BitTorrent tekent meer Hollywood-deals

BitTorrent heeft enkele dagen geleden een persbericht de wereld ingestuurd waarin te lezen valt dat het bedrijf overeenkomsten gesloten heeft met enkele Hollywood-studio's en televisieserieproducenten over de verspreiding van hun digitale content.

Onder de betrokken bedrijven zijn onder meer 20th Century Fox, Kadowa Pictures USA, Lionsgate, MTV Networks, Paramount Pictures en Starz Media, wat betekent dat films als Saw III, Mission: Impossible III, en series als 24, Prison Break, City of Men en South Park tegen betaling gedownload zullen kunnen worden. Voor het downloaden van een episode van een tv-serie zal één dollar betaald moeten worden en onbekend is nog hoeveel er voor een film betaald zal moeten worden. Het is de bedoeling dat een film beschikbaar komt als hij ook op dvd te koop zal zijn. Nieuwe afleveringen van een serie zullen worden vrijgegeven op dezelfde dag als waarop ze voor het eerst worden uitgezonden. De meeste films zullen als koop- en huurobject beschikbaar gesteld worden en tv-series kunnen alleen gehuurd worden.

BitTorrent logoBitTorrent voegt zich met het sluiten van deze overeenkomsten in het rijtje van Amazon, Apple, AT&T en Microsoft, die ook videodownloadservices aanbieden. Wal-Mart, Time Warner en Sony willen de komende maanden ook dergelijke diensten gaan uitbaten. Het is niet voor het eerst dat BitTorrent een overeenkomst tekent met een Hollywood-studio. In mei van dit jaar was het bedrijf al met Warner Bros tot overeenstemming gekomen over de verspreiding van door die filmstudio geproduceerde content. In juli volgden vervolgens deals met Hart Sharp Video, Egami Media, Koch Entertainment en The Orchard. De online winkel van BitTorrent waar alle content te downloaden zal zijn, zal in februari 2007 gelanceerd worden.

Door Harm Hilvers

Freelance nieuwsposter

01-12-2006 • 12:09

57 Linkedin

Bron: BitTorrent

Lees meer

Netgear kondigt p2p-settopbox aan Nieuws van 8 januari 2007
Bittorrent koopt µTorrent Nieuws van 9 december 2006
Azureus claimt hiresversie YouTube Nieuws van 4 december 2006
Celstraf voor beheerder torrentsite Nieuws van 27 oktober 2006

Reacties (57)

57
56
27
12
0
14
Wijzig sortering
Eigelijk is die 1$ NIET duur, als je bekijkt dat je al 50 euro betaald voor 1 seizoen van de simpsons.

17 seizoenen * 50 euro = 850 euro

320 afleveringen in totaal = 320 euro.

Not expensive at all :)
Anoniem: 116213
@Snake1 december 2006 15:22
Ik blijf het duur vinden.

Met BlackFriday heb ik wel wat TV-series op DVD gekocht. Series zoals '24' waren te koop voor $16 per seizoen, en dat vindt ik tenminste een redelijke prijs voor 24 afleveringen met bonus materiaal.

Ze moeten juist eens af van het feit dat on-line duurder is dan off-line. Ze hebben absoluut geen extra kosten eraan, de afleveringen zelf zijn vaak al lang digitaal, dus ze kunnen gemakkelijk een automatisch transcoding proces gebruiken.

12-15 afleveringen seizoen met bonus op DVD = $12
20-24 afleveringen seizoen met bonus op DVD = $16

Internet downloaden zonder bonus $0.50 per aflevering ofzo, waardoor een seizoen respectievelijk $6.50 of $11 is voor een 13 of 22 aflevering show (vele shows vallen in deze categorie op tv.com).

Of doe een prijs systeem: dag van uitzending $1/aflevering, en elke maand erna $0.05 goedkoper, tot de bodempijs van zeg $0.50 is bereikt na 10 maanden, waarin de DVD zeg na 6-10 maanden op de markt komt.

Dan ben ik tevens ook wat sneller overtuigt van DRM. Ik heb persoonlijk minder bezwaren tegen DRM als de prijs gewoon veel beter is. Dat is hetzelfde dat reclame me niet zoveel intereseert zolang ik de serie/film daardoor gratis kan bekijken.

Maar meer betalen voor minder, wat ze dus nu nog steeds doen via downloads kan er bij mij niet in. Voor muziek kan ik het me nog indenken, weinig mensen kopen namelijk alle nummers op een CD album, maar niemand gaat normaal één of twee afleveringen kopen van een TV-serie seizoen, of dat moet dan toevallig de aflevering wezen dat de PVR/DVR geen ruimte meer had :+
maar de dvd's koop je, deze afleveringen huur je
tv-series kunnen alleen gehuurd worden
Most film titles will be available for purchase on a Download-to-Own (DTO) basis or for rent on a Video-on-Demand (VOD) basis, while TV content will be available for DTO only.
TV-series koop je dus, foutje van de vertaler.
Ik zie het ja.. Lezen is blijkbaar niet m'n sterkste punt >_< Dan valt 1 euro nog steeds wel mee.. maar ik ga geen series huren. Dan betaal je 850 euro voor alle afleveringen van the simpsons, maar dan moet je ze wel binnen een bepaalde tijd kijken. 850 afleveringen van The Simpsons kijken binnen, laten we zeggen een week, is toch wel iets te veel van het goede.
Anoniem: 172063
@Snake1 december 2006 12:53
0 Euro is nog goedkoper dan 320, laat staan 800 :D
Anoniem: 93798
1 december 2006 12:24
Films & Series met DRM? Of met verplichte pauzes in voor reclame ;) ?

Ik zie in het persartikel niet echt technische info staan
Most film titles will be available for purchase on a Download-to-Own (DTO) basis or for rent on a Video-on-Demand (VOD) basis, while TV content will be available for DTO only.
Iemand die hier wat meer uitleg over kan geven?
wat voor 'n uitleg wil je hebben.

Virtuele naar RL conversie:
DTO --> DVD kopen in de winkel. Zitten daar reclames of verplichte pauzes in?
VOD --> DVD huren in de winkel. Zitten daar reclames of verplichte pauzes in

Bij VOD zal er idd wel een DRM verhaal aan vast zitten zodat je 'm maar 1 keer kunt bekijken.
d'r zal altijd wel DRM op zitten.

Overigens staat in de tekst die KimG schrijft dat series DTO only zijn en het Tweakers.net artikel dat series VOD only zijn. Tenminste één van de twee heeft het dus mis.
Ik snap dit nooit helemaal. Ik wil best betalen voor goede content. Dat vindt ik eigenlijk niet meer dan normaal, maar dan verwacht ik ook iets beters dan wat ik gratis kan krijgen. Dat betekend een aantal dingen:
- Betere kwaliteit
- Eerder
- Betrouwbaarder
- Sneller
- Gemakkelijker

Als ik dit met scene release vergelijk dan heb ik alleen nog betere kwaliteit gezien op fysieke media. Eerder misschien wel, maar hier valt meestal ook maar een paar uur te winnen en meestal zijn ze gewoon later. Betrouwbaarder is het waarschijnlijk wel als er een bedrijf achter zit, maar op scene releases kun je ook best aardig vertrouwen. Sneller en gemakkelijker is juist het beste speerpunt voor een commercieel succes IMHO, want nu moet ik allemaal moeilijk gaan zoeken naar sources, dat kost veel tijd en de snelheid is niet altijd constant. Het is regelmatig zo dat ik niet meer 500KB/s haal en daarvoor heb ik niet zo'n snelle internet verbinding. Als ik bedenk dat ik MI:III wil zien, dan wil ik daar niet 2uur op moeten wachten en het liefste stream ik hem meteen naar m'n mediacenter direct van het internet, dus als ze nou eens mooi voor een aantal goede servers zorgen, zodat mensen ook werkelijk hun ADSL2+ lijn dicht kunnen trekken, dan wordt het interessant. En als ik er voor betaal wil ik expliciet NIET mee hoeven te helpen met het verspreiden, zoals bij bittorrent!
En als ik er voor betaal wil ik expliciet NIET mee hoeven te helpen met het verspreiden, zoals bij bittorrent!
Ook niet als het ervoor zorgt dat je geen 2 uur, maar slechts 1 uur hoeft te wachten? Met grote aantallen gebruikers zijn downloadservers gewoon te duur. Dan is die $1 per aflevering niet te halen kwa kosten. Als BT gebruikt word, krijg je de content sneller en goedkoper. Wat wil je nog meer?

M.i. kun je kiezen tussen bijvoorbeeld:
Downloaden van server: $3
Downloaden via BT: $1.

Ik zou dan voor BT gaan, natuurlijk wel zonder share ratio geneuzel, als 'ie binnen is stop je met seeden. Het is geen uitwisselings gebeuren.
Anoniem: 52220
@Gerco1 december 2006 13:01
Ach kom, ik vind het vrij armoedig overkomen als je je klanten in moet schakelen om andere klanten weer te helpen.
Hoezo armoedig? Waar wil jij je upload dan voor gebruiken als thuisgebruiker? Bang dat je messenger berichten veel te laat aankomen of je E-mail verzenden een uur duurt?
Doe mij die serie maar voor 1 euro, die dure internetverbinding staat toch 90% van zijn tijd niks te uploaden.
Ik wil voor één euro van een server kunnen downloaden en dat lijkt me heel reëel!

Ik zal het even voorrekenen waarom ik denk dat dat niet te duur is voor download servers. We nemen aan dat we bijv. een TV serie die heel spannende (omdat mensen dan staan te popellen om te DL'en) en populair is gaan distribueren. We nemen bijv. Prison Break (in het artikel genoemd). Zo'n aflevering duurt minder dan 45min. Ik kijk Prison Break altijd van 350MB Xvidjes, dus ik neem aan dat 1GB wel genoeg moet zijn. Deze kun je gemakkelijk kwijt op een ramdrive van een goedkope server. Er hoeft geen duur I/O-systeem achter te zitten om hoge snelheden te kunnen leveren. Toch is zeer aannemelijk dat deze zeer simpele server een 1Gbit lijn dicht kan trekken. 1Gbit, dat is bij 1Gbyte/aflevering $450 omzet PER UUR! Ik denk niet dat de server kosten het probleem zijn.
Die fysieke server zijn de kosten niet, die zijn slechts eenmalig. De kosten zitten in de verbindingen die nodig zijn naar een dergelijk cluster (je zult zelfs meerdere clusters moeten bouwen op fysiek verschillende plaatsen om aan wereldwijde vraag te kunnen voldoen) en het dataverkeer wat wordt gegenereerd.
Je zult een groot deel van je verkeer kunnen afzetten over lokale exchanges, maar een bijna even groot deel zul je ook over transit links moeten sturen. Wanneer je het dan over multiple Gbits tot multiple 10Gbits gaat hebben loopt het aardig in de kosten.

Ik verwacht dat ze een tussenvorm zullen kiezen waarbij hun servers de downloads zullen en ze hopen dat gebruikers, voor de tijd dat ze een bepaalde download afwerken, deze ook zullen seeden.
Ik verwacht dat je verkeer op piekmoment zal halveren door deze constructie waardoor de kosten in de hand gehouden kunnen worden.
Downloaden van Usenet server 7,50 per maand onbeperkt :P
Jij woont duidelijk niet in België
Anoniem: 52220
@Paul C1 december 2006 12:55
Aangezien jij het hebt over sources, neem ik aan dat je met eerder het tijdstip bedoelt dat een betrouwbare scener het uitlekt naar p2p, en niet het tijdstip van de release zelf dus.
Anoniem: 26235
1 december 2006 12:34
1 dollar per episode van een serie lijkt mij een hele mooie en goede prijs :)

Als de kwaliteit minimaal de scene standaard is en zonder drm zie ik het best een succes worden.

En als men toch een vorm van drm erop gaat gooien (welke dan ook) dan is het bij voorbaat gedoemd te mislukken omdat men dan niet kan 'concurreren' met de 'illegale' versies. En daar zouden de maatschappijen zich op moeten focussen: de concurrentie t.o.v. de illegale versies ipv zinloze geldverspillende heksenjachten op verspreiders.
Ik snap niet echt waarom mensen hier problemen mee hebben. Ontwikkelaars van een open-source file-sharing protocol vinden een manier om geld te verdienen aan hun product, wat goed is voor open source in het geheel.
Er komen meer alternatieven voor legale download van content (en men zegt vaak dat er te weinig alternatieven zijn voor illegale downloads)
En het open source protocol blijft gewoon beschikbaar voor iedereen.
Kort gezegt zijn er eigenlijk geen negatieve kanten aan dit bericht.
Erg jammer. Bittorrent en andere P2P technieken zijn ideale distributie toepassingen. Je aanbied capaciteit groeit gelijk mee met het gevraagde aanbod. Bijkomend voordeel is dat er middels het BitTorrent protocol gegarandeerd kan worden dat je ook daadwerkelijk dat bestand binnenkrijgt waar je om gevraagd hebt, ondanks dat het bij vele bronnen vandaan komt.

Nadeel is dat het nogal een luchtje van warez heeft. Hierdoor twijvelen veel bedrijven met het oppakken van deze techniek. Ze willen er niet mee geassocieerd worden. Blijkbaar zijn bedrijven niet de enigen. Gezien de reacties hier kunnen veel tweakers ook geen onderscheid maken tussen een techniek en de toepassing daarvan. Erg jammer.

Tot slot snap ik niet wat het grote probleem is dat veel mensen hebben met uploaden. Op de middelbare school had je al belbomen waarbij de school 1 iemand belde die dan vervolgens 2 andere mensen belde. Op die manier was de hele klas met minimale inspanning dnel op de hoogte van een eventueel uitvallend uur aan het begin van de dag. Een stuk efficienter dan de concierge alle klasgenoten langs te gaan bellen.

Als iedereen zo enorm hebberig op zijn eigen upload, zullen we dan ook maar stoppen met het sturen van ACK pakketjes?
Ik gebruik BitTorrent omdat er films en series ZONDER DRM op te vinden zijn! Ik ben niet van plan mijn uploadlimiet te verspillen aan het delen van DRM-crap...
Wellicht is het een optie om foute packets te gaan verzenden, dat doen de platenboeren nu tenslotte zelf ook! Revenche is a terrible thing to waste!
Waarom zou ik m'n schaarse upload daaraan wasten? Dan seed ik liever goeie packets van drm vrije torrents zodat iedereen alles snel binnen heeft. Lijkt me revanche genoeg :)
1$ per aflevering is toch echt niet veel als je het mij vraagt, dat heb ik best over voor een uur leuk tv kijken - naar ik neem aan zonder reclame. Al heb ik daar twijfels bij of dat lang zonder reclame blijft.
$1 voor een aflevering van een serie is eigenlijk nog helemaal niet zo verkeerd, is het dan ook nog in zeer goede kwaliteit (H264, HD en AC3) is... :Y)
[brein-denk-modus]
Een serie duurt 20 minuten, daar passen 5 liedjes in. $1 is SCHANDALIG goedkoop, damn those pirates!
We sleuren ze voor de rechter!
De laatste prison break die ik keek was toch echt 40 minuten :9 :Y)

Ik zou die dollar zeker betalen voor een nieuwe aflevering van prison break elke week in high quality, MITS het niet om een drm versie gaat die je maar 1 maal kan kijken.
Prison break owns! ;)
Alsjeblieft geen h264.
Kan misschien wel goede kwaliteit zijn (alhoewel ik de eerste goede kwaliteits h264 release nog moet zien, meer blokjes dan in de DVD...), maar het is CPU-onvriendelijk en totaal niet af te spelen op 90% van de PC's zonder gebruik van PowerDVD (betaald) i.v.m. hardware versnelling of CoreAVC (betaald) waarmee je ook nog eens aan een hoog geheugen/cpu gebruik zit.

Geef mij maar .TSjes. Werkt op iedere PC (na 1999 iig) en is ook nog eens betere kwaliteit.
Anoniem: 146894
1 december 2006 12:18
BitTorrent??? is dat geen dochteronderneming van Brein :)
zeker op de Siriusdreef 22-28
waar je alle corrupte bedrijfjes hebt onder 1 dak:
-brein
-buma-stemra
-cedar
-stichting De Thuiskopie
Voor de zoveelste keer, al die stichtingen zitten daar helemaal niet. Dit is het adres van het KvK kantoor waar al die stichtingen staan geregistreerd.
in elk geval buma-stemra en brein, dat weet ik zeker. (een ex-werkgever had aan de overkant z'n kantoor, en ik ben in dat pand ook wel eens geweest voor een solicitatiegesprek - niet bij een van de genoemde partijen overigens).
Anoniem: 172063
1 december 2006 12:17
De film komt op de gratis versie van Bittorrent beschikbaar en dan denken ze dat mensen gaan WACHTEN op de DVD om het vervolgens voor geld te downloaden.
Maar goed, er zullen ongetwijfeld van die moralistische zeikerds zijn die daar ook daadwerkelijk op gaan wachten.

Zoals mijn goede vriend Ali van de Shoarmaboer Sphynx altijd zegt : Gratiiiish!? Gratish ish gut!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee