abonnement van 5 euro per maand waarbij wel onbeperkt kan worden geluisterd, maar niet mobiel en niet met de hogere bitrate.

Door Joost Schellevis

Redacteur

24-10-2011 • 12:07

106 Linkedin

Submitter: _Mystikal_

Lees meer

Spotify komt naar België Nieuws van 3 juli 2011

Reacties (106)

Wijzig sortering
Enige nadeel is dat voorlopig alleen nieuwe abonnees gebruik kunnen maken van deze actie. Dit staat op de website van KPN:

Het aanbod geldt alleen als u na 24 oktober 2011 een Alles-in-één Pakket Extra of Premium besteld hebt. Hebt u al een abonnement van KPN, dan is het op het moment nog niet mogelijk om gebruik te maken van Spotify Premium. We zijn wel bezig om Spotify Premium voor u als bestaande klant ook mogelijk te maken. U ontvangt in de loop van 2011 een bericht vanuit KPN als Spotify Premium ook voor u beschikbaar is.
Ik zie hier het nadeel niet van.

Het verwerken van een bestelling duurt tenminste 2 en normaal gesproken 3 tot 4 weken. Bestaande klanten krijgen vanaf half november een brief met code (net als bij nieuwe klanten). Dit zal dus ongeveer tegelijkertijd zijn.
We hebben week 41 nog contact gehad met de sales van KPN glasvezel over de nieuwe akties die er binnenkort aankomen. Begin november zal KPN ook weer met nieuwe acties komen op de glasvezel abbonementen.

In het mailtje vertelde hij ook het volgende:
- Ja, er komt binnenkort een pakketwijziging aan. Het gaat hier om de dienst Spotify. Deze online muziekstream dienst wordt gratis toegevoegd aan de Alles in 1 Pakketten Zilver en Goud. Helaas kan ik nog niet meer informatie verschaffen, omdat dit heet van de naald is. Zodra ik meer weet zal ik jullie hierover natuurlijk ook informeren. Volgens mij wel een fantastische aanvulling, want het maandabonnement van Spotify kost € 10,00 per maand!
Ze komen binnenkort met snelheidsverhogingen op glasvezel... Ook de andere aanbieders op glas zullen waarschijnlijk volgen...
Ik heb ook een tijdje Spotify gebruikt, maar ik vind Grooveshark toch velen malen beter. Het aanbod van Spotify is nog steeds erg mager.
Voor iedereen die al KPN klant is en graag zijn/haar gratis Spotify account wil activeren moeten nog heel evenw achten. Heb gebeld met KPN en bestaande klanten krijgen rond 24 November automatisch een brief met een unieke code om het Spotify account te registreren.... ik ga niet mijn adem inhouden... maar wacht met spanning af :-)
ben benieuwd welke pakketten hier allemaal onder vallen
Alles in één Extra en Premium (koper) en Zilver en Goud (glasvezel)
Goed van KPN. Zo wordt legaal muziek luisteren gestimuleerd. Ik gebruik nu Spotify Unlimited en ben er ook tevreden over, wel jammer dat je geen mp3'tjes op je telefoon kan zetten.
Als je Spotify Premium hebt, kan je wel muziek luisteren op je telefoon. Ik vind het vet chill iig
Vooral leuk voor KPN in combinatie met de nieuwe datalimieten.
Je kunt muziek met WiFi op je telefoon downloaden (vanuit de Spotify app), daarna kun je het offline luisteren.
Slaat nergens op. Je kan je muziek offline opslaan op je mobiel. Ook kan je er voor kiezen om te streamen in 96kbit/s. Zoveel bandbreedte slurpt Spotify niet op, als je het slim gebruikt...
Je kunt met Spotify Premium je muziek offline syncen, maar ook via 3G. Bij de instellingen van Spotfiy kun je op de Desktop versie instellen of je 160 kbps of 320 kbps wil streamen. De app versie kent een low quality (96 kbps) of high quality (160 kbps) bitrate. bron
Tja, maar is de gemiddelde consument zo slim? We zijn niet allemaal tweakers. Zou netjes zijn als de KPN uitleg geeft hoe en wat deze dienst zo zuinig mogelijk op je mobiel te gebruiken. Maar ik heb het vermoeden dat dat niet zal gebeuren...
KPN geeft aan dat ze klanten iets extra's gaan bieden en jij klaagt (nog voor dat er iets is gebeurd) dat ze het verkeerd doen? Ik vindt dat het een leuke manier is om te onderscheiden.
Alsof de klant dit uiteindelijk niet zelf zal betalen..... Sommige mensen zijn wel echt naief...
je bent er uiteraard niet extra voor vooraf heb je een vast bedrag afgesproken en dus prijs blijf jij betalen totdat je contract verlopen is. kpn mag deze prijs tussentijds niet veranderen in het nadeel van de consument (voordeel weet ik niet). ik ben er vrijwel zeker van dat kpn hier vooraf ook de prijs nog niet heeft op aangepast. dus in ieder geval zal je geen kosten ondervinden als je al een contract hebt.
Alsof de klant dit uiteindelijk niet zelf zal betalen..... Sommige mensen zijn wel echt naief...
En sommigen paranoia.

Een partij als KPN betaalt natuurlijk niet het standaard tarief voor elk premium abo. Dus, goedkoper voor de consument dan een los Spotify Premium abo.

[Reactie gewijzigd door Drogo op 24 oktober 2011 22:31]

Standaard synchroniseert Spotify alleen over Wifi en niet over 3G. Om dat wel te doen moet je zelf expliciet die optie aanzetten.
Wat totaal onhandig is je wil gewoon altijd willekeurige muziek luisteren met zo'n dienst zonder na te denken over je datalimiet.

Mooi zou zijn als KPN dit niet als data zou zien of anders zou belasten.
Dat mag KPN volgens mij niet doen (netneutraliteit).
nog altijd veel meer dan het niet gebruiken.
Ik heb even gegoogled op KPN alles-in-een om het te controleren, maar alles-in-een is gewoon een pakket voor thuis, hier zijn dus geen datalimieten oid.
Ik heb liever korting dan een aangesmeerd abonnement
Ik heb net opgebeld omdat we KPN Glasvezel alles in een hebben. We hebben het Brons abonnement (30/30Mbps internet, televisie, bellen) - hierin zit het niet inbegrepen, maar er moet €5 per maand voor worden betaald. Volgens de betreffende mevrouw werkt het volgens *niet* op m'n iPhone 4S die een Telfort abonnement heeft, dus dit is *niet* de volwaardige Spotify Primium. Het grote voordeel van Premium is juist dat het mobiel werkt. Het kan natuurlijk zo zijn dat de betreffende sales medewerker niet goed op de hoogte was.

Jammer, ik zit er echt over om Spotify Premium te nemen voor m'n iPhone en dit zou een leuke duit met geld besparen.

[Reactie gewijzigd door kamerplant op 24 oktober 2011 12:28]

Het werkt wel degelijk op een iPhone 4S met een andere Telco aanbieder. Je krijgt gewoon het volwaardige premium abo als je er in aanmerking voor komt.

[Reactie gewijzigd door keepitfrosty op 24 oktober 2011 12:40]

Dat lijkt mij ook ja. Dit is wat de betreffende medewerker expliciet zij toen ik er naar vroeg. Maar het zal niet voor de eerste keer zijn dat die niet goed op de hoogte zijn :z.

[Reactie gewijzigd door kamerplant op 24 oktober 2011 12:34]

Vreemd dat de medewerker dat heeft aangegeven. Spotify is niet telco gebonden en KPN maakt verder geen gebruik van een aangepaste versie van Spotify.
Ik kan bevestigen dat het gewoon gaat om een volwaardig Premium account. Werkt prima dus op je mobiele telefoon. :)
Je kan opwaarderen naar zilver. Dan krijg je premium. Ik denk dat de medewerker je spotify unlimited adviseerde. Dat heeft eigenlijk helemaal niks met KPN te maken.
het verschil tussen brond en zilver is 10 euro, het opnemen pakket, een hogere snelheid en dus spotify premium. Klinkt als een best aardige deal als je al brons hebt.
Dat betekend dat KPN klanten ook gebruik kunnen maken van de Spotify Android en iOS App, zeer nice!
Zou me niet verbazen als je hiervoor dan wel een KPN dataplan moet hebben op je mobiel.
of een tmobile / vodafone / anders... punt is wel, spotifiy op je mobiel is er niet goedkoper op geworden, sinds de extreme prijsverhoging van afgelopen jaar.
Prijsverhoging van providers ? Je kunt met Premium gewoon syncen naar je telefoon :) Gebruik het al meer dan een jaar en kan niks anders zeggen dan TOP!

Thuis via draadloos alles naar me telefoon zetten en overal kunnen luisteren... En zo af en toe als er een nieuw nummertje langs komt op de radio of zo meteen even toevoegen.. En sommige playlists van andere gewoon auto sync als er nieuwe nummers inkomen of als er een top40 lijst word veranderd...

Prima dienst!
Ik denk van niet, lijkt me lastig implementeren. (en de kans dat Spotify de App aanpast of een KPN-abonnementsvorm introduceert lijkt me klein)
Je hoeft hier geen KPN dataplan te hebben :)
Moeten deze klanten van KPN dan ook direct een Facebook account aanmaken? Of worden deze nieuwe premium users vrijgesteld van de verplichte koppeling?

Ik ben trouwens groot voorstander van Spotify, heb daar ook een premium account, maar heb gelukkig nog niet te maken gehad met de FB koppeling...
Anoniem: 65559
@Nexz24 oktober 2011 12:57
Je moet via een code je account omzetten naar premium. Je moet dus je als gewone gebruiker registreren.
KPN moet wel ze zijn standaard al een stukk duurder en hebben nooit echt meerwaarde gehad nu hebben ze dat voor een select groepje mischien wel.
of de prijs aan het einde van de rit het waard is is nog maar de vraag want ja als je standaard al duurder ben en dan iets van 10 euro erbij kwakt ben je of nog even duur of nog steeds te duur.

voor degene die niet weten hoe wijnig je nou echt krijgt bij KPN : http://www.kpn.com/prive/pakketten.htm
http://www.kpn.com/glasve...tten.htm?campaignid=ps160

dan is upc ineens zo duur niet meer voor wat je daar krijgt.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 24 oktober 2011 12:14]

voor glas geld dat anders een stuk minder, bij glas is kpn ook wel wat duurder maar lang niet zo veel als bij dsl, maar dat komt dan ook omdat dls een onnodig dure en zeer inferieure techniek is, die al lang opgedoekt had moeten zijn...
Kregen we maar wijning bij KPN. Glaasje carmenere voor vanavond zou lekker zijn.
Net als of je het er ''gratis'' bij krijgt, dat betaal je dubbel en dwars terug in zowel abonnements- als verbruikskosten alleen staat bij Spotify Premium een vinkje gratis aangevinkt zodat het daar niet gespecificeerd wordt.

KPN heeft een leuke wholesale deal gesloten met exclusiviteit en dat zal hun hooguit een paar euro per aansluiting kosten en niet de consumentenprijs van 10 euro. Dat is zo terug verdient.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee