'Wii U krijgt een app store'

Nintendo zou zijn komende Wii U-systeem naar verluidt van een applicatiewinkel gaan voorzien. Er zouden applicaties voor op de console zelf komen, maar er zouden ook apps verschijnen die specifiek voor de tablet-controller gemaakt zijn.

De app store voor de Wii U zou veel verder gaan dan de huidige winkels die Nintendo voor zijn systemen heeft. Momenteel heeft het Japanse bedrijf de DSi Shop voor zijn draagbare consoles en de Wii Shop Channel voor de Wii. Hierin zijn naast games en diensten enkele andere programma's verkrijgbaar, zoals Mario Calculator. De nieuwe winkel zou echter een grotere verscheidenheid aan programma's en diensten aanbieden, fluisterden bronnen die bekend zijn met de plannen The Daily in.

De naam die de winkel voor de Wii U krijgt is nog onbekend en ook is niet bekend of Nintendo een puntensysteem gaat gebruiken, zoals bij zijn huidige shops, of dat het een abonnementsysteem in gedachten heeft. De Wii U gaat zelf apps als MLB.TV draaien, maar er komen ook programma's in de winkel die exclusief van de controller gebruik kunnen maken. The Daily wijst op de mogelijkheid dat gebruikers straks op het tablet-achtige bedieningspaneel e-mail, websites en social networks kunnen raadplegen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-01-2012 • 12:41

49 Linkedin

Reacties (49)

49
47
25
2
0
5
Wijzig sortering
Dat moeten ze wel even flink aan de bak! want het online gedeelte op de WII en de 3ds is nog steeds verre van ideaal
Verre van ideaal is een understatement. Ik had laatst Majora's Mask gekocht voor €10, en kreeg hem vervolgens niet te downloaden. Volgens een gast op het forum moest ik dan een bestand wissen, en dat deed ik dus. Kwam er op neer dat de game in z'n geheel van mijn lijst was verdwenen, Nintendo werkt namelijk niet met accounts. Weg €10.
Dan KAN je Nintendo klantenservice bellen, maar met €0,50 per minuut kom je al snel duurder uit dan de game. Ben trouwens sowieso tegen betalen voor klantenservice, want dan betaal je eigenlijk omdat een bedrijf een fout maakt.

Nee, en met die SOPA actie ook heb ik nog maar een ding te zeggen over Nintendo:
Daar koop ik nooit meer iets.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 1 januari 2012 12:50]

Nintendo werkt wel degelijk WEL met accounts. Je Wii/DSi/eShop account bestaat uit je Nintendo account + een uniek account op je console/handheld. Zodat je niet zomaar je Nintendo account aan iemand kan uitlenen die dan zomaar jouw download-geschiedenis opnieuw kan downloaden.
Kwam er op neer dat de game in z'n geheel van mijn lijst was verdwenen, Nintendo werkt namelijk niet met accounts. Weg €10.
Nintendo werkt wel degelijk met accounts. Reeds gekochte games kun je _altijd_ opnieuw downloaden.
Heb je geprobeerd om ze te mailen? Kost je namelijk niets per minuut. Verder is dit gewoon je eigen fout door blind iemand anders te volgen. Waarom kijk je niet eerst is in de FAQ van Nintendo zelf?
Anoniem: 434945
@WhiteDog1 januari 2012 13:21
Sorry hoor maar jij vind het dus normaal dat een game die je op een console download niet gelijk werkt? Dat je geen gedoe hebt met hardware instellingen, drivers enz is juist het voornaamste waarom ik een console koop en dat ze niet met accounts werken is gewoon raar.. Gaat je console kapot ben je alles kwijt.
Dat is niet helemaal waar. Als je console kapot gaat (of gestolen zoals in mijn geval) kun je de games laten overzetten naar je nieuwe console. Je hebt dan echter wel het serienummer nodig van de console die kwijt/kapot is. Een game die je download en weer wist kun je de volgende keer ook weer gewoon kosteloos downloaden.

Zoals het PSN werkt het veel fijner, maar het alternatief van Nintendo werkt wel. Heb nooit een probleem gehad met mijn aankopen.
Ik weet niet precies wat zijn probleem was. Maar hier heeft het altijd direct gewerkt.
Als je Nintendo mailt dan krijg je na 3 maanden een email dat je ze moet bellen.
Daarnaast is het gewoon Nintendo's fout dat ze niet vereisen dat je een account hebt voordat je aankopen doet.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 1 januari 2012 13:20]

Als je Nintendo mailt krijg je binnen 2 werkdagen netjes een reactie met de oplossing. Zo heb ik bv mijn 3DS voor het Ambassadeursprogramma aangemeld.
Ik heb zelf Nintendo gemailt, en dat is helemaal niet waar. Het duurde meerdere maanden voordat ik een mail kreeg en de oplossing was "bel de klantenservice".
Ik heb ook al vaak genoeg met de klantenservice gemaild, en krijg altijd netjes (zoals sanderev66 ook zegt) binnen 2 weken een antwoord.


En daarnaast werken de Wii en (3)DS shop weldegelijk met accounts. Het verschil met de accounts van Sony/Microsoft is dat de account gekoppeld is aan je console. Als je console kapot gaat moet je hem dus via de klantenservice over laten zetten naar je nieuwe console, waar je dit bij Sony/Microsoft zelf kan.

Ik heb nog nooit problemen gehad met downloaden van WiiWare spellen, en ook toen m'n Wii kapot was, was m'n account al netjes overgezet toen ik de vervanging met de post kreeg.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 1 januari 2012 14:03]

Met alle respect, maar twee weken is geen aanvaardbare termijn voor een klantenservice.
Dan hebben we duidelijk met verschillende mensen @ de klantenservice contact gehad. Maar de 3 keer dat ik de klantenservice van Nintendo nodig had, waren ze altijd super vriendelijk en netjes tegen me. En altijd hebben ze mijn probleem opgelost, en altijd binnen enkele werkdagen.
Die 50 cpm is er om te zorgen dat mensen met echte problemen de kans te geven om hun probleem te kunnen voorleggen (al is 50 cent wel wat aan de hoge kant). Je kan natuurlijk mokken en lopen roepen dat Nintendo een malafide bedrijf is, maar je kan ook even 2,50 investeren, zodat zij jou kunnen helpen om dit probleem op te lossen, zodat jij weer vrolijk verder kan met je gegame. :)
En die mensen met echte problemen krijgen die 2,50 natuurlijk gewoon weer terug van Nintendo. Oh nee, toch niet.
Als die friends codes maar geschrapt worden , handig , zon lijst nummers ipv een nickname.
Op de 3ds tik je eenkeer een code in en klaar. Dat doe je bij je telefoon ook...
Anoniem: 315662
@4play1 januari 2012 14:17
maar je moet gewoon zelf een ID kunnen kiezen, niet een onmogelijke code.
Een ID moet uniek zijn en dan ben je dus enigzins beperkt.
Elk apparaat dat in netwerk gekoppeld kan worden heefd een uniek MAC adrres.
En daarmee is een unieke serial nummer ook geen probleem.

Een custom nick moet ook uniek zijn maar vervangt niet de CONSOLE ID. Of serie nummer maar kan wel gekoppeld worden.
Ik mag toch hopen dat ze dat inmiddels wel geleerd hebben. Alhoewel.....
Op de 3DS hebben ze het heel netjes opgelost: 1 code voor heel het systeem.
Anoniem: 230001
1 januari 2012 12:49
Kort geleden had een ontwikkelaar al gezegd dat wat Nintendo met de onlinemogelijkheden zou gaan doe vernieuwend zou zijn. En als ik dan nu lees dat je de controller eigenlijk ook gewoon als tablet kunt gebruiken is Nintendo weer vernieuwend bezig na de Wii. Vraag me alleen af wat het allemaal moet gaan kosten, er wordt gezegd niet meer dan 400 euro maar kan me dat zo langzamerhand niet meer voorstellen.
De controller zelf heeft geen enkele vorm van intelligentie* alle applicaties / games draaien op de console. Deze streamed het beeld naar de controller en/of televisie.

*)Natuurlijk is er genoeg intelligentie aanwezig om naar de controller te streamen.
Nintendo lijkt heftig de boot te gaan missen deze keer maar dat leek het ook tijdens de intro van de Wii en de 3DS. Die club heeft zoveel geld dat ze het succes gewoon kopen. De Wii-u heeft niks meer dan dat de PS3 (4) met Vita heeft maar ze verkopen het een stuk beter als dat Sony dat doet.
Dat komt ook omdat de markt anders ligt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze elkaar niet eens direct beconcurreren.

Nintendo wil de woonkamer veroveren. Gezellig met je vrienden en familie op spelavond lekker een spelletje doen.

Sony wil echter puur de core gamers aanspreken, maar wat blijkt is dat dit een kleinere groep is. Hierdoor verkoopt Nintendo gewoon veel beter dan Sony. Daarbij heeft de PSV het probleem dat veel core gamers nerds zijn en allang en breed vele smartphones / tablets hebben (gehad).

Nintendo heeft dit probleem minder, de doelgroep van Nintendo is 6-99 jaar. Maar dan voornamelijk 6-12. Maar ook ouderen (DSiXL, bv.). Sony doet helemaal niets aan gaming voor ouderen. Nintendo wel.

En dit alles is terug te vinden in de verkoopcijfers.
De release date van het trio WiiU Ps4 Xbox3 is onbekend en dus een grote variabele.
De kracht van elke next gen is onbekend en niks meer dan geruchten.
Anoniem: 406124
@SG1 januari 2012 15:12
De 'kracht' zal geen doorslaggevende rol meer spelen.
Anoniem: 286793
1 januari 2012 16:07
Voor mensen die zeggen dat nintendo de boot gemist heeft, vanuit het oogpunt van hardcore gamers misschien wel maar nintendo heeft commercieel gezien in deze generatie consoles keihard gewonnen. En dat met een console die de grafische prestatie heeft van een overgeclockte gamecube (dat het is het ook).

Nintendo's eigen spellen zijn van uitmuntende kwaliteit, kijk naar mario galaxy en zelda Skyward sword. Daar kunnen sony en microsoft echt nog wel een puntje aan zuigen.

Verder heeft nintendo al bekend gemaakt dat de Wii u geen friendcodes meer gebruikt. Wat betreft de slechte online service, de wii u zal geen friendcodes meer gebruiken: http://www.joystiq.com/20...ngle-gamertag-and-friend/

Verder zijn er op dit moment veel geruchten over dat Nintendo zal gaan samenwerken met Steam of Origin:
http://www.escapistmagazi...d-Other-Networks-on-Wii-U


Dingen zullen dus wel degelijk anders worden met de Wii U. Nintendo lijkt zich nu meer te gaan focussen op de hardcore gamers terwijl ze het oorspronkelijke marktaandeel proberen te behouden. Of dit ook zal gaan werken zal de tijd leren.
Ik krijg toch een beetje het idee dat Nintendo op dit moment een beetje zonder ideeën zit. Iemand merkte op dat Nintendo altijd met achterhaalde HW werkt en er toch mee weg komt maar think about it. Nintendo is heel vaak de eerste met nieuwe technieken die werken, de Wii was de eerste waarbij de nadruk lag op het bedienen van de spellen met je hele lichaam, dit spreekt een dusdanig grote groep aan dat de laagdrempelige spellen goed bij deze grote groep past.

de 3DS met zijn 3d scherm is daar ook een goed voorbeeld van. Echter door de achterblijvende zaken zoals de app market gaan dit soort consoles echt een keer de boot missen.

Waar Nintendo voor moet blijven oppassen is dat de concurrentie ook niet zit te slapen, hoewel MS en Sony eigenlijk net een ander publiek aanspreken zie je wel dat ze op de voet volgen met de PS Move en Kinect (Wat eigenlijk een stap vooruit is op de techniek van Nintendo).

Kortom, je moet anders zijn dan de rest maar wel veel van de goede eigenschappen van de anderen beetpakken anders ga je de race verliezen.
Op een op andere manier geloof ik nintendo niet meer.
Altijd hele mooie verhalen maar er komt niks van terecht.
"nintendo online word xbox live kwaliteit"
Resultaat: lagg, niemand online, en friendcodes..
"wii controller maakt huidige controller overbodig"
Resultaat: games gewoon niet speelbaar met de wii mote
"3ds krijgt gamecube grafix"
N64+ meer niet

voor hun appstore zou vast het volgende zijn :
Overprised games. Nutteloze apps en een lege store :)
Op een op andere manier geloof ik nintendo niet meer.
Altijd hele mooie verhalen maar er komt niks van terecht.
"nintendo online word xbox live kwaliteit"
Resultaat: lagg, niemand online, en friendcodes..
Nintendo heeft aangegeven dat ze voor de WiiU en 3DS veel beter zouden doen. En dat doen ze ook ;)
"wii controller maakt huidige controller overbodig"
Resultaat: games gewoon niet speelbaar met de wii mote
Oh? Ik vind het heerlijk.
"3ds krijgt gamecube grafix"
N64+ meer niet
Kijk maar naar MarioKart 7, die heeft Wii+ GFX ;) Kijk maar naar MonsterHunter Tri G, die heeft ook Wii+ GFX. Sterker nog, ik moet het eerste N64 gfx spel nog vinden - van Nintendo zelf. Vergelijk Zelda OoT 3D maar eens met Zelda OoT op de N64!
voor hun appstore zou vast het volgende zijn :
Overprised games. Nutteloze apps en een lege store :)
Tja, daar valt nu nog weinig over te zeggen.
Dat laatste is onzin. De 3DS zit wel op een niveautje Gamecube. Ik denk datje wat te romantisch terug kijkt op de N64 ;).
Anoniem: 322801
1 januari 2012 17:14
Hmm ik ben benieuwt wat de Wii U ons zal gaan brengen!!
Mario/Zelda slechte 3rd party ports van de xbox360 en dezelfde spellen als de PS3/xbox360 dankzij de geweldige hardware....

want je weet het! Nintendo is altijd nieuw en innovatief :+
Anoniem: 322801
@stewie1 januari 2012 19:23
Hmm al zou ik het wel mooi vinden een Zelda met graphics van nu!! Mario is altijd mooi!!

Alleen heb k nooit een Nintendo console gehad alleen handhelds! Met Pokémon :p
En Mario.

Maar laten we hopen op een goede 3rth party ondersteuning!
je bedoelt met graphics van 2006?
niemand zal dit ding kopen als hij meer kost dan een xbox360/PS3, want er is gewoon geen markt voor.

als je een ps3/xbox360 kan kopen met dezelfde spellen voor 175 euro, wat moet je dan nog met een wii U van 450euro? (dit ding wordt duur)
erg achterhaald zo'n console zonder multi-media functies (en online video? dvd kwaliteit voor blu-ray prijzen...)
Je kan blijven flamen, maar de Wii was ook achterhaald, maar toch deed ie het goed. Er valt niks te voorspellen bij Nintendo. Tijd zal het ons leren.
ach de dreamcast verkocht ook heel goed tijdens de launch, tot de PS2 uitkwam :Y)
Wii U (aka Dreamcast 360)

[Reactie gewijzigd door stewie op 1 januari 2012 21:57]

De Dreamcast is niet ten onder gegaan door de PS2 (of Xbox/Cube) maar door gebrekkige marketing en ondersteuning van Sega zelf. De Dreamcast was zelfs op veel vlakken superieur aan de andere consoles die later uitkwamen.
nintendo+online :z
ik zie niet hoe nintendo een toekomst heeft in hardware, ze innoveren totaal niet (goedkoopste rommel van de plank te koop voor 450 euro)
de dvd afspeelmogelijkheid van de ps2 heeft daar ook flink aan mee bijgedragen hoor ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee