China verbiedt slaan bij behandeling internetverslaafden

Chinese jongeren die zijn opgenomen voor hun internetverslaving, mogen niet meer worden opgesloten, geslagen of uitgescholden. Dat heeft het ministerie van Gezondheid besloten. Onlangs overleed een jongen in een verslavingskliniek.

ChinaDe Chinese overheid heeft regels uitgevaardigd voor de behandeling van jongeren die zijn opgenomen voor hun internetverslaving, zo meldt persbureau AFP. De Chinezen reageren hiermee op berichten over mishandelde jongeren in verslavingsklinieken. Zo werd in augustus bekend dat de 16-jarige Deng Senshan was doodgeslagen door de leidinggevenden van het kamp waar hij naartoe was gestuurd.

Het ministerie van Gezondheid wil dat er terughoudend wordt omgegaan met de jongeren, omdat het principe 'internetverslaving' volgens het ministerie nog niet volledig is gedefinieerd. Bovendien verbiedt het ministerie om verslaafde jongeren te slaan of uit te schelden, en mogen ze niet in hun vrijheid worden beperkt. Volgens de Chinese pers zijn circa 10 miljoen jonge Chinezen verslaafd aan het internet. Een deel van hen wordt behandeld in een van de minstens vierhonderd privéklinieken.

Door Joost Schellevis

Redacteur

05-11-2009 • 16:13

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
31
2
0
0
Wijzig sortering
Ik begin steeds minder te begrijpen van China. Hoe kan het dat mensen met een 'ziekte', want verslaving is in principe een geestelijke ziekte, worden geslagen, uitgescholden en opgesloten? Hoor je mensen in zo'n geval niet te helpen en te begeleiden? Volgens mij kan je het daar wel vergeten geaccepteerd te worden als je maar even anders bent dan 'zoals het hoort'.

Wel grappig dat dit het tegenovergestelde is van wat het geval is in Japan. Ik weet dat er grote verschillen zijn tussen die twee landen, maar een leek zou toch zeggen dat de twee landen vergelijkbaar zijn.
Stelletje Nazi's daar in China.

Ze moeten nog even doorontwikkelen dan kunnen ze alle mensen vervangen door robots. Die gehoorzamen tenminste meteen en hoef je niet te slaan als ze dat niet doen maar herprogrammeren

Goed dat de overheid dit soort dingen gaat aanpakken!?
De overheid heeft dit soort dingen juist laten ontstaan én in leven gehouden.

Nu zien ze internetverslaafd zijn als minder erg als moord en redeneren ze, nouu die mag je dan niet slaan.... Je zou zowiezo helemaal niemand moeten willen slaan...

Achterlijk gewoon! Niet dat we ons ermee moeten bemoeien als Europa want daar zijn we te bang voor én het is onze business niet (net als Irak ea) maar een mening hebben we zeker, en hopelijk wordt deze niet geggemod
Je kunt ook te veel overdrijven en gelijk het gehele land als nazi uit te roepen vind ik wel heel erg ver gaan. Waarom verdiep je niet eens eerst in de geschiedenis voordat je uberaupt dergelijke reactie neerplaats?

Ja, China is een communistische land en Ja, de regering is vergeleken met onze regering streng. Maar of de overheid dit heeft laten ontstaan is nog maar de vraag. Wij als westerse hebben tenslotte de internet uitgevonden en hebben het meegebracht toen wij daar zaken wouden doen. Heeft de overheid van China dan dit doen ontstaan? Of laat het liever zo beschrijven, als de overheid kwam met nog strengere maatregelen om verslaving te voorkomen. Dan durf ik te zeggen, dat er binnen kortste keren weer een artikel word geschreven en dat de eerste China/pro westerse persoon hun bash reactie weer kunnen plaatsen.
Ik begin steeds minder te begrijpen van China. Hoe kan het dat mensen met een 'ziekte', want verslaving is in principe een geestelijke ziekte, worden geslagen, uitgescholden en opgesloten? Hoor je mensen in zo'n geval niet te helpen en te begeleiden? Volgens mij kan je het daar wel vergeten geaccepteerd te worden als je maar even anders bent dan 'zoals het hoort'.

Wel grappig dat dit het tegenovergestelde is van wat het geval is in Japan. Ik weet dat er grote verschillen zijn tussen die twee landen, maar een leek zou toch zeggen dat de twee landen vergelijkbaar zijn.
Niet lullig bedoeld, maar in Nederlandse klinieken worden sommige patienten ook niet op een humaanse manier behandeld hoor. Alleen dergelijke gevallen worden binnen de deuren gehouden. Laat staan dat bepaalde pratijken mensen aanraden om geen medisch behandelingen te laten ondergaan, en deze patienten aanraden om alternatieve geneeswijzen te gebruiken. Moraal van mijn verhaal. Denk niet dat het alleen daar gebeurd want het gebeurd dichterbij dan je denkt.

Wat betreft je reactie dat het de tegenovergestelde zou zijn van Japan. Japan kent weer andere vreemde gevallen. Mensen die zich terugtrekken van de maatschappij en zich helemaal richten op zogenaamde animaties of fictieve werelden. Mensen die samenkomen en samen zelfmoord plegen. Vrouwen die zich laten mishandelen (huishoudelijk geweld) niet zo zeer om het feit dat ze zichzelf niet kunnen verdedigen. Maar meer om het feit dat dit het oudere Japanse cultuur was.
Dergelijke praktijken gebeuren weer daar, ipv in China.

Persoonlijk ben ik van mening dat de meeste westerse mensen zich een beetje te heilig opstellen. Zodra er een land is met andere cultuur en waarden, wat niet overeenkomt met onze wensen/regels. Dan nemen vrij snel aan dat het fout is. Maar ondertussen nemen wij genoegen mee, dat onze regering rustig onze zuur verdiende centje wegpakt en nog op verschillende manieren geld probeerd te besparen en ons extra laten betalen.
Tja in China zullen waarschijnlijk steeds meer "slimme" zakenmannen komen die denken dat ze geld kunnen verdienen met een kliniek. Als hier geen richtlijnen/vereisten vanuit bijvoorbeeld de overheid zijn dan zal het natuurlijk uit de hand lopen.
Precies, zo speelt alles op elkaar in.
Hoe kan het dat mensen met een 'ziekte', want verslaving is in principe een geestelijke ziekte, worden geslagen, uitgescholden en opgesloten?
Tja, ze gebruiken het systeem van de 'boot camp', zoals ook wel gepraktizeerd wordt in Amerika bij hardleerse jongeren. Zulke boot camps stonden ook op het punt in Nederland geintroduceerd te worden.
China is dus niet zoveel 'vreemder' dan het Westen. Kijk dus ook naar ons eigen Westen.
u-huh, internetverslaafd. Klinkt als een gemakkelijke manier om vijanden van de staat te bestraffen? Wat moet ik me hierbij indenken?
Ook in NL zijn er flink wat mensen die compulsief internetten. Net zoals gameverslaafden.
Ik vraag me daarbij altijd af of er niet te snel naar het begrip 'verslaving' word gewezen. Natuurlijk er zullen echt mensen zijn waarbij je afkick verschijnselen zoals irritatie onrustig gedrag gaan krijgen als je ze ontziet van internet of games.

Maar er zijn ook mensen die een wat minder sociaal leven hebben (en mss ook niet de behoefte hebben om veel sociale contacten te hebben) en in de tussen tijd erg veel tijd besteden aan games/internet maar meer als bezigheidstherapie. Hierbij is dus geen sprake van verslaving, hoewel het voor de mensen buiten zijn/haar sociale groep dit wel zo lijkt.

Verder komen de internet wereld en het werkelijke leven steeds dichter bij elkaar. Vooral door sites als hyves en twitter worden mensen steeds afhankelijker van internet. Maar ik betwijfel of mensen daadwerkelijk naar een afkick kliniek moeten om daar van af te komen... (koppel je twitter/hyve account aan je telefoon en je hebt een sms verslaving.. :S)
Ofwel ik ben van mening dat 'echte internet' verslaving een stuk zeldzamer is dan hier wordt aangenomen.
Wellicht heb je wel gelijk.

Als je mijn internetgedrag zou bekijken, zou je denken dat ik verslaafd ben.

- Mijn werk is webdeveloper / techsupport. Ik bevind me voor mijn werk al 5-8 uur per dag op internet.
- Als ik thuis ben, wil ik nog wel eens gamen
- Over die games lees ik nogal eens fora
- Ik houd me bezig met muziek, en lees veel muzieksites en fora (en vroeger, fotografie)
- Etc...

Mijn internettijd per dag is enorm; dat komt soms in de buurt van 10-12 uur per dag. Ben ik nu verslaafd? Neuh. Ik heb er geen enkel probleem mee om een week op vakantie te gaan, en niet eens een internetcafé te bezoeken. Mijn notebook en dergelijke neem ik pertinent niet eens mee. Ook bij uitval van internet heb ik nergens last van; genoeg andere dingen te doen. Alleen als die uitval te lang duurt terwijl ik belangrijke dingen moet doen waar ik internet voor nodig heb (telebankieren/rekeningen betalen etc), dan ga ik me er wel aan ergeren.

Internet ik veel? Ja.
Ben ik verslaafd? Nee. (In mijn ogen in elk geval niet.)

NB: Ik kijk geen TV, behalve films die ik op DVD koop, maar ik lees wel boeken als een worm.
Een verslaving hoeft ook niet altijd schadelijk te werken, of problemen in je dagelijkse gang van zaken te veroorzaken. Feit is wel dat je duidelijk de behoefte hebt je in het internet te omgeven omdat je daar een voldoening uit haalt. Discutabel is dan inderdaad:

geeft dit op de lange termijn een negatief effect?

Maar dat moet iedereen maar gewoon lekker zelf weten, vind ik :+
hehe stel dat eens voor aan een alcoholist of een heroinegebruiker...
Die kunnen ook regelmatig kortere tijdens toppen (1 week, 2 weken, een maand), maar vervolgens vallen ze er weer op terug... Dat zou ook wel eens het geval kunnen zijn met jou en internetten/gamen/fora lezen ;)
Oftewel een week hou je het vol, twee weken wordt al moeilijker, 1 maand gaat niet...
Denk niet dat verslaving alleen vast te stellen is op korte termijn, dat is een zeer verkeerde misvatting...
Same here, alleen heb ik niet echt veel te doen zonder internet, behalve een spelletje :P
en op GoT zitten natuurlijk ;)
Helemaal mee eens. Internet is vandaag de dag een belangrijk medium in de samenleving. Ik denk ook meer dat het hier gaat om gameverslaving.. Je hoort af en toe in die Aziatische landen dat mensen (vooral jongeren) overlijden aan het langdurig achter spelletjes als WoW zitten. Ik denk dat gamen en sociale netwerksties een grotere bedreiging zijn dan waar ze hier op doelen.

Daarnaast vraag ik me hetzelfde af van de televisie, die heeft precies hetzelfde effect. Ik kijk zelf amper tv maar als je af en toe ziet wat er voorbij komt weet ik waarom ik dat niet doe.
Anoniem: 242450
@Vesper645 november 2009 22:56
Helemaal mee eens.
Internetverslaving komt echt wel voor hoor, ook in Nederland. Zie bijvoorbeeld deze site van Stichting Korrelatie.

Daar kan je ook vinden wat de symptomen van zo'n verslaving zijn.
Volgens de Chinese pers zijn circa 10 miljoen jonge Chinezen verslaafd aan het internet. Een deel van hen wordt behandeld in een van de minstens vierhonderd privéklinieken.
Booming business dus die klinieken. Snap ook niet waarom je een verslaafde zou moeten uitschelden of slaan om hem van zijn verslaving af te helpen. Maar goed ben geen therapeut. Internetverslaving is wel heel breed, of bedoelen ze oniline gaming verslaafden?
Booming business in een communistisch land :?

Het lijkt wel de wereld op z'n kop.

En dan bij een typisch iets als verslavingszorg wat eigenlijk een overheidstaak is.(juist omdat een verslaafde onbekwaam is en een commercieel bedrijf niet per definitie beter af is met een client die uitbehandeld is...)

En dan de 'straffen' die ze uitdelen.
Mensen worden soms zo vernederd en mishandeld dat ze permanente schade oplopen, of zelfs overlijden.
Waarom lopen ze niet gewoon weg ? Wie houdt ze daar vast. Internet verslaving is toch geen misdrijf of zo waarvoor je door de overheid veroordeeld kunt worden. Zelfs in niet China. (Toch ?)
China is niet echt communistisch meer. Ja, in naam en een aantal praktijken nog wel, maar in weze is het gewoon een kapitalistisch land tegenwoordig. Kijk eens naar hun handelsbalans met een hoop andere landen.

En misstanden zijn er natuurlijk. Maar die hebben we in de westerse wereld evengoed. Ik denk aan een affaire-Rodney King, of de barbaarse doodstraf die enkele landen nog steeds hanteren.

Daarnaast is verslavingszorg niet per definitie een overheidstaak, ook in Nederland zijn genoeg prive-klinieken die zich met allerlei vormen van verslaving bezig houden: Jellinek en Novadick-Kentron zijn bijvoorbeeld bekende namen.
Sjonge,

Wat een slechte vergelijking.

Je vergelijkt appels met peren.

met 'een aantal praktijken' probeer je de hele hele foute aspecten van het rechtsysteem daar onder te graven terwijl dit juist het topic is..

Rodney King in mekaar slaan was natuurlijk totaal iets anders.
Dit speelde in America en ook daar is de wet niet zo, dat het als normaal gezien wordt criminelen te slaan.

De doodstraf wordt toegepast bij zware criminelen en niet als je iets steelt uit een winkel of verslaafd raakt. (eventueel pas als je de verslaving gaat bekostigen met crimineel geld)

Priveklinieken zijn voor de elite, ook in Nederland, ook in America.
Een gemiddeld gezin heeft daar geen geld voor en is aangewezen op zorg vanuit de overheid.
De verslavingszorg is dus totaal wel een overheidszaak voor de gemiddelde mens.

Als we het dan over gemiddelden gaan hebben,
Ieder z'n mening natuurlijk maar als dat puur vanuit eigen perspectief komt, blind voor andere vormen, moet daar wat extra info bij..
.
edit: typo
Dit speelde in America en ook daar is de wet niet zo, dat het als normaal gezien wordt criminelen te slaan.
Ten eerste was hij geen crimineel, hij was een taxichauffeur die te hard reed.

Daarnaast werd het kennelijk wel als normaal gezien, want de agenten die hem in elkaar sloegen zijn immers vrijgesproken, ondanks dat alles op film stond.

Pas in hoger beroep zijn slechts enkele veroordeeld, en dan ook nog maar zéér licht.

Voordat we wijzen naar de splinter in China's oog, moeten we misschien eerst de balk uit ons eigen oog, of het oog van degenen achter wie aanlopen, verwijderen.
Priveklinieken zijn voor de elite, ook in Nederland, ook in America.
Prive-klinieken zijn, in NL iig, helemaal niet voor de elite. Verslavingsklinieken als de Jellinek-kliniek en Novadick-Kentron zijn toegankelijk voor iedereen.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 5 november 2009 17:25]

Er zijn in Nederland wel degelijk commerciele klinieken waar de overheid niet aan bijdraagt. En ja, deze zijn voor de 'elite', of eigenlijk dus de mensen die voldoende geld hebben daarvoor.

Het verwijzen naar een balk in ons eigen oog, vóórdat we naar andermans splinter wijzen gaat wat mij betreft ook niet helemaal op. Ja, natuurlijk moeten we ook op onze eigen zaken hieromtrent letten. Maar in dit geval is het toch echt wel de balk in andermans oog, en de splinter in de onze. Een incident in de USA aanmerken als de balk en het stelselmatig met de voeten treden van mensenrechten in China als splinter klopt echt niet. Onder andere vanwege exposure; in Amerika wordt er in de pers over gediscussieerd, gerapporteerd et cetera. Wanneer de regering het slaan bij behandeling van internetverslavingen niet zou hebben afgeschaft, hadden we waarschijnlijk nooit wat van deze praktijken gehoord...
Uhhh... die "balk" (als je daar al van mag spreken) zit volgens mij in het oog van de VS, en niet in die van "ons".

Je verwijt Swel iets wat je zelf precies zo doet. Da's geen sterke zet.

Bovendien gaat je verwijzing naar de Jellynek-kliniek mank.

Nog afgezien van het verschil in behandeling (de Jellynek deelt geen elektroschokken of klappen e.d. uit) is een ander verschil dat de Jellynek geen commerciele instelling is.
Tenminste niet in de zin dat de verslaafde zélf flink moet dokken om geholpen te worden. Veel klanten daar hébben niet eens geld !
Dit in tegenstelling tot de chineese commerciële klinieken waar in dit topic sprake van is.

Door baasandre, donderdag 5 november 2009 16:27
Booming business dus die klinieken

[Reactie gewijzigd door T-men op 5 november 2009 18:33]

offtopic:

Rodney King was geen taxi chauffeur, hij reed wel te snel, toen ze hem wouden tegenhouden probeerde hij te vluchten omdat hij (dacht dat hij) teveel gedronken had en bij veroordeling terug naar de cel moest (hij was voorwaardelijk vrij).

bron
Dat doen ze gewoon omdat ze niet weten hoe ze het anders moeten doen 8)7
Anoniem: 319290
5 november 2009 16:46
Is het niet gewoon enorm vanzelfsprekend dat je mensen in een verslavingskliniek niet mag slaan, uitschelden, of opsluiten? Van de laatste kan ik me in sommige gevallen nog voorstellen, maar uitschelden, of zo erg pijnigen dat er doden vallen, enorm bizar. "Internet verslaving" in het geheel al, hoe kan je verslaafd raken aan internet.. Je raakt verslaafd aan een bepaald spelletje of iets in die trand, maar internet in het algemeen?
In china heb je als crimineel geen rechten en die verslaafden zullen wel overtredingen hebben begaan. Het is er erg autoritair, tegenspreken is er niet bij, net als hier nog niet zo lang geleden trouwens. Ik vrees dat deze jongen zich zich verzet heeft, dat zien ze daar als decadent reactionair gedrag, dat er uitgeslagen moet worden.

Nederland is wat dat betreft gelukkig nog vrij. In de VS hoef je ook niet veel te zeggen of je wordt helemaal in elkaar getrimd en als je zelfs je hand maar opheft beginnen ze al te beuken en mag je een jaar brommen voor "resisting arrest". Als je toch die fimpjes ziet van arrestaties vind ik het meer lijken op politie machtsmisbruik. Maar in de VS vinden ze het kennelijk normaal.

De hele wereld is steeds meer aan het verharden. In de grote nieuwe orde wordt de mens steeds meer een nummer. Wedje maken dat over een paar decennia alles wordt opgehangen aan je IP-nummer. Kunnen ze je mee tracken, mag je mee internetten, bevat al je persoonsgegevens, medische gevens, historie, banktegoed. Deze wordt onder de huid aangebracht op een rfid chip en bij elk poortje geregistreerd. Menselijke benadering is er niet meer bij.

China gaat zo van een communistisch in een facistisch systeem over. Maakt ook geen bal verschil. Of we ze nu partijleiders noemen of aandeelhouders of aristocraten het komt steeds op hetzelfde neer. Een elite die het kapitaal beheerst en op de massa leeft en ze kort houdt. Uiteindelijk draait het in de maatschappij alleen maar om of de macht verdeeld is over velen of geconcentreerd is bij enkelen. Hoe die enkelen zich noemen en uitdossen is alleen maar entourage om het volk te neppen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 5 november 2009 17:26]

In china heb je als crimineel geen rechten en die verslaafden zullen wel overtredingen hebben begaan.
Als je eventjes weet dat die jongen niet in een staatsgerund kliniek dood is geslagen, maar in een commerciele kliniek, dan weet je dat je opmerking als een tang op een varken slaat.
Het voorval is typisch een uitspatting van inzetten van goedkoop personeel voor snel geldelijk gewin. Komt te vaak voor in China. Dat personeel is niet of nauwelijks getraind voor de psychiatrie. Heeft dus helemaal niets te maken met de Chinese overheid, en ironisch genoeg meer aan kapitalisme toe te schrijven.
Zo werd in augustus bekend dat de 16-jarige Deng Senshan was doodgeslagen door de leidinggevenden van het kamp waar hij naartoe was gestuurd.
Fijn als dat je zoon is? alleen omdat hij "maar" internet verslaving heeft?
Nou is de cultuur daar wel anders. Neem aan dat als je daar een internet verslaafde bent en dus geen geld in het laatje brengt (of tenminste 'niet functioneert zoals het gewoon is') dat je dan al snel een schande voor de familie bent etc.

Zeg ik niet dat ik het zeker weet, maar daar is het de cultuur wel naar me thinks.
Vandaar gaat ie ook naar zo'n kamp toe omdat zoiets 'opgelost' moet worden.

Zoiets doe je niet temidden van familie en buurtbewoners, zoiets moet in een kamp...dat zegt ook wel wat.

[Reactie gewijzigd door EnzoMatrix op 5 november 2009 16:23]

Cultuurverschil of niet, toch zou ik willen pleiten voor:
China verbiedt slaan bij behandeling internetverslaafden

(om over doodschieten enzo nog maar niet te spreken :X )
ze gaan al beter
Nu de rest van die doodstraf maarja je moet toch wat met zo'n druk landje :D!
Anoniem: 324626
5 november 2009 16:21
In China zijn zulke bedrijfjes er heel veel, die verslaafden helpen, daar is een grote vraag naar in China. Echter weten de meesten helemaal niet hoe dat behandelen moet, en krijg je van dat soort vreemde taferelen |:(
Klopt inderdaad. Sommige van die bedrijven dienen ook elektrische schokken toe om mensen van hun verslaving af te helpen, zie bijvoorbeeld dit artikel van een tijdje geleden.

Goede zaak dat de overheid dit soort dingen nu gaat aanpakken.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 5 november 2009 16:25]

Het feit dat er al zo veel prive klinieken zijn betekent volgens mij dat er ook nog mensen zijn die er veel aan verdienen. Zo' n " internetverslaving " kan naar mijn mening ook echt wel in de hand worden gewerkt.

[Reactie gewijzigd door scenix_ op 5 november 2009 16:39]

Af en toe heb ik toch moeite om prehistorische methodes van cultuurverschillen te onderscheiden, maar dat zal wel aan mij liggen... 8)7

Ze hebben blijkbaar geen idee hoe ze verslaafden moeten helpen, dus dan maar met lijfstraffen. Als ze eens wat minder tijd zouden investeren in discussies over zandzakken/doodshoofdjes in WOW, dan zouden ze zich hier misschien mee bezig kunnen houden |:(
De meeste culturen zijn inderdaad verschillend qua het straffen van mensen. Maar je probeert iemand te helpen, dan ga je iemand toch niet slaan? Je zou met andere methodes verder komen, slaan werkt averechts. Maar wie geeft die jongeren op bij een kliniek, de ouders of het kind zelf? Want ik neem aan dat de ouders er dan ook wel van onder de indruk zijn dat hun kind wordt vermoord, terwijl hij niets misdaan heeft. Wordt er dan ook iets geregeld qua vergoeding, want dit kan natuurlijk gewoon niet :? !
Ik kan dagenlang internetten en gamen. Toch noem ik mijzelf niet verslaafd omdat ik ook makelijk zonder kan. Bijvoorbeeld op vakantie heb ik totaal geen problemen mee om 2 weken zonder computer te zitten.

Die onderzoekbureau's zouden mij dan ook verslaafd noemen.
Ik vind het maar slecht van dat soort onderzoeken. Ze kunnen beter iets nuttigs gaan doen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee