'LG's Pad-tablet in eerste kwartaal verwacht'

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG zou in het eerste kwartaal van 2011 met een op het Android-besturingssysteem gebaseerde tablet komen. De LG Pad, zoals de tablet zou worden genoemd, krijgt een beeldscherm met een diagonaal van 8,9".

De LG Pad ging voorheen door het leven als de Optimus Pad en wordt sinds het begin van dit jaar ontwikkeld. Daarbij zou onder meer zijn gevraagd naar de mening van Amerikaanse en Europese gebruikers om de tablet op hun wensen af te stemmen. LG heeft dan ook hoge verwachtingen van de tablet. Volgens het bedrijf zou de beelddiagonaal van 8,9 inch de voordelen van de Samsung Galaxy Tab en Apples iPad combineren. Dat zijn vooralsnog de enige goed verkrijgbare tablets, met beelddiagonalen van respectievelijk 7 en 9,7 inch.

De aanstaande tablet van LG beschikt behalve over een 8,9"-breedbeeldscherm over een dualcore Tegra 2-processor op basis van de ARM Cortex A9-architectuur met een kloksnelheid van 1GHz. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de LG Pad getoond op de CES-technologiebeurs in Las Vegas, die begin januari plaatsvindt. Geruchten over een prijs zijn nog niet vernomen.

Door Willem de Moor

Redacteur

03-11-2010 • 16:44

43 Linkedin

Reacties (43)

43
42
21
0
0
14
Wijzig sortering
Zozo... een dual-core op een tablet?

Werd hoog tijd. Jammer/gelukkig van android. persoonlijk vindt ik het niet zo lekker werken op een tablet maar ieder zijn smaak.
Ben benieuwd nar de prijs i.i.g. en ook vooral verdere details volgens het plaatje. misschien toch geen iPad/MBA, maar deze.

[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 3 november 2010 16:49]

Welke android tablet ervaring heb jij dan al ?
Nog niet naar de Mediamarkt of Saturn geweest zeker ? Daar staat de Samsung Tab al eventjes.

Ik persoonlijk vind het vrij goed werken, zelfs beter dan ik had gedacht. Maar ik ben benieuwd hoeveel merken een goed scherm met snelle hardware en goed geconfigureerde Android gaan combineren voor een allround goed apparaat. Want een slecht touchscreen of een bloated Android mag nog op de beste specs lopen, het moet ook leuk zijn om te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Phuncz op 3 november 2010 17:57]

Dat meen je niet? Ik vind de iPad ervaring vele malen beter.
Good for you, en nu de relevantie met dit bericht of Phunc zijn post?
Ik vind mijn pc ervaring vele malen beter dan die van de ipad.
Anoniem: 95522
@Benne4 november 2010 12:45
daar ga je toch niet serieus op in? wij hier op de frontpage weten al JAAAAAAAAAREN dat Apple gebruikers gelijk (willen) hebben en voor geen enkel argument open staan en alles aan apple is beter dan op een ander systeem van half zo duur....
Er zijn al een bult tablets aangekondigd met deze dual-core.
Dit is zeker wel een mooie tablet, ben benieuwd naar de prijs. Al ben ik niet zo kapot van LG door slechte ervaringen. Maar hoor dat dit tegenwoordig beter is.

En afwachten wanneer het bericht komt dat Apple LG gaat aangeklagen net als bij Nexocial. Als ze dat aandurven in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door Civilian321 op 3 november 2010 16:54]

Dat zal vermoedelijk alleen gebeuren als LG 'm lPad og lgPad gaat noemen?
Yup. Apple kan wel een rechtzaak aangaan over het LGPad, maar het is nog steeds geen iPad. Een pad is gewoon een woord uit het woordenboek en daar kun je dus (over het algemeen) geen licentie/octrooi op zetten.
Aha,...... Zoiets als Windows ® ™ bedoel je. Ik snap ® ™ Je ® ™ Nu ® ™.

Alvorens je een antwoord ® ™ geeft: je bent gewaarschuwd ® ™
nieuws: Nederlandse nPad-fabrikant wijzigt naam tablet na druk Apple
Afgelopen zomer wilde Nexocial onder de naam nPad een op Windows 7 draaiende tablet op de markt brengen. Het zou daarmee een van de eerste concurrenten worden van de iPad. De firma heeft de tablet echter niet uitgebracht, omdat Apple deze zomer bezwaar maakte tegen de merknaam nPad, meldt Webwereld.

Nexocial durfde geen juridische strijd aan over de vraag of productnamen met het woord 'pad' daarin alleen aan Apple toebehoren. Er is nog geen nieuwe productnaam gekozen. Als gevolg van de druk vanuit Apple is ook de nPad-website al enige tijd uit de lucht.


Begrijp de keuze van Nexocial hier niet helemaal volgens mij. :/
Met dat verschil dat er hier 3 tekens voor het woor pad staat (2 letters + spatie) en het dus niet direct een variatie is op de naam van iPad. Pad op zich zal men zeer moeilijk kunnen beschermen.
Zonde. Ze hadden gewoon de naam moeten houden. nPad mag dan wel een associatie zijn van iPad, maar het IS het niet. Apple kan ze wel onder druk zetten, maar een juridische actie hadden ze er niet mee gehaald. Als het nu een Orange iPad was geweest, was het een ander verhaal. Net als Original Star ook eens door Converse is aangeklaagd over het feit dat ze een gelijkend logo hebben en de naam associaties opwekt. helaas verloren omdat de ster een niet gelicenseerd logo is.
Anoniem: 256386
3 november 2010 17:38
Die tegra 2 komt wel in meerdere tablet pc's. Dus zo speciaal is het niet. Ik noem op

Advent Vega
Point of View
toshiba folio 100
HannsG
E-Noa

En dat ze 1e kwartaal 2011 ermee komen, doen ook de meeste concurrenten.
Maar goed, google zou gingerbread half oktober presenteren. Tot nu toe niks gezien. En hoe later ze ermee komen hoe verder de planning opgeschoven wordt.
Maar uit dat rijtje is LG toch wel een van de weinige merken, naast Toshiba, waar de gemiddelde consument ook echt vertrouwen in heeft. Wellicht dat tweakers PoV kennen van hun videokaarten, maar ik zelf zou dan toch nog liever voor deze LG gaan.
Overigens zag ik in de mediamarkt een aantal tablets van verschillende formfactors, waaronder een van 8.9" en dat vond ik toch wel de meest ideale formfactor. Klein genoeg om in 1 hand te kunnen houden, groot genoeg om je PDF op te lezen. Ik kijk hier in elk geval wel naar uit.
Volgens mij gaat het maandag eindelijk gebeuren, ten minse als ik de geruchten moet geloven.

Edit:
@SF750: waar heb je het over, het gaat helemaal niet over Apple of het be/ontkennen van iets... Leuk dat de gemiddelde iPad eigenaar plezier heeft met ze iPad :) En nu? Lekker boeiend ;)

Het ging mij en diegene waar ik op reageer om de volgende Android versie, heeft niks met Apple te maken!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 4 november 2010 08:32]

Mnja.... in de tussentijd heeft de gemiddelde iPad gebruiker al een tijdje lol van z'n iPad. Er zullen heus wel een aantal 'iPad killers' komen maar waarom is het nou zo moeilijk toegeven dat de eerste zet door Apple is gedaan? Commercieel dan hé.
Het gaat over Gingerbread..
Ik zie niet in wat een Dualcore zal brengen, als Android nu eens echt niet op Multitasking is toegespitst. 'k Bedoel maar, Android notebooks zijn voor mij (vertaler/webontwikkelaar) ook al verloren kost want ik kan mijn woordenboek niet eens naast mijn tekst openhouden.

Lijkt me dat dualcore toch totale overkill is daar?
Misschien dat in toekomstige versies van Android nog wat wordt verbeterd op het gebied van multi-tasking. Maar momenteel denk ik ook dat je er niet erg veel aan hebt. Behalve natuurlijk dat achtergrondprocessen en actieve processen van elkaar kunnen worden gescheiden, maar dan zou simpelweg een snellere processor ook voldoen.
Multitasking is meer dan enkel twee tegelijk op het scherm tonen. Android en IOS blijven systemen die gericht zijn op kleine schermruimte en het hele OS is dan ook ingericht dat je uberhaupt maar 1 scherm tegelijk actief kunt hebben. Wil je twee applicaties naast elkaar op het scherm hebben dan zul je niet moeten zoeken naar opgeschaalde telefoon OS-en, maar neergeschaalde desktop OS-en.
Anoniem: 96523
3 november 2010 17:02
Huh? Eerder vandaag een artikel over een tablet van LG met Win7 met de volgende tekst:
Dat LG een tablet met Windows 7 gaat uitbrengen lijkt aannemelijk. De fabrikant noemde eerder Android-versie 2.2 ongeschikt en schrapte zijn plannen om een tablet met deze versie van Googles mobiele besturingssysteem uit te brengen.
en nu:
Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG zou in het eerste kwartaal van 2011 met een op het Android-besturingssysteem gebaseerde tablet komen.
Zijn er 2 verschillende bedrijven met de naam LG, of spreekt het bedrijf zichzelf tegen?

(ik heb het uiteraard over Android...)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 96523 op 3 november 2010 17:04]

In het eerste kwartaal van 2011 is er waarschijnlijk al een nieuwere versie van Android. En als dat niet het geval is zal LG dus even moeten wachten.
hmm, weer een tablet met een "afwijkend" formaat. de markt voor sleeves zal nog wat te verduren hebben, van 5" tot 10" moeten ze er wel een stuk of 4 verschillende maken...

welk nut heeft het om tussen de 7 en de 10" te gaan zitten?
Ze fabrikant produceert wat de klant vraagt. Kennelijk vinden sommigen 10" dus te groot en 7" te klein.
Zodat de verkoper altijd kan zeggen: Ik heb precies wat u zoekt, namelijk ....!

Wat ik bedoel is eigenlijk wat Japperrr ook zegt. De consument wil nou eenmaal precies hebben wat hij voor zich ziet in gedachte. Ook al is het niet praktischer.
Verkopers zeggen toch altij: "ik heb hem zelf ook". Maar ik ben het wel met je eens, marktdiversificatie is goed. Zo vind iedereen wat hij/zij willen. In theorie dan, want vaak schort er nog iets aan de producten die wel te krijgen zijn :)
Nee hoor, het is vrij duidelijk als je het vorige artikel leest. Android 2.2 is nog niet tablet klaar. LG wacht dus op versie 3.x welke naar alle waarschijnlijkheid betere tablet ondersteuning heeft.

/edit reactie op Door Terminal13, woensdag 3 november 2010 17:02

[Reactie gewijzigd door swtimmer op 3 november 2010 17:05]

mmm als je de standaard of voet als oplader oid er gratis bij krijgt is het meteen je fotolijstje / kookboek houder. Dat zou best aardig zijn. Ik weet nu nog steeds niet of de cradle van de Samsung Galaxy S echt op de markt is gekomen.
Ik wil een 12 inch tablet dat draait op Windows 7... tot dat er is, ga ik er geen aanschaffen. Of het er ooit gaat komen.... ik zou het niet weten.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 3 november 2010 18:28]

en DAAR nog een stuk of veel.

Ze zijn wel uitgevoerd met een uitklapbaar toetsenbord; k weet niet of dat bezwaarlijk is.

[Reactie gewijzigd door guapper op 3 november 2010 19:52]

Die bModo is vet. Goede kanshebber als de prijs goed is! Ik zie dat er ook een dock/standaard bij hoort. In combinatie met een compacte muis en tobo (of zo'n set met geïntegeerde trackpad) zou dit apparaat een laptop compleet kunnen vervangen, mits de performance voldoet natuurljik.

Dat toetsenbord moet er niet aan vast zitten. Dan wordt het gewoon een notebook. Ik wil echt een 12 inch (of nog groter) tablet hebben. Een van de te vervullen taken is het lezen van PDF-bestanden.

Maar ja, misschien moet ik dat even verklaren :)

Vaak moet ik dingen doen op de computer waarvoor extra informatie is vereist die in mijn geval vaak in PDF-bestanden te vinden is. (Vroeger waren dat boeken, maar PDF is goedkoper...) Die wil ik eigenlijk open houden naast de programma's die ik gebruik. De meeste mensen zouden gewoon een stapeltje readers op een tweede scherm gooien.

Mijn zichtvermogen is echter erg slecht en ik kan geen overzicht houden over een monitor die groter is dan 22 inch omdat mijn werkafstand beperkt is tot ongeveer 30cm. Het groter maken van de letters zorgt er niet voor dat ik mijn werkafstand kan vergroten.

Als er veel PDF's gelezen moeten worden dan is dat dus geen doen. Het is erg inspannend voor mij om op die manier tekst vanaf een monitor te lezen. "Vroeger" werkte ik veel met boeken naast de computer, en dat ging goed: ik kon dan gewoon een boek oppakken, achterover zitten en lezen wat ik lezen moest.

De oplossing om met een PDF hetzelfde te kunnen doen is een flink groot tablet met een scherm van (bijna) A4 ofzo.

Hiervoor hoef ik niet per se een Windows-tablet te hebben natuurljik, maar er zijn nog 2 andere taken die ik ervoor in gedachten heb, en die vereisen beiden een Windows-only programma.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 3 november 2010 22:14]

Volgens mij heeft de Ipad van Apple wel een ontzettend goed beeldscherm (kleuren, kijkhoek contrast en refresrate).

Heeft iemand al ervaringen met andere tablets die deze kwaliteit kunnen benaderen?

Welk type beeldscherm krijgt deze LG?
Dat weet niemand, maar aangezien LG de schermen van Apple als het goed is maakt, zal het me niet verbazen als de kwaliteit vergelijkbaar is... Enkel jammer dat ze geen SAMOLED schermen maken, dat had ik echt te vet gevonden!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee