Fusie kabel-isp's: dienstenaanbod per 1 juli op de schop

Klanten van Casema, Multikabel en @Home krijgen vanaf 1 juli te maken met aanpassingen aan de prijzen en de specificaties van hun kabelabonnement. De wijzigingen zijn het gevolg van de aanstaande fusie tussen de drie kabelaars.

Casema-, @Home- en Multikabel-logo's De bedrijven werden vorig jaar opgekocht door de investeringsmaatschappijen Cinven en Warburg Pincus, die daarmee in feite de grootste kabelmaatschappij van Nederland in handen kregen. Nadat de NMa in december zijn goedkeuring aan de overnames verleende, werd een begin gemaakt met de integratie van de bedrijven. Hoewel de drie bedrijven gezamenlijk zijn ondergebracht in de voor dit doel opgerichte houdstermaatschappij Zesko Holding, blijven ze voorlopig nog onder hun eigen naam opereren. Wel moeten met ingang van juli de tarieven en de specificaties van de internet-, telefonie- en televisiediensten gelijk worden getrokken. Multikabel heeft de nieuwe prijzen nog niet bevestigd, maar het laat zich raden dat dit bedrijf de twee grotere broertjes zal volgen. In tegenstelling tot Casema en @Home zal Multikabel daarvoor wel al zijn abonnementen duurder moeten maken, maar daar zouden in bijna alle gevallen zeer forse snelheidsverhogingen tegenover staan.

Coax-aansluiting ( Kabelinternet ) Terwijl Casema de nieuwe abonnementsvormen netjes online heeft gezet, presteerde @Home het om een uploadsnelheid van 15Mbps voor zijn 'Intensief 15000'-abonnement aan te kondigen - de kans dat het hier een tikfoutje betreft is helaas nogal groot. Ook de upload van het 'Intensief 8000'-pakket zou met 1200kbps ongewijzigd blijven, maar voor de klanten van dit bedrijf is het te hopen dat die net als bij Casema naar 1500kbps wordt getild. Datzelfde Casema juicht dat de wijzigingen 'altijd in uw voordeel!' uitpakken. De downloadsnelheid van het Multi-abonnement van deze provider gaat van 4200 naar 4000 kilobit per seconde, maar daar staat dan wel weer een prijsverlaging van ruim negen procent tegenover. Deze provider laat dan ook, zoals het hoort, expliciet weten dat klanten die de wijziging toch een achteruitgang vinden, hun abonnement kosteloos kunnen opzeggen.

Bij @Home ontbreekt eenzelfde mededeling, hoewel hier de houders van het instapabonnement een dikke tien procent meer gaan betalen. Daarvoor krijgt een abonnee dan wel meer uploadsnelheid terug, maar als deze ook zijn telefonie bij de provider heeft ondergebracht staat hem een extra verhoging te wachten: de vier euro combinatiekorting met een 'Basisbellen'-abonnement komt te vervallen. Op telefoniegebied zijn er nog meer wijzigingen: bij Casema gaan bijvoorbeeld de vaste lasten in een aantal gevallen omlaag, maar de gesprekstarieven worden juist over de hele linie verhoogd. Of dat voor- of nadeel oplevert is uiteraard afhankelijk van het individuele belgedrag. Wie serieus op de centen let, kan zijn rekenmachine dus alvast uit het vet halen.

Casema/Orange@HomeMultikabel1Vanaf 1 juli
PrijsSnelheidPrijsSnelheidPrijsSnelheidPrijsSnelheid
19,951600/33017,951200/30019,001000/25619,951600/500
32,954200/66029,954000/60029,002500/51229,954000/1000
49,506400/88047,958000/120043,007000/102447,958000/15002
69,9512500/105069,9515000/150059,008192/102469,9515000/15002
1) Wijzigingen voor Multikabel zijn niet bevestigd en de huidige cijfers zijn dus alleen ter vergelijking
2) Opgave nieuwe upstream van @Home wijkt - vermoedelijk per abuis - af

Door René Wichers

Eindredacteur

02-06-2007 • 20:19

79 Linkedin

Submitter: Dav1d

Reacties (79)

79
79
9
0
0
62
Wijzig sortering
Dit is het moment om je contract op te zeggen mocht dat willen. Anders word je opgezadeld met het niet na komen van het contract (Welk contract :? :7 )

Als op een ander moment je contract stopt, heb je meetsal he broek gescheurd...
Anoniem: 61338
@g4wx32 juni 2007 20:54
Dit is voor vele juist het moment om hun contract niet op te zeggen. In vele gevallen dat providers samen gaan krijgen de mensen met de oude contracten een nieuw contract aangeboden wat gunstiger is dan de nieuwe contracten die door de fusie ontstaan. Als dat (nieuwe) contract na een jaar verlopen is, is het juist het moment om weer eens om je heen te gaan kijken.

Ik raad iedereen die bij de genoemde providers zit aan om in ieder geval het aanbod van de providers af te wachten.
In vele gevallen wordt het dus gunstiger, noem eens voorbeelden.

bij de overname van veel adsl providers zijn de contracten er niet op vooruitgegaan, voorwaarden als een contract voor onbepaalde tijd waardoor je na je minumin contractduur per maand kon opzeggen worden vervangen door automatsiche verlenging met 1 jaar waardoor je dus na 2.5 of 4.5 jaar en niet vanaf kan.

Eerst zien en dan pas geloven. Hoe er ook rekening mee dat de investeerder die de boel kocht rendement wil zien.
Reuze gunstig! Mijn abonnement wordt maar liefst 25% duurder, volgens @Home zorgt dat ervoor dat "wij kunnen blijven investeren in de kwaliteit van het netwerk en de dienstverlening aan onze klanten". Amehoela! En de andere abonnementen worden nauwelijks duurder of zelfs goedkoper... Treurig. Men trekt gewoon de tarieven van de drie bedrijven gelijk naar het hoogste niveau....
Helaas voor mij niet, prijzen gaan hier niet omhoog voor tv en voor internet, en snelheid van internet gaat wel omhoog, alleen die verandering geld niet als aanpassing van hun alg. voorwaarden.
Dus ik kan niet onder het contract uitkomen

Als toelichting, ik woon in Alphen aan den Rijn, en daar heeft de gemeente een contract opgesteld met de verkoop van de kabeltelevisie aan casema dat de prijzen niet verhoogd mogen worden voor een x aantal jaren, daarom betalen we hier nog steeds 11 euro per maand voor een kabelaansluiting.
Geeft toch niet...
Mijn pa betaald 50 euro / maand voor 756kb/s (speedtest:MAX), en we hebben download limiet rond de 30)

Ja ik ben belg , en met een andere ADSL-provider kregen we veel te vaak donwtimes.
BTW in onze gemeente hebben we met regelmaat ook een stroom pannes. (als iedereen zijn P4 aanzet bijvoorbeeld)
(hoe noemt een tweaker een stroompanne ook alweer?)

En dat komt allemaal omdat wij de enigste vlaamse gemeente zijn aan de andere kant van de maas, in het waals land gedeelte.
=> Telenet gaat geen kabel trekken over de maas
=> Alleen federale ADSL-bieders komen hier
=> ons stroomnet van de jaren 60 kan de huidige belasting niet aan, en hangt in de lucht, bliksemgevoelig.

Over de watervoorzieningen zal ik maar zwijgen..

Nuancering: er word aan gewerkt, sinds kort heben we een aantal nieuwe kanalen op ons kabelnet (totaal 30-tal) van intermosane (waar wij geen gebruik van maken, want we hebben Sateliet: TVvlaanderen), maar is alles weer overhoop gehaald. Weer een beetje werk om dat bij idereen aan te passen

Dit om nog eens een belgenmop te kunnen maken...
(BTW, gemeente staat in mijn profiel)

EDIT: Power blackout
@bbob1970: Het behoort dat het vlaams gedeelde, en nergens in omstreken zijn de huizen&gronden zo duur we zitten op de grens van belgie en nerderland, onder Maastricht(NL), en veel NL-ers komen hier een boerderijtje kopen..; Er wonen=pech, behalve dat je frisse lucht inademd (wat tegenwoordig wel veel waard lijkt te zijn)
Anoniem: 157288
@g4wx32 juni 2007 23:41
Stroom panne=zwart licht
tja de huizen zijn goedkoop in het waalse land en dat heeft dus zijn redenen :-)
Stroompanne = kortsluiting..
Straks zijn er 2 aanbieders op de markt. Te weten:

KPN

en de

Kabelaars

En uw tarief 50 euro per maand en anders wegwezen.

En waar is de marktwerking gebleven ?.....

KPN slokt alle ADSL providers op. De kabelaars steken de koppen bij elkaar en dan is er geen 3e partij meer.

En de NMA staat dat toe.

Liberaal beleid is pijn leiden. Zie de stroomlevenanciers. Of ze gaan samen of alles word aan een buitenlands bedrijf verkocht. KPN dat is opgebouwd met belastinggeld van u en mij. Dank u wel Jan de arbeider voor uw geld nu gaan we de rest uit uw zak zuigen.
Anoniem: 152481
@wave2 juni 2007 21:35
Privatisering is gewenst op luxegoederen, tv en internet horen daarbij, maar ik vind dat het toch een grensvlak is.
Wat mij betreft mogen dingen als electra niet geprivatiseerd worden, maar ik vind tv en internet daar ook bij horen. Je gaat niet dood als je het niet hebt, maar het is niet meer van deze tijd om zonder tv en internet te zitten. (geldt vooral voor de jongeren natuurlijk wat minder voor de ouderen) De overheid zou de informatietechnologie moeten motiveren en stimuleren en dan lijkt me een grid van de overheid, en daarnaast een commercieel grid heel wenselijk.
Ik denk idd over 5 jaar nog maar 2 keuzesvoor internet : adsl van KPN of kabel van Company X, zelfde met TV.
En dan betaal je je scheel net als nu met de electro (135 euro per maand voor 1 persoon)
Ik heb hier nog nooit meer keuze gehad dan @Home en KPN, dus dat @Home gaat samenwerken met andere kabelaars maakt hier voor de marktwerking geen bal uit. Zijn er gebieden waar de kabelaars voorheen concurrenten waren?
Wat is er dan zo slecht aan twee partijen? Als ik naar Intel en AMD kijk, dan zijn twee partijen zeer goed in staat om voor marktwerking te zorgen. En dan te bedenken dat hier niet een partij is zoals Intel die een massale voorsprong heeft bij de aanvang.
Simpel. Als 1 partij ballen zuigt (zoals hier @Home, niets dan problemen gehad) dan hou je niet veel keus over. Daarom is meer dan twee partijen net leuk...
omdat Teletet en Belgacom voorspellen wat jullie te wachten staat in dat geval.
(ik denk echter dat internet beter is bij jullie (snelheid/infracstructur/downloadlimiet) omdat de intercontinentalle kabels bij jullie aankomen, ik bedoel dat gebouw bij rotterdam oid)
Je bedoeld de AMS-IX in Amsterdam. Geen idee of dat daar mee te maken heb maar Bruxelles heb toch ook zo'n knooppuntje?
KPN is al lang niet meer opgebouwd uit ONS geld. Het hele ip netwerk en glasvezel dat men wil aanleggen betaald men uit eigen middelen.

Misschien blijven die 2 alleen maar over, in de UK met BT is BT ook nog steeds groot, maar groot als aanbieder van diensten aan andere aanbieders die van hun netwerk gebruik maken. Op die manier heeft men een vaste bron van inkomsten en laat veel andere ook werk doen.

De opta moet er voor zorgen dat de tarieven niet uit de hand lopen dat is het enige.
Let wel kpn gaat dit landelijk doen, de zogenaamde concurrentie doet het alleen in gebieden die geld opleveren.

Is versatel, bbnet, babyxl landelijk.... dacht het niet.

Nee dankzij kpn kunnen veel mensen ook in het buitengebied via adsl wel het internet op.
Nah, valt mee:
- @home
- Chello
- KabelNoord
- KPN

Is toch ideaal, een kabelaar met 50.000 aansluitingen die koste wat het kost gewoon zelfstandig wil blijven met een investeerdersgroep (3 gemeentes en nog wat anderen) die voor het grootste deel het blijven bestaan van dit bedrijf een belangrijk iets voor de regio vinden.
Eerst hadden we hier alleen Chello, later werd @home toegelaten op het kabelnet, vervolgens kwam KPN met het aanpassen van de telefooncentrale en even later werd er een com21 -> eurodocsis migratie gedaan, waarna de dure oude com21 aparatuur is ingezet voor het eigen netwerk van Kabelnoord. (kabelnoord heeft leen-aparatuur van @home staan, de rest is allemaal kabelnoord-eigen)

Al met al, ik heb mijn eerste jaar na aanpassing abonnement nu uitgezeten (@home), ik laat het nog even voor wat het is, heb op dit moment geen zin om over te stappen naar eenzelfde abonnement voor 2 euro goedkoper. Pas wanneer ik ook kabeltelefonie wil gaat dat anders worden (@home en Chello leveren hier geen telefonie, alleen KabelNoord)
Ziet er allemaal goed uit. Als je kijkt naar de prijzen gaan die amper omhoog en als ze omhoog gaan krijg je er meer snelheid voor terug! Ben benieuwd of ze zich ook meer met IPTV gaan bezig houden!
Geen idee hoe je aan die uitspraak komt, mijn @home 'soms' abonnement wordt 1) duurder en 2) verliest z'n combi korting (internet+telefoon) en wordt daardoor zo'n 7 euro p/m duurder.
IPTV, Op de kabel zenden ze toch al digitale kanelen uit en dat zal wel met een andere techniek als iptv zijn maar het is ook digitaal.

IPTV is via adsl de enige manier goede manier om tv te kunnen kijken.
Je bedoelt via glasvezel. ADSL (of straks eventueel VDSL) en kabel kunnen qua technologie ongeveer dezelfde bandbreedte halen, en dat is niet echt ruim voor IPTV van fatsoenlijke kwaliteit als je meer dan 1 kanaal tegelijk wilt zien (bv. opnemen en kijken, of kinderen die iets anders kijken).

De meeste 'high-end' ADSL abonnementen zijn bijvoorbeeld altijd 'tot 20Mbit', iets dat maar een beperkt deel van de aansluitingen kan halen. Een goede kwaliteit IPTV zender vergt 4-8 Mbit, en straks nog hoger voor HDTV.

Voor glas is 100Mbit up en down zonder problemen op dit moment haalbaar (ook over grotere afstanden!), en daar kun je dan ook al veel meer kanalen/kwaliteit over sturen. Al is dit nog steeds lastig als vervanging van de 'gewone' kabel TV waarbij je alle ca. 30-40 zenders uit een basispakket continue binnenkrijgt.

(Overigens is een groot deel van het probleem om veel zenders aan te bieden via IPTV vooral een probleem voor verderop in het netwerk, omdat redelijkerwijs bij een enkel huis niet meer dan ca. 4 kanalen tegelijk aangeboden hoeven worden, terwijl natuurlijk verderop wel alle kanalen door het accessnetwerk gepompt moeten worden omdat iedereen in de straat/gebied net naar een andere zender zit te kijken.)
Ze gaan zich zeer zeker wel met IPTV bezig houden. Ik vermoed zelf binnen nu en 6 maand dat ze een proef zullen starten. :7
Anoniem: 63996
2 juni 2007 21:49
vraag mij af wat er met het x-tra pakket van multikabel gaat gebeuren die is nu 22/2mbits voor 68 eurootjes per maand.
Dat vraag ik me ook af, ik zat zelf al te hopen dat de abonnementen van Multikabel nu in het hele gebied aangeboden gingen worden, maar dat blijkt dus anders.

Misschien gaat er nu trouwens wel wat veranderd worden aan dat gekke prijsverschil tussen power en XL-lerate (16 euro voor 1Mbit) en het verschil tussen die laatste met X-Tra (6 euro voor 14Mbit).
Anoniem: 216366
3 juni 2007 14:11
Eerst verhoogd @home tot twee keer toe de prijs voor digitale televisie, en nu weer van het Internet.

Digitale televisie had ik dus al opgezegd wegens de prijsstijging en Internet ga ik waarschijnlijk ook opzeggen.

Ga me maar eens verdiepen in ADSL, Tele2 lijkt me wel wat.

Volgens mij houd @home op deze manier weinig klanten over.
Nou tele2 zou ik niemand aanraden.
Een familielid wilde klant worden, ik heb drie keer gebelt (over een tijdspanne van 2 maanden) om hen drie keer aan te melden en alle drie de keren niks teruggehoord.
Nu drie maanden later zijn mijn familieleden overgegaan op kabel het is net of tele2 geen klanten wil :P.
En als het daar al mis gaat laat staan als je klant bent ><
Gaan de 3 bedrijven ook met elkaar samen werken?
Zodat ze mischien 1 hele goed newsserver kunnen maken voor hun klanten
:*)
Je mag hopen dat ze de nieuwsserver van Multikabel gaan gebruiken, ik denk dat dat echt de beste nieuwsserver van alle nederlandse providers is!
Anoniem: 24259
@Duckie304 juni 2007 11:05
Ik geef de voorkeur aan die van Casema, die nemen namelijk de dienst af bij Giganews

60+ dagen retentie die zo dicht tegen de 100% aan zit dat ik me niet kan herinneren dat ik dit jaar al par2 nodig gehad had.

Je moet alleen wat meer geduld hebben omdat de snelheid gelimiteerd is en helaas ook een datalimit. Die 50gb die ik heb is niet erg hard, en ik kom er bijna nooit aan gelukkig (één keer er dik overheen met 80gb, niets van gehoord).
[sluikreclame]
Nou, OnsNet heeft een uitstekende 'gratis' nieuwsserver. 256Kbps down verspreid over 4 connecties. Uitstekende retentie.
[/sluikreclame]
Dat bedoel ik dus, dat is dus een snelheid van niks...

Ik haal 2500kbps en ook 'gratis'
Joh, voor 7 euro per maand heb je een abonnement bij Eweka waarbij je je letterlijk suf kunt leechen. Echt een beetje jammere mentaliteit dit: je wilt wel veel van usenet downloaden (rara ...) maar er niet voor betalen.
Als je provider een goeie newsserver heeft is dat betalen inderdaad volledig onnodig.......
Kreeg een brief van casema als tv klant met iets van de fusie is goed voor u als klant helaas moet wel de prijs met 11 cent omhoog. Bent u het er niet mee eens dan kunt u opzeggen. Leuk maar overstappen naar wie dan voor je tv als casema de enige is.
Satelliet? Digitenne?
En Digitenne is overal al te ontvangen, he....
Och ja..digitenne, dat is werkelijk een alternatief voor kabel tv

niet waar dus....

er missen ( voor mij ) een paar 'leuke zenders'
eurosport / discovery - ( minder leuk, maar toch nie aanwezig, Talpa )

het enige "voordeel" is het draadloze, en location free idee

maar zouden voornoemde kanalen in het pakket erbij zitten, is het wel degelijk een alternatief.

een schotel is te lomp - wederom voor mij -
Eurosport en Discovery zitten net als Tien gewoon op digitenne (sterker nog ze zitten in 1 boequette), enige kanaal wat ik echt mis is Comedy Central, hopelijk gooien ze AT5 er snel af (is imo toch een regionale zender) en kunnen we eindelijk weer datly dubbed porn kijken.

En als bonus ook nog eens tele2 voetbal.
IPtv via mine.tv?
ben zelf overgestapt van @home naar tele2. Veel goedkoper: 33 euro voor 12MBit (in mijn geval, zit redelijk ver van de centrale). Bij @home was het 48 euro voor 8 Mbit.

Als jij het gold-pakket neemt met evt. 2 decoders kun je voor ik meen 48 euro tv kijken, internetten en bellen. Ik zou het wel weten
Anoniem: 157137
2 juni 2007 20:30
ik hoop dat de regering de markt voor kabelinternet openbreekt net zoals ze het bij digitale kabeltv willen doen.
Dat proberen ze al 10 jaar. En het is ze nog niet gelukt.
Bij ons is het iets gunstiger met @home. We hebben hier in Roosendaal en Bergen op Zoom ook te maken met prijsverhogingen voor de kabel maar daar gingen de gemeenteraden niet mee accoord. Die hebben dus kunnen bedingen dat alle abonnees gratis een decoder voor digitale TV kregen.
Is dus toch wat leuks uitgekomen! :)
Jup, dingen waar mensen niet op zaten te wachten en een hoger stroomverbruik (die decoders slurpen je arm). Ik vind het geen nette afhandeling...
Waardoor meer mensen een duurder digitaal pakket gingen nemen...dubbel winst!
tja, en "wij" 13 km verder ten zuiden, kergen die aanbieding dus niet.
gewoon 15,95 in de maand + 99 euro voor decoder

zelfde kabelnet, maar 'onze' raad bestaat uit oude mannen, ( figure of speech ) die het geen hol interesseert

maar we boeken vooruitgang.... onze burgemeester(es) die blogt....
Van Casema kwam hier zelf een uitgebreidde folder in de bus met alle nieuwe tarieven

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee