Hello Games brengt Sentinel-uitbreiding uit voor No Man's Sky

Hello Games heeft woensdag een nieuwe gratis uitbreiding beschikbaar gemaakt voor No Man's Sky. De uitbreiding bevat onder meer grote vijandige robots, nieuwe upgrades voor wapens en een veranderd gevechtssysteem.

De ontwikkelaar zegt dat de update "een herziening van het gevechtssysteem en de vijanden bevat, om het spel uitdagender te maken". Zo is een van de nieuwe vijanden een gigantische robot, die is uitgerust met een vlammenwerper. Gevechten zijn gevarieerder en verlopen sneller, onder meer door aanpassingen aan de vuursnelheid. Ook heeft Hello Games aan de camera-instellingen gesleuteld, waardoor de gevechten "dynamischer" in beeld worden gebracht.

De uitbreiding brengt nieuwe wapen-upgrades met zich mee en voorziet de projectielen van de Multi-Tool van nieuwe effecten. Het is nu zelfs mogelijk om je eigen robots te bouwen, die je vergezellen bij het verkennen van de planeet.

Verder ondersteunt de pc-versie van de game AMD FidelityFX Super Resolution 1.0, dat voor betere beeldkwaliteit en een hogere framerate moet zorgen.

No Man Sky's Sentinel-update is nu uit op pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S. De uitbreiding is ook beschikbaar voor beide Game Pass-versies.

Door Loïs Franx

Redacteur

16-02-2022 • 18:07

55 Linkedin

Submitter: thof1

Reacties (55)

55
55
41
5
0
5
Wijzig sortering
Niet onbelangrijk voor de aankomende release van de Steam Deck: Hello Games heeft NMS ook native ondersteuning voor de Steam Deck gegeven!
No Man’s Sky has been specially optimised for the Steam Deck, and controls have been adjusted to take advantage of touch screen input.
Native wellicht niet, want er is bij mijn weten nog geen Linux versie van het spel.
Ze noemen het zelf 'Specially Optimized' for Steam Deck. Dat klinkt inderdaad niet als native, maar lijkt me ook goed genoeg :)
Je hebt (natuurlijk) gelijk dat NMS niet een native Linux versie heeft.

Ik bedoelde dat NMS native door de Steam Deck als platform wordt ondersteund. Het gros van de games die wel door de SD ondersteund worden, hebben geen native Linux clients. Zonder direct behoefte te hebben aan discussie over semantiek van het woord native binnen deze context durf ik wel te argumenteren dat iets prima native op de SD (als platform - incl. proton) ondersteund wordt, zonder dat dat het een native Linux client heeft (wat imho een andere context is) :)

Mijn nieuwschierige hoofd is toch even in de betekenis van native gedoken en binnen de computing (wat hier toch echt de context is) is een betekenis "Something running on a computer natively means that it is running without any external layer requiring fewer software layers." (Wikipedia). In dit geval wordt er wel degelijk gebruik gemaakt van een compatibility layer (Proton). Fair enough!

[Reactie gewijzigd door peternator op 17 februari 2022 10:24]

Weet iemand of je helemaal opnieuw moet beginnen om de robots tegen te komen?
Geweldig hoe NMS gratis uitbreidingen blijft krijgen. Letten we even op Cyberpunk 2077? :)
Je vergelijkt appels en peren. De content die CD Projekt Red produceert daar gaat jaren aan manuren in zitten. Als ze dat gratis weggeven dan bestaan ze simpelweg niet lang meer. Wat op dit moment al een reële optie is ondanks het feit dat ze niets gratis weggeven, overigens.
En de ontwikkeling van NMS is gratis?
Er zijn voor NMS al zo bizar veel gratis updates bij gekomen daar kan menig game nog een puntje aan zuigen.
Ik denk dat alleen The Sims meer uitbreidingen heeft maar die waren dan ook weer niet gratis.
Ja maar de Sims is al sinds jaar en dag een melkkoe waarbij je elke keer een waslijst aan dlc kan kopen die in mijn ogen niet veel verschilt van de dlc uit de vorige game.
De huidige versie (Sims 4) is ondertussen al ruim 7 jaar oud en kost nog steeds 40€ en daarbij kun je alle beschikbare toevoegingen nog kopen voor het schappelijke bedrag van 884,50€. 8)7
Laatst in de aanbieding, 25€ voor het spel en "nog maar" 540€ voor alle beschikbare toevoegingen.

No Mans Sky is ondertussen ruim 5 jaar oud en kost maar één keer 55€ of best vaak in de aanbieding zoals nu voor 28€.
Klopt, maar ze hadden ook heel wat goed te maken.
Dat geld ook voor CD Projekt Red, die hebben ook niet echt geleverd naar "belofte".
Klopt, maar de scope is gewoon anders.

Neem deze lijst van NMS: https://imgur.com/P3Gq5Zf
Ze hebben een boel beloofd en uiteindelijk ook waargemaakt. Maar dat heeft wel lang geduurd.

Bij Cyberpunk 2077 zijn het veeal 'kleine' dingen, zoals betere AI. Ja, elk spel beloofd dat.
Mwa... dat weet ik niet hoor.. of de scope heel anders is.. denk dat CP2077 in een compleet andere lifecycle zit en al vrij volwasse is als game en development.

CDPR heeft echter grotere problemen dat zich buiten CP2077 strekken. Een groot deel, al dan niet iedereen, van het team die aan CP heeft gewerkt is weg gegaan. CDPR kreeg ontzettende financiele problemen en werden aangeklaagd, ook werden zij gehackt. Daarnaast leverde ze een spel die gewoon niet klaar was en enorm veel werk nodig had om goed te kunnen werken en zelfs nu zijn er nog mankementjes. En dit is dan nog voor de beloofde DLC...

Het grootste verschil is dat Hello Games de zaken nu wel grotendeels op orde heeft en een process gevormt heeft waarin zij op een relatief korte termijn updates kunnen uitbrengen. Ze hebben naar wat ik zie hun verwachtingen en doelen erg scherp staan en focussen ze zich op een bepaald onderdeel ipv meerdere onderdelen in 1 update. Dee update bijvoorbeeld voegt meer sentinals toe en verbeterd de combat, andere updates verbeterde andere apsecten van de game maar is qua scope per update kleiner, maar al geheel wat ze in de laatste 6 tot 12 maanden hebben gedaan is echt niet klein geweest.
NMS ontwikkeling is gratis?

Dit is gewoon appels met appels vergelijken, hij vergelijkt het ene onafgemaakte spel met het andere onafgemaakte spel.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 17 februari 2022 09:41]

NMS was ook brak na release, en het heeft jaren geduurd voordat het begon op te leveren wat het beloofde; Cyberpunk is nog in die vroege fase, helaas. Ik weet niet of het ooit dezelfde comeback gaat maken als NMS gedaan heeft.
CP77 is nog in de herstel fase.

Ik vind het wel wat lang duren van CP77, en de patches die we krijgen zijn momenteel vooral voor stabiliteit/performance met een paar features / aanpassingen. Logisch natuurlijk, maar jammer voor iemand zoals ik die het spel al zonder performance issues heeft uitgespeeld en nu op meer customization zit te wachten.

Ze hebben wel modders aangenomen dus ik hoop dat we in de toekomst een grote content/feature patch krijgen.
Ben je je ervan bewust dat CP77 dinsdag een gigantische update heeft gekregen? Niet dat de game nu helemaal af en gefixed is, maar er is een boel nieuws te vinden!
nieuws: Next-gen update Cyberpunk 2077 verbetert rijmodel en maakt stad leven...
Zeker. Ik heb het spel op de vorige update uitgespeeld en ga deze nieuwe spelen.
Enige wat ik nog echt mis is transmog (kleding een andere look geven maar stats behouden), want momenteel ziet het character er vrijwel altijd slecht uit omdat iets beter stats heeft.
Enige wat ik nog echt mis is transmog (kleding een andere look geven maar stats behouden), want momenteel ziet het character er vrijwel altijd slecht uit omdat iets beter stats heeft.
Dit vind ik altijd een beetje gek om te lezen. Ok, logisch als je vanaf een andere RPG komt, maar het hele mantra van Cyberpunk is nu net "Style over substance". Hoe iets er uit ziet is veel belangrijker dan of het goed/effectief werkt. Ikzelf draag, omdat ik dit mooier vind, nog altijd een licht geüpgrade basiskloffie in Cyberpunk. Ook in Destiny vond ik de looks van mijn character vele malen belangrijker dan de armor/Light stats. Bijkomstig 'voordeel' is ook dat het spel lastiger is als je niet een top of the line outfit hebt.
het hele mantra van Cyberpunk is nu net "Style over substance". Hoe iets er uit ziet is veel belangrijker dan of het goed/effectief werkt.
Ja, en daarom wil ik transmog. Want er is gear die het spel veel makkelijker maakt of een andere speelstijl faciliteert, maar er vreselijk uit ziet.
Het duurt lang om dat het bedrijf zelf diep in de put is gevallen. Developers die aan CP2077 hebben gewerkt zijn weggegaan, ze werden aangeklaagd aan alle kanten, hebben hacks gehad. CDPR als bedrijf heeft enorm veel werk nodig om als bedrijf goed te functioneren. Als je bedrijf niet goed functioneerd kan je ook erg lastig updates uitbrengen, en als je handjes te kort komt dan heb je bijna geen tijd om aan de game te werken. en "Even mensen aan nemen" is ook echt niet zomaar gedaan... Vooral nu voor CDPR niet na de negatieve PR ze hebben gehad tijdens en na development van CP2077. Als ik een game dev was die werkt zoekt, zou CDPR voor mij wel het laatste bedrijf zijn waar ik zou aankloppen en dat maakt het voor CDPR ook niet beter op.

Ik verdedig CDPR ook helemaal niet hiermee.. maar dit is waarom ik denk dat alles zo enorm lang duurt.
Opzich ja No man's is een prachtig voorbeeld van een Treinwrak waar zowel ontwikkelaar en spelers en investeerders zeiden van wij gaan er toch nog iets moois van proberen te maken en tussen het eerste en tweede jaar was het al een andere ervaring en kwaliteit dan wat het in het begin was.

Cyberpunk is vergelijkbaar maar ik denk dat CDPR meer aan trouwe fans had dan aan de investeerders want die spuugden aardig op het Team terwijl druk juist vaak van investeerders komt maar ik ben dankbaar dat zowel NMS als CP2077 door zijn gegaan want beiden hebben veel te bieden.

Voor diegene die interesse heeft de laatste update 1.5 heeft veel meer realisme gebracht zowel postifief als negatief want bijv. de wapens en skills en uitrusting mods zijn zodanig generfed dat een Legendary Ashura van 1 miljoen+ damage naar 100K damage is gegaan en Satori is iets van 600K naar 50K gegaan enz.

Maar de voertuigen zijn veel beter bestuurbaar en npc zowel lopend als rijdend als vechtend reageren divers op acties van de speler en er is meer persoonlijke aanpassingen zoals apartement aanpassen en 4 andere huren en je kunt nu je uiterlijk aanpassen zoals haar en kleur met uitzondering van huidskleur en gezicht opties zoals neus, mond, enz.

Voor betere info nieuws: Next-gen update Cyberpunk 2077 verbetert rijmodel en maakt stad leven... en https://www.cyberpunk.net...on-update-list-of-changes persoonlijk ben ik helemaal weg van het apartement in Japan town die heeft naast een oosterse sfeer ook een gitaar met Archangel, Chippin in, Never fade away Oh en er zijn nieuwe animaties vooral die van de Katana zijn bruut }>

Excuus een heel stuk offtopic maar ik dacht het heeft wel iets relevants of tenminste een vergelijkenis..
NMS had in 2020 rond de 26 mensen in dienst
CD Project Red 400+
nogal een verschil
ook is NMS bijna helemaal Procedural gegenereerd waardoor het in verhouding vrij klein is
volgens mij rond de 15GB maar daardoor ook veel dingen op elkaar lijken

Cyberpunk 1.5 update 60GB en de Next gen versie 90GB

Ze zijn totaal niet te vergelijken met de hoeveelheid werk die er in zit.
Kan iemand met ervaring in NMS vertellen hoe deze game zich verhoudt tot StarLink? Ik vondt StarLink wel leuk voor één playthrough (want StarFox). Maar het grinden en aftikken van lijstjes vond ik wel erg inhoudloos omdat de lore en het verhaal ook niet heel sterk waren.
het klopt dat het spel inderdaad eigenlijk geen verhaal heeft, maar ik denk dat de game zich daarin eerder juist de creatieveling motiveerd op steeds maar weer te ontdekken en te bouwen.

minecraft heeft ook geen verhaal en is ondanks dit gebrek ook een van de meest gespeelde games uit de geschiedenis geworden.
Nms heeft toch die portals waarbij een einde eraan zit qua verhaal.

En minecraft heeft toch de end dragon en de weg er naartoe?
als je dit als een verhaal beschouwd dan mag je uiteraard deze mening hebben.
Beiden spellen hebben mij echt weten te vermaken, maar ik heb deze nooit gespeeld en dit verhaal beleeft.

Als ik deze spellen dan vergelijk mat "ghost of tsushima", "Horizon: zero Down" .... etc....
Dan kan ik naar mijn persoonlijke mening niet anders oordelen dat "Minecraft" en "No mans sky" eigenlijk geen verhaal hebben.
Was misschien iets te snel.

Verhaal is inderdaad denk ik geen goede omschrijving.

Denk dat doel een betere omschrijving is. Waarbij de weg er naar toe voor iedereen anders is
NMS heeft wel degelijk een verhaal met de Artemis Path en het mysterie rondom het 4e ras.
Lijkt me ok. Ik ben van mening dat zelfs Microsoft Paint een verhaal kan hebben, dus dan zal NMS dat zeker hebben :D
Nou NMS heeft toch best wel een groot verhaal, alleen het duurt even voordat je snapt wat er gebeurt. Volgens mij heeft game theorie daar een video over. Of nou ja veel Lore.

[Reactie gewijzigd door Milanobrotchen op 17 februari 2022 15:46]

Ik heb tijdens launch en denk zelfs nog voor de eerste update gespeeld en uitgespeeld. Zelf altijd als ervaring gezien.
Later denk vlak na de Next update weer eens gestart en is meteen een hele andere ervaring.

Het is absoluut niet te vergelijken met Starlink. Heb deze ook namelijk. Waarbij in mijn ogen Starlink meer verhalend is en NMS toch meer een ervaring moet zijn, maar ondertussen zoveel toevoegingen heeft gehad waardoor het meer naar een spel is gegaan.

Gebruikte zelf wel altijd een patch om de Sentinels uit te zetten of in ieder geval altijd rustig te houden tot ze aangevallen werden. Die dingen vond ik ontzettend vervelend. :+
Eaarom maken ze sommige life forms op planeten niet gewoon vijandig? Of is dat er inmiddels al?

Dat zou het hele exploren ook wat spannender maken. Beland je op een vijandige planeet of juist niet

[Reactie gewijzigd door ro8in op 16 februari 2022 18:50]

Dat was al sinds dag 1. De agressieve carnivoren.
Ben er nooit een tegengekomen?
Tja, dan heb je geluk of pech gehad. ;-) Afhankelijk van hoe je het bekijkt.
haha true, maar echt veel aggressive carnivoren zitten er niet in dan denk ik?
Relatief veel van de cave creatures (vooral krabachtigen) zijn naar mijn ervaring hostile; daarnaast zijn er ook nog aggressive-sentinel planeten waar ze continue in de buurt van je gespawnd worden en als je een tijdje in zicht blijft de gta-wanted-sterren aangaan :)
Ik ben inmiddels al carnivoren tegengekomen. Paar leuke sabeltandtijgerachtige aliëns ook. Een ervan getemd, is behoorlijk goede bodyguard :D
Ook ben ik al zeer agressieve enorme zeewezens tegengekomen. Beetje Kraken/Cthulu achtig bijna, best wel creepy! Daarnaast zijn er uiteraard de Sentinel planeten die je wat vaker tegen zal komen. Daar kan het je behoorlijk lastig gemaakt worden.
Maar met alle mogelijke combinaties die in dit spel zitten, is het wel toeval wat je tegenkomt natuurlijk.
Dat is wel afhankelijk van de planeet maar het is inderdaad niet overdadig. Ook in het water zijn trouwens agressieve creatures. De sentinals zijn de grootste uitdaging.
Zat. niet super common maar je moet wel aardig dichtbij komen willen ze op je af komen.
En dan zijn er de egg-aliens,
En de freighter explorations met defensive systems.
En de sentinels bestonden al, en piraten waren er ook.
Sommige planten zijn ook gevaarlijk.

Genoeg om je zorgen over te maken in elk geval ;)
Dit spel blijft verbazen, wow.
The gift that keeps on giving
Toch valt het spel mij nu juist na de meeste toevoegingen tegen.
Het voelt als een eindeloze beta, met feature na feature wat onder veel druk is toegevoegd door “fans” die wel een veel te grote babbel hadden richting de devs.

En elke toevoeging kan het spel compleet buggy maken, van basis bouwen wat niet goed gaat want npc verdwijnt of basis verdwijnt half na een update.

Schepen die je bezit die gek kan gaan doen qua als je dingen probeert toe te voegen of juist weg te halen.

Het zijn juist al die kleine dingen die het weliswaar groot maken, qua wat de devs gepresteerd hebben, maar pfff ik kreeg er na een aantal updates steeds meer een afkeer tegen vanwege toch wel tig keer opnieuw moeten beginnen.
Top vanavond weer even spelen voordat horizon op de mat valt. Had zelf gehoopt dat de je community kon uitbreiden tot stad met hoge gebouwen of een schip customizer maar dit is ook welkom. Ben benieuwd!
Toch wel chapeau hoe de devs verder zijn gegaan, zoveel (ook enorme) nette updates en de game is toch al een tijdje redelijk volwassen heb ik het gevoel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee