Netflix gaat hoofdeigenaar account vragen om gebruik buitenshuis te verifiëren

Netflix verduidelijkt tegenover de Consumentenbond dat de streamingdienst geen toeslag vraagt voor het gebruik van de dienst in het buitenland. Gebruikers moeten in sommige gevallen wel verifiëren dat het betreffende apparaat gemachtigd is om van de dienst gebruik te maken.

In een reactie op kritiek van de Consumentenbond benadrukt Netflix dat gebruikers geen extra kosten krijgen wanneer zij hun eigen account in het buitenland gebruiken of langere tijd op een ander adres verblijven. Netflix gaat vanaf 2023 wel nog steeds toeslag vragen voor ieder extra huishouden dat van één account gebruikmaakt om het delen van accounts te bestrijden.

Netflix wil met verificatiecodes controleren of het om de hoofdeigenaar of extra huishoudens gaat. Als het bedrijf detecteert dat er op een account wordt ingelogd vanaf een locatie die anders is dan de locatie van het hoofdaccount, wordt 'soms' om verificatie gevraagd. De hoofdeigenaar krijgt dan een e-mail of sms met verificatiecode, die binnen een kwartier op het 'nieuwe' apparaat moet worden ingevoerd, legt Netflix op een supportpagina uit.

Hoewel er dus geen extra kosten in rekening worden gebracht als een gebruiker Netflix buiten zijn thuisadres gebruikt, moet het account wel sporadisch geverifieerd worden. Op deze manier lijkt het nog steeds mogelijk om een account te delen, al zal de hoofdeigenaar dan zo nu en dan moeten verifiëren dat de andere gebruiker toegang mag hebben tot het account. Door middel van IP-adressen en apparaat-ID's koppelt Netflix vanaf 2023 accounts met adressen.

Door Yannick Spinner

Redacteur

26-10-2022 • 15:25

268

Reacties (268)

268
268
143
9
0
83
Wijzig sortering
Het klinkt als een simpele verificatie zodat je kan blijven delen, maar op de website van Netflix staat het toch iets anders omschreven en lijkt het wat complexer.
Het Netflix-huishouden kan tijdens de apparaatverificatie worden gewijzigd. Wanneer we een verificatiecode vragen, ontvang je een e-mail of sms met een link. Klik op de link en volg de instructies op de pagina die wordt geopend om je huishouden voor Netflix te wijzigen.

Als het Netflix-huishouden wordt gewijzigd zodat het overeenkomt met het apparaat waarop de verificatiecode is aangevraagd, moeten alle apparaten die aan het eerdere Netflix-huishouden waren gekoppeld, worden bevestigd voordat ze kunnen worden gebruikt om Netflix te kijken. Deze apparaten worden niet automatisch uitgelogd op het Netflix-account.
https://help.netflix.com/nl/node/124925

Je verandert dus je Netflix-huishouden wanneer je zo'n verificatie afrondt. Wanneer je met meerdere mensen je account deelt wordt dit wel een gedoe om elke keer alle apparaten opnieuw te moeten verifiëren.
https://help.netflix.com/nl/node/123277

Hier staat een ander verhaal, vooral het woordje of
Wanneer een apparaat buiten je huishouden inlogt op een account of herhaaldelijk wordt gebruikt, kunnen we je vragen om dat apparaat te bevestigen voordat het kan worden gebruikt om Netflix te kijken of om je Netflix-huishouden te veranderen. Wij doen dit om te bevestigen dat het apparaat dat het account gebruikt, daartoe gemachtigd is. Zie 'Een apparaat bevestigen' hieronder voor details.
Edit:
Tevens kan je met mail een forwarding instellen zodat iedereen (of de ander) de code ook direct in zijn mail heeft.

[Reactie gewijzigd door Dennisb1 op 22 juli 2024 17:12]

Ik lees het dat je ofwel het betreffende apparat kunt verifieren danwel je huishouden gegevens kunt aanpassen (om niet telkens op dat apparaat een code in te moeten vullen).

Ik denk dat als ze een account deel vermoeden hebben, ze elke keer die code vragen zodra je netflix daar gebruikt, hiermee maken ze het zo irritant dat je een multi-huishouden abonnement van 3 euro extra neemt.

Beetje net als Youtube die opeens veel meer reclames door de muziek videos heen gooit om je zo gek te krijgen een music abonnement te nemen.
Wat is zo gek aan een YouTube Premium abonnement dan? Betalen zodat het platform verbeterd wordt vind ik eerder normaal dan gek 🙋🏽‍♂️
Heeft utube/google nog niet genoeg inkomsten dan? nee het kan nog efficiënter als we mensen direct aan een geldfinfuus hangen... Zolang addblockers werken/er een optie bestaat krijgen ze mijn centjes niet.
De hoogte van de inkomsten bepalen natuurlijk op geen enkele manier of een product goedkoper of gratis aangeboden moet worden.
Als je naar een filmpje kijkt dan krijgt utube sowieso al een deel van die inkomsten. samen met de in filmpjes verwerkte reclames lijkt me dat genoeg. maar nee ze hebben manieren om er nog meer uit te trekken... zijn ze vast met hele teams voor aan de slag.. Overal maar voor betalen komt me wat de strot uit met zoveel streaming diensten en abonnementen.. De reclames bekijken is ook geen optie als er 5 van 40 seconden in een filmpje van 20 minuten zitten.
Wat jou genoeg lijkt, daar heeft YT natuurlijk geen boodschap aan. YT, Netflix etc. bieden een dienst aan met bepaalde gebruiksvoorwaarden. Dat is een kwestie van take it or leave it. Daar is nu eenmaal geen ruimte voor eigen overtuigingen. Dan moet je een dienst zoeken die voorwaarden aanbiedt die wel stroken met je eigen overtuiging. Zo werkt het nu eenmaal.
Wanneer het aangebodene het nog waard is voor mij, wil ik er best voor betalen . . . Maar dat bepaal ik! en niet zo’n dienst.
Natuurlijk bepaal je of je nog betaalt, maar het ging erom dat je niet zelf je voorwaarden kan bepalen als je betaalt.
Zolang er geen algeheel reclameverbod op internet komt om paal en perk te stellen aan de macht van de datareuzen betaal ik graag voor een abonnement op sites die ik vaak gebruik, waaronder youtube. Als je dat niet wilt helpt een adblokker ook. Of je filmpjes ergens anders vandaan trekken, er is niemand die je dwingt om youtube te gebruiken.
Dat is mooi, echter moed addblock dan wel blijven werken met de nieuwe protocollen die binnenkort uitkomen... We gaan het zien!
Daar heb je Firefox voor
Jawel want dat kan ik zelf bepalen door een adblocker in te schakelen.
Daar ging het niet om. Hierboven beweerde iemand dat Youtube wel genoeg verdient en de content maar gratis moet aanbieden. Zo werkt het natuurlijk niet.
Ik gebruik gewoon adblock. Een ander mag wel betalen.
Nou, om te beginnen maken ze de content zelf niet eens.
Ik betaal liever die 3 euro voor mijn schoonmoeder, dan iedere keer met die kl**e verificaties te moeten dealen.
Of je legt een vpnnetje voor je schoonmoeder. Loopt ze ook nog eens via je pi-hole en trapt ze niet meer in wazige reclames, zo geflixed
Lastig om je TV via een vpn te routen. Je kan niet ff een voor vpn app erop installeren
Anoniem: 63072 @Docc26 oktober 2022 21:16
site-2-site vpn opzetten met de eigenaar van het Netflix account, in plaats van je eigen internet gateway op de TV het IP van de gateway van de eigenaar instellen en het lijkt voor Netflix alsof je kijkt vanaf een apparaat bij die persoon thuis.

Dit werkt overigens voor elke dienst en is niet te detecteren, aangezien je feitelijk van de twee thuis netwerken een enkel netwerk maakt. Als je het met een Amerikaan doet kan je diensten delen die hier niet eens verkrijgbaar zijn.

Je hebt wel een snelle verbinding nodig met goede upload als abonnementhouder, je routeert namelijk alle streams die binnenkomen en uitgaan van jouw verbinding.

En je moet elkaar wel vertrouwen, want je kan illegale zaken via elkaars verbinding laten lopen. Ben trouwens benieuwd hoe dat bij een BREIN klacht o.i.d. uit zal pakken als blijkt dat er drie verschillende huishoudens via de verbinding op het internet kunnen... gelukkig ken en vertrouw ik de mensen met wie ik mijn netwerk heb samengevoegd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63072 op 22 juli 2024 17:12]

Brein kennende procederen ze zolang totdat er een leek van een rechter zit die dan zegt: alle vpn’verbindingen zijn illegaal en de providers moeten het protocol verbieden. En omdat je dat kunt omzeilen met ssl is nu ook elke vorm van encryptie illegaal, want Brein is zo belangrijk. 8)7
Je kunt het ook overdrijven. Dit is op geen enkele manier aan de orde.
De abonnementhouder is in pri cope verantwoordelijk voor wat er vanaf zijn verbinding allemaal gebeurt. Als jij je verbinding openstelt voor anderen ben jij verantwoordelijk voor wat die anderen uitspoken,
Dat is pertinente onzin.

Je hebt wellicht een contract probleem met de provider, maar strafrechtelijk en civielrechtelijk ben je simpelweg niet verantwoordelijk voor de acties van anderen. Zeker civielrechtelijk zal je wel aannemelijk moeten maken dat anderen jouw verbinding gebruiken en jij het niet was. Stafrechtelijk l8gt de lat voor het OM een stuk hoger.
En aangezien jij een contract hebt je ISP zal jij moeten aantonen d.m.v. logging dat jij het NIET was en dat je de andere partij hebt gewezen op de risico's en dat zij jouw verantwoordelijkheid overnemen als er p**p aan de knikker is.
EU hof heeft aantal jaren terug al uitspraak gedaan dat een aanbieder van een open wifi verbinding niet verantwoordelijk is voor het gedrag op die verbinding.

Ik zou niet weten waarom dat anders zou zijn voor het aanbieden van een rj45 poortje virtueel of fysiek.

Ik log het mac adres van iedere pc in mijn netwerk round robin. In de praktijk heb ik tegenwoordig een log dat een jaar terug gaat. Als ze later aankloppen hebben ze pech en kan ik niet meer aanleveren welke machine er verbonden was. Maar ik kan aantonen dat er ander dan alleen mijn pc's verbonden zijn en dan is het echt aan hun om aan te tonen wie het was die iets illegaals deed.

Ik vraag me vooral af hoe ze er verder mee gaan als ze daarmee geconfronteerd worden. Ik woon in een winkelcentrum en kan vanuit huis anoniem op het openbare wifi netwerk alles doen wat ik wil, s nachts is de snelheid zelfs goed te noemen. Denk je echt dat dit nog aangeboden zou worden als ze daarmee aansprakelijk werden voor alles wat er op dat netwerk gebeurt?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63072 op 22 juli 2024 17:12]

Je kunt het pertinente onzin noemen maar zo werkt het wel. Dat jij het er misschien niet mee eens bent betekent niet dat het niet zo werkt. Juist in civielrechtelijke zaken wordt de abonnementhouder aansprakelijk gehouden. Bij strafrechtelijke zaken moet men het delict bewijzen.
Het is wat anders als je een open verbinding aanbiedt, bijv. als café-eigenaar.
Je hoeft geen cafe eigenaar te zijn om een open verbinding an te bieden, ik heb dat als particulier jaren lang gedaan. Net snel genoeg om een webpage te bekijken en e-mail zonder grote bijlagen, dus niemand die het in zijn hoofd heeft gehaald om te downloaden in al die jaren (ik heb iig nooit meldingen gehad).

Het is een wat vreemde constructie, maar als je een open verbinding aanbied kan je je op een uitspraak van het EU hof beroepen (of gewoon op de nederlandse wet waar dat ook expliciet in staat)dat je een access provider bent en niet aansprakelijk.

Je hebt inderdaad een punt dat het op huisgenoten schuiven niet werkt, ook op basis van een uitspraak van het EU hof. Maar dat kan je dus makkelijk omzeilen door ook open wifi aan te bieden.

Edit: Overigens heeft de wet het nergens over wifi aanbieden, een hotel dat in elke kamer een rj45 connector aanbiedt is juridisch niet anders dan een hotel dat zijn gasten wi-fi aanbiedt.

In een studentenhuis kan je dus prima open Wi-Fi en bedraag internet aanbieden aan alle bewoners en als je je dan maar niet bemoeit met wat die bewoners verder doen op dat internet dan ben jij niet verantwoordelijk.

Beperk je jouw publiek niet, bijvoorbeeld tot de bewoners van dat huis, dan moet je de dienst registreren en aan de telecom wetgeving voldoen en je netwerk tapbaar maken etc...

Mijn wifi netwerk indertijd dat ik aan de buren aanbood die destijds nog geen internet en smartphones hadden voldeed prima aan de regels: open dienst voor een beperkte groep. Probleem voor BREIN dat het verkeer via hetzelfde IP adres gerouteerd werd als mijn eigen internet.

Mijn latere netwerk wat echt helemaal open was voor iedereen die in range was, was dus eigenlijk illegaal. Maar niet iets waar Brein wat aan had, maar ik had het feitelijk moeten registreren met alle gevolgen die daar bij horen (incl wederom niet verantwoordelijk voor gebruikers)

In conclusie is het dus pertinente onzin dat jij verantwoordelijk bent als houder van een verbinding als je die openstelt. Je bent juist vcerantwoordelijk als je dat niet doet, waarbij het EU hof in ieder geval al heeft aangegeven dat de vinger naar gezinsleden of huisgenoten wijzen niet wewrkt, dan moet je bewijzen dat zij het waren. De buren zijn echter geen huisgenoten en in een studentenwoning is een mede student die en andere kamer huurt ook in die zin geen huisgenoot.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63072 op 22 juli 2024 17:12]

Dat gaat prima als je in je router een vpn kan opzetten. O.a. UniFi ondersteund dit en ik kan zeggen dat dat prima werkt.
Haal je natuurlijk wel alle traffic van je schoon(moeder) over je eigen internet connectie
1Gb glas, kom maar op :Y)
Routerend met vpn installeren en specifiek de tv routeren.

Maar blijft een hoop gedoe voor 3 euro besparen.
ja, per maand, maar dat is goedkoper dan een los abonnement neem ik aan :)

Uiteindelijk wil Netflix een bepaalde winstgevendheid. Ze zullen alles inzetten om zo veel mogelijk geld binnen te halen.
Heb op Android TV gewoon Surfshark draaien, gaat prima.
OpenVPN werkt ook prima op Android TV, je kan per app instellen of de vpn gebruikt moet worden.
Dat gebruik ik ook met Google Chromecast TV zodat ik in het buitenland Ziggo TV kan kijken.
Maar hoe stel je in dat per app dat kunt opgeven.

Nu moet ik de VPN altijd starten en blijft hij de gehele vakantie actief wat prima werkt maar wel benieuwd hoe je dit kunt instellen dat als ik een app opent hij gelijk de VPN start.
wireguard is gewoon beschikbaar voor android TV.
Dat is in 10 minuten op bijvoorbeeld een raspberry te installeren bij de hoofdeigenaar van het account.
Dan wordt de downsnelheid van je schoonmoeder ineens beperkt door jouw uploadsnelheid. Bij een symmetrische verbinding van enkele honderden Mbps is dat geen probleem maar wel bij een 500/50 verbinding.
Alleen voor Netflix dan, kwestie van de vpn op de tv instellen alleen voor een specifieke app. Moet je tv wel een vpn ondersteunen met bijv een OpenVPN app bijv.

Of je moet geluk hebben en beide een synchrone glasverbinding hebben.

Meest beperkende is vaak de hardware van de router met de VPN server en de hardware van het ontvangende (VPN cliënt) device. Daar zitten ook grote verschillen tussen die beperkend kunnen zijn.
Who cares met 1Gb sym glas. Met aan beide kanten een tweedehands Fritzje of openWRT heb je er geen omkijken meer naar. Helaas gaan mensen hier ook liever voor gemak ipv een creatieve oplossing….gewoon omdat het kán
(Even los van de morele vraag natuurlijk)
Persoonlijk zit ik er niet zo op te wachten in mijn internet verbinding bereikbaar te stellen voor vrienden die daar vervolgens mee kunnen doen wat ze willen. Denk aan torrenten bijvoorbeeld.
wie heeft het over 'vrienden', zou ik ook niet doen. Schoonmoeders zie ik dat nog niet zo gauw doen
Ahhh, de ideale klant.

Zo hebben ze er nog 10 miljoen over de hele wereld. Levert toch weer 30 miljoen op.
Precies wat ze willen bereiken, dat kneust abonnement afneemt waarvan zij vinden dat het past bij de daadwerkelijke consumptie. Een boete sturen of aangifte doen is niet in hun belang; dat lever alleen maar een klant minder op, jou ‘overtuigen’ van de noodzaak van het passende abonnement weer wel. Klant behouden en meer geld.
Maar ik ben het op zich wel eens met deze gang van zaken. Hoe moeten zij anders volgend jaar aan een nog hogere winst komen?

Ik heb het gevoel dat jij tegen kapitalisme bent. Bah!

In de CCCP en omstreken werkte de verdeelsleutel hartstikke goed. Zo ook in China en de rest van de naar communisme neigende landen. Iedereen is gelijk, salaris van de staat, zodat de taxichauffeur zijn auto (door de staat betaald) gebruikt om zijn gezin van hier naar daar te brengen. Waarom zou hij nog klanten van hier naar daar brengen? Het salaris komt toch wel binnen.
LoL

Nee ik ben er ook niet tegen of voor, ik heb Netflix ook nog nooit in huis gehad en heb dus gen idee of het überhaupt een cent waard is :)

Ik probeer alleen alle mogelijke beweegredenen uit te vissen, ik vind het vooral fascinerend hoe dergelijke bedrijven methodes ontwikkelen om hun winst te maximaliseren. Ofwel door een wortel of een stok, in dit geval zie ik het als een stok en een wortel… de stok is de irritatie van ‘te’ vaak een code moeten invoeren, de wortel dat je voor maar 3 euro extra per maand je account mag delen met meerdere huishoudens. ‘T is maar net hoe je het bekijkt of ervaart.
:) Het was ook sarcasme. Beide kanten op.

Het ene systeem komt met haken en ogen, het andere ook. Tot nu toe is kapitalisme en democratie het minst slechtste systeem gebleken.

Zoals ik al ergens anders schreef, 3 euro lijkt niks, maar met 10 miljoen klanten wereldwijd levert het al 30 miljoen op.

Misschien hier een beetje erbij, daar een beetje eraf, maar vanuit het bedrijf geredeneerd toch weer meer omzet.

Totdat men het het niet meer waard vindt. Onder druk wordt alles vloeibaar.
Ik kon het niet goed opmaken maar had een vermoeden dat het sarcasme was :)
Bij Netflix staat gewoon in de voorwaarden dat je je account niet buiten je huishouden mag delen. Op basis van je IP adres is dat te controleren. Een extra bedrag om iemand buiten je huishouden toegang te geven is dan nog best schappelijk.
De controle is wat onhandig omdat je dan de hoofd accounthouder verplicht om snel te reageren, terwijl de 'kijker' zich voor werk of vakantie in een andere tijdzone bevindt. Een automatische e-mail forwarding wordt dan haast een must.
Ik ben het er ook niet mee oneens, ik heb er zelf ook geen last van want ik heb geen Netflix :)

3 euro extra klinkt wel schappelijk, netflix kost een 10-tje per maand?
Ik denk eerder dat veel mensen Netflix dan op gaan zeggen en hun klantenbestand aardig gaat inkrimpen.

Hier kijken we het even aan, maar als het een gedoe wordt was dit het laatste jaar dat ik mijn account heb gedeeld en zeg ik het abonnement op.
Ik denk dat ze het dan snel terugschroeven en de weglopers terug lokken met bijv een korttingsactie :)
Ik heb bij de eerste pers berichten van Netflix over deze ontmoediging van het delen direct mijn abbonement stopgezet.

Alleen hebben twee van de personen waarmee ik dit account deelden nu allebei een los abbonement afgesloten.. dit werkte dus averechts in mijn geval en de zakken van Netflix worden des te meer gevuld.

Ik hoop echter dat je gelijk hebt en de winst van Netflix komend jaar zal kelderen zodat ze nog eens goed achter de oren krabben en hopelijk tot de conclusie komen dat ze beter meer focus kunnen leggen op goede content licenseren in plaats van meer geld te melken uit de gebruikers.
Als ik Netflix was zou ik met enige regelmaat de afzender, subject, inhoud net ffies anders doen om dat ook te frustreren. Iedere drempel die ze opwerpen maakt de groep die de drempel kan/wil nemen weer kleiner.
Het Ryanair model dus.
Netflix moet wel oppassen dat beide abo-delers dan opeens geen zin hebben om de volle mep voor hun abo te betalen, want ze kunnen ook altijd nog een klant verliezen ipv er eentje bij te krijgen.
Beide de volle mep? Eén de volle mep en een ander die (aan Netflix) niks betaald.
Ik zou als Netflix ook niet wakker liggen van dergelijke chantage, is het te duur voor je kijk dan gewoon niet. Dat gezegd hebbende geloof ik dat prijs argument ook niet voor 100% Abonnementen die voor veel minder worden afgesloten in andere landen vanuit Nederland worden ook gedeeld net als de abonnementen van andere streamers die minder kosten. Delen lijkt nu vooral iets omdat het kan en om zoveel mogelijk voor zo min mogelijk binnen te harken.
Niet kijken is ook een optie.
Wat ik bedoel:

Nu delen Anita en Bas een Netflix abo. Anita betaalt de kosten, maar ze stuurt af en toe een tikkie naar Bas voor zijn deel.
Dan gaat Netflix het zo maken dat Bas niet meer of niet zonder veel gedoe kan kijken.
Netflix hoopt nu dat Bas ook een abo gaat nemen. Maar Bas denkt “veel te duur!”
Anita kan geen tikkies meer aan Bas sturen en moet dus opeens alleen alle kosten ophoesten. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk alles op Netflix toch wel al gezien had en zegt haar abo op.

Netflix dacht een extra abo te gaan verkopen, maar in plaats daarvan zijn ze er juist een kwijtgeraakt.

[Reactie gewijzigd door aap op 22 juli 2024 17:12]

Samen een abonnement van € 13,- is nog altijd goedkoper dan elk een abonnement van € 10,-. Per persoon ben je dan € 1,50 duurder uit. Als je alles al gezien hebt zeg je toch voor een tijdje op.
Denk ik ook, en ze zullen het zo finetunen dat het zo erfelijk is dat een optimale groep extra betalen wil en dat alle pogingen om het te ontwijken een meervoud kost van het extra betalen van een abonnement. Denk aan een snel modem voor VPN server, TV die een vpn cliënt ondersteund etc.
dat doen ze al, maar dan met de plaatjes en omschrijvingen in de titels. Leuk, nieuwe serie denk je dan...not
Inderdaad... Die manboobs staan op mijn netvlies gebrand, van als Dynasty voorbij schuift....
Dat klinkt alsof bij sporadische logins een simpele verificatie voldoende is, maar dat bij herhaaldelijk inloggen buiten het huishouden wordt gevraagd om het Netflix-huishouden te wijzigen.
We gaan wel merken hoe dit in de praktijk gaat werken.
Voor mij mogen ze nog wat strenger worden. Ik begrijp dat mensen het doen maar anderen zoals mij die niet willen/kunnen delen met anderen draaien daar wel voor op.
Hoe groter het aantal betalende abonnees, hoe kleiner de gemiddelde vaste kost per abonnee.
Hoe groter het aantal betalende abonnees, hoe kleiner de gemiddelde vaste kost per abonnee.
De redenering gaat alleen op als de prijs van het abonnement ook omlaag kan bewegen bij een toename in betalende abonnees. Omdat netflix een bedrijf met aandeelhouders is, gaat dit nooit gebeuren.
wel als de concurentie moordend is en er dus ruimte is door de extra abbonees,
als onze kat een koe was....
er zijn dan wel veel streamingplatformen, maar mij lijkt het dat ze amper concurreren en gewoon naast mekaar bestaan. Een beetje als de buurtsuper, de bakker en de slager ook dezelfde klanten bedienen maar dan naargelang de voorkeur/nood van het moment.
Ik zie/hoor van wel meer mensen dat ze (net als ik) abonnee zijn bij meer dan één platform...
Daar is het aandeelhoudersargument weer. Aandeelhouders willen het beste rendement. Een lagere productprijs kan een beter rendement genereren dan een hogere prijs.
Alles kan, maar een bedrijf wat zijn klanten vanwege de min of meer monopoly positie meer geld uit de zak kan kloppen, dat zal de aandeelhouders om het even zijn.

En lukt het nu niet, dan hebben ze in ieder geval gewerkt aan het Overton venster.

Volgend jaar maar weer eens proberen.....
Ga jij hier nou inzicht aan de dag leggen?

Straks gaan de mensen dit ook nog aan andere dingen relateren.

Jij geeft de schapen wolventanden.
Hoe groter het aantal betalende abonnees, hoe meer omzet. Er zal echt geen prijsdaling komen.
Dan wordt de prijs alleen maar duurder, want niet iedereen heeft er geld voorover, en zo harkt Netflix toch de 17 euro per maand binnen.
Er zijn voldoende websites die als primaire functie hebben om mensen samen te brengen om abo's te delen. Iedereen kan het dus. Het niet willen kan ik begrijpen, ieder zijn keuze. Maar hopen op strenge regels, vervolgens gokken dat dit meer abonnees zal opleveren waarna ze jouw prijs zullen laten zakken lijkt mij redelijk naïef. Reken ook dat die strenge regels ook niet delers zullen vervelen, nog een extra login van tijd tot tijd.
Daar moet je niet vanuit gaan, aantal abonnees is juist blijven stijgen bij Netflix, maar toch werden de prijzen verhoogd omdat ze nieuwe content zelf gingen produceren. Ik zou er dus niet vanuit gaan dat het goedkoper gaat worden wanneer er meer abonnees zijn.
Hoe meer betalende klanten hoe beter hun top line growth en dus hoe beter het aandeel en de waardering Netflix.

Dit gaat bijna nooit resulteren in vergroting van het aantal abonnementen. Zeker niet aangezien deze oplossing de drempel verhoogt om account te delen niét wegneemt.

Gezien de concurrentie staat het aandeel onder druk en moet er meer kwaliteit aanbod komen; dus meer investeringen.

Prijzen zullen eerder stijgen dan dalen. Of innovaties zoals reclame toevoegen en een extra abonnement zonder reclame.

De consument is hier niet de winnaar.

Ik zie weer een groei van Plex of andere minder-legale diensten.

[Reactie gewijzigd door SimD op 22 juli 2024 17:12]

''als ik er niet op vooruit ga, dan niemand niet''

Je laatste zin, is normaal gesproken waar, behalve dat het de abbo kosten alleen maar zijn toegenomen de afgelopen jaren, en er extra diensten als spelletjes worden toegevoegd - kansloos imo
Ik denk dat dit gewoon keihard het einde van Netflix is, want ze hebben altijd vooraan in de rij gestaan met marketing die expliciet het delen van accounts aanmoedigt, waren 'het' platform waar je álles kon kijken, en waren daarvoor erg goedkoop.
Nu zijn de prijzen flink gestegen en zijn die andere twee ook niet meer van toepassing, dus ik ga maar weer lekker mijn Netflix abonnementskosten in een nieuwsgroepen abonnementje stoppen, dan kan ik hetzelfde kijken maar dan zonder gedoe met regio's en verificatie en delen van wachtwoorden.

Ik zou zeker illegale praktijken niet aanmoedigen (in ieder geval niet hier op Tweakers), maar als ze mij een brief sturen van de films die ik heb gedownload en bij wijze van spreken de huidige goedkoopste retailprijs voor die film betaal (want dat is het enige dat je in dat geval 'schuldig' bent) dan kom ik nog goedkoper uit dan Netflix :(
Want daarom zijn eBooks ook zo goedkoop? Nee hoor. Dit gaat niks veranderen in de kosten, alleen winstmaximalisatie
Ze gaan er dus vanuit dat een huishouden maar 1 woonadres heeft. Natuurlijk is er maar 1 de hoofdbewoning, en het tweede een soort van bijwoning, maar dus wel 1 huishouden.

Gaat dus wat worden bij ons als er meerdere keren per week vanaf 2 locaties wordt gekeken via een Apple TV :)
Netflix gaat vanaf 2023 wel nog steeds toeslag vragen voor ieder extra huishouden dat van één account gebruikmaakt om het delen van accounts te bestrijden.
Hoe kan Netflix weten of ik m'n abonnement deel, of gewoon elke dag bij m'n schoonouders Netflix kijk, welke ik op m'n hoofdaccount bevestig?
Dat weten ze vaak niet direct, maar kun je wel afleiden uit de data van de gebruikers, hun apparaten (MAC address) en IP adressen. Een TV verplaats je vaak niet waardoor dat apparaat altijd hetzelfde IP adres heeft. Mobiele apparaten zijn o.a. te herkennen aan de Netflix iOS of Android app en zullen wisselde IP's hebben, echter kun je redelijker wijze aannemen dat een mobiel apparaat ook regelmatig streamt via het thuisnetwerk waardoor je dat IP ook kunt koppelen/bevestigen. Een TV met een ander IP of een mobiel apparaat/gebruiker die nooit 'thuis' komt is dus verdacht en kun je 'vlaggen' en bij de hoofdgebruiker om bevestiging vragen.

In theorie kun je ook nog de gebruikersprofielen gebruiken maar denk dat dat meer ruis geeft dan het oplevert. Zelf gebruik ik meerdere profielen om mijn wisselden smaak (Anime, 'normale' series, films en series die ik samen kijk met mijn vriendin) uit elkaar te houden.

Het komt dus neer op:
  • Wie
  • Waar
  • Wanneer
  • Waarmee
*Dynamisch IP daargelaten, maar daar kun je volgens mij redelijk op anticiperen als je de hoofdgebruikers en hun apparaten eenmaal geïdentificeerd hebt.

Als je voldoende bandbreedte hebt kun je altijd een VPN inrichten thuis om hier mee te sjoemelend omdat je dan wel hetzelfde IP hebt. Maar daar moet je dan wel de upload voor hebben.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 22 juli 2024 17:12]

Ben wel benieuwd hoe dit werkt voor een moderne 'digital nomad'. Die zitten vaak op andere plekken maar kunnen ook bijv. uit een camper (of hip busje) leven en van mobiel internet gebruik maken, waar je om de haverklap een ander IP-adres hebt. Als je dan een apparaat hebt dat netjes (zoals het tegenwoordig eigenlijk hoort) iedere keer dat de interface reset een nieuw MAC-adres bedenkt dan is het dus eigenlijk niet bij te houden, dan blijven alleen nog maar de apparaatnaam en inloggegevens over.

Overigens heb ik zelf een gigabitverbinding, dus die twee extra Netflix streams via een VPN zouden er makkelijk af kunnen.. maar ik denk dat we Netflix als gezin/familie gewoon de deur uit doen :)
Reken er maar op dat als jij een Netflix app installeert op je mobiele apparaat, dat er dan wel ergens een uniek nummer voor dat apparaat gegenereerd wordt, zodat Netflix dat apparaat kan identificeren onafhankelijk van welk IP adres je hebt.
totdat je op 3 of 4 verschillende plaatsen op ongeveer hetzelfde moment kijkt naar compleet andere content en niet snel genoeg kunt bevestigen (omdat je in bad zit of aan het sporten bent terwijl grootmoeder wil streamen)
wat ik lees hoeft het alleen tijdens het inlog moment dus hoef je het maar eenmalig te doen lijkt het
Elke keer als je de Netflix app op je TV of mobiel opent, 'log' je ook steeds in.
Sterker nog, Netflix is er één van de ergste catagorie spyware door constant mee te draaien en door te geven wanneer je TV aan of uit gaat, en geen idee wat voor informatie er wordt doorgespeeld.

Een app die blijft draaien en/of zichzelf opnieuw opstart en dan het lef heeft om klanten, die ook nog eens betalen, te betichten van misbruik is toch wel superhypocriet.
Het is per huishouden. Zolang Netflix niet vereist dat iedereen in één huishouden op hetzelfde moment op dezelfde plek vakantie viert, kan het

Aan de andere kant is het een mooie reden voor VPNs. Je grootmoeder haar Netflix apparaat moet via je 'thuis IP address' naar buiten gaan.
iedereen dan streamen via jouw internet abo?
Of ergens een mini vps met VPN voor een paar euro
Dataverkeer voor een VPS tikt wel aan denk ik hoor? Of heb je dat tegenwoordig ook incl voor een paar eur?
4€ per maand voor een VPS met 4 TB (LeaseWeb). kan vast nog veel goedkoper en met onbeperkt dataverkeer. Kan er ook nog meteen een AdGuard op hosten 😄

Als je meerdere diensten deelt wordt het wel het overwegen waard.
Eindelijk een reden om dat symmetrisch gigabit abonnement te verantwoorden :+
Met die lage bitrate die Netflix hanteert, zal dat tegenwoordig echt geen probleem zijn.
die 4K televisie die ze voor kerst heeft gekregen zou je upload wel eens vol kunnen trekken dan :P
Gewoon een bevestigingslink op het e-mailadres van het hoofdaccount.
Prima te omzeilen natuurlijk maar wel een dingetje wat toch weer irritant is.
Daarnaast, als zij dus op welke manier vast stellen dat je toch je account deelt buiten wat volgens de voorwaarden is toegestaan, EN je telkens de verificatie toch goedkeurt, is direct te kwader trouw aangetoond en kunnen ze je juridisch makkelijker aanpakken.
Dat aantonen is lastig. Als ik in NL op mijn thuisadres ben kan mijn kind bij een vriend zitten. Mag hij daar kijken? Ja. Is aan te tonen wie daar zijn, natuurlijk maar niet door Netflix, zonder dat ze gaan spioneren.
Ze kunnen nog een stap verder gaan met biometrische herkenning maar dat wordt toch niet geaccepteerd. Zeker bij gebruikers onder de dertien.
Dit heeft nog wel meer impact dan louter het technische volgens mij. Als ze binnenkort mailtjes kunnen sturen "Je bent al een jaar lang aan het frauderen. Als je vanaf nu upgrade naar de Family & Friends formule laten we het zo" zullen er wel velen geneigd zijn daar op in te gaan
Oh, met een beetje big data weten ze dat heel goed hoor.

(ze hoeven gewoon welke "gebruiker" gekozen worden binnen een account)
Dit heb je ook als je een VPN gebruikt. Ubisoft doet dit dan ook als je vanuit een ander land aanmeld.
kennelijk moet je dit voortaan gewoon regelmatig gaan valideren
Een nieuw apparaat op een locatie in the midle of nowhere ver van je registratie adres waar de rest van je devices zijn gekoppeld. ik denk dat daar het trucje zit. En dan gaat er bij netflix een alarm af van iemand vreemd die op je account inlogt op een locatie nooit geregistreerd, ik weet het niet hoe het zit met bestaande apparaten.
Moet ik voortaan m'n telefoon altijd bij me houden... Meestal duurt het langer dan 15 minuten voordat ik m'n mail lees (ik ben iemand die niet continue weet waar m'n telefoon is...)
Als je op een nieuw apparaat inlogt, staat daar op het scherm een melding dat je op je telefoon/email/strijkijzer moet kijken voor de code.
Ze kijken naar o.a. je IP adres. Ik gebruik op al mijn apparaten een VPN. En toen ik laatst een nieuw apparaat heb gekoppeld, heb ik geen email gekregen met een code....
Als Netflix ook het ip-adres bepaalt van het apparaat waarop deze draait, dan is mogelijk sprake van verschillende ip-adressen icm subnetmasker. Ook al komt het verkeer voor Netflix van 1 IP adres, het is detecteerbaar via de netflix-apps dat het verschillende thuisnetwerken zijn.
Dat gaat niet veel helpen. Als je broer, die op vakantie is in Frankrijk, inlogt met jouw account, heeft hij niet veel aan de melding dat ie moet kijken in de app (op jouw telefoon).

Ik ben ook iemand die zijn telefoon laat rondslingeren (enkel thuis) dus tegen dat ik zo'n melding zou zien, kan er zeker een kwartier voorbij zijn
Maar dan heb je toch precies het probleem te pakken? Netflix wil accountsharing tegen gaan (in jouw voorbeeld een broer in Frankrijk), inloggen op een nieuw apparaat is prima, zolang je het zelf bent.
Maar je broer op vakantie in frankrijk kan nog prima deel uitmaken van je huishouden.
En daar zit het hele probleem. Dan zouden ze voor ieder profiel een andere mail/telefoon nummer moeten hebben en die dan sturen. Lijkt mij vrij ingewikkeld.
Als je in een grote community woont kan zelfs 40 man deel zijn van je huishouden. Het is maar hoe je het defineert. Als je nu samen met je broer bij je ouders woont. Ben je denk ik gewoon éen huishouden
Ik zou huishouden in Netflix geval ook zien als in 1 huis. Dan is Studenten huizen een twijfel geval😁
Inderdaad. Zie de definitie van Netflix zelf :

Een Netflix-account is voor mensen die samen één huishouden vormen. Dit huishouden is het Netflix-huishouden. Het is gekoppeld aan de apparaten van de hoofdeigenaar van het account en de apparaten van andere mensen die onderdeel uitmaken van het Netflix-huishouden
https://help.netflix.com/nl/node/124925
Kun je niets mee. En wettelijk is het blijkbaar een ontzettend breed begrip:


Het begrip huishouden is in de AOW, Anw, AKW en TOG 2000 niet gedefinieerd. De SVB heeft op grond van de jurisprudentie de volgende beleidslijn ontwikkeld. Het begrip ziet op het bestaan van een gezinseenheid, waarbij zowel het element van gezamenlijk wonen als aspecten van sociale, economische en educatieve binding in onderlinge samenhang een rol kunnen spelen. Het begrip huishouden is niet beperkt tot de situatie waarin gehuwde personen of personen tussen wie een familierechtelijke relatie bestaat samenleven. Ook wanneer tussen personen geen huwelijkse of familierechtelijke relatie bestaat kunnen deze personen een huishouden vormen (zie onder andere de uitspraak van de CRvB van 6 december 1985).

Dus als ik het goed lees: wel je hele studentenhuis, maar niet je dochter die op kamers woont? Maar dan weer wel als ze op vakantie is. Maar niet langer dan xxx weken, want dan zal ze wel het huis uit zijn.

[Reactie gewijzigd door blissard op 22 juli 2024 17:12]

Die broer woont natuurlijk gewoon thuis bij zijn ouders.
Dan is het gewoon hetzelfde huishouden.
En wat als je kind bij hun vader even wat wil kijken? En jij aan het werk bent?
lijkt me een relatief goede manier te zijn om een extra drempel op te werpen voor niet-gezinsleden.

Totdat natuurlijk iemand een scriptje schrijft om de verificatiecodes direct door te sturen naar de onderhuurders ;)
Geen eens een scriptje, gewoon een email rule aanmaken die die emails direct doorstuurd naar alle famillieleden.
Dacht daar ook al aan maar.
meeste provider mailservers ondersteunen dat niet voor eindgebruikers dit server side te doen.
Anders moet er een client zijn die 24/7 draait.
Je kan in Gmail gewoon een doorstuurfilter maken (https://support.google.co...rten-berichten-doorsturen) zodat berichten met specifieke onderwerpen, afzenders etc automatisch worden doorgestuurd.
Volgens mij kun je bij de meeste mail cients via een filter zoiets instellen: https://ibb.co/zSGc3Ts
Outlook en Gmail ondersteunen dat waarschijnlijk wel
Nadeel; krijgt iedereen steeds van die mailtjes.
Af en toe, en dan nog is het een kleine moeite als het betekent dat je gewoon Netflix kan kijken.
Het alternatief is toch heel simpel, opzeggen, want zowel ik als diegene die er (meer) gebruik van maakt gaan niet het volle pond betalen om een redelijke beeldkwaliteit in huis te kruigen.

Er zijn goedkopere streamingdiensten die een betere kwaliteit leveren. Ik kan twee anderen afsluiten voor één Netflix abo...die keuze is echt niet moeilijk.
Gewoon een apart emailadres voor het account maken, iedereen deze inloggegevens geven en iedereen kan direct verifiëren.
de codes kunnen ook via sms komen ;)
je telefoonnummer niet geven....
Ik heb zonet m'n telefoonnummer verwijderd uit m'n account, dus de codes kunnen niet anders dan via mail komen :)

Een apart mailadres aanmaken kan, trouwens, maar met een simpele regel die een mail doorstuurt naar iedereen wanneer deze van Netflix komt en als inhoud "verificatiecode" bevat, is toch veel gemakkelijker?

Laat het kat-en-muisspelletje beginnen! }>
Of automatisch in telegram zet met een scriptje
En dan WhatsApp je die gewoon door naar de andere gebruiker, in mijn geval mijn vader. ;)
Maak je meteen een groepchat aan en als er een sms'je binnenkort zet je die daarin :)
daarom dat een script makkelijker is doordat je meerdere input/output kan aanpassen ipv het telkens manueel te moeten doen wanneer iemand zin heeft om wat tv te kijken in het midden van de nacht ;)
Hoe dan? Netflix heeft mijn nummer niet.
Eerlijk gezegd had ik gewild dat ik ze mijn Credit Card gegevens ook niet had gegeven, maar ik was natuurlijk te lui om gift-cards te kopen.
Het lijkt me vrij irritant voor huishoudens die voor meerdere schermen betalen maar regelmatig buitenshuis kijken via hun mobiel of tablet. In het OV of tijdens pauzes.
Mag je elke keer bij een ander IP adres gaan valideren via de hoofdgebruiker.
je gaat ervan uit dat er geen graduele verificatie in zit. Ik zou bvb geen verificatie vragen als een device een paar keer per maand in hetzelfde netwerk opduikt als de andere devices, wat dus quasi onmogelijk is als je op verschillende netwerken zit met smart-tv's (wat een grote indicatie moet zijn van account-delen)
Zat ik ook al te denken, met de Opdrachten app van iOS kan je volges mij prima een berichtje wat via sms binnenkomt automatisch doorsturen naar een whatsapp groep.
Scriptje?
Volgens mij ben je met een e-mail autoforward ook klaar.
Gewoon alle email van het netflix domein automatisch doorkletsen naar een distributiegroep of lijstje individuele ontvangers.
Volgens mij kan dat dat ook gewoon overal.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 22 juli 2024 17:12]

Door middel van IP-adressen en apparaat-ID's koppelt Netflix vanaf 2023 accounts met adressen.
Hoe gaat dit dan in z'n werk wanneer de verbinding gebeurt via een VPN verbinding?
Een VPN-verbinding blokkeren ze al best lang, dus ik denk dat het hen ook niet uitmaakt als dit geblokkeerd gaat worden. Zal natuurlijk wel leuk zijn als je IP-lease verloopt en je hele huishouden een nieuw IP-adres krijgt. Ik dacht wel dat ze voor mobiele netwerken niet kijken naar de IP-adressen maar alleen de ID's.
Ze zullen eerst moeten vaststellen dat IP-adres X.Y.Z.1 een IP-adres is die een VPN draait. Als je de VPN dus qua gebruik kleinschalig houdt, zal Netflix nooit zien dat je een VPN-server hebt draaien. :)

Uitgaande van IPv4 heb je ook maar 1 IP-adres op het internet, de IP-adressen in huis kun je vervolgens zoveel wisselen als je wilt, maar dat heeft geen effect voor het IP-adres waarmee het internet ziet dat jij verbindt.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 juli 2024 17:12]

Maar is dit via 1 van de VPN boeren waar duizenden mensen vanaf 1 ip-adres komt en dus makkelijk geflagd kan worden of een persoonlijk VPN waardoor oma vanaf haar huis via jouw netwerk verbinding maakt?
device-id's komen gewoon mee door de vpn
Het gaat natuurlijk om de combinatie device id en IP!
Via een VPN naar ‘thuisadres’ zou je goed moeten zitten, maar is natuurlijk wel wat omslachtige route. En de Netflix app zou locatie nog uit kunnen lezen.
Zou dit dan een groot aantal gebruikers zijn die gebruik maken van VPN?
Maar blijft een onduidelijke bende, dan is het toch nog steeds deelbaar , ik neem aan dat iedereen die z'n account deelt best wil verifiëren dat de andere toegang mogen hebben.
Ik kan uit ervaring vertellen dat je het echt helemaal zat word.
Ik heb een streamingdienst die alleen de laatste 5 devices onthoudt. Als je op een 6de device inlogt, word je bij de oudste weer uitgelogd.

Op een mobiel kun ik best wel snel mijn wachtwoord intoetsen, máár het word irritant als je op je TV moet inloggen, of als een familielid je weer om je wachtwoord moet vragen omdat hun iPad of FireTV weer is uitgelogd.

Ik heb ook een Argentijnse Netflix account en mijn ouders hebben al eerder zo´n verificatie-PIN moeten invullen die ik via email heb ontvangen. Één keer is wel te doen, maar wat als ze dagelijks verificatiepins moeten hebben.
Na een tijdje word je het helemaal zat.
Maar dan worden normale kijkers ook de dupe en dan gaan ze klanten verliezen, dus er is geen goede oplossing.
Als ze mij gaan lopen irriteren met verificatieflauwekul omdat een gezinslid regelmatig op andere locaties is dan is het einde Netflix abonnement.
Dan maar geen Netflix.

Het is vervelend dat dan sommige dingen niet meer gekeken kunnen worden, maar het punt is dat Netflix 200 miljoen zieltjes heeft verzameld door mensen te geven wat ze wilden om vervolgens de teugels aan te gaan trekken.
Geen service = geen abonnees.
Je zou dat ook heel goed om kunnen draaien.
De teugels waren zo los dat iedereen te eenvoudig misbruik maakt van de regels. Die regels worden nu wat scherper gezet, waardoor de normale gebruikers ook extra handelingen uit moeten voeren.
Ik zie dat niet zo zeer als gemeen van Netflix, maar je medegebruikers hebben dit zelf veroorzaakt.
Was het netflix zelf niet die zei sharing is caring. Ik kan de bron niet achterhalen. Was op social media (waarvan ik geen lid ben).

Dus ik weet zelf niet zo goed of het niet gewoon terecht was dat de spreekwoordelijke teugels los waren.

Ik snap best wel dat leden hier moeite mee hebben. Mede door de opzet van het abonnement (4k verplicht 4 streams).

Dus ik draai hem dan ook liever niet om ;-)

Typisch gevalletje van mensen 'cheap' laten introduceren jaren lang met netflix. Iedereen voldoende gewend nu? Ok laten we extra geld gaan vragen!

Daarnaast is natuurlijk de implementatie van dit systeem niet eenvoudig (dan wel niet algemeen geaccepteerd als normaal; de concurrenten hebben t niet). Als ze het vanaf het begin hadden gedaan met dezelfde prijzen, waren ze dan even groot geweest als nu?
Ze gaan hoe dan ook klanten verliezen. De klanten zijn niet alleen verslaafd geraakt aan Netflix, maar ook aan het delen van Netflix accounts. Als je nu voor een gedeelde account 3 euro betaald en straks 10, dan is het voor velen "Toedeloe Netflix".
Onderschat niet hoeveel 'eenvoudige' gebruikers hiervan schrikken en het delen toch maar terugtrekken voor alle zekerheid.

[Reactie gewijzigd door WaterFire op 22 juli 2024 17:12]

En dat is ook precies het doel. Ik neem aan dat Netflix realistisch genoeg is om te beseffen dat technologische maatregelen niet alle account-delers tegen zullen houden. Er zullen altijd workarounds, scriptjes en andere oplossingen komen.

Maar voor het grootste gedeelte van de gebruikers zijn dergelijke oplossing te ingewikkeld of teveel gedoe en zullen ze hier niet aan beginnen. Als Netflix op deze manier 80% van het account delen weet te stoppen (en een deel van de mensen dan ook nog eens zelf een abonnement neemt), dan zullen ze ongetwijfeld tevreden zijn. Dat er een kleine groep overblijft die de maatregelen weten te omzeilen is niet zo'n probleem. 100% haal je toch nooit.
Zou het niet veel handiger zijn wanneer Netflix voortaan een bedrag per apparaat gaat vragen. 2 euro of zo. Zijn ze van het hele gezeur af.
Hoe zie je dat dan voor je? Ik heb bijv. thuis Netflix geïnstalleerd op iets van 15 devices, variërend van meerdere TV's tot bijv. PS5/XSX etc. Wordt een duur geintje dan.
Dat lijkt het linksom of rechtsom toch te worden.

Overigens heeft hij het over profielen, niet apparaten.

[Reactie gewijzigd door iAR op 22 juli 2024 17:12]

Hij zegt toch letterlijk "apparaten" en dus indirect device-ID's? Ben vast niet de enige die Netflix op zo goed als alles installeert en dan ook nog telefoons, ook die van de kinderen/ex, Maar ik kijk het wel even aan iig :)
De reactie van @P_Tingen noemt het, excuus.
Inderdaad, dit zou volgens mij ideaal zijn:
  • vraag x-bedrag per profiel
  • optioneel: y-toeslag voor hogere kwaliteit
  • optioneel: z-korting voor kijken met reclame
  • sta niet toe dat je met een profiel op > 1 plek tegelijk kijkt

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 22 juli 2024 17:12]

Ik heb mijn Netflix niet gedeeld hoor, maar ik zie niet echt hoe ze hier iets tegen willen doen.

Technisch gezien stuurt de eigenaar die mail (of link) door aan de gedeelde persoon, misschien zelfs automatisch met een email-forward.
Niet iedereen heeft een app op telefoon natuurlijk.

En Netflix heeft niets bereikt behalve wat bewustwording zoals "ochja dit was gedeeld door die lieve persoon" en een kleine gebruiksgemak frustratie als het niet meteen lukt.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 22 juli 2024 17:12]

Op de app ben ik ook ingelogd op het gedeelde account, dus als daar een popup komt zie ik geen enkel probleem :)
Denk dat het dan minder werk is om gewoon zelf te klikken in die mail om te bevestigen dat het toegestaan is. Als je met meerdere personen deelt, moet je dan nog weten wie op dat moment kijkt (denk ik).
Maar zo werkt het dus niet. In de mail of SMS komt een code die ingevoerd moet worden op het apparaat dat probeert in te loggen en dat binnen een kwartier.
Je zult als account eigenaar de mail of SMS met code dus moeten doorsturen naar de persoon die op dat moment wil gaan kijken en die moet de code invoeren.
Ik heb een abonnement waarbij 4 mensen simultaan kunnen kijken. Wat maakt het uit of dat binnen de muren van mijn huis gebeurt of dat een vriend van me er ook gebruik van maakt? Geef me dan de optie een goedkoper abonnement af te nemen met een fatsoenlijke resolutie maar met maar 2 simultane streams. Waarom moet ik betalen voor een feature die ik niet volledig mag benutten?
Als 4 streams in een huishouden gelijktijdig gebruikt worden kijken er per stream 1 of 2 mensen. Als je die 4 streams over vier huishoudens verdeeld zijn er veel meer potentiële kijkers.ook is de kans groter dat die vier streams ook daadwerkelijk gebruikt worden een stuk groter als ze verdeeld worden over vier huishoudens. Bij de berekening van de prijs wordt gekeken naar gemiddeld werkelijk verbruik bij vier streams per huishouden. In één huishouden komt dat misschien drie of vier keer per week voor dat alle streams in gebruik zijn terwijl het met meerdere huishoudens iedere avond gebeurt.
Dit dus. Er zijn meer dan 3 miljoen 1 persoonshuishoudens. Waaronder ikzelf, en benut graag mijn 4K TV.
Dan zit je dus gelijk vast aan premium abonnement waar ik 4 streams tegelijk kan kijken :?
Het legt toch wel een extra drempel op voor de deler van zijn account. Die persoon krijgt extra gedoe, terwijl anderen er voordeel mee hebben. Afhankelijk van hoe vaakt deze code wordt gevraagt kan dit behoorlijk irritant worden.

Een email rule zoals hierboven genoemd zou inderdaad kunnen werken als de codes via email komen, maar dan kan Netflix dit veranderen naar sms.
Moet ik voortaan m'n telefoon altijd bij me houden... Meestal duurt het langer dan 15 minuten voordat ik m'n mail lees (ik ben iemand die niet continue weet waar m'n telefoon is...)
Ik vermoed dat er wel een melding op het scherm komt te staan bij diegene die Netflix aan het kijken is. Als die ook het bericht van Netflix krijgt dan is er weinig aan de hand, dan pak je je telefoon even zodra je die melding op het scherm krijgt. Maar als de melding alleen aankomt bij je vader of neef, en die moet elke week 3x zo'n code voor een ander doorsturen (graag binnen een paar minuten want ik wil Netflix kijken) dan is de lol van het delen van je Netflix account er volgens mij snel af.

We zullen zien hoe Netflix het implementeert, maar kan me voorstellen dat ze bij sterke vermoedens van misbruik vaker zo'n bevestiging gaan vragen.
Ik denk niet (lees hoop) dat ze de klant elke week gaan lastig vallen met een code in te toetsen.
Ik weet het, kleine moeite maar best irritant.
Maar wanneer de locatie anders is dan het vermoedelijke hoofd-adres?
Dat zou niet zo frequent zijn bij mij, tenzij de kinderen niet meegaan naar het vakantiehuisje..
Zit ik elke keer bij een nieuwe aflevering te bevestigen :)
De code komt bij de hoofdeigenaar per mail of SMS en moet ingevoerd worden op het apparaat dat gaat inloggen. Ons account wordt niet gedeeld maar was dat wel het geval dan was de kans groot dat ik de code te laat zou zien en kan de ander dus geen Netflix kijken.
Thuis heb ik mail lang niet altijd binnen handbereik en ik kijk ook niet direct als ik wel wat hoor, dat kan zomaar een uur later zijn. Buiten de deur kijk ik vaak helemaal niet ook al zit dat ding in m'n kontzak.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.