Door Jurian Ubachs

Redacteur

Gamescom Preview: Halo: Reach

Spartans

Halo: Reach zal voor veel Xbox 360-gamers een bijzondere game worden. Niet omdat het spel wel of geen goede game wordt, maar omdat Halo: Reach het laatste spel wordt dat Halo-ontwikkelaar Bungie voor Microsoft zal maken. De studio is overgenomen door Activision Blizzard en zal hierna projecten voor Activision gaan doen. Met Halo: Reach wordt de Halo-franchise, in elk geval zoals we die nu kennen, dus afgesloten.

Getest op: Xbox 360 (exclusieve titel)

Zoals we al eerder meldden, speelt het verhaal van Halo:Reach zich kort voor de gebeurtenissen uit de Halo-trilogie af. Het verhaal is echter niet direct gekoppeld aan dat van de Halo-trilogie en Halo: ODST. Het spel speelt zich, ondanks zijn 'status aparte', wel af in hetzelfde universum en binnen dezelfde verhaallijn.

De speler is dit keer geen 'lone wolf', maar opereert in een team van Spartan-soldaten, dezelfde klasse waar ook de bekende Master Chief toe behoort. Ten tijde van de eerste Halo-game waren de Spartans al zo goed als uitgestorven, maar in Halo: Reach is dat dus nog niet het geval.

*Missies

De speler neemt de rol aan van Noble 6, een jonge soldaat in een team dat verder vooral bestaat uit geharde veteranen. Noble en zijn team zijn medeverantwoordelijk voor de verdediging van de planeet Reach, een leefbare planeet zoals de aarde, maar wel een van de laatste menselijke kolonies die nog niet is vernietigd tijdens de oorlog tussen het United Nations Space Command en de Covenant. Reach zal echter ook vallen, weten we al door eerdere Halo-verhalen, zowel in games als in boeken. Voorafgaand aan de massale aanval van de Covenant op Reach had het UNSC echter allerlei plannen om de Covenant aan te vallen. Vermoedelijk zal de singleplayer van Halo: Reach over deze missies gaan.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Halo: Reach Video van 9 maart 2011
Halo: Reach Video van 15 februari 2011
Halo: Reach - Noble Map Pack Tempest Video van 26 november 2010
Halo: Reach - Noble Map Pack Anchor 9 Video van 26 november 2010
Halo: Reach Video van 18 oktober 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo: Reach Video van 10 september 2010
Halo: Reach Video van 9 september 2010
Halo: Reach lekt uit Nieuws van 22 augustus 2010
Gamescom: Nieuwe beelden van Halo: Reach Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Halo: Reach Nieuws van 15 juni 2010

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee