Microsoft bevestigt bestaan 'iPod-killer'

Aankomende maand, augustus, zou door Microsoft wel eens gebruikt kunnen gaan worden om zijn 'iPod-killer' voor het eerst aan het grote publiek te presenteren. In oktober zou dan de eerste release van het apparaat kunnen plaatsvinden, zo hebben bronnen dichtbij het projectteam BetaNews verteld. Tot gisteren had Microsoft niets officieel bevestigd over de ontwikkeling van draagbare mediaspelers of bijbehorende andere producten of diensten. Chris Stephenson, algemeen-directeur van Microsofts marketingafdeling, heeft gisteren bevestigd dat door het Redmondse bedrijf gewerkt wordt aan een mediaspeler met de naam Zune. Over andere mediaspelers of diensten heeft Stephenson niets verteld. Het apparaat dat als Zune door het leven gaat zou een draagbare mediaspeler zijn, aldus de bronnen van BetaNews, en is uitgerust met WiFi en een uiterlijk dat op de iPod-looks is gebaseerd.

Een tweede speler met de codenaam Pyxis zou ook bestaan. Dit apparaat zou de tegenhanger moeten worden van de iPod nano qua grootte en functionaliteit. Het grote verschil met Apples nano zou echter zijn, dat de Pyxis ook zou beschikken over videosupport. Tot slot is er Alexandria, de dienst die computers en de verschillende apparaten met elkaar moet verbinden, op een zelfde manier als iTunes en de iPod aan elkaar gerelateerd zijn. Lange tijd werd gedacht dat Microsoft en MTV's Urge deze functie zouden vervullen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Meer informatie over deze nieuwe producten van Microsoft zou aan het eind van augustus via presentaties en demonstraties bekendgemaakt worden, aldus de bronnen. Deze marketingacties zullen doorgaan tot en met de lancering van de audiospelers, die in oktober van dit jaar moet gaan plaatsvinden.

Door Harm Hilvers

Freelance nieuwsposter

22-07-2006 • 09:44

101 Linkedin

Submitter: Ateq

Bron: BetaNews

Lees meer

Eerste Zune-indrukken druppelen binnen Nieuws van 14 november 2006
Eerste lustrum voor Apple iPod Nieuws van 23 oktober 2006
Microsoft introduceert Zune-mediaspeler Nieuws van 14 september 2006
Informatie over Microsoft Zune uitgelekt Nieuws van 11 augustus 2006
Microsoft ontkent geruchten 'Xpod' Nieuws van 10 juli 2006
MTV en Microsoft komen met muziekdienst Nieuws van 13 december 2005

Reacties (101)

101
97
38
8
2
32
Wijzig sortering
Als Microsoft ook bereid is om op de iPod-killer grof te verliezen (zie de Xbox), dan zie ik een mogelijk goedkopere mp3-speler (dan de iPod) op de markt verschijnen.
persoonlijk denk ik dat Apple behoorlijk veel winst maakt op die ipods, ze zijn vrij duur maar de productiekosten zijn erg laag. MS zou ze inderdaad veel goedkoper aan kunnen bieden zonder er in eeste instantie op te verliezen (denk ik).
Een namaak-nano-ipod speler met enkele MB tot een gieg kost niet meer dan 20 tot 30 dollar op Ebay,
kan me haast niet voorstellen dat de productiekosten een factor x daarvan kunnen zijn.
Het zou me niet verbazen als op een Ipod een royale 10 tot 20 % winst zou zitten.
Anoniem: 88172
@Iblies22 juli 2006 17:05
Vind je 10% een ROYALE winst?

Heb je wel eens kleding gekocht? of een bril, of welk ander product dan ook? Vrijwel alle producten hebben een hogere winstmarge. Ooit afgevraagd waarom kledingzaken, meubelzaken enz., producten kunnen afprijzen en kortingen geven en computerwinkels dat computerzaken dat niet doen?

Winstmarge is nodig om nieuwe producten te ontwikkelen en de producten beschikbaar te maken zodat je het kan kopen. Apple verdient relatief weinig op de iPods en Macs. Daarom is Apple een relatief klein bedrijf, vergeleken met bijvoorbeeld de ING bank, of Wall-Mart, enz.

Er zit ook al 19% BTW op. De overheid verdient dus verreweg het meeste op alle IT producten, inclusief de iPod.
Moehahah, ja 10% is veel (en ik denk dat het zelfs meer is) bedenk eens hoeveel dat is en hoeveel Ipods er worden verkocht.

En ga de oorzaak van die prijs nou niet op de overheid gooien met die 19%, wees blij dat er BTW op zit! de verzorging van jouw Oma moet toch ergens van worden betaald ?
Heb je wel eens kleding gekocht? of een bril, of welk ander product dan ook? Vrijwel alle producten hebben een hogere winstmarge.
kleding en brillen heb je gelijk maar dan heb je het eigenlijk altijd over "merk kleding"
op normale kleding word echt niet van die woeker winsten op gemaakt en op eigenlijk alle andere articalen ook niet of het moet weer zo merk gevoelig zijn als kleding maar dat komt eigenlijk nouwelijks voor.
apple is de uitzondering die heeft ook die "super merk" status bereikt en net als met kleding puur vanwegen het ontwerp en niet omdat ze nou zo goed zijn.

voor het gemiddelde product is 10% zeker een mooie winst.
als je dat voor je producten kunt krijgen en er redelijk wat kan verschuiven dan mag je je zelf op de borst kloppen want dan heb je het goed gedaan.
2 a 3% is veel gebruikelijker.
De overheid verdient dus verreweg het meeste op alle IT producten, inclusief de iPod.
De overheid verdient helemaal niets. Heb je niet goed opgelet bij economie? De overheid geeft alles weer uit en maakt geen winst oid. En volgens mij hebben we nog steeds een tekort in de staatskas, dus dat verdienen gaat voorlopig niet gebeuren.
Anoniem: 145126
@Iblies24 juli 2006 10:42
En ga de oorzaak van die prijs nou niet op de overheid gooien met die 19%, wees blij dat er BTW op zit! de verzorging van jouw Oma moet toch ergens van worden betaald ?
En de verzorging van El Mahmud om de hoek in de schilderswijk...
Anoniem: 133254
@BruT@LysT22 juli 2006 16:03
Iedere keer wordt de iPod als te duur luxeproduct gebrandmerkt, en iedere keer komt de concurrentie (bvb Creative) met een erg gelijkaardig product, voor dezelfde prijs. Dus het is zoveel te duur, dat elke merk-concurrent op dezelfde prijs zit? De laatste 3jaar? Hm. Lijkt me sterk.

Een lading mp3spelers die naast de vrachtwagen is gevallen kost op eBay inderdaad minder, maar da's appelen met citroenen vergelijken.
Anoniem: 171084
@Dempsey22 juli 2006 10:49
Bij de Xbox komt MS er nog mee weg door te zeggen dat ze verdienen aan de games. In feite is het gewoon bedoeld om met miljarden verlies een plek op de markt te krijgen, en zo mogelijk concurrenten failliet te laten gaan.
Bij de iPod gaat dat niet werken: MS verkoopt geen muziek, en moet de winst dus uit de player halen. Ook het om zeep helpen van de grootste concurrent zal niet helpen, omdat het produceren van een MP3speler (even simpel samengevat) heel wat eenvoudiger is dan een spelcomputer. Zo zijn er nu al zeer veel merken op de markt, en als er een failliet gaat, komt er zo een ander voor terug.
en als die speler nou eens compatible zou worden met de xbox 360 ?
offtopic:
via xbox live kan je ipod support binnen halen en zo je ipod via usb aansluiten

ontopic:
persoonlijk denk ik gewoon dat microsoft te laat is en het schip gemist heeft, en ook al kunnen ze nu een speler aanbieden die onder de prijs van de ipod zit... dat doet daar niks aan af, er zijn nu zat mp3 spelers te verkrijgen voor een mooi prijsje. kortom een verzadigde markt.

andere tactiek waar ik microsoft mee zie aankomen is weer een speler die veels te veel kan (audio, video & games etc) maar daarbij spreken ze een andere markt aan en is het geen ipod-killer meer.
(plus dat al super veel mensen een ipod hebben :9 en ja ik ook)
Anoniem: 46304
@Dempsey22 juli 2006 10:15
Alsof ze grof hoeven te verliezen om de prijzen een stuk onder die van Apple te laten liggen. Op dit gebied maakt Apple gewoon enorm dikke winsten, je kunt best een stuk onder de prijs van Apple zitten en nog steeds een goede marge overhouden.

Anyway, niks voor mij. Ik gebruik m'n GSM (Nokia 6230i) als mp3 speler, en video's kan hij ook afspelen, al zou het wel prettig zijn als ik divx/xvid fatsoenlijk naar 3gp (formaat van Nokia) kon converteren. Ik krijg of heel slecht beeld (Imtoo converter), of alleen geluid (Nokia software).
waarom begint iedereen nu te zeuren over DRM?
MS heeft uiteraard een drm-implementatie, net zoals Apple, omdat je anders nooit de platenfabrikanten meekrijgt

waarom zou het toestel geen mp3 kunnen afspelen? Met WMP kan je moeiteloos een cd omzetten in mp3 (tot 320kbps!) ik zie dus niet in waarom MS dit opeens zou opzij schuiven, ze winnen er namelijk niks mee

wees maar gerust dat dit toestel zeker evengoed zal zijn als de ipod, misschien zelf beter
MS staat misschien wel bekent als een "kopieerder", maar niet als een slechte kopieerder
Anoniem: 95252
@catfish22 juli 2006 11:59
Met WMP kan je moeiteloos een cd omzetten in mp3 (tot 320kbps!)
Als je tenminste eerst een mp3 plug-in betaalt, nederlaad en installeert.

Moeiteloos
En wat staat daar net boven:

MP3 encoding support is included at no cost with Windows Media Player 10. For Windows Media Player 9 Series, you can add MP3 encoding support by purchasing one of the following plug-ins:

Dus wel volledig kosteloos en zonder moeite, tenzij het downloaden van WMP10 je moeite kost.
Het downloaden van WMP10 is misschien niet te veel moeite maar draait alleen op Windows XP en aanverwanten.
9x en 2000 komen niet verder als WMP9!

Dus voor hen is het minder makkelijk.
Al zou ik nooit een CD rippen met WMP. Daar heb je beter progs voor als EAC.
Anoniem: 50893
22 juli 2006 12:32
Ik vind artikelen die iedere keer de kop "iPod-killer" meekrijgen sowieso niet interssant. Een op zich staand produkt is geen killer van een ander produkt, zoals zo vaak word gesuggereerd.

Of noemen we iedere keer een nieuwe chip van AMD de Intel killer, of de nieuwe ATi chip's een Nvidia killer :?

Word eens objectief hier, lijkt wel of de schrijvers van Tweakers.net steeds meer hun objectiviteit verliezen.
Waarom denk je dat er quotes omheen staan?
Juist :+
Simpel: de iPod is ongelofelijk dominant in de markt. In de USA nog meer dan hier. De iPod heeft op dit moment een marktaandeel van bijna 75% (HD èn flash-based) en dat betekent dat ALLE andere MP3 spelers bij elkaar de overige 25% hebben. Even speculeren, misschien heeft Creative dan 12% en Sony 8%.

Dergelijke gevallen zien we niet bij ATi en nVidia, Intel en AMD, of in heel veel andere markten. Daar is dus geen "koning" die zwaar aan de macht is waarbij anderen hopen dat hij gepakt wordt, zoals bij de iPod wel het geval is.
Anoniem: 57363
22 juli 2006 09:50
Het zal me benieuwen of DRM-loze mp3 ondersteund word. Zit deze ondersteuning er niet in, dan kijk ik er niet eens naar.
Dat zal het zeker ondersteunen. Bedenk wel dat MS geen video of audio content maakt dus ze verliezen helemaal niets aan het ondersteunen van drm loze content. Weliswaar bevatten hun WMA/WMV formaten drm mogelijkheden maar dat is dus voornamelijk ondersteuning voor de wensen en eisen van de contentleveranciers.
Ik voel met je mee, maar ik denk dat we toch de realiteit onder ogen moeten zien: we gaan toe naar een situatie waarin we niet meer onder 'betalen voor digitale media' uit kunnen komen.

De vrijgevochten bende van de laatste 15 jaar waarin we nu nog steeds verkeren zal langzaam aan verdwijnen, en er zal een georganiseerd, goed beveiligd systeem voor in de plaats komen.

We komen dan vanzelf in een situatie terecht waaarin gratis downloaden van muziek/spellen/films net zo 'not done' worden als dat je het spul zo meeneemt uit de winkel. Kwestie van tijd, mensen.....
Anoniem: 137345
@Roger52522 juli 2006 11:26
mag ik je kristallen bol ook eens lenen? :P
De mensheid heeft altijd te maken gehad met schaarste en pogingen tot het opheffen ervan. Vandaag de dag is dit nog steeds van toepassing, denk aan te korten aan water, voedsel, goederen (in arme gebieden), etc.. Sinds 6 jaar is het echter gelukt om voorgoed een eind te maken aan schaarste op het gebied van audio, video en tekst. We kunnen vrijwel kosteloos onbeperkt reproduceren. Dit gaat inderdaad tenkoste van een aantal (economisch weinig van betekenis zijnde) bedrijfstakken, metname de entertainment-industrie. Daar kiezen we voor: Het einde van schaarste omarmen, gevolg is dat bedrijven die zich niet kunnen aanpassen door nieuwe business-modellen te ontwikkelen zullen verdwijnen (uiteraard komen daar nieuwe, meer productieve, bedrijven voor terug!). Of creeëren we de schaarste opnieuw kunstmatig omwille van een kleine, nauwelijks van economische of productieve betekenis zijnde, groep?
Anoniem: 57363
@Roger52522 juli 2006 15:41
Ben ik niet mee eens gezien de kosten van een mp3 song in de winkel en het bedrag dat de uiteindelijke artiest verdiend. Ik heb plantenmaatschapijen ook in het verleden nooit gehoord als een artiest werd opgelicht (moet je inderdaad wel ver terug gaan).

Het concept als het nu is, is mijn inziens een monopolie dat niet meer van deze tijd is. Het was ooit ter bescherming van artiesten, gezien het feit wat de artiesten er van mee krijgen valt het vet tegen.

Betreffende het 'not done'. Moet jij is opletten, we hebben vrij formaat genaamd mp3 waarvan de source vrij beschikbaar is. Iedere programeur kan met een een beetje mp3 speler in elkaar zetten. En om die reden zal het formaat nooit verloren gaan. Daarbij, het formaat is gelijkwaardig aan CD kwaliteit.
Vast geen ondersteuning voor MP3, MS kennende zal het alleen WMA ondersteunen. Maar de juiste marketing op dit moment zal wel DRM-loos zijn maar sta niet gek te kijken als een update in een later stadium wel alleen DRM toelaat.
microsoft gooit de eigen glazen in mochten ze geen mp3 ondersteunen, wie wil er nou een mp3 speler die geen pm3's kan afspelen ( gebruik jij WMP voor divX af te spelen, waarschijnlijk niet, als microsoft het ondersteunde zouden meer mensen WMP gaan gebruiken )

ik vermoed dat het de zelfde soort code's gaat ondersteunen als in WMP, en misschien is er ook wel ruimte voor plugins die extra codec's kunnen bevatten

en mocht het over de download dienst gaan en niet de media speler, dan> licht waarschijnlijk het aan de copyright houders of er mp3 of wma ( met of zonder DRM ) aangeboden wordt
Volgens mij sla je de bal helemaal mis, hoor. Het doel van MS is enkel marktverovering, en dat hebben ze met WMP toch vrij goed bereikt: de meeste mensen gebruiken WMP. Het ligt er maar aan hoe snel ze kunnen transcoderen naar WMA of hoe ze het aanbrengen dat de bestanden op de pc naar WMA omgezet moeten worden. Maar MP3 ondersteunen ze waarschijnlijk toch wel hoor, het zou inderdaad niet slim zijn om het niet te doen; misschien bouwen ze wel voordelen in als je WMA gebruikt (bv. de DSP's (equalizer, SRS WoW, ...) op de speler enkel bij WMA-bestanden toelaten).

Het afspelen van DivX heeft trouwens niets te maken met de marktpenetratie van WMP: daarvoor bestaan er nu juist codecs, maar out-of-the-box lukt het natuurlijk niet, maar dat geldt net zozeer voor dvd's in WMP! Maar de meeste andere spelers hebben ook codecs nodig (WinAmp, om er maar eentje te noemen) en de meeste downloaders weten dat ook wel hoor (waarom zijn er anders zo veel codec packs??). De mensen gebruiken WMP omdat ze (volgens mij) niet beter weten: het zit gewoon op hun pc, ze openen een beetje programma's om alles te verkennen, bij WMP speelt een beetje muziek en zo gaan ze daarin verder, ik was vroeger ook weg van WMP7, moet ik toegeven. Dat tweakers andere programma's gebruiken wilt enkel zeggen dat we ons niet aangesproken voelen door WMP, maar eerder WinAmp, foobar2000, ... gebruiken omdat we daar zelf de controle in handen hebben.

De reden dat WMA als formaat is doorgebroken is juist dat WMP doorgebroken is door die vanaf versie 7 te integreren in Windows waarmee je toen cd's kon rippen maar enkel naar WMA (MP3 was in lage kwaliteit en met heel wat gedoe).

Een downloaddienst in het échte westen (West-Europa, Noord-Amerika) zal nóóit gewoon MP3 aanbieden. Simpelweg omdat de auteursrechtenwetten hier zo in het voordeel van de auteurs/artiesten liggen dat de platenmaatschappijen het recht hebben om DRM te gebruiken. In Rusland is er wel het alternatief AllOfMP3 (als ik me niet vergis) dat 'legaal' (daar in ieder geval wel legaal, voor hoever het hier legaal is, laat ik liever in het midden) MP3's aanbied. Stel jezelf de vraag: waarom zou een muziekaanbieder die geld wilt verdienen aan muziek die gewoon aanbieden in digitaal formaat zonder daar enige zekerheid voor terug te krijgen? Met een MP3 kun je géén enkele preventieve beveiliging inbouwen, wat ze wel kunnen is een watermerk inbouwen waarmee je de koper kunt traceren; maar dan nog kunnen die MP3's dan gewoon illegaal verspreid worden, hetgene wat muziekmaatschappijen willen vermijden en dat ook kunnen met DRM en wie houdt ze tegen? iTunes Music Store loopt perfect, ook al zit er DRM op!

Volgens mij gaat de speler géén extra codecs ondersteunen, maar vooral de Microsoft-formaten (o.a. WMA, WMA Lossless, WMV) en dan de standaardformaten (o.a. MP3 en eventueel AAC).
Anoniem: 127204
@Gustaaf43722 juli 2006 10:08
Ik proef hier wel een beetje heel erg anti microsoft. Om nu te zeggen dat de XBox 360 is geflopt...??!! Er zijn er al aardig wat over de toonbank gegaan en Microsoft had zijn high end game console wel op tijd af, Sony niet!
Verder is Microsoft inderdaad een beetje laat met een mp3 speler, maar Apple komt ook nog steeds met nieuwe modellen. Als Microsoft de oude modellen overslaat en begint inderdaad nieuwe modellen met functionaliteit die Apple niet heeft maken ze misschien kans.
Verder is er ook nog een kostenplaatje. iPods zijn niet echt de goedkoopste. Als Microsft met een goedkoper, ook leuk uitziend, zelfde (of meer functionaliteiten) mp3 speler komt dan kunnen mensen die nog wel eens kopen. Ook heeft micorosft nog een troef in handen om zijn mp3 speler makkelijk te laten communiceren met Windows Vista met WiFi. Mp3 speler zit nog in je jas... maakt niet uit, gewoon met wifi even wat nieuwe nummers er op.
Microsoft is ook nog wel een beetje slim om inderdaad voor een patent te betalen, of gewoon een eigen (net iets anders) design te ontwerpen. En natuurlijk was die andere mp3 speler een photoshop ding. Dat kon een klein kind nog zien. In de tijd van dat bericht waren het nog geruchten, dus laat staan dat er al een foto van was.
helemaal meeeens, bovendien kun je met 'n wifi op windows media gebaseerde pda's ook muziek en video uitwisselen.. wanneer gaat apple dit eens doen?? bovendien is apple zo dom om te verplichten via i-tunes het een en ander uit te voeren..en bepaalde formaten te dwingen... :Z
Dat heet een merketingstrategie. Je wordt ook niet echt gedwongen hun formaten te kiezen, want mp3's, aiff's WAV's etc. Eigenlijk alles kan er op afgespeeld worden, met uitzondering van Windows media en Real One bestanden.

Apple komt heus wel een keer met een iPod die ook WiFi aankan, alleen Apple moet op het kostenplaatje letten, bij Microsoft is dat niet zo'n probleem. Ik verwacht dan ook dat Microsoft de prijs concurrent gaat houden door de speler zonder al te veel winst of zelfs met iets verlies gaat verkopen.
het echt een iPod-killer wordt eet ik mijn iPod-mini op

Daar houden we je aan! We willen een filmpje of foto's als het zover is. Smakelijk!
De Xbox 360 een flop? Heb je naar de lineup van games gekeken, het aantal launchtitels was al groter dan de bevestigde launchtitels voor de PS3.

Het aantal titels voor de Xbox360 neemt alleen maar verder toe, en elke dag dat de PS3 later uitkomt is een stap dichter bij de flop van de PS3.

Daar komt nog bij dat MS de kracht heeft de Xbox360 ver onder de productieprijs te verkopen. Die Xbox360 is een koopje vergeleken met de verwachtte prijzen voor de PS3.

Datzelfde truucje kunnen ze nu ook weer uit gaan halen, een mediaspeler ver onder de kostprijs verkopen, om zo de mensen over te halen op de plaats waar ze het makkelijkst over te halen zijn. De portemonnee. Dus bij voorbaat zeggen dat de iPODkiller een flop gaat zijn, nee dan heb je er echt een verkeerde kijk op.
Tjonge jonge jij bent zeker met het verkeerde been uit bed gestapt. En Microsoft komt zelf niet met de term 'ipod killer' op de proppen, maar je reageert alsof Microsoft zelf denkt dat ze de ipod wel eventjes verslaan. Natuurlijk niet, dat is zo onrealistisch als de pest. Ze zouden alleen wel wat marktaandeel van Apple weg kunnen snoepen in dit marktsegment, en dat lukt vast en zeker.
De Xbox360 floppen? jah jij bent wel erg duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt :Z
Anoniem: 137295
22 juli 2006 10:04
Heb ik net een nieuwe iPod gekocht, gaat microsoft hem killen. :(
haha dacht het niet
microsoft heeft de hele hype erom gemist, zelfde reden dat Creative met de Zen serie ook amper voet aan de grond krijgt.
Bovendiemn, Microsoft bevestigd het bestaan van de spelers, of het ene iPod killer wordt remains to be seen and I have my doubts
daar staat tegenover dat microsoft wel een paar miljardjes meer aan marketing te besteden heeft :Y)
Anoniem: 26362
22 juli 2006 10:08
Zou de site http://www.smashmyipod.com/smash/ dan toch stiekem van MS zijn? ;)
Jammer, not responding.
Tweakers.net effect?
hier de officieele promo site van microsoft:

http://www.comingzune.com/

imho tamelijk lame, lijkt een beetje op die introductie site tbv die mislukte handheld van MS. ook met zon konijntje. ik ben de naam alweer vergeten :)

overigens zijn de smash filmpjes gewoon via google video te bekijken.

smashmyxbox360: http://video.google.com/v...ocid=-2631795034636589131

smashmyipod: http://video.google.com/v...ocid=-8562065510019728120
Anoniem: 128052
22 juli 2006 10:27
Zal je zeker ook weer via Xbox live met je friends kunnen praten met dit ding.

[Edit] Oh te laat
Anoniem: 151145
22 juli 2006 10:40
ha eindelijk een mp3-speler met een blue screen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee