Vodafone brengt binnenkort Galaxy Tab 10.1v uit

Telecomprovider Vodafone brengt binnenkort zijn eigen versie van de Samsung Galaxy Tab 10.1 uit. Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt. De non-branded versie van Samsung zelf komt in de zomer.

Dit liet de provider weten aan Nu.nl. De Vodafone-versie is iets dikker dan de variant van Samsung, en beschikt over een 8-megapixelcamera in plaats van een 3-megapixelcamera. Samsung liet op zijn beurt weten dat de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 in de zomer worden uitgebracht. Eerder maakte de fabrikant al bekend dat het zijn tablets in juni in de Verenigde Staten uitbrengt.

Zowel de variant met 8,9"- als 10,1"-scherm hebben een 1GHz dualcore-processor en komen beschikbaar met 16GB, 32GB of 64GB ingebouwd opslaggeheugen. Naast de 3- of 8-megapixelcamera is er een 2-megapixelfrontcamera ingebouwd die gebruikt kan worden voor videobellen. De tablets draaien op Android-versie 3.0 Honeycomb.

Samsung presenteerde de 10,1"-variant op de telecombeurs Mobile World Congress. Bij de officiële aankondiging bleek dat de fabrikant de tablet iets dunner en lichter had gemaakt, om de concurrentie met de iPad 2 van Apple beter aan te kunnen.

Door RoD

Admin Mobile

03-04-2011 • 11:34

162 Linkedin

Reacties (162)

162
146
62
3
0
22
Wijzig sortering
Als je objectief kijken:
-waar is de 3.0 update voor de Tab 7? (welke amper 6 maanden oud is)
-welke tablet heeft de beste apps
-welke tablet heeft de meeste apps
-welke tablet gebruikt de beste materialen (glas/metaal versus plastic/plastic)
-welke tablet heeft beste batterylife?
-welke tablet heeft de beste specs (GPU)
-welke tablet is het goedkoopst?
-welke tablet heeft het beste scherm?
-welke tablet gaat na 6 maanden nog gegarandeerd updates ontvangen?

hiertegenover kunnen we zetten:
-welke tablet is "open source"?
-welke tablet staat widgets toe?
-welke tablet heeft zogenaamde flash support (lees: 640*480 video in de browser @ choppy 15-20 fps)?
-(vergeten! sorry) welke tablet heeft allerlei cardreaders?

Bij telefoons heeft android een groot marktaandeel omdat mensen een nieuwe telefoon 'moeten' kiezen; als 8 van de 10 telefoons android hebben dan kan je de rest wel raden.
Bij tablets zal android volgens mij nooit een groot aandeel genieten. Tablets zijn voornamelijk ongesubsidieerd; je krijgt ze niet gratis bij je abonnement. Het is ook een bewuste keuze om een tablet aan te schaffen.
En in de huidige situatie, of je nu voor de goedkoopste, of de beste tablet gaat; je komt altijd bij de iPad 2 uit. Dit was min of meer ook de conclusie van de uitgebreide t.net review.

Steve Jobs zei vorig jaar dat de toenmalige lichting 'iPad-killers' allemaal "dead on arrival" waren.. Ik ben het niet vaak oneens met die goedheiligman, maar wat hij toen vertelde is in mijn ogen niet helemaal correct. IMO is ook de volgende lichting 'iPad-killers' dead on arrival.

edit

@NicoJuicy: subjectief is wanneer mensen gaan argumenteren als:
"het materiaal en de prijs maakt me niet zoveel uit, en ik gebruik toch geen apps op mijn tablet, daarnaast gebruik ik hem alleen thuis, dus de batterylife is niet heel erg belangrijk. Wel erg handig is "open source", dat wil zeggen dat je enkel hoeft te rooten voor volledige controle, jailbreaken in 1 klik zoals bij een gesloten apple hoeft dan ook gelukkig niet, want android is niet zo gesloten, het is namelijk open. Het heet immers niet voor niets "open source", anders zouden ze heet "gesloten source" noemen, en onthoud: "do no evil", peace "

@Zer0: Ben het met je eens wat iTunes betreft (zeker voor windows gebruikers, al hebben die imo belangrijkere zaken waar ze zich aan kunnen irriteren)
Apps op de huidige manier zullen altijd beter zijn op iOS, de SDK is veel beter, plus je performance wordt niet gehandicapt/beperkt door de java VM. Dit zie je niet alleen in 3rd party apps terug, maar ook in de native android apps, zoals de browser: deze scrollt erg choppy; er kan geen gpu acceleratie gebruikt worden, en ga zo maar door. Snel een app schrijven gaat misschien makkelijker in Android, maar daadwerkelijk de hardware gebruiken gaat je niet gauw lukken, vandaar dat je in mijn ogen altijd op iOS betere apps zult hebben.
(vergelijk layar eens tussen android en iOS en dan zie je wat ik bedoel)
Er bestaan voor de iPad DJ apps die bijvoorbeeld 2 audio uitgangen kunnen hebben, dit wordt mogelijk gemaakt door die "fijne apple connector" :)

[Reactie gewijzigd door Faust op 3 april 2011 15:07]

Hoezo, objectief?

edit @ Faust:
Ik had het meer over apps en dergelijke. Maar het is inderdaad beter om eens te argrumenteren.

Ik heb atm. geen tablet, want voorlopig is er inderdaad geen iPad killer. Ik wacht echter op een deftige Android tablet (Samsung heeft alvast een +1 en de Notion Ink is ook best interessant)

Kwestie van de beste apps, kun je moeilijk een objectief argrument noemen.

Op mijn HTC Desire zijn mijn meestgebruikte en in mijn ogen de beste apps namelijk:
- Browser
- Endomondo
- Navigatie (incl. Car Home)
- Agenda
- Mail
- Pulse News Reader
- Google Gestures
- Facebook
- Flashlight :P

Ook veronderstel ik de browser nog veel meer gebruikt wordt bij een tablet dan bij een smartphone.

Ook gebruik ik mijn smartphone om mijn dlna aan te sturen (webinterface) en als het nodig is, vlug even een korte serie te zien (+/- 10 minuten) op mijn gsm via Flash via dezelfde webinterface (en tot nu toe heb ik nog geen haperingen gehad).

Ook het argrument van Apple dat ze de beste apps en de meeste apps hebben gaat volgens mij de lucht in. Ook bestaat iOS al veel langer, maar als we vergelijken volgens het bestaan van het OS, dan zit Android al voor. Als we Windows Phone 7 erbij nemen, dan staan zij zelfs op nr°1 op dit ogenblik.
Iedere succesvolle app wordt uiteindelijk geport naar een ander platform (bv. Angry Birds), ook games waar iOS momenteel superieur is. Maar als je dan bedenkt dat Playstation gaat integreren met Android... Dan vraag ik mij eerder af hoe lang het zal duren. Aangezien Playstation veel dichter staat bij echte gamestudios dan Apple.
(PS. Deze "apps" zullen hoogstwaarschijnlijk NIET geport worden ;))

Dan heb je ook nog dat andere OS bouwers Android zullen implementeren (Ubuntu Android Emulator en RIM met Android integratie), dan zullen zakelijke apps op het android platform plots heel wat interessanter worden.

Daarnaast heb je ook nog de webapps en bij iOS werken deze in sommige gevallen (als je er een snelkoppeling naar maakt), heel wat trager. Ik laat in het midden of dit opzettelijk was of niet ;)

Niettemin is iMovie wel een mooie app voor de tablet, maar ik zou het persoonlijk nooit gebruiken.

Beste scherm: Retina display wordt niet alleen door Apple gebruikt hoor ;), als ik me niet vergis is het zelfs oa. Samsung die deze schermen levert aan Apple.

Beste materialen: er zullen variaties zijn natuurlijk, maar er zijn er altijd die uitblinken (Notion Ink lijkt me interessant).

Specs: De iPad 2 is momenteel enkel beter op vlak van GPU. Maar de achtercam van de iPad 2 is dan bv. slechter dan de camera van de iPhone 4.
En zou het ook mogelijk worden om externe apparatuur aan te sluiten via USB met iOS? (Bij oa. Android wel).

Batterylife: Geen ervaringen mee, dus hierover spreek ik mij niet uit.
Hangt volgens mee meer af hoe je je gsm/tablet gebruikt. Flash zou een batterijkiller zijn ;). Maar aan de andere kant, de optie om Flash af te spelen vind ik leuker dan de optie niet te hebben.(PS. Aangezien je in Flash volledige apps kunt maken, denk ik eerder dat Apple om deze reden Flash niet ondersteunt. Heb je hier al eens aan gedacht? (Er bestaan prachtige applicaties in Flash, wist je dat?)

Updates: Moet je hiervoor niet betalen bij Apple of vergis ik me nu? :) Dat is met Android niet het geval. Als je update later verschijnt, dan komt het door je provider. Maar ik heb hier nog geen problemen mee ondervonden ;) .
En eigenlijk, i don't care. Als ik nu onmiddellijk de laatste versie zou willen, dan root ik mijn telefoon wel, maar voor mij hoeft het niet.

Fragmentatie (moest je er plots over beginnen): zowel Apple als Android hebben fragmentatie op hun toestellen. Alleen Google verbergt het niet, waardoor het in de media verschijnt. Ook is het duidelijk dat ze hiervoor acties nemen.
http://blog.appboy.com/20...n-android-problem-to-ios/
http://diaryofacodemonkey...oid-fragmentation-vs-ios/


Welke tablet is het goedkoopst: De iPad staat inderdaad heel scherp geprijst. Maar hier zijn enkele redenen voor.
Apple weet dat ze enkele fouten gemaakt hadden met de iPhone. Doordat de iPhone veel te duur geprijst was, hebben ze de concurrentie (zie Android) de ruimte gegeven om te groeien.
Ook heeft Apple een soort distributiemonopolie waardoor ze erin slagen om de tussenpersonen een kleinere marge te geven.
Met de goedkopere iPad willen ze de volledige tabletmarkt beheersen.
Dus veronderstel jij eens een "wereld" waarin de iPad heerst, dan zal het niet lang duren voor je nog dieper in je buidel zal mogen duiken.
Want ongeacht wat jij beschouwt als goedkoop. Apple is het niet op lange termijn (normaal zijn ze het nooit, maar ze hebben nu eenmaal hun iPad 2 scherp geprijsd).
Een concreet voorbeeld? -> Wil je AirPlay gebruiken dan heb je een Apple TV nodig en etc.
Ik gebruik XBOX Live met DLNA + mijn Samsung tv met DLNA + mijn pc met DLNA (platformonafhankelijk) + mijn gsm met DLNA. Allemaal verschillende merken, prachtig toch.

Vroeger waren er ook velen die beweerden dat Google met Android nooit Apple met iOS ging "inhalen" / "overtreffen", hiervoor is het tegendeel reeds bewezen met objectieve cijfers.
Fast forward deze uitspraken en nu veronderstel je dat het komt omdat de Android phones gesubsideerd zijn... In België zijn er maar weinig telefoons die gesubsideerd zijn hoor. En toch zijn er heel veel Android telefoons.
In België waren er veel meer acties met iPhones dan met enig andere gsm's hoor. Reclame van Apple's producten hoorde je iedere dag, terwijl ik nog nooit van HTC vernomen had voor ik een vriend van mij ermee bezig zag.

Ook de uitspraak:
Bij telefoons heeft android een groot marktaandeel omdat mensen een nieuwe telefoon 'moeten' uitkiezen; en als 8 van de 10 telefoons android hebben dan kan je de rest wel raden.

Kwam Android niet later dan iOS. Er was toch ook op een gegeven moment de keuze voor Android vs. iOS terwijl iOS populairder was? :)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 4 april 2011 01:10]

De tablet oorlog wordt niet gevochten op specs maar op:
=look and feel
=bruikbaarheid os
=bruikbaarheid tablet (en dan voornamelijk scherm en multitouch ervaring)

En daarna op goede apps. (en het hele verhaal verpakt in prachtige marketing) en misschien daarna op de megapixels van een camera.

En dat jij maar zeg 10 apps gebruikt betekent niet dat de overige 200.000 voor niets zijn geschreven.

Ik ben nu een aantal dagen de trotse bezitter van een adam en na het scherm, de gui en het basis os zijn de apps een heel belangrijk onderdeel van de gebruikerservaring. Ik heb alleen voor mijn keyboard al 4 verschillende apps getest. Voor mail inmiddels 3 apps. Voor filemanagement ook 3 en dat terwijl ik android gebruiker en tweaker ben van het eerste uur.

@zero Ik heb nu ongeveer 30 apps gevonden ([APPS] Het grote Android Tablet apps topic?) die echt zijn aangepast of geschreven voor tablets en dat in een market met 200k aan apps. Dan begin je dus met je Android tablet gelijk met een enorme achterstand en dus gaan bedrijven zelf apps maken (notion ink als belangrijk vb) En zo stonden er van die 30 apps zo'n 25% niet in de market, maar waren het ports van andere android tablets. En er waren er een groot aantal niet te vinden in de market (cnn bijvoorbeeld) om dat mijn tablet officieel geen market draait.

En als je dan kijkt naar de iPad en bv de cnn app of de dropbox app op de iPad dan ben ik als droid liefhebber toch een beetje jaloers. De vraag blijft natuurlijk of webapps die aangepast worden voor table/mobiel niet gewoon de standaard gaan worden als mobiel internet sneller wordt.

@flyguy Ik verwacht ook wel dat android de grootste gaat worden op de tablet markt al is het alleen maar omdat er zo veel bedrijven mee aan de slag gaan. Maar de komende periode (zeg dik een jaar) blijft apple het beste device maken (in de breedste zin van het woord). Ik heb de Adam in een review tegen de ipad twee gezet: http://voys.nl/weblog/app...-adam-van-notion-ink.html

En ook dit verhaal is geschreven op een adam en dat is nog een beste klus kan ik je vertellen ;)

[Reactie gewijzigd door Ma_rK op 3 april 2011 22:54]

Bedankt voor de link en om je (interessante) review te delen!
Waarom ben je jaloers op die CNN app.. op honeycomb is daar een hele mooie app voor: http://www.youtube.com/watch?v=bX54ACFqcto
En zo'n dropbox app komt er vast en zeker snel aan!

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 4 april 2011 10:39]

En zo'n dropbox app komt er vast en zeker snel aan!
De tablets met een degelijk OS ook, wordt al meer dan een jaar geroepen. Het komt allemaal, maar waar is het nu?
-welke tablet heeft de beste apps Ligt aan je voorkeur natuurlijk
-welke tablet heeft de meeste apps Is meer per definitie beter? En blijft dat ook zo?
-welke tablet gebruikt de beste materialen (glas/metaal versus plastic/plastic) Is glas en metaal per se beter?
-welke tablet heeft beste batterylife? de huidige tablets hebben vergelijkbare endurance
-welke tablet heeft de beste specs (GPU) GPU is het enige waarin een ipad uitblinkt, in alle ander specs delft hij het onderspit...
-welke tablet is het goedkoopst? De asus transformer bijvoorbeeld
-welke tablet heeft het beste scherm? de nabije tablets hebben ook een IPS scherm, met de samsung zelfs een LPS

Appel heeft een markt geopend/verbreed, maar android neemt ook deze over, zoals het ook met de smartphone gebeurd is..
Kan je me 1 tablet noemen die je nu wel kunt krijgen, want alle tablets die je noemt en argumenten zijn gebaseerd op toekomstig uitkomende tablets. Ik vind dat niet echt een representatieve vergelijking. Meer toekomst muziek dus.
Ondertussen heb ik al ruim een jaar een geweldige iPad.

Quote: "Appel heeft een markt geopend/verbreed, maar android neemt ook deze over, zoals het ook met de smartphone gebeurd is.."

Wanneer beschouw je een markt als overgenomen? De diverse Android leverende fabrikanten spugen mobieltjes uit en ze verdienen niks meer als dat toestel de fabriek uit is. Ze hebben dus ook weinig belang bij updates omdat dat alleen maar geld kost en niks oplevert.

Apple daar in tegen blijft verdienen aan het toestelen, gedurende de gehele theoretische levensduur. Met de Appstore (tm) en iTunes o.a.
Het loont dus om daar OS updates voor uit te blijven brengen omdat dat voor ontwikkelaars van apps zeer aantrekkelijk is omdat de installed base ontzettend groot is. Allemaal mensen op nagenoeg dezelfde OS versie is hiervoor een vereiste.
Aan de andere kant zal een Android leverende fabrikant zich zoveel mogelijk te profileren als een leverancier van hoge kwaliteit.
(Samsung, HTC, Notion Ink, ...) Ze zullen zich allemaal proberen te differentiëren qua hardware. Terwijl de ene hun tablet zo goedkoop mogelijk zal willen maken, zal de andere zich willen bewijsen op het vlak van de beste prijs/kwaliteit (positief voor de consument)

Terwijl Apple vanaf het iOS baseert op apps en webapplicaties trager maakt en overal hun eigen ding op doet, zolang je alles koopt van Apple (AirPlay vs. DLNA).

+ Mijn mobiel raakt niet in het jaar veroudert.
Als jij nu aankomt met een iPad 1 zal niemand het nog interessant vinden omdat de iPad 2 reeds bestaat. Idem met een iPhone 3GS <--> iPhone 4 en binnenkort de iPhone 5.
Als je een apple fan bent, moet je blijven investeren in Apple producten. Elk jaar opnieuw of je bent niet meer speciaal ;) .

Ik heb de HTC Desire en ik moet zeggen dat op vlak van performance (nieuw OS) en etc. De HTC Desire er letterlijk op vooruit is gegaan! Niettemin dat de HD en de Z versie reeds zijn uitgekomen. Er is momenteel geen enkele mobiel uitgekomen in die 1,5 jaar waardoor mijn mobieltje veroudert aanvoelt (incl. iPhone 4)!

Als ik zelfs een deftige upgrade wil van mijn Desire dan installeer ik een custom rom met App2SD, iets wat mijn telefoon zou verbeteren qua performance (incl. een rom die de performance verbetert weliswaar). Maar dat is mss. iets voor volgend jaar, ik ben momenteel nog uiterst tevreden (en ja, ik ben van plan om mijn gsm minstens 3 jaar te houden)

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 4 april 2011 01:23]

-welke tablet heeft de beste apps
En dan heb je het over objectief? De kwaliteit van apps is vrijwel onmogelijk objectief te beoordelen.
Ik ben een tevreden iPad gebruiker, maar er zijn meer minpunten dan jij hier opnoemt,
Zo ben je met de iPad verplicht om iTunes te installeren, al was het alleen al om te activeren, is de schermresolutie nog steeds aan de lage kant en ben je nog steeds afhankelijk van die fijne apple connector voor alle externe aansluitingen op de koptelefoon na.
Als samsung de prijzen inderdaad rond ipad niveau kan krijgen met hun vernieuwde tab dan lijkt me dead on arrival een beetje voorbarig,

Android telefoons verkopen gewoon beter dan de iphone omdat ze voor minder geld dezelfde of meer functionaliteit bieden: het duurt even maar dat soort info sijpelt wel door naar jan met de pet, juist het succes op de telefoonmarkt zal android helpen op de tablet markt: het enige probleem is eigenlijk dat de hardwarebouwers allemaal zo traag zijn met het maken van een fatsoenlijk tablet en apple dus al ipad's heeft verkocht aan potentiele android klanten.
Zeer benieuwd wanneer Vodafone met meer info over een release datum komt! Wat zal dat ding gaan kosten?

[Reactie gewijzigd door manvanstaal op 3 april 2011 11:38]

Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar wat Vodafone met het tablet zelf zal doen. Mijn ervaringen met Vodafone branded hardware zijn namelijk niet bepaald positief... (Vodafone 360, anyone?)
Grappig dat je dat zegt. Vodafone zelf gaat helemaal niets (of zo min mogelijk) ermee doen, Samsung ook niet. Ze willen dit een soort GED (Google Experience Device) houden, de 8.9 krijgt de TouchWiz layer.
Bron: Erwin van der Valk, countrymanager mobile devices

Ik heb hiermee gespeeld tijdens Samsung Smart living en kan dit bevestigen: Ik heb geen enkel teken van Samsung of Vodafone aangetroffen in de software, en ik was er zeer over te spreken, echt een topding :)
Releasedatum was uit m'n hoofd ergens in mei, maar pin me d'r niet op vast.
Heel grappig zoals mijn Google Nexus One van Vodafone. Dat is ook een GED maar tot op heden heeft Vodafone nog geen Gingerbread update vrijgegeven terwijl de officiële Gingerbread release voor Nexus One al ruim meer dan een maand uit is.
Serieus, ik raad het echt iedereen af om een Android device via Vodafone te kopen. Vodafone heeft werkelijk geen flauw benul over het Google Experience principe.
Een grote hulp op dat gebied:
http://forum.xda-developers.com/

Verder is het raar dat Samsung het apparaat dikker maakt en er een andere camera in zet, het lijkt mij dat er naast de camera dan ook wel andere verschillen moeten zijn. Of ze hebben het apparaat met opzet dikker gemaakt om hem minder te laten concurreren met samsungs eigen tablet.
Deze 10v versie is gewoon de voorloper (oude versie) van de 10 inch Tab die een paar maanden later verschijnt.
"De Vodafone-versie is iets dikker dan de variant van Samsung, en beschikt over een 8-megapixelcamera in plaats van een 3-megapixelcamera."

Dat deze tablet iets dikker is, zal dus wel met de lens van de camera te maken hebben.
Het besturingssysteem is trouwens ook verschillend:

"de 10.1V maakt puur gebruik van Android 3.0 Honeycomb, terwijl de nieuwe versie een Samsung TouchWiz schil over Honeycomb gelegd krijgt."
http://www.tabletsmagazin...b-10-1v-komt-naar-europa/
Wat is eigenlijk het doel van een 8 megapixel camera op een 10" tablet? Ga je zo'n gevaarte echt als camera gebruiken? Ik snap deze toevoeging niet, zeker niet als het betekent dat je tablet daar weer dikker en duurder(?) van wordt..
Misschien wist je het al maar ik zeg het nog maar even voor de zekerheid. Je kan de Gingerbread update op je Vodafone Nexus One krijgen. Het kostte mij best wat moeite maar het is wel gelukt. Nadeel is wel dat je telefoon dan Engels wordt... NL toetsenbord vind je hier: https://market.android.co...id.inputmethod.latin.free
Hoezo is het grappig dat hij dat zegt?
Mee eens, ik denk gelijk aan mijn branded Nokia E65 die pas weer fatsoenlijk werkte toen hij bij een Nokia service center geflashed was met originele Nokia firmware.

Hopelijk heeft thijsje66 gelijk en zijn ze wijzer geworden bij Vodafone.
Zo te lezen vrij weinig. Ik heb sterk de indruk dat de Tab echt een indruk kan gaan maken naast de iPad, maar ik ben vooral benieuwd naar de review die Tweakers uit gaat brengen, dan zal het head-to-head gaan met de iPad2. In tegenstelling tot al het gezever van fanboys and anti-fanboys hieronder, kijk ik ernaar uit als iPad gebruiker. Echte concurrentie, die er nu nog steeds niet is, is alleen maar goed voor de consument en Samsung lijkt daar serieus op te mikken.
Dat plaatje ziet er toch wel heel mooi uit eigenlijk. Ik ben erg benieuwd hoe Honeycomb nou eigenlijk aanvoelt als OS
Leuk! maar nog niet af...

Heb een Xoom gehad maar heb hem weer weggedaan. Nog te weinig apps die gebruik maken van de 3.0 SDK. Maar ik vertrouw google en app developers dat ze alles gladstrijken voor de zomer.

Kwa hardware is het zeer zeker concurrerend. Een HDMI aansluiting is gewoon vet. Als je veel op reis bent is het heerlijk als je je films kan kijken waar je ook bent.

Al om al 3.0 is vet maar in mijn ogen nog niet helemaal af. Het voelt nu nog als een geforceerde release.
Heb toevallig afgelopen week nog met een nieuwe release op de Xoom zitten 'werken' en ze hebben al een hele hoop verbeterd. Het gaat erg de goede kant op met Honeycomb.

OT: Ik heb weleens wat van die Vodafone branding gezien en mijn ding is het niet. Geef mij maar de normale retailversie. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de 8,9", ik vraag me af of die nog een beetje 'broekzakformaat' is zoals de 7".
ZIjn er ook al waterdichte en stootvaste tablets met divsere aansluitingen verkrijgbaar?
Dus niet alleen maar USB, maar ook andere sensors (hardwarematig dus!)?

En dan het liefst met Linux zodat ik Apache kan draaien (tbv SQL en PHP). Omdat ik die talen spreek ;).
Nee die zijn er nog niet. Althans niet op Adroid. Er zijn genoeg zogenaamde rugged tablets te krijgen, voor een enorme prijs, en die werken op windows. Standaard x86 hardware, dus Linux moet ook wel te fixen zijn denk ik...
Ja.... met die ENORME prijs klopt het wel.
Juist daarom zoek ik bij 'gewone' tablets of dit al bestaat. Maar helaas, nog niet
Dat duurt denk nog wel ruim een jaar. Het heeft ook ruim een jaar, na introductie van Android, geduurd eerdat er enigszins rugged smartphones kwamen. Motorola defy.
Ik kan me goed voorstellen dat tablets een meerwaarde op bijvoorbeeld bouwplaatsen kunnen hebben, mits ze te betalen zijn. Misschien dat dat voor wat extra haast kan zorgen...
...je wilt op een tablet een server draaien?
Zal Vodafone deze versie nu voor een lagere prijs hebben gekregen? De aangepaste versie die met de iPad 2 moet gaan strijden is aangekondigd, en ik denk niet dat de heren van vodafone een gat in de lucht sprongen. Ze maken een deal met samsung en even later wordt er een vernieuwde versie gepresenteerd.
Ik kan me voorstellen dat er nieuwe onderhandelingen hebben plaats gevonden met een lagere prijs en met een beetje geluk speelt dat door naar ons als consument. Het zou een mooie aanbieding tegenover de iPad2 kunnen zijn.
Die strijd gaat komen net zoals we bij de mobieltjes hebben gezien.

hersenkronkel:
20 euro per maand, 299 bij betalen, 2 jaar?
20 euro per maand, 449 bij betalen, 1 jaar?

Zullen leuke prijzen zijn, waar ik misschien nog wel oren naar kan hebben...
Het ding zou los maar zo'n 500 euro moeten worden, dus die prijzen zoals jij stelt lijken me erg hoog...
Aan de andere kant krijg je niet zo gek veel korting volgens mij bij dit soort deals meestal. Zelf denk ik dat ik liever een tablet los koop en dan wel met mijn telefoon tether als ik een keer 3G nodig zou hebben op de tablet (zal niet vaak zijn).
Wat googelen leverde de volgende link op: kijk hier

599 euro en iets andere specs (geen SD slotje)

[Reactie gewijzigd door manvanstaal op 3 april 2011 11:56]

als die link klopt en hij effectief 599,- gaat kosten vind ik dat toch wel veel, voor minder heb je al een iPad2... zolang de prijs niet onder die van de iPad gaat zal er van concurrentie weinig sprake zijn vrees ik.
Ik ben erg benieuwd naar de prijzen, met name omdat dit concurrentie moet zijn voor de Ipad. Scherpe prijs is noodzakelijk lijkt mij.
Dat... Android tabletmakers snappen het echt niet heb ik soms het gevoel. Maak mij een tablet met een ips scherm, wifi only voor dezelfde prijs als de ipad(2) en dan zou ik het overwegen. Zal mij eerder een worst wezen dat die tablet 0.3 cm dunner of 100 gram lichter is.

Het triestige is dat ik een jaar terug een ipad heb gekocht omdat het mij allemaal te lang duurde en een jaar later is het eigenlijk niet veel beter.
Ik heb hetzelfde gedaan. de iPad gekocht in afwachting tot de Android invasie... Wil graag een android tablet, en nu een jaar verder is er nog steeds niets te vinden. Alleen een hoop aankondigingen.

Ik heb nu een jaar de iPad 1 en het hele gedoe over wel of geen apps is in mijn ogen onzin. 90 procent van de tijd gebruik ik de browser om te surfen. En daar alle grote sites gewoon 100 procent werken is er een veel kleinere noodzaak voor apps op een tablet dan op een smartphone.

bijvoorbeeld de tweakers.net app. Werkt super op mijn DesireHD, maar op mijn tablet ben ik met de mobile iPad versie tevreden. Eigenlijk hebben heel veel apps speciaal voor de iPad niet echt een meerwaarde ten opzichte van de mobiele of desktop website versie.

Google heeft dat goed begrepen en de browser in android 3.0 echt goed gemaakt. Kijk naar de reviews en bedenk hoe Apple dat doet op de iPad. Daar loopt de iOS 4.3 toch toch echt enorm achter tov Android 3.0. Ik neem aan dat dat met iOS5 wel wordt recht getrokken.
Heb je die "Lab" functie al gezien van honeycomb browser? Das pas vet..
Je swiped als het ware je vinger van buiten het scherm naar binnen. En er komen knoppen om je duim op het scherm. Zoals: Terug, vooruit, nieuwe tab, favorieten etc..

Als internet ervaring een belangrijk punt is is een honeycomb tablet toch echt stukken beter als een iPad.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 3 april 2011 13:31]

Ter verdediging: ik gebruik icab op de ipad en die werkt wat dat betreft ook veel fijner als safari, feit blijft dat de ipad's unique selling point het gemak/de lage prijs is, op beide punten komt er nu concurrerentie, maar apple zal ook niet stil zitten (mooi he die vrije markt, echt een verademing na al dat gedoe op de pc markt met microsoft en de stilstand die dat heeft veroorzaakt)
Jij zult als tweaker dan ook andere eisen hebben dan de gemiddelde consument. Ik ben het volledig met je eens, IPS scherm, WiFi en dan doen we het internet wel via tetering op de telefoon. Echter kijkt de gemiddelde consument veelal ook naar andere factoren. Daarbij speelt design een rol, maar ook de naamsbekendheid en reputatie van een product of fabrikant. Om nog maar niet te beginnen over 'doe maar dezelfde als de buurman, want die is goed'-mentaliteit.
Gaat rond juni veranderen.
Deze maand mag je de Asus verwachten.
Asus Eee Pad.
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 3 april 2011 12:26]

Anoniem: 259744
3 april 2011 12:00
Hee, dat is nieuws voor me. Dus Samsung gaat dus speciale versies maken voor individuele operators? Wat betekent dat dan voor compatibiliteit van apps? En voor updates van het OS? Moet je daar dan voor bij Vodafone of bij Samsung zijn?

*heeft een flashback naar de donkere dagen van Sony-Ericsson bijna-compatible software*
Ach, als Google zich aan hun eigen definitie van open hield, dan kon je het zelf nog compilen.. mja.
Google heeft zelf gezegd dat de source wel vrijkomt, maar pas als google er tevreden mee is. Volgens hun is het simpelweg nog niet af. De volgende versies komen wel weer vrij zodra ze gereleased worden en hoogstwaarschijnlijk deze versie ook wel, maar dan na een tijdje...
Anoniem: 259744
@Fly-guy3 april 2011 19:24
Nou ja, als je het nieuws op dat gebied een beetje volgt zie je dat Google net bij alle partners de halsband flink heeft aangetrokken. Als handsetbouwers voortaan toegang willen hebben tot de nieuwste ontwikkelingen, moeten ze hun plannen eerst laten zien aan Google en daar toestemming voor krijgen.

http://www.businessweek.c.../11_15/b4223041200216.htm

Bovendien bepaalt Google wie er als eerste met nieuwe releases de markt mag gaan bestormen.

Dus, hoezo "open"?
Is de accucapaciteit hetzelfde gebleven bij de dunne versie t.o.v. deze Vodafone exemplaar?
Even wat googlen en je ziet weer wat andere specs (mogelijk wel SD slotje)

http://www.tabletguide.nl...0-1-in-nederland-te-koop/

de volledige specs zijn blijkbaar nog niet bekend.

[Reactie gewijzigd door Nexxexium op 3 april 2011 12:01]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee