Nieuwe Chromecast komt uit in Nederland voor 40 euro

Google heeft de Chromecast met Google TV HD in Nederland uitgebracht voor 40 euro. Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. De dongel was al te koop in diverse webwinkels en bij fysieke winkels.

De goedkopere Chromecast is donderdag uitgekomen, zegt Google. De Chromecast krijgt een adviesprijs van 39,99 euro en heet 'Chromecast met Google TV 2K'. De prijs ligt 30 euro lager dan die van de al beschikbare Google Chromecast met Google TV, die ook in 4k kan streamen.

Er gingen al geruchten rond dat Google met een goedkopere versie van de Chromecast zou komen. De verwachting was dat Google deze Chromecast op 6 oktober zou aankondigen tijdens zijn hardware-evenement. De URL van de aankondiging bevat ook de toevoeging 'nu al verkrijgbaar en niet pas op 6 oktober'. Donderdag bleek al dat de Chromecast bij webwinkels en fysieke winkels te koop was.

Update, 15.05 uur: Dit artikel ging in eerste instantie over de verkrijgbaarheid van de Chromecast bij webwinkels, maar dat is na de aankondiging van Google aangepast.

Chromecast

Door Robert Zomers

Redacteur

22-09-2022 • 14:10

194 Linkedin

Submitter: CLB

Reacties (194)

Wijzig sortering
Waarom nouw weer een afstands bediening,

my tv is bijna 10 jaar oud en die ondersteund het al om met zijn tv afstands bedieing de oude chromecast streams aan te sturen, niemand zit te wachten op weer een afstands bedieing langs de stapel van 5 die er al ligt ,

Meschien moeten ze daar eens een europese standaard met verbod op zetten, is pure ewaste, en wat kun je er nu mee, links rechts boven onder en start stop en een knop voor YT. maak dan gewoon een goede telefoon app.
Reageer
Met de afstandsbediening hoef je niet meer de app te gebruiken en kan je de Chromecast "zelfstandig" gebruiken zonder telefoon. Ik denk dat veel mensen het fijn vinden.
Reageer
Als je als student op kamers met een tv uit jaar het jaar 0 alleen een Chromecast gebruikt, dan heb je je telefoon voor letterlijk alles nodig voor je gevoel.
En daarbij is het irritant, als je je telefoon wel gebruikt voor een belletje of iets, dan is de volume regeling irritant... want de Chromecast wordt dan harder gezet ipv je telefoon....

Dus lang leven de afstandbediening, wellicht had het optioneel moeten zijn, en een korting op een zonder extra afstandsbediening. (Onder t motto duurzaamheid..)
Reageer
Ehm, ooit van HDMI-CEC gehoord? Een normale TV-afstandsbediening heeft genoeg knoppen om alle functies van de meegeleverde AB over te nemen en wellicht meer. Alleen het spraakgedeelte zou nog een dingetje kunnen zijn.
Reageer
Het bestaat maar de meeste mensen waarbij ik zeg "Hey je kunt je kastje ook bedienen met HDMI-CEC" trekken er toch vraagtekens bij en het staat ook niet op alle TV's standaard aan. Ik zie deze Chromecast dan ook als iets wat vaak door mensen worden gebruikt die gewoon een simpele smart TV ervaring willen.

En even terzijde dat, al opende je je commentaar met een vraag, de toon waarop je het vraagt is vrij negatief en niet nodig. Ik benoem dit vooral omdat ze niet zo lang geleden nog dit hebben gepost waar Tweakers streeft om een wat mindere giftigere omgeving op het platform te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Vagax op 22 september 2022 15:44]

Reageer
Ik heb nog een oude domme Samsung TV met Chromecast en de afstandsbediening van de Chromecast werkt veel sneller dan die van de trage Samsung tv, ik gebruik dus alleen die van de Chromcast die ook nog eens geen overbodige knoppen heeft.
Reageer
Ik heb een oudere Sony Bravia met een prima beeldkwaliteit maar het smart gedeelte is uit de tijd van Noach en totaal onbruikbaar.
Leve de Chromecast, en ik zal de afstandsbediening verwelkomen: mijn telefoon heb ik nodig om tweakers te lezen.
Reageer
Helaas werkt de hdmi cec bij mijn Samsung tv niet goed. Waardoor ik zelf heel blij ben met een chromecast met ab
Reageer
Tip: Door boven in op de +1, +2 of +3 te klikken, zie je alleen reacties die anderen ook als positief ervaren.
Reageer
Dat is dus het hele punt, zo werkt het moderatie systeem niet hier. Het is alleen -1 als de post echt volledig offtopic is maar dan zou het nog steeds een prettige reactie kunnen zijn. Maar mensen gebruiken het als een "dislike" en dit is niet correct.
Reageer
Mee eens, het is vooral een politiek moderatie systeem.
Ging in dit geval niet over off/on topic, maar over de negatieve toon.
En dat is denk ik prima met een filter op te lossen.
Reageer
Maar als iedereen dat doet, dan ziet niemand dus ooit meer een reactie :-)
Reageer
Mijn oude tv op de slaapkamer ondersteund dat nog niet en mijn nieuwe heeft GoogleTV ingebouwd dus heeft geen chromecast nodig. Ik vind het zelf wel fijn dat ik een nieuwe mooie afstandsbediening krijg voor m'n oude tv. Je moet altijd bedenken dat de markt veel groter is dan de TA waar jij je in bevind.
Reageer
Eens, ik heb in de slaapkamer een Telefunken (bestond dat nog? 50 inch 4K tv met DolbyVision en van alles erop voor 299 uit Duitsland laten komen 2 jaar terug, alleen weinig support voor smart gedeelte. Dus een ChromeCast 4K gekocht).

En de bij de tv bijgeleverde afstandsbediening voldoet prima, ook om alle opties oo de ChromeCast 4K te bedienen, BEHALVE het verplaatsen van de iconen op het dashboard. Waardoor ik voor de toegevoegde apps altijd helemaal naar rechts moet schollen en nu zelfs een extra pagina moet openen.

Normaal hou je de OK knop lang ingedrukt, dan krijg je opeens de optie om iconen te verplaatsen. Werkt prima op al mn andere apparaten in huis. Maar de Telefunken kent ingedrukt houden niet en stuurt altijd hele korte pulsen naar de tv. Waardoor de ChrimeCast de app start ipv de alternatieve opties doet. Dus een bijgeleverde afstandsbediening heeft nog best nut af en toe.

Ook op vakantie was hij een uitkomst, ChromeCast in de hotelkamer aansluiten, eigen afstandsbediening, klaar.

Dit soort zaken kunnen ook met virtuele afstandsbedieningen op je mobieltje, maar dat vergt toch weer wat instel handelingen. De losse afstandsbedieningwerkt meteen..
Reageer
Mijn ervaring met HDMI-CEC is dat het vaak best goed werkt met 2 apparaten, maar met meer dan dat en ook nog met verschillende merken het echt een drama kan zijn.
Reageer
HDMI-CEC heb je o.a. nodig met de ChromeCast met GoogleTV.

De Google afstandsbediening is een verademing, reageert heel snel en doet wat het moet doen. Omwille van die reden heb ik meerdere mensen overgehaald om de ChromeCast met GoogleTV te kopen i.p.v. sparen voor een nieuwe tv, omdat hun ouwe tv nier meer werd geüpdate en een app als Netflix niet meer werkte.
Reageer
Wij gebruiken alleen maar de google tv chromecast afstandsbediening en hebben die van de tv / audio set nooit nodig. Er ligt dus maar 1 afstandsbediening en dat is die van de Chromecast.
Reageer
CEC is super traag, het hele systeem gaat er laggy door voelen. Ik gebruik veel liever de afstandbediening die hoort bij het apparaat.
Reageer
Mijn 55" TV van 2016 was destijds het QLED topmodel en die ondersteund dit ook, maar de bediening is veel minder responsive dan de AB van de chromecast zelf. Daarnaast kan ik het volume van de TV regelen via de AB en Home Assistant dus heb de TV AB vrijwel niet meer nodig.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 22 september 2022 17:21]

Reageer
De Chromecast ondersteunt nog gewoon CEC hoor
Maar niet alle TV's ondersteunen het of het werkt gewoon niet fijn
De losse afstandsbediening is dus alleen maar een toevoeging
Bovendien hebben veel oude TV's nog een enorm lompe afstandsbediening
Als je die TV nu volledig op Chromecast wil draaien kan dat nu ook met de Chromecast afstandsbediening, en de oude afstandsbediening heb je dus niet meer nodig
Reageer
mijn vorige beamer terug moeten sturen omdat deze op tilt slaat bij gebruik van HDMI-CEC.
bij aanzetten via HDMI-CEC startte de beamer op zonder ventilator, elke seconde is dan een maand slijtage.

HDMI-CEC is niet door elk bedrijf (correct) geïmplementeerd, dus is een losse afstandsbediening wel handig.

en de chromecasts ondersteunen allemaal HDMI-CEC voor als je TV of beamer er wel mee overweg kan, en als je een bekend merk TV hebt kan je ook de infrarood zender van de chromecast afstandsbediening gebruiken om je TV aan of uit te zetten.
Reageer
Nou HDMI-CEC is anders op de Philips TV van mijn ouders niet compatibel met die van de Chromecast. Het werkte jaren lang, maar uiteindelijk niet meer.

Ik zou ook willen dat je echt alles met een afstandsbediening, probleemloos, kon doen. Maar helaas.
Reageer
HDMI-CEC wordt niet door alle partijen goed geïmplementeerd volgens de specificatie.
Zo heeft Tweakers dit in reviews ook wel aangehaald als kritiek punt.

Het idee achter het protocol is goed, maar de uitvoering zorgt ervoor dat het nog niet een fatsoenlijke oplossing is.
Reageer
Ja, ideaal. Bij de tv op de slaapkamer kan ik met de Google tv afstandsbediening de tv inschakelen en volume bedienen :)

Werkt dus ook andersom. Ben erg blij met deze afstandsbediening tov de ab die bij die tv zit
Reageer
Ik heb echt nog nooit goed overweg gekund met HDMI CEC. Er gaat altijd wel een apparaat niet aan die wel aan moet, of niet uit wanneer ik dat wil. Mede hierom gebruik ik nog steeds een Harmony Hub.

Verder vind ik deze Chromecast(ik heb de 4k versie) heerlijk werken, het alles via mijn mobiel streamen is prima als ik alleen ben, maar de kids vinden een afstandsbediening toch wel erg fijn.

[Reactie gewijzigd door Slaapje op 22 september 2022 22:26]

Reageer
Niet elke fabrikant snapt het. Mijn LG kan ik niet uitzetten met een ander apparaat. Terwijl mijn cheap-ass Hitachi tv helemaal prima werkt. Die had ik puur voor het beeldscherm gekocht omdat die prima is, de bedroevende smart functies los ik op door de 4K variant (de HD versie was er toen nog niet) er op aan te sluiten en mijn soundbar werkt prima op de HDMI Arc poort. Alles met 1 afstandsbediening uit te zetten.
Reageer
Geen enkel beeldweergave apparaat in mijn woning heeft HDMI-CEC. Ze kunnen allemaal wel HDMI weergeven. :P
Reageer
Cec dat is dat protocol dat er voor zorgt dat je tv om middernacht op springt na een update

En eigenlijk de naam protocol niet waardig is want niemand volgt de afspraken
Reageer
Ehm, ooit van HDMI-CEC gehoord? Een normale TV-afstandsbediening heeft genoeg knoppen om alle functies van de meegeleverde AB over te nemen en wellicht meer. Alleen het spraakgedeelte zou nog een dingetje kunnen zijn.
Iets heel simpels is dat als ik HDMI-CEC aanzet ook altijd meteen mijn versterker mee aan zal gaan met de TV en het TV geluid over neemt. Dat is niet prettig als je gewoon even kort iets met gesproken tekst wilt kijken op Youtube. Een volledige surrous opstelling met stevige bass in het geluid is dat zo overkill en storend.

Helaas kan ik niet kiezen welk toestel wel en welk toestel niet aangezet wordt als ik HDMI-CEC aanzet. Dus die functie uitgeschakeld op de TV en dan meteen ook heel blij met de extra afstandbediening.

Zo zal iedere gebruiker zijn eigen redenen hebben. Ik heb hiervoor een bestaande afstandbedieningsloze Chromecast vervangen. En de nieuwe is niet alleen makkelijk te bedienen, hij is ook nog eens lekker vlot.
Reageer
Helaas werkt dat dus niet altijd continue. Heb al vaak meegemaakt dat ik toch nog de app moest openen om een stream op pauze te zetten ipv de afstandsbediening te kunnen gebruiken.
En de volgende keer werkt het dan weer wel. Waar dit hem in zit weet ik niet. Misschien dat iemand hier een idee heeft?
Reageer
Precies en je kunt alles met stem bedienen, een film zoeken, gewoon de naam inspreken en hop hij staat op het scherm.

Ook bij npo+
Je hebt geen Ziggo/KPN TV meer nodig, apps op dit apparaat zetten nlziet abo en klaar, alles zonder reclame en met stem bediening.

Ook je volume doe je met deze ab, en je stereo en tv gaan aan met een druk op dit apparaat.

Geen idee waarom je ooit nog een nummertjes ab zou willen hebben of een met nog meer knoppen. Kunnen gewoon oplaadbare AAA's in van Ikea doe gaan maanden mee.
Reageer
Noem me een azijnzeiker maar dit is wéér een apparatuur met een microfoon die constant aanstaat en feitelijk álles wat je zegt opvangt. En je zet 'm ook nog vrijwillig neer.
Stembediening is voor mij juist een minpunt.
Reageer
Zover ik weet moet je nog steeds op een knop drukke

Dit is geen "nest" van nest die constant wacht op een comando om de lichten aan te doen
Reageer
De microfoon gaat hardwarematig pas aan als je op een knop drukt.
Reageer
Even los van de hele discussie over de afstandsbediening, hoe zinvol is het om in 2022 nog een nieuw 1080p streaming apparaat op de markt te brengen? 4K televisies liggen inmiddels voor 350 euro bij de Aldi (en die zijn ook nog eens een stuk beter dan de Full Hd tv’s in die prijscategorie van een aantal jaar terug). Waarom ga je dan voor je belangrijkste on demand media consumptie een 1080p upscale kijken. Hou t dan maar bij de ingebouwde apps. Zorg dat er Android TV op draait bij je goedkope tv dan gaat de zaak iig jarenlang mee (mss geen feature updates maar apps blijven heel lang ge-update en en wel werken, zelfs op mijn 8 jaar oude Sony Bravia W8, bijvoorbeeld).
Reageer
Omdat zo'n Chromecast door veel mensen ook gebruikt wordt op de slaapkamer, waar vaak de TV van 10 jaar geleden nog dienst doet.
Reageer
Inderdaad. Voor mij was dat de hoofdreden om te upgraden naar de Chromecast met Google TV. Die 4K variant werd geleverd met dezelfde afstandsbediening als deze nieuwe HD versie. Het feit dat er geen telefoon voor de aansturing nodig is vind ik namelijk vele malen prettiger werken dan bij de voorgangers van de Chromecast, die enkel met een gekoppelde telefoon kunnen worden aangestuurd.
Reageer
Ik heb een tijdje mijn telefoon als afstandsbediening gebruikt voor bijvoorbeeld Plex via de Chromecast en ik vond het een bijzonder verschrikkelijke en onhandige ervaring. Ik heb echt veel liever een fysieke afstandsbediening die ik blind kan bedienen en waarbij ik niet eerst het scherm moet unlocken/app moet openen.
Reageer
Dat was 1 van de redenen dat wij onze CC V2 hebben vervangen.

2de reden was dat sinds dat ik overgestapt ben op iOS (en mijn partner gewoon bij Android blijft) het mij opviel dat casten met de iPhone merkbaar meer accu verbruikt, Apple TV wou ik niet (te duur en mijn partner blijft bij Android) dus leek Android TV chromecast mij een beter idee.

3de reden van vervanging was omdat onze CC V2 gewoon op was, we hadden deze enkele jaren terug gekocht tijdens de launch, omdat onze toenmalige CC V1 na paar update gewoon zo heet werd, dat deze ging stotteren.
Reageer
Zelf heb ik een Fire-TV. Ik vind de afstandsbediening daarvan fijner omdat ik op die tv toch alleen maar de Fire-TV gebruik. Live tv via NLZiet. Op die afstandsbediening zit de aan/uit knop en ook volume knoppen. Ik wil de afstandsbediening van de TV helemaal niet gebruiken. Dat ding is echt 4 keer zo groot. Dus bij deze versie van Google vind ik het jammer dat die de volume knoppen mist.
Reageer
Aan de zijkant zitten twee volume knoppen ;).
Reageer
Heb een PC monitor op de slaapkamer, een afstandsbediening is wel handig inijn situatie.
Reageer
dan koop je toch een universal,

dat is nu juist wat ik zeg,

logitec had dat jaren geleden al voor elkaar maar nu moet alles weer een eigen ding hebben, bakke met afstandas bedieningen die overal rondslingeren als waste
Reageer
Koop jij ook je printers zonder netsnoer

Laat je ook je auto leveren zonder wielen recht van de fabrikant als je costum aluminum verlgen wilt ( levering met een kraan recht op de oprit zodat je zelf je velgen kan monteren)
Reageer
nee wel telefoons zonder laders,


en autos worden op bestelling geleverd met de specs, daarom gaan die in basis config naar de leverancier en die doet de laatse opties monteren , dus ja ik heb geen extra banden,

en mijn laptop en desktop kwamen ook niet met een muis die moet ik ook los kopen, en een server heeft ook een optie over hoeveel netsnoeren er bij moeten ,

op een aantal vlakken zijn we goed bezig op sommige andere is er nog veel winst te halen
Reageer
Uhm, sinds wanneer kun je een pc monitor bedienen met een universum remote?
Ben het met je eens dat al die afstandsbedieningen een crime zijn op de salon tafel. Wordt er ook niet goed van.
Maar in deze situatie kan het volgens mij een uitkomst zijn.
Reageer
hoe zo die universal kun je toch ook BT, wifi etc maken
Reageer
En nu serieus?! Ken jij een afstandsbediening die ene PC scherm kan bedienen? Ik hoor het graag.
Reageer
je koopt toch de chrome case dongle die je aan stuurd met die universal remote,
Reageer
Je hebt het eerder over universal remotes en de Logitech afstandsbedieningen, alsof die een oplossing zouden kunnen zijn voor het bedienen van een Chromecast aan een computerscherm.
Mijn vraag aan jou was, hoe je dat voor je zag? Een Chromecast heeft geen BT (idg niet voor aansturing door externe apparaten) en geen infraroodpoort.
Dus hoe zou een universal remote die Chromecast dan aan moeten sturen?
Reageer
op de zelfde manier als die remote dat nu doet die men mee leverd
Reageer
Je krijgt het er bij en je hoeft het niet te gebruiken trouwens. Kan gewoon nog via cec.
Reageer
dat is nu juist onderdeel van het probleem, iedereen die ik ken heeft een lade met ABs liggen, allemaal ewaste,

als ze nu gewoon overstappen op een paar modellen zoals de logitec harmony dan is er een berg ewast weg dat wil je niet weten.
Reageer
ja maar niet iedereen is hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan pc monitoren die dit gebruiken. Wat voor jou e-waste is/lijkt, kan voor een ander handig zijn.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 22 september 2022 18:49]

Reageer
Cromecast lost een groot e-waste probleem juist up
Een tv van 10 jaar oud draait nu ineens nieuwe software en kan weer jaaren verder spelen zonder dat je een digibox dvd en andere toestellen moet kopen
Reageer
De enige reden waarom ik een fire tv in de slaapkamer aan de tv heb hangen is omdat die met afstandsbediening komt. Ik wil niet wanneer ik op bed lig elke keer mijn telefoon die aan de lader ligt gebruiken om mijn tv te besturen. Dit doe ik blind in het donker met de afstandsbediening.
Reageer
Die afstandsbediening was voor mij de reden om hem te kopen.
Ik gebruik alleen deze aangezien die mijn TV ook bediend (die ik alleen voor de Chromecast gebruik)
Reageer
Mijn tv van 2009 (pricewatch: Philips Cineos 42PFL9603D Zwart) ondersteunt dat doorsturen van het signaal niet goed genoeg. Dus die ab is voor mij.

Voor jou is het handig te weten dat deze ab niet met ir werkt en dus ook wel om een hoekje. Daarmee kan je thuis-automatisering de signalen ook ontvangen en jou acties er mee doen. Al kan de oude chrome-cast-stick ook heel goed samenwerken met mijn homey (pricewatch: Athom Homey Pro)
Reageer
Ik vind juist het zeer irritant om de telefoon te moeten gebruiken om mn mediaspeler aan te sturen. Ik vind juist de kleine afstandbediening van mn FireTV stick 4K erg fijn (vele malen fijner dan dat lelijke driehoekig geval van de Nvidia Shield), en aangezien de stick ook mn projector en receiver kan aanzetten heb ik mn gewone afstandbediening nog maar zelden nodig. Enige wat ik jammer vind is dat de stick wel mijn projector kan aanzetten, maar niet uit.
Reageer
*jij* kan er mee werken via je telefoon apps. Mijn ouders niet. die willen gewoon een afstandsbediening.
Reageer
Ik neem aan dat je doelt op het bedienen via je TV afstandsbediening? Met de telefoon is sowieso een ander ding, en dit is juist de onderscheidende functie van dit ding boven de gewone chromecast.

Niet elke TV ondersteunt CEC, dus het gebruiken van je TV afstandsbediening is vaak niet mogelijk. Door het niet goed houden aan de standaard werkt het ook lang niet altijd probleemloos en er zit ook vaak een vertraging in. Ik gebruik de AB van mijn TV ook nooit eigenlijk, de AB van mijn Fire TV Stick heeft ook volume en aan/uit bediening van de TV (via infrarood) en dat is meer dan voldoende voor mijn gebruik.

Persoonlijk vind ik het altijd stomvervelend om mijn telefoon te moeten gebruiken. Niet alleen als afstandsbediening (a la chromecast) maar voor alles eigenlijk. Voor chatten, internetten enz gebruik ik veel liever een echte desktop computer en voor TV kijken een TV met afstandsbediening. Dus een produkt als dit zie ik zeker wel markt voor.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 september 2022 15:20]

Reageer
daar had logitech een mooien oplossing voor ( zijn ze mee gestopt) de harmony best jammer want waren prima universele abs die als je de one of ultimate met wifi base en ir extensions had bijna alles wel kon besturen
Ik heb nooit echt problemen gehad met 5 of meer abs naast elkaar door de harmony alleen die kon tv,stb,audio reciever, DVD en zelfs me shield aansturen.
Reageer
LG4200 TV, denk 12 jaar oud, voldoet nog prima. Maar helaas geen HDMI-CEC en ben dus heel erg blij met mijn Google TV incl afstandsbediening.
Reageer
Ik heb de Chromecast met afstandbediening ... en ik vind het geniaal. AB is handiger dan van TV (je kan hem bediening met je duim), en dus geen telefoon/tablet nodig voor bediening van de apps.
Reageer
Wij hebben al een klein jaar de 'gewone' Chromecast met Google TV en die afstandsbediening is de enige die we nog nodig hebben, er is bij ons dus geen stapel met afstandsbedieningen.

TV aan/uit, input en volume gaat gewoon via HDMI-CEC automatisch goed met deze afstandsbediening.

Top apparaat!
Reageer
Niet via Cec maar via infrarood
Op de meeste tv's
Reageer
Zover ik begreep komt het signaal wel via infrarood (in tegenstelling tot de rest van de input die niet via 'line-of-sight' gaat), maar heb je de HDMI-CEC systematiek nodig om het signaal 'leesbaar' te maken voor de TV (wat merk afhankelijk is).
Reageer
Alleen als je in een vakantiepark in het buitenland zit waar de tv al zeker 6 jaar oud is, is zo'n AB erg handig. Afgelopen weken zodoende goed uitzendingen via NLziet kunnen kijken. Die app draait zelfstandig op de Chromecast dus geen Ipad nodig voor streaming.
Reageer
Aangenaam kennis te maken. Ik ben kennelijk niemand. De afstandsbediening is de reden waarom ik deze Chromecast kocht
Reageer
Deze afstandsbediening heeft een microfoon voor spraakbesturing, geloof niet dat dat via HDMI CEC kan.

Ik heb z’n 4k voorganger juist vanwege de ab gekocht, spraakherkenning werkt best prima.
Reageer
Mijn chromecast, in combinatie met Samsung tv herkent de ab niet behalve play en stop helaas
Reageer
Omdat ik dan die van m’n TV en soundbar gewoon in de kast kan laten liggen! 1 kleine simpele remote voor alles wat we willen kijken!
Reageer
Voor mij was voornaamste reden hiervoor te gaan juist de Google TV met afstandbediening. Anders had ik wel een chromecast genomen.

-Tv afstandsbediening kan niet mijn HIFI set bedienen, van Google wel.
-De vrouw is absoluut geen fan telefoon bediening.
- Toetsen voldoen 9/10 mijn multimedia behoefte. Waardoor ik nu nog 1 afstandbediening heb ipv 2.
- Samsung Smart TV functie is waardeloos, voor een ouder toestel die nog steeds prima beeld geeft.

Al om al, blij dat er nu een goedkoper variant uitkomt.
Reageer
Ik gebruik thuis juist de chromecast AB. Heb die van Samsung weg gedaan. De HDMI-cec van Samsung is om te huilen zo slecht. Bij de chromecast AB kan ik tenminste per knop instellen wat het moet doen.

Of het mijn versterker aan moet sturen, tv of de chromecast zelf. Werkt vele malen beter dan die troep die Samsung meelevert.
Reageer
De afstandsbediening van de Chromecast met Google TV is de enige afstandsbediening die ik tegenwoordig nog gebruik. Ik heb ook alleen nog maar die Chromecast aan de TV hangen, en doe daar alles op (live tv, Netflix, YouTube, simpele spelletjes, ...), En met deze afstandsbediening gaat ook mijn tv aan.
Welke afstandsbediening heb ik dan nog meer nodig :)

Casten vanaf mijn telefoon/tablet doe ik nog maar amper, ik vindt Google TV goed werken, ook met die afstandsbediening.
Reageer
Ben het ten dele met je eens dat dit de zoveelste afstandsbediening is en ja, het aantal wordt steeds meer. Toch vind ik de bijgeleverde afstandsbediening fijner dan een app op de telefoon. Het enige irritante vind ik de gladde onderkant waardoor het ding constant uit je vingers glijdt. Heel onpraktisch en dat daarover niet is nagedacht. Dus bij gebruik met de ene hand bedienen en met de ander voorkomen dat ie wegglijdt.
Reageer
Je kunt het beter hebben en niet nodig hebben dan nodig hebben en het niet hebben...
Reageer
Daar gaat het mis dat is de cosumer gedachten, ipv de stustainability gedachten,

voor non essentials kun je gewoon bestellen en laten leveren ,

als je alles standaard maar leverd dat heb je veel verspilling, Stel je voor dat je bij elk brood 4 borden krijgt :)
Reageer
Dus jij neemt nooit je mediaspeler mee op reis bijv? Mijn Pi bijv is wat ik noem mijn mobiele huiskamer. Overal m'n eigen content. En daar heb ik dus absoluut een radio remote aan hangen met een usb dongle. Het apparaat kan ik zo altijd en overal bedienen. Een Chromecast is om precies dezelfde reden van een AB voorzien. Aansluiten op tv en wifi en kijken maar.
Reageer
en hoe kan dat niet met 1 universal remote die werkt met wifi, bt en IR ,

en als je reisd kun j eeen 2de bestellen,

nogaltijd beter dan 10 van die dingen die je eigenlijk niet gebruikt
Reageer
Ik snap je punt. Ik gebruik alleen maar mijn Pi voor alle content inclusief reguliere tv. Ik heb dus alleen maar die ene AB nodig. En die is gedeeltelijk universeel want die heeft 4 programmeerbare IR knoppen. Daarmee zet ik de tv en receiver aan en uit. De rest gaat via de Pi. Ik zie nooit een andere device of interface. Thuis niet en op reis dus ook niet.
Reageer
Is het bekend of deze dezelfde soc/werkgeheugen heeft als de 4k versie? Of is deze ook langzamer dan de 4k?
Reageer
Chromecast with Google TV (HD) will ship with Google TV based on Android 12 and feature an Amlogic S805X2 SoC paired with 1.5GB RAM

Enkele app groottes :

Disney+ 59,37 MB
Netflix 146 MB
Spotify 19,10 MB
TuneIn Radio 81,07 MB
YouTube 53,79 MB
YouTube Music 3,27 MB
HBO Max 146 MB
NLZIET 38,38 MB
NOS 9,20 MB
NPO 37,28 MB
Prime Video 87,41 MB

[Reactie gewijzigd door Mapje op 22 september 2022 19:48]

Reageer
Even een vraagje;

Kunnen deze chromecast apparaten beeld interpoleren? Ik heb namelijk een 4K beamer, en zou zo een apparaat wel handig vinden. Maar enkel als deze beelden kan interpoleren naar 60 frames. Ik kan namelijk niet tegen 24p materiaal.

En welke is dan beter? De Chromcast Google TV van 69 euro ( 4k versie ), of de Google Chromecast Ultra van 99 euro?
Reageer
Over het interpoleren heb ik niet veel zinnigs te zeggen, maar de Chromecast Ultra gaat volgens mij verdwijnen. Dit is namelijk gewoon de oude Chromecast met 4K ondersteuning. De Google TV versie heeft al die functionaliteit ook en draait daarnaast Google TV: je kunt dus ook gewoon met je telefoon casten maar hebt daarnaast een afstandsbediening om apps op het apparaat zelf te besturen. Ik zou dus zeggen dat de Google TV versie beter is, maar let wel: je krijgt bij de Ultra een adapter met ethernetpoort. Bij de Google TV versie krijg je net als bij de klassieke versie geen ethernet meegeleverd, dan moet je in de weer met adapters of de officiële erbij kopen voor 20 euro. En dan is het prijsverschil bizar klein.
Reageer
Bedankt, goede info om 'te overwegen inderdaad. Van beeld interpolatie heb je geen weet begrijp ik?
Reageer
Waarom 2k als de reso 1080p is?
Reageer
https://www.internetvergelijk.nl/info/tv-resoluties/ Dit artikel legt het netjes uit.

Wel fijn zo'n goedkope versie. Nu kan ik oude full HD smart TV, waarvan het smart gedeelte steeds meer afbrokkelt, een nieuw leven geven.
Reageer
Als je een beetje oplet vind je de 4k versie soms voor een kleine €50, dus zo'n groot verschil is dat nu ook weer niet.
Reageer
Amazon.nl verkoopt ze voor 59 euro met lange levertijd, tip waar je moet kijken om ze voor een kleine 50 euro te krijgen?
Reageer
Ik heb dat een paar keer zien passeren op spydeals:
https://www.spydeals.be/zoeken?keyword=chromecast
2 maand geleden op amazon.it zelfs even voor €35.
Reageer
bij telenet (voor telenet klanten enkel wel)
Reageer
Laatst nog voor 35 euro per stuk als je er twee kocht. Die raak je zo weer kwijt voor dat soort prijzen. Houdt bijvoorbeeld een platform als Pepper in de gaten. Met deze deal heb ik er twee gehaald (https://nl.pepper.com/aan...azonit-en-amazones-242747)

[Reactie gewijzigd door MsG op 22 september 2022 18:20]

Reageer
Waarom zou je een 4k model aan een full HD tv hangen? Dan volstaat de full HD versie toch?
Reageer
Voor het geval je full HD TV de geest geeft en je toch een 4K exemplaar neerzet?
Reageer
De 4k Google TV dongle is in het pure casten een heel stuk sneller dan m’n oude chromecast (laadtijden). Misschien is de 4k Google TV ook sneller dan de 2k versie?
Reageer
'As expected, the device sports an Amlogic S805X2 with support for AV1 decoding. The SoC is a considerable downgrade from the S905X3 in the 4K model (except the AV1 decoding).'

Wel een plus is dat ie Android 12 GTV schijnt te krijgen ivm automatische framerate aanpassing (maar hopelijk volgt dan ook de 4K versie) ...

[Reactie gewijzigd door apis29 op 23 september 2022 22:01]

Reageer
ik heb zo een android boxje van €13 inclusief bluetooth toetsenbord en gaat 10x sneller dan mijn 7 jaar oude samsung smart tv.
Reageer
1080p is 1920x1080, verticale lijnen zijn er bijna 2000 dus 2k. 4k is 3840x2160, het viervoudige van 1080p maar uit marketingoverwegingen is dat 4k gaan heten en wordt 1080p door sommige bedrijven 2k genoemd. Het klopt niet helemaal maar bekt lekker en de gemiddelde consument begrijpt het beter :) .
Reageer
Het probleem is vooral dat 2K en 4K een daadwerkelijke definitie hebben, zoals @Jerra hierboven ook al aangaf, namelijk 2048x1080 en 4096x1080
Reageer
Dat is waar maar die standaarden komen uit de filmindustrie en zie je helemaal nooit in de consumentenelectronica. Dus niet echt verwarrend vind ik.
Reageer
Officieel is 4K alleen de aanduiding mbt het aantal horizontale pixels, dus zelfs 3840x1080 mag nog 4K genoemd worden. De aanduidinge UHD ofwel 4K UHD geeft aan dat het om de resolutie 3840x2160 gaat.
Maar verder klopt het wel wat je zegt.
Reageer
Het is niet beter begrijpen, dit is gewoon oplichting 1920x1080 is gewoon full hd, hiermee wek je de ilussie dat het beter is dan wat je had en dat is het niet!

🤔🤔🤔

Maar goed dat zijn managers uitspraken

[Reactie gewijzigd door Patrick22221 op 22 september 2022 14:50]

Reageer
Omdat de resoluties op deze manier zijn:
1920 X 1080 => Dan noemen ze 2K
3840 X 2160 => Dat noemen ze 4K

Is dus helemaal niet zo gek, alleen zijn we het niet gewend omdat dit eerst altijd FullHD wordt genoemd.
Reageer
Ja dat noemen ze 2K
En de resolutie die je noemt wordt inderdaad FullHD genoemd

Maar 2K en 4K hebben eigenlijk een échte resolutie definitie van 2048x1080 en 4096x2160
Reageer
Een échte resolutie definitie? Volgens jou of volgens wie?

Wikipedia geeft aan met bronvermelding die via onderstaande link te volgen is:
In the cinematography industry, 2K resolution traditionally refers to a digital scan of 35 mm film with a resolution around 2000 pixels wide. Typically this is done at 2048 × 1556, but the exact dimensions vary based on the aspect ratio and size of the scan area.[4]: 714 

Another common 2K resolution in cinema is 2048 × 1080. This is the resolution of the 2K container format standardized by DCI in their Digital Cinema System Specification in 2005.[2][3] The resolution of the encapsulated video content follows the SMPTE 428-1 standard,[5]: §3.2.1  which establishes the following resolutions for a 2K distribution:[6]: 6 

2048 × 1080 (full frame, 256∶135 or ≈1.90∶1 aspect ratio)
1998 × 1080 (flat crop, 1.85∶1 aspect ratio)
2048 × 858 (CinemaScope crop, ≈2.39∶1 aspect ratio)
However, the term "2K" itself is generic, was not coined by DCI, and does not refer specifically to the DCI 2K standard. Usage of the term "2K" predates the publication of the DCI standard.[7][8][9]

The resolution 1920 × 1080 has also been referred to as a 2K resolution by other standards organizations like NHK Science & Technology Research Laboratories and ITU Radiocommunication Sector (which were involved in the standardization of 1080p HDTV and 4K UHDTV).[10][11]


Another resolution that is often referred to as 2K is 2560 × 1440 (1440p) however that is a common mistake in marketing[12] and is called QHD by the DCI.
https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

Dus tenzij ze gebruik maken van de term 'DCI 2K' o.i.d. dekt 2K prima de lading. En DCI 2K beschrijft dus zelfs drie mogelijke resoluties.

[Reactie gewijzigd door Ultimus XI op 22 september 2022 14:45]

Reageer
Another resolution that is often referred to as 2K is 2560 × 1440 (1440p) however that is a common mistake in marketing[12] and is called QHD by the DCI.
Ik heb mensen dit vaker 2.5k horen noemen dan 2k, om het verhaaltje nog makkelijker te maken. 8)7
Ik gebruik de termen die YouTube ook gebruikt: 720p, 1080p, 1440p, 2160p (4k)
Reageer
Hmm oké daar heb je zeker een punt, het is dus wel geregistreerd als een standaard maar niemand heeft beslag gelegd op de "2K" term.

Dan is het vrij spel inderdaad.
Reageer
Kleine correctie dat wordt DCI 2K en DCI staat voor: Digital Cinema Initiatives

Al die bioscoop formaten worden dus: DCI 2K, DCI 4K etc. genoemd. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

DCI stelt de bioscoop standaarden vast: https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Cinema_Initiatives
Reageer
Ja inderdaad, zoals al vermeld door @Ultimus XI en bevestigd :)
Reageer
2k en 1080 hebben evenveel verticale lijnen, voor televisie worden 2k en 1080p gelijkgesteld ;-)

[Reactie gewijzigd door killerbie op 22 september 2022 14:17]

Reageer
Maar noem het dan Full HD lijkt me.
Reageer
Dat klinkt minder spectaculair, is vermoedelijk de redenatie achter deze re-brand van Full-HD.
Het moet toch als een upgrade voelen.
Reageer
@spokje Ja maar ik vind 2k, 4k, 8k. toch duidelijker een beeld van de feitelijke scherpte geven dan sd, hd, uhd, uhd+ enz enz

[Reactie gewijzigd door Mel33 op 22 september 2022 15:00]

Reageer
Omdat 2K 2048 x 1080 is (ofwel: close enough). Technisch gezien klopt 't niet, maar "in de volksmond" (en marketing) gaat dit nog wel eens door voor 2K.

[Reactie gewijzigd door RobIII op 22 september 2022 14:21]

Reageer
Om het lekker verwarrend te maken, x-K klinkt nu natuurlijk hip en modern, waar Full HD al zo lang rondzwermt dat het ouderwets klinkt en mogelijk lastig te slijten is.

Maar juist door al die marketing zou je haast denken dat het beter is maar over te stappen op megapixels en de verhoudingen er bij.
Reageer
Google noemt het ook gewoon de Chromecast met Google TV (HD), nergens 2K in de productnaam of in het hele persbericht van Google te bekennen.
Reageer
2k alsin 1920 pixels (bijna 2k)
Reageer
Waarom 2k als de reso 1080p is?
720p is 1K, dus 1080p is 2K.
Reageer
Begrijpelijke reactie van Google om met een nieuwe variant te komen.
De FireStick van Amazon ligt op dezelfde prijs en kan apps draaien, dus dat een 'streaming' dongle, die zover mij bekend verder 'dom' is even veel moet kosten, is al bijzonder te noemen.
Je zou denken dat je dat nog voordeliger op de markt kunt zetten.

(Ik schrijf 'dom' omdat zover mij bekend alles op de telefoon moet worden gedaan, geen ervaring met chromecast)


Update:

Even de review bij coolblue bekeken, hij doet tegenwoordig meer dan streamen alleen, er kunnen ook apps op worden geinstalleerd en zodoende standalone worden gebruikt.

De 4k versie komt daarmee op 69,- wat 5,- duurder is dan de firestick 4k ;)

[Reactie gewijzigd door pOZORjED op 22 september 2022 14:31]

Reageer
Wat voegt dit toe tov de eerste 3 generaties chromecast (die Sticks van pak m beet €30)?
Reageer
Native apps!
Dus je hoeft niet meer met je telefoon te casten, gewoon remote pakken en gaan!
Reageer
De toevoeging ten opzichte van de chrome-cast-sticks: GoogleTV en de afstandsbediening.
Als ik zelf weer een kadootje verdient heb, kan deze zomaar op het verlanglijstje staan, ze is immers onder de €50,-.
Reageer
Die eerste generaties zijn alleen casts devices. Dit zijn volwaardige media players.
Reageer
Zoals je op het plaatje ziet, zit er een afstandsbediening bij deze versie, dus je telefoon heb je niet nodig.
Reageer
De remote maakte mij inderdaad nieuwschierig, vandaar mijn aanvulling in de update.
Reageer
Een Chrome Cast is niet 'dom'. (Ik noem het vanaf nu even een castomdat dat korter is)

Je stuurt in de meeste gevallen informatie door naar de castwaarmee de castde data-stream kan ophalen van de server van bijv. YouTube.
Het is dus niet zo dat de data loopt van Youtube, naar jouw telefoon, naar de cast. Het gaat dus direct van YT naar je cast.

Het is echter wel mogelijk om vanaf je telefoon naar de cast te streamen via de Google Home app als ik het goed heb onthouden.
Reageer
De zin "(Ik noem het vanaf nu even een castomdat dat korter is)" is alleen langer dan 5x "Chrome " erbij zetten. }> :*)
Reageer
Haha, dat viel mij ook al op

[Reactie gewijzigd door micla op 23 september 2022 20:20]

Reageer
Google TV is Googles eigen spin van Android TV (primair ontwikkeld door Google, lekker duidelijk dus). Dus een "Chromecast with Google TV" draait een volwaardige Android TV variant en kun je dus ook rechtstreeks apps op gebruiken. Net zoals de FireTV. Waarbij de FireTV weer een variant van Android (TV?) open source bevat. Waardoor het weer geen "Android TV" is met alle Google services (zoals de Play Store). Waardoor de FireTV in het algemeen bij mijn weten een wat beperkter app aanbod heeft simpelweg doordat vele ontwikkelaars hun apps alleen in de Play Store zullen plaatsen en niet in de store van Amazon / voor de FireTV.
Reageer
Begrijpelijke reactie van Google om met een nieuwe variant te komen.
De FireStick van Amazon ligt op dezelfde prijs en kan apps draaien, dus dat een 'streaming' dongle, die zover mij bekend verder 'dom' is even veel moet kosten, is al bijzonder te noemen.
Het is een stick met Android TV (marketing-naam bij Google: Google TV). Xiaomi verkoopt die ook al een tijd voor ronde 40 EUR, inclusief Google applicaties. Het is niets nieuws.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 september 2022 16:01]

Reageer
Heb 'm net in handen gehad ook, ligt al in de winkels :)

[Reactie gewijzigd door CLB op 22 september 2022 14:30]

Reageer
Heeft deze ook de 8GB interne storage voor apps etc.?
Reageer
Dat is helaas wel veel te weinig tegenwoordig, zeker als je er ook nog emulatiesoftware oid op wilt doen.
Reageer
Het is een streamingapparaat. Installeer de applicatie lokaal, laad de content via netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Kodi en media. Waarom zou je dat lokaal doen?

Een beetje emulator heeft ook ondersteuning voor bijvoorbeeld SMB.
Reageer
Nou, ik heb die smb ondersteuning anders nog niet gezien in bv retroarch voor de firetv stick (android).
Reageer
Is nog onbekend, helaas meldt Google daarover niks van op de doosjes...
Heb zowel de nieuwe HD-variant als de 4K-variant naast elkaar gelegd om te checken, maar helaas.
Reageer
Evengoed bedankt voor je moeite!
Reageer
Ik vraag me af wat precies de markt voor dit product is anno 2022 (of beter gezegd: hoe groot die markt is). Zowat alle TV's tegenwoordig hebben deze functionaliteiten ingebouwd en de tijd dat je na een jaar of 2 niets meer met je Smart TV kon door gebrek aan updates is inmiddels ook wel voorbij.
Reageer
Tv's gaan ook langer mee, mijn 2 tv's (gekocht in ik meen 2014 en 2015) kunnen geen HBO Max, Youtube, Kijk, npo enzo ontvangen. Daarnaast wil Google ook graag een logo in het huis liggen hebben. En wellicht werkt het ook nog eens goed samen met die slimme google apparaten (Hey google, speel Better call Saul op Netflix), of kunnen ze het in elk geval zo voorstellen zodat je die dingen ook koopt. Ik kan mij ook voorstellen dat er (uiteindelijk) reclame in te zien is (indien er een menuscherm ofzo is??). En het is natuurlijk ook fijn als je concurrentie niet groeit.
Reageer
Zelf heb ik hem in de slaapkamer in gebruik. Die smart functionaliteiten van die tv zijn al jaren out dated, niet meer bijgewerkt en eigenlijk nooit goed geweest.
Reageer
Mijn smart tv is dusdanig traag geworden (op inderdaad 2 jaar tijd) dat ik voornamelijk de Google TV nog gebruik. En alle andere tv's en de beamer zijn gewoon niet smart... En werken voor de rest nog perfect. En nu dus nog wat langer.
Reageer
Veel mensen hebben nog oude TV's zonder smart functionaliteit
En veel van de TV's met smart functies verliezen die na een aantal generaties en ondersteunen geen nieuwe apps
En de nieuwe smart TV's ondersteunen niet alle apps
Zo is de ZiggoGo TV app nog niet uitgebracht voor Tizen (Samsung)
Panasonic mist ook ondersteuning voor enorm veel Nederlandse apps

Dus er is zeker nog voldoende markt voor
En ja, veel moderne TV's zijn 4K, maar veel oudere TV's niet
En veel content is hoe dan ook nog 1080p, dus ook voor de 1080p variant is genoeg vraag
Reageer
Vooral die app ondersteuning is inderdaad een goede motivatie voor een Chromecast als je al een tv hebt die verder 'alles' kan. Televisies van LG zijn bv vaak ook goed geprijst maar op hun WebOS missen toch wel veel apps. En zolang er geen eenduidig systeem is voor alle TV merken (zoals Android dat is op alle non-iPhone telefoons) zullen er altijd apps op bepaalde platformen missen. En dan is zo'n universeel apparaat een goede en eenvoudige oplossing voor gebruiker en ontwikkelaar.
Reageer
Mijn slaapkamer TV is 1080p en voldoet nog prima voor die 2x per week dat ie een uurtje aan staat. Met deze chromecast is ie weer als nieuw.
Reageer
Wat stream apparaten betreft is het bij de Chromecast wel echt een gevalletje 'you get what you pay for'. Tijd zo'n ding gehad, deed in principe wat het moest doen, maar eigenlijk altijd een 'net niet' ervaring. Vervolgens overgestapt op een Nvidia Shield, wat een wereld van verschil. Uiteraard is een Shield ook snel 100 euro duurder, maar als je iets zoekt om je TV smart te maken dan is dat zo'n veel betere optie.
Reageer
Wat maakt de shield dan echt veel beter? Oprechte vraag trouwens.
Reageer
Sowieso ondersteunt ie veel meer apps dan de Chromecast, en alles draait direct op de Shield, in plaats van dat iets er naartoe wordt 'gecast' vanaf een ander apparaat zoals bij de Chromecast. Dat maakt de hele ervaring een stuk stabieler en fijner. Niet hoeven te kutten met je smartphone of iets dergelijks is wat mij betreft ook een grote win. Dat was één van mijn grootste ergernissen bij de Chromecast, dat je altijd op een ander apparaat de cast moest starten.
Reageer
Ooh dacht dat je bedoelde de ccgtv vergeleken met de shield. Nee klopt de shield is wel stukken beter dan de normale chromecast. Maar ook een beetje appels en peren.
Reageer
Voor mensen die graag een beetje tweaken of hobby bobben, is een Rpi4 ook aan te raden.
Reageer
Heeft die inmiddels surround support? De rpi4 was vooral in t begin in ieder geval erg buggy allemaal.
Reageer
Via HDMI wel volgens mij of via een usb audio.
Reageer
Vraag me af of deze niet helemaal de oude Chromecast gaat vervangen. De prijs is nagenoeg gelijk, bijv Coolblue verkoopt hem nu ook voor 40 euro.
Reageer
Gaat ook gebeuren, net als met de Ultra is gebeurd. Die verkoopt Google ook allang niet meer. Enige reden dat de oude Chromecast 1080p nog verkocht wordt, is omdat er nog geen 1080p alternatief was. Nu die er is, kan de oude Chromecast 1080p met pensioen.
Reageer
Bovendien was de Chromecast met Google TV (4K) niet officieel in Nederland te koop
Deze zal de oude Chromecast dus inderdaad volledig vervanging denk ik
Reageer
Mijn Mi-Stick loopt op zijn laatste benen, dit is een goed alternatief.
Reageer
Ik zou even de reviews afwachten of deze wel net zo snel is als de 4K variant, want je wilt niet dat het systeem zelf trager is.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee