Sony lijdt waarschijnlijk voor zevende jaar op rij verlies met tv's

Sony's tv-divisie zal mogelijk voor de zevende keer op rij rode cijfers schrijven. Het bedrijf verklaarde zijn verkoopdoelstelling dit boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2011, waarschijnlijk niet te kunnen waarmaken. Voor 2011 is Sony iets positiever.

Het Japanse elektronicaconcern had zich voor het huidige boekjaar ten doel gesteld om 25 miljoen tv's te verkopen, een stijging van zestig procent ten opzichte van een jaar eerder. In een interview met Reuters zegt Sony-topman Hiroshi Yoshioka, verantwoordelijk voor onder meer televisies en camera's, dat die doelstelling echter niet zal worden gehaald door onder meer tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten. Als gevolg van de gemiste doelstellingen zegt Yoshioka dat het lastig wordt om dit boekjaar in de plus af te sluiten en ook voor volgend jaar verwacht hij geen substantiële winst voor de tv-tak van het bedrijf.

Sony had dit jaar gehoopt dat zijn tv-divisie voor het eerst sinds zeven jaar weer winst kon noteren door onder meer de introductie van 3d-tv, maar volgens Yoshioka bleef de vraag naar 3d-tv's iets achter bij de verwachtingen. Volgens Yoshioka is dit onder meer te wijten aan 'het gevoel dat onder consumenten leeft dat er nog niet genoeg 3d-content is en dat op een 3d-tv alleen 3d-content kan worden vertoond'. Desondanks zal het aantal verkochte 3d-tv's volgens de Sony-topman niet ver onder de beoogde 2,5 miljoen exemplaren uitkomen.

De verkoop van Sony's Google Internet TV's loopt volgens de topman wel volgens plan, al maakte hij geen verkoopcijfers bekend. De tv-lijn op basis van het Google TV-besturingssysteem is echter nog maar kort op de markt en is alleen nog in de Verenigde Staten uitgebracht.

Yoshioka ontkende dat Sony vanwege het ongunstige economische klimaat plannen in de ijskast heeft gezet om zijn aandeel in de lcd-joint venture met Sharp in Sakai naar 34 procent uit te breiden. Sony zou naar verluidt op zoek zijn naar een lcd-leverancier die lcd's goedkoper kan leveren.

Door Pieter Molenaar

20-12-2010 • 17:14

117 Linkedin

Reacties (117)

117
113
56
2
0
19
Wijzig sortering
Het zijn dan ook wel serieuze stijgingen zeg van 60%, waar moet al die groei vandaan komen dan?
Het zijn dan ook wel serieuze stijgingen zeg van 60%, waar moet al die groei vandaan komen dan?
Grote stijgingen zijn niet uitzonderlijk als je niet meer een hele grote speler bent en je de jaren ervoor teleurstellend weinig hebt verkocht. 60% marktaandeel is een heel ander verhaal.

Toch blijf ik het knap vinden van de Korianen LG en Samsung de markt zo hebben kunnen veroveren vanuit helemaal niets (in de jaren 80 was er geen Goldstar TV te vinden in Nederland). Omzet van oude merken Sony, Philips en JVC vallen tegen en zijn veel marktaandeel kwijt geraakt. De meeste Europese merken van vroeger (Nordmende, Schaub Lorenz, Thomson, Grundig, ITT, Siemens, Erres) leiden een marginaal bestaan of zijn helemaal verdwenen. B&O red het nog in de design markt maar vraag me af of die nog winst maken (je zou denken van wel met die prijzen!).

Het zal me niet verbazen als we over niet al te lange tijd Chinese TV's krijgen. En net als de Koreaanse TV's zullen ze wel eerst het budget segment binnen komen, maar je kan aan Samsung en LG zien dat je via die weg toch uit kan groeien tot top merk (hoewel Goldstar z'n naam wel heeft moeten wijzigen in LG om van het goedkope imago af te komen).
wat dacht je van india.
want die 90% van de Indiërs die op straat of op het platteland leven, willen graag zien hoe een brood of stapel geld er in 3D uit ziet?
ben benieuwd hoe lang het doet voordat iemand hierop reageert met "ik ben laatst nog in India geweest en vanuit mijn 5 sterren hotel heb ik geen arme mensen in dat land gezien hoor!!"
Inderdaad, in India leven misschien miljoenen mensen op straat, maar er zijn miljoenen Indiërs die rijker zijn dan de gemiddelde Nederlanders.

Ik kom zelf uit Indonesië, en wat de westerse mensen meestal op tv zien zijn 't meestal krotten wijken, maar geloof mij, er zijn miljoenen mensen in Indonesië die beter hebben dan ik hier.

Als mensen op vakantie gaan, ze moeten echt verder kijken dan alleen maar de arme gedeelte van het land wat meestal onbelangrijk is. Ontwikkelingslanden hebben ook genoeg
luxe gedeelte om te bekijken.

Grotendeels van de bewoners van de Aziatische landen leven misschien wel in armoede. Maar het aantal mensen in één van de Aziatische landen die 3d's LCD tv's kunnen kopen, zijn er meer dan in Nederland.
Nederland is dan ook klein ... het grootste aantal mensen met duizenden euros per jaar om te besteden aan luxe produkten zit nog steeds in de Westerse wereld.

China gaat voorlopig niet al te snel een inhaalslag maken (de regering houd bewust inkomens laag om outsourcing uit de US/EU te promoten). India is een apart geval, inkomens gaan wel redelijk snel omhoog ... maar de schulden ook (in tegenstelling tot China hebben ze een handels tekort).
Sorry maar de ''rijke'' chinezen hier zijn echt wel wat rijker dan de rijke in Nederland en de EU.

Ik hoef maar op straat te gaan en ik zie dure nieuwe auto's,

naar een club te gaan en zie mensen die in een uur meer besteden dan alle buitenlander in de club (dit zijn meestal de kinderen van de rijke of de rijke ouwe gasten)


OT: 60% verkopen zeg eigenlijk niks, de absolute getal + wat de concurrentie verkoop is belangrijker. Als ze vorige jaar niks verkochten dan is 60% makkelijk te behalen.

En 7 jaar geen winst op 1 belangrijke tak, ik zou zegen verander je strategie
Een stijging van 60% t.o.v. niks is nog steeds niks..

7 jaar is wel lang zeg, blijkbaar hebben ze genoeg verdiensten uit andere takken om dit vol te blijven houden. En willen ze dat ook.
"Sorry maar de ''rijke'' chinezen hier zijn echt wel wat rijker dan de rijke in Nederland en de EU."

Die zin loopt niet en suggereert dat rijke chinezen rijker zijn dan "de EU"...?

Pinkys stelde al dat de gemiddelde Nederlander meer te besteden heeft dan de gemiddelde chinees. Het gemiddeld inkomen van een chinees in dollars: 3.678. In nederland is dat 48.222. ( cijfers uit 2009 ).

China's economie drijfveer is voorlopig ook voornamelijk de export geweest. Export naar? Europa en de V.S.... Dat is niet zonder reden.

In het Midden Oosten heb je ook een heleboel mensen die meer te besteden hebben dan mijn persoon. Veelal heeft dat te maken met Olie inkomsten, maar wat wil dat verder zeggen?
Rijke mensen zijn niet van belang voor de consumptie kant van de economie (en ook niet voor de produktie kosten). Miljonairs kopen geen honderd TVs voor in hun huis en miljardairs geen duizenden voor in hun huizen.

Economisch gezien kan je veel beter 10000 mensen met een inkomen van 100K dan een miljardair hebben ... dit is ook waarom landen als China zo gevaarlijk zijn, ze exporteren loon deflatie en grotere inkomen's verschillen, en in dat proces helpen ze de consumenten klasse om zeep (het westen houd het alleen maar vol door steeds dieper in de schulden te gaan).

Nou doet China dat bewust, als de globale economie instort hebben zij nog steeds de fabrieken (en een dictatuur om de verdeling op gang te helpen wat de kapitaal "eigenaren" ook zeggen, deze keer wel voornamelijk intern in plaats van export gericht). Het westen word er in meegesleurt door het korte termijn denken van multinationals en banken die onze regeringen in de hand hebben.

[Reactie gewijzigd door Pinkys Brain op 21 december 2010 16:52]

Inderdaad, in India leven misschien miljoenen mensen op straat, maar er zijn miljoenen Indiërs die rijker zijn dan de gemiddelde Nederlanders.

Zoals je het nu zegt lijkt het net alsof de verhouding 50/50 is, wat natuurlijk klinkklare onzin is |:(
Op elke "rijke" indier heb je hoeveel armen ? 10? 20 ? Zeg het maar! En India is booming, vooral dankzei buitenlandse bedrijven die maat wat graag goedkope arbeid inkopen. Dat ondertussen het eigen volk thuis zonder werk komen te zitten, zal ze een worst wezen.
Regeringen laten dit toe of sporen dit zelfs aan en dat betekent dat het gewone volk een speelbal is voor de kapitalisten. Lang leve de vrijheid, nietwaar ?
Hoezo eigen volk eerst ?

[Reactie gewijzigd door Madrox op 21 december 2010 08:50]

Dan ben je blind ;) Ook vanuit 5 sterren hotels in India en Azie kun je genoeg armoede zien. Dus waarschijnlijk kun je daar nog heeeeel lang op wachten.
India is één van de hardst groeiende economieën van de wereld (na China de grootste), dus daar is wel degelijk een markt.
Ja, maar dat zegt niets over hoe rijk iedereen in india is. Het gros in China en India kunnen geen tv betalen, laat staan dat ze uberhaupt ruimte in hun woning ervoor hebben.
alsof ze daar niets op krediet kopen? dat probleem hadden wij in nederland ook in de jaren 50 (arbeiders in nederland hadden wasmachines en tv's die ze normaal gesproken met jaren werk niet eens konden betalen)

teveel lenen was echt een probleem van de jaren 50, duizenden gezinnen zijn jaren lang uit hun huis gezet (maarja, mensen vergeten de geschiedenis)
nederland in de jaren 50 was echt een mafia paradijs, daar kun je nog eens een aardig film over maken.
Zeg je, zolang er nog arme mensen zijn groeit de economie hard. Zodra de welvaart bereikt is van landen als Nederland, is het ook gebeurt met de groei. Sterker nog dan moet je geld erin pompen om hem 'gezond' te houden.

Economie 'gezond' houden doet men tegenwoordig met gebakken lucht. Je denkt toch niet dat ook maar iemand een cent af wil staan als ze zelf toch wel binnen zijn.
Ik heb nog nooit een huis gezien in China zonder tv. Ook niet op het platteland.
"Ik heb nog nooit een huis gezien in China zonder tv. Ook niet op het platteland."

En jij hebt natuurlijk ook alle woningen in China bezocht... dus jouw observaties zijn representatief voor heel China?
China is een communistisch land, weet je nog.
china geeft miljarden uit aan tv's/media spelers voor arbeiders, je wilt wel dat iedereen je propaganda kan ontvangen.
Het gros in China en India kunnen geen tv betalen, laat staan dat ze uberhaupt ruimte in hun woning ervoor hebben.
Geen ruimte ?! en wel ruimte voor een volgend kind ? Zet er dan gewoon nog een kartonnen doos naast als je groter wil wonen.
Als je stelling zou kloppen dan is die 10% (* 1.155.347.678 miljard) toch ruim 115 miljoen tv's, maar de verkopen daar hangen meer van cricket en bollywood af denk ik ;)
1.155.347.678 miljard? Zo veel mensen leven niet eens op de hele aarde bij elkaar ;)
Ik snap die 60% anders wel. Wereldbeker, dalende prijzen voor de grote massa en 3D voor de early adopters. Ik had het salespraatje toch ook wel geloofd.
Gezien de crisis zullen ook verkoop managers hun cijfers moeten bijstellen. In een ecoomisch slecht mileu is het moeilijk de verkoop verwachtingen naar boven bij te stellen in vergelijk met het vorige jaar.
Het was dit jaar natuurlijk het jaar van het WK voetbal, altijd goed voor een flinke verkoopboost in in ieder geval Europa. En natuurlijk wordt er in het artikel gerefereerd naar de brede introductie van 3D TV's
Zelf ben ik geen voetballiefhebber, was wel toe aan een andere TV (gaf opeens alleen geel) en heb uiteindelijk, net na het WK (de aanbiedingen waren voorbij, zat niet bij wat ik wou) gekozen voor een Bravia KDL-32EX700. Die bevalt prima, ik ben blij niet gekozen te hebben voor en goedkoper of groter model.
Ik heb het gevoel dat Sony soms té innoverend is dan goed is voor de omzet. Nieuwe vindingen zijn zéér belangrijk en dienen te worden toegejuicht (Playstation met Blu-ray, tv's met 3D), maar het is moeilijk om daar gelijk de vruchten van te plukken. Enigszins logisch nu het voor de 'doorsnee consument' misschien de veranderingen elkaar erg snel opvolgen in deze snelstroom van LCD, plasma, LED, HD, 3D, internetintegratie, etc.

[Reactie gewijzigd door Phyla op 20 december 2010 17:25]

Anoniem: 16536
@Phyla20 december 2010 17:43
Valt allemaal wel mee, de veranderingen gaan niet heel veel sneller dan vroeger hoor, alleen vroeger zag je het minder. Het zwart / wit gedeelte heb ik niet meer meegemaakt, maar er is vast reclame te vinden van een zwart / wit TV met een nieuwe feature die andere zwart wit tv's niet hadden. Dat is hetzelfde als een upgrade van CCFL naar een volledig LED scherm nu.

Even de geschiedenis zoals ik mij die ongeveer herinner in ons eigen huishouden. Wie liepen thuis over het algemeen wat achter, want weinig geld :P Voor de mensen die het boeiend vinden om leeftijd bij posts te checken ;)

Kleuren TV zonder afstandsbediening, vissenkom.
TV met afstandsbediening, vissenkom met glasplaat voor zodat deze minder vissenkom lijkt :P
TV met afstandsbediening, minder vissenkom.
TV met afstandsbediening, trinitron
Breedbeeld TV, vissenkom (wtf echt, dan liever 4:3 trinitron toentertijd maar goed)
Breedbeeld TV, minder vissenkom

Toen ging ik op mezelf en ging het in een keer een stuk sneller ;) Minder geld issues hier dan vroeger thuis gelukkig :P

LCD TV, niet HD
HD Ready CCFL
Full HD CCFL
Full HD Full LED

De 3D TV staat er nog niet en komt er voorlopig ook nog niet. Net zoals dat ik geen 16:9 TV hoef als alle content 4:3 is.
edit:
En nu heb ik dus 16:9 he, anders had ik geen Full HD Full LED kunnen hebben ;)


En ja, ik ga dus echt zo lang wachten totdat zelfs low budget films standaard 3D worden opgenomen. Ik zie het dan ook echt als de overgang van z/w naar kleur. Het voegt zó ongelovelijk veel toe. Vooral als het zoals in Avatar subtiel gebruikt wordt, en je dus meer diepte krijg i.p.v. meuk die uit het scherm komt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16536 op 20 december 2010 21:12]

Eh zo'n beetje alle tv kontent is momenteel in 16:9 formaat hoor.
Hij bedoelde toen de eerste 16x9 tv's op de markt kwamen.
Toen was alle content nog 4x3.

Zo las ik het in ieder geval...
Anoniem: 16536
@Oval20 december 2010 21:13
Verduidelijkt
Eerste 3d was wel van panasonic en niet van sony
sorry, maar dat is geen innovatie. Dat zijn incrementele ontwikkelingen. De PS3 is gewoon de volgende ontwikkeling van de PS2. Iedere TV lijn weer een doorontwikkeling van de vorige....
En dat ze daar dan bijv een cell processor in toepassen is geen innovatie?

Niet alleen grote uitvindingen mogen innovatie heten.
Mwah dat valt te bezien. De cell processoren waren niet nieuw...

Het gaat dus niet over grote uitvindingen, maar over uitvindingen an sich. Een andere processor in een spelcomputer stoppen is geen uitvinding, dat is een technische toepassing.

De motion controllers van de Wii waren dan een stuk innovatiever. Nu is de gimmick er wel van af, maar toen het net uitkwam was het echt een nieuwe uitvinding, die dus ook disruptief werkte op de markt.
Anoniem: 120071
20 december 2010 17:31
Tja, Samsung heeft de laatste jaren een enorme inhaalslag gemaakt. Vooral op het gebied van beeldprocessing. Vergelijk maar eens de Sony *EX500 met de Samsung *C650. Samsung is in de kleine details gewoon net wat preciezer. Ook de zwartwaardes van Samsung zijn duidelijk beter (dieper) als je beide TV's naast elkaar ziet. Ook mis ik in het huidige Sony assortiment TV's met een WCG-CCFL lamp en een 10-bit kleurpanel.

En dan niet te vergeten nog de grotere ondersteuning van video en audio formaten die afgespeeld kunnen worden bij Samsung. Zo ondersteund Samsung bijvoorbeeld ook DTS audio. Sony is daar wat terugghoudend want Sony Pictures vind dat natuurlijk niet zo leuk dat mkv's met DTS audio en externe .srt subs probleemloos kunnen worden afgespeeld. Sony zal daarin toch mee moeten gaan als ze willen blijven concurreren.

Ook heeft Samsung al aangekondigd RTLgemist te willen integreren in hun TV's. Van Sony heb ik daar nog niets van vernomen.

Ik ben zelf een echte Sony-man, maar ik heb toch het idee dat Sony de laatste paar jaren aan teruglopen is. Niet alleen met TV's maar ook met hun VAIO laptop's die ze maar niet stil kunnen krijgen. Pieptonen en belabberde fan-motors met fluittonen verpesten hun laptops. Niet meer de hoge kwaliteit en de voorsprong op techniek die ik van Sony gewend ben :/

Wat betreft 3D. Ik had al verwacht dat dat niks ging worden. Sony heeft op dat punt echt een plank voor zijn kop gehad met al die nutteloze marketing die ze er tegenaan gegooid hebben. Het grote probleem zijn die brilletjes. Het moet zonder brilletje te kijken zijn en anders gaat het gewoon floppen. Ook zijn er nog te veel flaws bij het kijken van 3D. Dat moet eerst allemaal verbeterd worden voordat er comfortabel 3D gekeken kan worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120071 op 20 december 2010 17:53]

Het is maar wat je 'goed' beeld vindt..

Zowel de Sony's als de Samsung's hebben een waanzinnig opgepompt kleurenpalet. Dat is ook de reden waarom je bij veel LCD verkoop winkels alleen maar films als 'Finding Nemo' of Monsters Inc.' ziet draaien.

Veel consumenten vinden het prachtig om die 'volle' kleuren te zien, het helpt ook aardig dat niemand eigenlijk weet hoe die films er nu eigenlijk uit horen te zien qua kleuren.

De red-push is dan ook volop aanwezig bij deze LCD schermen, niemand die er om geeft want je raakt er uiteindelijk aan gewend (ook slechte kwaliteit went..)

Ik ben sowieso geen Sony koper meer, al niet meer sinds de Sony root-kit affaire en volledig afgeknapt nadat Sony het in zijn hoofd haalde om mijn favoriete shareware tool off line te halen (FixVTS). Ik heb dan ook geen BluRay (wel een HD-DVD) en ik zal nooit meer iets van Sony kopen tenzij misschien 2ehands.

Ik heb zelf destijds gekozen voor de Sharp Aquos 42X20E vanwege de meest natuurgetrouwe kleuren. Dat vinden de meeste mensen wat flets, maar zo hoort die HD film er nu eenmaal uit te zien en dat is belangrijker dan kleuren oppompen. Een Pioneer Kuro was helaas boven mijn budget destijds (eh.. nog steeds..Pioneer KRP-600A 7000,- ;) ).
Ik ben het qua standpunt met je eens, maar met betrekking tot de C650 van Samsung sla je de plank toch echt mis. Bron: http://www.hdtvtest.co.uk...-le40c650-20100506527.htm. En hdtvtest is zéker niet de minste.
In terms of contrast performance and overall picture depth, the Samsung LE40C650 is one of the best LCD HDTVs we’ve ever reviewed, and indeed is even better than some Plasma displays. The addition of 10-point Greyscale configuration is a fantastic addition to Samsung’s already comprehensive set of picture setup controls, and is one of the reasons why the LE40C650 calibrated so wonderfully, with ruler-flat Greyscale and Gamma tracking (and let’s not forget the highly accurate colour reproduction). All of these traits resulted in very realistic, satisfying video. LCD buyers who have been left disappointed with the contrast performance of other displays will find a lot to like with the Samsung LE40C650’s deep blacks and satisfying image… it only narrowly misses a “Highly Recommended” rating for the reasons cited above.
Met reasons cited above bedoelen ze de undefeatable DNR en de hoge input lag.

[Reactie gewijzigd door HarmoniousVibe op 20 december 2010 19:40]

Dat laatste is erg jammer. Anders had ik 'm gekocht, dan maar plasma!
In rood zit bij lcd/led geen enkel detail, was me ook al opgevallen.
Dan doet plasma het een stuk beter.
Het is maar wat je 'goed' beeld vindt..
Zowel de Sony's als de Samsung's hebben een waanzinnig opgepompt kleurenpalet. Veel consumenten vinden het prachtig om die 'volle' kleuren te zien,
Eensch. Wat dat betreft is het niet veranderd ten opzicht van de eerste kleuren-tv. Rode hoofden oververzadigde kleuren. Ik neem huidkleurig als referentie en dan is alles te vol van kleur.
Niet om 't een of 't ander, maar de EX500 is juist de TV met prima behoud van details. De C650 is op veel fronten gelijk en op een aantal net iets beter dan de EX500, maar past tegelijkertijd ook undefeatable DNR (Digital Noise Reduction) toe. Ten eerste zit er op BR's en DVD's geen (onbedoelde) noise/film grain en ten tweede, als er dan een instelling is om DNR op 'off' te zetten, moet deze instelling ook werken. Zelfs op 'off' wordt er namelijk nog steeds DNR toegepast. Hierin speelt Sony Pictures dus een positieve rol. Filmsstudio's hebben niet graag dat hardwarefabrikanten aan de haal gaan met hun creatieve werken. Als de grain verwijderd moet worden doen ze dat wel tijdens het opnameproces of het masteren. Zie hiervoor de review van de toonaagevende website hdtvtest.co.uk (de beste van Europa imho).

Verder is het inderdaad zo dat Samsung een van de betere DLNA-implementaties heeft (een stuk beter dan Sony en andere fabrikanten), maar ook op dat gebied lopen ze echt nog achter op dedicated apparatuur zoals HTPC's en Popcorn-achtige oplossingen. Zeker als we het hebben over compatibiliteit (geen DTS 5.1 (http://gathering.tweakers...ds]=dts&data[boolean]=AND), via hdmi uberhaupt geen surround (http://gathering.tweakers...message/34270446#34270446), geen muxed subs, geen styled subs, geen mkv header compression, geen BluRay file-structure support/abstractie, uberhaupt geen decoding of passthrough van lossless geluid, en zo kan ik nog wel even doorgaan). Dit is verder ook niet gek (embedded vs full machine), maar we moeten onszelf niet voor de gek gaan houden en gaan denken dat de embedded media-player van Samsung de holy grail van de Home Theatre software is. Verre van.

Overigens ben ik het wel met je eens dat Samsung de laatste jaren (op heel erg veel gebieden) een enorme inhaalslag aan het maken is. Het zou kunnen dat Sony dit niet goed heeft voorzien en dat dit ook bijdraagt aan de negatieve resultaten van deze divsisie.

[Reactie gewijzigd door HarmoniousVibe op 20 december 2010 19:34]

Ik heb geen enkel probleem om via DLNA 5.1 DTS geluid (optisch) van mijn Samsung 46C7700 naar mijn receiver te sturen.

De holy grail is het inderdaad nog niet.
Zelfs op 'off' wordt er namelijk nog steeds DNR toegepast.
Is een hele tijd terug al gefixt door Samsung:
John Brown on 5 June 2010 12:02 pm
Hi, I’d like to let you know that the undefeatable NR at all times issue that David correctly reported in his review, has been fixed in the latest f/w upgrade available at samsung.com
http://www.hdtvtest.co.uk...-le40c650-20100506527.htm
In dat geval is het grootste probleem opgelost door Samsung. Netjes, alhoewel het natuurlijk überhaupt niet had gemogen, maar goed.
ik vind samsung schermen anders juist belachelijk goedkoop ogen qua bouwkwaliteit en als beeldkwaliteit toch wel minder dan hun concurrenten. de duurzaamheid is volgens mij dan ook nog eens minder, ze zijn wel goedkoper. Maar een goede Bravia heb ik echt wel liever dan een duurdere Samsung.

Vaio laptops en met name hun duurdere modellen staan nogsteeds bekend als zeer betrouwbaar, fluit tonen zijn vaak de oorzaak van de CPU etc, hadden veel Macbooks een tijd terug ook last van.
Ik vind Philips, Samsung en LG ook goedkoop overkomen met hun hoogglans.
En ovale Philips afstandbedieningen zijn net bejaarde brillendozen.

Sony is kwa design en uitstraling een stuk mooier. Panasonic is ook niet verkeerd!
Sony is daar wat terugghoudend want Sony Pictures vind dat natuurlijk niet zo leuk dat mkv's met DTS audio en externe .srt subs probleemloos kunnen worden afgespeeld.
Is dat zo? Grappig dan dat ik hier een blu-rayspeler van Sony heb staan die probleemloos MKV's en externe srt subs afspeelt. :)
Anoniem: 120071
@TimMer20 december 2010 17:38
DTS audio doen hun TV's iig niet. En veel MKV's hebben enkel zo'n audiostream erin zitten.
Dat Sony een tijd lang verlies heeft geleden met de Playstation 3, dat vind ik nog tot daar aan toe. Immers, door verbeteringen en verkoop games is de PS3 nu ruim winstgevend.

Maar dat Sony nu 7 jaar verlies lijdt met de verloop van TV's, daar kan ik eerlijk gezegd met mijn hoofd niet bij.
Dan doe je toch echt wat fout als bedrijf..
Bij Philips is het hetzelfde verhaal... ook niet te begrijpen.
Bij Philips begrijp ik goed waarom de TV BU niet winstgevend is, die TV's zijn het namelijk net niet. Het beeld is prima, maar ze missen gewoon de instel mogelijkheden van een Samsung/LG en daarnaast is de gebruikte software gewoon bagger. Traag, werkt niet naar behoren, speelt geen content af.

Mijn Samsung LCD B650 tv doet dit allemaal zonder horten of stoten; ik stop mijn USB stick in de tv met HD content erop en het wordt afgespeeld.

De Philips LCD 8604 van mijn ouders loopt dan vast wanneer ik dit doe.

Bij Philips zouden ze eens meer tijd moeten stoppen in de ondersteuning van software. Veel mensen laten denk ik Philips tv's staan omdat de ondersteuning niet voldoende is voor HD content en de prijs te hoog is in vergelijking met concurrenten die dit wel hebben.

Naar mijn idee hebben ze dit bij Sony beter aangepakt, maar zijn die nog steeds hun meerprijs niet waard tegen over een concurrent die hetzelfde bied voor minder geld.
Anoniem: 181786
@SMARB20 december 2010 18:31
Toch worden er iig in de Nederlandse winkels best veel Philips TV's verkocht. Ikzelf heb een uitlopend model gekocht voor een zeer mooi prijsje die dan ook nog eens ambilight heeft, iets waar veel gebruikers zeer over te spreken zijn.

Ook qua software heb ik niets te klagen. Ik doe er verder eigenlijk ook niets bijzonders mee. Ik heb een CI+ module erin en een PS3, Wii en HD-recorder op aangesloten, dat is het.
Ik dacht dat Philips haar TV-tak had verkocht en een Taiwanees bedrijf TV's onder licentie laat produceren, marketen en verkopen? Een 'wel de lusten, niet de lasten'-constructie.
Anoniem: 181786
@Sh1fty20 december 2010 17:37
Sony maakt veelal goede producten. Maar het enige wat ik van Sony in huis heb is de PS3. Bij de rest heb ik wel Sony overwogen, maar die haalde het niet bij prijs/kwaliteit in vergelijking met alternatieven.

Mensen zijn lang niet meer zo merkentrouw als vroeger. En dan gaat het veelal gewoon om de prijs/kwaliteit verhouding. 7 jaar verlies op rij zou voor mij een reden zijn om zo'n divisie af te stoten, maar dat gezichtsverlies zullen ze wel niet willen oplopen.
ze geven die playstations vaak weg bij de tv''s daar is het probleem
Vraag me altijd al af, hoe moeilijk het concureren op de markt is tegen fabrikanten zoals LG en Samsung die zelf panelen fabriceren etc.
Dat lijkt me al een mega voorsprong.
Maar het zal me dan ook niet verbazen als andere fabrikanten er ook bijna niks uit halen.
Misschien moet Sony toch in het goedkope segment gaan zitten ?
Inplaats van de wat duurdere.
Idd als ze er nou eerst eens voor zorgen dat die dingen niet zo belachelijk duur zouden zijn. Nu is het alleen nog weggelegd voor de rijke mensen op deze aarde. En echt heel veel zijn dat er niet. Twee duizend euro voor een tv vind ik net wat teveel van het goede.
Weet niet waar jij ineens de wijsheid vandaan haalt dat sony tv's ongeveer alleen in het segment van 2000 euro te vinden zijn. Overigens heb je die bij alle merken er tussen zitten. Een flinke led tv van Samsung betaal je ook prima 2000 euro voor.
Daarbij komt dat bijv. een EX500 een uitstekende tv is, voor een heel redelijke prijs.
Misschien zouden ze iets goedkoper moeten gaan zitten, echt op Samsung prijzen maar ben niet overtuigd dat dat zou helpen om uit de rode cijfers te komen. De marges worden dan een stuk kleiner en denk niet dat er veel extra verkopen voor terug zullen krijgen.
Samsung is momenteel ook gewoon echt een "hip" merk, vergeleken met Sony.
Design spreekt mensen tegenwoordig meer aan, Sony is gewoon wat conservatiever qua uitstraling, ondanks dat ze wel goed innoveren.
Denk dat ze met een goede marketingcampagne meer zullen bereiken, dan zakken in de prijs.
In Korea zullen de arbeidskosten misschien op het niveau van China zitten?
Zij hebben dus R&D, HQ en produktie allemaal bij elkaar.
Terwijl de japanse bedrijven de produktie uitbesteden in China, maar dus duurdere R&D hebben?
Ik snap er niets van, je ziet heel veel Sony tv's en nog maken ze verlies, volgens mij is er dan ergens iets niet goed met de kosten....
Daarom zouden ze dus ook volgens de media opzoek zijn naar goedkopere leveranciers, maar mogelijk dat ze via de joint in Sakai mogelijk ook kosten kunnen gaan drukken.

De concurrentie is enorm geworden op TV gebied, de 'gemiddelde' consument ziet amper verschil tussen de top TV's en 'instappertjes', en als je dan toch enkel maar wat DVD material en 720p zut zit te kijken, heeft de goedkopere TV toch vaak de eerste keuze.
Ik ben helemaal akkoord met de mening van Alexander01. Ik werk dagelijks met alle bovenstaande tv's die jullie opgenoemd hebben in een grote tv-afdeling. En ondanks het feit dat veel mensen sukkels zijn op het gebied van kennis in zo'n winkels probeer ik mijn wereld te verruimen door het lezen van reviews zoals HDTV co uk en dergelijke om objectief te kunnen beoordelen. Samsung heeft ongelooflijk goede motion flow, petje af voor de engineers in Korea. Volgens bovenstaande review-website het beste wat de markt te bieden heeft voor LCD's. Sony is brak in software totdat zo Pro gaan, NX710, 810, HX800, LX900, en de NX8FTI, dat zijn tv's om van te watertanden. Philips is pas echt goed vanaf de 8605 reeks en hoger. Dan is de software met local dimming in het topmodel uitstekend. Panasonic is een meester met de 4 plasma NeoPDP schermen 2 2D en 2 3D's, de 600 Hz Pro Sub Field Motion is heerlijk om te zien. De D25e doet het niet slecht met z'n 200 Hz Pro software. LG is goed vanaf LE8500 en LX9500 verdient een buiging na calibratie.
Just my two pennies...

En nog even on-topic over de EX500, ik kan het niet laten.
Ik test die 8 uur per dag op 720p resolutie HDMI (duh) met daarnaast een C650.
C650 hands down in scherpte en beweging. Na calibratie is die C650 uitstekend.

[Reactie gewijzigd door SolarGlider op 20 december 2010 21:16]

De motion flow van Samsung is inderdaad superieur vloeiend vergeleken met die van andere merken. En vergeet ook de beelddiepte niet van de C650. Die is ook echt super voor de prijs.

En Sony doet z'n naam inderdaad pas recht vanaf de HX700 (Vergelijkbaar met de vroegere Z4500/Z5500). Alleen hebben ze die HX700 nu van de markt gehaald, waardoor je enkel nog keuze hebt in de veel duurdere led-modellen (met veelal slechtere paneel uniformiteit).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120071 op 20 december 2010 22:32]

De 37pfl8404/h12 die wij hebbe doet het anders ook goed. In tegenstelling tot de tv's die sony levert in dezelfde prijs categorien is hwt beeld heel wat rustiger en minder blokkig. Ook heeftie internet en USB en kan ik digitaal tv kijken en 4HDMI's wat heeft een man nog meer nodig??
Anoniem: 278505
20 december 2010 21:45
een stijging van zestig procent ten opzichte van een jaar

Dergelijke doelstelling +60% ten opzichte van een jaar eerder???? Welke soort fantast verzint er nu zoiets?
De markt van de televisies is volledig verzadigd, iedereen heeft ondertussen een breedbeeld flatscreen die nu wel nog enkele jaartjes meegaan....
Volgens mij ga je nu iets te veel uit van mensen in je buurt, of mensen over het algemeen in Nederland. Maar je gelooft toch niet dat de rest van de wereld al verzadigd is en dat iedereen al een flatscreen heeft die nog jaren mee kan?
Dat gaat ook echt nog wel een tijd duren voordat de markt verzadigd is, als die überhaupt ooit zal verzadigen, in dit tijdperk met snel wisselende technologieën.
Zevende jaar verlies?
Toen de hele Bravia lijn er pas was, met de 40w2000 en de 32v2000 hebben we die als zoete broodjes over de toonbank staan verkopen.
Ik kan moeilijk geloven dat ze verlies hebben gedraait in die tijd, zeker gezien de marge die we er nog op hadden, geen enkele winkel die de tv goedkoop aanbood omdat iedereen ze toch wilden hebben.
Soms vraag ik me af of de fabrikanten het zichzelf niet te moeilijk maken. Elke keer weer nieuwe modellen met oneindig veel specificaties. En voordat je daarmee de markt op een gecontroleerde manier mee kan bestoken staan de uitvoeringen van het volgende seizoen alweer klaar. Nog meer Hz, meer dimensies, andere backlight technieken.... Zoals ik het zie is het een bodemloze put wat betreft R&D, in tegenstelling tot de oude tijd van de beeldbuizen waarin er toch meer stabiliteit en status quo leek te zijn.

Ikzelf wil al een poosje graag een moderen vervanger voor mijn 55cm beeldbuisje, maar ik kan in alle eerlijkheid niet kiezen. Telkens lees ik (oa in het forum hier) allemaal berichten die mij nog niet overtuigen. Of het nu gaat om ghosting, lag, backlightlekkage, audio... Er lijkt altijd wel wat te zijn.

En ik geloof dat ze ook een grote groep consumenten over het hoofd zien die het - net als ik - vrij simpel zien. 3D, gaming modi, geintegreerde mediapelers etc hoef ik allemaal niet. Gewoon normale 2D televisie, maar dan met kwalitatief goed beeld. Verder zou ik graag wat meer keus hebben wat betreft de kleur van het toestel zelf. Ook als de TV uit staat wil ik graag dat het geen opvallend ding is in mijn interieur. Dus geen excessieve toeters en bellen, maar veel meer 'keep it simple'

Voorlopig zullen mijn euro's niet naar Sony gaan en zal ik hun verkoopcijfers niet opkrikken. (Ook niet naar de andere merken, overigens)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee