Dual-e-reader Entourage Edge nu in Nederland te koop - update

De Entourage Edge, een e-reader die tevens als Android-tablet fungeert, is verkrijgbaar in Nederland. Het bedrijf Ndigo Business gaat het apparaat distribueren. Eerder was de Edge alleen in de Verenigde Staten en Canada verkrijgbaar.

De op Android gebaseerde e-reader heeft een e-ink-scherm om e-books mee te kunnen lezen. Daarnaast is er een tweede scherm aanwezig waarop Entourage zijn eigen Android-interface heeft geïnstalleerd. Ndigo Business wil de Edge vooral aan klanten in het bedrijfsleven of aan scholen verkopen, zo meldt Android Planet. Er zouden al veel pre-orders bij de distributeur zijn geplaatst.

De e-readersoftware en de Android-interface zijn met elkaar verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld notities die op het e-ink-scherm zijn gemaakt aan de 'tabletkant' van de Edge worden opgeslagen. Ook is het mogelijk om met de Android-tablet boeken te downloaden, waarna deze op het e-ink-scherm kunnen worden weergegeven en kunnen afbeeldingen op het e-ink-scherm naar het tabletscherm worden gesleept.

Maker Entourage bracht de Edge al in maart in de Verenigde Staten en Canada op de markt. Het apparaat wordt daar voor een prijs van 539 dollar verkocht. De Edge gaat hier rond de 600 euro kosten.

Update, 15:09: de prijsstelling van ongeveer 500 euro blijkt te optimistisch te zijn ingeschat. Android Planet en de overige door ons geraadpleegde bronnen maken inmiddels alle melding van een prijs die ruim honderd euro hoger ligt.

Door RoD

Admin Mobile

09-07-2010 • 10:17

57 Linkedin

Reacties (57)

57
56
41
0
0
0
Wijzig sortering
Wat een lomp ding. Die randen zijn echt te dik hoor.
Verder leuk apparaat.
Nogaltijd dunner dan een gemiddeld boek hoor :)
Idd de boeken die ik soms meeneem naar school zijn echt soms wel 6-8cm dik.. En vaak moet je er meerdere mee. Heb wel eens zo'n e-reader geprobeerd... Ik blijf bij boeken. Voordeel is wel het zoeken naar woorden in een boek!
Heet toch niet voor niks de Entourage edge is dat niet rand in het Nederlands?
Ik kan je zeggen, als iPad gebruiker althans, dat je tamelijk wat rand nodig hebt als je een touchscreen vast wil houden zonder het scherm te raken.

Maar lelijk is het idd wel.

[Reactie gewijzigd door jjkewl op 9 juli 2010 11:04]

Als eerste moet ik zeggen dat ik het een vrij lomp apparaat vind. Een compacte e-reader met een kladblok doet het werk voor mij ook wel en neemt minder ruimte in beslag. Maar dat even terzijde.

Als je op hun site http://www.entourageedge.com kijkt en goed oplet zie je de prijs van $ 399,-- naar $ 539,-- verspringen omdat je uit de EU kijkt. Slordig.
Ben het met je eens, het ziet er beetje lomp uit, idee is goed, maar het lijkt alsof de uitwerking niet helemaal goed is. Maar aan de andere kant zou ik niet veel durven te zeggen, als het een heel erg gebruiksvriendelijk apparaat is en makkelijk in gebruik, dan heb ze toch echt een concurrentie voordeel.

Dat is wel heel slordig ja, dat hadden ze beter moeten opvangen, maar ja, ze boren nieuwe en bestaanden markten aan via Export, en ik begrijp dat het 'goed' duurder moet (transport, invoerheffingen, en nog meer kosten) maar dat moet dan wel op een juiste manier gecommuniceerd worden, en niet met een duidelijk prijsverschil met de USA $399 en EU 500euro. Groot verschil!

Yo! Die gast op minuut 3:00 heeft wenkbrauwen, jeetje! Hehe :)

[Reactie gewijzigd door EN-IS op 9 juli 2010 13:16]

Als je de site via een USA proxy via http://proxy.org/ bekijkt is de prijs $499 en niet $399 of krijgen proxies weer een andere prijs te zien :p

[Reactie gewijzigd door Tha_TE op 9 juli 2010 10:31]

En de amerikaanseprijs is meestal ex-btw toch? 8)7
en daarnaast is een verschil van $40 niet echt groot te noemen... in de EU is alles duurder :p
OT:
ziet er wel aardig uit! maar ben benieuwd naar het gewicht.

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 9 juli 2010 13:43]

U bent verkeerd, de prijs verspringt enkel van $499 naar $539 omdat er een andere kleur dan midnight blue selecteert, niet omdat je vanuit de EU kijkt.
Ik zie hem van 499 naar 539 verspringen hoor.
Hij is wat dik maar verder, uiteraard is de prijs in euro's nog te hoog, zeker in vergelijking met de dollarprijs.
Wat wel een nadeel is, is dat je niet de volledige Android Market tot je beschikking hebt op dit apparaat, maar een 'afgeslankte' versie die door Entourage zelf wordt verzorgd. Dat zorgde er voor dat het apparaat van mijn wishlist af is gevallen.
Anoniem: 46304
@fub9 juli 2010 13:44
Kun je er dan geen losse apps op instelleren? Dat zou ik wel een dealbreaker vinden.
Dit moet normaal kunnen, maar je kan dat niet automatisch doen via de market. Je moet het bestand downloaden en dan op je Edge zetten.
Het is dus niet een "with google tm" apparaat.....
Qua vormgeving is entoure edge minder mooi dan de Kno, die ook interessant is qua mogelijkheden.

Dit zijn innovaties die lesboeken een stuk dynamischer kunnen maken met video's, infographics en andere multimedia uitingen.
Tja heel ander concept, er zit hier niet voor niks een e-ink scherm in... Batterij zal dan ook langer mee gaan denk ik ;)
Plus als je de Entourage al lomp vindt, dan is de Kno dat zeker :+
Heeft iemand al ervaring met dit apparaat? Wat ik graag wil weten is hoe snel hij reageert op het schrijven en tekenen met de stylus? Uit het filmpje is dit moeilijk op te maken. Het enige wat ik zie is die vrouw die een vierkantje tekent en de reactie van de Edge lijkt erg laag (langzaam) te zijn. Bij het schrijven van tekst hebben ze de camera zo opgesteld dat je het net niet ziet. Iemand?
Dat langzame komt omdat het op een e-ink scherm is, en dat dus gerefreshed moet worden, wat niet echt snel gaat.
Mooi apparaat, kan concurreren met de Ipad!

van de manier van reclame maken heeft Apple dan weer niets te vrezen ;)
Bovendien is het een heel ander soort tablet. Veel mensen vinden dit ding te lomp denk ik, bovendien verliest het apparaat het op beide fronten een beetje... e-readers als de Kindle zijn al vele malen populairder en handzamer, tablets als de iPad vliegen de deur uit. Dit halen ze voorlopig echt niet meer in. Me dunkt dat het scherm ook nog niet zo goed is als de concurrentie.
Aan het reclamefilmpje te zien is ie straks via "telsell" te koop.
Hoe hebben we ooit kunnen leven zonder dit apparaat.
Hij is ook nog te gebruiken als onderzettter, waren ze nog vergeten te vermelden.
:)

[Reactie gewijzigd door Aerophobia1 op 9 juli 2010 10:26]

"This changes everything" (again?) De reclame is gewoon té Amerikaans voor woorden... ik wordt echt een beetje misselijk van die voice-over! Of wat dacht je van "Everybody needs an Edge!"... bweegh! Maarja, als die Yanken hier voor smelten dan hebben ze hun doel bereikt.

Verder zie ik wel de mogelijkheden in van deze technologie, maar zoals ik het zag was de hardware aan de magere kant. Kijk maar eens hoe stotterig de popup een fade-in maakt wanneer een aanschaf gedaan wordt. Of wanneer ze probeert te scrollen, eerst heb je al een vertraging van ~500ms, en de pagina beweegt niet synchroon met je vinger.

Ik snap alleen niet waarom dat apparaat zo dik is. Want over krachtige hardware beschikt -ie niet. Als een telefoon het al kan met -11mm, waarom is dit ding dan makkelijk 3-4 cm???
Het eerste apparaat wat je vinger 1:1 kan bewegen op het scherm ben ik nog niet tegen gekomen! Heb veel smartphones (stuk of 8 ) al gehad en een iPod, en ook op me werkgever ze iPad is het niet 1:1!

Oke nu verwacht ik ook niet dat er 0ms vertraging in zit maar 20/30ms is vergelijkbaar met je muis dacht ik dus dat is denk de snelst haalbare tijd! Daarbij zal de hardware ook niet helemaal geweldig zijn anders hadden ze daar wat over gezegd ;)

Waarom moet ie maar 1cm dik zijn? Noem het nut is van zo plat mogelijk zijn? Wat dikker houd misschien wel veel lekkerder vast! Een telefoon die je in je zak stopt is lekker als die rond de 1CM dik is (niet veel dikker, maar ook niet veel dunner)... Maar dit past prima in je tas al was die 5/6CM dik!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 juli 2010 12:17]

Het nut van een dun apparaat... uhm... als dat dunne apparaat hetzelfde zou kunnen dan is er altijd nut natuurlijk. Ja een dik apparaat past in een tas, waarom dan niet meteen je hele tas vullen met 1 dik apparaat!? Dunner = veel meer ruimte-besparing, vaak lichter, beter te "handlen", kortom practischer. Juist bij iets als een tablet wil je dat het practische de overhand heeft ipv een apparaat wat werkelijk alle aansluitingen en toeters en bellen heeft die ze erin kunnen proppen. Vind ik dan.
Waarom 'ie zo dik is: Deels berust het ding op 'verouderde' technologie, nieuwere varianten van dezelfde onderdelen zijn vaak verkrijgbaar. Een Marvell PXA is immers vrij 'oud', de meeste tablet-concurrenten proberen deze tijden er een Armada in te stoppen lijkt me.

Maar ja, die nieuwe technologie is vaak nog niet volledig getest (is nog in alpha / beta status), en de 'oudere' meuk is bewezen technologie. Vermoedelijk zal het bedrijfje hierachter tussen nu en december wel een keer met een update komen, met daarin een nieuwere Marvell.
Dat was ook wat ik dacht toen ik het filmpje zag, wat een poepreclame zeg, hoe verwachten ze dáármee hun product te verkopen?
Overigens moet ik zeggen dat ik een prijs van 500 piek voor een dergelijk apparaat helemaal niet verkeerd vind, hij is mij inderdaad wat lomp, en de meerwaarde van het dubbele scherm blijft voor mij een beetje twijfelachtig, maar de gemiddelde e-reader met touchscreen kost al gauw net zoveel of marginaal minder.
Anoniem: 180506
@Aerophobia19 juli 2010 11:02
Ja, ik realiseerde me na dit reclamefilmpje ook pas hoe leeg mijn leven eigenlijk is zonder zo'n Edge! ;)

Ontopic: Toch laten ze de verschillende mogelijkheden wel duidelijk zien.

Om nog even terug te komen op hun manier van reclame-maken. Op de site van Entourage las ik nog een leuke: Door deze Edge te gebruiken voor het lezen van boeken spaar je het leven van bomen omdat die niet meer tot papier hoeven verwerkt te worden.

Amerikanen & marketing = ongenuanceerd je product aanprijzen op zo'n manier dat een nuchtere Nederlander zoiets heeft van: wie trapt hier nu nog in? Wellicht dat dat ook verklaart waarom ze regelmatig claims krijgen (als blijkt dat het product ook nog andere 'bijwerkingen' heeft) O-)

Conclusie: In die zin zijn Amerikanen gewoon compleet anders dan Nederlanders. Ik prik er snel doorheen, zie er de humor wel van in en vind dat het ook z'n charmes heeft.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 180506 op 9 juli 2010 11:04]

Die randen lijken me juist wel prettig om op te steunen of om het apparaat bij vast te houden. Boeken hebben ook niet voor niets een marge. Omdat het display zelf geen marges heeft (het zou zonde zijn om dat pixelmatig op te lossen) vind ik dit goed opgelost. Ik vind ook dat het er estetisch gezien niet perfect uit ziet maar het lijkt me zeker wel praktisch.
Leuk apparaat. Ik denk dat de batterijduur voornamelijk afhankelijk is van welk van de twee schermen je gebruikt. Een e-ink scherm verbruikt alleen energie voor het opbouwen van het scherm, daarna niet meer. Leuk idee om content zoals video aan een stuk in een ebook te kunnen koppelen. Dat lijkt mij tijdens een opleiding inderdaad meerwaarde.

Het concept is in elk geval prima en de prijs is zeker ook OK.
Anoniem: 238498
9 juli 2010 11:22
ken er niks aan doen maar vind hem leuk :)
Lekker een boek lezen, daarnaast een fimpje aan en wat krabbelen.

Die gaat op de wishlist :9~

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee