Motorola toont tablet met Android Honeycomb op CES

Motorola heeft een teaserfilmpje uitgegeven waarin het onthult dat het zijn aankomende Android-tablet op de CES-beurs zal tonen. Tevens wordt ten overvloede bevestigd dat de tablet de Honeycomb-versie van Android zal draaien.

In het filmpje, dat door Motorala de titel Tablet Evolved heeft meegekregen is een expositieruimte te zien met daarin tablets uit verschillende tijdperken. Naast onder andere tabletten van de Egyptenaren, de Mayas en een tablet met daarop de tien geboden, worden ook twee moderne tablets tentoongesteld; Apples iPad, en de Galaxy Tab van Samsung. Bij de eerste wordt vermeld dat het in feite een grote iPhone is, en bij de laatste wordt de aantekening gemaakt dat deze gebruiktmaakt van een smartphone-OS.

Het filmpje eindigt bij een zuil waarop een voorwerp staat dat door een kleed bedekt wordt, waarna de tekst 'CES 2011' in beeld verschijnt. Met de twee sneren naar de iPad en Galaxy Tab wil Motorola vermoedelijk benadrukken dat Honeycomb, de Android-versie die de tablet zal draaien, volledig toegespitst is op tablets. Android topman Andy Rubin gaf onlangs een korte demonstratie van Honeycomb, en gebruikte daarvoor de tablet van Motorola.

Veel is er nog niet bekend over de tablet. Het prototype wat Rubin toonde had geen fysieke knoppen en maakt vermoedelijk gebruik van Nvidia's Tegra2-soc. Uit foto's die enkele dagen later uitlekten werd nog duidelijk dat de tablet een 10"-scherm heeft met een resolutie van 1280x800, beschikt over twee camera's en uitgerust is met 32GB opslag- en 512MB werkgeheugen. De naam is nog onbekend, maar volgens eerdere geruchten zou de tablet 'Stingray' gaan heten. De CES-beurs zal plaatsvinden van 6 tot 9 januari.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

21-12-2010 • 07:27

40 Linkedin

Reacties (40)

40
40
10
0
0
26
Wijzig sortering
Erg toffe reclame! Wel grappig dat ze het ook over de Galaxy Tab hebben, al was dat te verwachten. Ik denk niet dat het zo'n groot nadeel is om Gingerbread als OS te hebben, aangezien deze vast en zeker nog wel geupdate zal worden naar Honeycomb. Misschien nog wel vóórdat de Stingray uberhaupt in de winkels te verkrijgen is :)
De Galaxy Tab heeft voorlopig nog Froyo (2.2), hoewel 2.3 er waarschijnlijk wel aan zit te komen (eerst is de Nexus One aan de beurt).
De galaxy tab loopt nog niet op gingerbread zoals hierboven al is gezegd. Misschien krijgt de galaxy tab wel een update naar honeycomb maar misschien brengt samsung ook wel een nieuwe tablet uit met honeycomb er out of the box op. En uit eerdere updates blijkt dat updaten vaak pas wordt toegepast als er al toestellen met de nieuwe versie zijn uitgebracht.

Een grappig filmpje dat zeker. Maar of motorola zijn/haar tablet ook naar Nederland gaat brengen? Ik denk het niet. De enige telefoon die motorola de laatste tijd naar ons landje heeft gebracht is de milestone (1). Deze lag overigens pas veel te laat in de winkel om interessant voor de massa te zijn. De nieuwe milestone (2) wordt naar mijn verwachting niet eens meer in Nederland uitgebracht. Ook de andere motorola toestellen zijn niet in Nederland uitgebracht. Waarom zouden ze deze tablet dan wel hier uitbrengen?

[Reactie gewijzigd door Civilian321 op 21 december 2010 12:12]

Erg toffe reclame! Wel grappig dat ze het ook over de Galaxy Tab hebben, al was dat te verwachten. Ik denk niet dat het zo'n groot nadeel is om Gingerbread als OS te hebben, aangezien deze vast en zeker nog wel geupdate zal worden naar Honeycomb. Misschien nog wel vóórdat de Stingray uberhaupt in de winkels te verkrijgen is :)
De galaxytab is toch eigk ook een grote smartphone?
Je kan er immers mee bellen?

Eigk niet eens zo heel gekke functionaliteit...ander zeul je naast je tablet..alsnog een (smart)phone mee....dat lijkt mij wat dubbel op...
Haha, moet eerlijk wezen, dat filmpje hebben ze heel leuk bedacht, en mijn interesse echt weten te kweken, ook al zou ik nooit ( dit jaar) een tablet gaan kopen omdat mijn telefoon genoeg functionaliteiten heeft, maar desalniettemin ben ik zeer geïnteresseerd in dit beestje en zijn OS
Mijn gedachte is juist andersom heb nu een HTC Desire (prima telefoon) alleen wat ik mis is een standby tijd van meer dan 4 dagen en de robuustheid van een old school Nokia.

Dus ik ga juist wel voor een tablet en een stevige telefoon.
Filmpje doet me een beetje denken aan dit plaatje. 3D Animatie was best wel bagger maar ja :P Ben wel benieuwd wat ze gaan tonen op de CES.
Ik kan de grap van 't plaatje niet inzien... Maar dat komt misschien omdat ik kleurenblind ben :(
LoL, lastig...

Ik ben benieuwd wat er eerder gaat komen. ipad2 of deze stingray en welke dan het beste is op papier.
Tegen de tijd dat zij uitkomen,hebben alle andere androidtablets toch ook al een upgrade naar honeycomb? Dus waarom dat teasen als belangrijkste feature?
Wat ze eigenlijk zeggen is dat de huidige tablets niet goed genoeg zijn en Motorola iets beters op de CES gaat presenteren. Daarnaast was Motorola launch partner van Google met Android 2.0 (droid) en is het niet onwaarschijnlijk dat Google ook deze versie van Android samen met Motorola introduceert.
Volgens Rubin is deze tablet het reference model dat door Google gebruikt wordt voor de ontwikkeling van Honeycomb voor tablets, zoals eerder de Nexus One en de Nexus S. Dat lijkt mij een nog duidelijkere reden dat Google hier achter zal staan!
volgens mij zullen ze de eerste zijn met honeycomb, net als dat ze de eerste waren met 2.0 op de droid. het zal niet lang duren voordat er opvolgers zullen zijn lijkt me :)
Anoniem: 225842
21 december 2010 08:12
512MB RAM, kom op zeg... waarom blijven ze daar op steken? 512 is het minimale wat de nieuwste Androids nodig hebben. Wat extra's mocht ook wel.
512 is het minimale wat de nieuwste Androids nodig hebben
Android kent geen hardware eisen, dus misschien voor je gevoel dat het nodig is, maar Android vereist helemaal NIKS.

Daarbij heb ik 512MB in me telefoon en je zal me echt niet horen klagen!
Goed om te horen dat Android geen hardware eisen kent. Heeft misschien iemand enig idee hoe ik het op mijn oude SE K800i geïnstalleerd krijg?
Android kent geen hardware eisen, maar wel hardware ondersteuning. En ik denkn niet dat de hardware van jouw SE K800i wordt ondersteund. ;)
Dat is en een gerucht en tevens nog niet van toepassing.

Daarbij is het hooguit een aangeraden minimale configuratie en geen eis, eisen stellen lijkt me ook een beetje lastig stellen bij Open Source software (hooguit een eis als je van Google Apps gebruik wilt maken) :)

http://www.androidcentral...ngerbread-googlers-say-no

Als laatste staat er in het door jouw aangehaalde nieuwsbericht:
In de volgende release van het Android-besturingssysteem gaat Google wellicht eisen stellen aan de gebruikte telefoonhardware. Voor de nieuwe versie zouden telefoons onder andere een 1GHz-processor en 512MB ram nodig hebben.
En raad is wat er net uit is? De volgende release (vanaf de datum van het nieuwsbericht uiteraard), en raad nog is wat denk je dat de eisen zijn? DIE ZIJN ER NIET :D

@Thorgrem, als je de drivers hebt is het in theorie mogelijk, mag je alleen zelf in elkaar knutselen, of verwacht je van Google dat die dat voor je gaan doen speciaal voor jouw? :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 december 2010 11:58]

Dus als iemand de hardware ondersteuning voor elkaar krijgt zal Android erop draaien? Dat lijkt me bijzonder fraai.

Android op mijn Nintendo DS lijkt me ook erg leuk. Ik vraag me f waarom mensen daar nog geen energie in gestopt hebben. Indien je de ondersteuning voor elkaar krijgt (ik neem aan dat drivers schrijven niet eens zo heel moeilijk hoeft te zijn voor een expert).
(ik neem aan dat drivers schrijven niet eens zo heel moeilijk hoeft te zijn voor een expert).
Ik neem aan dat je een grapje maakt... Drivers schrijven terwijl er geen documentatie is over de hardware, aangezien nintendo ze platforms (zeer logisch) gesloten houd voor 3den op dat gebied.

Maar in de theorie draait Android overal op waar je op wilt, mits je genoeg tijd er voor hebt en mits de hardware zelf wel open genoeg is...
Wat gewoon kul is natuurlijk. Android zal niet op je computer uit 1980 kunnen draaien ook al is al die hardware helemaal open. Feit is dat elk besturingssysteem, elk programma wel minimale vereisten heeft. Dat die bij Android heel laag zullen liggen geloof ik wel, maar zoals jij het stelt is het onzin.
Het blijft een feit dat er gewoon geen eisen zijn. Waar je het op draaiende krijgt daar draait het op, dus in die zin zijn er gewoon geen eisen...

Enne Android draait inderdaad niet op alles, me stoel bijv. geen kans van slagen, me bureau ook niet... Net z'n kansloze opmerking als een 30 jaar oude computer er bij te halen, daar draait NIKS meer op wat de afgelopen 15/20 jaar is gemaakt dus die was behoorlijk vanzelfsprekend, net als me bureau en me stoel :)

Ik denk dat je is goed moet leren snappen wat een eis nou is, ik denk dat je een beetje in de war bent met een limiet, een eis stelt iemand en een limiet is iets waar je tegen aan loopt (letterlijk en figuurlijk) ;)

Android installeren op te oude hardware = een limiet wat je bereikt, waardoor het niet kan...
Android niet mogen installeren op oude hardware = een eis, waardoor het niet mag...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 december 2010 13:07]

Het blijft een feit dat elke hardware fabrikant die een Android mobieltje wil ontwikkelen wel degelijk aan bepaalde eisen moet voldoen anders werkt het niet of zo traag als stroop. Dan kun je natuurlijk je kop in het stand steken. En doe dat eigenlijk ook maar, dat makt het allemaal veel lachwekkender.
Windows 98, 2000 en XP draaien echter prima op 512MB. Denk niet dat smartphone OSen zo veel zwaarder dan die zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 21 december 2010 08:16]

Het gaat ook niet om het OS maar wat je er mee doet...

Op me windows PC gebruikt het OS ook maar 10% van me totale geheugen, toch zit het zo nu en dan vol...

Nu heb ik Android op me telefoon en ookal ben ik prima tevreden met 512MB raakt ook dat wel is vol hoor :) En niet omdat android dat gebruikt maar door alle apps die open staan! Geen probleem verder want als ik een nieuwe app open die er niet meer in past maakt android ruimte... Me browser met 6 tabs open en veel flash kan al over de 100MB geheugen gaan namelijk ;)

Maar wat ik wil zeggen is dat het OS opzich niks zegt over het gebruik (hooguit over het minimale verbruik)...
Ach... Motorola... Come Back kid van deze eeuw!
Nou hopen dat ze niet alleen hier aan gewerkt hebben maar dat de ota update voor de milestone ook snel komt: )
max van een filmpje :-) creëert toch wel een ik wil een tablet gevoel ! :-)
Dit is een filmpje waar Notion Ink nog wat van kan leren.

Zou mooi zijn als deze kort na CES al te bestellen is, maar ik dacht dat Honeycomb pas ergens in maart uitgebracht zou worden.

M'n geduld wordt wel op de proef gesteld.
Eerst wachten op de Adam, waarvan ik het voorlopige resultaat terleurstellend vind, dus nu maar weer wachten op de nieuwe Motorola tablet |:(
Anoniem: 202651
@niz21 december 2010 10:10
Dus jij vindt een animatiefilmpje van Motorola beter dan een echte film van N.I. waarin ze laten zien hoe de Adam werkt? Logisch
Het filmpje van de Adam had daarnaast een compleet ander doel, namelijk de geruchten over een hoax wegnemen. Normaal gesproken zou je zo'n filmpje niet eens gehad hebben, en had je gewoon to C.E.S. mogen wachten
Anoniem: 96523
@niz21 december 2010 10:43
Notion Ink komt nog met de "reclame" filmpjes, welke ook tijdens de CES '11 worden getoond. Het feit NI open is over hun product geeft wel weer aan hoe vernieuwend het bedrijf is (secret features daargelaten).

En hoe kun je nu teleurgesteld zijn op een product wat nog niet verkocht is, maar wel willen wachten op een product waar je nog helemaal niets vanaf weet?
Een van de dingen die ik teleurstellend vind, is bv dat het 3G niet wereldwijd te gebruiken is en dat het geheugen maar 8 GB is.

Het zou goed kunnen dat ik mezelf voor de gek houd en verwacht dat de toekomstige producten beter/mooier zijn.
Anoniem: 230001
21 december 2010 09:45
Tablet wordt op CES voorgesteld maar ben benieuwd wanneer hij leverbaar wordt, wat ie gaat kosten en vooral, komt deze tablet ook naar hier toe?
Wil een tablet voor de games op de bank, kan ik mijn Desire voor onderweg gebruiken.
Ik sluit me aan bij jouw opmerking. Heb nu een Desire HD, heerlijke telefoon. Maar voor thuis wil ik niet meer mijn zakelijke laptop hoeven op te starten, te wachten, en dan iets kunnen doen.

Een mooie en snelle tablet komt begin volgend jaar in mijn huis. Snelheid, lange standby, groot scherm, enz.

Hierover een vraag:
Als ik applicaties zou aanschaffen op mijn Android phone, zijn die applicaties dan ook beschikbaar voor mijn Android tablet?
ja mits je natuurlijk op beide je account hebt ingesteld zijn de applicaties gewoon vrij voor beide apperaten ;)
Great, dank je voor je antwoord!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee