'Ziggo gaat klanten streaming-muziekdienst aanbieden'

Ziggo zou zijn klanten een streaming-muziekdienst willen aanbieden. De kabelaar heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het bedrijf Aspiro. De firma heeft onder andere in Scandinavië al dergelijke diensten op de markt gebracht.

Het Noorse bedrijf Aspiro laat op zijn website weten dat het een tweejarige overeenkomst ter waarde van circa 1 miljoen euro heeft gesloten met Ziggo. Details over hoe Ziggo Wimp, de streaming-muziekdienst van Aspiro, gaat aanbieden, zijn nog onbekend; de kabelaar laat weten vooralsnog alleen de overeenkomst met Aspiro te willen bevestigen.

Ziggo volgt met de overeenkomst het voorbeeld van andere grote isp's. Zo biedt KPN een deel van zijn klanten die bepaalde alles-in-één-pakketten afnemen kosteloos Spotify aan. In België biedt Belgacom de streaming-muziekdienst Deezer aan hun internetabonnees en ook Telenet zou hiertoe plannen hebben.

Momenteel is het streaming-muziekplatform Wimp verkrijgbaar in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Onder een andere merknaam biedt Aspiro soortgelijke diensten aan in Portugal en het bedrijf wil op korte termijn ook actief worden in Duitsland en Ierland.

Op de Noorse website van Wimp claimt de muziekdienst momenteel 13 miljoen tracks in zijn bibliotheek te hebben opgenomen. Het platform zou toegankelijk zijn op alle besturingssystemen, waaronder ook op mobiele telefoons en op de Squeezebox van Logitech. Een abonnee betaalt in Noorwegen circa 13 euro per maand.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

30-01-2012 • 14:16

50 Linkedin

Reacties (50)

50
45
34
0
0
0
Wijzig sortering
Hetzelfde idee als spotify dus. Jammer. Ik weet dat concurentie goed voor de consument is maar nu hebben we inmiddels een dozijn aanbieders die allemaal hetzelfde doen maar niet hetzelfde leveren qua content

Liedje a is bij die en die aanbieder wel aanwezig en bij de andere weer niet. Ik zie liever één grote database waar alle diensten dan weer gebruik van maken.
Liedje a is bij die en die aanbieder wel aanwezig en bij de andere weer niet. Ik zie liever één grote database waar alle diensten dan weer gebruik van maken
Ben zelf geen grote muziek kenner / liefhebber. Maar ik verwacht wel dat wel dat de content van dit soort aanbieders toch wel minimaal 90% moeten kunnen aanbieden van alle nummers die er zijn.

Want anders is het bijna een loze optie die aangeboden word.
Anoniem: 382732
@Iftert30 januari 2012 14:29
Spotify en iTunes bieden momenteel al miljoenen en het is een koud kunstje om nummers te vinden die niet in de database staan. En dan heb je het geeneens over hele obscure dingen, maar ook veel mainstream.
In een maatschappij zie ik nu juist niet het liefst één partij met de controle over alle informatie van een bepaald type. Wat als een bepaald liedje de lokale autoriteiten onwelgevallig is (bijvoorbeeld omdat er kritiek in zit?) dan wordt het geweerd uit de database, en dus ook niet beschikbaar gesteld door alle diensten. Het aller aller ergste wat ik mij kan voorstellen is juist één grote database waar 'alles' in staat.
In theorie een zeer goed idee maar in de praktijk zal dit helaas niet werken. Platenmaatschappijen doen erg moeilijk over hun muziek en als je zo'n database zal opzetten zullen veel platenmaatschappijen:
- Willen dat bepaalde nummer niet gebruikt kunnen worden in land X
- Willen dat bepaalde nummer niet offline gecached kunnen worden
- Willen dat dienst x wel maar dienst y géén gebruik kan maken van het nummer
- enz...

Zolang de platenmaatschappijen zich blijven gedragen als een stel verwende kleuters zal er nooit een echt goed product op de markt komen.

Het idee, één centrale database, één partij om contracten mee te maken en meerdere aanbieders van software / diensten vanuit deze database is wel erg goed. Helaas heb je miljarden nodig om zoiets waar te gaan maken.

[Reactie gewijzigd door Joolee op 30 januari 2012 14:22]

Ja Tuurlijk, Ziggo heeft zich uiteraard nog niet verdiept in de mogelijkheden.
En dat is precies waarom hun businessmodel mank gaat. Klanten willen dat soort gezeik niet. Klanten willen gewoon HUN muziek, op HUN device, op HUN voorwaarden voor een schappelijke prijs.

Zolang contentboeren dit soort debiel gezeik verbinden aan dat soort diensten blijft het in mijn ogen een onvolwaardige dienst.
Misschien loop ik achter maar deze dienst zou dus zo'n 5 miljoen nummers meer dan Spotify in de database hebben staan? Mooie reden voor mij om mijn abo bij Spotfy op te zeggen :) (mits Ziggo deze dienst gratis gaat aanbieden..)
Anoniem: 382732
@D-Ed30 januari 2012 14:30
Hangt er toch ook vanaf wat die extra nummers zijn? Als dat vooral (nog meer) Scandinavische muziek is, is het dat aantal niet zo relevant.
Anoniem: 26447
@D-Ed30 januari 2012 19:39
Ik vrees met grote vrezen, heb het idee dat Ziggo ook 0.99 per nummer gaat vragen omdat je het ook kan downloaden, net zoals met spotify mogelijk is.:N
Nu nog ff streaming film/serie diensten en het illegaal downloaden wordt een stuk minder..
Als ik die series of shows voor een bedragje per maand kan krijgen dan doe ik dat
Anoniem: 73209
@miknic30 januari 2012 14:36
Nou het probleem blijft dat er zoveel diensten zijn en zoveel aanbieders. Als ik bv liedje A wil luisteren en die word alleen via ITunes aangeboden dan kan ik het dus vergeten.

Deze service heeft 9 miljoen nummers. Eens even kijken hoeveel nummers ik luister die daar totaal niet in staan. :P
Of zoals hulu.com, streaming de nieuwste series, gratis, maar dan met reclames. (of, nog mooier, beide opties. Gratis met reclame, of premium zonder reclame!)

Het lijkt er op dat de entertainmentwereld eindelijk wakker lijkt te worden, en zich in de nieuwe marktmodellen aan het verdiepen is.
Nice! werkt ook op Sonos. Ben benieuwd of dat Spotify kan vervangen.
Ow dat is goed nieuws! heb zelf Ziggo en Spotify i.c.m. Sonos. En als dit evenveel als Spotify heeft en ook 10 euro of minder per maand is, dan stap ik nog over ook! (van spotify naar wimp)
Ik heb deze dienst nog niet bij Sonos erin zien staan?
Moet Wimp wel bij Sonos aangeven dat deze ook in NL mag uitzenden, anders krijg je hem niet te zien bij Sonos (staat nu nog in de scandinavische landen in Sonos Lab - Beta).

Vraag me af of Aspiro dan ook niet een overeenkomst met Buma/Stemra moet hebben, want dan kan het nog wel even duren voordat het aangeboden wordt.
Anoniem: 140847
30 januari 2012 15:06
hopla, weer 13 euro er bij, je mag er wel een baantje bij gaan nemen met al die diensten. Ik zeg alleen maar diensten op van Ziggo, je worden me te duur. Ik heb het minste van het minste want die belachelijke extra's zijn veel te duur.

Ik had Sci-Fi channel als optie-pakketje, 3,95 Euro, dat kon nog net. Hebben ze het zogenaamd eenvoudiger gemaakt, nog 3 abonnementsvormen. Of ik maar eventjes zoveel euro bij wilde gaan betalen, kreeg ik nog meer arabische baggerzenders erbij EN dan ook Sci-Fi channenl. Volgende dag meteen opgezegd, ik hou 3,95 Euro over en meer tijd want nu is er bijna helemaal niets meer op tv want die met reclame gevulde zenders kijk ik niet, zoveel en zulke lange plaspauzes heb ik nou ook weer niet nodig.

Als er een serieuze concurrent komt ben ik weg, dan moet de kwaliteit wel van Ziggo niveau zijn want klachten daarover heb ik niet.
Details over hoe Ziggo Wimp, de streaming-muziekdienst van Aspiro, gaat aanbieden, zijn nog onbekend; de kabelaar laat weten vooralsnog alleen de overeenkomst met Aspiro te willen bevestigen.
en
Een abonnee betaalt in Noorwegen circa 13 euro per maand.
Wellicht kun je je beter zorgen maken als je de prijs ook daadwerkelijk kent...
Je krijgt het waarschijnlijk gratis bij een premium abonnement....
Euh, als jij alles zo graag wil kost het wat ja! Iedereen wil en wil ook maar.. En men verwacht het nog zo goedkoop mogelijk kan ook, of gratis! Keuzes maken in ons wereldje van overbodige luxe
Volgens het bericht op de site van Aspiro gaat het om 9 miljoen SEK (Zweedse kronen).
Dat zou ca. 1 miljoen euro moeten zijn.
Zelfs downloaden van muziek vind ik niet rendabel,
Thuis stream ik al jaren muziek.
Heb zenders uit Australie, Engeland en de States. ( keuze uit 13000 zenders)Die praten nooit, hebben non-stop de muziek wat je horen wilt, en de zender kies ik naar mijn mood van dat moment.
Het platform wat Ziggo voor ogen heeft vind ik compleet achterhaald. zoveel mensen zijn er niet die nog cd's e.d afspelen.
Dus ook een database samenstellen wat je leuk vind? nee danke, dan stream ik wel wat een ander al in elkaar heeft gezet. ;)
CD's afspelen doe ik inderdaad ook niet meer. Maar ik vermaak me altijd prima met het opstellen van leuke playlists en het opzoeken van (nieuwe) leuke muziek.

Juist een service als Spotify is ideaal hiervoor. Ik speel een nummer af en zie de 'related artists', zo vind je ook nog eens iets dat je nog niet kende.
Hiervoor is YouTube weer ongeschikt door de enorme hoeveelheid rommel (phonecam bootlegs, covers, slechte kwaliteit, etc).

Anders heb ik gewoon de radio aan staan, omdat ik me niet stoor aan gepraat. Ik heb eigenlijk nog nooit een goede stream gevonden die mij langer dan een half uur kan boeien.
het ontbreekt weer aan clients, zoals een client voor de popcornhour, sony dash, samsung tv, dune hd, etc etc etc.

development is blijkbaar toch niet iets waar dit soort bedrijven in willen investeren...
Investeren doe je alleen maar als je rendement verwacht, daar zit het probleem. Da's nooit leuk voor de tweaker met al die apparaten maar de gemiddelde klant van Ziggo zal het worst weten of er wel of niet een popcornhour client is.
Schrijf je zelf toch wat? Waarom zou een bedrijf in allerlei cliënts moeten voorzien?
Ik ben heel erg benieuwd, ik zit zelf bij Ziggo dus dan ga ik binnenkort maar eens kijken of dit een beetje fatsoenlijk is! Je kan trouwens op de website zien (http://www.wimp.no/wweb/index/) welke artiesten ze allemaal in hun database hebben staan. Als metal liefhebber word ik er stiekem wel een beetje vrolijk van, ze hebben iig meer metal (en een heeeeele boel scandische acts) dan Spotify!

Als vrees ik wel dat dat het volgende van toepassing is :( http://xkcd.com/927/
In België bieden Belgacom en Telenet ook streaming-muziekdiensten aan hun internetabonnees.
Belgacom biedt nu inderdaad streaming aan via Deezer, maar Telenet biedt momenteel nog niets aan. Er zijn geruchten dat ze met Tunify gaan samenwerken, maar het blijft tot nu toe bij geruchten voor zover ik weet.

Op zich wel een acceptabele situatie dat je via je abonnement een streaming dienst bij krijgt. Zo heb je meteen een gratis alternatief op illegaal downloaden, zolang - zoals gezegd - de liedjes die je wilt er effectief in aanwezig zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee