Ring verhoogt prijzen van Basic-abonnement met dertig procent

Ring gaat de prijzen van Basic-abonnementen met een euro verhogen. Het abonnement kost vanaf 1 juli 3,99 euro in plaats van de 3 euro die het nu kost. Gebruikers kunnen daarvoor wel langer video's opslaan en meerdere video's tegelijk downloaden.

Ring-moederbedrijf Amazon verhoogt de prijzen van alleen het Ring Protect Basic-abonnement. Het bedrijf zegt dat de prijzen van het Plus- en het X-Line-abonnement gelijk blijven. De prijs van Basic stijgt met 33 procent. Die gaat van 3 euro per maand of 30 euro per jaar naar 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. De prijsstijging gaat vanaf 1 juli van dit jaar in tijdens de eerstvolgende factuurperiode.

Ring gaat daarvoor wel nieuwe features toevoegen, schrijft het bedrijf in een begeleidende blogpost. Zo gaat de maximale opslag van video's van 30 naar 180 dagen en kunnen gebruikers maximaal 50 video's tegelijk downloaden in plaats van 20. In de toekomst komen er ook nieuwe features beschikbaar voor de deurbellen, waaronder pakketdetectie, specifieke meldingen voor voertuigen en dieren, en geluidsdetectie.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

02-06-2022 • 14:47

243 Linkedin

Submitter: lonkhuijzen

Reacties (243)

243
239
128
4
0
75
Wijzig sortering
Het klinkt wel heel dramatisch als je 30% gebruikt in plaats van 99 cent per maand (waar je dan ook nog meer ruimte voor krijgt). Is te overzien en geen ramp denk ik?
Haha wel als ze het ieder jaar gaan doen, het lijkt op een simpele tactiek om veel mensen te werven met goedkope abbo’s en langzaam alles op te schroeven als je in het eco systeem zit.. dus de volgende verhoging zal wel in de pijpleiding zitten
Ik vind drie euro per maand ook al niet zo goedkoop voor een deurbel. Waarom bieden ze niet ook andere opties voor de video's dat ze opgeslagen kunnen worden via ftp, of gemaild of dat ze een apparaatje verkopen dat je aansluit op de router waar ze op staan. Ik zou nog liever een sd-kaart in de deurbel hebben dan een abonnement.
Dan neem je toch een van de vele alternatieven?

Amcrest AD410
Dahua KTP01
Dahua VTO2202F-P
HIKVISION DS-HD1 (en een gelijke anders gemerkte camera)

etc etc

Met "3 euro pmnd is te veel" stel ik dan 2 euro voor (3 jaar). 80 eur zal de goedkoopste Ring kosten. ~160 eur (+stroom maar we rekenen dat ook niet voor de Ring). Valt de AD410 binnen.

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 2 juni 2022 15:21]

Vergeet de Eufy deurbellen niet, die slaat gegevens op op de Homebase die je in je eigen netwerk hebt staan. Kost 1 keer dan wat geld maar je zit in ieder geval niet aan hun cloud software vast.

[Reactie gewijzigd door jaapzb op 2 juni 2022 15:25]

Waar de opslag op de homebase weer niet uit te breiden is. Maar goed, ik heb het op de koop toe genomen :)
Welke meer dan genoeg blijkt te zijn (voor mij iig). Heb de eufy deurbel en een losse camera al bijna twee jaar en ik zit op 9GB van de 14,7GB beschikbare opslag.
Waarom zou je beelden eigenlijk zo lang bewaren?
na 2 weken of max 1 maand kunnen ze toch weg want je gebruikt ze alleen bij calimiteiten of ga je een filmavond doen?
Omdat het kan ;) maar denk dat de meeste mensen niet actief beelden gaan verwijderen, maar wachten tot hij vol is en hij oude beelden gaat overschrijven.

En als je aan een drukke weg woont en je hebt bewegingsmelding, zal hij sneller volzitten, dan wanneer je hem op een dode hoek hebt hangen (en zelf de achterdeur neemt als je vertrekt).
En als je aan een drukke weg woont en je hebt zo veel bewegingsmeldingen: dan hangt je camera ergens waar hij niet zou mogen hangen of je had het openbare deel moeten afschermen.

Vechten tegen de bierkaai: Ik weet het.
Ze worden bewaard tot ze automatisch overschreven worden. Je kunt bij Eufy geen bewaartermijn instellen, helaas.
Mocht je de Homebase 2 hebben, dan is er goed nieuws (ook al is dat niet een geheugenuitbreiding voor het apparaat zelf).

[Reactie gewijzigd door Jermaine op 2 juni 2022 15:42]

Dat is wel handig voor de toekomst, maar zoals de andere mensen blijkt die 16gb ruim voldoende tot nu toe
Blijf het raar vinden van Eufy want er zit een usb aansluiting op de Homebase 2.
Weet de achterliggende gedachte niet maar waarom hier geen usb stickje op mag?
Ik heb de homebase met 3 HD camera's. Die slaan iets meer op dan een deurbel en ik geloof dat ik ruimte heb voor 3 maanden aan feeds.

Dus de homebase heeft ruimte zat voor een deurbel :)
3 maanden is meer dan genoeg om een Timelapse te maken van groeiende plantjes :)
Correct, alleen is het dan wel weer mogelijk om eventueel (bepaalde camera's) te koppelen aan een NAS met RTSP. Wat dus weer meer mogelijkheden bied. Eufy heeft overigens tegenwoordig ook een Cloud oplossing (tegen betaling).

Zelf heb ik hier enkele camera's van Eufy en dit werkt gewoon naar behoren.
Ik hoef ook niet alle beelden te behouden, meeste video's zijn katten die door de tuin of over de auto heen lopen. De enkele keer dat ik het wil bewaren, sla ik het wel op en gooi ik het in mijn eigen cloud. Zelfde geldt voor de deurbel, het is handig en kost met buiten de aanschaf verder niks per maand. (energie buiten beschouwing gelaten voor die ene keer in het jaar dat ik hem moet opladen).

[Reactie gewijzigd door Metian op 2 juni 2022 15:48]

Je kan het dan wel weer koppelen met je synology als je langer/meer wilt bewaren. Standaard kan een synology maar 2 camera's aan, mocht je meer hebben moet je daar weer een licentie voor aanschaffen .. anyhow ... :-)
Kost 1 keer dan wat geld maar je zit in ieder geval niet aan hun cloud software vast.
Dat zit je wel want die werken ook niet/half zonder internet connectie (lees; connectie met hun cloud)

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 2 juni 2022 16:14]

Die deur bel ondersteunt geen RTSP?
Dus zit je vast aan hun software van een Chinees bedrijf?
Grote nadeel van Eufy is geen Homekit compatibility.
Als ze dat zouden hebben, perfect.
Je bent ouderwets naar de deurlopen vergeten :+ Helemaal gratis, kost geen stroom, beter voor je privacy Doe het al heel mijn leven en bevalt erg goed. Dat je niet altijd thuis kan zijn om pakketjes aan te nemen neem ik maar op te koop toe (of laat het bezorgen bij een afhaalpunt).
Mijn woonkamer is op de eerste verdieping. Regelmatig zit de pakjesbezorger al in de auto als ik de deur open doe. Zo’n ring zou goed zijn om nog een glimp op te vangen van wie mijn pakje berzorgde.
Helemaal mee eens :)
alleen een deurbel is niet gratis, verbruik is ongeveer 19 kWh per jaar.
Die van mij verbruikt 0 kWhh O-) en die doet de naam (deur)bel eer aan!
Mijn ouders hebben dan een Eufy gekocht recent omdat ze 's avonds de deur niet meer zomaar open willen doen als ze niet weten wie er voor de deur staat.
Dat doen ze niet omdat een abonnement lucratiever is.
Ik vind drie euro per maand ook al niet zo goedkoop voor een deurbel.
Het is ook geen deurbel. Het is een camera met een deurbel functie. En het abo is voor de opslag van de beelden. Een bedrade deurbel kan je bij een bouwmarkt voor ~ € 10 aanschaffen.

edit: en ik kan niet reaguren, want deze reactie was op die van @Marzman

[Reactie gewijzigd door Keyb op 2 juni 2022 15:10]

Mja makkelijk goed gepraat zo.

Het is uiteraard wel met name een deurbel, want als het een camera was geweest had je wel gewoon een camera opgehangen naast de bestaande deurbel.

Je koopt dit apparaat specifiek voor de deurbel functie met camerafunctie en niet voor de camera alleen.
Ja, en als deurbel met camera werkt hij onbeperkt en gratis.
Net als een video-intercom in een flatgebouw.
Pas als je wilt opslaan, moet je betalen.
Het is dus gewoon de vraag: wil je een deurbel zodat je ziet wie er aanbelt? Dan is dit voor jou en gratis (geen abo).
Wil je bewaking? Koop dan een camera met de gewenste opslagmogelijkheden.
De meeste mensen hebben van ICT geen kaas gegeten en gaan dus absoluut niet een NVR aanschaffen. Een dienst van een paar euro per maand neemt voor die mensen de complicaties uit handen.
Nou dat valt wel mee. Eufy (van Anker volgens mij) heeft een systeem met lokale opslag en uitbreidbaarheid met allerlei sensoren en extra camera’s.
Die van Eufy vind ik geweldig op 1 ding na en dat was meteen de reden voor mij om die niet te nemen: opslag van 16gb die niet uitbreidbaar is.
Wel leuk adverteren dat er geen abo nodig is maar opslag die niet uit te breiden is...hier slaan ze de plank toch mis wat mij betreft.
Idd office en photoshop zijn daar een mooi voorbeeld van.
Subscription systemen zijn er toch overal? Adobe wordt er vaak op afgerekend terwijl het krioelt van de huur modellen. Photoshop + lightroom combo kost 13 euro per maand. Dan heb je toegang tot het beste van het beste aan gereedschap. Iemand die een beetje serieus is met zijn hobby of werk heeft dit er gewoon voor over.

Met Office heb je toegang tot Onedrive voor al je backup geneuzel. Met een beetje creatief shoppen pik je dit op voor 7 tientjes per jaar.

Mag goed gereedschap nog iets kosten of wat? Moet alles goedkoop, goedkoper of het liefst gratis, met goede service natuurlijk. Zodat je met een uurtje een antwoord krijg op je vraag of dat iemand de telefoon opneemt.

[Reactie gewijzigd door RoyK op 2 juni 2022 23:00]

Als ik voor mijn combinatietang elke maand een euro moet betalen dan weet ik niet of ik dat goede gereedschap nog wil gebruiken. Ik koop die liever eenmalig voor €35 euro.

En ik heb nog nooit van mijn leven de behoefte gehad om MS of Adobe een vraag te stellen.
Wat een kromme vergelijking.

De afgelopen jaren is er ontzettend veel ontwikkeling in Adobe Photoshop. Veel AI onderdelen die het werk meer dan prima uit handen haalt zoals ingewikkelde selecties, het verbeteren van beelden, het opruimen van rommel of het manipuleren van gezichten. Dit kan je nu in minuten doen waar je jaren geleden een uurtje nodig had. Je kunt voor 50 euro (eenmalig) naar Affinity Photo aanschaffen. Mooi pakket. Maar het is nog lang niet een Adobe Photoshop en dat gaan ze voorlopig ook nog niet worden.

Ik kan nu in Photoshop werken, het direct delen via Adobe cloud met mijn klant die het direct live in zijn Adobe Indesign kan updaten. Allemaal ontwikkeling en vooruitgang (en soms achteruitgang) die je combinatie tank in je gereedschapskist niet mee hoeft te maken.

Mijn conclusie... gemak en luxe kost iets. Goed gereedschap kost iets. Heb je dit er niet voor over.. dan ga je op zoek naar een alternatief. Mijn lessen hierin zijn: buy it nice or buy it twice ;) (en er zijn veel mensen die graag voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten).
Ik heb Photoshop en Illustrator ooit gekocht voor pakweg € 800. Nog een paar keer een update betaald die niks meer kon dan ik gebruikte, maar waar ik niet omheen kon omdat anderen een nieuwere versie gebruikten die dus niet meer compatible was.

Eeuwig huren in plaats van kopen is inderdaad niets nieuws, wordt altijd al aangeboden, omdat het lekker binnenlopen is voor bedrijven.

Waarom zou je in vredesnaam je vaste telefoon heel je leven huren voor € 3 per maand – zoals bij de PTT in de jaren ’70-’90 – als je hem ook voor eenmalig € 30 kunt kopen?
Yep en alternatieven genoeg. Zelf gebruik ik OpenOffice wat gratis is, ipv Photoshop zou je ook weer wat anders kunnen nemen al vind ik zelf de automatische synchronisatie tussen mobiel en pc wel handig van Lightroom en PS.
Is er een speciale reden dat je niet bent overgestapt naar LibreOffice? Zie ook het plaatje met releases in het artikel.
LibreOffice ken ik niet en ik gebruik OpenOffice alleen voor persoonlijke dingen, zakelijk hoef ik niet in office achtige programma's te werken. Enige nadeel is dat OpenOffice nog weleens wilt crashen, dus opslaan na elke zin.
Libreoffice is eigenlijk gewoon een geüpdatete versie van openoffice, nadat het ontwikkelteam zich na een overnamen heeft losgemaakt. Ik raad aan om over te stappen, OpenOffice wordt al tijden nouwlijks meer bijgewerkt.
Ik vind drie euro per maand ook al niet zo goedkoop voor een deurbel. Waarom bieden ze niet ook andere opties voor de video's dat ze opgeslagen kunnen worden via ftp, of gemaild of dat ze een apparaatje verkopen dat je aansluit op de router waar ze op staan. Ik zou nog liever een sd-kaart in de deurbel hebben dan een abonnement.
Dat is een beetje het verdienmodel van Ring.
Die dingen zijn spotgoedkoop als je gaat vergelijken met bijvoorbeeld Eufy, maar op termijn halen ze dat geld er dubbel en dik uit.

Dat is de reden dat ik wat extra heb betaald en een Eufy heb genomen.
Ik heb ook een Ring alarm en betaal 10 euro per maand.
Daarvoor heb ik dan ook een gsm-backup voor het alarm, bellen bij alarm, opslag van onbeperkt aantal camera’s en deurbellen, 10% korting op producten (bovenop de aanbiedingen) en onbeperkte garantie op de producten. Gaat het ooit stuk, krijg je gratis een nieuwe. En dat doen ze ook echt, genoeg voorbeelden op internet van te vinden. Zelfs van mensen die een nieuwer model kregen omdat hun model niet meer bestond ten tijde van de claim.
Dus al met al krijg je voor die 10 euro best veel waar voor je geld.

Hiervoor had ik een Woonveilig-alarm. Daar betaalde ik 8,95 per maand en het enige wat ze daarvoor deden, was zorgen dat een computer belde in geval van alarm. Alle andere dingen kostten extra. En nieuwe batterijen voor in de sensoren waren daar belachelijk duur. Je verwacht voor abonnees een korting dan op batterijen ofzo, maar nee, ze waren serieus gewoon de duurste van het hele internet ermee.

Het systeem van Google heeft vergelijkbare prijzen, maar veel duurdere camera’s of bellen. En Google had ook wat fijns. Ik had een gen1-abonnement (30 dagen 24/7 opname voor 5 euro pm) en dat bestaat niet meer, maar zolang je dat hebt kan je dat altijd houden. Netjes. Maar vervolgens was mijn credit card verlopen en heb ik daar van Google nooit een melding van gehad. Wel keurig van Spotify en nog wat andere diensten waar ik het abonnement via credit card mee betaal. Google niet. Wel 1 dag na het verlopen van het abonnement (wat ik al jaren en jaren had) een mail dat het abonnement is afgelopen en alles is gewist. Klantenservice vond het heel vervelend maar konden uiteraard niets doen.

Oke, ik ben beetje off-topic nu maar Ring/Amazon is echt zo gek nog niet hoor.
Ik heb ook een Ring alarm en betaal 10 euro per maand.
Daarvoor heb ik dan ook een gsm-backup voor het alarm, bellen bij alarm, opslag van onbeperkt aantal camera’s en deurbellen, 10% korting op producten (bovenop de aanbiedingen) en onbeperkte garantie op de producten. Gaat het ooit stuk, krijg je gratis een nieuwe. En dat doen ze ook echt, genoeg voorbeelden op internet van te vinden. Zelfs van mensen die een nieuwer model kregen omdat hun model niet meer bestond ten tijde van de claim.
Dus al met al krijg je voor die 10 euro best veel waar voor je geld.

Hiervoor had ik een Woonveilig-alarm. Daar betaalde ik 8,95 per maand en het enige wat ze daarvoor deden, was zorgen dat een computer belde in geval van alarm. Alle andere dingen kostten extra. En nieuwe batterijen voor in de sensoren waren daar belachelijk duur. Je verwacht voor abonnees een korting dan op batterijen ofzo, maar nee, ze waren serieus gewoon de duurste van het hele internet ermee.

Het systeem van Google heeft vergelijkbare prijzen, maar veel duurdere camera’s of bellen. En Google had ook wat fijns. Ik had een gen1-abonnement (30 dagen 24/7 opname voor 5 euro pm) en dat bestaat niet meer, maar zolang je dat hebt kan je dat altijd houden. Netjes. Maar vervolgens was mijn credit card verlopen en heb ik daar van Google nooit een melding van gehad. Wel keurig van Spotify en nog wat andere diensten waar ik het abonnement via credit card mee betaal. Google niet. Wel 1 dag na het verlopen van het abonnement (wat ik al jaren en jaren had) een mail dat het abonnement is afgelopen en alles is gewist. Klantenservice vond het heel vervelend maar konden uiteraard niets doen.

Oke, ik ben beetje off-topic nu maar Ring/Amazon is echt zo gek nog niet hoor.
Nee ik zeg niet dat ik het gek vind en ben bekend met het abo van ring, en als je alles van ring hebt is het zeker niet duur voor wat je krijgt.

De reden dat ik een bel zonder abo wilde(en waar ik met mijn reactie op doelde) is dat je bij dit soort producten vast bent aan de fabrikant(dat ben je uiteraard ook bij Eufy maar in mindere maten).
Ring of Nest zou in principe elke jaar hun prijzen met een euro kunnen verhogen en je kunt als klant niks doen(ik zeg niet dat ze het zullen doen, maar het kan wel), en ik koop me liever niet vast in zo'n systeem.

Maar ik begrijp uiteraard dat jij en vele anderen in sommige gevallen beter uit zijn door het wel te doen.
Ja, weet je, en ik hoop ook altijd een stukje continuïteit te kopen.
Vaak genoeg dingen gehad waar dan opeens geen firmware-updates meer voor kwamen en je bleef zitten met een beveiligingslek bijvoorbeeld. Tuurlijk, een lokale NAS en camera met rtsp-stream heb je daar geen last van, maar NAS kost ook aanschaf en stroom, bijvoorbeeld. En wil je de beelden online backuppen, dan ook weer online storage. Achja.

Blink van Amazon is ook interessant. Hebben eigenlijk dezelfde producten als Ring (solar panel, binnen- buiten camera’s, met of zonder accu etc etc, deurbel voor 59 euro komt zeer binnenkort), maar ze hebben ook dit erbij: https://www.amazon.nl/dp/B084RPZGR2
De kosten zijn wel te verklaren, storage is duur als je dit offsite doet, met backups en ook tegen dingen als bitrot wilt beschermen. Ik werk voor een managed hosting provider en ik moet regelmatig aan zakkelijke klanten uitleggen waarom storage duur is.

Maar ik heb een ring deurbel zonder abonnement, ik wil alleen een melding krijgen als er bijvoorbeeld een bal door mijn ruit gaat. Nu zit ik te kijken voor een beveiligings camera voor de achtertuin, hoofdzakkelijk om mijn katten in de gaten te houden en terug te kunnen kijken hoe ze ontsnappen. Maar als ik een camera van Ring zou nemen, dan moet ik inderdaad een abonnement nemen, dus denk dat ik een ander merk camera ga proberen.
Kijk eens naar Blink, is het andere merk van Amazon.
Die hebben binnen- en buitencamera’s, met of zonder accu, solar panel et cetera, zelfde als Ring eigenlijk.
Maar ze hebben ook dit https://www.amazon.nl/dp/B084RPZGR2
Je kunt dus kiezen voor gratis lokale opslag of een abonnement voor cloud.
Thanks, dat is denk ik wat ik zoek en nog leuk geprijsd ook.
Welkom in de wereld waar elk bedrijf een abonnement van je wilt..
Ik vind drie euro per maand ook al niet zo goedkoop voor een deurbel. Waarom bieden ze niet ook andere opties voor de video's dat ze opgeslagen kunnen worden via ftp, of gemaild of dat ze een apparaatje verkopen dat je aansluit op de router waar ze op staan. Ik zou nog liever een sd-kaart in de deurbel hebben dan een abonnement.
Iemand steelt je deurbel en je bent je SD kaart kwijt ... listig.
5 jaar lang 99 cent extra is 59,40 euro extra.
Een apparaat met harde schijven kost veel meer dan dat, nog los van de kWh's.
Ik heb ook een opslagdoos voor mijn camera's, maar goedkoop is het niet.
Ik zou nog liever een sd-kaart in de deurbel hebben dan een abonnement.
Dan vervalt de beveiligingsfunctie compleet.
Je klopt de deurbel los en neemt ze mee tijdens je inbraak.
De wifi is ook vrij simpel te verstoren en dan komt er ook niks in de cloud of een Eufy Homebase. Ik heb het toegepast gezien bij mijn ouders in de straat, wificamera's namen niks op toen de auto van de overburen werd gestolen.
Wow, wat een moeite hebben ze gedaan, terwijl volgens mij mijn simpele deurbel van eufy met een SD-kaartje erin gewoon blijft opnemen
De Ring Stick Up Cam Elite heeft Ethernet, die kan je niet verstoren met een wifi jammer.
Als je wat meer zekerheid wilt, is dat een betere camera.
Ook alleen maar als je de camera dan zelf in een goede behuizing stopt, anders heb je gewoon een netwerkkabel buiten hangen die met een beetje pech gewoon dhcp geeft op alles wat je er aan hangt. (Ja natuurlijk kan je dat dichttimmeren maar dat zie ik 90% van de homegebruikers niet doen, want 'ik ben de enige die dingen met kabel aansluit in huis' )

----

Overigens is de echte basic versie van Ring gewoon gratis. Maar dan is het wel alleen voor livebeeld na aanbellen.

En ook goedkopere alternatieven zols Eufy tiimmeren ze steeds verder dicht; dan heb je wel lokale opslag maar dat is dan encrypted daar kan je dan niet bij zonder abonnement.
Hoe kom je daarbij? Heb Eufy deurbel en 2 camera's. Video is gewoon te downloaden naar bijv je telefoon, zonder abonnement.
Sorry, verkeerde merrknaam in mn kop; bij Arlo kan je local storage gebruiken, als TWEEDE opslaglokatie naast de cloud storage met abonnement.

Tenzij je ook de smarthub er bij neemt dan kan je het omzeilen.

https://kb.arlo.com/nl_NL...-Base-Station-or-SmartHub
Deze kans is ontzettend klein dat iemand een trap pakt en een laptop aan hangt, men zal dan eerder de camera fysiek eraf slaan.

consumenten zijn niet interessant om in het thuis netwerk waardevolle zaken te vinden, veel handiger om via internet te doen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 2 juni 2022 19:15]

Dan moet je geen ring kopen maar bijv. een eufy. Voor elk product een markt.
In dat van de markt is EUFI gaan zitten met lokale opslag en dus zonder abonnement of vreemde Chinese opslag servers.
In een ecosysteem zitten is een keuze die je maakt. Daar kom je niet in terecht. Het is niet zoiets als de toeslagenellende waar je opeens slachtoffer van wordt. Ik lees in een aantal comments ook weer wat feiten als 'eerste prijsstijging in 7 jaar' en ik kan me heel goed voorstellen dat ze een euro per maand extra vragen voor een dienst die door de inflatie ook duurder is geworden. Nu heb ik ook niet het idee dat de elitaire videodeurbelkoper in een doelgroep zit die niet meer rondkomt, omdat ze een euro per maand extra kwijt zijn aan hun videodeurbelecosysteem 8)7
Kanttekening, al staat dit los van je stelling: ik kies er niet voor als -vul openbaar beroep in als postbezorger etc- of als algemeen openbaar voetvanger niet voor om met m'n smoel door zo'n systeem vastgelegd te worden op een niet nader te specificeren server ergens. Wat dus wel gebeurt.

Al zal dat de meesten die zo'n systeem gebruiken een rotzorg zijn.
Klopt, sterker nog de politie komt aan de deur vragen of de deurbel nog wat verdachte personen heeft vastgelegd ivm iemand die een auto in brand stak van de buren. Helaas was dat niet gelukt omdat de infrarood lamp van de Ring tegen de muur scheen daardoor het nachtbeeld verpestte. Dat moet Ring echt mogelijk maken uit te schakelen. Daarna heeft iedereen camera's opgehangen speciaal gericht op de openbare weg. Nu is het rustiger in de wijk.
Maar goed, wat privacy betreft, ik vertrouw Ring daar wel mee, is ook end to end encrypted. Wat zij ermee doen op hun servers is niet mijn verantwoordelijkheid. Je kan ook een deurbel nemen met lokale opslag, maar dan moet je wel weten wat je doet, als er alsnog ingebroken wordt en die server wordt gejat, en geen live-opslag naar de cloud hebt, dan schiet het ook niet op.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 2 juni 2022 17:16]

Servers/opname apparatuur wordt niet gejat, hooguit kapot geslagen, een dief kan er weinig tot niks mee dat weten ze ook.
Dieven gaan voor spullen die snel verkoopbaar zijn en makkelijk mee te nemen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 2 juni 2022 21:44]

Je kunt de IR-leds gewoon uitzetten hoor.
Ik heb ook een camera achter een raam en daarom de ir-leds uitgezet.
En als ring verkocht word of falliet gaat? Wat doet de nieuwe partij met jouw data?
Da's gewoon onderdeel van de boedel
Geen idee wat ze daarmee doen, het is niet heel belangrijke data volgens mij, dat er soms iemand voor mijn deur langsloopt. In het ergste geval gaan ze failliet en wordt de deurbel waardeloos, de video's op hun server gebruik ik nooit, behalve voor het geval dat er iets gebeurt in de straat misschien. Misschien heb ik dat hele abonnement niet eens nodig eigenlijk, behalve dan om later te kunnen zien wie aangebeld heeft.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 2 juni 2022 20:54]

Mwoah, bij veel producten (zoals deze) staat niet duidelijk vermeld dat er een abonnement bij hoort om volledig gebruik te maken. Of wat voor handicap je jezelf geeft als je de betaalde dienst niet afneemt.

Ik denk niet dat de doorsnee Nederlander beseft hoe weinig keus er werkelijk is als je niet voor alles een abonnement af wilt nemen.
Inflatie wordt niet duurder. Het kan wel stijgen of dalen.
Als de inflatie daalt, is dat dan niet gewoon deflatie…? :-)
Dat zegt ik toch ook niet?
Ik las te snel, excuus!
Het is vrij simpel, mensen maken zich graag afhankelijk van derde partijen. Je ziet steeds meer producten die zonder cloudverbinding niet meer werken. Een mensen blijven het kopen. Dus tja, die bedrijven weten dat ze dit kunnen flikken omdat niemand z'n portemonnee laat spreken.
En dan zeg je gewoon op toch? Ik heb ook een abo lopen en dat het bijna 4 euro kost lig ik ook niet wakker van. Het verminderd de functionaliteit, maar is niet onbruikbaar zonder abo. Ik denk dat de grens wel bij mij bij 6 euro ligt per maand.
Het leuke voor Ring is natuurlijk dat je dat ding bij de gestegen kosten wellicht niet zou kopen. Maar ja... hij is al betaald, hangt er nu eenmaal en doet het verder best prima... dus vooruit dan maar.
En zo gaan Bezos & Co. kijken hoe ze het meeste winst kunnen maken. Als jouw mening veel voorkomt wordt de prijs in Nederland dan 6€/maand. Natuurlijk is er concurrentie, maak je het te duur rennen de klanten weg of krijg je er geen klanten bij. Ik ben dan ook geen voorstander van abonnementen, maar dat is vast persoonlijk.
Ik ga zeker mee met je redevoering, en van mijn mening moet je gebruik maken als bedrijf.

En abonnementen? Tja, we gaan nogal wel die richting in he? Met alles... sokken, onderbroeken, geurtjes, scheermesjes, ditjes, datjes.
Dezelfde tactiek waarmee de Lidl bijvoorbeeld groot is geworden. Als je mensen eenmaal te pakken hebt lopen ze niet zomaar meer weg. Smerige tactiek als je het mij vraagt: paaien, dan uitbuiten.
Wat doet de Lidl dan dat ik daar elke keer terugkom boodschappen halen? Behalve dan de lagere prijzen?
Inflatie noemen ze dat dan...
Doet de nederlandse overheid / energiemaatschappijen en internet providers ook allemaal
Ja en nee. Je krijgt er ook meer voor terug. Het is dus niet puur een prijsverhoging. Het is een aanpassing van het Basic abonnement waarbij de prijs ook wordt verhoogt, omdat je meer krijgt.

Als Volvo met een volledig nieuwe XC40 komt en die duurder maakt, noemt men dat niet een prijsverhoging, maar een duurdere, nieuwe versie, waar meer op zit dan de vorige.
Het probleem is alleen dat men de bestaande, al gekochte XC40 ook duurder maakt. Dat is wel een beetje raar toch?
Als alles één euro per maand duurder wordt tikt dat toch flink aan op jaarbasis, zeker als dat jaarlijks gebeurt. Helemaal met abonnementen die zich tegenwoordig al snel opstapelen zonder dat je het direct doorhebt.

Leuk dat er extra's worden "gegeven" ter compensatie maar ook als je daar geen behoefte aan hebt mag je alsnog meer betalen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 2 juni 2022 14:54]

Je kan ook andersom redenen. Die prijsverhoging komt misschien ook door hogere kosten die zij maken om de datacenters te voorzien van energie. Ik ken heel de geschiedenis niet van Ring-abonnementen, maar deze minimale stijging die redelijk goed wordt gecompenseerd lijkt me niet iets om wakker van te liggen.

Volgens mij heb je ook altijd de keuze om een abonnement op te zeggen en als koper maak je zelf de keuze om elke maand een nieuwe overeenkomst aan te gaan met het bedrijf. Lijkt me raar om dan te gaan piepen als ze de prijs iets verhogen.
Helemaal met abonnementen die zich tegenwoordig al snel opstapelen zonder dat je het direct doorhebt.
Dan maak je er toch gewoon geen gebruik van? Het is toch je eigen verantwoordelijkheid om zicht te houden waar je allemaal op geabonneerd bent?
Ring gebruikt Amazon Web Services voor de infra, dus geen eigen datacentra. De kosten voor opslag op AWS worden alleen maar goedkoper, niet duurder. Voor mijn Prime video abonnement (ook van Amazon op AWS) betaal ik zo'n 4 euro per maand. Het lijkt mij sterk dat het online hebben van 1 deurbel evenveel kost als het serveren van video's aan 1 prime gebruiker. Deze prijsverhoging is dus gewon om te zorgen voor meer winst.

Is het ook niet zo bij Ring dat je een abonnement nodig hebt om mobiele notificaties en dergelijke te ontvangen wanneer er aangebeld wordt? Niet echt een optie dan om geen abonnement te nemen. Wanneer de abonnementsprijzen eerst schappelijk zijn en daarna verhoogd worden, heb je niet veel keuze behalve betalen of de dure deurbel vervangen voor een andere dure deurbel die geen abonnement nodig heeft of goedkoper is.

Vanwege bovenstaande redenen heb ik ook bewust niet voor Ring gekozen maar voor een Ubiquity deurbel. Geen gezeik met abonnementen en alles gewoon lokaal opslaan. Veel mensen hebben echter niet veel verstand van deze zaken, en zo wordt een video deurbel toch ineens heel erg duur zonder dat je het doorhebt.
Nouja, Ring is van Amazon zelf dus het kan zijn dat ze niet de eindgebruiker prijzen betalen voor AWS maar een soort interne kostprijs waar de energiekosten wel in meespelen.

Ik ben ook niet blij met dit soort camera systemen maar ik heb dan ook maar 1 Ring camera die toevallig gratis bij mijn beveiligingssysteem zat (en die is niet eens in gebruik momenteel). Voor de rest heb ik RTSP camera's en een eigen NVR.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 juni 2022 17:36]

Dan maak je er toch gewoon geen gebruik van? Het is toch je eigen verantwoordelijkheid om zicht te houden waar je allemaal op geabonneerd bent?
Die verantwoording neem ik ook door geen Ring/Nest/etc producten te gebruiken :)

Verder is het natuurlijk ook een drempel die wordt opgeworpen. Als jij jouw abonnement opzegt is jouw dure deurbel ineens een stuk minder "slim".
Ring staat er echter niet direct bekend om het feit dat ze de tarieven jaarlijks verhogen, volgens mij is dit zelfs de eerste tariefverhoging sinds introductie, ik las ergens in 2015. Dan praten we dus over een jaar of 7 geleden.
12,- per jaar extra voor een deurbel.. Ik vind 't nogal wat.
Inderdaad, een abonnement op een deurbel is echt onzin! What's next? Een abonnement op een keukendeur? :D
Het opslaan van data is nu eenmaal niet gratis. Toch niet zo gek dat dat geld kost? Of wil je dat er eerst reclame uit je deurbel komt als iemand aan belt?
Zeker waar. Het is nu alleen niet zo dat je de dienst ergens anders af kan nemen dan bij ring zelf. Of zelf iets op kan zetten op basis van open source waar je ring mee kan praten.
Dan is misschien een ring niet de juiste deurbel als je dat wilt. Mijn eufy camera's slaan bijv. wel lokaal op en kan ik ook naar mijn nas of hun betaalde cloud laten opslaan. Maar die keuze heb ik dan zelf.
Ja dat klopt. Ik had de reactie waar jij op reageerde nog niet gelezen.
Dat bestaat al een soort van, het is namelijk mogelijk een keuken te leasen.
Doorspoelen van de WC koppelen aan een NFC betaling?
Feit blijft dat dit wel een stijging is van 30%. als je dat ieder jaar doet, dan tikt het wel snel aan. Kijk een inflatie van 12,5% klinkt veel. Echter, is het weer minder dan deze 30% prijsverhoging, wat uiteindelijk maar een euro verhoging is. Dus die 12,5% inflatie is dan toch ook wel weer mee vallend.
Als mensen zo redeneren, dan kan inderdaad de prijs gewoon maar omhoog en omhoog.
Alleen is die inflatie echt wel op een heel ander schaal dan een prijsstijging van één specifieke aanbieder binnen een markt die toch al redelijk niche is. Daarom ben ik er ook geen voorstander van om inflatie 12,5% te noemen, want de derving is voor iedereen anders.

Volgens mij moeten we ook gewoon stoppen met alle modellen veralgemeniseren (en het modeldenken), omdat het effect op elke sociale klasse anders is. De minima wordt nog enigszins opgevangen, maar val je net buiten de boot dan verlies je een extreem groot deel van je inkomsten aan de algemene prijsstijging. Wanneer je dan toevallig een Ring-abonnement ook hebt die dan 30% stijgt met 1 euro per maand, dan is dat echt van een heel andere orde dan de 12,5% inflatie.
Dan moet je dat echter wel ieder jaar doen, dit lijkt bij Ring de eerste prijsstijging te zijn sinds introductie, ik lees een jaar of 7 geleden. Dat zet het natuurlijk wel in een ander perspectief. En zeker met de hoge inflatie cijfers die we nu zien, is het niet vreemd dat bedrijven ook eens denken van we kunnen niet alles zelf blijven absorberen en voeren dus ook maar eens een inflatie correctie door.
30% is toch niet normaal? Voor mij een reden om hem niet meer aan te raden mocht iemand naar mijn ervaring met ring vragen.
Ik ga mijn abonnement opzeggen, dan maar niet meer terug kijken.
Ik heb ook niets met dit soort abonnementsmodellen, maar het is wel fair op te merken wat @Dennism zegt: dit is de eerste prijsstijging in 7 jaar. Dan is 4%/jaar niet eens zoveel... Maar goed: "prestaties uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst" en zo: niets weerhoudt ze ervan er volgend jaar weer 1€/maand te verhogen...
Eerst zoveel mogelijk klanten lokken voor je de prijzen gaat verhogen he, als je ze ieder jaar gaat verhogen kiezen je klanten een ander merk, dat wil je ook niet.
Het klinkt wel heel dramatisch als je 30% gebruikt in plaats van 99 cent per maand (waar je dan ook nog meer ruimte voor krijgt). Is te overzien en geen ramp denk ik?
Het is dramatisch in verhouding met de prijsverhoging die ik jaarlijks betaal voor mijn voordeurbel. ;)
Eigenlijk vind ik dat het verkopen van spullen die je zonder bijbehorend abonnement niet kan gebruiken verboden zou moeten worden. Eigenlijk is het een soort koppelverkoop, wat al verboden is.
Nadeel van die abonnementen is dat je voor de prijs volledig overgeleverd bent aan de grillen van de leverancier. Je hebt ook geen vrije keuze, je bent gebonden aan de service van de leverancier.
Trekt de leverancier de stekker uit de server, dan zit jij ineens met een nutteloze stukje elektronica naast je deur.
Een prijsverhoging van 30% (van 12 naar 15 euro per jaar) vind ik fors. De uitgebreidere service wordt gewoon door je strot geduwd. Of je het nu wilt of niet, je moet akkoord gaan. Het enige alternatief is het kopen van een slimme deurbel van een ander merk.

Bij mij komen dit soort producten echt niet binnen en ook niet aan de buitenmuur. Ik wil zelf een server kunnen draaien, of de keuze hebben uit meerdere aanbieders waarbij zo'n product kan werken. Maw, graag wat standaardisering!
Ik had liever gezien dat de bewaartermijn onveranderd was, en er 24/7 recording werd toegevoegd.
Op dit moment mis je soms net wat informatie wat er vooraf bepaalde momenten gebeurd.
Een uitgebreidere recording zou hierbij kunnen helpen.
(Ps uiteraard alleen voor apparaten die op een vaste energiebron zijn aangesloten)
Zo'n abonnement op een video deurbel voelt toch als een abonnement op een stofzuiger of oven. Ja wellicht heb je wat extra features, maar voor mij is het (nog) niet nodig.
Dat is cultureel bepaald.
Probeer aan een Vlaming maar eens uit te leggen dat je een verwarmingsketel kan huren.
Private lease van een wagen? Een heel kleine minderheid.
Laminaat mee nemen uit je huurwoning? Nog nooit gehoord.
Ik vind het geen ramp. Die paar euro extra betaal ik met liefde (hier meerdere camera's, alarm en deurbel) voor in ieder geval het gevoel van extra veiligheid. Onlangs nog twee types via Ring kunnen aanspreken op het feit dat ze in onze achterom liepen om 23:00 op een dinsdagavond. Die waren snel weg. :)
Als mijn bus ticketje van €2 nu plots €3 zou worden dan spreek ik ook van een schandalige verhoging van +50%. Feit is dat het bedrijf een fel hoger inflatie toepast dan gebruikelijk zelfs al praten we maar over kleine flut bedragen als €1.
Kan me niet herinneren dat ik 30% loonsverhoging heb gehad. Uiteindelijk is het voor het bedrijf gewoon 30% meer inkomsten, ookal is het voor jou als individu "maar" 99 cent.

Dit is het prachtige verdien model waarbij er uiteindelijk enorm veel geld wegsijpelt uit de Nederlandse economie via alle abbonementjes.
Het probleem is een beetje dat je overal nu meer voor gaat betalen dankzij de inflatie. Benzine is flink duurder geworden maar ook in de supermarkt ben je meer geld kwijt. Heb ook afgelopen tijd tarieven voor bankrekeningen en andere diensten omhoog zien gaan, om over de huizenprijzen nog maar te zwijgen. Van alles wat je uitgeeft loopt het dan best wel op....ik kijk tegenwoordig altijd naar percentages, stuk representatiever dan een paar cent hier, een paar eurootjes daar.

Gemiddelde inflatie ligt nu rond de 10% a 12% in Nederland......leuk en aardig, maar ik heb geen loonsverhoging van dat percentage gekregen. Ook is in feite de koopkracht van het geld op je rekeningen met 10% verdampt. Dat betekend dat je 10% van je tijd en energie voor niets hebt gewerkt......moderne slavernij :|

On-topic: Voor een bedrag van € 3,- euro is een verhoging van € 0,99 cent behoorlijk veel ja.
Zoals je bij elke crisis ziet, vertrouwt de massa bijna blind een instantie die ze later de schuld kunnen geven. Ipv bestuderen waar geld vandaan komt, wie de waarde en creatie snelheid bepaalt en of er gelijkenissen zijn met het verleden waar we van kunnen leren.
En wat is dan het alternatief? Enige wat je kan doen als consument is je balans rond de nul houden zodat inflatie ook je schulden minder waard maakt.
Met een ton op de rekening en een hypotheek schuld van een ton kan ik die hypotheek nog steeds aflossen, ook al is het onderpand inmiddels twee ton waard door inflatie
Iig over nagedacht.

1) Al je vermogen weghalen uit zaken wat de overheid of banken straffeloos kunnen bijprinten (inflatie) of confisceren (denk aan Cyprus 2013)
2) Je vermogen naar zaken brengen die tijdens crisissen goed renderen of iig niet in waarde dalen: grondstoffen, energie, voedsel, vastgoed, goud en Bitcoin.

Ik bedoel als je nu een deel van je spaargeld omzet in houdbaar voedsel en middelen (zeep, tandpasta, plastik zakken etc) dan verlies je al niet 10% van je vermogen op de bank aan misgelopen rente, betalen van negatieve rente en inflatie).
In 2008 was het eerste wat door het dak ging energieprijzen. Dus energiecontracten in 2020 zo lang mogelijk vast gezet.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 2 juni 2022 19:32]

En daarom heb ik dus een deurbel met lokale opslag op mijn NAS.
Waar je ook meer geld aan kwijt bent i.v.m. stijgende energieprijzen?
Zonnepanelen?

En de prijs per GB is echt extreem goedkoop, plus dat je niet afhankelijk bent van dit soort praktijken.

Iedereen hier weet toch dat je eerst wordt ingepakt met goedkope abbo's en zodra ze genoeg mensen binnen hebben geharkt, dan begint de ellende qua prijsverhogingen.

Ik ben blij dat ik nagenoeg niks in de cloud heb staan.

[Reactie gewijzigd door Wachten... op 2 juni 2022 15:00]

Zonnepanelen werken alleen overdag, je moet ook een batterij hebben of je meter moet trerugdraaien of je poet een vergeoding krijgen voor geproduceerde stroom. En niet iedereen woknt in een huis .. die argumentatie altijd zonnepanelen …

Enja ik,heb zelf zonnepanelen
Ik heb toch nooit gezegd dat je kostenvrij bent?

Alleen komen mensen altijd met de reden dat een nas "duur" is, omdat je schijven moet kopen en het stroom kost. Mijn nas kost alles behalve meer dan online opslag, plus dat het in eigen handen is en je veel meer opslag krijg voor je geld.

Dan nog niet eens meegenomen dat uiteindelijk dit soort diensten de kosten omhoog gooien, zoals je hier ziet.

Is een nas voor iedereen weggelegd.? Nee dat niet!
Dat duurt denk ik wel HEEL lang, zoveel gebruikt een deurbel nou ook weer niet, en de storage ook niet.
Nee hoor, die stond er toch al als file server, voor home assistant, etc. En ik kan er natuurlijk ook nog voor kiezen om er een SD-kaart erin te stoppen.
Waar je ook meer geld aan kwijt bent i.v.m. stijgende energieprijzen?
Een NAS draait waarschijnlijk niet enkel voor een deurbel, dus die prijsstijging zal wel meevallen wanneer het verdeeld wordt over andere use cases.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 2 juni 2022 16:08]

Vergeet de aanschaf/afschrijving niet, dat is volgens mij meer dan het verbuik.

Maar wat is het gemiddelde stroomverbruik van een NAS eigenlijk en hoeveel ruimte heb je nodig om je video's een maand lang te houden voor je ze overschrijft? (en is een week eigenlijk niet genoeg?)

Daarnaast zijn er ook een aantal opties die je volgens mij niet zomaar even zelf toe kan voegen zoals die persoonlijke meldingen als er glas breekt. (of vind je dat soort zaken gewoon gratis op github ofzo?)
Ik heb nog zo'n ouderwetse, met 2 draadjes naar een ding dong dong in de meterkast.
Dat is inderdaad de goedkoopste oplossing, niks mis mee :-)
nah niet helemaal de goedkoopste hij gebruikt nog steeds stroom,...
Mijn deurbel mag je eerst goed uit trekken en dan weer in duwen zodat de bel gaat.
Meer bewegen heb je zelf in de hand...
Die heb ik ook een gehad, tot iemand iets te hard trok en de bel door de ruit naar buiten vloog.
Ik kan je zeggen, daar had ik een paar jaar stroom van kunnen betalen.
Hier ben je toch gewoon voor verzekerd neem ik aan?
Sure, met een eigen risico van een paar honderd euro.
Beetje fatsoenlijke inboedel/opstal verzekering is zonder eigen risico. Dat hoeft niet veel extra's te kosten.
"Als je een opstalverzekering afsluit kun je meestal bepalen wat voor eigen risico je wilt. Het eigen risico is het deel van de schade dat je zelf betaalt. Standaard is dat vaak € 150,-. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico of juist helemaal geen eigen risico."

Kortom: Nee, een 'fatsoenlijke' verzekering heeft een eigen risico. Je kunt dat afkopen met een hogere premie. In wezen niet anders dan de zorgverzekering die iedereen heeft.

Ik had na die storm van een aantal weken terug wat losse PV-panelen. Daar zat een eigen risico op van 250,-.
Met een eigen risico van 150 euro schiet dat niet heel erg op.
beetje off-topic maar in principe zou dat onder de aansprakelijkheidsverzekering moeten vallen van degene die te hard aan de bel trok. Tenzij diegene natuurlijk binnen het gezin valt, dan heb je er helaas weinig aan
Dat is al luxe, die van mij doet gewoon Ring!!!! Hoe ironisch is dat, want dat kan gewoon zonder abo.
Ouderwets? Ik heb er nog een die niet afhankelijk is van stroom :+
Gewoon een echter deurbel. Trekstang aan de buitenkant en een bel binnen.
Mag ik vragen welk merk/type?
Ik ben daar ook naar op zoek. Ik vind het namelijk niet zo prettig dat iedereen in Amerika op een server terecht komt.

Ik heb er al een paar uitgeprobeerd maar ben tegen diverse problemen aangelopen. Net zoals bij Ring bijv. komt het bij sommige merken voor dat de beller al weer wegloopt in de veronderstelling dat er niemand thuis is omdat het nogal lang duurt voordat de app reageert.
En dat bij glas en een perfect wifi bereik!
Helemaal mooi zou zijn als de deurbel gecombineerd kan worden met de bestaande bellen.

[Reactie gewijzigd door mcmlx op 3 juni 2022 09:42]

Welk modelletje heb je? Tevreden van?
Ik ben met verbouwingen bezig en er ligt cat5e naar de voordeur, dus alles is mogelijk.
Ik heb een Ezviz DB1, alweer een aantal jaren oud, zou ik nu niet meer uitkiezen (en is volgens mij ook niet meer leverbaar). Of de opvolger DB2 Pro ook lokale opslag ondersteunt kan ik zo 123 niet vinden.

Misschien is een Foscam VD1 wat voor je? Is dmv RTSP aan o.a. Synology Surveillance Station te koppelen.

Bij mijn moeder heb ik een Eufy deurbel met Home Base voor lokale opslag geïnstalleerd, als je geen continue opnames wil is dat ook een prima ding. Nadeel is dat die geen RTSP-koppeling heeft, dus dan ben je wel van de Eufy app afhankelijk.
Bedankt voor de tips! Ik ben momenteel wat aan het experimenteren met blue iris en deepstack AI, dus alles wat een open stream heeft is interessant!
Welke deurbel met lokale opslag heb je dan? Ben ook wel geïnteresseerd.

EDIT: Oh, was blijkbaar al gevraagd, alleen verder naar beneden geschoven.

[Reactie gewijzigd door Lizard op 2 juni 2022 21:13]

Die ring of andere smart deur bellen blijven mijn inziens een oplossing voor een niet bestaand probleem.
Als ik niet open doe dan ben ik er niet.
Ik hoef dan ook niet persoonlijk iemand te vertellen dat ik er niet ben.
Met een telefoontje hadden ze dat probleem voor vertrek naar mijn adres al kunnen voorkomen.
Ik gebruik een ring als beveiligingscamera nadat één van mijn motoren een aantal jaar terug is gestolen. De motoren staan altijd voor de deur met de Ring er precies opgemikt. Ironisch genoeg waren er bij handhaving klachten gekomen over twee dummy-camera's, maar over een Ring die elk persoon filmt die voorbij komt hoor je dan weer niemand 8)7
Handig. Heb je geen motor meer maar gelukkig wel nog een aandenken in de vorm van een video.
Zo kun je ook een foto van je volle koelkast nemen zodat je weet hoe hij er gevuld uitzag. Je hebt er niks aan als je hongerig bent, maar het herinnert je wel aan betere tijden.
Ja, want de politie kan natuurlijk ook helemaal niets met opgenomen beelden waarop een mogelijke verdachte is vastgelegd inc. uiterlijke kenmerken.
Ik zie het zelf meer als een beveiligingscamera, sommige mensen hebben die helaas nodig.
Sinds wij een ring hebben hebben we geen last meer gehad van dubieuze verkopers aan de deur. Je ziet zelfs op de beelden dat ze willen aanbellen, zien dat het een ring is en terugtrekken.

Pakketbezorgers wachten netjes ipv binnen 30seconden terug in de bus te zitten. En ook heb ik geen enkele valse “pakket is bezorgd” bericht meer gekregen.

Nu zal dat vast met andere videodeurbellen ook zijn maar ik wilde iets wat out of the box werkt.
Ik vind het anders een ideale locatie om te monitoren vanuit een veiligheidsperspectief.
Ook is het ideaal dat je deze connected deurbel kunt koppelen met bijvoorbeeld een Sonos speaker om in andere kamers zoals een zolder op de hoogte te zijn dat er iemand voor de deur staat.
Het is dan ook meer een stuk veiligheid dan wat anders. Ik heb ook een 'slimme' deurbel (Eufy), ik werk praktisch altijd thuis en als ik er niet ben is het pech, maar het is wel handig dat als de bel gaat en ik aan het werk ben, ik kan checken of het de moeite waard is om open te doen of niet. Ook hoor je niet overal in huis de bel even goed, en achterin de tuin al helemáál niet.

Qua beveiliging is het fijn dat ik 'gewoon' foto's kan loggen via HomeAssistant die genomen worden bij aanbellen. Dat lukt een gewone bel niet..
Ik heb wel eens gehad dat ik net de hond aan het uitlaten ben en post NL voor de deur staat. Ik geef hem dan gewoon aan dat die het pakketje neer kan leggen. Of als je even bezig bent op zolder of in de tuin....

is het echt nodig? nee pakketje kan ook naar de buren of postnl punt, kan het soms handig zijn ? ja vind ik wel (:
Niks fijner dan de deur mooi dicht te laten als ik op de Ring een kerel van begin 30 in een jasje van een energieleverancier met een tablet in zijn hand zie staan.
Ik mis een goede onderbouwing voor de prijsverhoging, is dit voor het volgende schip van CEO Jeff Bezos?
"waarom niet", en "commercieel bedrijf" zijn niet genoeg onderbouwing?
"yall paid for this :D "
30 EUR per jaar voor een deurbel, rare wereld.

Toch wel knap dat ze mensen wijsgemaakt hebben dat ze dit echt nodig hebben en dat die mensen daar ook nog ingestonken zijn met open ogen....
De deurbel functie kost natuurlijk geen 30 euro. Je betaald voor de beveilingscamera.
Je betaald voor de opslag en voor de berichtgeving op je telefoon als er aangebeld wordt.
De website geeft iets anders weer:
Heb ik Ring Protect nodig om de Video Doorbell te gebruiken?
Nee. Je kunt je Video Doorbell gewoon gebruiken om je huis te bewaken en vanaf elke locatie te zien wie er voor de deur staat, zelfs zonder abonnement op Ring Protect. Ook zonder Ring Protect ontvang je realtime meldingen wanneer er iemand voor de deur staat en je kunt de melding beantwoorden om bezoekers direct vanaf je mobiele apparaat in realtime te zien, horen en spreken.

Zonder een abonnement op Ring Protect kun je echter geen video's bekijken die je hebt gemist en je kunt je video's niet opslaan of met anderen delen. Er worden geen foto's gemaakt. Tik hier voor meer informatie over Ring Protect en om een abonnement te kiezen dat bij je past.

Wat is het verschil tussen Ring Protect Basic en Ring Protect Plus?
Ring Protect Basic biedt dekking voor één videodeurbel of beveiligingscamera van Ring voor slechts € 3/maand of € 30/jaar € 3/maand of € 30/jaar. Hierbij worden alle video's die door je Ring-apparaat zijn gemaakt vastgelegd en opgeslagen in je account. Vervolgens kun je al je video's bekijken wanneer het je uitkomt, en je kunt ze downloaden om te bewaren voor later en om te kunnen delen met vrienden, familie en andere gebruikers.

Ring Protect Plus biedt dekking voor een onbeperkt aantal videodeurbellen en beveiligingscamera's van Ring op één locatie voor slechts € 10/maand of € 100/jaar € 10 /maand of € 100/jaar. Hierbij worden alle video's die door de deurbel en/of camera van Ring zijn gemaakt vastgelegd en opgeslagen in je account. Vervolgens kun je al je video's bekijken wanneer het je uitkomt, de video's die je wilt downloaden bewaren voor later of, als je daarvoor kiest, opgeslagen video's delen met vrienden, familie en andere gebruikers. Ook krijg je verlengde garantie voor elk in aanmerking komend apparaat zolang als je abonnement op Protect Plus geldig is, evenals 10% korting op geselecteerde producten op Ring.com.
Ah ok, niet voor de berichtgeving maar alleen voor de opslag. Ik ga abonnement sowieso opzeggen. En dan koop ik na de zomer wel een eufy
Je laat overkomen alsof mensen dom zijn als ze dit doen, echter noem je het een deurbel terwijl het een beveiligingscamera is. Je bent dan uiteraard nog steeds vrij om dit zelf niet te willen, maar mensen betalen geen 30 euro per jaar voor een deurbel.
Het is een deurbel die toevallig een camera heeft. Als het een beveiligings camera was, dan zet er geen knop op om aan te bellen.
Je bent blijkbaar niet erg bekend met Ring. Die camera zit er niet toevallig op, dat is het hele punt van het product. Dat je ook aan kunt bellen, dat maakt het product des te waardevoller, omdat je daarbij de keuze krijgt om altijd op te nemen, of alleen als er aangebeld wordt.

Ik begrijp je kortzichtigheid niet zo goed, eerlijk gezegd. Volgens mij ben je geen fan van het product en geef je er daarom maar op af?
"RING"........waar denk je dat die naam op slaat? De bel of de camera?........

Het is dus een deurbel die een camera functie heeft.
Het is begonnen als 'Doorbot'. Nadat ze op Shark Tank zijn geweest is er besloten het te rebranden naar 'Ring Video doorbell'.

Ik doe de aanname dat je geen fan bent van Ring, maar dat maakt het nog geen deurbel.
Ring laat me koud, ben een Amazon shareholder, maar snap niet waarom mensen zoveel geld neerleggen voor een deurbel.

Mij goed aangezien ik de eigenaar ben, maar vind het gewoon gek.
Dat bedrag mag van mij nog wel meer worden, laat de overgrote groep asociale die dergelijke troep aan de gevel hangen en daarbij de onze wetgeving en tevens de gebruiksvoorwaarden van ring zelf breken(het filmen buiten eigen terrein) maar flink bloeden voor die zooi.

Maar gebruikersvoorwaarden lezen deden we tien jaar geleden al niet meer, en kan hun het verrotten wat andermans rechten zijn....
Als een minderheid nu eens afblijft van een ander en zijn of haar spullen dan zijn bepaalde producten en services zoals Ring niet nodig maar goed.. nu maakt een meerderheid zich druk of hun eigendom gestolen of vernield wordt en daar wordt weer graag misbruik van gemaakt door bedrijven.
De kosten voor mijn deurbel gaan ook elk jaar met minimaal 80% omhoog. Gelukkig betaal ik 0 euro dus dan blijft het na de verhoging ook 0 euro.
Een 'normale' bel kost in ruststand meen ik iets van 6-10 euro. Of je moet zo'n ouderwetse klepper hebben.
Heb 'm al een jaar of drie hangen, eerste twee met abbo, maar na beoordelen wat ik er nu eigenlijk aan heb inmiddels al meer dan een jaar zonder: Ik mis het niet, gaat er mij maar om dat ik op mijn telefoon hoor dat er iemand is.

Later terugkijken = lekker belangrijk (niet dus)

en 30% is gewoon 30%, tweakers doet het goed, maar Ring doet hier vrolijk mee met eerst zorgen dat er marktpenetratie is en dan stapsgewijs beetje bij beetje meer rekenen (meer dan je normaal gesproken vanwege inflatie zou verwachten, hoewel dat nu ook nogal buitensporig is.. :-))

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 2 juni 2022 15:03]

Zie hier de reden waarom ik zo weinig mogelijk diensten "as a service" wil afnemen. Aanbieders kunnen eigenhandig abonnementstarieven flink verhogen en dan heb je de keuze: of je slikt het, of je spul wordt onbruikbaar. Niet bepaald een eerlijke keuze m.i.
En dat is 1 van de redenen waarom ik een Eufy deurbel heb.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee