Halo: Reach lekt uit

De nieuwste telg in Microsofts Halo-serie is vroegtijdig uitgelekt. Hackers zouden het voor elkaar gekregen hebben om een versleuteld recensie-exemplaar van de Xbox Live Marketplace te downloaden. Halo: Reach moet 14 september uitkomen.

Halo: Reach dook recentelijk op in de Live Marketplace voor een absurd hoog bedrag van 99.999 punten. Daarnaast was ook een speciale code nodig om de game mee te ontsleutelen. Microsoft had de game met deze beperkingen online gezet, zodat een aantal recensenten de game zouden kunnen downloaden.

Gebruikers van de website Game-Tuts zijn daarna aan de slag gegaan met het kraken van de beveiliging, en zouden de servers van Microsoft hebben weten te foppen. Inmiddels doen op verschillende sites zelfgemaakte screenhots en filmpjes van de aankomende game de ronde, wat hun claims aannemelijk maakt.

Microsoft zegt op de hoogte te zijn van de zaak en is bezig met een onderzoek. Het is niet de eerste keer dat een Halo-game vroegtijdig uitlekt, eerder waren Halo 2 en 3 ook al voor hun officiële release te downloaden. Halo:Reach moet op 14 september officieel uitkomen voor de Xbox 360. Naast de normale versie komt Microsoft ook met limited editions en een bundel.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

22-08-2010 • 12:32

85 Linkedin

Lees meer

Microsoft onderzoekt lekken Halo 4 Nieuws van 13 oktober 2012
Halo: Reach Video van 9 maart 2011
Halo: Reach - Noble Map Pack Tempest Video van 26 november 2010
Halo: Reach - Noble Map Pack Anchor 9 Video van 26 november 2010
Halo: Reach Video van 18 oktober 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo: Reach Video van 10 september 2010
Halo: Reach Video van 9 september 2010
Halo: Reach Video van 26 augustus 2010
Gamescom: Nieuwe beelden van Halo: Reach Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Halo: Reach Nieuws van 15 juni 2010

Reacties (85)

Wijzig sortering
Jammer dat er altijd mensen zijn die dit soort dingen moeten uithalen.
Vind het een beetje onprofessioneel van microsoft eerlijk gezegt, kunnen ze recesenten tegenwoordig niet meer gewoon een schijfje toe sturen?
Als recensent zeg ik : liever een code. Hoef je nergens meer op te wachten...
Hoef je niet te wachten op het downloaden dan?
Je zou al kunnen preloaden...
Ondertussen is maffia 2 al uitgelekt waarom is dat dan geen nieuws??
Een "lek" werkt vaak beter dan een persbericht. Veel media trappen daar nog steeds in. Er zijn zoveel "lekken", dat het onwaarschijnlijk is geworden. Maar tweakers publiceert ze zonder enig behoud.
Wel grappig om te zien hoe de fabrikanten de media in hun macht hebben.
Mafia 2 is uitgelekt zoals elk spel uitlekt. Hij wordt nu geleverd aan de winkeliers, en eentje daarvan zet hem online. Halo: Reach is uitgelekt omdat hij slecht beveiligd is door Microsoft..
Natuurlijk, maar er moet een balans zijn tussen gemak en veiligheid, die deze keer duidelijk te veel naar de ene kant overhelt.
Die schijfjes die iedere keer op internet te downloaden zijn pre-release bedoel je?

Dit zal in eerste instantie wel veiliger geleken hebben (nog steeds volgens mij want hij is nog niet te downloaden voor zover ik weet), want hij zal wel niet van de harddisk af na een andere xbox te kopieren zijn.

Bovendien scheelt het een hoop geld en gedoe om schijfjes te drukken en transporteren.
waarschijnlijk wel, dlc is wel vaker te downloaden dus deze zal ook wel snel te vinden zijn. moet je wel je jtaged xbox hebben...
Schijfjes kunnen ook 'kwijtraken'.
Gratis reclame voor de game. Zal MIcrosoft totaal niet erg vinden.
Tja, als alles naar digital downloads toe moet gaan, waarom dan nog een schijfje sturen.. naast het feit dat schijfjes natuurlijk ook makkelijk te rippen zijn..
Want? Alsof dit enig schade toebrengt aan MS? Zou me niet eens verbazen als ze dit expres mogenlijk maken als reclame stunt.
Als inderdaad klopt wat Mavamaarten hierboven zegt dan denk ik dat dit een enorme schadepost voor MS zal zijn. Hele dure reclamestunt.
Daarnaast is het een behoorlijke deuk in het imago van Microsoft, dat (vooral in het verleden) al moeite had met hebben we een goede naam als het op beveiliging aankomt.

Iedereen die serieus denkt dat gezegde 'There is no such thing as bad advertisement' waar is moet eens reality check ondergaan.

Dit is absoluut geen gecoordineerde marketingstunt van Microsoft.
Dit kan ook prima door de producent in scene zijn gezet voor meer en gratis publiciteit. Je kan vrij makkelijk de schuld op wie dan ook afschuiven maar het is natuurlijk pure stupiditeit om een dergelijke copy op de MarketPlace te zetten als je niet wil dat wie dan ook een poging kan doen om het te 'kraken'.
0Anoniem: 213604
@RadiusK22 augustus 2010 12:38
Jammer dat ze het niet even op een torrent zetten :-)
Dan zouden de 'hackers' iet sillegaal gedaan hebben. Nu echter hebbenz e iets gekocht op de Xbox Live Marketplace, en die software hebben ze voor eigen gebruik gekraakt, wat volgens de laatste aanpassing van de DMCA helemaal niet illegaal is.

Ik begrijp neit dat MS zo achterlijk kon zijn om de game zelf online te plaatsen: die 'bescherming' door er een te hoge prijs op te zetten is gewoonweg zielig, en de versleuteling... tja, dat werkt, maar om eht op de Intel manier te zeggen: "If brute force doesn't work, you're not usin enough of it", maw: alles kan gekraakt worden.


Dit was dan ook echt wel te voorzien, het lijkt wel alsof MS wou dat dit gebeurde... en ze hebben er nog goed aan verdiend ook: 99999 Ms punten lijken me, hoewel ik de prijs ervan niet ken, vrij veel te kosten.
denk je nu echt dat ze betaald hebben om die game te downloaden? lol
0Anoniem: 322441
@kiang23 augustus 2010 13:20
Je kunt ook natuurlijk als recensent de 99999 punten die je cadeau krijgt van MS om de game te kunnen downloaden spenderen aan andere games op de marketplace. :+
Staat er al op hoor, gisteren al :)
Jammer dat deze game niet op de pc verschijnt. Video ziet er toch wel goed uit :(
Precies dezelfde gedachte... heb een ps3 en ga echt niet extra een x-box kopen hiervoor. Vind het ook veel te lastig om een shooter op een controller te spelen. Zou graag de hele reeks voor de pc hebben, maar jammer genoeg niet verder dan deel 2 gekomen...

Echt zonde om dit niet te doen.

Kunnen ze niet na deze game de eerdere delen (fatsoenlijk dan wel) porten naar de pc zoals deel 2? En deze voor een nette prijs op de markt gooien? Gezien de games toch al een aantal jaar oud zijn, hoeven ze ook geen hoge prijzen te vragen, waardoor mensen eerder geneigd zullen zijn om te kopen.

Denk zelf dat het dan helaas alsnog uitmelken wordt mochten ze dit gaan doen...
De poort van Halo 2 was op zijn minst belabberd te noemen. Extreme kartelrandjes, en een ongeveer dezelfde performance als crysis, maar dan zonder de eyecandy.

Als ze het nou aanpakken net zoals deel 1, gewoon de poort laten doen door Gearbox. Het verleden bewijst dat een goede poort zeker mogelijk is. Half jaartje daarna Custom Edition releasen (een valhalla voor modders/mappers) en Bungie is weer helemaal in bij de modding community.
Hmmm, had ik geen last van, het spel zag er gewoon goed uit voor zijn tijd, zonder kartelrandjes & dergelijke, met goede framerates. Zal wel aan je systeem liggen.
Jammer dat deze game niet op de pc verschijnt. Video ziet er toch wel goed uit :(
De game is grafisch denk ik te min voor de PC.
Welke Shooter-liefhebbende-PC-gamer gaat nu voor een Non-HD-Shooter in 2010?
Het voordeel van de PC dat zij altijd (zullen) noemen is dat de PC grafisch superieur is aan de consoles, nietwaar?
Voor gameplay-only moet je immers een Wii hebben schreeuwen anderen.
Als een PC-versie van een game dan grafisch gelijk is aan de grafische kracht van een "verouderde" console dan is dat een doodsteek voor de PC-verkopen.
Vergeet niet dat een console meestal op een ninja-TV aangesloten is, terwijl een PC meestal op minder dan een meter van de speler staat (en dus kleiner is).

Ik was vroeger fervent PC gamer, maar sinds ik een PS3 heb, speel ik vrijwel niets meer op de PC (Behoudens Starcraft II, en straks Diablo III)
Ik vind het wel meevallen, heb nooit de hype rond halo begrepen (de pc versie van halo 1 toonde een ronduit slechte en repetatieve game), het zal ongetwijfeld minder opvallen op een hdtv en een berg bloom gebruik maar de graphics zien er minstens 4 jaar oud uit.
Uhm volgens mij kwam Halo Combat Evolved uit in 2001 voor de Xbox en in 2003 voor de PC. Toen wisten ze volgens mij nog niet echt wat een hdtv was? :P
Grappig dat ik Breaking Benjamin hoor. De zanger is best wel Xbox verslaafd en ik heb nog eens een keer met hem en wat fans multiplayer gedaan op Xbox LIVE.
Het nummer wat je hoort hoort bij de Reach soundtrack. Benjamin is vooral Halo verslaafd, en de band staat op de soundtrack van Halo 2 (Blow me away) en Halo Reach (Lights Out).
Blow me away was zelfs speciaal voor Halo geschreven. Lights Out naar mijn weten niet.
http://www.youtube.com/watch?v=JQWigtuAsOc
Klopt helemaal. Benjamin vind de campaign geweldig, alleen heeft hij het niet zo erg op de multiplayer. Hij speelde de multiplayer van Halo 3 wel vaak online tot dat COD4 uitkwam. Ik had hem zelfs een keer Oblivion zien doen 2 jaar terug. Wel geinig, in een interview zei hij al dat hij dat spel geniaal vondt. Ik had hem toen ook gevraagt of hij nog een soundtrack zou maken voor Halo 3, maar dat was hij helaas niet van plan.
Hij heeft een nummer in Halo 2 :)

http://www.youtube.com/watch?v=hbprnXlXJVY

[Reactie gewijzigd door magnifor op 22 augustus 2010 13:24]

Behoorlijk dom dan ook, als je het zo online zet kan je toch wel verwachten dat zeker bij een grote titel als Halo mensen aan de slag gaan om de beveiliging te omzeilen.
denk niet dat verwacht werd dat het ook zou lukken, stukje arrogantie van microsoft..
Als ik het lees heeft men zowel de betaalfunctie omzeilt (99.999 credits zullen ze er wel niet voor betaald hebben) en dan ook nog de beveiliging eraf.
In mijn wereld leest dit stukje als:

"X-box marketplace zo lek als een mandje en Microsoft stond erbij en keek ernaar".
Tsjah het vraagt natuurlijk om problemen maar misschien dacht microsoft/bungie wel door het alleen beschikbaar te maken op market het uitlekken juist te voorkomen. (Geen dvd'tjes per post opsturen).

Verder vind ik de game er goed uitzien, uit de video zie ik niet 123 veel single-player nadruk en dat vind ik toch jammer want ik hou niet van betalen voor online gaming.
De video laat erg veel Firefight zien, een soort Wave/Horde mode die je zowel over live, of over system link, of met je vrienden op de bank kunt spelen. Ik heb met een paar vrienden erg veel Firefight gedaan in ODST, met een paar xboxen, TV's en een hubje. Prima besteding van een paar avonden, en minder lag dan over Live.
Toch raar dat microsoft en een code en een bizar bedrag aan punten als beveiling heeft voor Reach. code zou in principe genoeg moeten zijn. beetje encryptie is niet de kraken.
Dit lijkt meer op een reclame ala: hacker betaalt 1000 euro om halo reach 2 weken eerder te kunnen spelen!
nah helemaal niet ze hebben op een manier (hoe ga ik niet uitleggen) de XCP van halo reach afgehaald. De XCP heeft bepaalde encryptie die niet zonder kennis gedecodeerd kan worden. Echter door kenners wel ... 't is namelijk niet "per" game encryptie maar meer de "container" die beveiligd is.. als je begrijpt wat ik bedoel. Als je1 XCP game kunt extracten kun je het met elk.

Wat ze omzeilt hebben is de download link beschikbaar te krijgen...
Is er nou niemand op het idee gekomen dat dit pure marketing is?!

Er is helemaal geen sprake van hackers, die "niet teveel zouden laten zien" van de game.

Dit is vreselijk slim van Microsoft en zal zeker meehelpen aan het succes van Reach.
Het internet staat er immers weer bol van, en er zijn weer heel summier beelden vrijgegeven. Slim slim slim................maar wel heel doorzichtig............
Genoeg mensen, als je de berichten boven je zou hebben gelezen.. ;)
Weet iemand welke muziek op de achtergrond draait? Vond ik nog beter dan de game .... :)
Zoals !gn!t!on hierboven al zegt: Breaking Benjamin!

Vette muziek voor een vet spel ( Evenals bij Halo 2 )
Ik heb even rondgekeken en blijkbaar is er een versie van dit Halo Reach-lek die te spelen is als je een speciale Xbox 360 hebt met speciale hacks (JTAG in plaats van de dvd-drive firmware hack).
Als dit een marketingstunt is pakt Microsoft het raar aan, en daarnaast wordt elk spel van tevoren wel gelekt, alleen dat het nu via de Marketplace is gebeurd is speciaal.
Klopt.

Je hebt een jtagged 360 nodig om dit te kunnen doen.
Daar zijn er niet zo heel veel van omdat het modden op hardware niveau is met solderen enzo. Niet zoals dvd firmware verandering.

En welke zool gaat nu halo spelen voor singleplayer.
Al moet ik zeggen dat de eerste 15 min die geleakt zijn al meer verhaal heeft uit de halo universum dan de complete trilogy. :P

En de mensen die zeggen dat alles het zelfde is hebben blijkbaar de beta niet gespeeld. Halo:Reach speelt totaal anders dan Halo 3.

Dat het spel op zijn voorganger lijkt qua art stijl is logisch toch, kom op het is de zelfde serie.

En jtagged 360 voor zover ik weet kunnen niet online dus dan ben je snel uitgespeeld op reach campaign is zo lang als dat van halo 3. Je kunt dan offline firefigt doen maar dat is in je eentje ook niet meer echt leuk na een maand want je vrienden zijn ook niet altijd beschikbaar.
Via Xlink kan je gewoon deze spelen ;)
Hahaha helemaal vergeten.
Maar hoe druk zou het daar wel niet zijn 20 man of voor Reach nu.

Op live heb je gelijks met 200k mensen op een spel.
Gisteravond zaten er 230k mensen op cod mw 2.
ruik ik publiciteitsstunt? :|
100% wat ik ook dacht!

MS "lekt" weer eens iets. En dan van een spel als HALO... jaa... volgens mij is dit gewoon opzet

[Reactie gewijzigd door 90710 op 22 augustus 2010 13:20]

Het kan zo maar waar zijn: halo 3 is uitgelekt, halo 3 ODST is uitgelekt en nu Halo Reach weer. COD is niet in het nieuws geweest met uitgelekte delen. en ik ken niet veel andere spellen die ook uitgelekt zijn de laatste jaren.
nieuw truukje van microsoft?
Waarom "lekt" er dan nooit eens iemand dat hij door MS betaald werd om een game te lekken? Als we toch bezig zijn. :P

Daarnaast zou je je kunnen afvragen wat voor voordeel Microsoft heeft bij het per ongeluk expres laten verspreiden van een gekraakte versie. Nee, geen "gratis reclame", want dat kost ze gewoon betalende gebruikers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee