Samsung introduceert dunne 8,9"- en 10,1"-tablets met dualcore

Samsung heeft op de CTIA Wireless 2011-beurs in Orlando de Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.1 aangekondigd. De twee tablets zijn 8,6mm dun, voorzien van een 1GHz-dualcore en draaien Honeycomb met Samsungs TouchWiz-schil.

Samsung hintte onlangs in teaserfilmpjes al op een introductie van de Galaxy Tab 8.9, maar heeft de nieuwe 'tussenmaattablet' nu officieel geïntroduceerd. Ook de Galaxy Tab 10.1, aangekondigd op de MWC 2011-beurs in februari, beleefde zijn officiële introductie.

De uiteindelijke versie van de Galaxy Tab 10.1 is wel wat dunner dan de versie van de MWC, 8,6 tegenover 10,9mm, en heeft een gewijzigd ontwerp. De Galaxy Tab 8.9 is eveneens 8,6mm dik. Samsung heeft ook het gewicht binnen de perken gehouden. Zo weegt de Galaxy Tab 10.1 595 gram, tegenover 470 gram voor de Galaxy Tab 8.9. De iPad 2, de grootste concurrent voor Samsung, is 8,8mm dik en weegt 600g.

De nieuwe Galaxy Tab 8.9 en 10.1 zijn beide voorzien van een 1GHz-dualcoreprocessor. Samsung heeft de herkomst van deze processor niet bekendgemaakt, maar volgens Anandtech draaide de Galaxy Tab 8.9 van de presentatie op de Tegra 2-processor van Nvidia. De twee tablets zijn leverbaar met 16, 32 en 64GB opslag.

De schermen van de twee tablets hebben, ondanks de verschillende beelddiagonalen, dezelfde resolutie van 1280 bij 800 pixels. Samsung maakt voor de schermen gebruik van zijn nieuwe Super PLS-paneeltechnologie, een tegenhanger van de in de iPad 2 gebruikte ips-technologie.

De twee nieuwe tablets draaien op Honeycomb, door Samsung opgetuigd met de TouchWiz UX-grafische schil. Hiermee is het onder meer mogelijk om zogeheten Live Panels op een homescreen te zetten, waarbij content continu geactualiseerd wordt. Samsung heeft voor veelgebruikte functionaliteit een Mini Apps Tray aan de interface toegevoegd.

De Galaxy Tab 8.9 en 10.1 hebben verder ondersteuning voor Flash 10.2, bluetooth 2.1+edr, wifi en in sommige gevallen 3g. Daarnaast zijn ze voorzien van een usb 2.0-poort, een micro-sd-slot, en een 3,5mm-audioconnector. Aan de achterkant van de tablets zit een 3-megapixelcamera met led-flits, terwijl voor videobellen een 2-megapixelcamera is toegevoegd. De tablets kunnen 1080p-video weergeven en kunnen in 720p-resolutie opnemen.

De 10,1"-Galaxy Tab is vanaf 8 juni in de Verenigde Staten beschikbaar voor 499 dollar voor de 16GB-versie en 599 dollar voor de 32GB-variant. De Galaxy Tab 8.9 is met respectievelijk 469 en 569 dollar iets goedkoper. De prijzen hebben betrekking op de wifi-only-varianten van de twee tablets.

Features
Galaxy Tab 8.9
Galaxy Tab 10.1
iPad 2
Dikte 8,6mm 8,6mm 8,8mm
Gewicht 470g 595g 601g
Schermgrootte 8,9" 10,1" 9,7"
Schermresolutie 1280x800 1280x800 1024x768
Paneeltechnologie PLS PLS IPS
Accu 6000mAh 6800mAh 6930mAh

Door Pieter Molenaar

23-03-2011 • 09:20

161 Linkedin

Submitter: woutervegter

Lees meer

'Samsung komt met 8,9"-Galaxy Tab' Nieuws van 23 februari 2011

Reacties (161)

161
148
77
0
0
0
Wijzig sortering
qua specs is dit toch wel een goede concurent van de ipad, de vraag is alleen of het publiek dit ook zo zal gaan opvatten. Daarbij is gebruiksgemak en OS erg van belang, nou heb ik met Galaxy tab's geen ervaring, maar wel met android op tablets. En ik moet zeggen dat het erg fijn is, en dat het niet veel scheelt qua gebruikerservaring :)
Wat geweldig is aan de Ipad is natuurlijk het scherm, touchscreen werkt perfect en ziet er goed uit. Nu is de resolutie van deze dingen dus hoger, dus alleen maar beter. Echter hoe verhoudt nu de kwaliteit van het touchscreen en de beeldkwaliteit (kleurechtheid, contrast etc) zich nu tot de Ipads?
Qua specs verslaat dit ding de Ipad2 op behoorlijk wat punten; connectiviteit, resolutie, gewicht, maat, opslag (SD-kaart), flash-compatibiliteit, grotere 'openheid' van OS.
Ik denk dat dat wel goed zit. Het grootste probleem wat dat betreft bij goedkopere tablets is als ze er een TN panel in stoppen, die hebben belabberde kijkhoeken en kleuren, maar aangezien hier bij staat dat samsung PLS gebruikt waarvan geruchten rond gingen dat apple het in de ipad 2 zou gebruiken (wat dus niet waar bleek, maar het zegt wel iets over de kwaliteit) vertrouw ik er wel op.
Het valt mij vooral op dat samsung ook in gewicht net onder de ipad 2 duikt, vooral die 8,9" variant lijkt mij fijn, een tikkie kleiner dan de ipad 2 maar wel met een betere resolutie en het scheelt toch weer een stuk in gewicht. Als deze tablets hier ook uitkomen, niet veel later dan in de VS en voor dezelfde prijzen, dan worden ze best interessant. Aan de andere kant, zelfs als het gelijk met de VS hier uit komt is dat misschien al laat, de concurrentie zit ook niet stil en bv de tablet van asus ziet er ook erg interessant uit. Wat mij betreft wordt de vraag vooral of de tablet van asus niet te zwaar wordt vergeleken met deze tablets.
vergis je niet in die openheid.
Als de fabrikant (illegaal) geen source vrij geeft valt het vies tegen met hoe open het is.
Daarbij ondersteunt iOS volgens mij meer open standaarden (bijvoorbeeld iCal).
Wij hebben hier op de zaak een Galaxy tab en iPad om te testen, beiden van de eerste generatie zogezegd. De Galaxy is wat handzamer, en persoonlijk vind ik de metalen rand van de iPad niet lekker in de hand liggen, maar qua functionaliteit loopt de iPad nog net iets voor. Ik vermoed dat met Honeycomb het verschil zo klein wordt, dat het in de marge van persoonlijke voorkeur zal komen te liggen. De meeste apps zijn voor Android en iOs te krijgen, of er zijn vergelijkbare alternatieven te vinden.

Maar goed de marketing pracht/macht en premium uitstraling van Apple raken de gemiddelde consument op de juiste plek, dat is inmiddels wel duidelijk. Eigenlijk is Apple wel wat te vergelijken met Bose in de HiFi, niet altijd technisch de absolute beste, maar ze hebben een totaalpakket waar mensen zo mee aan de slag kunnen.

En volgens mij is de groep tweakers die voor Android kiest om meer technische redenen kleiner dan de groep consumenten die gaan voor het Apple concept?
Met dien verstande dat Bose opgepoetste drollen aanprijst als het summum van techniek. Bij Apple is de techniek weliswaar niet het belangrijkste, maar tenminste wel van goede kwaliteit.
Het is maar hoe je het bekijkt, ze leveren acceptabel geluid voor de meesten, en een stel handige speakertjes die overal passen, en een subwoofer/bijzettafeltje waar moeder de vrouw een kleedje + vaasje tulpen op kan zetten. Daar is een markt voor, en daar focussen zij zich vrij succesvol op. Het is niet mijn markt, en zo te lezen ook niet die van jou, maar wensen verschillen.
Iemand ervaring met PLS schermen?
Hierbij de voordelen van PLS tov IPS:
"Samsung Mobile Display showcase the next generation LCD-TFT Display for smartphones. SMD shows in a sample the differents between the new Super Plan to Line switching display and the IPS technology. SMD suggest is claimed to have an improvement of about 100 percent in viewing angle and is 10 percent brighter. The Super PLS Display support a resolution up to WXGA. SMD suggest a better performance but also the price is about 15 percent cheaper. SMD has 30 key patent at this new LCD technology. SMD start with the mass production in Q1 2011. The focus for this technology is the smartphone and tablet market."
http://www.oled-display.n...ll-replace-ips-technology
Hoe kan je een 100% improvement hebben in viewing angle als die van de iPad al 178 graden is. 2 graden meer en je kijkt tegen de zijkant.
Anders zoek je de verschillen tussen de iPad 1 en 2 in view angle (op plaatjes/foto's) en welke het beste is, blijkbaar kon daar ook genoeg verbeterd worden terwijl beide dezelfde 178 graden viewing angle hebben, echter ziet het er op de iPad 1 niet echt uit en de iPad 2 wel op 160 graden kijkhoek :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 maart 2011 10:49]

Die 178 graden view angle is ook een onzin getal. Dat slaat op de hoek waaronder het contrast 10x afneemt of zoiets onzinnigs (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Viewing_angle). De echte hoek waaronder het contrast maar minimaal afneemt is misschien maar 40 graden. Als je dan 100% verbetering hebt, kan dat best.
Misschien kun je dan door tegen de achterkant te kijken, zowel links als rechts zien :? Geen flauw idee dus, tenzij die 178 graden betekent dat je op die hoek een minimale, in de praktijk nauwelijks zichtbare, afname hebt van kleurechtheid of lichtsterkte...
Ervaring niet.. maar vele bronnen melden dat PLS van samsung beter is als IPS panelen die apple bijvoorbeeld gebruikt.
Het feit dat apple van LG naar Samsung wil gaan voor de panelen zegt genoeg lijkt mij?

ff wat links:
http://pinoytutorial.com/...d-review-vs-iphone-4-ips/

http://www.phonearena.com...version-this-fall_id16611

Betekend dus dat apple graag samsung's panelen wil hebben in de iPad 3....

Dit betekend dus ook dat Samsung nu veel beter paneel in zijn tablet heeft voor minder geld.
Er is nog niets duidelijk over de iPad 3 waar die panelen dan vandaan komen weet niemand nog.
Ik zie geen reden van niet.. als de PLS techniek goedkoper is en alleen bij samsung kan krijgen en ook voor beter beeld zorgt.
Apple koopt al genoeg in bij samsung. Waarom geen scherm?
Er staan fouten in dit artikel (of op Samsung website)

Er zit een Nvidia tegra cpu in.

Er zit een 8MP camera in.

bron: http://www.samsung.com/nl...eq=24296&gltype=localnews
Met een gewicht van slechts 599 gram en een dikte van 10,9 millimeter is de Galaxy Tab 10.1 lichter, dunner en daarmee makkelijk mee te nemen. Vanzelfsprekend wil je met de tablet altijd online kunnen.
Van samsung site.
De uiteindelijke versie van de Galaxy Tab 10.1 is wel wat dunner dan de versie van de MWC, 8,6 tegenover 10,9mm, en heeft een gewijzigd ontwerp. De Galaxy Tab 8.9 is eveneens 8,6mm dik. Samsung heeft ook het gewicht binnen de perken gehouden. Zo weegt de Galaxy Tab 10.1 595 gram, tegenover 470 gram voor de Galaxy Tab 8.9. De iPad 2, de grootste concurrent voor Samsung, is 8,8mm dik en weegt 600g.
Dit artikel op Tweakers.

2 cm verschil.

Het lijkt dat het over 2 verschillende producten gaat.....

Advies aan Samsung: Zorg dat je geen mis communicatie verspreid.
Immers je hebt twee dezelfde producten met de zelfde namen, waar je in dezelfde maand persberichten over verzend. Terwijl er wel verschillen tussen zitten (dikte, aantal MP.)

Als dikte dun is en MP8 megapixel is dit wel een leuke gadget, zeker als hij een derde goedkoper is als vrijheid ondermijnende Apple.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 23 maart 2011 11:59]

Ja... kennelijk is het een typo in http://www.samsung.com/nl...eq=24296&gltype=localnews

Nu alleen het verschil in dikte verklaren...

Laatste decennia komt het niet vaak voor dat een multinationals dit soort fuck-ups maakt. (vroeger zat er tussen product-team en marketing-team een zee aan onbegrip en mis communicatie)
Het gaat ook om 2 verschillende producten... de 10,1 die ze gister hebben aangekondigd is de 'vernieuwde' versie van de 10,1 die ze in Barcelona hadden aangekondigd ;)
Er was al een samsung galaxy tab 10.1. Na de release van de ipad 2 vond samsung de tab 10.1 niet goed genoeg en zijn ze gaan redesignen. Vandaar de twee verschillende specs.

De eerste tab 10.1, de dikkere dus, zal misschien niet meer uitgebracht worden (gok?)

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 23 maart 2011 14:10]

Wel nettjes dat ze het ontwerp toch net 0.2 mm dunner dan de iPad 2 hebben kunnen krijgen.
Nu nog tablet apps en de eerste concurrent is er.

Vraag me af hoezeer de 8.9 zal verkopen als het prijs verschil maar $30.- is. met de 10.1.
Verbaas me ook over dat deze Tab's beter, groter en sneller zijn dan de eerste Galaxy Tab maar wel bijna de helft goedkopen zijn.

http://www.nu.nl/gadgets/...101-wellicht-beneden.html

Misschien heeft dit er iets mee te maken.

[Reactie gewijzigd door Hennek[] op 23 maart 2011 09:42]

De 8.9 zal natuurlijk een stuk handzamer zijn, en het scherm wellicht mooier omdat de pixeldichtheid hoger is. Zal een kwestie van persoonlijke voorkeur worden denk ik.
Het gewicht is het aantrekkelijke van het 8.9 model, die 125 gram minder gaat veel uitmaken als je het ding de hele tijd in je handen houdt als je er op wil lezen.
Wat betreft dat de prijs zo'n stuk onder de 1e tab ligt, die was gewoon vreselijk overpriced en puur gericht op de early adopters, samsung haalde gewoon voordeel uit dat er nog geen andere android tablet was van een A-merk (nee archos is geen A-merk nee). Nu komt er (veel) meer concurrentie en komen ze met normalere prijzen.
Anoniem: 389375
23 maart 2011 09:27
Gaat men nu eindelijk eens beginnen met android 3.0 tablets op de markt te brengen.... iedereen kondigt alleen maar aan. Time is not a luxoury honeycomb tablets have..
Ze mogen eens een voorbeeld nemen aan Apple que tijdsspanne tussen aankondiging en beschikbaarheid van de iPad2...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 389375 op 23 maart 2011 09:28]

Dat komt omdat Apple de geruchtenmachine het werk laat doen i.p.v. zelf met een aankondiging te komen zoals andere fabrikanten dat wel doen. Gaan we kijken naar de eerste melding van de iPad2 en de lanceerdatum, dan zul je zien dat daar ook een flinke tijd tussen zit.
Ik vermoed dat deze apparaten straks gewoon een update naar android 3.0 krijgen.

De laatste tijd is samsung goed bezig in ondersteuning en ook de updates.
Lijkt me sterk dat ze nog zo "laat" een tablet introduceren zonder dat deze ge-update kan worden naar 3.0
Uh, deze tabs draaien standaard al op 3.0.
Honeycomb is Android 3.0
Ik denk dat veel mensen vergeten dat in zekere zin voor veel mensen een Ipad 1 of 2 een veilige keuze is gezien de Ipad zich reeds heeft bewezen het afgelopen jaar. De kwaliteit en de gebruikers ervaring van een Android tablet zal best wel goed zijn al zijn ze er een beetje laat mee begonnen. Apple is nou eenmaal een bedrijf dat op een slimme manier een product op de markt weet te zetten dat verkoopt. We hoorden eerder al dat de eerste tablet van Samsung (die draaide op een versie die niet perfect zou werken op een tablet) de ipad zou verslaan. Het tegendeel is echter waar gezien het aantal dat er daadwerkelijk verkocht zijn.
Ook de vergelijking die men doet obv CPU and GPU's is onzin, omdat Android geen IOS is en dus "andere eisen stelt". Neem als voorbeeld een XBOX en vergelijk dit met een PC, denk dat je met XBOX specs dit niet op een Windows OS voor elkaar krijgt (moety toegeven dit is wel een extreme vergelijking).

Het is natuurlijk leuk dat met zo'n tablet vol stopt met gaten waar wat in kan, maar dat is nou net niet de bedoeling met zo'n tabled, het kan allemaal draadloos tegenwoordig (ja ook op een Ipad zonder jailbreak)

Verder is het zo dat het aanbod van apps in de appstore behoorlijk voorr loopt bij Android. Dit komt mede doordat de meeste apps die android bezitters hebben free zijn wat niet bepaald interessant is voor een deel van de developers en resulteerd in kleiner aanbod. Kijk voor de grap eens naar het aantal Nederlandse bedrijven dat apps heeft beschikbaar gesteld voor IOS en vergelijk dat eens met Android.

Ik ben benieuwd wie deze battle gaat winnen :) Zal het Samsung zijn of Apple ? Of kunnen we zeggen zal het Android Tablets zijn of Apple Ipad.

Ik denk het antwoord voor dit jaar wel te weten gezien de history van de Iphone en de Ipod.

Gr,

Me
Ik ben benieuwd wie deze battle gaat winnen :) Zal het Samsung zijn of Apple ? Of kunnen we zeggen zal het Android Tablets zijn of Apple Ipad.
Er ontstaat, net als bij de smart phones, een markt voor beiden: Voor high-end kun je bij Apple terecht, voor goedkopere mid tot low-end bij fabrikanten als Samsung en HTC.

Als je in een winkel staat en je ziet Samsung en Apple naast elkaar liggen voor hetzelfde prijskaartje, dan zal maar een fractie de Samsung kiezen omdat Apple zich nou eenmaal beter bewezen heeft. Koop je bijv. een telefoon, dan kun je een Samsung Galaxy S gratis meekrijgen waarbij je bij de iPhone al snel minimaal 150 euro voor hetzelfde abonnement moet bijbetalen. Veel mensen, vooral jongeren met een klein budget, kiezen dan voor de Samsung. Met de tablets zal het niet anders gaan.

Dus deze Samsung tablets zijn wat aan de dure kant willen ze met de iPad concurreren. Er mag zeker 30% van de prijs af.
Dan kun je beter zeggen, wil je te duur, dan kom je bij apple uit, wil je een ruime keuze in budget, specs en looks, dan android.
Het is al lang niet meer zo dat mensen voor een alternatief kiezen vanwege de kosten, maar steeds meer vanwege voorkeur. En hoe moeilijk het ook te slikken is voor de appeladept, steeds meer mensen kiezen bewust voor een ander OS, onafhankelijk van de prijs.
In budget ruime keuze? Ik meen dat de prijzen van andere merken in dezelfde prijs range liggen. Steeds meer mensen kiezen voor een ander OS? Waar haal je die info vandaan, ik meen dat totale tabled verkoop aantal van Apple nog altijd boven de totale aankoop samen ligt van alle andere merken bij elkaar, of ik heb het mis.
Anoniem: 307739
23 maart 2011 09:29
Komen ze met mooie tablets, zit er alleen hun touchwiz 4.0 op... dat lijkt me niet heel lekker ook ivm met updates en dergelijke...

geef mij maar gewoon een honeycomb tablet zonder schillen o.i.d.
Volgens de berichten elders (Engadget, geloof ik) is TouchWhiz 4 voor Honeycomb een redelijk dunne schil, dus dan zou het wel mee moeten vallen. En hopelijk komen er ook gewoon weer custom ROMs voor deze units.
Klopt, kijk maar ff naar dat filmpje. Het zijn meer de widgets en andere kleine dingen. Honeycomb is nog behoorlijk aanwezig!
Ik zie hier iedereen reageren dat het een leuke concurrent is, en dan gaat het voornamelijk over de specs. Ik moet zeggen qua specs, leuke tablets, maar ik denk toch dat het nog een tijdje gaat duren voor ze echt kunnen concurreren. De app store biedt gewoon veel meer dan de Android Market of appjes die je kan downloaden voor Android.

Ik merk het erg goed met mn phone, wilde eigenlijk een Galaxy S kopen, maar omdat die niet leverbaar was hier, toch maar voor de iPhone gegaan hoewel ik een hekel heb aan Apple.

Heb er achteraf zeker geen spijt van, heb zelf ook een goedkope android tablet en mn vriendin heeft een android phone, maar het aanbod van apps is daar toch een stuk minder. Het ontwikkelen van apps gaat vrij snel, maar ik zie het toch niet zo snel gebeuren dat Android de iDevices gaat achterhalen. Om die reden zou ik zelf dus ook zeker voor een iPad kiezen en niet voor een Android based tablet.
Hoe belangrijk de apps zijn is alweer verleden tijd.
Ook Anandtech, rept in hun conclusie over de Ipad2 vs de Xoom, dat de belangrijkste killer-app de webbrowser en de email-app is, omdat dat hetgene is hoe je content het meest gaat benaderen op een tablet.

Alle top-apps zullen zowel voor de iPad als Android beschikbaar worden gemaakt. Er zullen vervolgens zeer weinig apps zijn waarvoor je per se een bepaald platform zou moeten kiezen.
Niet mee eens, hier om me heen (niet in nl tho) zie ik dat iPads vooral worden gebruikt tijdens het reizen en voor het vermaak van kinderen. Dat gaat absoluut niet met email apps en een browser omdat tijdens het reizen de 3g verbinding vaak prut is en kinderen zijn er te jong voor of vinden het niet leuk.

Wellicht dat dit in het westen wat anders ligt, maar ik denk dat bijna iedereen ooit wel eens een appje/spelletje willen doen en dan merk je het verschil tussen iOS en Android al snel.

Android heeft inmiddels zo'n groot marktaandeel, maar zelfs nu is het met de apps bar slecht gesteld. Je zegt wel dat ze beschikbaar komen, maar wanneer dan? So far is er maar weinig beschikbaar en ik heb geen idee wanneer er verandering in komt. Ik zou 't risico niet nemen als je met een iPad 2 een safe investment hebt. Denk ook dat je met het grote aantal verschillende Android tablet niet zoveel hebt aan de betere specs (qua cpu power/memory iig) buiten misschien een miniem snellere surfervaring.
Bijna dezelfde specs en prijzen als een iPad alleen komt het 2-3 maand later op de markt. Veronderstel dat de delay vooral te maken heeft met Android 3.0.

Concurrentie volgt dus gewoon de prijsstelling van Apple maar heeft extra features zoals USB en (micro)SD readers. Vraag is of dit voldoende zal zijn...
Anoniem: 326505
@Sphinkx23 maart 2011 10:09
Voor mensen die verder kijken dan een Apple logo is dat meer dan genoeg reden. Mijn moeder heeft een ipad en als ik dat gekloot zie met itunes dan word ik helemaal gek. Voor mijn moeder is het ideaal want die is tegenwoordig gewend dat bestanden met specifieke software overgezet moet worden op apparaten (fotocamera, telefoon, ipad).

Dit is persoonlijk, maar als ik met een paar maanden wachten een usb poort en sd readers op mijn tablet kan krijgen voor hetzelfde geld als een ipad dan is mij dat het wachten absoluut waard.
Hoe zit het met de gewone 'belfunctie'?
Bij de 7" Galaxy was dit in de US volgens mij uitgeschakeld.

[Reactie gewijzigd door jxjcs op 23 maart 2011 10:29]

Belfunctie zit er gewoon in, volgens deze site

Call functions
Calling / being called: Yes
Video calling: Yes
Handsfree function: Yes

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee