Fitbit trekt op 13 oktober stekker uit Fitbit Connect-app voor Windows en Mac

Fitbit stopt op 13 oktober met de Fitbit Connect-app voor Windows en macOS. Hierdoor kunnen gebruikers van Versa-, Versa 2- en Ionic-modellen via hun computer geen muziek meer kopiëren naar hun smartwatch. Fitbit verwijst hiervoor naar apps van Deezer en Pandora.

9to5Google ontdekte een wijziging op een van de supportpagina's van Fitbit. Daarop staat te lezen dat de Fitbit Connect-app voor Windows en macOS op 13 oktober gedeactiveerd zal worden. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk om audiobestanden via de Fitbit Connect-app op de bovenvermelde smartwatches te plaatsen. Muziekbestanden die na deze datum nog op het interne geheugen van de smartwatch staan, blijven wel beschikbaar.

Gebruikers die na 13 oktober audiobestanden op hun smartwatch willen plaatsen, kunnen dit volgens Fitbit doen via de apps van streamingdiensten Deezer en Pandora. Die laatste heeft enkel een app in de Verenigde Staten beschikbaar. Om gebruik te maken van de diensten van Deezer en Pandora is ook een abonnement nodig.

Fitbit leverde zijn Versa-, Versa 2- en Ionic-smartwatches met een ingebouwde muziekapp. Dankzij deze app was het mogelijk om via de Fitbit Connect-app audiobestanden op de smartwatch te plaatsen. Sinds het Versa 3- en Sense-model uit 2020 levert Fitbit geen ingebouwde muziekapp meer en verwijst het bedrijf naar apps van streamingdiensten om muziek af te spelen.

Fitbit Sense
Fitbit Sense

Door Jay Stout

Redacteur

07-08-2022 • 11:36

92

Reacties (92)

92
89
45
1
0
33
Wijzig sortering
Leuk zeg, de stekker eruit trekken en dan geen workaround aanbieden voor de gebruiker maar ze gewoon dwingen naar iets anders. Dit soort fabrikanten moet je dan gewoon ook weren.
Of met Europese regulering verplichten dat dergelijke apps tot 5 jaar na de verkoop van de laatste versa 2 blijven bestaan, en zo niet, afdwingen dat zo'n app dan open source wordt.

Het was voor enkele van die modellen een USP en ik meen me zelfs te herinneren een meerprijs.
Of met Europese regulering verplichten dat dergelijke apps tot 5 jaar na de verkoop van de laatste versa 2 blijven bestaan, en zo niet, afdwingen dat zo'n app dan open source wordt.
Waarom tot vijf jaar? Er wordt een functie geadverteerd die 100% offline aangeboden kan worden (muziek overzetten van PC naar horloge). Dat moet gewoon blijven werken.

Ondersteunen of verplicht open source maken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 09:35]

Vijf jaar na de laatste verkoop is een redelijke termijn. Zo lang gaan die FitBits nu ook niet mee.
De versa 2 is nog tot eind vorig jaar her en der te koop geweest (div aanbiedingen).
Een verplichting tot een minimale ondersteuningsduur (gebaseerd op de verwachte levensduur) zou welkom zijn.
Bij wagens is dat meestal 10j na dat de laatste van de band rolt daarna loopt de stock leeg (dit voor onderdelen die ze alleen voor dat model maken)
Een auto gaat dan ook veel langer meer dan een Fitbit (wat qua smart-apparatuur wel een beetje onderaan de markt zit qua bouwkwaliteit).
Bijna al mijn smart[object] spul tot op heden is uiteindelijk afgeserveerd omdat ze er geen software meer voor willen maken, pertinent niet omdat die hardware er de brui aan gaf.
Ja de accu nokt er op goed moment mee, maar dat is gewoon een slijtage onderdeel die je moet kunnen vervangen.

Is vaak toch gewoon een vorm van planned obsolescence.
Keuze voor Home Assistant bij mij thuis met alleen "offline" Zigbee of Wlan devices zonder afhankelijkheid van een cloud ergens is vrij expliciet gemaakt.

Computers gaan toch ook tien jaar mee tegenwoordig als je een beetje zuinig bent. Is ook echt geen enterprise grade hardware.
Komt gewoon omdat je er gewoon een nieuw OS op kan smeren en daarmee weer "meedoet", hetzij met tragere hardware.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 23 juli 2024 09:35]

Helemaal mee eens, veel van deze objecten zouden moeiteloos een decennium mee moeten kunnen gaan. Als je afhankelijk bent van een server of een app dan ben je vaak na een paar jaar de pineut. Tegenwoordig ben ik geen fan meer van alles wat smart is.
Ondersteunen of verplicht open source maken.
Of het op nalatige levering van goederen of diensten gooien en de fabrikant verplichten bestaande gebruikers te vergoeden a 2x nieuwprijs op dag van introductie product.
Ach...het is niet alsof Fitbit het erg nauw neemt met regelgeving. Neem bijvoorbeeld garantie afhandeling. Je neemt contact op met support over een slecht functionerende hartslagmeter in je product. Er volgt wat heen en weer over hoe het probleem op te lossen, dat helpt niks, dus sturen ze een "nieuwe". Fideel denk je nog en scheelt een tripje naar de winkel voor garantieclaim. Je krijgt een verzendlabel en je krijgt iets opgestuurd. Na aankomst blijkt dit een beschadigd exemplaar te zijn dat refurbished is en in een plastic zakje zit, niks nieuw exemplaar dus. Als je dan contact opneemt dat dat helemaal niet mag spelen ze de vermoorde onschuld en draaien ze er omheen. Er was niet gesproken over een nieuwe, het betrof geen garantie claim maar een coulance actie, want het zal wel een fout vd gebruiker zijn, enzovoorts. Als je vervolgens vraagt hoe dat opgelost gaat worden reageren ze gewoon niet meer. Gelukkig was het ding binnen no time weer te barsten en kon het zonder poespas gewoon via de winkel geregeld worden en kregen we een splinternieuwe met nieuwe garantieperiode van 2 jaar.
Fitbit is van Google sinds vorig jaar…. Dus of het echt mogelijk is deze ‘fabrikant’ te weten, vraag ik me af ;)
Maakt niet uit. Fitbit kun je wel gewoon als los merk zien. Als je die dus in zijn geheel weert voelt moederbedrijf Alphabet dat vanzelf.
Helemaal mee eens!
Vraag me af hoe dit juridisch in elkaar zit.
Recent (edit: plus-)artikel: reviews: ‘Data is niets’: de juridische status van digitale diensten
TL;DR: meestal mag men het.
dat is vrij ongenuanceerd in deze casus. google maar eens op 'non-conformiteit' in BW6 onder koop...

Simpel gezegd mag je van een product verwachten dat het doet (blijft doen) wat er is afgesproken.
- dat een slim sport-horloge een ingebouwde muziekapp heeft is misschien niet helemaal evident - maar als er destijds bijvoorbeeld versies waren MET en versies zonder deze app en er dus een meerprijs is betaald voor zo'n muziek app dan wordt het een onderdeel van de afgesproken waarde van het object .. op dat moment is het stoppen van zo'n app dus een vermindering van het object...
"meestal", dus ik zie niet in hoe dat ongenuanceerd is.

Het woord (non-)conformiteit komt letterlijk niet voor in Boek 6, maar ik begrijp wat je wilt zeggen. Dat er verwachtingen zijn om na te komen. Daar wordt dan ook uitgebreid op ingegaan in het artikel.
Anoniem: 63072 @F_J_K7 augustus 2022 13:28
Het probleem is dat het hier niet om data gaat, maar om een geadverteerde functie van een apparaat dat onbruikbaar wordt. Daarmee is het apparaat simpelweg non conform.

De koppeling aan een online dienst is geenzins noodzakelijk en de functionaliteit kan simpel zonder beschikbaar worden gemaakt.

Wat ik mij afvraag is hoe die muziek diensten dat doen, is het een open api of hebben die onder NDA toegang gekregen? In geval van dat eerste is het mogelijk voor een derde partij een oplossing te maken. Maar dat betekent nog steeds niet dat het horloge nu niet non conform is.

Helaas is het hier wel weer zo dat je gelijk halen meer kost als een nieuw (niet fitbit natuurlijk) horloge.
dat is vrij ongenuanceerd in deze casus. google maar eens op 'non-conformiteit' in BW6 onder koop...
Even mierenn*uqen: het is art. 17 + 18 van boek 7 BW (bijzondere overeenkomsten) i.p.v. boek 6 (algemeen deel verbintenissenrecht).
Even mierenn*uqen
Is dat de juridische term? 🤔
Het is alweer enige tijd geleden dat ik iets met Rechten heb gegaan, maar ik vermoed van niet ;) . Mijn docent Verbintenissenrecht zou eerder reageren in de trant van "als je niet eens naar het juiste boek verwijst, raad ik je aan het allereerste hoofdstuk van het studieboek opnieuw door te nemen".

[Reactie gewijzigd door mac1987 op 23 juli 2024 09:35]

raad ik je aan het allereerste hoofdstuk van het studieboek opnieuw door te nemen
laat me raden, de inhoudsopgave ? ;)

maar eens. Is heel belangrijk om in juridische context de juiste artikelen te gebruiken.
Ik ben na 2 Fitbits ook helemaal klaar met dit bedrijf. Zowel de bandjes als de displays zijn van treurige kwaliteit en de after sales van Fitbit wanneer je device 1 dag na verlopen garantie stuk gaat, is evenmin om over naar huis te schrijven.

Maar het zijn dit soort dingen die me ervan weerhouden ooit nog een nieuwe te kopen. Support mag ooit eindigen, maar niet zo snel, niet op deze manier, bij dit soort functionaliteit.
Een dag na verlopen van garantie betekent nog steeds garantie. Je hebt 14 dagen de tijd om een melding te maken.
Ah dat is goed om te weten! :)
Ik had er ook ooit eentje gekocht omdat het handig leek. Direct na de overname door Google nooit meer naar omgekeken. Het ligt nog ergens in een kast te verstoffen geloof ik.
Zo rigoureus was ik niet, maar het deed me wel besluiten dat het mijn laatste FB was, naast bovengenoemde kwaliteitsissues.
Die fitbit rommel moet je sowieso weren, om met apple te kunnen concurreren hebben ze een overhaast product gelanceerd. Versa 3 crasht regelmatig op een manier dat er een factory reset nodig is die bijna niet uit te voeren is (sequence die minuten lang is met knoppen die niet goed in te drukken zijn). Ik heb twee fitbit devices waarvan er altijd wel 1 in een gecrashte staat is.
Letterlijk nog nooit een reboot gedaan op mijn versa 3. Charge 2,3,4 en inspire 1,2 ook geen last van gehad. Wel ging bij de 2 het bandje stuk en de 3 kreeg dode pixels. Beide gevallen geld terug gehad.

Met andere woorden ik zou je crashende versa3 rma sturen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 juli 2024 09:35]

Bandjes gewoon bij Ali bestellen.
Nooit geen problemen gehad met mijn Fitbit Charge 3 die ik al 3 jaar heb .

Apple vind ik zelf ver overpriced . Lange tijd en misschien nu zelfs moet je speciale kabels kopen om het op te laden terwijl bij android telefoons je gewoon elke USB oplaadkabel kan gebruiken.

Je hoort meestal alleen van mensen die klachten hebben maar het meerendeel van de mensen hebben gewoon een goed werkend product.

[Reactie gewijzigd door Rockvee2 op 23 juli 2024 09:35]

een Apple Watch SE heb je voor 2 tientjes duurder dan een fitibit sense.. Is dat echt overpriced?
Je weet hopenlijk wel hoeken soorten usb kabels er zijn? Dus nee je kan niet elke usb kabel pakken voor een Android.

Plus de kabel om een Apple Watch op te laden zit er gewoon bij
Ik ben ook nog geen smartwatch tegengekomen met USB C om eerlijk te zijn. Die hebben meestal ook een proprietary lader.
Een persoonlijke ervaring is nog niet gelijk een algemeen beeld. Ik kan wel veel veel klachten terugvinden, maar gezien de verkoopaantallen valt dat nog wel mee. Ik denk dat er ook heel veel tevreden gebruikers zijn.
Met mijn Versa 3 nog nooit een probleem gehad.
Met Apple? Wat dacht je van Garmin? Fitbit is sowieso een beetje de wannabe Garmin imo :)
Ze bieden geen alternatief voor offline. Er zijn genoeg mensen die juist muziek luisteren op hun horloge om hun telefoon thuis te kunnen laten.
Leuk zeg, de stekker eruit trekken en dan geen workaround aanbieden voor de gebruiker maar ze gewoon dwingen naar iets anders.
”iets anders gebruiken “ is toch juist een workaround? Een echte oplossing zou zijn dat Fitbit een eigen app aanbiedt, maar dat vinden ze waarschijnlijk te kostbaar.
Twee woorden: planned obsolescence
Anoniem: 420148 @Slavy8 augustus 2022 09:01
Dit soort fabrikanten moet je dan gewoon ook weren.
Dat is in deze Google, en die moet je inderdaad als de pest weren, want die draaien links en rechts van alles de nek om als ze er geen trek meer in hebben. Alles behalve Maps, Adsense, Chromecast en Google Suite (+Gmail) moet je eigenlijk behandelen als een experiment en geen investering in doen.
Planned obsolescence is een winstoptimalisatie strategie
Geen fitbit meer dan, belachelijk om PC/MAC syncing te droppen, kost zo weinig moeite om dat te blijven ondersteunen. Maargoed, fitbit is inmiddels toch wel ingehaald door veel goedkope chinese varianten.
Qua hardware ben ik het me je eens, maar de software is toch echt beter bij Fitbit. Het is een jaar of 2 geleden dat ik mifit had, maar afgezien van de integratie met andere apps was de native software vrij beperkt.

Het tegenstrijdige is natuurlijk wel dat ze nu software technische een functie weghalen.

Ik heb nog geen idee wat de opvolger van mijn Fitbit moet worden, want de fitness tracker zelf vind ik ideaal. Ik hoef geen horloge zoals Apple watch of Samsung xxx voornamelijk vanwege de batterij die geen werkweek mee gaat. Iemand een goed idee misschien? :)

Update: dank allemaal, ik ga Garmin en Withings eens goed bekijken

[Reactie gewijzigd door WaarAnders op 23 juli 2024 09:35]

Ik vind de software van Fitbit echt ruk. Ik zoek me altijd een ongeluk als ik iets in de settings aan moet passen. Zit totaal geen consistentie in. Ik snap ook echt niet dat mijn Fitbit niet met mijn telefoon kan syncen als ik geen internet heb... Dat syncen gaat nota bene via bluetooth. Het gaat éérst naar je telefoon, en dan pas naar de cloud. Hoezo kan ik mijn data dan niet op mijn telefoon bekijken zonder het eerst naar de cloud gestuurd te hebben?
Je zou naar de Withings horloges kunnen kijken. Het mooie hiervan is dat de batterijen vaak 20+ dagen mee gaan en de software ook best prima is. Tevens zien ze er uit als ‘normale’ horloges.

Nadeel is wel dat het Smart gedeelte redelijk beperkt is en er volgens mij alleen aGPS mogelijk is, dus altijd telefoon bij de hand. Dit is de reden dat m’n vrouw nu graag de Apple Watch wil hebben, want die wil met het hardlopen of buiten roeien niet telkens de telefoon mee moeten nemen.
Het interessante is dat de ondersteuning voor Windows en Mac stopt en als je naar Windows 11 kijkt dan zie je dat er voldoende problemen zijn. Voeg daar aan toe dat Windows 11 zo meteen gewoon verplicht wordt voor OEMs om uit te leveren dan wordt het plaatje redelijk complete.

Voor de Mac, dat is gewoon een niche markt waarbij de push voor iPadOS gewoon steeds duidelijker wordt. Voeg daar aan toe dat Apple zelf voldoende alternatieven heeft waar mensen eigenlijk de voorkeur aangeven. Dus waarom zou je dan de kosten maken en de vraag is ook hoeveel mensen hier nog gebruik van maken.

Fitbit zelf had voldoende potentie, maar software en ecosysteem technisch is het minder. De vraag is dan ook hoeveel mensen Google nu op WearOS en Fit heeft gezet ipv Fitbit. Zeker omdat de EU met hun eisen eigenlijk de dood van Fitbit heeft getekend door hun eis om Fitbit en Fit gescheiden te houden. Iets zegt me dat Fitbit intern dood is bij Google zodra Pixel Watch 3 uitkomt en de adoptie van het platform goed gaat.

De vraag is wel hoe snel alles op de markt komt en hoe serieus Google is. Gezien hun laatste producten en diensten lijkt er een andere wind te waaien. Voor nu is het wachten op 13 oktober totdat de Pixel Watch uitkomt en mensen het daadwerkelijk in de praktijk kunnen testen. Hopelijk komt het redelijk snel onze kant op, want de Pixel Buds Pro moeten nu ook uit het buitenland komen helaas. Gelukkig lijkt Google grijze import voorlopig toe te staan.
Als je in de markt bent voor een nieuw horloge, bekijk dan ook de garmin horloges. Welk merk je uiteindelijk kiest hangt af van persoonlijke voorkeuren.
Garmin solar modellen
Lang leve het always online verdien model 😪
dat maakt Planned obsolescence uitvoeren een stuk makkelijker. vanuit de investeerders gezien dus helemaal ideaal. De gebruikers zijn weer het product, de watch slechts een tool
Tenzij gebruikers niet heel blij zijn met deze werkwijze en er veel concurrentie is . Een overstap naar een andere fabrikant is zo gemaakt.
De meeste kopers weten het niet
"Maar ik heb nooit last gehad van een internetstoring" -Standaard argument waarom het geen probleem is |:(
Daarmee zijn ze er niet vanaf. Feit blijft dat een lokale app met lokaal opgeslagen muziek aanzienlijk minder stroom verbruikt dan met een streaming service. Dat 1/3-1/2 minder batterij duur merken ze echt wel ook al doet internet het perfect.
Als ze er daarna geen probleem mee hebben dan moet je ze gewoon in de waan laten en er verder niet druk over maken.
Grote kans dat veel van ons op dit forum ook worden betaald uit zo'n verdienmodel. En als we er zelf niet direct aan verdienen worden onze pensioenen en die van onze ouders en grootouders er mee gefinancierd.
Voor iemand die dit soort horloges niet gebruikt: is het normaal dat een bedrijf als Fitbit in staat is functionaliteit zo te deactiveren? Staan deze smartwatches dan voortdurend in verbinding met servers van Fitbit?

Dat lijkt me sowieso genoeg reden niet aan dit soort apparaten te willen beginnen. ;)
Staan deze smartwatches dan voortdurend in verbinding met servers van Fitbit?
Ja. Via je telefoon. Het is zelfs zo (erg bizar imho) dat je je data niet eens op je telefoon in kunt zien zonder het eerst naar de cloud gestuurd te hebben (terwijl het syncen naar de telefoon via bluetooth gebeurt) |:(
Moeilijk te begrijpen dat mensen dat accepteren. Zo gebruikersonvriendelijk!
In 99% van de gevallen merk je daar helemaal niets van. Dat maakt het niet goed maar verklaart wel waarom het geaccepteerd wordt.
Hetzelfde is het geval bij de Garmin horloges ;(
Het gaat niet over de watch, maar over de Fitbit Connect apps!

Waarschijnlijk moeten die via de servers van Fitbit (Google) verbinding maken met de smartwatch. En door dat deels te blokkeren, kunnen ze dus heel eenvoudig functies opheffen, zonder enige wijziging op je smartwatch, immers muziek die er al op staat is gewoon nog af te spelen!
Dus apps die je nodig hebt om je eigen smartwatch volledig te kunnen gebruiken, kunnen alleen via servers van Fitbit verbinding maken met je smartwatch? Dat is toch heel gebruikersonvriendelijk?
ja als je alles van te voren weet..dan zeker niet.
Soms geloof je in het goede van bedrijven/mensen.
Soms geloof je in het goede van bedrijven/mensen.
Waardoor de wereld is wat die is. Juist bij zulke goedgelovigheid wordt misbruik gemaakt.

'Checks and balances' houdt iedereen eerlijk.
Vond het in de periode van de pebble ook raar dat zonder een verbinding van de watch met de telefoon, die dan weer een verbinding met de server moest kunnen opzetten, de timer niet werkte...
Was een reden om na de overname van pebble door fitbit en ze de servers afzetten, de rebble app te ondersteunen, maar de verbinding met de rebble servers was nog altijd nodig voor die timer...
Helaas doen meer fabrikanten dit. De ondersteuning stop zetten. Dan is de apparaat gelijk minder waard of je heb de keuze voor een app waar je voor moet betalen.

Ik zie dit bij tv's Denon en Suunto. De ondersteuning stop zetten in de hoop dat consumenten nieuwe apparatuur gaan kopen. Maar vaak vergeten dat hierdoor ook klanten weg gaan.

[Reactie gewijzigd door Evertt op 23 juli 2024 09:35]

Maar vaak vergeten dat hierdoor ook klanten weg gaan.
Denk je nu werkelijk dat bedrijven zo stom zijn? Daar wordt wel degelijk rekening mee gehouden, maar het is een afweging. Als de opbrengst hoger is dan de paar klanten die men verliest is de keuze snel gemaakt.
De laatste 10 jaar hebben heel wat ceo's bewezen dat ze werkelijk zo stom zijn.
De aandeelhouders van zulke bedrijven zijn over het algemeen nog stommer en willen enkel snel snel geld verdienen zonder enige middellange of lange termijn strategie of denken.

Ik heb een motto en dat bewijst zich elke dag:
Baas 'spelen' kan iedereen...
Baas 'zijn' daarentegen...
Maar dat is het nou. Ze kijken naar de korte termijn, want dat boeit alleen voor hun. Aandeelhouders willen z.s.m. een return of investment. Zodra de investering van hun meer geld waard wordt, lekker cashen en op naar de volgende investering om dat riedeltje te herhalen.

Kapitalisme uitspelen d.m.v. korte termijn winstmaximalisatie. Maatschappelijk zeer onverantwoord, maar hoe krijgen we anders een groter gat tussen arm en rijk.
Het is helaas hoe de hele industrie werkt. Het beginsel van die "ondersteuning" is al bedrieglijk. Er wordt bepaald wat er mag werken en hoe. Dat is zo goed als altijd minder dan wat er zou kunnen werken als het produkt volledig toegankelijk was geweest voor de eindgebruiker.

[Reactie gewijzigd door blorf op 23 juli 2024 09:35]

Dit zijn precies de praktijken die passen bij een bedrijf dat z’n producten en daarmee z’n klanten verwaarloost en zelfs actief schaadt. Je zou denken dat het een teken aan de muur is. In mijn beleving neemt Fitbit een duik sinds overgenomen door Google. Wat dan weer logisch is gezien Google een eigen Wearable OS ontwikkelt. Vroeg of laat gaat de pleister eraf, komt WearOS naar Fitbit en wordt de ondersteuning voor eerdere apparaten in sneltreinvaart uitgefaseerd. Ik zou dan ook niemand nog een Fitbit adviseren.
Als je open standaarden en simpele techniek gebruikt doet je tech het veel langer. Zorg gewoon dat je bij het bestandssysteem van zo'n ding kan (SSH, FTP, USB) en dat 'ie platte bestanden kan lezen (MP3, OGG, FLAC).

Je levert misschien hippe interfaces en wat automatisering in, maar je spullen doen het wel altijd, ongeacht of de fabrikant er de brui aan geeft en de verplichte online diensten en/of DRM uitschakelt.
Ik kreeg er al geen goed gevoel bij toen ik vernam dat Fitbit werd overgenomen door Google. Dat was helaas net een paar weken nadat ik een nieuwe Sense had gekocht, anders was ik voor wat anders gegaan.
En dan maar klagen over de prijs van een Apple watch... Apple is stabiel en dit soort praktijken zul daar niet hebben..
Nee, die zorgen gewoon dat het alleen maar werkt met Apple hardware en niets anders.
Onzin, je kan gewoon Spotify muziek downloaden naar een Watch bijvoorbeeld.

En ja dat werkt in combinatie met een iPhone. Net zoals dat Wear- en Android alternatieven alleen op hun eigen hardware werken.
Nou.... Apple staat toch wel aardig bekend om haar gesloten ecosysteem. Google, Microsoft en nog een hoop andere bedrijven stellen APIs beschikbaar zodat deze te koppelen zijn met andere apps. Een sync app om je nas met iCloud te verbinden bijvoorbeeld. Ik ken 'm niet hoor. Ben verder geen Apple hater, maar kies wel heel bewust welke producten of diensten ik van ze afneem.
Google, Microsoft en nog een hoop andere bedrijven stellen APIs beschikbaar zodat deze te koppelen zijn met andere apps
Eens, maar je weet ook hoe makkelijk Google is in het afschieten van diensten, erger dan MS en Apple. Wat heb je aan API's als ze morgen niet meer werken?

Je ziet het trouwens hieraan, want Fitbit is van Google.
Een sync app om je nas met iCloud te verbinden bijvoorbeeld. Ik ken 'm niet hoor.
Die zou ik inderdaad ook heel graag willen hebben. :)
Er is zelfs een site die alle door Google afgeschoten projecten bijhoudt. https://killedbygoogle.com/

Tja, al die tech giants zijn boeven.
"More companies die from indigestion than from starvation" is een bekend gezegde. Het is juist goed dat producten gestopt worden. Bijvoorbeeld als ze te weinig gebruikers hebben, te veel kosten, of te weinig bijdragen aan de strategische doelen van een bedrijf. Dat maakt bedrijven geen boeven, maar maakt ze juist slim.
Ja je kan niet oneindig producten blijven ondersteunen, helemaal niet die verlies draaien dat je elders niet terug kan verdienen.

Maar de lijst van Google is ondertussen al 2 keer zo lang als die van Microsoft en Microsoft bestaan ruim 2 keer zo lang als Google.... Iets klopt er dan gewoon niet.

Google killed namelijk niet alleen slechtlopende producten of diensten, maar killed praktisch alles zodra ze het idee hebben "Met die kosten kunnen we elders _meer_ geld verdienen".

Aan de andere kant heb je een Microsoft, die vaker wel dan niet, producten of diensten in de lucht houdt, waar ze geld aan verliezen, door klanten/gebruikers te binden. Dat verlies maken ze dan elders weer goed. Een paar klanten op verlies makend product X, zorgt voor een paar extra klanten op winstgevend product Y. De klant/gebruiker krijgt zo ook meer vertrouwen in Microsoft, is sneller geneigd weer bij Microsoft aan te kloppen.

Als Microsoft met een nieuw product of dienst komt, willen mensen het wel proberen, er is vertrouwen. Je ziet bij Google nu steeds meer dat mensen de kat uit te boom gaan kijken.

De strategie schaadt Google op de lange termijn. Persoonlijk vind ik het dom. Google is al vele jaren bezig om van hun afhankelijkheid van die advertentiemarkt te komen, maar ze gooien keer op keer hun eigen glazen in en blijven zo afhankelijk van die advertentiemarkt.
Google, Microsoft en nog een hoop andere bedrijven stellen APIs beschikbaar zodat deze te koppelen zijn met andere apps.
Toch is het nu juist Google die er hier de stekker uit trekt, zij zijn eigenaar van Fitbit.
Net zoals dat Wear- en Android alternatieven alleen op hun eigen hardware werken.
Mijn Garmin werkt gewoon met Android en iOS.. en indien gewenst zelfs zonder.
Ok dus via een third-party is er een soort-van support, beetje net-als bij deze smartwatch.

Maar is er niet "gewoon" een optie om met bestandsbeheer een stel mp3'/ogg's/FLACs te plaatsen/kopiëren?
Als dat mist is dat m.i. een onnodig tekort, ongeacht hoeveel third-party workarounds er zijn; die kunnen best na een tijd hen support droppen en wat heb je dan nog?

Misschien stam ik nog teveel uit de tijd dat ik mn ipod vol met mp3s kon stouwen, en net-zogoed al die usb-key achtige mp3 spelers, maar ik snap niet hoe we die alternatieven/mogelijkheden zo makkelijk niet-missen.
Nee dat is er niet. Nou ja, in die zin, je kan sleurt & pleurt naar iTunes doen en die dan weer syncen met je iPhone, en in de Watch app aangeven dat je een bepaalde playlist wil syncen met je foon.. maar aangezien je je Watch niet rechtstreeks ergens aan kan hangen, er zit geen USB-poort op of zo, loopt het altijd via je foon..

(En sleurt & pleurt via iTunes kan uiteraard ook via Wifi, het is niet dat je je foon fysiek moet gaan verbinden of zo)

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 23 juli 2024 09:35]

Wat een onzin. Erg klant onvriendelijke actie update je software dan zo dat je nog music kan blijven overzetten zonder dat daar een cloud connectie voor nodig is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.