Reuters: Amazon gaat ‘miljarden’ investeren in AWS-infrastructuur in Italië

Amazon is van plan om ‘miljarden euro’s’ te investeren in zijn infrastructuur voor Amazon Web Services in Italië. Dat vertellen bronnen met kennis van de plannen aan Reuters. Het exacte bedrag staat volgens Reuters nog niet vast.

Amazon heeft nog niet besloten hoeveel geld het exact wil investeren of waar het wordt besteed, aldus de bronnen. Het bedrijf gaat mogelijk de bestaande site in Milaan uitbreiden met het geld. Een andere optie is om een volledig nieuwe site te bouwen. Amazon noch woordvoerders van de Italiaanse regering hebben op het nieuws gereageerd. Amazon Web Services is Amazons divisie voor on-demandcloudcomputing en api's, en opende in 2020 een eerste locatie in Italië. Toen zei het dat het tegen 2029 twee miljard euro wilde investeren in het land.

Eerder deze maand kondigde Amazon ook aan dat het 15,7 miljard euro wil investeren in zijn AWS-infrastructuur in Spanje. Met dat geld worden de datacenters in de regio Aragón uitgebreid. Die zijn sinds eind 2022 operationeel. De investering wordt tussen nu en 2033 gedaan. Volgens een van de bronnen waarmee Reuters heeft gesproken, is Amazon waarschijnlijk niet van plan om evenveel uit te geven in Italië. Er komt volgens de bron ook geen aankondiging in de nabije toekomst.

Door Andrei Stiru

Redacteur

28-05-2024 • 09:03

37

Reacties (37)

37
37
15
1
0
18
Wijzig sortering
Behoort Amazon webshop ook tot dat? Want dat hebben ze al

En is het dus alleen om data te mogen opslaan in Italien?

Hoe is dat met Azure? Hier in Luxembourg mogen verzekeringsmaatschappijen nog steeds geen Azure gebruiken wegens opslaan buiten Luxembourg grens. Want de dichtsbijzijnde datacenter is Berlijn, maar alsnog niet toegestaan voor ons om Azure te gebruiken. Kan wel veranderen vanaf volgend jaar. Dan gaat de *CAA Luxembourg* hier over wat zeggen.

We hebben wel een hybride omgeving, datacenters staan nog wel in Luxembourg, maar kleine dingen zoals Intune etc draaien wel gewoon in Group Cloud IT bij ons. Maar eigen Tenant voor Azure hebben we niet. Aangezien we ook geen gebruik kunnen maken van Exchange online, omdat dit ook buiten luxembourg wordt gehosted. en dus on-prem nog beheren.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 23 juli 2024 05:36]

In Nederland mag Azure gebruikt worden voor de overheid, met in principe een voorkeur voor West Europe, hoewel er ook andere regio's gebruikt mogen worden mits binnen de EU. Wel met een GROTE asterisk op het gebruik van BYOK (bring your own key -- als je die kwijtraakt kan zelfs MS je niet meer helpen de meuk te herstellen) in dat geval.

Azure voldoet namelijk aan vrij strenge eisen om data niet "de grens" (en dat is de EU) over te laten gaan, en de overheid is te "versplintert" (489 bronhouders in de BGT, dat zijn gemeenten, provincies, waterschappen, en landelijke organisaties zoals ProRail, defensie, IenW, LNV, etc...) om naast alle registratieve en administratieve taken ook nog eens voor elke losstaande organisatie (en dat zijn er meer dan de bijna 500 BGT leverende partijen, veel meer) om ook nog eens eigen datacenters te onderhouden. Het is vrij logisch dat partijen als Azure eigenlijk in de taak van systeembeheer (denk aan azure databases waarbij de database zelf onder beheer van azure valt zoals upgrades en patches, en de content/inhoud functioneel voor een organisatie is) valt, en het bovendien standaardiseerd.

Tot voor kort kon Amazon nog niet garanderen dat zaken de regio niet uit gingen, maar sinds kort kunnen ze dat wel (nieuws: Nederlandse overheid mag AWS blijven gebruiken na oplossen van privac...) - Amazon is (de W is in de naam, web services)/was namelijk per design eigenlijk bedoeld als een "globaal web hosting" platform, maar cloud is ondertussen veel meer geworden, ook voor organisaties. Ik merk dat met die nieuwe capaciteit Amazon dus gretig uitbreid, en meer "alles mag niet eens naar de EU geografisch zelfs niet met BYOK"-landen zich aanpast. Italië is een erg aantrekkelijke markt, dus dit is logisch.

Qua Luxemburg... tsja... wat kan ik zeggen. Ik denk dat als je kijkt naar de "grote 3" cloud leveranciers dat je weinig kans hebt dat iemand die markt aantrekkelijk genoeg vindt om een datacenter te bouwen.

Echter, de tooling/certificering rondom Azure is erg robuust (dit geld ook voor Amazon), en een hele generatie "beheerders" groeit op als "cloud engineer" die goed is in die tooling. Ik kan me voorstellen dat voor micro-marktjes zoals Luxemburg dat lokale hosting boeren opstaan om Azure Stack (https://azure.microsoft.com/en-us/products/azure-stack) -- weet niet of zoiets voor Amazon bestaat -- te installeren; en vrolijk "compatible" cloud aanbiedingen gaan doen gericht op een van de kleinste overheden ter wereld.
Luxembourg is een van de rijkste landen van Europa, en daarbij ook nog een van de meest aantrekkeljke landen voor banking, verzekerings sector. Dit wilt Luxembourg beveiligen door alleen *DATA* binnen Luxembourg te houden dat is wat ze zeggen. Dus alleen data behouden binnen Luxembourg.

het is een klein landje, maar erg rijk. probleem voor ons is dat vele andere bedrijven rondom wel gewoon evalueren, investeren, en hier wat minder voor banking, verzekeringsmaatschappijen.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 23 juli 2024 05:36]

Luxembourg is een van de grootste en rijkste landen van Europa
Dat er miljarden door dat land heen gaan betekent niet dat het een groot land is of dat het rijk is. De levensstandaard is wel hoog, maar wat betreft bnp staat het ergens halverwege in de wereld. Als zelfs Nederland nog niet een AWS datacenter heeft, dan denk ik dat Luxemburg zich moet afvragen of het wel handig is om alles maar in Luxemburg te blijven opslaan terwijl andere landen in de EU daar geen moeite mee hebben.
BNP van een klein land kan je uiteraard niet vergelijken met een land als China of de Verenigde Staten. Het BNP per capita is wel het hoogste ter wereld in Luxemburg. Dus op zich kan je wel zeggen dat het een rijk land is.
Het is misschien natuurlijk ook juist door de hoge (loon)kost dat het waarschijnlijk niet interessant is voor Amazon is om een datacenter in Luxemburg te zetten.
Als je vriend de sloot inspringt, spring jij er dan achterna? Natuurlijk niet.

Simpelweg omdat andere landen er geen probleem mee hebben om hun data op te slaan bij een amerikaans bedrijf uit pure gemakszucht of simpelweg leveranciersdwang (zoals geen onprem exchange), maar het de oplossing niet acceptabel.

Het is heel simpel, zolang de Patriot Act (of welke andere nieuw bedachte naam) bestaat, is er een probleem. Je hebt een land dat eenzijdig regels oplegt. Daar moet je niet mee willen handelen. We moeten stoppen met lief doen, we hebben de middelen en de kennis zet je voet neer.

Moet je eens kijken wat de amerikanen niet kunnen doen zonder ASML of onze radar technologie. Wij kunnen daarentegen prima zonder de F35, de eurofighter is 4 keer zo goedkoop en grofweg net zo capabel als een F22. Dat stealth gedoe heb je niet nodig als je je wapentuig niet inzet voor stiekeme oorlogjes. Wij lopen enorm voor op Amerika betreffende consumenten bescherming en online wetgeving, totdat onze data op amerikaanse bodem komt, want dan gelden hun regels. Wetgeving als de GDPR en NIS zijn leuk, maar zonder sovereiniteit heb je feitelijks niks.

De EU moet zich verenigen als een federale unie, niet het huidige gedrocht dat zich teveel bemoeit met lidstaten. Op hoofdlijnen uitvoeren zoals de VS dat doet, lokale wetgeving moet je lokaal houden met duidelijke gedocumenteerde grenzen.
Simpelweg omdat andere landen er geen probleem mee hebben om hun data op te slaan bij een amerikaans bedrijf uit pure gemakszucht of simpelweg leveranciersdwang (zoals geen onprem exchange), maar het de oplossing niet acceptabel.
gemakszucht en leveranciersdwang heb ik nog niet meegemaakt bij de overstap naar een cloud omgeving. Kostenverlaging, hardware onderhoud uitbesteden, flexibiliteit, voldoen aan ISO certificeringen, beveiliging enz zijn dan wel weer de overwegingen die ik meemaak. Je kan vinden wat je wilt van de cloud aanbieders, maar het is wel heel erg professioneel ingericht. Na bijna 25 jaar ervaring met cloud, onprem en traditionele datacenters zou ik persoonlijk heel verdrietig worden als ik niks meer in de cloud zou mogen doen (en een andere baan zoeken, maar dat terzijde ;))

Is de cloud de oplossing voor alles, nee, zeker niet, maar om het nou onder gemakszucht en leveranciersdwang te plaatsen...nee.
Wat betreft leveranciers dwang.
Exchange 2016&2019 zijn oktober 2025 officieel end of life.
En er is nog steeds geen nieuwe exchange versie aan de horizon te bekennen...

Microsoft zet dus zelfs hun parade paardje in om bedrijven/overheden naar de cloud the dwingen.
Office 365 is een saas die je gebruikt. Dat betekent niet dat je je workloads ook in Azure moet stoppen he. Je kan prima voor een andere cloud provider kiezen. Aangezien AWS de grootste is denk ik niet dat leveranciers dwang een grote rol speelt.
Nee geen harde dwan, maar het is wel een langzame push om je software om te zetten naar abbonementen. Geen exchange admin meer nodig, maar die deed ook de database van het CRM pakket. Oh maar de CRM leverancier heeft een cloudoplossing, dat scheelt weer ook weer onderhoud. Hey we hebben ook Teams dat samenwerkt met Onedrive en Sharepoint (ook al niet meer on-prem te krijgen). (en onedrive storage is duuuuur). Oh moeten we niet iets doen met security? E5 licenties upgrade en defender installeren. Hey we kunnen ook SIEM doen met E5, klik klik klik, hoppa weer een rekening erbij (en SIEM tikt pas echt hard aan buiten de standaard usecases). En ga zo maar door. En dit is slechts het MS ecosysteem.

En zo stukje bij beetje worden de onsite experts vervangen door cloud. De nieuwe medewerkers snappen alleen maar cloud, dus wordt er steeds meer naar cloud gemigreerd. SIEM is een prachtig voorbeeld daarvan, pronken met mooie grafiekjes hoeveel aanvallen er tegengehouden zijn, maar het enige wat de cloudexpert heeft gedaan is een vinkje aanzetten.

Totdat het te laat is en de rekening enorm. Niet te vergeten dat er talloze artikelen over geschreven zijn, het is niet alsof ik dit puur uit eigen ervaring schrijf. We zitten nu in een overgangsfase. De huidige cloud experts snappen de technologie soort van nog, maar over 10-15 jaar? Hoeveel snapt dan nog de technologie achter de cloud? Ze hebben dan wel een hoop dure certificaatjes waarin ze geindoctrineerd zijn in het ecosysteem van dat certificaat.
Nee geen harde dwan, maar het is wel een langzame push om je software om te zetten naar abbonementen
Daar ben ik het helemaal met je eens. Vrijwel alles wordt een abonnement.
En zo stukje bij beetje worden de onsite experts vervangen door cloud. De nieuwe medewerkers snappen alleen maar cloud, dus wordt er steeds meer naar cloud gemigreerd
Werk verschuift, zo zie ik het ten minste. Waar je vroeger developers, netwerkbeheerders, systeembeheerders enz had heb je nu door de komst van x as a service een stuk minder kennis in huis nodig, want die kennis is verplaatst naar de datacenter beheerders. Het is voor bedrijven best wel lastig om aan dit soort kennis te komen. Dat was vóór de cloud aanbieders ook al zo. De ins en outs weten van een bepaalde cisco firewall was kennis die we vroeger in huis hadden. Nu is dat niet meer nodig.
De huidige cloud experts snappen de technologie soort van nog, maar over 10-15 jaar? Hoeveel snapt dan nog de technologie achter de cloud?
Ik begrijp je punt. Ik weet nog steeds hoe de onderliggende infra van een App Service (zeg maar een website) in de Azure cloud ongeveer werkt, omdat ik ook met webservers heb gewerkt. Maar, is dat niet hetzelfde als we met ontwikkeltalen hebben meegemaakt? wie snapt nu nog hoe assembler werkt? of het werken met pointers? ik heb het ooit moeten gebruiken, maar die kennis is voor de hogere programmeertalen niet meer nodig, tenzij je echt specialistisch werk doet.

De infra wordt steeds complexer wat architectuur betreft en dan krijg je op een gegeven moment vanzelf een abstractielaag zodat je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Dat is bij datacenters door de komts van cloud gebeurd. Wil je een database? dan heb je niet allerlei kennis nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Let wel, en dat blijf ik zeggen, niet alles kan je met de cloud oplossen of is het goedkoper. Een bepaalde architectuur, hardware of zelfs kosten kunnen nog steeds een overweging zijn om het zelf te regelen en dat gebeurd ook regelmatig.
Google heeft een terrein in Luxembourg en had (heeft?) plannen om er een datacenter te bouwen. Veel informatie konden we niet te weten komen qua planning, ik weet wel dat er protest was vanuit de locale gemeenschap. Hoe het nu zit geen idee.
Google wou aan de grens bij Arlon in België bouwen. Dit was bedoeld dat er werkgelegenheid kwam vanuit Luxembourg.

Ik denk dat het niet echt gelukt is.
Er is een Italiaanse pagina voor Amazon, maar of die in die regio draait weet ik niet. Dit gaat niet over de webshop, maar over de webdiensten die Amazon aanbiedt naar andere klanten toe.

Azure heeft ook redelijk wat DC regio's in de EU (waaronder België via het Digial AmBEition project ), Maar is naar mijn weten geen een cloudprovider die datacentra's in Luxemburg heeft. Imho schieten die verzekeringsmaatschappijen zichzelf in eigen voet door niet van de voordelen die public cloud biedt te genieten.
denk niet dat de banken en verzekeringsmaatschappijen in LU die regels zelf opstellen.
Behoort Amazon webshop ook tot dat? Want dat hebben ze al.
Nee, Amazon AWS is de cloud computing dienst van Amazon, de webwinkel valt daar niet onder. Er zijn wel meer bedrijven die producten aanbieden in verschillende zaken; zo heb je Yamaha auto's en motoren, maar ook piano's bijvoorbeeld. Met 'nieuwe site' uit de tekst bedoelt de auteur een nieuwe fysieke locatie; een nieuw datacenter dus.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 juli 2024 05:36]

De amazon webshop staat redelijk los van AWS. de webshop zal daar uiteraard gebruik van maken, maar AWS is totaal iets anders. Amazon webshop is...een webshop. AWS is een provider van clouddiensten, de grootste wereldwijd. AWS is wel bezig om een soort EU regio te maken zodat alle data de EU niet verlaat. Voor de meeste cloud diensten kan je al aangeven dat de data in de EU blijft. In sommige gevallen gaat er nog steeds metadata naar buiten de EU.

Hoe dan ook, met de huidige afspraken tussen de EU en de VS weet ik niet wat de waarde is van het wel of niet hier opslaan want et risico bestaat nog steeds dat de VS data zou kunnen opvragen die niet in de VS is opgeslagen. Het is een juridische hel.

Met Azure heb je overigens hetzelfde. In Nederland zijn er voor zover ik weet geen beperkende regels omtrent het gebruik van cloud, mits het allemaal "juridisch" klopt. Banken, DNB, verzekeringsmaatschappijen, de belastingdienst enz maken hier in Nederland gebruik van Azure bijvoorbeeld.
Nee, AWS zijn de cloud diensten die Amazon verhuurt aan anderen, dus VM's, opslag, databases, load-balancers en alle aanverwante diensten. Hun webshop wordt daar los van gezien. Dus de concurrent van Azure en Google Cloud Platform.
Hier nog wat meer info over wat de EU & VS met elkaar aftikken over ieders privacy in de EU de laatste tijd:
https://www.euronews.com/...l-the-end-is-not-in-sight
Hier in Luxembourg mogen verzekeringsmaatschappijen nog steeds geen Azure gebruiken wegens opslaan buiten Luxembourg grens.
Beetje offtopic, maar zie hier de reden waarom er in de EU geen grote IT multinationals zoals Apple, Amazon en Microsoft ontstaan. Versnippering van regels en wetgeving tot op straatniveau. Voor mij als buitenstaander, woon niet in de EU, onbegrijpelijk dit soort anti-EU wetgeving gewoon kán. Je zit in de EU, ook nog eens in Schengen, maar oh jee, we hebben nog ergens nog een grens dus laten we deze dicht zetten. En met die instelling denk je in de toekomst nog een rol in de wereld te kunnen spelen.
AWS heeft in Europa 8 locaties waar het datacentra's heeft. En dan zijn de local-zones nog niet meegeteld. Het heeft datacenters in: Frankfurt, Ireland, London, Paris, Stockholm, Milan, Spain en Zurich.

Zo goed als alle EU spelers hebben - helaas - niet zo een schaalvoordeel en budgetten dan wat de grote drie cloudproviders (AWS, Azure, GCP) hebben om vele locaites te kunnen openen. Laat staan dat ze een brede waaier aan diensten hebben die de grote drie hebben.

[Reactie gewijzigd door SilkensJ op 23 juli 2024 05:36]

Je hebt ook nog Ierland
Waar denk je dat Dublin ligt? ;)

Dit zijn inderdaad de 6 (inmiddels van oudsher) default zones. Er zijn nog 2 locaties in Spanje (eu-south-1, eu-south-2) en Zwitserland/Zurich (eu-central-2) optioneel aan te zetten
Ja, daar ligt Dublin toch? :)
AWS heeft in Europa momenteel al 8 locaties:
Frankfurt, Ireland, London, Paris, Stockholm, Milan, Spain en Zurich.

En dan komt er binnenkort nog een nieuwe regio in Duitsland voor hun "European Sovereign Cloud"
Klopt! Onder andere Zurich zit er ook nog bij. Heb het even aangepast!
De aarde wordt volgebouwd met datacenters.
Niet om informatie en kennis op te slaan, maar om gegevens van personen te verzamelen om reclame en spam te verspreiden.
Je haalt twee dingen door elkaar. Aan de ene kant heb je de social media apps, ofwel een deel van de diensten die draaien in de cloud, en de datacenter providers, in dit geval specifiek cloud providers, waar particulieren en bedrijven hun applicaties/data hosten. De data die de belastingdienst of de Nederlandse bank in de cloud heeft staan wordt niet gebruikt om reclame en spam te verspreiden. Net zo min dat de klant data die je bij KPN host of bij T-Systems voor reclame en spam wordt gebruikt.
Miljarden... Dat kan 2 miljard zijn, dat kan 150 miljard zijn en over hoeveel jaar precies? Even in context: Amazon zette in Q1 2024 $143 miljard om. En wordt de investering in Spanje van €15,7 miljard gedaan over een periode van 9 jaar...

Dus ja, een miljard euro of dollar is veel geld, maar over een groot genoege periode stelt het natuurlijk niets voor voor een bedrijf op de schaal van een Amazon.
Vanuit de tekst:
Amazon Web Services is Amazons divisie voor on-demandcloudcomputing en api's, en opende in 2020 een eerste locatie in Italië. Toen zei het dat het tegen 2029 twee miljard euro wilde investeren in het land.
Het zal dan waarschijnlijk dus tussen de 2 en 15 miljard zijn, gezien volgens de bronnen van Reuters het niet de bedoeling is dat er in Italië net zoveel geïnvesteerd gaat worden als in Spanje, waar 15 miljard geïnvesteerd gaat worden (staat overigens ook in de tekst, zie laatste alinea).

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 juli 2024 05:36]

Amazon volgt een redelijk standaard patroon van eerst relatief klein ergens beginnen en dan uitbouwen op basis van vraag. Als er voldoende vraag is dan zet men zonder enig probleem een duizenden extra racks neer en als de vraag aanhoud dan zijn een miljoen racks echt niet iets waar men over zal twijfelen.

De relatief kleine hoeveelheid geld waar men het hier over heeft klinkt heel erg naar een simpele uitbreiding van een bestaande regio omdat er meer capaciteit nodig is. Een geheel nieuwe regio zo als in Spanje het geval lijkt te zijn kan zo maar 15 to 20 miljard kosten en daar klinkt het hier niet naar.

Maar goed voor de lokale economie is het nooit slecht als een bedrijf als Amazon even een paar miljard investeert in de regio, natuurlijk zal het waarschijnlijk alleen een relatief bescheiden uitbreiding zijn en zo maar toch als je toevallig in de regio woont is dat toch fijn om wat meer geld rond te zien klotsen.
Nog een stap verder in de richting om het datacenter continent de wereld te worden
Is dat iets slecht of juist goed? We hebben hier heel veel regels wat betreft werkomgeving, milieu enz. Dus liver hier dan ergens waar ze niet omkijken naar dit soort zaken. We willen ook de data hier houden, dus dat is ook een positief punt. Het enige negatieve wat ik kan bedenken is de impact van een dergelijke datacenter op de omgeving, zowel op mensen als op milieu. Niemand wil een dergelijke blokkendoos in zijn woonomgeving zien, in Nederland wilt niemand dat de congestie op het elektriciteitsnetwerk verder toeneemt door dit soort energie slurpers.
Zelfde verhaal als bij AWS Spanje en desnoods Azure:
Investeringen "in AWS/Azure Infra" vinden voor het grootste gedeelte buiten de EU plaats. De enige directe investeringen betreft:
  • Bouw en onderhoud Datacentrum-gebouw
  • Aanleg en afname Stroom bij de Eneco's/Vattenfall's en Essent's van deze wereld
  • Aanleg Teleco voorzieningen, daarna in eigen beheer
  • Afname Telco voorzieningen tbv Peering/Exchnges
Dat is hooguit 10-20% bij bouw/aanleg. En 5% tbv onderhoud.
Alle overige investeringen vinden plaats buiten de EU.
Als "geste" is er vaak nog wel een "lokale kickback" naar b.v. de Gemeente (aanleg parkje met bankjes), of b.v. Educatie bij een lokale/regionale school. Maar da's allemaal marginaal.
Alles gaat naar eigen investeringen in door AWS zelf ontwikkelde hardware en software.
Neemt niet weg dat een land een economische boost kan krijgen door beschikbaarheid van low-latency Cloud mogelijkheden. Maar da's gewoon een commercieel verhaal: Verkopen Diensten.
Dit verhaal is gebaseerd op interne kennis of dat je denkt dat het zo is?
De enige directe investeringen betreft:

Bouw en onderhoud Datacentrum-gebouw
en dan
Dat is hooguit 10-20% bij bouw/aanleg. En 5% tbv onderhoud.
Ik snap je niet. De bouw en onderhoud van een datacenter is hooguit 10-20% van de bouw/aanleg? :?

edit: overigens zie ik nergens de kosten van het personeel terug, of valt dat onder "onderhoud". Beveiliging 24/7 bijvoorbeeld loopt al in de tonnen per jaar, en dat zijn toch echt mensen uit de buurt van het datacenter.

[Reactie gewijzigd door david-v op 23 juli 2024 05:36]

Personeel, hooguit 10 man. Dat is hoe ze opereren.
2x per jaar groot onderhoud, dan worden er 100 man ingevlogen vanuit de USA voor een paar weken.

Mijn punt is: Je moet bij die miljarden en Hyperscale-Datacenters echt alles totaal anders zien.
Dus: Wat zijn echte lokale eenmalige uitgaven, en wat zijn echte structurele lokale uitgaven. En dat is allemaal marginaal tot bijna niets.
Al de overig uitgaven zijn in USA of in Hardware uit China/Taiwan. Komt geen lokale mensenhand aan te pas. En invoerrechten gaan naar de belastingdienst en niet naar de lokale middenstand.
Personeel 10 man?? Nou weet ik dat je het uit je duim zuigt deze informatie. Zonder een bron ga ik je verhaal dan toch echt in het onzin hoekje plaatsen.

Even wat cijfers van bijvoorbeeld Microsoft Azure, wat bij AWS vergelijkbaar zal zijn;;
How many people will work at the datacenter?

Microsoft datacenters represent a capital-intensive investment and long-term commitment to the community. Typically, when the first building is operational we hire about 50 full-time employees and vendors. As we build out the subsequent buildings, additional staff is hired and generally we employ 50 full time and vendors per building
Bron

Ofwel per gebouw 50 full time medewerkers. Meestal heb je 3 gebouwen bij een dergelijke zone en dan kom je op 150 mensen fulltime. Dat zijn dan alleen de mensen die in het datacenter fulltime werken. Wat je daarbuiten nog hebt trek ik dan voor het gemak maar even niet meer.

Een ander voorbeeld van AWS met de uitbreiding in Spanje
AWS will expand its cloud infrastructure in Aragón with the support of the regional government, and 40% of the estimated jobs (6,800) are expected to be located in Aragón. Jobs will be supported across industries including construction, facilities maintenance, engineering, and telecommunications.
Bron

En jij hebt het over 10 mensen 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.