Velocity Micro kondigt drie tablets aan

De Amerikaanse hardwarefabrikant Velocity Micro heeft drie op Android gebaseerde tablets aangekondigd. De meest eenvoudige versies komen tevens als eerste op de markt. Allereerst komt het bedrijf met een e-reader en een kindertablet.

De twee apparaten die Velocity Micro als eerste introduceert, zijn de Cruz Reader en de Crus StoryPad. Eerstgenoemde is een e-reader, die is voorzien van een kleuren-touchscreen met een beeldschermdiagonaal van 7" en een resolutie van 800x600 pixels. De e-reader heeft Google Android als besturingssysteem en heeft naast de e-reader-applicatie een aantal standaard ingebouwde toepassingen die met apps uit de Cruz Market kunnen worden uitgebreid. De tablet heeft een stand-by-tijd van 24 uur en een gebruikstijd van 10 uur. Vanaf augustus moet de Cruz Reader 199 dollar gaan kosten.

De voor kinderen educatieve Cruz StoryPad is eveneens voorzien van een 4:3-kleurenbeeldscherm van 800x600 pixels en heeft een vereenvoudigde interface. De behuizing is verstevigd om een eventuele valpartij te kunnen overleven en de applicaties, waaronder een e-book-applicatie, zijn kindvriendelijk. De StoryPad kost 149 dollar en is vanaf augustus verkrijgbaar.

De tablet uit de Cruz-serie, simpelweg de Cruz Tablet geheten, verschijnt pas vanaf 1 september op de markt. Het 7"-beeldscherm heeft een 16:9-beeldverhouding en 800x480 beeldpunten, en is voorzien van een capacitief multitouchscherm. Tevens wijkt de wifi-verbinding af die van de andere twee apparaten. De Cruz Tablet beschikt over n-connectiviteit, waar de andere twee het met b/g moeten doen. Alle drie de tablets uit de Cruz-serie hebben naast het ingebouwde geheugen een slot voor sd-kaarten. De Cruz Tablet moet 299 dollar gaan kosten.

Cruz Tablet Cruz Reader

Door Willem de Moor

Redacteur

15-07-2010 • 11:37

44 Linkedin

Lees meer

Reacties (44)

44
42
30
0
0
0
Wijzig sortering
De prijs is leuk, maar van alledrie de modellen toch wel wat lage resolute. En die vieze dikke rand, erg jammer.

Maar, goed te zien dat een betaalbare tablet ook gewoon bestaat ;)
Ja, want je wil het ding natuurlijk niet kunnen vasthouden zonder dat je duim/vingers het scherm aanraken.
Mja, dan nog is de rand erg dik.

De iPad heeft ook een vrij forse rand (zodat je niet met je vingers op het scherm zit) en oogt toch een behoorlijk stuk eleganter dan deze tablets. Volgens mij puur omdat de randen van deze tablets veel breder zijn dan nodig (tenminste, dat maak ik op uit de foto's).

[Reactie gewijzigd door Zoop op 15 juli 2010 12:08]

De iPad is ook een stuk groter (10.1 inch v 7 inch). Moeilijk te zeggen hoe dik de rand echt is.
inderdaad, hier zit toch werkelijk niemand op te wachten?
Zit al in:
- iPhone / iPod Touch
- iPad
- eReader
- Blackberry
- Android toestel

De nieuwe iPhone heeft zelfs een hogere resolutie!
Een iPod Touch is goedkoper!

Kan me niet voorstellen dat dat wat wordt, dan kunnen ze veel beter 10" makenmet minimaal 1024x600 en liever hoger, dan heeft de iPad concurrentie.
zo dus niet.
succes ermee :)
sterker nog dit apparaat heeft op dit prijssegment helemaal geen concurrentie van de Ipad ;)

En of het wat wordt zal de tijd wel uitwijzen, persoonlijk denk ikzelf dat er wel een markt ik voor kleinere apparaten die als ebook kunnen fungeren zonder een groter/logger ding mee te nemen... Om niet te spreken over de prijs (de helft tot een derde van de dure alternatief)...
Ik wil mijn ebook op arm-afstand gemakkelijk zonder inspanning kunnen lezen, daarvoor heb ik geen ultra-hoge resolutie nodig waarbij ik vervolgens een vergrootglas nodig heb om lekker te kunnen lezen...

Ik snap dat er mensen zijn die gewoon accepteren als hun verteld wordt wat ze willen en nodig hebben, maar gelukkig is de markt vandaag zo dat ook diegenen die iets anders willen dan wat er voor hun besloten is ook aanbod-mogelijkheden zijn ;)

[Reactie gewijzigd door TIGER79 op 15 juli 2010 13:49]

Uhm, spreek voor jezelf?

Ik heb een Android toestel, en ik zou graag een op android gebaseerde tablet hebben.
Ik wil me niet in allerlei bochten wringen om mijn eigen content op een apparaat te krijgen (Apple handhelds + FreeBSD, veel plezier).
Ik hoop dat het in de markt zetten van 'gewone' tablets als e-readers niet uit de hand loopt, veel minder gespecialiseerde mensen zullen hier door in de war raken!
Inderdaad, voor zover ik kan zien is het enige dat dit een "e-reader" zou maken, het feit dat er een ebooks applicatie op staat... Volgens diezelfde redenatie kunnen ze GoogleTV straks ook als e-reader gaan verkopen! (Een antieke PC trouwens ook)

Ik zou het op prijs stellen als de term e-reader gereserveerd werd voor apparaten met als enige functie het lezen van boeken. Anders kunnen we alles waar letters op staan ook wel boeken gaan noemen. Je kunt ze immers lezen!
Anoniem: 46304
@corani15 juli 2010 12:17
Waarom niet? Ik wil best een tablet hebben en wil hem voornamelijk gebruiken om boeken en strips op te lezen. Die e-ink dingen zijn ongeschikt voor strips en onhandig om in bed te lezen (hebben achtergrondlicht nodig), dan liever een meer algemeen apparaat waar ik ook software op kan zetten om andere formaten te lezen.
Dat is geen e-reader... Dat is gewoon een tablet. Noem het dan ook gewoon zo. Iedere tablet kan gebruikt worden om boeken te lezen.
Een onderzoek heeft uitgewezen dat lezen in bed met een Ipad niet goed was voor je slaap. Het ding zendt zoveel licht uit dat je lichaam denkt dat het nog dag is dus je lichaam bereidt zich niet voor om te gaan slapen.
Anoniem: 196662
@Dymse15 juli 2010 14:01
En onderzoek heeft al lang getoond dat je sowieso jezelf een groot plezier dat om 's avonds een zacht light in de kamer te houden bij het tv kijken of ander scherm.
Net zoals de gsm zeker? De naam e-reader geeft alleen maar aan wat de hoofdfunctie is van het apparaat.
Cruz market?

Betekent dat dat je niet uit de normale android market kan installeren?

Mij lijkt zoiets wel wat, ik gebruik mijn laptop amper sinds ik een hero heb, die slinger ik alleen aan met foto bekijken/bewerken of wanneer ik veel en vaak tekst moet invoeren. En uiteraard Farm Frenzy op een groter scherm is ook altijd leuk. :p
Dat zou wel vreemd zijn. Over het algemeen zie je zoiets enkel bij tablets die geen recente android versie hebben waar de market in zit. Misschien is het een extra market waar ze zelf nog wat meer mee kunnen verdienen.
Nee, Google laat alleen telefoons toe in de market. Dus al heb je Froyo op je tablet, de Android market is niet beschikbaar.
De resolutie van het scherm is zeker laag, opvallen ook is de standbytijd van 24 uur..... maar wel een gebruikstijd van 10 uur.
Automatisch ga je het toch vergelijken met de ipad, en die kan ik een week standby laten (of zelfs langer)
Anoniem: 46304
@j0ram15 juli 2010 12:19
Nou en? Of dat nuttig is hangt van je gebruik af. Als dat voornamelijk thuis of op het werk is kun je vaak genoeg laden, en als ie via een standaard USB stekker oplaadt kan dat ook wel via de sigarettenaansteker aansluiting in de auto.
Sorry hoor, ik ben normaal helemaal niet zo kritisch op accuduur omdat ik ook overal wel kan laden, maar een standby tijd van 24 uur? Dat betekent dus dat als je het ding volledig op laadt, in je koffer gooit en op vakantie gaat, een dag later er uit pakt om even wat op te zoeken, hij LEEG is, dat slaat helemaal nergens op. Vooral niet omdat hij het wel 10 uur in bedrijf uit zou houden, dat betekent dat dit systeem dus werkelijk helemaal niks doet om energie te besparen in standby, het is waarschijnlijk puur het scherm dat uit staat waardoor hij langer mee gaat.
In contrast daarop, mijn hero die het geen 10 uur in vol bedrijf vol houdt, houdt het wel een dag of 3 uit in standby terwijl hij ook gewoon in de achtergrond met gmail loopt te syncen en een verbinding met het 3G netwerk onderhoudt.

edit: het zou me trouwens niks verbazen als er ergens een typefout overgenomen is en het eigenlijk 240 uur standby is, dat klinkt me een stuk normaler in de oren. Helaas kan ik momenteel het youtube filmpje er van niet bekijken...

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 15 juli 2010 16:45]

Leuke instapprijzen, ik verwacht dat mede door modellen als deze we in de toekomst een ware tablet-hype zullen zien. Niet iedereen heeft 400-600€ over voor een tablet van een gevestigd merk, maar betaalbare tablets als deze zullen de tablet ook populair maken onder de consumenten met een iets mindere interesse voor voor techniek. Immers; wie wil niet 's avonds in bed nog even de lui snel de mail checken, een paar youtube filmpjes kijken en wat muziek afspelen?
Met die resolutie is het net een foto frame. Wel half de prijs van een ipad en ondersteuning voor sd-kaartjes en flash? voor de pad versie. Ben benieuws wat uit komt tot de kerst en dan kijk ik wel weer. Meer pads van verschillende bedrijven is goed hoop ik. Met netbook zie je ook door de bomen het bos niet, maar daar is het besluit heel eenvoudig; niets voor mij.
Toen ik het eerste woord van de titel las dacht ik meteen aan Terminal Velocity :)
Anoniem: 34095
15 juli 2010 11:55
Een vaag besluit om er dan 3 te maken, dan moet je gaan kiezen, uiteindelijk zal men dan voor de tablet versie gaan die geeft best of both worlds.

Maar goed er zijn compromissen gemaakt - want het moet (natuurlijk) goedkoper dan een iPad, maar een kleiner scherm en we moeten nog maar zien hoe het performed.

Als ik kijk naar de iPad - dan vind ik dit toch de minimale grootte voor een scherm/tablet.
wat een nutteloze dingen weer...
lage reso en android ipv windows

word toch echt eens tijd dat microsoft wat gaat doen om windows tablets de markt op de gooien met goede specs.
de techniek is oud waarom duurd het allemaal zo lang...
Anoniem: 19339
@zokiz15 juli 2010 11:44
Fanboy alert? Alsof de iPad optimaal is. Het is een stap in de goede richting door af te wijken van klakkeloos Windows op een laptop-zonder-toetsenbord te knallen, maar het is zeker niet het summum op tablet-gebied.

Maakt me niet uit of het kopieren lukt of niet, als er maar concurrentie komt, dat is goed voor de markt. :)
Het is volgens mij het enige tablet met 1024x768, multi-touch, 3G/wifi etc, met een fatsoenlijke levensduur en daarmee een weergaloze interface.
Oftewel: ik denk dat er zonder iPad niets een tablets verkocht zouden worden.

Touch apparaten zijn in het verleden al vaker geproduceerd en tot dat de iPad er kwam is er geen mens die het wilde hebben.

Kortom: door het afstemmen van de software op de hardware heeft Apple weer voor een succesvol product gezorgd wat de rest wil na-apen.
Dat gaat niet werken met 7" naar mijn idee :)
Waarom zou dat met 7" niet werken? Notabene apple zelf laat zien dat dat wel kan. De iphone4 heeft immers zelfs iets betere hardware dan de ipad en een resolutie van 960x640 op 3,5".
Mij lijkt een tablet van 7" eigenlijk ideaal, de ipad is naar mijn idee net wat te groot om bv comfortabel in bed van te lezen.
Anoniem: 196662
@OpenMinded15 juli 2010 13:57
Wordt toch wakker. Er worden al jaren tablets met aangepaste GUI verkocht zoals HP's touchsmarts.
Al jaren hier en daar een paar aan zakelijke gebruikers, niet miljoenen aan gewone consumenten zoals nu met de iPad.
Anoniem: 196662
@Vizzie15 juli 2010 15:40
En als je rondleest zie je dat gewone consumenten ook helemaal niet zo'n interesse in een iPad hebben. Net zozeer ze het niet voor deze apparaten zullen hebben of voor hp tablets of archos tablets of ...

Een echte e-reader aan goede prijs, simpele besturing en die enkel boeken doet lezen op e-ink. Dat is de enige e-reader waar je iedereen warm voor zal krijgen.
Kijk bijvoorbeeld naar de Amazon Kindle die iPad tot het niets verdrijft. Heeft veel meer gebruikers. Wanneer een boek als boek en e-boek verschijnt, is zelfs al 1/3 van de verkopen het e-boek bij Amazon.

De brede markt heeft geen zin in smartphones, mid's, netbooks of alle andere onzin tussen een notebook/desktop en hun simpele gsm. Dus een e-reader ipv tablet volstaat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 196662 op 15 juli 2010 15:41]

De enige die wakker moet worden ben jij zelf.
Wat roep je nou voor onzin van gewone consumenten geen interesse hebben in de iPad. er zijn al miljoenen iPad verkocht. Dus jij meent dat dat alleen maar zgn. Apple lovers zjin?

Begrijp me niet verkeerd, de iPad is verre van perfect, maar perfecte producten bestaan nou eenmaal niet. Maar voor mijn eisen is hij verdomd dicht in de buurt van perfect. Dus ga ik er een kopen. Maar probeer niet alles af te kraken omdat je Steve Jobs niet mag.

Of je het nu wilt geloven of niet, Apple heeft het vermogen om een markt te creëren die er eerder nauwelijks was. Tot januari had ik niet het verlangen een tablet te hebben waarmee ik op de bank kan internetten. Nadat Apple de iPad introduceerde, kwamen veel mensen erachter dat zo'n tablet toch wel erg handig is. En daar haken andere fabrikanten op in. Laat Apple maar geld pompen om een nieuwe markt te creëren, dan gaan wij daarna wel goedkopere producten verkopen. Echter, Apple zal daarin wel het prestige merk zijn.

ach, dit hele verhaal heeft toch niet zoveel nut. Er zijn nu eenmaal heel veel mensen die apple op een manier zijn en daar niet vanaf willen wijken. Jammer dat mensen niet normaal kunnen communiceren en discusieren zonder meteen over fanboy, applehater, e.d. te beginnen.
Anoniem: 196662
@t14wo16 juli 2010 08:33
Nee dat zijn gadgetlovers. Dat is een kleine minderheid op de markt, zie je juist overduidelijk aan hun verkoopaantallen (let op verkoop, niet leveringaantal aan retailers).

En ik heb het er niet over of het perfect is of niet en of Apple hun klanten verkracht of niet. Ik heb het erover dat de grote markt die Steve wou aanspreken nooit interesse zal hebben voor zo'n duur apparaat dat ze niet kunnen plaatsen tussen hun desktop/notebook en hun gsm.

Enkel echte e-readers van €100-€200 zullen mensen aankopen. Want echte e-readers zijn geen nieuwe markt, ze zijn er enkel om een huidige gigantische markt te vervangen.
Je bent zelf een appel! :(

Als iemand die nooit langdurig iets van Apple heeft gebruikt en dat wellicht ook niet snel zal doen, ben ik best blij met ze... ze zetten wel nieuwe standaarden neer op het gebied van gebruiksgemak e.d. waar andere fabrikanten vervolgens tegen op moeten botsen. Wordt iedereen beter van :)

Ipad ga ik niet kopen, deze ook niet, maar de eerste die uitkomt met 2 schermen (dicht te klappen), een vloeiend werkende interface en niet al te hoge prijs wordt de mijne :P
nee hoor tablets waren er al voor apple er mee kwam. nu de ipad zo gehyped is denkt iedereen weer dat apple er mee kwam. zo ging het ook met de iphone.

apple krijgt het keer op keer voor elkaar om een succes vol product op de markt te zetten. dat klopt.

maar denk niet dat apple overal de voorloper is van...
Geen enkel bedrijf gaat ervoor om te kunnen zeggen 'Wij waren het eerst hoor'. Althans, geen beursgenoteerd winst-gericht bedrijf. Populair maken en als een tierelier verkopen is veel interessanter.

Zelf geen ipad en ook niet de bedoeling er 1 te kopen, maar als je niet durft toe te geven dat Apple het tablet-gebeuren op de kaart heeft gezet, tsja. Al die androidtablets (die ik trouwens maar al te graag wil hebben, alleen het lijkt alleen bij aankondigingen te blijven heel de tijd) zijn pas gekomen nadat de iPad aangekondigd werd.
Al die androidtablets (die ik trouwens maar al te graag wil hebben, alleen het lijkt alleen bij aankondigingen te blijven heel de tijd) zijn pas gekomen nadat de iPad aangekondigd werd.
Vergeet niet dat Apple op een of andere manier de gave heeft om een soort product in de markt te zetten waarna iedereen dat ding plots wil hebben. Het zal me niets verbazen dat als de Android tablets eerder waren geweest dan de iPad dat er maar weinig interesse in geweest was. Dan had de grote massa zich afgevraagd wat ze ermee moesten, of er überhaupt niets van geweten. Nu de iPad er is wil de consument zo'n apparaat, en gaat de kritische consument bovendien ook eens kijken naar goedkopere alternatieven. Met andere woorden, Apple creëert een vraag, en andere bedrijven spelen daar mooi op in om te voldoen aan die vraag.

Who cares wie de trendsetter en wie de trendvolger is. Uiteindelijk prijst de consument zichzelf gelukkig met een breed scala aan keuze.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 juli 2010 12:56]

ze zijn dus wel degelijk voorloper op het gebied van het grootschalig laten aanslaan van nieuw technologie.
Ze weten gewoon als geen ander hou ze technologie kunnen toepssen voor gebruikersgemak.

Kijk ook maar naar zoiets simpels als multi-touch: het was er al, maar de simpele toepassing is briljant.
Hetzelfde geldt voor de iPad: er zijn al talloze bedrijven die door hoe dit apparaat werkt, nieuwe manieren hebben bedacht om het te gebruiken.
Ik mag toch hopen van niet. Ik wil geen gesloten systeem waarbij de functionaliteit van het apparaat aanzienlijk beperkt wordt. Daarnaast wens ik ook geen absurde prijzen te betalen voor dergelijke apparaten.
Neehoor, tablets zijn gewoon de toekomst.. welkom in 2010 :)
3de puntje kan ook wel inderdaad maar er waren al lang tablets die zwart waren en dus enkel een scherm op de voorkant met zo weinig mogelijk knoppen... Dat mensen DENKEN dat de huidige tablets een copy zijn van de iPad is vrij logisch maar is zeker niet waar!
De eerste tablet?
Dat moet Aqcess Technologies zijn geweest met de Qbe als ik het goed heb.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee