Telenet verhoogt internetsnelheden twee triple play-pakketten

De Belgische internetprovider Telenet verhoogt eind deze maand de snelheid van zijn twee goedkoopste zogenoemde triple play-abonnementen. De prijzen van de bel-, tv- en internetpakketten blijven ongewijzigd, evenals de snelheid van andere pakketten.

Hoewel Telenet-klanten die alleen een internetabonnement afnemen al eerder over hogere snelheden konden beschikken, heeft de Belgische provider besloten nu ook de snelheid van zijn Shakes, oftewel triple play-aanbod, te verhogen.

De downloadsnelheid van zowel de Silvershake als de Goldshake wordt met vijftig procent verhoogd. De downloadsnelheid van de Silvershake komt hierdoor op 15Mbps te liggen, terwijl de downloadsnelheid van de Goldshake wordt opgeschroefd tot 30Mbps. De uploadsnelheid van beide abonnementen worden verhoogd tot respectievelijk 512Kbps en 1,5Mbps.

De datalimiet van de twee Shakes blijft ongewijzigd. Hoewel de Goldshake wat betreft snelheid vanaf eind deze maand nagenoeg identiek is aan de Diamonshake, kent dit laatste abonnement een datalimiet die 30GB hoger ligt. De prijs van dit abonnement is vier euro per maand meer.

Volgens de provider hoeven klanten zelf geen actie te ondernemen om de hogere snelheden te krijgen. Het modem zal zichzelf automatisch 's nachts opnieuw opstarten, waarna de klanten over de nieuwe snelheden kunnen beschikken.

BasicNet XL/Silvershake

Voor Na
Downstreamsnelheid 10Mbps 15Mbps
Upstreamsnelheid 256Kbps 512Kbps
Volume 15GB 15GB
Shake+ (digitale tv, int, tel) € 45 € 45
ComfortNet XL/Goldshake Voor Na
Downstreamsnelheid 20Mbps 30Mbps
Upstreamsnelheid 512Kbps 1,5Mbps
Volume 50GB 50GB
Shake+ (digitale tv, int, tel) € 55 € 55

Door Wilbert de Vries

17-11-2010 • 15:47

140 Linkedin

Reacties (140)

140
134
70
3
0
12
Wijzig sortering
Zonder het te willen opnemen voor de duopolisten is er wel degelijk een reden waarom in Belgie er nog steeds voor verkeer betaald moet worden.

KPN heeft een paar hele dikke verbindingen in beheer, waaronder AMS-IX en verbindingen tussen het europese vaste land en de rest van de wereld.

Daar wordt mee gehandeld, KPN krijgt gratis of tegen gereduceerd tarief toegang tot andere netwerken, en anderom. NL wetgeving zorgt ervoor dat ook andere NL providers daar via KPN gebruik van kunnen maken. (KPN heeft die leidingen er niet neergelegd, maar in de basis de overheid/PTT enz)

Belgische providers moeten voor iedere buitenlandse bit veel meer betalen dan de nederlandse providers, want niemand van de grotere spelers heeft de BE lijnen nodig, alles van zuid-europa/USA gaat via Duitsland maar nog veel meer Engeland naar Nederland, Belgie wordt gebypassed.

[Reactie gewijzigd door Rapier op 18 november 2010 09:07]

Waarom zijn er dan consumentendiensten die toch claimen dat het stukken goedkoper kan? Waarom is Telenet zelf dan nog nooit met dit als argument in de weer gegaan???
512 Kbps? Bij Comfortnet XL?

Maak daar maar 1 Mbps van.

Ik ondervind zelf 1 Mbps en de informatie op Telenet.be zegt ook 1 Mbps, en ja, ik heb dan ook Comfortnet XL ;)

(http://telenet.be/1114/0/...s/internet-telefonie.html)
OK, OK, maar dan nog. Het artikel zit er de helft naast.
Hopen dat het aantal flames richting 'internet in België' nu ook voor de helft afneemt, met iedereen die hier steeds weer loopt te roepen dat ze in dat land boven ons 1337 Terabit hebben... }:O

We wéten dat het hier op dat vlak zuigt en we hebben daar niemand voor nodig om ons dat te vertellen, maar we kunnen er zelf ook niets aan doen. We hebben al meerdere petities getekend zonder resultaat en Test Aankoop lost blijkbaar ook niets op.
De prijzen in België zijn werkelijk te bizar voor woorden! €55 voor 20Mbit met een datalimiet van 50GB?!

Er moet echt iets veranderen daar!

EDIT: Ah dank aan de reacties. Er zit dan gelukkig nog wel telefonie en televisie bij. Dat maakt het wel redelijker inderdaad.

@ myself: Beter lezen kerel!

[Reactie gewijzigd door wjjkoevoets op 17 november 2010 15:56]

Je moet er ook nog kabelkosten van €13/maand bij betalen. Dat is iets wat Telenet maar al te graag niet vermeld (alleen in kleine lettertjes onderaan) en waar talloze mensen inlopen. Voor die €55 heb je niets.
Klopt dat er iets moet veranderen. Echter zit hier ook digitale TV bij en telefonie, dus niet alleen internet.
Ja, maar om van die digitale TV te genieten moet je wel nog steeds het gewone kabelgeld betalen wat toch ongeveer 13€ per maand erbij is. Dat vermelden ze er natuurlijk niet bij (ik vraag me trouwens nog steeds af waarom dergelijke misleidende pakketten uberhaupt door het BIPT aanvaard wordt)

De werkgelijke kostprijs van zo'n combipakket ligt dus 13€ hoger dan ze afficheren.


edit reason: typo

[Reactie gewijzigd door dukesbury op 18 november 2010 09:41]

Inderdaad:
zo ook de reclame overlaatst dat Belgacom 'onbeperkt' internet vanaf 30 euro per maand aanbiedt.

Blijkt dan wel dat ze met 'onbeperkt' een snelheidsbeperking van 3 Mbps (download!) bedoelen. Zo'n extreme beperking en dan de term onbeperkt gebruiken vindt ik wel een extreme vorm van consumentenmisleiding.

Telenet en Belgacom = maffia met pionnetjes in de politiek.
Maar je kan dan wel 32GB per dag downloaden. Gebruik het een ganse maand en je kan 1,5TB opdoen.

Ik zou op een maandje m'n steam games kunnen downloaden terwijl dit momenteel bij Telenet een project van meerdere maanden is. Maar ik laat dus alle games geïnstalleerd en ik neem ze ook mee in een backup. Een 2TB schijf is goedkoper dan die bandbreedte kopen.
So? Dat is beside the point. Punt is dat Belgacom hier misleidende en zelfs leugenachtige reclame maakt.
Ik dacht namelijk altijd dat Onbeperkt betekende 'zonder beperkingen'?
Als ik een verbinding koop die verkocht wordt als onbeperkt (zonder meer) dan verwacht ik niet dat dit enkel op het downloadvolume slaagt maar ook op de snelheid.
Wat Belgacom hier doet is de snelheid juist extreem beperken (lees beperken als in tegenovergestelde van onbeperkt).

Of heeft Belgacom het recht de betekenis van de Nederlandse taal naar eigen believe te veranderen en betekent onbeperkt nu enkel 'zonder downloadlimiet'?
Als ik onbeperkt internet aangeboden krijg dan verwacht ik én géén downloadliemiet én géén snelheidsbeperking (binnen het kader van wat technisch mogelijk is). én én verwacht ik (als ze dat zo verkondigen), het is niet aan Belgacom om mij te zeggen hoe ik hun reclame moet interpreteren, zij moeten er voor zorgen dat hun reclame klopt en niet bewust misleidende reclame maken (misleidend is hier zelfs een fout woord aangezien de betekenis van onbeperkt heel duidelijk is en ze dus ronduit gewoon liegen). Veel mensen geven niet zozeer om het downloadvolume maar willen SNEL internet (dat ene filmpje dat ze zien willen ze zo snel mogelijk kunnen zien) en deze mensen worden nu bedrogen.

Boerenbedrog is het en blijkbaar zijn er zelfs tweakers die vinden dat dit moet kunnen:-/

[Reactie gewijzigd door varkenspester op 18 november 2010 10:03]

Dat is niet waar. Indien je analoog zou kijken, betaal je iets van een € 160-170 jaarlijks aan mixtics. Hoeveel is 12 x 13? Juist ja :-)
klopt inderdaad: zie hier. En dit is dan de enige plaats waar je het terug vindt, én er staat dan nog eens een misleidende tabel bij die een 'snelle lezer' zal interpreteren alsof het iedere maand toch weer zou worden afgetrokken.

Bij belgacom betaal je wel degelijk de prijs die bij het 'pack' staat vermeld.
Neemt niet weg dat die shakes toch een stuk minder interesant zijn geworden. Mijn vriendin heeft zo een shake en in het begin had ze een limiet van 35GB toen ik maar 30 had. Maar met de laatste upgrade heb ik er wel 80 en zij maar 50. :/

Internet is gewoon duur in Vlaanderen, dat zegt zowat elk consumentenonderzoek.

[Reactie gewijzigd door IStealYourGun op 17 november 2010 16:13]

Vergeet niet dat in die prijs ook nog telefonie en huur van een digicorder inzit wat apart al €8 voor een digicorder is. De telefonie prijs ken ik niet vanbuiten.
Is Triple Play, zit ook digitale Tv (incl digicorder) en Vaste telefoonlijn in.
Ha, moet je 's kijken in Luxemburg waar ik woon. Orange vraagt hiervoorbeeld 69 euro per maand voor 20/Mbit - exclusief nog eens 15 euro voor vaste lijn. Maar, we mogen wel weer onbeperkt downloaden ;)
Voor die prijs kan je in België ook onbeperkt downloaden.
Ik betaal zelf 50 euro per maand voor onbeperkt down- en uploadverkeer (en nee géén fup) over VDSL én digitale TV (scarlet one)
Anoniem: 77640
@-d-17 november 2010 17:10
Telenet heeft ook een limietloos abonnement: TurboNet. 61,32 € per maand, 30 Mbps.
Dit is niet limietloos. Het is ook een FUP van 80GB/maand.
Je kan wel meer verbruiken als je alles voor 's nachts inplant maar dit is niet met alles mogelijk tenzij je weer externe tooltjes gebruikt.
Fibernet 50 en 100 vallen ook onder die FUP.
Dit is niet waar. Kort na de release van het abo had iemand 2680GB gedownload: nieuws: Telenet publiceert top 25 grootste downloaders - update
En die persoon gaat 100% zeker over de limiet gegaan zijn. Dan wordt je op een semi-smallband gezet waar je overdag 300KB/s haalt en 's nachts wel terug je volle snelheid.
Dus die persoon gaat dan gewoon verder gegaan zijn met verlaagde snelheid.
Die 80GB was waarschijnlijk op 1 dag?

Met die Turbonet haal ik elke maand met gemak een gigabyte of 200 binnen, maar redelijk gespreid. Heb het metertje eigenlijk nog nooit uit het groene deel zien gaan...
deze FUP wordt niet alleen op verbruik gebaseerd
Als je het goed plant kan je makkelijk 500 GB downloaden zonder ooit iets ven telenet te horen
15GB datalimiet... Is dat upload+download of alleen upload?
Die 15GB is up+down samen.

Dit pakket is enkel bedoeld voor de sporadisch internet gebruiker die niet meer doet dan wat websites bekijken en mails lezen.

Zelf ben ik ook van plan om dit pakket te nemen. Ik weiger om 10EUR meer te betalen in de maand voor 35GB meer. Snelheid kan me al helemaal niet boeien. Als ik dan toch eens iets download kan het mij weinig schelen of dit nu morgen of overmorgen binnen is.

Oh en voor ik het vergeet. Die prijs die daar staat is niet wat je maandelijks moet betalen Je telefoonkosten en kabelabbonnement zijn hier niet ingerekend. Als je geen digitale tv hebt, betaal je ongeveer 170EUR kabelkosten per jaar. Wanneer je zo'n shake hebt (incl digitale tv) wordt dit bedrag maandelijks gespreid. Dus ongeveer 14EUR per maand.
Concreet is de prijs die je maandelijk moet betalen voor het minimum: 45+14+telefoonkosten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 377579 op 17 november 2010 16:07]

Maar waarom zou je nog geen digitale tv hebben? Je betaald voor een shake, waar een digicorder en al bij in zit. Dus good to go voor digitaal te kijken.
En telefoon is ook gratis tijdens de daluren, tenzij je naar de speciale nummers belt.

Nuja het blijft allemaal vrij duur, maar het was een jaar geleden toch vele malen slechter.

edit: het eerste wat ik zei klopt blijkbaar niet, ook bij digitaal moet je nog steeds apart een Kabelabbo nemen.

[Reactie gewijzigd door 4bit op 17 november 2010 17:58]

:O Tja, als het 15GB upload was zou ik het een nog best wel aanvaardbare hoeveelheid vinden...

Maar, 15GB is indedaad erg weinig! Even een 1080p filmpje op YouTube kijken van 10 minuten en je hebt al weer 1 GB+ verspild.
Zowel up- als download wordt daarbij gerekend. Vroeger was dat anders, maar daar hebben ze gelukkig van afgezien.
Up EN down..

Altijd een nadeel gevonden van t internet in België
Verander Belgie maar in Telenet, bij de meeste ADSL providers is er geen downloadlimiet
even nuanceren: voor de goedkoopste pakketten bij de meeste adsl providers (belgacom, scarlet, dommel,...) heb je wel degelijk een downloadlimiet.

Voor minder dan 40 euro/maand heb je echter al wel ADSL2+/VDSL zonder downloadlimiet (tenzij natuurlijk je bij geldzuiger Belgacom bent)
ja oke, Belgacom is zeker niet de goedkoopste maar toch ben ik heel dik te vreden met mijn 500 GB per maand 20 Mbts down en 2 Mbts up. Heb nog even overwogen naar Dommel over te stappen, maar ik heb nog niet zo veel goede dingen gehoord van hun support (oké, bij Belgacom is ze ook niet super, maar we hebben ooit eens een probleem gehad (een halfuur aan de lijn gehangen), en de volgende dag stonden ze er). Ook heb ik nog nooit gehoord dat er iemand bij Dommel de beloofde snelheid haalt ... (nu ga ik er héél soms licht over)
Ik wou eerst Belgacom omdat ik ook ontevreden klanten van scarlet/dommel gehoord had.
Na drie telefoontjes (eigenlijk 5 maar 2 keer ingelegd na 40 minuten wachten) met de klantendienst van Belgacom had ik door dat het bij Belgacom zeker niet beter was.

Aanvraag dus maar geannuleerd en bij scarlet (dochter van Belgacom maar goedkoper) gegaan, tot hiertoe zeer goede service en alvast véél goedkoper.
(Dommel was geen optie omdat ik belgacom -tv wou en Belgacom pertinent weigerde om mij een tweede lijn te verkopen en aangezien adsl bij provider x en belgacom tv combineren zogezegd ook onmogelijk is op 1 lijn was scarlet voor mij de enige optie).

Ter info: ik haal bij Scarlet 20 Mbps en 3 Mbts up (VDSL) maar zit dan ook wel vlakbij (enkele meters) het aansluitpunt.
Scarlet (overigens onderdeel van Belgacom) heeft voor 25 euro / m een onbeperkt abbo. Snelheid staat officieel op 12,5Mb down, 1Mb up. Maar ze zetten klanten steevast op maximaal 9Mb down en 512Kb up.

Maar voor 25 euro is het een redelijk concurreerend abbo.

[Reactie gewijzigd door 26779 op 17 november 2010 23:29]

In combinatie met belgacom tv (scarlet one 50 euro) zijn het vdsl snelheiden (ik haal 20 Mbps)
Wat is de meerwaarde van hogere internetsnelheden als je een datalimiet hebt van 50 GB? is toch geen beginnen aan zo.
Inderdaad in nog geen 4 uur op volle snelheid downloaden en je bent al door je datalimiet heen.

Ik heb zelf Ziggo Alles-in-Een Extra voor €66,50 per maand, inclusief digitale tv en telefoon. 120mbit down, 10mbit up, geen datalimiet, usenet met 30 dagen retentie toegang. Ben blij dat ik in Nederland woon en dit dus normaal vind.
minder dan 5 full HD films en je bent klaar rest van de maand.. zwaar triest te noemen dit vergeleken met andere landen inderdaad
Je hoeft dan ook geen 5 Full HD films te downloaden.
Vroeger had ik 10 GB/maand, daarna 20 en nu 50. Allemaal door 'upgrades' bij m'n provider. Hoewel 50 GB nog altijd niet 'onbeperkt' is, is dit genoeg. Ik download vanalles, maar met deze limiet ga ik er amper nog over, dus waarom meer willen?
Je moet je downloads ook ergens bewaren, en nog belangrijker, er iets mee doen. Als je 'n film of serie 1x bekijkt, kan je het even goed met 175MB/ serie stellen.
Voor vele mensen is 50 gb inderdaad zeker voldoende,
echter verandert dat niets aan het feit dat je voor jouw beperkt internet-verbruik véél te veel moet betalen.
Ik kijk mijn films graag in 1080p kwaliteit als dat beschikbaar is, of dat nu eenmalig is of niet.
Met een limiet van 35 GB zou ik 1 ongecomprimeerde blu-ray kunnen downloaden. Dan kan je nog het compromis maken om extra gecomprimeerde films te downloaden, dan praat je over rond de 10-15 GB per film terwijl de kwaliteit nog prima is. Dan kan ik dus 3 films per maand bekijken in de gewenste kwaliteit als ik geluk heb.

Opslag is trouwens triviaal met die schijven van 2 TB per stuk tegenwoordig ;)

Leve Nederland, waar dergelijk materiaal downloaden uit illegale bron gewoon is toegestaan, en de providers ons hierin niet onnodig beperken.
wij kopen Blu-ray films toch?
Anoniem: 196662
@Sfynx18 november 2010 09:29
In België kopen we het werk van contentproviders. Non-argument dus.

Er zijn ook legale doeleinden zoals Steam games van 15GB/stuk, online backups maken en restoren, 1080p filmpjes naar Youtube uploaden of bekijken, ...
Alledaagse handelingen die je meteen over 50GB krijgen.
Als je tussen 00u00 en 10u00 download dan telt je trafiek maar voor 50% dus maw kan je 100GB theoretisch downloaden. In mijn geval is dit ongeveer 90GB sinds ik niet alleen snachts leef :)
Maar mijn grootste downloads zet ik in de wachtrij voor snachts :)
Mensen die b.v.b. één keer per maand een software pakket of game online kopen (bvb steam) en dit zo snel mogelijk willen kunnen spelen/gebruiken?
Vindt ik het heel vreemd dat die uploads zo laag zijn, of zijn dat normale snelheden?
Wel mooi van die downloads. 15Mbps zou echt al een hele verbetering zijn. Tele2 zou dit ook moeten gaan doen.
En misschien een beetje raar, maar is die 30GB bandbreedte niet heel gauw op? ongelimiteerd bandbreedte spreekt mij meer aan om heel eerlijk te zijn. zeker met 15Mbps, is dat toch vrij snel vol. Maar ik heb dan ook geen flauw idee wat je gebruikt bij een spelletje CoD multiplayer...

Leuk gamingpakket dan zo, niet eens genoeg bandbreedte of up om ook alleen maar een eigen host te zijn op CoD7 voor 6 man...

[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 17 november 2010 15:53]

België he.
Daar is het internet helaas nog niet zo dik in orde als hier dus klappen ze bij 512 up al in hun handjes.
Vandaar dat er ook nog een Volume bij staat.
Hoezo Belgie???

Heb al 3 jaar een upload van 3MBit via ADSL. Telenet is geen standaard voor belgie he...
Upload van 3MBit via ADSL is niet mogelijk AFAIK (max 1,3MBit up ADSL2+)
Of je moet VDSL hebben ...
In belgie hebben ze inderdaad ook veel VDSL lijnen. Daarin lopen ze in vergelijking met NL voor.
ADSL2+ annex M heeft een theoretische uploadsnelheid van 3.5 Mbit/sec.
Wel een standaard jammer genoeg voor de iets landelijkere gebieden. Ik zweer al 3 jaar bij ADSL (Dommel), maar hier is dus nog steeds geen VDSL of ADSL2+ beschikbaar. Dat komt er ten vroegste volgend jaar in juli. Dus hier is qua snelheid Telenet wel de standaard vrees ik.
Omdat je bij wijze van spreke 3 km over de grens kan beschikken over 50/50 triple play glasvezel of 120mbit down "fibre power" (zeer misleidende naam daar het hier gewoon over coax internet gaat. Dit alles zonder datalimiten, die zijn hier in nederland toch al jaren bijna niet meer voorkomend.
ADSL 8 km, 8 Mbps download, 1 Mbps upload
SDSL 4 km, 2,3 Mbps download, 2,3 Mbps upload
ADSL2+ 6km, 25 Mbps download, 3,5 Mbps upload
ADSL2+ 6km, 25 Mbps download, 1,3 Mbps upload

Conclusie: drib83 speekt /niet/ de waarheid.
In Eindhoven heb je voor een schijntje 100mbit up- en download :P
Voor het gemak wordt natuurlijk weer vergeten dat je bij Telenet ALLE apparatuur voor niets krijgt, zijnde

- 1 wired switch voor splitsing telefonie - digitale TV - internet)
- 1 modem
- 1 wireless router
- Wireless USB sticks voor je vaste pc's (in mijn geval 2 stuks)
- 1 Harddiscrecorder (320 gig HD)
- 1 Dect- telefoonset
- 1 Versterker/splitter

Als aan iets van deze hardware iets kapot gaat, of ze zijn technisch verouderd, komt Telenet deze gratis vervangen. Als je de kostprijs van al die toestellen optelt en afschrijft over een termijn van een jaar of 4, dan zit je al gemakkelijk aan een 10€ per maand aan toestellen die je zelf niet moet aanschaffen.
Iets defect? Bellen en de dag erop plaatsen ze een nieuw toestel. Ok, ze zijn niet de goedkoopste, maar de service die je erbij krijgt is gewoon schitterend. Ik betaal dan ook met plezier 120€ per maand... (ifiber 100 combinatiepakket).

Bij telenet is 100mbit ook effectief 100mbit, itt veel andere waar je een 100mbit reclame krijgt en effectief maar 75mbit haalt...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 152769 op 18 november 2010 11:40]

Dat is bekend, maar daar hebben de belgen niks aan. Jammer voor ze, maar misschien dat ze ooit eens kijken naar hoe het over de grens is geregeld.

Wat internet(snelheid) betreft is nederland een van de gidslanden. Volgens mij zitten we wat betreft snelheid en beschikbaarheid in de top 3 van de wereld.
het is bij jullie misschien goedkoper in nederland; maar bij ons in belgie zit er dan tenminste ook iemand aan de andere kant van de lijn als je naar de support belt ...

er is een verschil tussen kwaliteit en kwantiteit...

Telenet is de enige kabelprovider; omdat ze hun monopolie hebben afgekocht; concurrentie is in vlaandere dus niet mogelijk (wat wettelijk dus eigenlijk verboden is door de EU)

maar op gebied van ADSL betalen wij echt niet zoveel meer als jullie; met dat verschil dat de klanttevredenheid hier wel hoger ligt dan in Nederland...
precies of we bellen elke dag naar de klantendienst :D
ik heb liever een snellere lijn dan een goedeklantendienst want daar merk je niets van , heb nog nooit de klantendienst moeten bellen ;-)

tenzij je echt zo een prutser bent dan zou ik gaan voor een betere klantendienst ;-)
Anoniem: 379651
@bogy18 november 2010 00:30
er is een verschil tussen kwaliteit en kwantiteit...
En er is ook een verschil tussen een klantenservice die je überhaupt niet hoeft te bellen en een die wel vriendelijk móet zijn omdat deze zo vaak wordt benaderd. ;)
met dat verschil dat de klanttevredenheid hier wel hoger ligt dan in Nederland...
Gebaseerd op... ?

Nee, begrijp mij niet verkeerd, ik zeg niet dat de klantenservice hier in Nederland zo goed is. Ik ben gewoon benieuwd waar het idee vandaan komt dat de klantenservice hier in Nederland pertinent slecht zou zijn.
offtopic:
Ik weet niet hoe vaak jij naar de klantenservice moet bellen,
maar hier in belgie zijn de lijnen over het algemeen net iets stabieler dan in .nl blijkbaar.
Dit is dan wel met de alombekende 36h disconnect niet bijgerekend.


Achja, dit is telenet. Die kunnen geen hoge upload geven, omdat hun netwerk het nu al wat moeilijk heeft, getuige hun "vrij" downloaden :).
bwa toch.... als je geen speciaal pakket aanneemt... dan zit je meestal goed gescheten met zulke belachelijke snelheden.. zelfs nu met Vdsl zuigt het nog steeds :/
Ik haal anders 99% van de beloofde 4.5 megabit upload op mijn vdsl2 abonnementje...
En ik zit nu niet bepaald dicht bij de verdeler

Trouwens, bij (denk ik) alle providers die niet telenet zijn zijn er hoge uploadsnelheden, zonder speciaal abonnement (belgacom levert dit ook)

Dommel en dergelijke leveren al jaren hogere upload dan bij bijvoorbeeld telenet.
op de site van telenet staat er anders gewoon 1Mb up voor comfort en 256Kb voor basicnet, dus de getallen die tweakers.net hier zet zijn gewoon fout

bron: http://telenet.be/1113/0/...igitale-tv-telefonie.html
Pardon? '...gewoon fout'? Het bericht klopt gewoon. Jij linkt naar de huidige snelheden |:( Als je nog aanvullend bewijs nodig hebt, check http://onlinesupport.tele...-comfortnet-xl-abonnement

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 17 november 2010 20:17]

ik had het ook over de huidige snelheden en blijkbaar staat er tegenstrijdige info op de site van telenet.
Wtf? Nu heeft een lage lijn gewoon meer upload (1,5) als mijn duurste (1,25) !?
Telenet gaat ervan uit dat je er ruim voldoende aan hebt voor normaal gebruik en dat de uploadbeperkingen het hosten/sharen wat tegengaan.

Niet dat het met torrents en zo wat uitmaakt maar goed, zal nog wel een legacy managementbeslissing zijn oid.
Weer typisch Telenet.
Met deze wijzigingen is ComfortNet XL sneller dan het duurdere ExpressNet XL.
Express mijn kl+ten ja.
Inderdaad. Ik heb de Diamondshake en dus betaal ik nu 4 euro per maand extra, voor enkel een extra 30 gig per maand. Ze zouden de snelheid van de Diamondshake ook beter ophogen om een verschil tussen beide pakketten te behouden.
Als nu de datalimiet ook nog eens onbeperkt was dan kunnen ze mij als klant toevoegen. Er is dan niets beter in belgie.
De snelheidsverhoging geldt niet enkel voor de triple-play abonnementen maar ook de "duo-play" (internet+telefonie of internet+digitale tv).
Zelf heb ik een SmartShake+ (internet+telefonie) en ik heb ook een mail ontvangen dat de snelheid verhoogd wordt.
Eigenlijk komt het er op neer dat elke Shake waarin een BasicNet XL- of ComfortNet XL internet-abonnement zit een snelheidsverhoging krijgt.
Ah, dan was ik verkeerd. Blijkbaar zijn de snelheden dan gewoon nog niet aangepast.
Uiteindelijk krijgen we toch meermaals per jaar een verbetering van Telenet. Niet zo lang geleden hadden we 10GB...

Ik kom nu ruimschoots toe met m''n 50GB, en nu wordt de snelheid nog opgetrokken tot 30Mbps! De upload is nu zelfs sneller dan n abo duurder :P

En degene die wat langer bij Telenet zijn, hebben de goldshake nog voor 50euro, incl Digitale TV & onbeperkt bellen binnen de daluren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee