Google neemt stilletjes Gmail onder handen

Zoekgigant Google blijkt in alle stilte zijn maildienst Gmail te hebben voorzien van een nieuw jasje. De transformatie naar Gmail 2.0 wordt gefaseerd doorgevoerd en moet de maildienst onder meer sneller maken.

Inmiddels heeft een procent van de Gmail-gebruikers kennis kunnen maken met het nieuwe uiterlijk van de dienst. Volgens Google zijn er op het eerste gezicht weinig grote veranderingen waarneembaar. Dit komt omdat er vooral aan de achterliggende code is gesleuteld, zo meldt Information Week.

Google gebruikt nu onder meer een nieuw model waardoor componenten makkelijker kunnen worden hergebruikt. Zo maakt Gmail nu gebruik van dezelfde rich-texteditor als Google Groups en Page Creator en is de Contact Manager vanuit diverse Google-applicaties benaderbaar.

Ook de snelheid waarmee de diensten van Google werken zijn voor het bedrijf belangrijk. De javascript-code is bijvoorbeeld grondig aangepakt waardoor berichten sneller openen, stelde Google Blogscoped eerder deze week. Volgens Gmail-ontwikkelaar Dan Pupius is het mogelijk berichten met een alfaversie van Safari 3 op een MacBook berichten binnen 0,2 seconde te openen.

Toen Google in 2004 zijn Gmail-dienst met 1GB gratis opslag startte, was dat revolutionair. Geen enkele andere aanbieder bood destijds zoveel schijfruimte. De afgelopen maanden is het bedrijf echter ingehaald door zijn concurrenten. Windows Live Hotmail van Microsoft biedt bijvoorbeeld 5 GB gratis opslag en Yahoo biedt tegenwoordig onbeperkte opslag aan.

Dit heeft Google gedwongen de mogelijkheden van Gmail te blijven uitbreiden. Eerder deze week maakte het bedrijf bijvoorbeeld bekend imap-ondersteuning toe te voegen en de opslagruimte van de maildienst te verhogen tot meer dan 4GB.

Door Wilbert de Vries

01-11-2007 • 11:57

87 Linkedin

Reacties (87)

Wijzig sortering
Ik snap niet dat men daadwerkelijk zoveel ruimte in zijn/haar mailbox nodig heeft. Ik heb zelf gmail al sinds begin 2004, toen de invite hype in volle gang was, maar zit nog niet eens op de 500 mb vol. Blijkbaar staart iedereen zich blind op de drogreden, hoe meer ruimte ik beschikbaar heb, hoe beter de email dienst wel zal zijn.
Gmail was de eerste gratis webmail-dienst met zoveel ruimte. Daarnaast is Gmail om een paar andere redenen natuurlijk erg populair, zoals:

- Het sobere uiterlijk. Vergelijk het eens met Hotmail, dat is echt enorm bloated en vol met reclame.
- Erg snel.
- Ajax-functionaliteit wordt op een erg gebruiksvriendelijke wijze toegepast zodat het ook echt nuttig is.
- Uitstekende spamfilter.
- Extraatjes als Google Chat zijn ook handig.

Dit zijn voor mij de redenen waarom ik dagelijks Gmail gebruik, en dat gaat niet zozeer om de vele opslagruimte dus (alhoewel ik na 3 jaar wel voor meer dan 50% heb gebruikt :P ). Ik denk dat dit voor veel andere mensen ook geldt.
- Het sobere uiterlijk. Vergelijk het eens met Hotmail, dat is echt enorm bloated en vol met reclame
Heb jij een andere GMail als ik dan? Staat ook vol met reclame, er staat veel text die verdacht weinig met EMail handling te maken heeft. Waarom staan de labels onder het chatvenster? Het zijn keuzes en ik gebruik beide accounts maar zie kwa reclame geen verschil. GMail staat vol met Google en Hotmail staat vol met Live spul.

Ikzelf vind hotmail toch iets rustiger overkomen omdat daar de hoofdzaak gericht is op email, GMail met zijn chat en laatste nieuws en google balk komt wat drukker over.

Edit: ik gebruik de lite versie van hotmail.

[Reactie gewijzigd door hamsteg op 1 november 2007 13:04]

Anoniem: 223468
@hamsteg1 november 2007 16:04
Als je FF gebruiker bent kan je de avertenties wegpoetsen met GMail Ad Remover (een Grasemonkey script) Ik heb het getest en het werkt perfect. Ook voor Opera zijn er scripts te vinden om te ad's weg te halen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 223468 op 1 november 2007 16:20]

Adblock Plus is your friend:

mail.google.com#div(class=rh)

als filter rule toevoegen en geen advertentie meer te zien in gmail.
de subscriptions op filterlijsten zijn ook erg handig, dan hoef je dat zelf niet eens in te tikken :)
Ik begrijp niet helemaal waar je het over hebt. Het chatvenster is een onderdeel van de gmail-dienst. Die kun je desgewenst ook uitschakelen. Ik zie als ik mijn postbak in in beeld heb geen enkele reclame. Hoe bedoel je verder vol met Google-spul? Die zoekbalk is bedoeld voor je email en voor het gebruiksgemak staat er ook een knop zodat je direct op google kunt zoeken. Het laatste nieuws kun je ook zo uitzetten als je wilt.
Als je een e-mail open hebt staan staat er rechts een gedeelte vol google ads. Puur textueel, natuurlijk, maar toch kan hij het daar op hebben.

Anderzijs is het makkelijker om grafische banners te blokkeren met bijvoorbeeld de block content mogelijkheid van Opera. Zo is het mij gelukt om de grote banner die de live mail pagina zo'n 50px naar beneden duwt weg te halen zodat live mail echt volledig vanboven begint, waardoor ik direct begin met een maximaal oppervlak van enkel een e-mail webclient.
Google talk en die google balk kunnen wel gedisabled worden in Gmail hoor.
En ik vind persoonlijk toch dat de google ads veel minder opvallen dan de ads die te zien zijn in Live sites.
Hotmail gericht op e-mail en Gmail niet...knap dat je dat kunt concluderen. Blijkbaar is de perceptie van rustig bij de een heel wat anders dan bij de ander. Verder word ik altijd gek van het uitloggen bij Live, waarbij ik standaard naar het mega-drukke live-homepage wordt gestuurd, soms zelf wanneer ik op de stop-button heb gedrukt. Druk dus, dat is wat mij irriteert in m'n mail.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 1 november 2007 13:51]

Wat ik zelf de meest handige functie vind, is dat mails 'threaded' worden weergeven, je hebt dus niet allemaal losse emailtjes, maar alle mails die bij elkaar horen, zijn onder elkaar gegroepeerd.
Anoniem: 194336
@TNO1 november 2007 12:16
Vroeger zaten mensen enkel bij hotmail en yahoo, en kregen ze 5 MB, toen kwam gmail met zijn revolutionaire 1GB. Dit is eigenlijk een beetje unlimited want weinig mensen krijgen dit vol. Andere freemailproviders moesten in dat gat springen, maar door de komst van Gmail is er erg veel veranderd in de freemailwereld. Als je Gmail's snelheid, overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid vergelijkt met Live Hotmail... dat is toch echt veel beter bij gmail.
Ik snap niet dat men elke keer dat het over gmail gaat, weer met dit soort reacties komt. Blijkbaar is er behoefte aan mail providers met een hoop ruimte. Dat jij dit niet nodig hebt wil nog niets zeggen over anderen.
Het is een beetje oubollig, net als bij een nieuwe harddisk techniek reageren van "ja maar wat heb je aan zoveel ruimte". Dat is men gelukkig afgeleerd :)
Ik vermoed dat 90% van de gebruikers wat mailed, en er geen attachments aan doet. Als je dat volhoud wat ik bij een hotmail account heb dan heb je aan 5mb voldoende. Echter op mn gmail krijg ik ook fax berichten binnen dievia de fax omgezet worden naar een pdf automatisch, dat incombinatie met spreadsheets die ik steeds binnen krijg zit je snel tegen een paar Gb aan. Dan zou je natuurlijk kunnen archiveren maar ik heb eerlijk gezegd meer vertrouwen in Google dan in mijn eigen archiveringstechnieken.
Wat ik wel graag zou willen zien is dat je nu docu support hebt echter enkel .doc en xls, maar je kunt geen alternatieve bestanden uploaden. Zelfs renamen van extensies werkt niet dat is wel jammer. Ik zou graag een remote eenvoudige opslag willen hebben mocht ik elders bv een tekeningetje willen openen.
Ik heb zelf een IMAP account van 1GB op een server die ik in beheer heb. Hier had ik laatst 700MB van in gebruik. Een paar oude mailinglists opschonen en het weggooien van grote bestanden uit de mailbox was voldoende om dit weer naar 250MB te brengen.
Ik bewaar toch al zo'n 3 jaar lang alle mail die hier binnenkomt en ben ingeschreven op diverse mailinglists (ik ontvang iets van 2000 mails per week). Waarom je dan 4GB voor je mailaccount moet hebben...
Attachments... als je bergen productaankondigingen en niet publiek beschikbare preproductie datasheets binnenkrijgt wil je die bewaren. Dat gaat al gauw om een paar MB per mailtje. Je kunt die natuurlijk ergens op je schijf zetten, maar als je veel onderweg bent heb je vaak wel mogelijkheden om je email te checken al dan niet via het web, maar niet om via VPN bij je bedrijfsserver te komen. Bij Gmail krijgen mensen waarschijnlijk vooral foto's of stukjes home video die ze graag willen kunnen terugkijken op locatie denk ik dan zo? Of ze hebben geen online data opslag of eigen server en gebruiken hun mailbox als offsite backup, dat gaat natuurlijk helemaal hard.
Mijn mailbox is nu in ieder geval 2.7GB en soms heb ik echt nog dingen nodig van een paar jaar terug, zowel ontvangen als verzonden items. Misschien dat ik wel weer iets zou kunnen opschonen want ik schoon normaal op per kwartaal en ben nu alweer een maand verder sinds de laatste schoonmaakactie, maar ik denk niet dat ik de 2GB zou halen, laat staan 1.
Bovendien, iedere maand of week zooi opschonen gaat ook snel vervelen, liever een ochtend flink doorhalen en alle inmiddels afgeronde projecten/producten eruit filteren dan iedere week een half uurtje twijfelen of dat ene mailtje nu wel of niet weg mag.

[Reactie gewijzigd door OruBLMsFrl op 1 november 2007 12:27]

en zo'n dingen bewaar jij op een gmail account, die vrij doorzoekbaar is voor google en van de ene dag op de andere kan worden opgezegd? heeft je bedrijf dan geen deftige mail/storage server ???
Pff, dat Google mijn mails kan lezen boeit me niet, dat kan iedere mailprovider. Veel belangrijker is dat je er gewoon niet zeker van kunt zijn dat Gmail altijd werkt. Voor mij persoonlijk werkt het prima, maar ik zou er nooit op vertrouwen voor allerlei werkgerelateerde zaken.
ik heb in 2.5jaar nog geen enkele mail weggesmeten, en zit toch al mooi op 800 MiB hoor. Hier zit geen spam bij, geen nutteloze grote attachments zoals van die 'fun' powerpoints, filmpjes, ... En ik kan niet zeggen dat ik echt veel verstuur/ontvang, als ik zo naar wat kennissen kijk.... Dus 4 GB kan voor sommige mensen wel nodig zijn.
Bij ons op het werk zijn er enkele mensen die 6.5GB aan mail in hun Thunderbird enzo hebben zitten ...

De meesten zitten tussen de 100 en 500MB. Maar richting 4GB zijn er toch al meer dan 10 op de 700 gebruikers.
De opslagruimte is toch niet persé de belangrijkste reden om een bepaalde e-mail dienst te gebruiken?

Ik gebruik Gmail vooral omdat ik het een ontzettend handig en goed werkend programma vind. Het werkt veel handiger dan welk ander webmail programma dan ook dat ik eerder heb gebruikt. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe versie werkt en eruit ziet.
Die ruimte is inderdaad een goedkoop mensenvangertje. Als er nu ook ongelimiteerde bestandsgrootte was, dan zou het pas leuk worden :)
je kan nu al bijlagen van 20MB versturen met Gmail, toch groot zat?

Ik zou er niet aan moeten denken om een mailtje van 700MB te moeten downloaden zeg!
Anoniem: 53692
@TNO1 november 2007 12:07
Wat ik raar vind, is dat men blijkbaar niet weet dat we al ver over de 4 GB zitten. Google blijft uitbreiden, en heeft beloofd dat we "oneindig" veel opslagruimte krijgen. Dit kun je ook zien als je op de homepage voor Gmail bent.

Dus die oneindig veel van Yahoo is naloperij en de 5 GB van Hotmail zal niet lang meer op de middelste plaats staan.
Ik bewaar op mijn eigen IMAP server al sinds 2003 alle email, inclusief een stuk of wat mailinglists waar ik vele honderden emails op ontvang. De totale grote is 821MB en daar zitten dan ook nog een stuk of wat grote attachements bij die ik naar mezelf heb gemaild als snelle opslagmogelijkheid. Dus die 4 GiB is echt zinloos, als ik eens een beetje op ga poetsen en jaren oude mailinglist-mails ga weggooien kan ik zo weer flink wat vrijmaken.

Maar mensen trappen er schijnbaar in!
Voor mij is niet iets om in te trappen, maar wel handig. De 1 Gb grens haal ik makkelijk wel. Ik gebruik mijn gmail voor heel veel mail contacten. Heb daarom nu (3 jaar ofzo?) ongeveer 800mb aan mails erin staan, met niet al te grote attachements.
Wil ik mijn gmail nog langer blijven gebruiken moet ik toch zeker meer ruimte hebben van de 1 Gb. 4Gb is misschien overdreven, maar meer is altijd welkom.
Dit vind ik juist een van de voordelen van Gmail, mijn verzamelde mail altijd overal online, met een enorm goede zoek en filter functie erbij.
Niet iedereen gebruikt z'n email gelijk: ik kan me voorstellen dat de mensen die op tientallen mailing lists staan veel mail krijgen, of dat mensen die vaak grotere bijlagen versturen zeker baat hebben bij meer opslagruimte. Ikzelf gooi nooit meer emails weg sinds ik Gmail heb (en ik heb het ook al weer even), wat ik reuze handig vind. Ook voor backups van documenten en bestanden en dergelijke.
Vergeet niet dat die ruimte niet alleen bruikbaar is voor e-mails. Als Google haar Web-OS-ambitie wilt voortzetten, dan is meer ruimte erg welkom :-) Nog even en Google kondigt een samenwerkingsverband met Adobe aan. Erg interessant voor web-based software om te werken met 3D: gratis krijg je een beperkte rekencapaciteit, maar professionelen kunnen tegen betaling toegang krijgen tot nog veel meer rekenkracht van Google's cluster...zo wordt het wel heel betaalbaar om 3D-animaties te maken B-)
Ik kan nog goed herinneren waarom ik de overstap naar Gmail een paar jaar terug maakte. Dit was namelijk in de tijd dat Hotmail je maar 2mb opslag ruimte bood. Erg weinig.
Anoniem: 201824
@TNO1 november 2007 18:51
Je spambox zit in ieder geval niet in een klap vol. Nu het allemaal wat grafischer begint te worden die spam, zou je hotmail niet de 10MB van enkele jaren geleden moeten zijn. Dan krijg je al snel de melding dat de mailbox volzit.
Ik gebruik dat gmail voor mijn mailinglijsten. Dat is echt heerlijk, alles wordt prima gesorteerd, en het is overal bereikbaar. Zelfs mijn "normale" mail haal ik via pop tegenwoordig naar gmail.

You are currently using 2705 MB (59%) of your 4569 MB.

En nee, geen attachments, allemaal tekst. Een paar high volume mailinglijsten doen dat wel (linux kernel als grootste boosdoener). En het zoekt heerlijk snel.

Dus ja: veel ruimte is een marketing truc, maar please, omdat je zelf geen fantasie hebt, wil niet zeggen dat anderen er ook geen waarde aan hechten.
Anoniem: 237654
@TNO1 november 2007 20:41
Ik ben het hier helemaal mee eens. Zelf gebruik ik al sinds vlak na hun start gebruik van Gmail en de opslagruimte is belangrijk, maar tot een bepaald punt. Ik wel er VEEL in op kunnen slaan, van foto's tot hele video's en alles, maar meer dan een gig is niet nodig.

Vanaf dat punt is de interface veel belangrijker in mijn oogpunt, en die is bij Gmail eerlijkwaar VERREWEG beter en overzichtelijker dan bij welke andere dan ook!!
Het enige dat is mis in Gmail, en wat mijn vriendin in haar Yahoo! mail wel heeft is de mogelijkheid tot drag-and-drop van mailtjes naar andere folders. Yahoo! mail lijkt gewoon sprekend op een mail client. Dat vind ik wel mooi en makkelijk in gebruik.

Het concept van Gmail met de labels is op zich ook wel handig, omdat een mailtje verschillende (meerdere) labels kan hebben, maar ik vind het nogal omslachtig om labels toe te kennen aan mailtjes (selecteren, label toekennen (2 handelingen)).

Denk niet dat Gmail deze functionaliteit gaat toepassen echter. Maar ja, om nou te verhuizen naar Yahoo!... nee.

Ik hoop overigens ook dat Google de Gmail client voor mobiele telefoons aanpast. Is nu nog Java, en dat is toch wel zo langzaam...
Over die Gmail client voor mobiele telefoons; welk platform had je dan gewenst? Java is helemaal niet langzaam en toch op ongeveer elke mobiele telefoon bruikbaar.
Anoniem: 198808
1 november 2007 13:13
Wat trouwens niet in dit artikel staan maar ik gisteren wel las was dat dit uiteraard ook betekent dat 3rdparty apps/extentions mogelijk/waarschijnlijk niet meer zullen werken.

Denk aan GDrive, om je Gmail te gebruiken als internet schijf.

Maar de ontwikkelaars zullen vast wel (uiteindelijk) met een update komen want het lijkt mij dat het alleen een questie van een ander "protocol" is of andere manier van scraping of op welke manier die extentions/apps verbinding maken met Gmail dan ook.
wat gdrive doet ik simpel een mail sturen naar je inbox met een bijlage van het bestand, dat is alles.. gdrive geeft er een andere naam aan je mailte die gdrive weer kan lezen, dat is alles... hier kun je moeilijk een update aan geven, das het leuke ervan
(en als ze het nog doen is die gast er in 1 uur weer achter hoe dat te breken, dus dat ik zinloos)
Anoniem: 141482
1 november 2007 21:57
Uit de meeste voorgaande berichten over de hoeveelheid ruimte in een mailbox die niet nodig schijnt te zijn, blijkt volgens mij dat de gemiddelde tweaker of geen e-mail met attachements verstuurt/ontvangt of ze niet bewaard. Ik gebruik een extra gmail account als opslag voor mijn werk mail (mag maar 200 Mb zijn). Tuurlijk kan google nu al mijn mails inzien, maar powerpoint presentaties zijn al gegeven en dus openbaar, manuscripten zijn al gepubliceerd en als ik mijn eigen data in excel al niet snap wat moet google er dan mee? Laks of naiëf? Kan zijn, maar ik kom wel altijd en overal aan mijn data, zeker met de handige zoek functie in gmail. Kortom, zit nu op een opslag van 2,2 Gb en zal de 4 ook wel makkelijk volkrijgen. Er zijn natuurlijk alternatieve mogelijk zoals opslag op de laptop en/of USB stick. En ja, de data staan ook op de laptop, maar als ik een bestand nodig heb dan zoek ik toch eerder in mijn gmail archief. Nu ik dit zo schrijf denk ik dat het tijd wordt om google desktop eens te gaan gebruiken (of slaan ze die informatie ook op bij google)?
Mijn 'boom' in Outlook 2007 ziet er wat vreemd uit. Onder de account die ik heb aangemaakt heb ik nog een '[Gmail]'-map, waaronder alle mappen staan, behalve Postvak IN. Postvak IN is een standaard map van Outlook. Ook staat er 'Ongewenste mail' bij, terwijl onder '[Gmail]' ook een map 'spam' staat, waar ook mijn spam in komt. Van waar die map 'Ongewenste Mail' dan"? Dat is toch wat anders dan bij mij UvT-account.

Een plaatje
Misschien voor jou, ik gebruik onderhand al 1914 MB van mijn mailbox in gmail ;) Ik bewaar veel en krijg meestal ook grote bestanden door, die ik op zijn beurt weer achieveer voor later. Ik juich het alleen maar toe wat gmail doet (en inherent Google).. O-)
idd, velen hebben zo te zien nog niet gehoord van p2m (peer2mail) en Gmail Drive. Prachtige 'hacks', juist mogelijk door de grote capaciteit.
kijk, iemand die het kan waarderen, daar hebben we meer van nodig, hoe mensen om meer vragen hoe sneller dat omhoog gaat O-)
En zo werkt het nou net niet. Omdat zo weinig mensen er gebruik van maken kan de maximale grootte toch wel om hoog, aangezien niemand dat gebruikt, iedereen denkt dat het fantastisch is. Uiteindelijk krijgt Google wat meer klanten, zonder voor de gemiddelde klant iets extra's te bieden. Ik moet trouwens wel zeggen dat 5MB mailboxen ook wel echt weinig zijn.

Ik kan me nog vaak genoeg ergeren aan mailboxen van providers die meestal de 50 MB niet overschreiden. Nu zal mensen die hun mail met POP ophalen geen enkel probleem zijn, alleen als je IMAP gebruikt dan raakt die 50MB zelfs met matig gebruik toch vrij snel vol.
Anoniem: 201824
@Toolskyn1 november 2007 18:59
Ja, die ruimte heb je ogenschijnlijk, en je kunt het waarschijnlijk ook wel halen. Maar niet iedereen tegelijk kan z'n mailbox werkelijk volkrijgen. De schijfruimte wordt gewoon 'aangevuld' met nieuwe ruimte, wanneer er steeds meer gebruikers komen met steeds meer data. Als vb. er is 100gb ruimte voor 1000 mailboxen die een quotum hebben van 1 gb. De 1gb kan dan nooit gehaald worden door iedereen tegelijk, enkel de 100mb, gemiddeld genomen.
Anoniem: 215024
1 november 2007 12:16
heel leuk zo'n grote mailbox.
mooi om een soort backup van te maken. :P
nadeel is dat mail vaak problemen krijg met het versturen van grote bestanden.
iemand enig idee wat de max is van een te versturen bericht? :?
Op dit moment is het max: gmail > gmail = 20MB Gmail > enig ander mail > +/- 10MB (ligt eraan hoe groot de ontvanger mag krijgen)

hoop dat je hier wat aan hebt ;)
Het mooiste vind ik van alles dat Google gewoon je mail mag doorzoeken, hier hoor je na de mailbox size echt niets meer over, everybody seems to be happy.

Wetende dat veel mensen best persoonlijke dingen opslaan op dat gmail account... tja grootte he.

Ik lach me slap.
Ja, weet je. Volgens mij slaat niet iedereen daar wachtwoord lijsten op. Wat school documenten, pdf's die redelijk openbaar zijn en veel foto's zitten in mijn mailbox. Mogen ze best doorzoeken als ze dat willen! :)


Ben heel benieuwd. Het zou ook leuk zijn als het www.google.com/ig concept in gmail gebruikt zou kunnen worden. Dat je bijvoorbeeld een soort outlook (ter vergelijking) uiterlijk hebt en de plek waar je inbox (of het mailtje) je ook docs en calendar kunt openen.
In het linker menu kun je allerlei applicaties (a la IG) neer zetten...
Dan heb je dus een "office" omgeving met alle diensten en kun je vanuit één plek makkelijk docs openen en mailen, net als pics en calendar dingen.
Ik blijf mappen missen in Google. Erg leuk dat ik tags kan toevoegen aan bepaalde mails, maar ik wil graag mails sorteren naar de juiste mappen. Want een inbox die propvol met alles staat waarbij mails verschillende tags hebbe, is niet echt overzichtelijk...
1. Maak een nieuw label aan
2. Ga naar instellingen -> filters
3. Vul je regeltjes in e.d.
4. Bij de volgende stap vink je 'Postvak In Overslaan' aan
5. Daarna de optie 'Label toepassen', kies dan je label die je net hebt aangemaakt

en vanaf nu komen die mails in een soort van map. Zelf zou ik ook liever mappen zien, maar tot nu toe kan ik redelijk verder met deze oplossing :) Zo komen de mails van bepaalde mailings list niet in mijn postvak in.
Druk dan op Archive als je ze eenmaal hebt getagged.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee