Microsoft introduceert Zune-mediaspeler

Microsoft heeft vandaag de Zune-mediaspeler en een aantal bijbehorende accessoires aangekondigd. De mediaspeler moet de concurrentie aangaan met de iPod van Apple. Alleen afgaande op de mogelijkheden van de speler zou dit geen probleem moeten zijn. Zo is de Zune uitgerust met een 30GB harde schijf en kunnen er zowel video- als audiobestanden op afgespeeld worden. Het lcd-kleurenscherm is echter een halve inch groter dan die van de iPod: 3" om precies te zijn. Daarnaast heeft de Zune een aantal functies die niet aanwezig zijn op de iPod, waaronder WiFi en een FM-radio. Naast de mediaspeler komen er drie accessoires om de speler onderweg, in de auto of in combinatie met een televisie en hifi-installatie te gebruiken.

Net als Apple wordt de Zune vergezeld van een online winkel waar muziek en films gekocht kunnen worden. In tegenstelling tot iTunes biedt deze winkel, Zune Marketplace genaamd, ook de mogelijkheid om tegen een vast maandelijks bedrag zoveel muziek als je maar wilt binnen te halen. Muziek- of filmbestanden kunnen draadloos met andere Zune-bezitters worden gedeeld. Dit geldt niet alleen voor bestanden zonder digital rights management, maar ook voor bestanden met DRM, zij het met beperkingen. Het binnengehaalde bestand kan in dit geval namelijk slechts drie keer worden afgespeeld binnen een tijdsbestek van drie dagen, waarna de gebruiker de keuze krijgt om het bestand te kopen of niet.

In hoeverre de Zune een succes gaat worden is moeilijk te zeggen. Qua features overtreft de Zune een iPod, maar dat wil in de praktijk niet veel zeggen. Uit de praktijk zal moeten blijken hoe gebruiksvriendelijk de Zune is ten opzichte van de iPod, die door velen beschouwd wordt als de meest gebruiksvriendelijke mediaspeler verkrijgbaar. Daarnaast heeft de iPod ondertussen een flink imago opgebouwd. Ook de prijs speelt een rol. Als de geruchten namelijk waar zijn, dan zal de Zune 299 dollar gaan kosten; 50 dollar meer dan een 30GB iPod en 50 dollar minder dan een 80GB iPod. Hiermee zou Apple theoretisch genoeg financiële marge moeten hebben om met een zesde generatie iPod te komen die ook voorzien is van WiFi en een FM-tuner. De Zune wordt leverbaar in drie kleuren, zwart, wit en bruin, echter wanneer, dat is nog niet bekend.

Microsoft Zune-mediaspeler

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

14-09-2006 • 20:59

153 Linkedin

Bron: Microsoft

Reacties (153)

153
150
80
35
8
46
Wijzig sortering
WIFI ==> ik denk direct aan een samenwerking met Media Center. Bijv. op afstand de tv-gids instellen :9~

Ben ook erg benieuwd naar de batterij tijd.
Ieder zo z'n voorkeur.
Mij lijkt een browser ook wel grappig :P
ik denk direct aan een samenwerking met Media Center. Bijv. op afstand de tv-gids instellen
Wat primitief zeg, ik kan op elke locatie waar GSM bereik of internet is mijn PVR programmeren, zeker nog nooit van tvtv.nl gehoord?
Ik heb persoonlijk een ipod, maar ik ben toch niet erg te spreken over itunes. Maar misschien is dat persoonlijk, want ik hoor van velen dat ze het wel een prettig programma vinden om mee te werken. Ik mis een universele integratie voor de ipod in andere programma's als winamp... Als de Zune dit verbetert en een haarscherp display heeft krijgt deze wat mij betreft toch de voorkeur.

De FM radio is overigens ook beschikbaar op de ipod, alleen moet je dan 50 euro betalen voor zo'n officiële kabel.
Je kunt je iPod toch gewoon met Winamp beheren? Daar heeft Winamp tegenwoordig standaard ondersteuning voor...
De reden dat winamp niet met je iPod integreert is DRM. De reden dat Zune dat dus ook niet zal doen is .... juist! DRM.
Winamp ondersteunt gewoon PlaysForSure apparaten (incl DRM) dus dat zou geen probleem moeten zijn.
De reden dat winamp niet met je iPod integreert is DRM
Heeft helemaal niets met DRM te maken, maar met het gesloten protocol tussen computer en iPod.

DRM is alleen van toepassing op content gekocht via iTMS
Het protocol tussen iPod en iTunes is gewoon bekend en vrij overzichtelijk.

Daarom hebben ook bijna alle grotere Mediaplayers tegenwoordig iPod-synchronisatie aan boord.
Idd, dat winamp het niet ondersteunt(de) is echt probleem van winamp.

Als iPod PC integratie zo'n groot probleem was geweest, hadden we onder linux ook nog lang geen iPod support ...
Als je die universele integratie wilt: Koop een Mac. Er gaat een wereld voor je open.
Nee, koop een Mac en er gaat een hele wereld voor je dicht...
Ik vraag me af waarom WiFi in hemelsnaam op alle mogelijke draagbaren moet komen. Ik heb al gehoord van dslr's met WiFi maar ik zie het nut er niet van in. We hebben toch het veel gebruiksvriendelijker Bluetooth of wireless USB daarvoor.

Verder zie ik maar weinig interesse in zo'n namaak-iPod (sorry dat ik het zo zeg). Het is duurder dan de iPod, biedt waarschijnlijk minder integratie met de iTunes Store en het ziet er niet zo "mooi" uit. Ik vind het wieltje van de iPod toch wel iets beter uitgewerkt.

Wel, we zullen zien. FM tuner is natuurlijk wel mooi. En hopelijk kunnen we het hacken zodat we er een mooi draagbaar WiFi scanner bijhebben.
Dat WiFi zie ik nog wel wat hebben in dit geval.

Ik zit heel vaak in een koffie-ding/cafe met wireless en daar stikt het altijd van de iBooks, PowerBooks en MacBooks met iTunes en music sharing aan. Je hebt zo acht mensen in je iTunes waarvan je de muziek kunt luisteren en dat is eigenlijk best fascinerend. "Goh, wie zou 'Sean McConnely' zijn, vast die jongen daar, best aardige muziek. Maar wie is toch 'Emma45'? Wazig spul heeft die er tussen staan...".
Ja, ik heb echt geen idee hoe je het moet omschrijven. Ze noemen zichzelf E-café geloof ik. Gewoon een soort hippe lunchtent/koffiebar met WiFi en een paar vaste PC's...
WiFi is noodzakelijk als je video streaming (via UPnP) wilt doen. Audio streaming kan weliswaar via Bluetooth (A2DP), maar Wifi + BT was waarschijnlijk te verwarrend of te duur. Apple gebruikt ook WiFi voor zijn Airtunes functionaliteit. Ik ben alleen bang dat bij veel ge-WiFi je accu redelijk snel op apegapen ligt.

Ik denk inderdaad dat dit een slachting gaat aanrichten bij vooral Creative (Zen Vision W), Toshiba (Gigabeat), Cowon (A2) en Archos (zo'n beetje hun halve lineup).
Snapt nu niemand het principe en succesfactor van de Zune? Dat is de WiFi. Hierdoor kun je muziek nog makkelijker delen. Onbeveiligd doorgeven kon natuurlijk al via cd/internet ed. Dit doen mensen toch wel als ze het willen. Beveiligd is perfect, mensen luisteren het een paar keer en worden zo getriggerd om de muziek ook te kopen. En tuurlijk kunnen ze het dan ook gratis downloaden, maar voor zowel het downloaden van beveiligde als onbeveiligde muziek geldt dat het een stimulans is voor de verkopen van muziek, waar het microsoft om gaat. Je kunt zelfs op de speler aangeven dat de muziek die je van iemand anders speler luisterd de eerstvolgende keer dat je je speler aankoppeld wil kopen.

De combinatie van delen van muziek en de muziekwinkel is de belangrijkste factor, en niet het uiterlijk, dat is meer een randvoorwaarde.

Apple is zo succesvol vanwege zijn iTuneswinkel

@ Dreamvoid:
Ik denk dat die slachting wel meevalt:

Als eerste: Toshiba maakt de Zune, die gebaseert is op de Gigabeat s60 en zal zichzelf niet zo in de vingers snijden. Cowon bedient een nichemarkt van mensen die er niet over denken over te stappen naar zoiets als microsoft/apple. Creative is succesvol en richt zich daarnaast meer en meer op de videospelers, waar microsoft en apple nog niet aan begonnen zijn (op fatsoenlijk formaat ) Dit geld helemaal voor Archos. Die maakt momenteel alleen maar meer gecombineerde audio/videospelers, eventueel met internet, wifi en camcorderfunctie
Apple is succesvol omdat het de 3 fundamentele dingen goed voor elkaar heeft: de hardware (iPod), content (iTMS), en software (iTunes). De concurrentie had dit gewoon nog niet. Sony was de enige die dit zou hebben kunnen matchen, en heeft het eigenlijk volledig af laten weten op dit gebied. De rest heeft zich eigenlijk alleen op 1 van die deelgebieden gericht.

Microsoft heeft met WMP11 eindelijk een meer dan volwaardige concurrent voor iTunes. Met Rhapsody/URGE/Napster/Zune Marketplace/etc zit het met de beveiligde muziekwinkels inmidels ook wel snor (vooral het "flat-fee muziek" idee is iets dat Apple nog niet heeft). Nu hebben ze met deze player ook eindelijk de hardware die iets unieks heeft. Voordeel blijft dat je met die WMA-DRM content ook gewoon je Cowon/Archos/iRiver/Creative/etc spelertjes kan blijven gebruiken.

Volgende stap zal wel zijn dat je via Live allerlei content en diensten naar de Zune kan halen (games, hotmail, messenger, RSS-feeds, etc).
Ik vraag me af waarom WiFi in hemelsnaam op alle mogelijke draagbaren moet komen. Ik heb al gehoord van dslr's met WiFi maar ik zie het nut er niet van in. We hebben toch het veel gebruiksvriendelijker Bluetooth of wireless USB daarvoor.
Muziek- of filmbestanden kunnen draadloos met andere Zune-bezitters worden gedeeld. Dit geldt niet alleen voor bestanden zonder digital rights management, maar ook voor bestanden met DRM, zei het met beperkingen. Het binnengehaalde bestand kan in dit geval namelijk slechts drie keer worden afgespeeld binnen een tijdsbestek van drie dagen, waarna de gebruiker de keuze krijgt om het bestand te kopen of niet.
Kan me inbeelden dat dat delen ivm met Wifi een steuk handiger is dan met BT. Je kan het dan niet enkel doen met mensen in dezelfde coupé, maar in een halve school, bedrijf, trein, bus,..
dslr's of camera's met wifi: draadloos printen of voor een paparazzi is het handig, foto's worden automatisch verzonden naar zijn laptop en doorgestuurd naar zijn opdrachtgever. En als ze hem betrappen en CF/camera afnemen staan zijn foto's nog op laptop.

Voor zo'n speler als zune is wifi superhandig. Je shared je films/mp3's en je kan ze zo afspelen. Dat ding had zelfs geen HD nodig :)) Maar dat had je eigenlijk zelf wel kunnen bedenken allemaal.
WiFi is juist ideaal! Het eerste wat ik dacht toen ik vd. specs vd. Zune hoorde; "eindelijk WiFi op 'n MP3 speler" Zo heb ik 'n PocketPC met WiFi & daardoor kun je makkelijk InternetRadio streamen. Jammer natuurlijk dat je daar onderweg niet altijd wat aan hebt.
Uiteraard is WiFi ook veel sneller wat data-transfer betreft ivm. Bluetooth.

Als de Zune straks goed "hackbaar" is, dan zal ik er zeker over denken om dit leuk stukje speelgoed te kopen.
Als het spelertje het moet hebben van die paar extra functies kan dat nooit goed gaan.
De looks zijn imo wel aardig, maar of dat voldoende is om te concurreren met de iPod ...

Zeker als je voor 50 dollar meer 50 GB meer ruimte hebt, zonder FM en wifi, maar dat hebben de spelers nu ook niet :P
Anoniem: 105193
@SH4D3H14 september 2006 22:30
"...zonder FM en Wifi, maar dat hebben de spelers nu ook niet..."

Nee dat hebben ze nu ook niet nee. gemekker altijd als iemand anders iets maakt wat de iPod niet heeft. Word toch niks, of is alleen maar onzin en overbodig.
Ik weet nog dat je vroeger een MUZIEK speler kocht, en waarom? Om MUZIEK mee af te spelen, wie had dat nou gedacht :?
Toen had Archos of iRiver het gore lef om in ZO EEN DING, een kleurenscherm te plaatsen. Nou ja zeg, wat moet dat wel niet aan stroom kosten, en wat een onzin, het is toch om muziek te luisteren? En nu koopt niemand nog een iPod (want ja een MP3 speler heet tegenwoordig Ipod) waar geen kleuerenscherm in zit.

Niet kwaad bedoeld hoor tegen jou maar snap je het punt? Jan koopt één met kleurenscherm, Piet ziet een foto van een blonde jonge stoot op die speler staan en de volgende dan showt Klaas zijn 2 blote dames in een film aan Jan. Zo gaat dat nou eenamaal, dus zo zal dat met Wifi ook gaan.
En zeg niet dat je het niet gaat gebruiken als het er toch al op zit.
Het gaat erom dat als je in de winkel staat om zo'n spelertje te kopen, is Wifi dan een reden om niet voor die 50$ 50 GB meer ruimte voor je muziek te nemen?

Het is leuk als het erop zit, maar koop je een spelertje voor de Wifi of heb je liever geen Wifi maar achterlijk veel opslagruimte :)
Ik heb liever de WiFi, bestanden delen is voor mij belangrijker dan nog meer opslag. Thuis heb ik me opslag goed voor elkaar, maar als ik met vrienden iets snel wil uitwisselen onderweg, dan is Wifi makkelijk. Ook handig dat je op draadloze netwerken even met pc of intenet kan connecten. Je ziet het nu al in de praktijk met bluetooth waar mensen met mobieltjes data uitwisselen, daarlijk wordt dat met Wifi alleen maar makkelijker en sneller.
3"is een best groot schermpje :D En Wifi!
Vet en gelikt dingetje hoor! en dit is toch wel het belangrijkste om goede concurentie te bieden.
3"is een best groot schermpje
Wel groter maar geen 16:9 en de resolutie is hetzelfde als de iPod
Volgens de bron heeft de Zune een 2x zo hoge resolutie als de Ipod.
Volgens de bron heeft de Zune een 2x zo hoge resolutie als de Ipod.
The Zune's 3-inch screen will be QVGA (320x240), nothing to write home about.

Bron: CNET

http://reviews.cnet.com/M...4505-6490_7-32068976.html

De video iPod heeft ook een 320x240 display, maar de nieuwe video iPod speelt 640x480 of via de video uitgang.
Iemand enig idee of dit apparaatje ook lossless audio( flac?!) gaat ondersteunen?
Ben bang dat we alleen mp3 en WM* support kunnen verwachten.
Ben bang dat we alleen mp3 en WM* support kunnen verwachten.
Nope, alleen MP3,WMA en AAC voor audio.

Bron: Engadget

http://www.engadget.com/2...oft-corporate-vice-presi/
AAC, heel verstandig!

Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat sommige bedrijven een iPod-concurent uitbrengen zonder AAC support. Al die mensen die in iTunes en iPod een grote hoeveelheid AAC bestanden hebben kunnen dan alles weggooien als ze al zouden willen overstappen. Dat heeft MS tenminste goed gezien
Voor de duidelijkheid:
We hebben het dan over de acc-bestanden die je zelf gemaakt hebt met iTunes (cd-tje rippen) en dus niet over de protected acc-bestanden, die je in de iTMS koopt.
Itnues AAC bestande zijn met DRM beveiligd en Apple geeft dat DRM niet in licentie aan andere bedrijven dus aan de iTunes bestanden heb je nog steeds niks.
Itnues AAC bestande zijn met DRM beveiligd
Alleen de AAC bestanden gekocht via iTMS zijn beveiligd, zelf gerippte AAC bestanden zijn niet van DRM voorzien.

Ik kan deze zonder probleem afspelen op mijn Sony-Ericsson K750i en op mijn Pioneer autoradio.
Aangezien MP4/3GP filmpjes AAC geluid hebben, ondersteunt zo goed als elke speler die filmpjes afspeelt ook AAC. Zie ook mobiele telefoons, etc.
WMA Lossless lijkt me wel een zekerheidje, WAV waarschijnlijk ook wel. Apple Lossless is gesloten en wordt niet gelicensed dus dat waarschijnlijk niet, en FLAC...ik zou er niet op rekenen. Maar als je vanuit WMP/etc on-the-fly kan transcoden naar WMA Lossless bij het synchen naar de Zune is dat natuurlijk ook niet nodig (transcoding van het ene naar het ander lossless formaat is geen bezwaar natuurlijk).
Anoniem: 114477
14 september 2006 22:06
Dat wireless uitwisselen is een leuk idee, maar de kans dat je gedurende de levensduur van het apparaat iemand tegenkomt om mee uit te wisselen is vrij klein.

Wat is trouwens populairder, de nano of de gewone ipod? Ik had een concurent op nano grote iets interessanter gevonden.
Anoniem: 189406
14 september 2006 22:24
Zucht, de zoveelste aangekondigde iPod killer. Ziet er niet slecht uit maar heeft voor mij niet de Woah!-factor als toen ik de zo cleane witte iPod voor het eerst zag.

De Zune wordt gemaakt door Toshiba. Het is eigenlijk een Toshiba Gigabeat met een ander naamstickertje en iets andere knopjes: http://www.gigabeat.com

Maar kan pas oordelen met de store erbij. Want Apple succes = iPod + iTunes Store.
Anoniem: 156294
14 september 2006 21:03
Ik moet zeggen hij ziet er heel gelikt uit, wel leuk dat microsoft zich nu ook op andere markten gaat richten.
Want ze kunnen tenminste een formidabele tegenstander worden voor apple.

edit: en zo zie je maar iedereen z'n eigen smaak :P
Het zou me niets verbazen als dit vooral voor een slachting onder de rest van 'iPod-concurenten' gaat zorgen.

Concurenten die vreemd genoeg allemaal aan MS gekoppeld zijn wegens 'WMA met DRM en winkel concept'. Ik kan me zo voorstellen dat die niet zo gecharmeerd zijn van dit initiatief.
iTunes zal in ieder geval vrijwel geen bestaande klanten verliezen. Slachtoffers van DRM zijn namelijk niet in staat om op een speler die een ander soort DRM gebruikt over te stappen.
Het zou me niets verbazen als dit vooral voor een slachting onder de rest van 'iPod-concurenten' gaat zorgen.
Dat hangt ook van de prijs af, ik denk dat met 2 grote spelers op de markt de prijs van "de rest" wel eens behoorlijk kan gaan dalen. Als de volgende generatie iPod ook over WiFi en wat extra's beschikt spreekt een iPod momenteel meer aan dan een Zune, ik vraag me af hoe deze speler wordt ontvangen.
... Ik kan me zo voorstellen dat die niet zo gecharmeerd zijn van dit initiatief.
Microsoft verkocht vroeger -hoofdzakelijk- software, de laatste jaren domineert Microsoft deze markt, er is geen -bijna- groei meer in deze markt mogelijk. De hardwaremarkt ligt voor Microsoft nog open, muizen, toetsenborden, spelcomputers, mediaspelers en wat er nog bijkomt de komende jaren.

Nu Microsoft hun positie op de softwaremarkt veilig heeft gesteld is het een kwestie van tijd voordat hetzelfde op de hardware markt gebeurt.

En waarschijnlijk hebben ze over 5 jaar ook nog de grootste mediatheek ter wereld, Microsoft is niet meer te stoppen.
"Als ze de prijs verder omlaag gaan doen gaan ze alleen maar nog sneller failliet."
Het rekensommetje is wel degelijk wat ingewikkelder dan dat...
Als ze de prijs verder omlaag gaan doen gaan ze alleen maar nog sneller failliet.

@ olafdeswart : Ook eens op andere markten? Dat doen ze al jaren hoor, waar ze zichzelf dan meestal door geld mee te leveren 'inkopen'. Zullen ze hierop ook verlies maken?
Het zou me niets verbazen als dit vooral voor een slachting onder de rest van 'iPod-concurenten' gaat zorgen.
Hij speelt geen Ogg af dus net als de iPod zal ik deze in ieder geval aan me voorbij laten gaan.

En 'de rest van de iPod-concurenten' is trouwens geen collectief hoor. Mensen kopen iets anders dan een iPod omdat ie te duur is en/of omdat ze meer functionaliteit of betere spelers bij andere merken vinden. Ik zou dus niet weten waarom de Zune nou speciaal zo succesvol zou worden. Het enige echt onderscheidende is de Wifi-functionaliteit, maar ik kan me nog niet voorstellen wat voor een voordeel dat zou moeten zijn.
Steeds meer mobieltjes kunnen tegenwoordig ook al MP3's afspelen waardoor ook de WiFi functionaliteit niet zo'n enorm belangrijke feature is!
MS probeert hiermee alleen maar te kopieren om zo een nieuwe markt te betreden maar uiteindelijk is hier niets vernieuwends in te vinden!
De 'i-Pod concurrenten' zouden juist baat hebben bij een meer of betere *.wma muziek winkels. Tenzij MS daar ook gaat zieken (zoals Apple).
M$ ziekt al vanaf dag 1 van haar bestaan.
Wat ziekt Apple dan?
iTunes kun je tenminste ook op windows gebruiken, WMA met DRM niet op Apple.
En Apple neemt het niet zo nauw met de DRM herbeveiliging als ik de berichten hier mag geloven, M$ pretendeert van wel.
Het zou me niets verbazen als dit vooral voor een slachting onder de rest van 'iPod-concurenten' gaat zorgen.
Ik denk juist andersom.
*De marketing van MS is: dit is een ipod vervanger. de marketing van de anderen is: wij zijn iets anders.
*De looks van Zune refereren aan de ipod. De anderen pushen eigen designs
*De specs van de Zune probeert de ipod te evernaren en te overtreffen. De anderen proberen een heel eigen machine te maken.
*Het marketingmodel is ook gecopieerd: de mediawinkel.

maw, indien de consument iets ipod achtig wilt dan zal hij apple en MS onverwegen. Indien de client een ander beeld heeft van zijn droomspeler, dan zoekt ie naar bij de concurrentie.

------
Ben ik de enige die deze pressrelease zielig vind? Ze hebben niet nieuws aan te kondigen, er wordt helemaal niet veel verteld. Dit is gewoon een reactie op apples presentatie van deze week:"hey wij bestaan ook nog".
Eindelijk een apparaat van microsoft waar die logo's van hun niet op staan }>
Ik weet zeker dat de achterkant dat NIET is ;)
Anoniem: 167619
@sjans14 september 2006 21:45
[sarcasme]
dat hebben ze bij de dezign foto's gedaan om pre-orders binnen te halen :P
wacht maar tot je de echte ziet, vol met vlaggetjes en op de know in het midden een prachtig microsoft teken, verder is de enige instelbare achtergrond het logo van microsoft en krijg je tijdens het kijken van filmpjes iedere 10 minuten een promo reclame voor microsofts andere producten
[/sarcasme]

ik vind hem er zeker wel gelikt uitzien, alleen snap ik echt niet waarom ze hem duurder hebben gemaakt, mijn grootste reden om geen ipod te nemen was de prijs(naast dat ik een hekel heb aan gehypte troep) en de zune wordt nog duurder.

vind ik echt zonde. en ze hebben al een licentie minder, want WMA komt uit eigen tuin
vind ik echt zonde. en ze hebben al een licentie minder, want WMA komt uit eigen tuin
dat geld voor Apple ook, die hebben de DRM op iTunes meuk zelf gemaakt. (alhoewel iemand vast wel weer een achterlijk extreem breed patent heeft op dat soort spul)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee