Dat denk ik ook. Maar volgens mij moeten ze ook nog het voorbeeld van AllOfMp3 nemen, waar je betaald per "kwaliteit" (eigenlijk per hoeveelheid data download). En niet de eenheidsprijs van iTunes. Zeg nou zelf, het ene nummer dat je wil kopen vind je wel gaan en neem je een mindere kwaliteit voor lief, maar een andere nummer vind je steen goed waar je best het drie dubbele voor wil betalen als de kwaliteit maar uitstekend is. En dan ook nog eens nummers van dezelfde album. Dan zijn de prijzen van AllOfMp3 reëler dan iTunes, waar je voor een hele album (losse nummers) nog duurder uit kan zijn dan als je de CD in de winkel koopt (of moeilijk het kantel punt uitrekenen wanneer het goedkoper is de hele album te kopen als je niet alle nummers goed vind!). De platenmaatschappijen zullen er toch nog op verdienen want ze hoeven vrijwel geen CD's meer te persen, te beprinten, boekjes/inlays te printen, te verpakken, te verschepen, op te slaan. Ook hoeven ze de overtollige niet verkochte CD's in de prijs van wel verkochte CD's in te calculeren.
En CD winkels blijven gewoon bestaan omdat die gewoon professionele brand/print/verpak service aanbieden voor mensen die thuis niet alle/de apparatuur voor hebben.
En voor die enkele die toch een geperste CD wil hebben, in plaats van een gebrande, kan hem nog gewoon speciaal bestellen voor de oude (toekomst = huidige) prijs.
Ik denk dat de meeste mensen wel willen betalen voor muziek/films, maar ze willen alleen waar voor hun geld. Geef ze dat dan ook. AllOfMp3 snapt dat. Zo zou één en dezelfde album kunnen variëren tussen de 2 en de 15 euro.
En zonder kopieerbeveiliging zodat je de muziek gewoon op je mp3 speler kan zetten (zonder eerst op CD te branden om vervolgens weer te rippen), of als je een nieuwe computer koopt de muziek makkelijk kan overzetten (zonder dat iTunes moeilijk doet), of als je van internet provider veranderd niet opeens al je muziek kwijt bent (zoals ik bij overstap van Planet naar een ander).