Samsung komt op MWC met nieuwe tablets en dualcore-smartphones

Samsung zal in februari op het Mobile World Congress in Barcelona zijn volgende generatie tablets introduceren. Tevens toont het bedrijf dan een nieuwe smartphone-line-up die voorzien zal zijn van dualcore-processors.

Samsung OrionSamsung is op CES goed vertegenwoordigd, maar de telefoons die het laat zien lijken vooral een doorontwikkeling van de succesvolle Galaxy S-lijn. Tevens zijn op de beurs nieuwe varianten van de Galaxy Tab aanwezig, maar ook deze brengen geen grote vernieuwingen op het gebied van de gebruikte hardware. Volgens Samsung-topman JK Shin zal het bedrijf in februari de nieuwe generatie tablets en telefoons onthullen, zo schrijft PC Mag.

Volgens Shin zullen de nieuwe smartphones beschikken over dualcore-processors. Vermoedelijk doelt hij op de Orion, een Cortex A9-soc met twee rekenkernen die het bedrijf in september aankondigde. Volgens geruchten zou de soc gebruikt gaan worden in een nieuwe lijn smartphones die de succesvolle Galaxy S-serie op zou moeten volgen. Daarnaast zouden de nieuwe telefoons overweg moeten kunnen met de 4g-technieken wimax en lte, zegt Shin. Samsung verwacht dat de twee technieken nog een lange periode naast elkaar zullen bestaan, en zal daarom voor elk netwerktype verschillende toestellen introduceren.

Samsung verwacht in 2011 ongeveer 10 procent meer telefoons te verkopen dan het afgelopen jaar deed, met een focusverschuiving van featurephones naar smartphones. Daarnaast ziet de topman kansen voor tablets om marktaandeel weg te nemen bij de low-end laptopmarkt. In september 2010 bracht het zijn eerste tablet uit, de 7" Galaxy Tab. Volgende maand op het MWC zal het bedrijf zijn nieuwste tablets uit de doeken doen, die hoogstwaarschijnlijk op Android Honeycomb zullen draaien.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

07-01-2011 • 18:03

43 Linkedin

Reacties (43)

43
43
13
0
0
7
Wijzig sortering
Daar zitten we op te wachten! Nu andere grote merken hun tablets hebben laten zien mis ik die van samsung, HTC, HP en Dell (sneak van de 10 inch) best wel.

Tot dusver vind ik de CES een klein beetje tegenvallen. Motorola heeft nu met de Xoom een enorme troef in handen. Ik hoop dat ze die snel zullen gaan leveren in de VS en de rest van de wereld. (zal wel niet in nederland komen omdat Motorola hier helemaal niet vertegenwoordigd is.) Maar verder heb ik geen enkele concurrent voor Apple kunnen vinden.

De Samsung Tab lijkt me super! alleen is 7 inch me te klein en Android 2.2 draait er niet super op. Als er een 10 inch versie van de Tab gaat komen ben in razend benieuwd!

[Reactie gewijzigd door shakedown op 7 januari 2011 18:21]

Uhm, er zijn echt ongeloofelijk veel tablets bekend geworden... het lijkt wel ene tablet-frenzie, dit is gewoon het tablet jaar. Er is er zelfs een met een I5, 4GB ram en SSD, waarop men fullhd op extern scherm mee afspeelt + nog eens vrolijk op gaat photoshoppen.. (een van Asus of Toshiba was dat ..)

P.s. kijk maar naar de merken: Asus, Toshiba, OpenPeak, Blackberry Playbook, Thinkgeek Joystick-It, Dell Streak (7 inch) wat betreft 10 inch Dell-Streak wordt ook even geshowed hier, Netbook Navigator, NEC (dualscreen ding) Oh zelfs een Ipad2 mock-up!

@t hieronder was meer een reactie op vgroenewold dat er echt 'genoeg' opties naast de Motorola Xoom zijn.
Verder het feit dat ze een i5 in een dergelijk tablet achtig ding hebben weten te plaatsen vond ik wel een noemenswaardig punt, en dat je daar dus een hoop wel mee kan...echter wil ik niet weten wat de accuduur is van dat ding ( zal wel heel kort zijn :P)

@t jvx; "Wacht nou eens even af wat deze tablets gaan doen, gun het een kans" is ook een beetje mijn punt haha, vandaar de opsomming het komt 'er aan' en de CES is omvalt te laten zien wat de verschillende partijen in de stijgers hebben staan, dat het niet ala minuut op de markt is, goh dat is wat mij betreft logisch...

@vgroenewold, stop is met posten het is geen IM xd :P

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 8 januari 2011 00:29]

Ja, leuk, maar welke daarvan kan nu echt de gemiddelde consument overtuigen om daarvoor te gaan? Ik zie ze echt niet, leuk dat er 1 is met een i5 e.d. wat wil je daarmee? Alsof mensen nu plots gaan photoshoppen op een tablet (of met een tablet als vervanging van de laptop)... wat willen mensen van een tablet; lange accuduur, gemak en intuitieve interfaces, snelheid, perfecte respons van het scherm en het OS, mooi display. Meer niet, velen zien graag iets om mee te surfen, lezen, mail te checken, etc. en daar moet het supergoed in zijn. Tot nu toe zie ik of helemaal geen werkende tablet (Xoom, maar wel met de beste beloftes en die Dell streak 10" die je quote was een mock-up) of faalt het op minstens 1 van de punten. En bovenal zie ik geen enkele fabrikant met een duidelijk business-model, hoe gaan ze het geheel positioneren, hoe moet het de gebruiker echt helpen in dagelijks gebruik, hoe wordt de support, etc. Met een goed gecommuniceerd model zouden ze mij al meer vertrouwen geven om het interessant te laten zijn.

Het lijkt er een beetje op alsof veel fabrikanten niet willen gokken. Dat is namelijk ook rete-duur, Apple gokte met de iPad op een succes, als dat was mislukt (net als de Apple-TV 1) dan kost dat miljoenen. Dus maken fabrikanten goedkoper eerste versies om de markt uit te proberen... maar ja, daar maak je geen echte binnenkomer mee lijkt mij.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 7 januari 2011 19:06]

Is dat de nieuwe strategie van Apple fanboys? Niet meer andere merken kunnen afzeiken wb specs, het OS en of de gebruiksvriendelijkheid, maar nu andere merken afzeiken vanwege hun businessmodel? Vind je dat niet zielig? Wat boeit het jou als consument nou wat het businessmodel is. Het enige wat je als consument wil is een goedwerkende product met regelmatig nuttige updates. Hoe bedrijven hun strategieën bepalen of uitvoeren heb jij niks mee te maken.Dit begint echt zielig te worden. 1 van de redenen waarom ik geen Apple producten meer wil hebben. Hoe goed ze ook zijn :)

Geef nou gewoon toe dat Apple in snelvaart ingehaald word door andere merken. Ik heb bij Honeycomb het gevoel echt naar een tabletOS te kijken en niet zoals bij de iPad naar een opgeschaalde iPhone OS.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 7 januari 2011 20:34]

Je zet alleen jezelf voor gek hoor met fanboy blabla. Ga eens in op m'n post en graaf wat dieper in wat ik zou bedoelen, dat helpt. Ga vooral in op meer dan 1% van het geheel.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 7 januari 2011 21:18]

Groenewold, afgezien van deze kinderachtige reactie (waarvan er helaas vele met een dergelijke strekking te vinden zijn in jouw posthistorie) vind ik jou bovendien behoorlijk hypocriet. Als er kritische reacties worden geplaatst (niet eens flames) op Apple-producten ben jij er vaak als de kippen bij om de zaak te nuanceren en vind jij die kritiek meestal erg voorbarig. Maar in topics over concurrenten doe jij vaak exact hetzelfde, net zoals nu weer met jou eerste reactie hierboven. Meeteen sta je klaar om met allerlei *zelfverzonnen* argumenten het product af te kraken, en presenteert dat ook nog als een feit, terwijl het slechts jou mening is, die niet meer of minder waard is dan elke andere user hier.
Waarom volg jij jou eigen advies niet op, nl: Wacht nou eens even af wat deze tablets gaan doen, gun het een kans i.p.v. om zo voorbarig een negatief oordeel te geven. Er zijn vele verschillende soorten gebruikers wereldwijd. Wellicht heeft Apple de grootste doelgroep, maar dat wil natuurlijk niet zeggen, dat er dan helemaal geen markt is voor afwijkende producten. Wees blij dat er tenminste keuze is, i.p.v. om alles wat afwijkt van Apple's visie meteen af te kraken. Nu hebben gebruikers die om de één of andere reden niets zien in apple's visie tenminste nog een alternatief, anders was het voor hen slikken of stikken.
Ondanks dat ook ik een ipad heb, sta ik zeer positief tegen concurrerende producten, in de hoop dat er hierdoor in de toekomst welicht een nóg beter product voor mij ontwikkeld wordt. Dat zou jij ook eens moeten doen, i.p.v. om alles steeds maar weer te vergelijken met Apple. Want uiteindelijk zorgt juist die concurrentie ervoor, dat onze 'onmisbaar' geworden producten blijven innoveren, en wij er daardoor steeds weer op vooruitgaan :)
Dat hoor ik vaker, maar dan zie ik graag al die kinderachtige reacties van mij waar dat in overdreven mate uit blijkt, alsmede ook of mijn kritiek (wat gewoon mag volgens mij) zo ontzettend nergens op slaat. Er is verschil in wat gewoon onderbouwde kritiek is of zomaar wat blaten als een fanboy, ik durf te wedden dat van dat laatste weinig tot niets recents is te vinden. Discussie en kritiek mogen en zijn juist interessant, mits daar normaal op wordt gereageerd. Ja ik ga vaak in op kritiek op Apple, vaak omdat het idd nuance nodig heeft en iets meer IQ. En ik gebruik apparaten op een bepaalde manier en stel dus van daaruit wat ik wel of niet goed vindt met andere apparaten, dat is mijn mening ja nergens zeg ik dat je die dus moet volgen! Als het terechte kritiek is dan vind ik dat prima. Laten we gewoon normale discussies voeren, ik begin dit gebash nooit, waarom denk je dat ik hierboven kinderachtig ben? Zie 1 reactie erboven.

Verder zijn vergelijkingen de normaalste zaak van de wereld en is dat op dit moment zelfs logisch dit met de iPad te doen, ik snap werkelijk niet waarom dat zo vreemd zou zijn. Emotioneel gezeur is vaak hetgeen mij tot fanboy bombardeert.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 7 januari 2011 22:15]

Ik wil in deze post niet teveel offtopic gaan, maar je weet toch inmiddels dat je dit soort (ongenuanceerde) reacties in het moderatietopic moet melden, i.p.v. het erger te maken door er ook weer op te reageren? Probeer je te beheersen, want hierdoor maak je mede zélf een opbouwende discussie over jouw stelling onmogelijk.

De rest van mijn reactie had uiteraard betrekking op jouw eerste post: Nogmaals, bekijk de concurrentie eens positiever, uiteindelijk hebben waar daar allemaal baat bij. Maar dat had ik al uitgelegd ;)
Zeker, dat probeer ik ook en dat lukt mij vrijwel altijd maar soms moet ik er iets mee. Jij ging overigens nog verder in op mijn zogenaamde verkeerde houding in het algemeen en daar reageer ik zeker op natuurlijk. Maar ok dit was weer genoeg, ik begrijp jou en jij mij. :)
maar nu andere merken afzeiken vanwege hun businessmodel? Vind je dat niet zielig? Wat boeit het jou als consument nou wat het businessmodel is. Het enige wat je als consument wil is een goedwerkende product met regelmatig nuttige updates.

Hmmm, toch niet met je eens. Want het businessmodel bepaalt bijvoorbeeld hoe lang een leverancier een product blijft supporten. Kijk je bijvoorbeeld naar Samsung (of Sony Ericson met hun X10 die blijven hangen op Android 2.1) dan verdienen zij een paar tientjes op een apparaat en that's it. En hebben ze belang om jou snel een nieuwe te verkopen. Apple daarentegen verkoopt een apparaat, muziekjes, appjes, reclame, DLC, mobileME en zal er alles aan doen dat apparaat zo lang mogelijk te laten werken.

Wil niet zeggen dat je persé Apple moet kiezen maar is wel variabele die nuttig is om mee te nemen bij je aankoop. Waarbij ik denk dat businessmodellen van 'hardware-onlyschuivers' op termijn niet houdbaar zijn. Al was het maar voor het milieu ;-)

Hoe bedrijven hun strategieën bepalen of uitvoeren heb jij niks mee te maken.Dit begint echt zielig te worden. 1 van de redenen waarom ik geen Apple producten meer wil hebben. Hoe goed ze ook zijn

Dat zegt ook iets over jou.

Geef nou gewoon toe dat Apple in snelvaart ingehaald word door andere merken. Ik heb bij Honeycomb het gevoel echt naar een tabletOS te kijken en niet zoals bij de iPad naar een opgeschaalde iPhone OS.

Vooralsnog heb ik geen alternatief in de winkel zien liggen dat in de buurt komt van de Ipad. Natuurlijk is dat een kwestie van tijd, ik hoop het zelfs, maar tot op dit moment is het vooral veel geschreeuw en weinig wol van de concurrentie.
Anoniem: 256386
@3DDude7 januari 2011 18:43
je zegt het goed.
In 2010 werd de ene na de ander tablet aangekondigd. Het is nu concreter maar nog steeds geen harde verkoopdata.
Dat klopt, maar zie jij die als iPad concurrent of als nieuwe gadget groep?

Over smaak valt niet te twisten, en daar krijg je met mij ook geen discussie over echter, Welke tablets zijn mooi genoeg om strax te kunnen wedijveren met de iPad 2?
De tablets die nu geshowed vind ik alleen de Xoom interessant. De rest is te dik, te lomp, veel te brede randen rondom, werken op windows, kort om niets interessants voor mij. Vergeet niet dat de geshowede tablets pas eind Q1 begin Q2 op de markt verschijnen. Tegelijk met de iPad 2...

Ik denk dat Samsung, Apple, Motorola, en HTC de enige fabrikanten zijn die het snappen (al ben ik ook erg benieuwd naar HP) En dat zijn niet toevallig nu ook de top fabrikanten in de mobiele wereld...
Welke Tablet heeft er 4GB ram ?
Asus EP121, met W7 en i5 processor
Ja, maar die wil je dus eigenlijk altijd op z'n dock hebben staan en dan wordt het weer gebruikt als een gewone i5 laptop, de markt waarbij je een dergelijke laptop ook echt als tablet wilt gebruiken lijkt mij gewoon niet groot. Als je dan toch die power nodig hebt, dan koop je dus een gewone en uitgebreidere laptop.
nee helemaal niet dan koop je toch gewoon een laptop? als ik zo een tablet zou hebben zat ie iedere dag bij mij in met tas. Lkkr licht wordt ie dan. Een schooltas weegt best veel en mijn boeken hebben ik graag op een tablet staan. dan kan ik ook gewoon aantekeningen maken bij de tekst en ondertussen bijvoorbeeld angry birds spelen. vooral de informatica lessen zijn interresant omdat ik gewoon alles waar ik kracht voor nodig heb op m'n tablet gevalletje kan doen. photoshoppen is namelijk niet echt je van het op een c2d die via tslfarm omgeving draait. ik zie dus het nut van een i5 wel zitten zekker in een tablet. juist als je die power nodig hebt en toch niet al te duur uit wilt zijn. laptops zijn namelijk veel gevoeliger voor krassen stoten en/of trillingen (hdd, memory connectoren) een tablet is door de kleine vorm veel robuuster wat de levensduur echt ten goede komt. dus volgende keer ook ff nadenken over de scholieren die hier met een half gebroken rug lopen. :D
Is dat interessant? Belangrijker is hoe je ermee omgaat...
11 inch dell over 2 jaar..... 8)7
Zeker, de CES valt behoorlijk tegen met alle beloftes die zijn gedaan, behalve misschien de Xoom zie ik nog geen een tablet wat echt een "game-changer" kan zijn. En zelfs de Xoom mocht niet echt bedient worden geloof ik. Het lijkt erop dat vele fabrikanten de CES deadline gewoon niet hebben gehaald en dat bijv. Samsung daar nu al een soort excuus voor maakt... dat in februari toch echt echt echt de game-changers worden gepresenteerd. Het verbaast mij wel hoor, wat kost het iedereen toch veel tijd.
Samsung daar nu al een soort excuus voor maakt... dat in februari toch echt echt echt de game-changers worden gepresenteerd. Het verbaast mij wel hoor, wat kost het iedereen toch veel tijd.
Dat is in oktober al aangekondigd. CES is belangrijk, maar voor de Europese markt (en die is voor Samsung erg belangrijk) is het MWC minstens zo belangrijk. Het was toen al duidelijk dat de echte aankondigingen dan pas gedaan zouden worden.
Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat een hoop fabrikanten hun telefoons op MWC gaan aankondigen. Daar heb je veel meer mobiel georiënteerde pers e.d., waar de CES om allerlei consumer electronics gaat. Zo is er nog een maand te speculeren na de CES ;)
tja ik denk dat ze toch wachten op apple om te kijken wat die doen. of het is ze niet gelukt met onderdelen en ze wachten met de introductie totdat die er wel zijn, maar dat hadden ze natuurlijk ook gewoon kunnen zeggen dan hadden we dat natuurlijk wel begrepen. :D.

Maargoed Apple heeft natuurlijk wel een grote hype ontketend met de iPad en aangezien zij naar alle waarschijnlijkheid over een paar maanden (lees: volgende week mss al) met de opvolger komen is het best wel logisch dat fabrikanten afwachten wat het nu precies gaat worden zodat ze misschien nog wat kunnen sleutelen aan de hardware ofzoow?

Ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen natuurlijk, maar ik denk dat het daarmee wel te maken heeft.
Muha deels wel gelijk. Apple had een bedrijf gekocht die SoC's maakt. Zou raar zijn als ze straks niet met een cortex A9 komen... De iphone 5 zal gem zeker hebben. En de iPad 2 ook wel.

Bedrijd heette intresity ofzo?
Ik weet niet trouwens wat je nog kan sleutelen... Android tablets kunnen sowieso meer. Het gaat om het poleisten. Een android tablet met een goed LCD mis ik. De ipad heeft wel even een ips scherm. Zie nog geen android tablet daarmee helaas. Misschien een tablet van LG...
Android 2.2 draait niet super op de Galaxy Tab? Nou, op die van mij draait 'ie anders super hoor. Dat FroYo niet specifiek voor tablets is bedoeld, houdt nog niet in dat het er niet super op draait. Die gasten van Samsung zijn echt niet gek hoor :)

Ik denk alleen wel dat veel Galaxy Tab kopers zich wel een beetje bekocht gaan voelen, nu ze ook met dualcore Tabs gaan komen. Als de accuduur van die nieuwe Tabs net zo goed of beter zijn als die van de Galaxy Tab, dan zie ik het wel zonnig in. Ook de smartphone-lijn met dualcores vind ik wel erg interessant. Gaat weer lastig worden in kiezen wat m'n favoriete speeltje van de week/maand gaat worden, met al dat moois en high-end geweld :P
"Samsung introduced a range of 4G tablets, smartphones and hotspots here at CES, but the company still lacks a tablet running Android 3.0 as well as phones and tablets with dual-core processors, which we're seeing from Motorola, LG and others."

Dus geen Samsung tablet op Android 3.0! Dat is een tegenvaller! :'(

"This year the tablet market will grow. On the high-end PC market, that doesn't have any impact, but on the netbook market it will have an impact," Shin said.

Dus de netbook markt zal in 2011 nog verder afnemen...
Dat staat er helemaal niet. Samsung laat ze op CES niet zien, maar op de MWC wel.
Daarnaast kun je je afvragen of Android 3.0 al wel officieel beschikbaar is voor MWC. Je kunt nu wel je tablets leuk gaan tonen, maar als je vervolgens nog een paar maanden moet wachten op beschikbaarheid, kunnen andere bedrijven er mooi mee vandoor gaan door hun producten later te lanceren, waardoor de aandacht beter bij hen blijft hangen.
Het lijkt me ook slimmer om op MWC smartphones te introduceren. Je kunt dan veel meer aandacht krijgen, omdat je nieuws niet overspoeld raakt door al het nieuws wat er elke minuut door het CES uitgepoept word.

Microsoft heeft dit dan ook goed gezien door op CES weinig aandacht aan WP7 te schenken.
cerielverschoor:
ik denk dat dat toch echt voor iedereen anders is. dat jij nu toevallig een slechte ervaring er mee hebt, wil niet zeggen dat ze waardeloos zijn. Meningen, wie heeft ze niet :).
Ik ken er in mijn directe omgeving al 3 die super tevreden zijn met een samsung phone, dus ja.

OT: ik ben van mening dat het hele tablet gebeuren een hype is... ah kijk cool, tablets! het gadget gehalte is er van enorm. het is niet zo dat het iets nieuws is, dankzij apple speelt het nuop en trekt het nu erg aan. echt het nut er van in zien, nee dat doe ik niet...

aan de andere kant, het geeft wel een enorme boost aan de mobiele markt. verbetering van schermen, CPU's, geheugen, etc. dus daar is het wel goed voor.

[Reactie gewijzigd door robobeat op 8 januari 2011 00:18]

Anoniem: 335608
@robobeat8 januari 2011 19:05
Dit is ook inderdaad mijn mening. Het merk heeft mij destijds enorm teleurgesteld, dat staat in principe los van de kwaliteit nu. Het heeft echter nog steeds een nare bijsmaak en die verdwijnt niet 1,2,3.
Anoniem: 347066
7 januari 2011 18:08
nu hopen dat ie niet weer helemaal van vingerafdruk plastic is gemaakt,
anders had ik allang een samsung gehad (een half jaar om precies te zijn :) )
Ik heb het inderdaad ook helemaal gehad met het spuuglelijke plastic design van samsung. En de slechte support van updates.
Hardware matig zijn ze wel altijd erg goed.
Maar zolang ze het design en de software niet verbeteren koop ik geen samsung meer.
Gelukkig is XDA erg goed met de Samsung Galaxy S:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=656

Zelf kreeg ik m'n SGS met Android 2.1 en werkte de "echte" samsung Kies software voor geen meter. Maar nu draai ik op een prima XDA rom en gaat ie als een trein!
Software ben ik met je eens, maar design vind ik van Samsung doorgaans goed.

TV's, TFT's, Laptops en ja ook telefoons vind ik eigenlijk best prima. Ik zie nog steeds niks mis met het design van bv de Galaxy S, hoewel ik er in het begin wel aan moest wennen.
Je vergeet battrij duur..

Als je met deze tablet maar uurtje kan werken dan maakt het vingervrij zijn niet zo veel uit denk ik ;)
Ik hoop dat ze een smartphone aankondigen gebaseerd op Android met Cortex A9 + tegra2 net als LG Optimus. Dan ben ik gelijk verkocht...... echter zal die kans wel niet zo groot zijn...

[Reactie gewijzigd door alfredhabienet op 7 januari 2011 18:33]

http://www.engadget.com/2...rm-cortex-a9-weve-all-be/

De Orion is een zeer krachtige chipset met veel meer power dan de humingbird.
Orion gebruikt in basis dezelfde Cortex 9 CPU-cores als Tegra 2. Het verschil zit hem vooral in de GPU die wordt gebruikt. De 4core Mali GPU is behoorlijk wat krachtiger dan die van Tegra 2. Laat Samsung dus ook inderdaad toch maar vooral hun eigen SoC gebruiken voor hun producten.
Hoe krachtig moet een tablet zijn? Helaas drijft deze ontwikkeling de prijs gigantisch op.
Jammer dat een 10" super amoled scherm waarschijnlijk nog niet tegen een betaalbare prijs te produceren is.
ik zie de Galaxy S^2 al aan komen ;)
Maar hopelijk wordt het wel wat moois.
Anoniem: 335608
7 januari 2011 22:37
Sinds ik een D500 van Samsung heb gehad en deze 1 week na de grantie periode (1 jaar) kapot ging, heb ik mij voorgenomen nooit weer een Samsung te kopen. Te weinig respect voor de klanten in mijn ogen.
Ze zullen zich eerst weer moeten bewijzen als telefoon fabrikant. Als dat moment daar is zullen ze me ook nog enkele jaren moeten blijven verbazen, voordat ik een Samsung phone overweeg. Ik heb overigens geen bezwaar tegen Samsung televisies en monitoren, maar daar houdt het voor mij op wat Samsung betreft. Ongeacht de technische specificaties. Ik heb geen vertrouwen in hun Mobile devisie.
Ok maar je moet weten dat de d500 van een heel ander tijdperk is. Het is niet eens een smartphone.. De complete bouw van telefoons is anders geworden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee