De muziekstreamingdienst Grooveshark is de enige overeenkomst die het had met een muzieklabel kwijtgeraakt. EMI zegt het contract te hebben beëindigd omdat Grooveshark de licentierechten niet betaalde. Grooveshark heeft een andere lezing.
Grooveshark beweert zelf de overeenkomst te hebben stopgezet, omdat 'EMI te hoge licentiegelden eiste, en de fusie van EMI en Universal een monopolistische zet is en in strijd met de antitrustwetgeving'.
EMI en Grooveshark hadden eind 2009 een licentieovereenkomst getekend. Daarin werd gespecificeerd dat de streamingdienst, zoals gebruikelijk, de licentiekosten moest betalen voor de beluisterde muziek.
Begin dit jaar kwam de relatie echter onder druk te staan; EMI voegde zich bij een rechtszaak die andere muzieklabels tegen Grooveshark waren begonnen wegens copyrightschendingen. Volgens EMI had de muziekstreamingdienst onder meer 'nog niets betaald voor de licentierechten'. Zo moest Grooveshark 100.000 dollar als vooruitbetaling afdragen. Grooveshark beweert daarentegen dat het al 2,6 miljoen dollar aan het label heeft uitbetaald.
In België heeft Grooveshark wel een deal kunnen sluiten met auteursrechtenorganisatie Sabam. Het is niet zeker wat er nu met Grooveshark gaat gebeuren. Veel van de muziek op de webdienst is geüpload door gebruikers zelf, wat niet ten goede komt aan de reeds twijfelachtige status van Grooveshark. Maar de streamingdienst heeft altijd al, sinds de start in 2007, een turbulent bestaan geleefd.