Call of Duty: Modern Warfare II komt uit op Steam en consoles

Call of Duty: Modern Warfare II verschijnt voor de PlayStation-consoles, Xbox-consoles en pc. De pc-versies komen beschikbaar op Steam en Battle.net Het was eerst nog niet duidelijk op welke platforms het spel zou worden uitgebracht. Later dit jaar komt een open bètatest beschikbaar voor degenen die de game hebben gereserveerd.

Volgens de officiële Call of Duty-website krijgen spelers die een pre-order plaatsen toegang tot de open bètatest van de CoD: Modern Warfare II. Daarbij maakt het niet uit welke versie van de shooter ze bestellen.

De zogeheten 'Cross-Gen Bundle' is de standaardversie van het spel en kost 69,99 dollar. Ontwikkelaar Infinity Ward kan nog niets zeggen over de eventuele bonussen die deze versie gaat bevatten. Hoewel eigenaren van de PS4-versie gratis kunnen upgraden naar de PS5-versie, biedt de PS5-versie niet de mogelijkheid om terug te gaan naar de PS4-versie. Er is tevens een luxe 'Vault Edition' aangekondigd van 99,99 dollar. Deze bevat een aantal bonussen, zoals een battlepass, verschillende skins en xp-boosts.

Na de release van Modern Warfare II komt Warzone 2.0 uit, een nieuwe versie van de free-to-play Call of Duty-game Warzone. De vooruitgang die spelers hebben geboekt in de eerste Warzone kan niet worden meegenomen naar Warzone 2.0. Het spel krijgt namelijk een nieuw progressiesysteem, schrijft Infinity Ward. Ook gaat de nieuwe Warzone een sandbox-modus bevatten, waarin spelers verschillende taken krijgen.

Modern Warfare II gaat een vervolg zijn op de Call of Duty: Modern Warfare uit 2019 en komt op 28 oktober 2022 uit. Infinity Ward bevestigde eerder dit jaar dat er een vervolg zou komen voor zowel Call of Duty: Modern Warfare als Warzone. Het gaat dus niet om een remake of remaster van Call of Duty: Modern Warfare 2 uit 2009.

Update, 20.24 uur: Informatie over Warzone 2.0 toegevoegd aan artikel.

Door Loïs Franx

Redacteur

08-06-2022 • 19:56

100 Linkedin

Reacties (100)

100
99
88
4
0
4
Wijzig sortering
Nu vond ik het al verwarrend dat games zonder verdere titels uitgebracht werden (DOOM, Wolfenstein), maar dit is nog erger. Praktisch dezelfde titel, alleen een ander schrift. Waarom? Meeliften op het succes van MW2 toentertijd?

Zo wordt het voor de oma van Pietertje nòg moeilijker om de juiste game te vinden :9
Ook ik moest (alweer) even opzoeken hoe het zat.

- Call of Duty: Modern Warfare Remastered uit 2017 (remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007)
- Call of Duty: Modern Warfare Remastered II uit 2020 (remaster van Call of Duty: Modern Warfare 2 uit 2009)
- Call of Duty: Modern Warfare uit 2019 (reboot van Call of Duty 4: Modern Warfare uit 2007)
- Call of Duty: Modern Warfare II uit 2022 (reboot van Call of Duty: Modern Warfare 2 uit 2009)
De remaster van MW 2 van 2020 was helaas alleen single player.
Dat er geen multiplayer in zat kon ik mee leven maar dat ze ook spec ops eruit hadden gelaten was wel een grote teleurstelling. Toch menig leuke avond coop split screen mee gehad.
Maar goed dit is dus weer een ander deel met dezelfde naam, hopelijk wel spec ops en splitscreen dit keer
Split screen denk ik niet (althans volgens mij is dat al heel lang niet meer mogelijk, maar kan er naast zitten).

Spec ops lijkt me dan iets wat ze er wel in zullen doen, MW 2019 had t ook namelijk.

Ik ben vooral aan het wachten op MW 2019 achtige gameplay met de geweldige maps uit MW2 zoals Terminal, Quarry, Highrise en Afghan.
Dat gepaard met 2022 graphics en ik ben verkocht.
Splitscreen is op consoles (en ik geloof zelfs pc) altijd nog mogelijk.
Inderdaad, vroeger veel gedaan. Skid Row, Karachi <3

Ik heb de remaster ook gedaan maar multiplayer doe ik toch niet meer.
Mijn hemel, hebben ze de volledige afdeling Productontwikkeling ontslagen of zo? Wat is dit brei van hergebruik? Gaan ze zeker ook nog dezelfde maps en textures hergebruiken? Beetje oppoetsen, nieuwe engine, likje HDR erover et voilá, nieuwe game. Slechts €60 in de pre-order met een Special Edition wapen (lees: camo texture op een normaal wapen) en uitzicht op 2 gratis DLCs, gegarandeerd succes.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door biteMark op 8 juni 2022 22:27]

In de Microsoft store op Xbox kreeg ik maar liefst 110 euro voor de kiezen in pre-order |:(
Ja hier ook, die Microsoft Store is altijd minimaal een tientje duurder. Zo'n shady site als G2A en instant-gaming verkopen die games vaak 20 euro goedkoper dan de Microsoft store en het werkt net zo goed.
Volgens mij staat er in het artikel juist dat Call of Duty: Modern Warfare II géén reboot is van de game uit 2009...;)
Waar staat dat?
Het gaat dus niet om een remake of remaster van Call of Duty: Modern Warfare 2 uit 2009.
Dat staat er inderdaad. Dat er staat "geen remake of remaster" dekt dus de lading. Een reboot zou nog steeds dezelfde game betreffen, maar dan in een nieuw jasje. Dit is een compleet nieuwe, aan de oude MW2 ongerelateerde game, en er staat om dat nog eens te onderstrepen ook bij:
Modern Warfare II gaat een vervolg zijn op de Call of Duty: Modern Warfare uit 2019
En daarmee dus duidelijk NIET een reboot/remake van de 2009 versie.

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 9 juni 2022 09:48]

Dat is mij nog steeds niet duidelijk aan de hand van de zin die je quote. In mijn beleving is een reboot namelijk wat anders dan een remake:
Een reboot zou nog steeds dezelfde game betreffen
Dat hoeft niet per se. Bij een remake heb je vaak te maken met dezelfde karakters en zelfde story, maar een reboot kan prima een totaal ander verhaal hebben en toch nog dezelfde titel gebruiken. Dit is een klein, maar wel zichtbaar verschil, wat we toch vaak zien bij games en films.
Hm... okay, daar heb je wel een punt. Ik las het hele laatste stukje in mijn beleving in ieder geval wel als dat het toch een nieuwe game was, die niet was gerelateerd aan de oude MW2, en dan kan dat naar mijn idee dus ook geen reboot zijn van diezelfde game. Volgens mij staat hij in die zin op zich, buiten dan dat hij wel volgt op de game van 2019.
Voordeel is wel dat elke keer wanneer ik iets lees over deze game, ik een heerlijk gevoel van nostalgie krijg en denk aan de avonden, weekenden en nachten MW2 in Favela, Highrise, Rust (1vs1 quick scope only!) en Terminal. Bijna alle maps kan ik nog steeds dromen, zo vaak heb ik het gespeeld. Ik zou het graag nog eens willen spelen, maar toen er eenmaal hackers aanwezig waren op de PS3, was het aardig verpest.
Inderdaad, in mijn herinnering ook absoluut de leukste Call of Duty (al dan niet samen met MW3).
Niet alleen moeilijk voor oma's. Als ik op gamepass kijk en ik zie 10 Call of Duty's staan met praktisch dezelfde titel scroll ik ze voorbij. Helemaal als ik op internet moet zoeken welke de nieuwste is, omdat ze niet gewoon oplopende cijfers gebruiken. Dit weerhoudt mij ervan om dergelijke games te proberen.
Bedenk goed kinders:

Niet vooruitreserveren, maar gewoon even rustig wachten op de gesponsorde youtube filmpjes. Kost je niks, behalve wat geduld en geeft ook een indicatie :)

Voor die digitale meuk hoef je het niet te doen, dat zijn gewoon wat skins die toch niemand ziet behalve jij. Bonus XP of tiers skippen is ook niet nodig, die heb je na een weekendje flink spelen ook wel binnen. Aangezien je voor elke stap die je zet XP krijgt :P

En wat @Tk55 inderdaad ook zegt: Je moet er voor betalen, dus is het geen open betatest maar een betaalde demo.

...naja, wat maak ik mezelf wijs, ik zie al hordes naar de digitale balie sprinten om hun licentie te bestellen :F

[Reactie gewijzigd door Vrijdag op 8 juni 2022 20:27]

Mij lukt het niet hoor, in 2 dagen 50 levels halen.

Is dat nieuw van die skins? Tot nu toe zag je namelijk enkel de skins van anderen en zag je je eigen skin juist niet.
Nuja, misschien niet binnen twee dagen, maar levelen gaat altijd vreselijk snel in CoD. Zeker als je ook opdrachten in zombies doet, wapenchallenges haalt etc. En je krijgt altijd voor elke scheet die je laat wel XP. Het zijn juist de laatste paar tiers van de BP die langzaam gaan. Maar tegen die tijd heb je ook al veel dubbele XP tokens van de andere tiers, dus dan gaat het alsnog snel.

Eventuele wapens die je vrij kan spelen zitten ook altijd wel redelijk laag in de tiers, zodat spelers zonder de BP er ook makkelijk toegang tot hebben.

En tja, skins, da's ook persoonlijk. Ik probeer ze soms wel te halen vanwege XP, maar gebruik ze nauwelijks omdat ze zo opvallen.
Je hebt ook helemaal niks aan levels, die word ook weer steeds gereset. Tenzij je echt opgewonden raakt om al level 50 te zijn op de eerste dag, dan zou ik er wel een flinke zak geld voor over hebben... Nee grapje, dan nog steeds niet.
Je kunt reserveren en annuleren na de open beta test en dan krijg je gewoon netjes je geld terug.
Scheelt dat er voor deze game wederom een beta beschikbaar is. Je krijgt nu met een pre-order alleen early access. Beta was de voornaamste reden dat ik MW2019 juist gekocht heb. Wacht met smart! :)
Goh met cod weet je gewoon wat je besteld. Echt mislukken zoals Battefield zal deze editie ook weer niet doen.
Ik pre order hem gewoon omdat ik hem toch veel ga spelen en kan ik de alpha en beta ook al testen zoals bij Vanguard en CW.
Vanguard was nou niet een pareltje, toch?
Vanguard was dan ook niet gemaakt door Infinity Ward.
True, maar hij heeft het over cod (niet cod door IW) en vanguard, die niet mis kunnen gaan. Ik vond Vanguard een grote tegenvaller.
69,99 voor een PC game man o man :+ (ik wacht nog wel even met pre-orderen)
Als je de series x/s versie wilt hebben moet je 100 euro betalen. De 70 euro versie bevat namelijk niet de series x game.. Dat is helemaal zuur voor de series x/s eigenaren.
Cross-gen bundel voor 80 euro.
Dit staat er in de tekst:
De zogeheten 'Cross-Gen Bundle' is de standaardversie van het spel en kost 69,99 dollar.
Purchasing this version — or the Vault Edition — will give players access to the previous generation console version of Modern Warfare II (PlayStation 4 or Xbox One) and the current version (PlayStation 5 and Xbox Series X|S). When using a next-generation console, ensure you are playing that version of the game rather than the previous generation version, as both may be available for download in this Cross-Gen Bundle.
In die tekst staat 70 dollar, maar hier is dat op de digitale store fronts van MS en Sony gewoon 80 euro.

Store pagina van MS:
Beschrijving

De Call of Duty®: Modern Warfare® II - Cross-gen-bundel bevat de Xbox One- en Xbox Series X|S-versie van de game.


Pre-order een digitale editie en ontvang:


- Early Access tot de open bèta*

- De mogelijkheid om de game vóór release te pre-loaden


De Call of Duty®: Modern Warfare® II - Cross-gen-bundel bevat de Xbox One- en Xbox Series X|S-versie van de game.

[Reactie gewijzigd door DaitoX op 8 juni 2022 20:24]

Dat is dan wel vreemd dat er in de screenshot in dit artikel iets anders staat.
Ja, ik ga er van uit dat de tekst op de call of duty site zelf en de store info van microsoft correct is en er mogelijk wat oude informatie in de screenshot is blijven hangen.
Da's best goedkoop als er erbij denkt dat de prijzen jaren lang niet met de inflatie zijn meegegaan.
LOL. De omzetten van gameverkoop zijn harder gestegen dan de inflatie al jarenlang.

Maar ontwikkelingsbudgetten zijn niet zo gek veel toegenomen. Wat wel is toegenomen (fors) zijn de reclamebudgetten.
Komt voornamelijk omdat ze andere inkomstenbronnen hebben. Voorheen had je alleen het verkoop van een spel en eventuele DLC's. In een normale situatie zouden de prijzen van games elk jaar met een paar procent stijgen maar dit is (volgens mij) voor de console niet gebeurd sinds de release van de vorige gen.
Ik kocht fifa 99 voor 100 gulden. Als de inflatie op games net zo hoog was als op alle andere producten, had deze game minstens 120 euro moeten kosten.
Uitgevers gaan blijkbaar liever voor een lagere initiele prijs om je daarna uit te melken met dlc, lootboxes en weet ik wat nog meer.

En het is de norm. Indie-ontwikkelaars die wel gewoon een one-time buy product willen aanbieden kunnen dan niet ineens 120 vragen. Die games zijn, in mijn beleving, veelal artistieke- of speltechnische pareltjes, die tekort schieten op duur, herspeelbaarheid en/of graphics. Het is volgens mij de enige entertainmenttak die zo werkt en die verworden is tot een melkmachine waarbij je je geld inruilt voor dopamineshots. Ohja, casino's en drugsdealers werken ook zo. Excuus.
Precies zoals je in het begin van je bericht zegt. De game releases van nu zijn nog maar een schim vergeleken met de games die vroeger uitgebracht werden. Gamereleases in de tijd van fysieke hardware, cartridges, CD's, DVD's etc. waren echt complete games. Nu hebben we bijna alleen nog maar games die halfbakken uitgebracht worden. De volledige game van vroeger wordt nu deels uitgebracht en de rest via betaalde DLC. Vervolgens is het blijkbaar normaal om via lootboxes nog meer geld van je af te troggelen. Aan het einde van de rit, wanneer je game alweer bijna toe is aan zijn opvolger, heb je dan eindelijk de game zoals het bedoeld was. De game industrie verandert en verandering kan soms lastig zijn om te accepteren maar iedereen kan zien dat je eigenlijk voor de gek gehouden wordt. Dat wetende en dan lachend preorderen voor een halve game release en om zogezegd gelimiteerde beta access, wat skins en een dag of twee eerdere playtime te krijgen ......?

M.b.t. de game zelf, de oude releases heb ik met plezier gespeeld. Deze release zal waarschijnlijk best lekker wegspelen. Wil ik deze game graag hebben? Nee ik denk het niet, tenzij er echt lovende reviews zijn, misschien dan wel.
Gamereleases in de tijd van fysieke hardware, cartridges, CD's, DVD's etc. waren echt complete games
:+ The Sims zou graag een woordje willen spreken.

Overigens kwam bijvoorbeeld C&C: Red Alert ook met 2 Uitbreidingspaketten, ofwel: DLC's. Net als vele andere games.
"Remember, no preorders."
Of gewoon niet pre orderen
70 euro is met inflatie meegenomen ongeveer 91 gulden in bv. 1995. Gezien in die tijd spellen voor rond de 100 of zelf meer verkocht werden is dit dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd.
Als ik het goed begrijp koop je de game dus 1 keer en heb je hem gelijk op alle platformen? Dat is een primeur toch?
Volgens mij gaat dat zo niet werken. Afaik houdt cross-gen in dat je zowel de ps4 als ps5 versie in 1 koopt. Heb je ook nog een xbox dan moet je die versie ook apart kopen. Die versie is dan wel weer speelbaar op alle xboxen. Ook de pvlc versie moet je apart kopen.

Zo werkte dat met eerdere games ook.
Zo lees ik het niet hoor op die link in het artikel.
Ik heb even op de link geklikt. Daar las ik het volgende:

Purchasing this version — or the Vault Edition — will give players access to the previous generation console version of Modern Warfare II (PlayStation 4 or Xbox One) and the current version (PlayStation 5 and Xbox Series X|S). When using a next-generation console, ensure you are playing that version of the game rather than the previous generation version, as both may be available for download in this Cross-Gen Bundle.

Those who want a physical disc version of Modern Warfare II can preorder a Cross-Gen Bundle for the Xbox Series X|S and Xbox One, a cross-gen version for PlayStation 4, or a next-generation version for PlayStation 5.

Note: the PlayStation 5 version does not include a PlayStation 4 version of Modern Warfare II.

Dit is zoals het de laatste keer ook was. Koop je het op een PS platform dan kan je het op de ps4 en ps5 spelen. Koop je het op een xbox platform dan op alle xboxes.

[Reactie gewijzigd door KillGhost op 9 juni 2022 09:07]

Ah helder, thanks voor het uitzoeken! Jammer wel :)
Dat is iets wat Microsoft de laatste jaren aan het pushen is met hun Play Anywhere programma, wellicht dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft daartoe geleid heeft?
Die overname duurt nog wel 1-2 jaar.
Microsoft kan al wel druk uitoefenen, c.q. hun visie doorvoeren.

MS weet namelijk wel heel goed hoe ze gamers tevreden moeten houden. Zal deels te maken hebben met het feit dat hun gaming divisie slechts een relatief klein onderdeel is van het grote geheel, maar ze zijn bijna een uitzondering onder de grote (en oude) gameboeren.
Geen primeur.
Xbox Smart delivery, google maar even :Y)
https://support.xbox.com/...d-play/smart-delivery-faq

Slimme levering is een nieuwe technologie die is geïntroduceerd voor Xbox Series X|S-consoles. Wanneer je een game met Slimme levering koopt, wordt de beste versie van de game automatisch op je console afgeleverd, ongeacht de generatie. Je hoeft geen extra stappen te ondernemen. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Slimme levering.

Dat gaat over heel iets anders.

Wat jij bedoelt is Play Anywhere.

https://www.xbox.com/nl-NL/games/xbox-play-anywhere
Ja als ik een one heb en een series X dan kan ik toch beide generaties installeren?
Maar PS4 heeft dat ook al lang.

Play Anywhere zorgt er voor dat je op zowel Xbox als op PC kan spelen. Dat zijn immers 2 verschillende platformen.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 11 juni 2022 04:42]

Kan dus niet direct achterhalen of er dan ook gelijk een nieuwe Warzone map uitkomt. Volgens mij niet.
Ja komt er wel; hier nog wat meer details in het filmpje van JackFrags; https://www.youtube.com/watch?v=4jwt6PEVbO8

Ziet er redelijk uit, twijfel nog of ik ga pre-orderen, maar begint wel te kietelen.

hier nog de reveal trailer voor de nieuwsgierigen https://www.youtube.com/watch?v=r72GP1PIZa0
"Remember, no preorders."
Yes sir, heb sowieso vrij weinig gekocht aan shooters sinds battlefield 4 en hetzelfde voor fifa, niet meer gekocht sinds 17 of 18 dat ik me kan heugen. Cyberpunk wel na de release en zonder problemen plat gespeeld. Ik snap de Cyberpunk commotie ook niet zozeer, beetje overtrokken imo.

Wat betreft de hele game industrie is het wel een beetje slap en matig, wat me het meest stoort in deze COD is dat ik gewoon terug wil zonder season pass en een normaal prestige systeem ook voor de niet betalende gamer en gewoon eenmalig ranken en niet seasonal, dan brengen ze maar betaalde DLC terug of iets zoals in de oude MW2. Maarja utopia
Mogen mensen zelf bepalen wat ze met hun geld doen? Ik kan ook wel roepen dont spend your money on a theme park. En toch zijn er elke jaar duizenden mensen die er geld aan spenderen. Gelukkig mag iedereen dat voor zichzelf bepalen.
2 zelfs zijn de geruchten, een grote en kleine.
Wanneer komt Modern Warfare 2019 eens voor een scherpe prijs op de PC in Steam? Eurotje of 20 voor degene die zin hebben in het singleplayer (popcorn) avontuur.
Is niet op steam
Nu niet daarom vraag ik dit ook. Goedkoopste wat ik kon vinden was 30 euro op Battle.net
Gaat ook nooit op steam komen vrees ik.
Als Microsoft Activision overkoopt dan is de kans groot dat alle battle.net games naar Steam komen. Ze doen hetzelfde met de games van de Bethesda launcher.
En ja 10 jaar als de groot genoeg zijn alles naar hun eigen game store trekken en naar Windows 1x puschen?😆
Mooi dat er weer een Call of Duty game naar Steam komt :)
Het lijkt nogal te verschillen per game, want Call of Duty: Modern Warfare Remastered uit 2017 was namelijk wel op Steam uitgekomen.
Later dit jaar komt een open bètatest beschikbaar voor degenen die de game hebben gereserveerd.
Als je de game moet reserveren is het geen OPEN betatest.
Ongelukkig in dit artikel gezet. Je krijgt early access voor de open beta. De open beta zelf is voor iedereen, gratis speelbaar.
Denk aan het fiasco van bf2042... niet preorderen. Tis niet dat een digitale game 'uitverkocht' kan raken.
Ik zie het probleem niet zo. Had BF2042 ook gepreorderd, maar na de open beta gelijk gecanceld. Netjes geld terug gekregen.
Toch weer jammer dat Activision geeneens moeite doet om de switch op een manier een CoD te geven. Zelfs een port van het originele MW zal al super zijn. CoD met gyro support zal al helemaal tof zijn.
Ik denk eerder dat de hardware simpelweg te zwak is ervoor. Het is geen remaster dus het zal ongetwijfeld met de nieuwste gen consoles in het achterhoofd geschreven zijn wiens hardware echt veel krachtiger is dan een switch.

Daarentegen vraag ik me ook af wat het aandeel CoD op de switch is. Ik gok dat de mensen die dit willen spelen voornamelijk op een Xbox, Playstation of PC spelen.

Neemt overigens niet weg dat de switch een fantastisch apparaat is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee