Acer ziet HP weer afstand nemen op laptopmarkt

HP heeft op de laptopmarkt zijn voorsprong op Acer in het laatste kwartaal van 2009 vergroot. De strategie van Acer om zich op thin & light-laptops te richten, lijkt het bedrijf parten te spelen bij het vergroten van zijn marktaandeel.

In derde kwartaal van 2009 bracht Acer het verschil met HP in aantallen wereldwijd geleverde laptops terug tot 1,05 miljoen stuks. Niet eerder kwam het bedrijf uit Taiwan zo dicht in de buurt van zijn grote Amerikaanse rivaal. In het vierde kwartaal is het verschil echter weer gegroeid, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

Acer wist in het lucratieve vierde kwartaal van 2009 9,5 miljoen notebooks te leveren, terwijl HP 11,38 miljoen stuks de fabriek zag verlaten. Beide fabrikanten wisten daarmee meer laptops te leveren dan in het kwartaal ervoor, toen ze respectievelijk 8,86 en 9,91 miljoen schootcomputers afleverden. Die groei is echter toe te schrijven aan seizoensinvloeden.

HP deed met name in de december-maand goede zaken dankzij een grote advertentiecampagne in de VS en een prijsverlaging voor zijn mainstreammodellen. Acer had te kampen met tegenvallende verkopen van zijn thin & light-modellen, waar het bedrijf hoge verwachtingen van had. Eerder gaf het bedrijf HP en Dell hier al de schuld van omdat deze fabrikanten de mini-laptops uit de markt zouden drukken met lage prijzen voor normale notebooks. Acer zou nu van plan zijn om ultraportables met mainstream-specificaties uit te brengen om zijn doel om dit jaar 40 miljoen laptops te leveren te overtreffen, schrijft DigiTimes. HP streeft ernaar 44 miljoen laptops te leveren.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-02-2010 • 17:11

99 Linkedin

Reacties (99)

99
95
56
1
0
9
Wijzig sortering
Wat hebben sommige mensen hier zoveel problemen met Acer?

Ik typ dit nu op een Acer, waarvoor ik een HP gehad heb. Ben er al zeer tevreden van. (Opstarttijd bij HP was véél langer (lees: 5 minuten), en bij deze zo'n 1.30 minuten.

Op de kunstacademie:
Voornamelijk Apple iMacs, maar ook:

- 1 Acer
- 3 HP's

Die HP's zijn theoretisch een stuk sneller door de specs dat ze hebben (dubbel RAM, quadcore ipv dualcore, etc...). Maar in de praktijk is de "trage" Acer even snel als de HP's. Niet sneller, gewoon, even snel.

En de HP's starten Windows 7 ook trager op dan de Acer.

Leg me dat eens uit...
Hierom

Ik heb het al de vorige keer uitgelegd, nee al wel 10x en samen met mij nog veel meer mensen. Zowel HP (komt door aantal dv-series) als Acer (overall) zijn kwalitatief gemiddeld gezien slechte merken (zie bronnen). Beide scoren ook erg slecht op service (zie bronnen). Waarbij rekening moet gehouden worden dat dit HP B2C betreft. En dat Acer een budgetmerk is HP zeker niet.

Dat budgetgedeelte wordt vaak teveel overdreven. Kijk even in de pricewatch..in het midden segment kunnen Toshiba en Asus heel goed meekomen met Acers. Voor een tientje minder (veel meer zal het niet zijn) wil ik wel een laptop die bij reparaties binnen ~ 1 week terug is (Toshiba) en die veel minder kapot gaan.

En onthou nu alsjeblieft eens een keer: één laptop geeft geen representatief beeld. Ik kan zo moe worden van de tientallen reacties van 'tweakers'. "Die van mij doet het nog, dus het is wel een goed merk."
Die HP's zijn theoretisch een stuk sneller door de specs dat ze hebben ........En de HP's starten Windows 7 ook trager op dan de Acer.
Jij hebt er dus weinig van begrepen. Wat Acer betreft is van de hele computer alleen de kast een Acer en wat HP betreft ook alleen de kast en misschien nog een moederbord met eigen merknaam erop. Ik neem verder aan dat beide pc's gewoon een en dezelfde image erop hebben gekregen (dus aan de fabriekstroep kan het ook niet liggen).
Jij beweert dus eigenlijk dat je door een Acer logo een snellere pc krijgt..lijkt me niet he.

Ik werk in een gebied met een redelijke representatieve consumenten populatie. Oftewel het merkaandeel van onze klanten is verdeelt zoals het werkelijke marktaandeel in de markt is. En dan komen we ook precies tegen wat de nog veel grotere representatieve testen laten zien. Asus en Toshiba kwalitatief de beste merken en achteraan Acer en HP.

Ik zeg altijd tegen klanten: Toshiba's zien er wat lomp uit maar als je een laptop wil die je eens kan laten vallen terwijl die aanstaan dan moet je absoluut een Toshiba nemen. Het meeste kans dat hij nog werkt. O.a. een klant die onlangs voor de 3e keer (vaak dronken persoon) zijn scherm van zijn Toshiba kwam vervangen kan dat beamen. Het is altijd bij het scherm gebleven (is overigens ook niet representatief, maar wil het even genoemd hebben :P )

En verder wat Astort zegt. Bij elk merk zijn er ooit wel series geproduceerd en verkocht waar de fabrikant later spijt van heeft gehad. Wat niet wegneemt dat een grote test zoals aangehaald wel een representatief beeld kan geven over de hoeveelheid rotte appels in de populatie.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 4 februari 2010 23:32]

Toshiba's zien er wat lomp uit maar als je een laptop wil die je eens kan laten vallen terwijl die aanstaan dan moet je absoluut een Toshiba nemen.
Als je op die manier met laptops of computers om gaat is elk merk slecht. Je gooit die dingen nou eenmaal niet door de kamer, in een volle badkuip of legt hem op de snelweg waar auto's er met 120km/u overheen scheuren. Dat je bij de één dan een minuscule kans hebt dat het nog enigszins werkt, zegt niets over de kwaliteit. Het kan ook dom geluk zijn...
Terecht!
In mijn optiek na 1,5 jaar (gewerkt bij een Acer leverancier) ervaring met Acer producten is het ongelofelijke slechte kwaliteit hardware, slecht geprogrammeerde Acer software en drivers, en een nog slechtere helpdesk.
Ik raad ook aan, koop nooit Acer...

HP en Dell zijn de enige die echt achter hun product staan, en ook de kwaliteit kunnen leveren.

Proficiat HP.

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 4 februari 2010 17:21]

Ik heb zelf ook een tijd een acer laptop gehad. dat ding werd zo heet dat ik em in de zomer met ijs moest koelen ;). Met hp heb ik betere ervaringen gehad.
Dus zet em op HP
Anoniem: 94232
@kauko124 februari 2010 19:20
Same here. Heb nu 1.5 jaar een Acer Apire 6920 en hij zoemt best hard tenzij je het beeldscherm op full brightness zet. Ook gaat het geluid soms stuk. Het lijkt dan alsof het geluid door een ringmodulator gaat tenzij ik de subwoofer uitzet, dan is het weer weg. De nieuwste verrassing is dat steeds meer toetsen bijna niet meer aanslaan.
Dat probleem met die subwoofer heb ik ook met een nieuwe acer aspire 7738. Geen idee hoe ik daar vanaf kan komen. Oplossing bij mij was ook de subwoofer op zeer laag niveau.

De toetsen moet je eens kijken of er geen stof of rotzooi tussen zit, dat had ik laatst ook bij 1 toets, dit heb ik er tussenuit gehaald en nu werkt het weer goed.

Verder is de laptop echt wel snel en het scherm is ook erg goed 1600x900. Maar een nieuwe laptop mag eigenlijk geen kuren vertonen.
met ijs koelen |:(

verder vind ik dat vooral dell goed bezig is.
Hp's envy serie is erg mooi.
maar het gemis van een DiscDrive kan ik nog niet hebben.
(wel erg krachtig... hmm toch eens kijken wanneer die eindelijk naar nederland komen..)
Bij ons in de klas heeft d'r ook iemand een Acer "Gamelaptop", veel gegame zal d'r wel niet van komen wat hij krijgt om de 30 min - 1 uur een BSOD door oververhitting.
Dell laptops (zakelijke versies) vind ik prachtig, even als die van lenevo, sony en toshiba. Van de consumenten laptops zijn die van Sony nog wel mooi (maar duur) en die van Toshiba een goede bang-for-buck, maar al wel een beetje plastic.

Maar die van HP vind ik echt dramatisch plastic, net als packard bell, dat je gelukkig niet meer ziet.

Acer zijn meer laptops die je gewoon niet moet verplaatsen, dan blijven ze redelijk goed :).

Anyway de laptop markt blijft veel ingewikkelder en moeilijker als de pc-markt als je kwaliteit zoekt.
Handig, een laptop die je beter niet kan verplaatsen.. |:(

Zakelijke HP laptops, zijn zoveel beter gebouwd als Acers, die kunnen tenminste tegen een stootje :)
Als je HP vergelijkt met Asus of Toshiba zal je zien dat de HP's echt bagger zijn de laatste jaren

Toch jammer want een aantal jaar geleden had je mij zoiets nooit horen zeggen :(
Mijn hp business laptop is al wel es op het beton geklapt.... Alleen op een hoekje is het plastic verbogen. Dus terecht dat HP weer meer laptops heeft verschoven in mijn optiek :P.

En bij mijn vorige de klas zijn vrijwel alle ex-acer bezitters overgestapt op HP of Dell. Zoveel ellende met die dingen.

Mijn zus had ook een acer gekocht. Binnen twee weken stuk, hij laadde niet meer op(eigelijk vanaf het begin al niet goed). Vervolgens lange tijd kwijtgehad en een geformatteerde harde schijf.

Maar ken ook wel iemand die zweert bij acers en waarvan ze het ook nog aardig lijken te doen. Maar het doet het toch allemaal net niet goed, als het al werkt. Maar ja ze zijn wel lekker goedkoop...

[Reactie gewijzigd door CR35 op 5 februari 2010 10:19]

Op m'n werk hebben we onlangs onze HP laptops ingeruild voor Dell's. Prachtige dingen inderdaad maar echte vlekken- en krasmagneten. Na een paar weken zag m'n laptop er echt al niet meer nieuw uit. Dan scoorden onze oude "plastic" HP's daar toch veel beter in :P
Ik begrijp dat uiterlijk ook wel meetelt zolang het geen aftands ding is. Ik denk echter dat de binnenkant en failure-gevoeligheid belangrijker is. De kwaliteit van Acer is verschrikkelijk. Zo ongeveer elke draadloze adapter houdt ermee op na een jaar en je kan je avondeten op Acers opwarmen.
waarop gebaseerd?

nieuws: 'HP-laptops gaan vaker stuk dan die van Asus en Toshiba'

hier staat duidelijk dat Acer beter is dan HP qua levensduur.

De ervaring die ik heb met de acer helpdesk (via mijn zus) zijn positief. Dus ook daar heb ik niks over te klagen.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 4 februari 2010 17:37]

Anoniem: 80466
@Kevinp4 februari 2010 17:49
Bij de Tros radar enquete waren de Acer laptops de slechtste (25% stuk binnen twee jaar)en was ook de service van Acer de slechste
http://www.trosradar.nl/i...news]=32058&cHash=3205842

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 4 februari 2010 17:50]

Heb zelf dell, hp, asus en acer gehad. Nu weer een hp van de zaak... wat een slechte laptops zijn dat -.-

Persoonlijke ervaring gaat uit naar Acer. Mijn vrouw heeft er eentje en die werkt al bijna 3 jaar prima (Geen accu problemen of dergelijks).

Daarnaast jaren in de logistieke sector gezeten van Acer laptops en de service is echt prima. Helemaal vergeleken bij Dell of andere laptop merken. (slechtste ervaring ooit meegemaakt: Asus, grafische chip kapot, productie fout van asus, zelfs bevestiging gehad van ze. "Reparatie" kosten die ze vervolgens in rekening brachten: €800 ... De laptop ongeveer 3 maanden daarvoor gekocht voor €1400. Het was of €800 betalen of een nieuwe kopen ... serieus.. slechte, slechte zaak.

Ik hoop nog altijd dat m'n werk overgaat op Acer.

(hierboven puur persoonlijke ervaring en van mijn omgeving)
wij zijn op het werk afgestapt van HP omdat die te vaak kapot gingen. Volgens mij hebben ze nu toshiba, maar dat weet ik niet zeker.
Anoniem: 131956
@jreijmer4 februari 2010 18:58
mmmm je kocht een Asus, die ging na 3 maanden stuk en je moest betalen?
Je hebt toch garantie? Vreemde zaak............ kan me dan ook niet voorstellen
dat ze je 800 euro laten betalen aangezien je min. 1 jaar garantie hebt....
2 jaar, tenzij je het zelf geimporteerd hebt.

Dat dan weer mits het conform levensverwachting is, maar het moet wel raar lopen dat een chip het geen 2 jaartjes uithoud, duz. Je had gewoon garantie.
Garantie gaat vaak niet op bij laptops.... er staat nadrukkelijk in de algemene voorwaarden waar de garantie van toepassing is en waar niet. Gaat je beeldscherm kapot? 90% zekerheid dat dit niet in de garantie valt of het nu je eigen schuld is of niet...
In de wet staat toch wel wat anders. En wetten staan altijd boven (malafide) overeenkomsten.
zoek eens verder over de onderzoeks methode van dat programma is niet heel betrouwbaar ( ik reffereer naar het wasmiddel incident )

voor mij is het voorlopig dus nog steeds zo dat HP het slechts is.

[Reactie gewijzigd door geishin op 4 februari 2010 18:19]

De grap is wel dat het hier gaat om mensen die hun laptop verzekeren. Je zou dan ook beter moeten kijken naar wat het effect is van gebruik op een verzekerde laptop. Ik zou dan geen beschermhoes meer gebruiken maar hem in mijn tas kwakken. Ook kun je bij de verzekering om kleine uiterlijke fouten aan komen zetten. En misschien wel het belangrijkste... een verzekering dekt de gevallen die niet binnen de garantie vallen... dus gebruikersschade! De conclusie die uit het stuk wordt getrokken vind ik dus scheef.

Een persoon met goede ervaringen met de acer helpdesk is niet een bewijs dat het echt zo is. Maar het is wel een referentie maar mijn klasgenoot heeft slechte ervaringen met acer zoals absurt lange wachttijd tot die zijn laptop terugkreeg. En uiteindelijk was het beestje ook nog stuk...
De grap is wel dat het hier gaat om mensen die hun laptop verzekeren.
Wat dus in >90% van de gevallen gebeurt in de VS (het is dan ook een Amerikaans onderzoek), dus vrij betrouwbare cijfers. Grap van het goede soort dus.
Ik heb mn asus binnen de 2 jaar garantie 2x moeten laten repareren. De 3e keer was het moederbord materiaalmoe geworden omdat de behuizing te flexibel was. Nu is er een printbaan bij de southbridge lam. Veel voorkomend probleem, een kapot moederbord bij de Asus A6 en Z9X series (was de universiteits notebook)...
Mn ex had een Acer en die was veel steviger gebouwd en ook zat het scherm beter vast. Maar in het algemeen vind ik bijna alle laptopbehuizingen prut. Ben benieuwd of die ondingen van apple waar je de accu niet uit kan halen met zo'n uit 1 blok alu gefreeds ding beter werken, Was iemand die ik ken die em liet vallen en nu is ie een beetje krom geworden, lol.. tis wat.

[Reactie gewijzigd door Student1563424 op 4 februari 2010 20:42]

ow ja lekker, een nieuwe accu (ca 100 euro) is het echt wel waard, maar tja dat kan niet bij apple(ik dacht trouwens dat ze zoiets niet meer mochten verkopen).
De accu moet verwijderbaar zijn. Er staat niet in de europese wetten dat de consument dat moet kunnen. cq als de service-medewerkers het kunnen is het goed
Ben het helemaal met je eens op gebied van Acer. Zal mensen nooit Acer aanraden. Leg dan iets meer geld neer en koop een Asus of Hp of zelfs Samsung. Maarja Acer is goedkoop en de specificaties liegen er niet om. Helaas is de kwaliteit gewoon ronduit janken geblazen.

Heb zelf 4 jaar een Asus gehad nooit problemen gehad. Nu heb ik een HP 5310M en ook hier ben ik heel blij mee. lekker snel en toch compact.

Als ik me niet vergis was er op TV bij Kassa laatst nog heel programma over de kwaliteit van Acer:P die hebben de wind niet echt mee zo hahaha.

Ga zo door HP.
Nouja het iritante van Asus is dat bij sommige series de toetsenborden gewoon heel slecht zijn. Mijn moeder gebruikt haar laptop alleen om een paar keer week te mailen, maar ze is nu al aan haar 3e toetsenbord toe in 3 jaar. (Toetsen zijn compleet onleesbaar geworden).

Asus heeft de laatste 5 jaar echt een drop in kwaliteit gemaakt (om Acer e.d. bij te benenen) bij de computer winkel waar ik werkte waren ze eerste Asus premium parnter, maar Asus is daar nu bijna de deur uit omdat de nieuwe series maar stom blijven doen.
.
. (Toetsen zijn compleet onleesbaar geworden).
Cursus blind typen?
In mijn directe omgeving zijn er anders 5 Acer laptops die het al enkele jaren volhouden bij dagelijks gebruik. Acer is dus echt wel goed alleen is er 1 "maar" koop geen Aspire maar een Travelmate... Deze zijn wel iets duurder dan de Aspire's maar nog altijd goedkoper dan de toshiba's en/of HP's voor dezelfde specs.

Enige verschil is dat de travelmate's geen geweldige grafische prestaties neerzetten maar face it... wie gamed er nou op een laptop? Daarentegen gaan de Travelmate's dus niet kapot, geen BSOD's door warmte of andere fratsen..
Nou met HP heb ik exact dezelfde trieste ervaring als met Acer. De helpdesk van HP loste het probleem wel 1 maand sneller op. Verder moest de Acer na aankomst weer terug naar de reparatiedienst omdat de DVD player niet meer werkte na reparatie.

De HP (van 2 maanden oud) hadden ze bij reparatie op een hoek laten stuiteren dus die is beschadigd.

Ik hoef ze geen van tweeën meer!
Zag laatst anders cijfers waar beiden acer en hp ongeveer even veel problemen met hun laptops hadden en dat HP laptops het meest onbetrouwbaar waren.
En waren die cijfers relatief of absoluut? Aangezien HP meer laptops levert, is mogelijk dat ze absoluut méér hebben, maar relatief minder problemen... :)
Dell en HP (zeker HP) zijn overrated. Dat zal wel komen door de zakelijke markt waar deze merken relatief veel gebruikt worden. De consumenten modellen daarentegen verschillen kwa kwaliteit niet veel van een Asus of Toshiba.

De enige merken die naar mijn mening echt mooie kwaliteitlaptops kunnen maken zijn Sony en Apple.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120071 op 4 februari 2010 17:48]

dell is ook weer niet zo overrated hoor. als je voor een beetje laptop gaat zit je minstens in de studio serie, en deze serie is vrij goed. ze zijn in ieder geval degelijk zat, en worden niet - zoals bijv. acer - compleet volgeplakt met stickers of volgezet met crapware maar hebben er niet minder features op.
ook qua service zou ik dell - op basis van eigen ervaring - erg hoog zetten. in ieder geval beter als de verhalen die ik over acer en hp hoor...
en dan nadat je het over overrated hebt ga je het over apple hebben... apple is ook overrated. ook al zijn de laptops van de buitenkant (tegenwoordig) erg degelijk, er gaat altijd wel iets kapot. ik ken een gezin waar 4 mensen een macbook hebben, binnen 2 jaar hadden ze nog maar 1 adapter die niet kapot was gegaan, was er een batterij kapot en 2 toetsenborden waren gedeeltelijk kapot. en die service... juk. de batterij en adapters moesten ze zelf opnieuw halen voor een fors bedrag, en toen 1 van de laptops het niet deed door dat er drinken overhgeen was gemorst duurde het 4 weken om hem te repareren (!!!)
over sony ben ik het trouwens wel met je eens. dat zijn echt mooie goede laptops

[Reactie gewijzigd door appel437 op 5 februari 2010 18:10]

Kwaliteit van de laptops zegt een gewone consument niet veel. Bij auto's weet je dat Jappen betrouwbaar zijn maar bij laptops zijn zulke onderzoeken karig. Recent was er een onderzoek die uitwees dat Acer en Hp minder betrouwbaar zijn dan een Dell, Toshiba of MSI. Hoeveel mensen lezen dat nou. Dus een consument koopt wat een verkoper aanraadt.

Acer heeft verkeerd gemikt in deze. Thin en light is leuk maar de prestaties zijn gewoon veel minder. Alleen de accuduur en de mobiliteit zij bij deze laptops uitstekend. Voor hoeveel mensen zij alleen die 2 aspecten belangrijk? Heel weinig. Als je kijkt naar prijs prestatie verhouding dan ben je veel beter af met een gewone laptop. Voor hetzelfde geld krijg je een krachtigere laptop die wat minder mobiel is. En als je accuduur wilt verlengen koop je een krachtigere accu of een extra accu.

Er zullen veel mensen zijn die geïntereseerd zijn in zo'n licht en dun geval maar hem massaal kopen zullen mensen niet doen. Fabrikanten weten de consument ook niet te overtuigen om zo'n ding te kopen.

[Reactie gewijzigd door adsa op 4 februari 2010 19:44]

Ik zou wel willen weten welk onderzoek(persoonlijke interesse).
Linkje?

En thin and light is op zich niet verkeerd, het is een stap tussen note~ en netbooks.
Hun grote voordeel(in mijn optiek) is dat ze meestal hd-kwaliteit( 720p 1080p) films goed kunnen afspelen, waarbij een netbook dat niet kan, mits er hardwareondersteuning van de igp is voor het desbetreffende formaat. Stel dat je de hele dag met een rugzak moet rondlopen en toch een leuk filmpje in de trein wilt kijken na een zware dag?
Als je video's of wat dan ook gaat bewerken of spelletjes speelt ben je beter thuis in de desktop of desktop replacement markt.
Tja, het merk met de meeste sdefecten is de grootste. 8)7
nieuws: 'HP-laptops gaan vaker stuk dan die van Asus en Toshiba'

Acer is dus beter dan HP, ook niet geweldig, maar dan weer wel een stuk goedkoper.
Hebben zelf een Acer, gelukkig nog weinig problemen mee, hardwarematig in ieder geval ok.

En Dell, is als consument ook niet interessant. Heb je KVK en BTW-nummer is Dell prima.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 4 februari 2010 20:00]

hahaha grappenmaker, hp heeft het hoogste percentage uitval van alle laptop fabrikanten xD

goede laptop fabrikanten zijn asus, toshiba en sony.

ik snap trouwens hoe het komt dat jullie zoveel problemen hebben met acer, ik heb een half jaar terug voor het eerst een acer laptop gekocht en hij werkt prima.
overhitting kan ook komen door jullie manier van omgang met de laptop, misschien een keer de behuizing van binnen stof vrij maken ?
Hier hetzelfde. Ook tijdje gewerkt bij een acer-leverancier en er kwam gelijk een hoop met hardware defecten terug. HP's daarintegen nooit meer gezien.
Ik koop altijd Dell voor laptops en desktops. Eén keer laat ik me verleiden om een Acer desktop-pc te kopen vanwege de belachelijke goedkoop prijs. En het is één bak ellende. Niet ellende dat er iets stuk is. Nee, was dat maar waar. Dan kun je het vervangen. Nee, allemaal vage klachten. Vooral het usb gedeelte. En soms start het achterlijke apparaat gewoon niet op. Kan ik de kast induiken, HD loskoppelen, booten, computer weer uitzetten, HD aansluiten en weer booten. Wat moet je met dit soort onzin? Aaargh! Toetsenbord (niet draadloos) die opeens niet meer wordt herkent...What a crap. In 25 ervaring nog nooit dit soort vage klachten gehad.

Oh, en dan resoneert de systeemkast ook nog eens.

Vervolgens wil mijn pa een nieuwe monitor. Koopt tie een acer. Gelukkig heb ik hem direct kunnen overhalen en heb ff een mooie Dell monitor geregeld.
Ik koop nooit geen Acer!
Ik geef je mijn Acer laptop. Knappe jongen als jij daar hardwarematig iets aan kan vinden wat niet deugt.

Zoja, dan ligt het gewoon aan de manier waarop je er mee om gaat.
Misschien heeft het ook wel te maken met de kwaliteit. Ik persoonlijk koop geen Acer meer en raad familie en vrienden ook af om een Acer te kopen. En zo zal ik vast niet de enigste zijn misschien.
Je bent inderdaad niet de enigste. Heb zelf ook een Acer laptop gehad, maar was niet echt te spreken over de kwaliteit.
Daarom raad ik deze ook af bij kennissen en familieleden. En 3x raden waar het dan op uitpakt: een HP/Compaq.
Je bent inderdaad niet de enige en heel waarschijnlijk ook niet de enigste.
Anoniem: 22659
@ocdaan4 februari 2010 17:22
Zoals je in diverse topics in het Shopping Forum kunt lezen is Acer inderdaad niet de sterkste op het gebied van garantie. Sterker nog Tros Radar heeft hier onlangs nog in samenwerking met tweakers aandacht aan besteed!
Nadat ik, nagenoeg zonder uitzondering, alle Acer laptops die ik verkocht had terug heb gekregen met problemen heb ik alle Acer producten per direct van de webshop afgegooid.
Eénmaal werd het zelfs te erg: na vier (!!) maanden een laptop teruggekregen waar nog NIET mee gewerkt was, en het onding kon WEER richting Duitsland (waar het service center van Acer blijkbaar zat) waarna het weer 6 weken weg was. Erg boze klant uiteraard (had hem wel een vervanger geleend maar toch) die in alle staten was...

Nee, Acer komt er bij mij en velen met mij nooit, maar dan ook werkelijk nooit meer binnen...
2 jaar geleden een 7520 en 5920g gekocht van Acer en beide laptops doen het nog steeds prima, ondanks het vele sjouwen met deze laptops

Geen ervaring met HP producten, dus kan daar ook niet over oordelen, maar mijn persoonlijke ervaring tot nu toe met Acer is goed.
Idd, tijd voor een beetje tegengeluid.

Mijn laptop van 1 - 1,5 jaar oud werkt nog steeds prima, op de accu na. Ik had de laptop altijd aan de netstroom dus dat is waarschijnlijk ook mijn eigen schuld.

Wat nieuwsberichten altijd vergeten te melden is dat 75% van de mensen - het deel dat dus geen problemen heeft - wel een zeer snelle laptop heeft. Want geef toe, de hardware in een Acer voor die prijs vind je zo goed als nergens anders. Je loopt inderdaad het risico dat je laptop stuk gaat en dan pas echt de sores begint bij Acer. Die keus maak je. Softwareproblemen kan ik zelf wel oplossen en een kapotte fan kan ik ook wel vervangen, dus ik heb dat risico genomen. Ik heb nu dus een laptop die uiterst snel is en waar ik al mijn schoolwerk op kan doen, voor een prijs die ik als student tenminste nog kan opbrengen.

Even ter vergelijking: een vergelijkbare/marginaal betere MacBook Pro kostte toen ongeveer €1750, terwijl ik mijn Acer voor €860 heb gekocht...
Ben het hier als student zeker mee eens. Heb nu 1,5 jaar een acer die pratisch altijd aanstaat en vaak zelfs met adapter erin. Accu gaat nog anderhalf uur mee en heb nog nooit problemen gehad.
Enige minpunten zijn veel krassen op de bovenkant(maar ik sleep m ook overal mee naar toe) en de warmteproductie.

tot nu toe zeer tevreden over acer hoopt dat t zo blijft.
Helemaal mee eens, Acer levert gewoon mooi 'snel' spul aan die bij andere leveranciers gewoon een stuk duurder is.
Volgens mij is dit filmpje gerelateerd aan dit nieuwsbericht (al laten ze smartphones zien ipv ultraportables), maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet omdat ik er niks van versta:
http://www.youtube.com/watch?v=vhl48czTX_U

[Reactie gewijzigd door Myedvyed op 4 februari 2010 17:34]

Wat ik er uit begrijp(het is moeilijk te verstaan :9 ) is dat acer, dell van de 2de plek af mikt en dat HP bovenaan staat.
Ik vraag me af of de Compaq-modellen ook bij de HP-reeks zijn gevoegd, en of de Packard Bells bij Acer zijn gevoegd.

Mijn eigen Packard Bell bevalt na een maandje prima. Temperaturen zijn laag CPU is gewoonlijk iets van 40 graden, Harde schijf zit rond de 37. Hij is voldoende stevig, er zit een betere processor in dan geadverteerd (Intel Pentium Dual Core T4300 ipv T4200), 500GB 5400rpm Seagate, b/g/n wlan, DVD brander met lightscribe en Win7 coupon, die ik nu toch maar geïnstalleerd heb en een accuduur van 6uur. 15,6" scherm, led-verlicht.

Wat wil je nog meer voor €450?

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 4 februari 2010 23:28]

Nou, dat het systeem minimaal 3 jaar mee gaat... ;)
En dat is afwachten :). Met mijn oude Fujitsu heb ik 4,5 jaar gewerkt. Dat ding vond ik slecht. Stabiliteit van de behuizing was niks, scharnieren e.d. gingen kapot na een jaar of 2.

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 5 februari 2010 15:48]

Over het algemeen zijn Acer laptops echt bagger. Wie verzint er nou om de hardddisk tegen de batterij te plaatsen die ontzettend warm kan worden? Qua hardware en meegeleverde software zijn Acer laptops en desktop systemen echt rotzooi.
Bij mijn Packard Bell, dat eigendom is van Acer zit de HDD voorin de laptop. Maar blijkbaar is dat een heel ander designteam. De software ben ik het eens dat het brol is. Maar gewoon bijna alles eraf gooien muv de MyBackup functionaliteit :).
Acer vind ik ook maar een slechte naam krijgen.. Mijn Acer heb ik ook vrij snel afgeschreven en een HP voor gekocht waar ik zeer tevreden mee ben.

Ook de klantenservice van Acer tegenover HP vind ik HP beduidend beter en ook volledigger / gerichter aan de vragen welke je stelt. Ook de respons tijd van HP is stukken sneller.
Prijs kwaliteit van Acer is prima, ga je echter naar kwaliteit kijken, dan kun je beter een paar tientjes meer uitgeven en een HP kopen.
Was het niet uit de reviews oid hier op tweakers een keer gebleken dat na Acer het HP laptops waren die het snelst stuk gingen?

HP spant dus de kroon.

nieuws: 'HP-laptops gaan vaker stuk dan die van Asus en Toshiba'

En nee ben zelf ook geen fan van Acer. Zelf een gehad. 2 keer binnen een jaar moederbord gefrituurd. Nu heeft mijn pa er ook een en die is na net geen 2 jaar ook kapot...

[Reactie gewijzigd door gebruikershaes op 4 februari 2010 17:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee