Garmin Forerunner 165-smartwatch heeft 1,2"-amoledscherm en kost 280 euro

Garmin heeft de Forerunner 165-serie aangekondigd, twee smartwatches met een rond 1,2"-amoledscherm en een zuurstofsaturatiemeter. De duurdere Music-versie heeft opslag voor muziek en kan gekoppeld worden aan draadloze koptelefoons.

De Forerunner 165 lijkt op de Forerunner 965, maar kan niet tegelijk meerdere gps-banden lezen waardoor de gps-positionering mogelijk minder nauwkeurig is, met name in gebieden met slecht zicht op satellieten. Daarnaast heeft de goedkopere smartwatch een minder geavanceerde hartslagsensor, waardoor de 165 geen hartfilmpje maken van de gebruiker.

De twee Forerunner 165-smartwatches bieden wel meerdere sportmodussen en kunnen de gebruiker bijvoorbeeld trainingsadviezen geven. De twee horloges hebben een maximale accuduur van 11 dagen, of tot 19 uur met gps-modus. De horloges hebben vijf fysieke knoppen en ondersteunen Garmin Pay. Het scherm heeft een resolutie van 390x390 pixels.

Beide horloges zijn 43x43x11,6mm groot. De horloges passen om polsen met een omtrek van 126 tot 203mm en wegen 39 gram. De Forerunner 165 kost 279,99 euro en de Music-versie kost 329,99 euro. Beide zijn direct te koop. De Music-versie heeft muziekopslag voor bijvoorbeeld gedownloade nummers van streamingdiensten en kan de gebruiker via een draadloze koptelefoon begeleide workouts geven of prestatiewaarschuwingen.

Garmin Forerunner 165

Door Hayte Hugo

Redacteur

20-02-2024 • 19:35

75

Reacties (75)

75
71
39
4
0
21
Wijzig sortering
Dit is een heel mooi sporthorloge om rond Black Friday voor ruim onder de €200 op de kop te tikken. (Garmin Refurbished via Amazon voor €150 misschien wel.)
De gps is volgens DCRainmaker bijna even goed als de dual band Garmins en Apple Watch Ultra 2. Hartslagmeting is wel zo’n beetje uitontwikkeld. Garmin Pay er op. Handig. Mist voornamelijk maps en Training readiness, al zou ik persoonlijk die laatste functie niet heel erg missen.
Hartslagmeter kunnen juist nog aardige verbeteringen gehaald worden, iig bij Garmin... Deze bevat dan ook nog de oudere sensor.

Verder denk ik een prima horloge, prijs voelt mij wat hoog maar ik ben bang dat dat gewoon de trend is.
Het is de Elevate V4, die ook in de niet-pro versies van de Epix en Fenix zit, niet echt wat mis mee. Toegegeven, overstappen naar de V5 zou veel minder verwarrend zijn geweest voor de consument (V4 kan geen ECG maken, V5 wel). Maar het voorkomen van verwarring zodat een consument weet wat hij koopt is bij Garmin nooit een prio geweest vrees ik.
Nee, Garmin weet heel goed een enorme lading aan producten met kleine variaties en aanpassingen uit te brengen...

Maar persoonlijk vind ik de OHR van Garmin tegenvallen, gebruik om die reden zelf altijd maar een Polar OH1+ zodat ik de waardes iig kan vertrouwen. Was/ben benieuwd of V5 daar nog iets van verbetering in brengt (of andere toekomstige versies). Schijnt dat een AW daar bijv heel betrouwbaar in is van wat ik lees/begrijp.

Ach, het is niet zozeer gek I guess dat ze hem uitbrengen met de V4... Het is een instapmodel horloge, wat je zeg... er is niet zozeer iets mis in het algemeen met de V4 en daar hebben ze vast nog wat aan onderdelen van liggen die op moeten. Alleen vind ik het altijd een beetje jammer als er nieuwe modellen uitgebracht worden met 'oudere' hardware.
Nee, Garmin weet heel goed een enorme lading aan producten met kleine variaties en aanpassingen uit te brengen...
Het probleem is dat als je als consument een specifieke use case wilt realiseren het echt een onmogelijke opgave wordt. Harlopen en fietsen gaan alttijd wel, maar andere sporten (roei zelf veel) is echt kansloos en moet je het van ervaringen van anderen hebben om de onbruikbare opties eruit te filteren...
Maar persoonlijk vind ik de OHR van Garmin tegenvallen, gebruik om die reden zelf altijd maar een Polar OH1+ zodat ik de waardes iig kan vertrouwen. Was/ben benieuwd of V5 daar nog iets van verbetering in brengt (of andere toekomstige versies). Schijnt dat een AW daar bijv heel betrouwbaar in is van wat ik lees/begrijp.
Mijn beeld, grotendeels ingegeven door ervaring met roeien, is dat de optische sensoren van horloges allemaal worstelen met bewegingen in de pols. Afhankelijk van de pasvorm (soms ook het bandje wat strakker zit) wordt het erger of minder erg, maar het probleem is de beweging van de pols en onderarm wat de ellende veroorzaakt, en daar kan een sensor zelf weinig tegen beginnen.

De Polar OH1+ zit vaak al wat hoger, vaak zelfs op de bovenarm, en dat is qua schokkende bewegingen een stuk beter. Zelf gebruik ik voor het roeien een borstband omdat die nog minder te lijden heeft en niet in de weg zit. Maar ook die heeft weer problemen met het droge koude weer (huidcontact is te zwak), dus het blijft een beetje zoeken wat voor een specifieke sport werkt.
Ik vind het toch wel spijtig om te bezuinigen op de GPS in een GPS-horloge voor deze prijs. Zelfs als het bijna net zo goed is als dual band, zou GPS toch de allereerste prioriteit moeten zijn?

Ik zou zelf niet zo snel een Coros kopen omdat ze A. erg lelijk zijn en B. op andere vlakken achter lopen op Garmin, maar met de Pace 3 in de buurt van 200 euro met multiband wordt het wel tijd dat ook Garmin hier volgt met nieuwe "middenklasse" horloges als ze de premium optie willen blijven.
De single band gps van Garmin is volgens DCRainmaker echter beter dan de dual band gps van Coros.
Ik zou ook niet direct een Coros aanraden, maar als Garmin boven de concurrentie wil blijven moeten ze misschien wel iets minder agressief gaan segmenteren, want bijna 300 euro is toch geen budgethorloge. Het is de vraag hoe lang ze voorop kunnen blijven in dat geval.
Training readiness is voor een sporthorloge wel een van de belangrijkste dingen. Ik ga er vanuit dat je daarmee ook de onderliggende statistieken van HRV e.d. mee bedoelt. Dat is wat je iedere keer fitter maakt.
De onderliggende metingen/data (HRV, slaap, body battery, stress, recovery time) zitten er gewoon op. Dus op basis daarvan kun je ook je conclusies trekken. Het enige wat er dus niet op zit is de aggregatie van die data in een enkele indicator. Ik heb een horloge waar training readiness wel op zit en ik sport veel, maar zou prima zonder training readiness kunnen.
Dus omdat jij niemand kent is dat de realiteit? Vreemde manier om je wereldbeeld te vormen.
Nee, maar er zit wel waarheid in, niet dat het m'n wereldbeeld vormt lol
Anecdotes zijn waardeloos als je een punt wil maken.
Mijn Garmin draag ik bijna uitsluitend voor sport. Buiten dat doe ik hem af en draag ik een gewoon horloge, want afgezien als hulpmiddel voor sporten/activity tracking vind ik smart watches meer nadelen dan voordelen hebben.
Ik draag juist een Garmin (Instinct Solar) omdat het een robuuste horloge is en nog maar net grenst aan een smartwatch.

Met kamperen en activiteiten buiten de bewoonde wereld om toch wel een idealere smartwatch voor mij. Oh, en met een beetje zon gaat de accu zo 2-3 weken mee.
Maar de gadgetwaarde van mips schermen is vrij laag en die van amoled juist hoog. Mips is functioneel, amoled is fancy en gadget. Maar als jij veel kampeert is dat imho gewoon outdoor sport ;)
DC Rainmaker test beide merken structureel en heeft een andere mening.
Je mening is achterhaald. Vroegah was het zo dat bijvoorbeeld Polar veel betere hartslagmeting had, omdat Polar daar ook vandaan komt. Garmin was beter in GPS, omdat zij daar hun corebusiness van hadden gemaakt. Vandaag de dag is dat behoorlijk uitgemiddeld en zijn de verschillen miniem. Dat wordt ook gereflecteerd in de reviews die je overal op Internet kunt vinden. O.A. die van de hier erg populaire DC Rainmaker.
Die reviews zijn best slecht en zeker niet-statistisch onderbouwd
Ik zie DCRainmaker geen andere dingen doen dan TQS, alleen DCRainmaker doet bijvoorbeeld HR analyses over veel langere periodes.
Het meest nauwkeurige dat er momenteel tijdens sporten bestaat is een borstband met elektroden, ben je het daarmee eens?

Vervolgens kun je dit statistisch vergelijken met optische polsmeting die tijdens dezelfde workout gedragen is en erachter komen welke optische polsmeter het meest overeen komt met de borstband. Ben je het ermee eens dat dit de enige manier is om te meten hoe nauwkeurig een polsmeter is?

Vervolgens kan je jezelf afvragen waarom je waarde hecht aan een reviewer die niet op dit niveau een vergelijking maakt.
Het meest nauwkeurige dat er momenteel tijdens sporten bestaat is een borstband met elektroden, ben je het daarmee eens?
Nee, want het is winter, en dan is een borstband met electroden minder nauwkeurig doordat je huid droger is. En dan wil hij wel eens onnauwkeuriger zijn dan een horloge. Heb dit bijna dagelijks overigens, waarbij ik serieus overweeg een optische HR monitor aan te schaffen die op de bovenarm gedragen kan worden.
Vervolgens kun je dit statistisch vergelijken met optische polsmeting die tijdens dezelfde workout gedragen is en erachter komen welke optische polsmeter het meest overeen komt met de borstband. Ben je het ermee eens dat dit de enige manier is om te meten hoe nauwkeurig een polsmeter is?
Zoals gezegd, ook een band met electroden is zeker niet perfect. DCRainmaker hanteert daarom een combinatie van een electrische en de (op dat moment beste) optische sensoren.
Vervolgens kan je jezelf afvragen waarom je waarde hecht aan een reviewer die niet op dit niveau een vergelijking maakt.
Dat doet DC Rainmaker wel, dus ik snap niet waarom je dit blijft roepen. Het helpt als je daadwerkelijk zijn reviews leest. Zie bijvoorbeeld deze review van de Garmin Fenix. En in plaats van het knutselen in Excel heeft hij specifieke tooling ontwikkeld die gewoon publiekelijk beschikbaar en toetsbaar is, en waar de datasets structureel in onderhouden worden. Je kunt zelfs gewoon de data in detail bekijken, iets waar bij TQS op zijn blog soms een enorme zip-file opduikt waar je dan weer niets mee kan omdat het allemaal pdf's zijn.

[Reactie gewijzigd door J_van_Ekris op 22 juli 2024 13:57]

Nergens in jouw links wordt er een statistische analyse uitgevoerd, in zijn reviews ook niet. Het enige wat zijn tooltje doet is grafieken over elkaar heen leggen.

“Nee, want het is winter, en dan is een borstband met electroden minder nauwkeurig doordat je huid droger is.“ zelfs in die worst case is een borstband met elektroden nog altijd nauwkeuriger dan de beste Garmin polsmeting die er momenteel is.
Die DC rainmaker doet geen enkele fatsoenlijke analyse, hij schrijft alleen: ‘je ziet dat ze hier best wel overeen lijken te komen’
Nergens in jouw links wordt er een statistische analyse uitgevoerd, in zijn reviews ook niet. Het enige wat zijn tooltje doet is grafieken over elkaar heen leggen.
Je beseft dat Rob niet anders doet als hij ziet dat de correlatie zwakker is?

En het gebruik van correlatie (of statistiek zoals jij dat noemt) best wel discutabel is? De r is wiskundig gezien alleen gedefinieerd voor random afwijkingen, niet voor structurele meetfouten. Dit laatste is iets waar HR sensoren last van hebben want veelal zit het in een structurele delay van meting en/of rapportage. Doordat ANT+ of BLE gebruikt wordt zit je zowieso met verschillen in rapportageinterval van 400ms tot 1000ms, wat heel serieus uit kan maken, zeker omdat je zaken één op één wilt koppelen. Zeker als je kijkt naar achterliggende registratieintervallen (bijvoorbeeld Garmin eens per seconde, Concept 2 eens per stroke) dan worden dingen vanzelf al erg slecht te correleren.

Rob valt dan ook standaard terecht terug naar de grafiek met de curves. Ray slaat die stap over, en dat is in mijn beleving terecht omdat je kwantitatief niet zoveel kunt meten, tenzij je de devices op een of andere manier exact hetzelfde signaal geeft en weet te synchroniseren in zowel processing, reporting en registratie.

En zelfs dan (en dat weet ik uit heel directe ervaring met de ontwikkeling van OpenRowingMonitor) is bepalen hoe goed de match is tussen twee onafhankelijke systemen moeilijk. Zelfs als je twee systemen exact hetzelfde signaal geeft dan zijn opstartgedrag, gekozen responsesnelheid, smoothing etc problematisch in het vergelijk. Dit zijn vaak ontwerpkeuzes: dit bepaald de balans tussen een responsive metric en een stabiele metric. Daar is geen absoluut goed of fout, maar die keuzes laten soms wel dingen enorm afwijken.
“Nee, want het is winter, en dan is een borstband met electroden minder nauwkeurig doordat je huid droger is.“ zelfs in die worst case is een borstband met elektroden nog altijd nauwkeuriger dan de beste Garmin polsmeting die er momenteel is.
Nee, want ik zie de eerste twee minuten van een sessie een hartslag van rond de 50, omdat er geen fatsoenlijk huidcontact is, terwijl er een behoorlijke inspanning is. Een optische meting zit dan al rond de 110 tot 130.

[Reactie gewijzigd door J_van_Ekris op 22 juli 2024 13:57]

Je creëert alleen een narratief waarin er zogenaamd geen fatsoenlijke toetsing plaats kan vinden.

- Een borstband meet de elektrische signalen van je hart: dit levert de meest absolute hartslag waarde op
- de Apple Watch zit statisch gezien het dichts bij de bovenstaande absolute meting.


‘Als je huid droog is’, is een even zwak excuus als : wat als je pols nat is of je horloge scheef zit. Het verandert helemaal niets aan de feiten.

DCR geeft niets meer dan een mening en zijn tooltje doet vrijwel niets

[Reactie gewijzigd door OLED op 22 juli 2024 13:57]

Je creëert alleen een narratief waarin er zogenaamd geen fatsoenlijke toetsing plaats kan vinden.
Dat klopt ook. Statistiek proberen te bedrijven op dit niveau is totale kolder. Rob doet het met de beste bedoelingen maar inhoudelijk is er extreem veel op te merken op deze manier van werken. Het gebruik van correlatie op een dataset waar veel systematische fouten aanwezig kunnen zijn, het gebruik van hooguit twee test-personen waar zaken als pasvorm serieus uitmaakt, etc.. Op zijn best kan hij laten zien dat een horloge BIJ HEM beter werkt dan een ander horloge, ten opzichte van een Polar chest strap. Een strap die zeker niet vrij van fouten is, en dus als orakel met een flinke schep zout genomen moet worden.

Echt slechte producten vis je er zo wel uit, maar als het gaat om detailverschillen, dan zijn er veel teveel systematische fouten waar je het bestaan niet eens vanaf weet, laat staan hoe je ze moet corrigeren. Op zijn best toont het aan dat een Polar andere smoothing en rapportage functies gebruikt dan Garmin, maar wie is dan beter?
- Een borstband meet de elektrische signalen van je hart: dit levert de meest absolute hartslag waarde op
Maar het is een consumentenproduct zonder enige vorm van klinische validatie. En waarom dan twee keer een Polar, en niet een Polar en een Garmin? Als Rob echt serieus zou zijn zou hij een validatie runnen ten opzichte van klinisch gevalideerde apparatuur, waar hij volgens mij ook bij kan.

[Reactie gewijzigd door J_van_Ekris op 22 juli 2024 13:57]

Off topic: Zijn er al horloges die bloedsuiker niveaus meten?
Dit gaat met een optische meetmethode niet snel gebeuren. Apple heeft het geprobeerd samen met Rockley Photonics en is uitgelopen op niets. Het werkt met Raman spectroscopie maar het nodige laser vermogen is te hoog om veilig te kunnen gebruiken (100 ~ 300 mW bij 785 nm). Enige mogelijke oplossing is SWIR spectroscopie (short wave infra red 1400 ~ 3000 nm) maar ook hier is de hoeveelheid licht gewoon erg hoog welke nodig is om een bruikbaar signaal te krijgen. Er is gewoon weinig suiker in het bloed en de intercellulaire vloeistof. Ik heb aan deze methoden een aantal jaren gewerkt en zijn tot de conclusie gekomen dat in een smartwatch wearable dit nog een tijdje gaat duren. Mogelijk voor medische toepassingen (lees vrijstellingen voor optische vermogen) kan het wel als een dedicated systeem.
Echt jammer als jullie alleen naar het bloed gekeken hebben:
Utilizing the coherent correlation between biofluids and blood glucose value, the electrochemical method usually measures the glucose content in body fluids first and obtains the blood glucose value indirectly after the calibration of the algorithm or data model.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7731259/

Als Apple die sensors voor de series 11 of 12 af heeft dan is er een hele grote kans dat het Apple team de “nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde” binnenhaalt.
We hebben naar veel meer gekeken. Een lijstje zoals (sorry, ik ga ze niet vertalen): Body hydration level, Hydration loss trend, Hydration core temperature correction, Lactic acid, Urea, Uric acid, ascorbic acid. Een nog een aantal meer. Sommig zijn er veel sommig zijn er weinig.
Correlatie algoritmes hebben we ook gekeken naar glucose, maar als je een horloge maakt moet deze wel correct werken met >95% van de mensen. Een van de grootste problemen was de pigmentatie van de huid, alles boven skin-tone 3 (schaal 1->5) werd de correlatie steeds moeilijker (SNR probleem van de data).
Natuurlijk hebben ook niet optisch gekeken met bio-impedance, ook voor hydration (samsung watch 2 geloof ik), tja het werkt niet echt lekker.
Ik zie bloeddruk nog wel een keer komen als correlatie na weken van in-leren van de gebruiker.
Daarnaast gok ik niet heel snel dat een 'Apple team' de Nobelprijs gaat krijgen want veel van dit soort werk wordt niet door Apple gedaan maar leveranciers of universiteiten. Apple doet niet zo veel onderzoek als dat ze de gebruikers willen laten geloven.
Daarom staat Apple team tussen aanhalingstekens maar je bent het met me eens als het hen wel lukt in 2 jaar dat ze dan de Nobelprijs verdienen? Omdat je nu denkt dat het onmogelijk is, en met jou miljoenen anderen
Zeker, als je een niet invasieve meet methode hebt voor bloed glucose dan verdient dat zeker een Nobelprijs. Ik hoop ook zeker dat het in de toekomst ook gaat lukken! Bij Raman is het voornamelijk de detectie gevoeligheid, nu, zelfs met spad sensoren (single photon avalanche diode) was het gewoon lastig omdat Raman mogelijk niet de juiste methode is ivm conversie factor laser licht naar Raman conversie van glucose.
Op dit moment lijkt Diamontech de goede schoenen voor de Race te hebben. (https://www.diamontech.de/en/home).
Maar dat dacht iedereen ook van Rockley Photonics een jaar of vijf geleden.
Oprecht dank je voor de uitleg. Maar hoe werkt het nu dan in die CGM patches?
Linkje (Engels)

Samengevat, drie delen nodig:
1. Sensor die onder je huid het glucose niveau meet, gaat inderdaad enkele weken mee
2. Zender die de data draadloos doorzet
3. Ontvanger / software die een insuline pomp kan bedienen of data kan tonen

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 22 juli 2024 13:57]

Aha. En punt 1 is dus hoe die CGM anders werkt dan een horloge zou werken. Ik zie een Samsung inderdaad niet snel een horloge-met-onderhuidse-sensor verkopen. Je hebt geweldig geholpen! Dank!
Ja, zogenaamde CGMs (Continuous Glucose Monitors). Vooral voor diabetespatienten, maar ook voor wie maar wil. Staat hier een artikel over: https://myacare.com/blog/...earable-diabetes-monitors

[Reactie gewijzigd door hooibergje op 22 juli 2024 13:57]

Volgens mij dus niet. Een CGM is een aparte patch op je arm die verbonden is met een apparaat (meestal je telefoon). Ik zoek dus een horloge die die patch functie zelf heeft. Die patches zijn duur en gaan maar een paar weken maximaal mee.

Of anders gezegd, ik zoek niet een horloge wat de glucose data kan lezen uit de patch. Ik zoek een horloge wat de data zelf verzameld, zoals horloges tegenwoordig ook je bloeddruk en hartritme meten.

[Reactie gewijzigd door pepsiblik op 22 juli 2024 13:57]

Zodra dat er is, ben je echt wel op de hoogte daarvan omdat dat een wereldprestatie en doorbraak gaat zijn.
Mij te duur. Ik had mijn galaxy watch 6 effectief voor 190€ en dat is wel ongeveer het maximum dat ik voor een smartwatch over heb. En de mijne kan wel bijvoorbeeld een hartruisje maken. De accuduur is wel nice, een beetje vergelijkbaar met wat ik op mijn vorige (amazfit, 79€) had. Maar het blijft een hoop geld zeker met zo'n generfde gps.

Misschien dat als je aan serieuze sport doet het het wel waard is?

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 13:57]

Een Garmin is geen smartwatch. Een Garmin is een sporthorloge. Mijn Forerunner 955 heeft bijna 500 euro gekost maar is ook letterlijk mijn personal trainer die mij steeds weer naar een scherpere PB leidt. Oprecht een van mijn beste tech aankopen van de afgelopen jaren.

En die generfde GPS is sowieso al heel erg goed hoor. De nieuwere multi-band is gewoon belachelijk goed.

[Reactie gewijzigd door iqcgubon op 22 juli 2024 13:57]

Een Garmin is geen smartwatch. Een Garmin is een sporthorloge.
Een smartwatch is niet automatisch een sporthorloge, en een sporthorloge is niet automatisch een smartwatch. Maar een horloge kan wel in beide categorieën vallen, mits het aan de definities voldoet.

Ik denk dat de Garmin's beide zijn. Naast het opnemen van sportactiviteiten kun je er bijvoorbeeld ook sms/whatsapp-berichten op ontvangen en lezen, je muziek regelen, notificaties uit je kalender ontvangen, binnenkomende gesprekken opnemen/weigeren, en allerhande andere notificaties op je telefoon komen erop binnen. Ze hebben een hele goeie integratie met je smartphone. Er zit zelfs een hele app store achter, waarmee je third party apps/extensions en watch faces kunt installeren.

Wat zit er dan in jouw definitie van een smartwatch wat de Garmin's niet hebben?

[Reactie gewijzigd door Bergen op 22 juli 2024 13:57]

Hier een Garmin-gebruiker. Een "echte" smartwatch heeft voor mij een mooi beeldscherm, mogelijkheid WhatsApp te beantwoorden, apps die niet slechts "sport-activiteiten" zijn maar bv. spellen of dingen waar je je tijd me verkloot, mogelijkheid te bellen met het horloge (of tenminste het als microfoon/speaker te gebruiken).

Ik wil dat allemaal juist niet kunnen en vind mijn Garmin geweldig.
Een Garmin kan een smartwatch zijn en ook een sporthorloge of eigenlijk een combinatie van beide. De Forerunner serie waar deze onder valt word wel gezien als primair een sporthorloge met smart functies. Een Venu of Vivoactive is dan meer een smartwatch met sport functies.
Ik vind het wel degelijk een smart Watch. Het draait software updates, je kunt er apps op installeren, diverse software instellingen die je kunt aanpassen, verbinden, muziek mee afspelen, navigeren, betalen, etc.

Wel is het vergeleken met een Apple Watch qua niet-sport functionaliteit beperkter, maar krijg je daar veel meer batterij uren voor terug. In die zin vind ik het wel een smartwatch dat zich meer op het sporten richt/specialiseert.
De Garmin Fenix 7 die geeft foutief aan dat je lichaam opgeladen is na een hele nacht Netflix bingen omdat die denkt dat je geslapen hebt.. Het zijn grappige functies maar ze zijn helemaal niet nauwkeurig, hoewel het placebo effect goed werkt natuurlijk
De gps is nog steeds meer dan prima hoor, dat is wel een van de belangrijkste punten op sportwatches.
Hartslag zal ook wel afdoende zijn maar die kun je ook koppelen aan een borstband voor gps is je horloge vaak wel de primaire tool.

Edit: ik begrijp overigens wel hoe je tot de conclusie komt. Minder geavanceerd voelt erg goedkoop, ik zou eerder stellen dat het een chip van de vorige generatie was (die garmin dan wel over de hele lijn heeft gebruikt (dus ook de topmodellen).

Voor een inhoudelijke review (en vergelijk) zou ik hier kijken: https://www.youtube.com/@Dcrainmaker/videos

[Reactie gewijzigd door Sneezzer op 22 juli 2024 13:57]

Dank voor de link.

Daardoor ga ik deze dus niet aanschaffen. Geen "Row" en "Row indoor" als activiteiten,

Jammer, want Garmins zijn de betere sporthorloges en zijn super betrouwbaar met GPS en cadansmetingen
Daardoor ga ik deze dus niet aanschaffen. Geen "Row" en "Row indoor" als activiteiten,

Jammer, want Garmins zijn de betere sporthorloges en zijn super betrouwbaar met GPS en cadansmetingen
Als je met 'Row Indoor' aan de slag wilt zou je kunnen kijken naar ANT+ profielen (specifiek het Fitness Equipment Control, FE-C) protocol, dan leest je horloge de data die de C2 PM5 afgeeft rechtstreeks. Alternatief is de data via de Concept2 website laten binnenkomen op Garmin Connect.

Eerlijk gezegd weet ik niet welke horloges geschikt zijn voor OTW roeien.
Fenix en Forerunner 265 en hoger. Die hebben standaard profielen. Vor de PM5 gebruik ik zelf de app van C2 (ergdata) die werkt fijn en houdt veel bij
Wat is een 'generfde' GPS? Heb eigenlijk nog nooit van deze term gehoord, is dat een letterlijke vertaling uit het engels?
Het is een term die vaak in game-taal gebruikt word en wil zeggen dat iets minder goed is gemaakt of downgrade

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Nerfed
Ik hoop echt niet dat je een hartruisje maakt.
Is inderdaad wel een hogere 'instap' prijs dan voorgangers (55 en 45 waren volgens mij minder duur bij aanvang).
Dus eigenlijk is dit de "echte" opvolger van de 255.
Nee, opvolger van de FR55 zou ik eerder zeggen.
255 is met multi band GPS, multi sport en wat geavanceerdere prestatie gegevens echt nog wel een stapje hoger.
Spec vergelijking: https://www.garmin.com/nl...469&compareProduct=780139
Vroeg me ook af of dit de opvolger van de Forerunner 55 is, wordt niet met zoveel woorden gezegd door Garmin zelf. Zou er nog een FR65 uitkomen??
hmmm ik heb dus net 2 dagen geleden de 255 gekocht @Hathi ik kan deze nog retourneren, wat is nu eigenlijk dan echt het verschil training readiness? ik twijfel wat te doen :P
Als je een hardloper bent en minder waarde hecht aan een AMOLED touch screen, dan zou ik persoonlijk de 255 houden.
Ik denk toch dat er niet veel lopers in Nederland zijn waarvoor deze informatie van hartfilmpjes enzo een zinvolle toevoeging op de training levert. Ik vermoed dat ik er zelf eigenlijk niks aan heb, en denk ook dat het plezier van het lopen af zou gaan als ik al die technische details bij zou moeten houden om mijn training daar op af te stemmen.
Coros Pace 3, goedkoper en met muziek, alleen geen amoled scherm.
De Pace 3 is een prima horloge, maar Garmin heeft als USP dat als je meerdere devices hebt (bv ook nog een fiets gps) de trainings gegevens van beide verwerkt worden in 1 training status resultaat (Physio TrueUp).
In tegenstelling tot wat het nieuwsbericht suggereert, kan de 265 ook geen hartfilmpje maken.
Garmin maakt wel mooie horloges, maar waarom moeten er altijd sportfuncties op? Ik wil gewoon een smartwatch waar de notificaties binnen komen, die slaap meet en die ervoor zorgt dat ik mijn telefoon op stil kan houden. Straks voel ik me nog geroepen om te gaan sporten. De horror!
Dat is wat Garmin nu doet: sport accessoires maken. Ze hebben een heel gamma voor fietsers en hardlopers. Navigatiesystemen, hartslag meters, wattage meters, noem maar op. Hun horloges vullen dat gamma aan als een manier omdat allemaal weer te geven.
Omdat Garmin juist een merk gericht op sport en activiteit is? Verder hebben ze de venu die meer casual/dagelijks is...

Als je een smartwatch wil zijn er toch zat andere merken?
Ik bedoelde in het algemeen. Bijna elke smartwatch heeft de sportfeatures. En de horloges van Garmin vind ik vooral heel mooi. Ik realiseerde me terdege dat juist Garmin (van de TomTom-alternatieven) gericht is op GPS icm activiteiten. Dus andere merken ja, zonder activity trackers (en dan ook nog mooi/betrouwbaar/niet Ali-meuk), eigenlijk niet.
Garmin maakt sporthorloges. Als je geen sporthorloge wil dan moet je niet bij Garmin zijn.
Omdat dat hun core business en marketing strategie is. Er is een reden dat zij vaak ook sponsor zijn van sportevents zoals de Antwerp 10 Miles.
Waarom zijn alle smartwatches rond dezer dagen ?
Omdat verreweg de meeste ‘echte’ horloges dat ook al zijn voor alweer een paar eeuwen. De zelfde reden dat een auto een veredelde koets is. Ik vind persoonlijk die vierkante zwarte blokjes ook lelijk.
Bijna letterlijk “omdat ze dan niet vierkant zijn”, functioneel heeft het geen toegevoegde waarde, zelfs op de afbeeldingen in het artikel is er geen analoge klok afgebeeld, daarnaast zien de horloges vaak sowieso uit als wat je vroeger op de kermis kreeg, dus het klopt dat een Omega of Tag Heuer rond is, maar tegelijk klopt het dat nooit iemand een ronde smartwatch met een echt uurwerk zou verwarren dus je houdt dan nostalgie over
De beste verkopende smartwatch is niet rond.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.