Visa test creditcard met scherm en toetsenbord

Visa heeft samen met Emue een nieuw soort creditcard ontwikkeld die betalingsfraude moet tegengaan. De kaart heeft een geïntegreerde display en toetsenbord die veilige transacties moeten garanderen.

Creditcardtransacties via de telefoon of via internet zijn gevoeliger voor fraude dan overboekingen waarbij de creditcardgegevens persoonlijk geverifieerd kunnen worden. Daartoe heeft Visa in samenwerking met Emue, een Australisch bedrijf dat elektronische fraude bestrijdt, een creditcard ontwikkeld waarop een pincode ingevoerd kan worden. De kaart is uitgerust met een achtcijferig display en een toetsenbord met twaalf knoppen. Een batterij is eveneens in de Visa PIN Card geïntegreerd en moet voldoende spanning voor drie jaar gebruik leveren.

De kaart zou met éénmalige codes online en telefonische transacties moeten beveiligen. De kaarteigenaar activeert voorafgaand aan de transactie de juiste modus op de creditcard, waarna om de pincode van de eigenaar wordt gevraagd. De kredietkaart genereert daarop een unieke, éénmalig te gebruiken transactiecode die op de display getoond wordt. Die unieke code wordt gebruikt om de transactie te authenticeren, zodat beide partijen zeker weten dat er geen fraude in het spel is. Zdnet schrijft dat Visa de kaart in Groot-Brittannië zal uitproberen, eventueel zullen andere kaartuitgevers de Visa PIN Card gaan voeren.

Visa PIN Card

Door Willem de Moor

Redacteur

19-06-2008 • 13:45

91

Submitter: wartos

Reacties (91)

91
77
8
3
0
0
Wijzig sortering
Lijkt me opzich een leuk idee, maar de implementatie laat een paar vragen bij mij achter. Ik moet een code genereren, hoe weet de andere kant dan of dit wel een code is die ik nu zelf genereer?

Ik krijg het idee dat het mogelijk is om dan bijvoorbeeld iemand z'n credit card kort te bemachtigen, zijn kaartnummer e.d. overnemen en even een code genereren voor een online betaling. Kan je daarna terwijl je niet (meer) in het bezit bent van de kaart toch nog ermee betalen.

Een systeem zoals een aantal nederlandse bank gebruikt zou veiliger zijn. Bij o.a. ABN, Rabo en ING moet je op het kastje een code invoeren van de site, waarop je response genereerd.
het lijkt me dat dit via een code gaat die de site je geeft.
die voor je in, en het resultaat geef je terug (idd net zoals internetbankieren van abn enzo)

overigens is het nu nog makkelijker hoor. als ik jou creditkaart even heb schrijf ik gewoon de nummers over en klaar is kees.
Dan moet je wel z'n pincode weten. Zelfde als wat jij dus beschrijft van de banken. Daar moet je ook je pincode invoeren. (TAN Generator, zie reactie van kodak).
ik heb het over de huidige creditkaarten.
en daar heb ik geen pin bij nodig voor internetbetalingen...
Dit noem ik dus gewoon een TAN generator met creditcardnummer opdruk. De creditcard met de handige nummers zelf is eigenlijk dood met deze extra voorzieningen. Het nummer en vervaldatum zijn enkel nog onderdeel als identiteitskenmerk. Maar dat had net zo goed een nagenoeg unieke naam, code, afbeelding etc kunnen zijn.
Nu de chipknip nog, om te zien hoeveel er eigenlijk op staat.
Dat je moet onthouden (en berekenen) wat je nog hebt, is één van de redenen waarom de chipknip niet zo succesvol is geweest.
daarom zit er op iedere chip betaal automaat ook een ? voor saldo informatie.
Anoniem: 149075 @Luppie19 juni 2008 14:02
Beetje lullig als je er bij de kassa achter komt dat je dan net 2 euro tekort komt :S
dan pak je de pinpas... de chipknip is bij mij alleen in gebruik om te parkeren.
Bij steeds meer winkels is de chipknip mogelijkheid verdwenen en ze willen nu dat je kleine bedragen gewoon pint.
Voor een winkelier kost een pin of chip transactie evenveel geld, dus daar hangt het ook niet vanaf.
Anoniem: 149075 @Timfonie19 juni 2008 13:52
Goed punt, da zal de ChipKnip zeker kunnen blijven bestaan.

Die sleutelhanger-readers zijn ook niet handig nee.
Andere reden is dat je geen geld kan uitwisselen tussen twee chipknips.
Dat kan ook niet tussen 2 bankpassen, creditcards, e.d. en die worden niet afgekraakt om die reden...
Anoniem: 258524 @Roland68419 juni 2008 15:13
Nee maar bankpassen en creditcards hadden niet het doel om contant geld te vervangen dit was wel het doel van de chipknip.
De chipknip gaat verdwijnen, de banken erachter laten de chipknip vallen. Transactiekosten voor pin-betalingen gaan verder dalen zodat er geen behoefte meer is aan een betaalmiddel als de chipknip.
Prima idee toch? Al snap ik de kniplijntjes op de kaart niet...
Als je daar knipt is ie echt onbruikbaar waarschijnlijk.....

Zie http://www.emue.com/safety/ : "Expired cards should be disposed of by cutting along the dotted lines printed on the back of the card."

[Reactie gewijzigd door Aerogenes op 25 juli 2024 04:12]

Letterlijk een chipKNIP dus :P

ontopic:
Ik vind overigens 3 jaar wel kort voor normaal gebruik. Ik vind het niet zo prettig al die pasjes opnieuw aanvragen. Dit is vaak een hoop administratie. Bovendien kun je even niet betalen als hij leeg is, dat is leuk als je net bij de kassa staat.

Edit: zie nu dat het voor online betalingen is, maar dat maakt het nog niet handig als je snel iets wil kopen en je batterij is leeg. Hoe lang gaat een random reader eigenlijk mee? Ik heb dat ding nog nooit leeg gehad en gebruik hem regelmatig.

[Reactie gewijzigd door wiene op 25 juli 2024 04:12]

Een credit-card is nooit lang houdbaar (vervaldatum)
allemaal fout hierboven: da's de nieuwste Collectible Credit Card Part Game :+
Lijkt me dat je daar moet knippen om em te vernietigen als je een nieuwe pas hebt.
Waarschijnlijk om hem zo te vernietigen dat je de chip kapot knipt en de toetsenborden van elkaar en het display scheidt... voor als je kaart verloopt of geblokkeerd is of wat dan ook.
Anoniem: 175233 @flark19 juni 2008 13:54
Ik denk dat dat is waar je moet knippen wanneer je de kaart correct wilt vernietigen...
Die lijntjes geven aan waar je moet knippen om de kaart ook electronisch onbruikbaar te maken. Voor als je kaart niet meer geldig dient te zijn (geblokkeerd of je wil hem terug sturen).

... Hmm, volgende keer toch eerder reageren als het antwoord zo logisch is ;)

[Reactie gewijzigd door MucGhuine op 25 juli 2024 04:12]

polthemol Moderator General Chat @flark19 juni 2008 13:55
prolly waar je moet knippen als je de kaart wilt vernietigen, dat je alle belangrijke onderdelen naar de klote helpt.

Heeft ze toch wel lang gekost om met zoiets op te proppen te komen. Dat de rest van de wereld eindelijk ook eens afstapt van die kaarten voor kleine aankopen en zoiets als iDeal omarmen, zou ik fijner vinden. Kolder met die kredietkaarten '-_-
ik denk dat is voor als je de kaart niet meer gebruikt of verlopen is, dat deze dan op die manier kapot geknipt moet worden, zodat er geen gegevens meer terug te halen zijn.
Hoe duurzaam zou dit zijn? De chipknip op de bankpas heeft de pas ook een stuk kwetsbaarder gemaakt, ik heb al diverse keren meegemaakt dat de chip kapot was of uit de pas viel. Maar als ze afgezien hebben van het gebruik van harde stukken metaal en glas, is het misschien best te doen.
Alleen... hoe maak je een flexibele batterij?
Flexibele batterijen kunnen ze in Japan maken. Hij is zelfs oplaadbaar.
A paper-like, polymer based rechargeable battery has been made by Japanese scientists.

[Reactie gewijzigd door DutchStoner op 25 juli 2024 04:12]

Maar dit komt mij gewoon weer over als een soort van internetbankier methode of de normale PINpas.. waar ook en PINcode opzit. Het komt mij totaal niet over als iets revolutionairs.
Niet revolutionair, wel nieuw. Ik denk dat je het kunt vergelijken met een geïntegreerde random reader (voor de rabobank gebruikers onder ons).
Wel knap dat ze dat zo klein hebben gekregen, zeker incl. batterij.
Op een normale credit card zit al een pincode. Bij betalingen in bijvoorbeeld Frankrijk of Italie gebruik je die al i.p.v. een handtekening. Verschil met een pinpas is dat de credit card zelf de pincode controleert (middels de chip die erop zit).

Dit is inderdaad een soort telebankier systeem met OTP's, maar dan met alles ingebouwd in de credit card i.p.v. een apart kastje ernaast. Dat is toch wel innoverend, alles past in je portefeuille, of waar je je credit card ook bewaakt.
Wat nog wel een verschil is, is dat bij internetbankieren dus juist het systeem van 2 kanten werkt. . Ook werkt de Pin pas meer van 2 kanten. Dat komt mij toch veiliger over.
En hoe is dat genereerde getal te controleren dan? En hoe is het dan te controleren dat het getal maar 1 keer kan gebruikt worden?

[Reactie gewijzigd door Barres B. op 25 juli 2024 04:12]

de public key is degene die je krijgt op de site (die ze op hun beurt van de bankinstelling krijgen) en de private key is de reply code die je doorgeeft. Als je 1 van beiden niet hebt kan je geen transactie laten valideren. maw: de verkoper krijgt jouw rekeninggegevens nooit in handen
De werking is gebasseerd op de informatie die VISA dan heeft over de card, jouw persoonlijke code en de werking van de uitgereikte kaart. Die informatie is dan voldoende om te authenticeren dat het de eigenaar van de kaart is die de betaling doet.

Dit werkt hetzelfde als die securecards die men gebruikt om te kunnen inloggen op een bedrijfsnetwerk. Bij mijn vorige baan kreeg ik ook een keycard en een eigen unieke code. Als ik wilde aanloggen van buiten het bedrijf vulde ik die code in en het gegenereerde getal gaf toegang.
Anoniem: 216532 @brompot75819 juni 2008 15:18
Je moet het zo ver niet eens zoeken. Visa+PIN wordt ook algemeen gebruikt in België. Eigenlijk dacht ik dat dit voor gans Europa gold. Voor Nederland niet dan?
Voor Nederland en de UK geldt dat ook. Sterker nog, in het buitenland (ook in Noord-Amerika) werd mij ook steeds om een pin code gevraagd, wanneer ik met mijn Nederlandse kaart betaalde. In restaurants keken ze wel raar op, want ze kennen het niet, maar de apparaten kennen het wel.

Sommige apparaten ondersteunen het niet. Dan hoef je dus ook niet te pinnen, maar kun je gewoon je handtekening zetten
Anoniem: 44174 @lamme2320 juni 2008 09:56
In zweden mag je nog met handtekening betalen, maar dan moet je wel je id-kaart of paspoort laten zien.
Kortom: hetzelfde idee als verschillende banken momenteel gebruiken bij online banking. Alleen zit dat niet in het pasje verwerkt, maar in een apart kastje.
Anoniem: 149075 19 juni 2008 13:50
Mooi stukje techniek moet ik zeggen.

Eigenlijk best gek dat dit niet eerder bestond aangezien je ook "vroeger" al van die CC_card formaat zakrekenmachientjes had.
Alleen het nadeel dat er een batterij in zit.
Loop je er veel mee te spelen of gebruik je hem veel zal hij vrij snel op zijn.

Die CC rekenmachientjes hadden nog zonnecellen !
Alleen waren ze wel wat dikker dan de CC.
Hopelijk wordt dit niet dikker.
Anoniem: 149075 @SPee19 juni 2008 14:01
Deze lijkt de normale dikte te hebben, kijk maar naar de vinger van de persoon en hoe de kaart in zijn vel gedrukt staat.

Zonnecelletje erin zou wel top zijn !
Opzich leuk hoor zonnecellen, een creditcard is alleen niet iets wat ik ergen even in de zon laat liggen.. ;)
Zonnencellen werken ook uit de zon hoor. Vandaar dat het voor zoiets wel perfect zou zijn omdat je als je hem wilt gebruiken je hem toch uit je zak haalt en dan vangt hij meteen straling op. Aangezien het niet echt een "zwaar" systeem is kunnen zonnecellen waarschijnlijk gewoon de hele energievoorziening leveren, zelfs op bewolkte dagen.
hey er zitten kniplijntjes xD Ze verwachten gewoon dat mensen blut worden en hem dan doorknippen :+
Anoniem: 225842 19 juni 2008 14:04
Dat het niks nieuws is snap ik, maar echt wel mooi gedaan, dat het zo klein kan. Petje af :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.