Een Amerikaans bedrijf zet Amazons Mechanical Turk-netwerk in om robots te helpen bij problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. De robots zouden een hogere mate van autonomie kunnen krijgen door vragen door te spelen aan mensen.
Aangezien robots vaak grote moeite hebben met taken die voor mensen triviaal zijn, wil robot-ontwikkelbedrijf Willow Garage de intelligentie van mensen benutten om hun robots bij te staan. Activiteiten als object-herkenning zijn bijzonder eenvoudig voor de menselijke hersenen, maar een 'siliciumbrein' heeft daar moeite mee. De Personal Robot 2 van het bedrijf schiet daarom eenvoudigweg een plaatje van het object in kwestie, en vraagt mensen om hulp.
De foto wordt naar Amazons Mechanical Turk-netwerk gestuurd, waar mensen lastige karweitjes uit de virtuele handen van robots nemen. Wanneer een robot wil weten wat een object is, vraagt hij mensen de contouren van dat object te tekenen en het voorwerp een naam te geven. De mensen helpen de PR2-robots overigens niet voor niets: zij krijgen per handeling een geringe vergoeding.
De van beschrijvingen voorziene afbeeldingen worden aan de robot teruggestuurd, waarna deze met succes voorheen onbekende objecten kan 'herkennen'. Door de accuratesse, die tijdens testen op 80 procent lag, van de menselijke beschrijvingen te vergroten, zou de robot met meer succes onbekende objecten leren kennen. Zo zou een robot zich zonder toezicht van mensen bekend kunnen maken met nieuwe omgevingen door zelfstandig vragen te stellen en zo hiaten in zijn kennis op te vullen.