Renders tonen nieuwe Garmin-smartwatches, waaronder Epix Gen2 en fēnix 7-serie

Duitse techwebsite WinFuture heeft renders en details gedeeld van Garmins komende smartwatches. Het bedrijf zou onder andere een Epix Gen2-smartwatch en nieuwe fēnix-modellen uitbrengen. Het is niet bekend wanneer de horloges uitkomen.

Volgens WinFuture komt Garmin onder andere met een vernieuwde versie van zijn Epix-horloge, die zeven jaar geleden uitkwam. Het zou een 'gemoderniseerde' versie zijn, met een groter scherm dan de originele Epix. De Duitse techwebsite spreekt daarbij over een behuizing die is gemaakt van roestvast staal en versterkt plastic. De Epix Gen2 wordt waterbestendig tot een diepte van 100 meter. Het horloge krijgt verder GPS-ondersteuning en verschillende gezondheidsfuncties, waaronder een bloedzuurstofmeter.

De Garmin Epix Gen2. Afbeeldingen via Winfuture

Garmin komt volgens de informatie van WinFuture ook met drie nieuwe modellen in de fēnix-serie. WinFuture noemt een Garmin fēnix 7, fēnix 7S en fēnix 7X. Deze smartwatches krijgen eveneens een vernieuwd ontwerp met een behuizing van roestvast staal en plastic. Er zijn verder nog weinig specificaties bekend over deze smartwatchmodellen. Uitgaande van vorige generaties, wordt de fēnix 7S het kleinste model, krijgt de fēnix 7 een meer gemiddeld formaat en wordt de fēnix 7X de variant met de grootste behuizing.

De Garmin fēnix 7 en fēnix 7S. Afbeeldingen via WinFuture

Verder komt Garmin met een Instinct 2 en een Garmin Instinct 2S. Die twee smartwatches zouden wat compacter zijn, GPS-ondersteuning bieden en over een e-inkscherm beschikken. De smartwatches moeten verder trackingfuncties bieden, zoals hartslagmeting en slaaptracking.

Een nieuwe Garmin Venu 2 Plus moet daarbij een oledscherm krijgen en over een extra knop beschikken ten opzichte van het huidige model. Het is nog niet bekend waarvoor deze extra knop dient. Het bedrijf komt volgens WinFuture ook met Vivomove 3-, Vivomove Sport- en Approach S12-kleurvarianten. Er zijn nog geen releasedata en adviesprijzen bekend voor Garmins komende smartwatches. In januari wordt wel de CES gehouden; mogelijk kondigt Garmin zijn nieuwe horloges tijdens dat evenement aan.

De Garmin Instinct 2 en Venu 2 Plus. Afbeeldingen via WinFuture

Door Daan van Monsjou

Redacteur

19-12-2021 • 12:18

116 Linkedin

Reacties (116)

116
116
62
2
0
49
Wijzig sortering
Waarom blijven dat toch van die grote dikke kasten, je zou toch zeggen dat miniaturisatie hier toch ook voortschrijdt?
Wat ik fijn vind aan de grotere kasten is dat er ruimte is voor fatsoenlijke knoppen die ik op de tast kan bedienen tijdens het rennen.

Verder zijn deze Garmins natuurlijk ook gemaakt om lang te kunnen navigeren tijdens bijvoorbeeld een trail run. Het horloge wordt daardoor vrij groot. Een groot scherm met een smalle rand vind ik persoonlijk ook niet erg mooi.
Idd gisteren 23h30 en 160 km trailrun met navigatie / gpx aan en einde van de rit nog 3 dagen accu over. Dat ding heeft me toch al vaak gered wanneer de routemarkering is weggevallen _/-\o_
Allereerst chapeau voor de prestatie, maar welk model is dat? Mijn inmiddels 2.5 jaar oude feniks 5+ red het met navigatie en GPS (ok ook 2 externe BT sensoren) geen 5 uur.

Ik heb het idee dat je voor de langere duur toch naar ander merk moet gaan kijken (coros), maat wellicht is dat idee achterhaald?
Heb zelf een Fenix 6 Pro en kan beamen dat de batterijduur ook met GPS aan geweldig is, zo'n 36-38 uur op 1 lading. Zonder GPS zo'n 21-23 dagen.
Dat zou inderdaad beter moeten kunnen. Als ontwikkelaar van Garmin apps zou ik zeggen als eerste kijken of er geen IQ-apps veel accuverbruik hebben (even eraf mikken dus). Als dat geen oplossing biedt uit-aan zetten proberen; meerdere malen meegemaakt dat dat vreemde verschijnselen oploste. En als niets helpt volledige harde reset
Heb eerder zelfs de firmware naar een oude versie moeten flashen op een Fenix 3 hr toen ik ineens extreme battery drain had, daarna weer de laatste firmware erop gezet en alle problemen waren verholpen.
Thanks ;) Met de 5X had ik ook slechte prestaties maar de 6X pro is echt een geweldige upgrade en dan heb ik nog de non-solar versie, wat naar mijn idee toch wel meer een gimmick is en de meerprijs niet waard.

Edit: Met de 5X haalde ik wel 20 uur dus ik denk dat jij een batterijvreter ergens hebt.

[Reactie gewijzigd door Marve79 op 19 december 2021 18:10]

Uit ervaring kan ik melden dat de volgende dingen impact kunnen hebben:
- IQ-apps (zoals genoemd door frij5fd)
- map continu aan (enorm verschil)
- map automatisch draaien (altijd naar noorden lijkt wel zuiniger)
- voor die laatste procenten BT uit als je het ver wil rekken
945 haalt met gemak 24 uur op een batterij met navigatie (gpx volgen) aan. Standaard GPS modus, zonder UltraTrac.
Zoek ook even op de Garmin forums, want de 5-series hadden ranges die heel gevoelig waren voor firmware versies waarbij het batterij verbruik omhoog schoot. Ik heb zelf 2x een nieuwe gekregen onder garantie van Garmin met dergelijke problemen. Inmiddels de 5 verkocht en de 6 pro in gebruik, deze doet het kwa accu nog beter.
Wat een mooie tijd, 23:30 voor de Bello!
Van harte! wat een wereldprestatie!
Naja wereldprestatie is wat overdreven maar toch bedankt!

Heb je ook meegelopen of nog plannen? Ik kan hem niet aanraden het was echt zwaar afzien en nu zeker een week in de lappenmand ;)
Removed

[Reactie gewijzigd door badnews.nl op 19 december 2021 20:01]

Wauw heel veel respect hoor @Marve79 !! _/-\o_ En gefeliciteerd met het behalen van deze hele mooie prestatie!! Ik doe het je niet na, ik heb nu al pijntjes na het lopen van een trail van 24K :X

En ik volg iemand op Strava die er zelfs nog een 3e rondje achteraan had geplakt en 240KM gelopen had... . 8)7
Ja Ivo Steyaert, ik kwam hem tegen toen ik nog onderweg was voor m'n eerste rondje. Die gast is echt buitenaards. 15u45 dacht ik voor 160k en dan 4-5 uurtjes wachten en nog 'even' een rondje van 80K doen.

Insanity 2.0. Echt, als je mij 10.000 euro had geboden voor een 3e rondje had ik gezegd dat je de boom in kon :+

Thanks voor het compliment ;)
Ja Ivo Steyaert, ik kwam hem tegen toen ik nog onderweg was voor m'n eerste rondje. Die gast is echt buitenaards. 15u45 dacht ik voor 160k en dan 4-5 uurtjes wachten en nog 'even' een rondje van 80K doen.

Insanity 2.0. Echt, als je mij 10.000 euro had geboden voor een 3e rondje had ik gezegd dat je de boom in kon :+

Thanks voor het compliment ;)
Van wat ik had gelezen had Ivo het 3e rondje helaas niet meer af kunnen maken. Althans dat stond in het verslag van Addie van der Vleuten welke ik dan volg op Strava.

Maar echt insanity 2.0 ja! Al motiveert het mij wel enorm als ik dergelijke resultaten voorbij zie komen. (en daar valt ook jouw 160K onder :D ) Dan valt mijn 24K alleen wel een beetje in het niets :+ hopelijk kunnen we deze resultaten langzaam verder uitbouwen :*)
Ah ja ik zie het nu, een DNF inderdaad. Gelukkig hij is ook nog een mens. Dat was ook echt onbegonnen werk :)

Ik denk wel dat ik zelf stop bij 160, langer hoeft voor mij echt niet. Dan moet je ook tussendoor gaan slapen en dat zie ik niet zo zitten. Net als bijv de Legendstrail. Ik heb ook MDS gedaan in 2019 dan doe ik liever weer zoiets. Dat is ook echt heel erg gaaf.

En ja ach 24k, ik heb me op 21k ook weleens helemaal kapot gelopen. Afstand zegt me niet zoveel meer eigenlijk. Dat is zo relatief. Ik ga ook echt van checkpoint naar checkpoint en kijk nooit naar de totale afstand want anders word ik gek. Nog 15k tot de volgende stop ziet er beter uit dan nog 135k tot de finish :+ Het is echt zo mentaal allemaal.
klinkt meer als een ultra run.. 8)7
Allereerst gefeliciteerd met je prestatie!

En ik ook kan beamen dat de de accu (Fenix 6X) erg lang meegaat. Zelf woon ik in Oostenrijk en ga vaak een paar dagen de bergen in en trek van bivak tot bivak... Daar is (bijna nooit) stroom en vaak zie je markeringen niet door sneeuw of mist. Daar is de Garmin letterlijk een life-saver.
Thanks :) En daar ben ik wel jaloers op, ik woon in het vlakke Antwerpen en het is lastig te trainen op hoogtes hier. Veel mooie Trailruns in die omgeving. Ik heb al Eiger gedaan in Zwitserland en in juni doe ik Lavaredo in de Dolomieten.

Maar inderdaad afgelopen weekend heb ik zelfs iemand geholpen die verkeerd liep en 'terug geschreeuwd'. Het mooie is ook dat de Fenix begint te trillen zodra je off course raakt. dus ik loop nooit meer dan 20-30 meter verkeerd. Vroeger liep ik weleens 3 km verkeerd en dan kun je dus heel die afstand nog een keer terug. Nee dat ding is z'n gewicht in goud waard. Als de 7 komt en de accu wordt minder van m'n 6 sta ik weer vooraan in de rij.

Ik heb trouwens wel al die meuk uitstaan, iedere vorm van smartwatch functies zoals bellen sms muziek etc. Ik gebruik hem echt puur als sporthorloge en dan is er momenteel denk ik geen betere.
Verschrikkelijk off-topic, maar - en ik vraag dit als marathonrenner - hoe houd je het vol 23 en een half uur te rennen? Is dit met rust tussendoor? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Het tempo ligt natuurlijk wel een heel stuk lager. Ik loop ook marathons en dat is constant op max tempo rennen en bij de checkpoints tijdens het lopen snel water naar binnen gieten (en de helft weer uithoesten :P).

Maar dit soort ultra's zijn een heel stuk relaxer. Het is niet echt rennen maar meer een jogging pace. 7 - 8 km/h gemiddeld. Soms ook met veel hoogtemeters en heuvel op is het dan ook veel wandelen zeker richting het einde toe als je benen moe beginnen te worden. Het is ook volledig in de natuur dus het terrein is veel uitdagender met omgevallen bomen, modderpoelen waar je door moet, heuvels die je moet beklimmen etc.

Maar dan zijn er ook nog de stops waar je even kunt eten, drinken, je voeten kunt verzorgen. Mijn langste stop halverwege is ongeveer 30 minuten en dan is er op 160 km nog elke 20 km een stop waar ik ook nog 10 minuten zit dus in totaal stop je toch 7x en dat is in totaal dan toch al 90 minuten.

Dus dat plaatst het wel een beetje in perspectief. Niet dat het makkelijk is, allesbehalve want ik ga nu nog altijd achteruit de trap af, maar het is totaal niet te vergelijken met een marathon. Dat is eigenlijk een heel ander soort discipline waar ik overigens ook heel veel respect voor heb. Het is beide loodzwaar maar het zijn twee verschillende takken van sport. Je hartslag bij een ultra ligt ook zo gemiddeld rond de 135, bij marathon is dat al snel 160/170 (afhankelijk van je leeftijd uiteraard).

Maar ik kan het zeker aanraden, je zou eens een trailrun kunnen doen van 20-30 km. Ik dacht eerst dat het ook niks voor mij zou zijn maar eentje gedaan en ik was 'hooked' :)
Even aanhakend; ik ben altijd een wegloper (verharde weg ;) ) geweest en redelijk recentelijk ook eens wat trail runs gaan lopen voor de afwisseling. En de "hooked" opmerking van @Marve79 snap ik meteen O+

Het (enigszins) loslaten van het tempo, veelal mooie omgeving, wisselende ondergrond/terrein, en de drang om de afstanden steeds meer te verlengen, spreken mij echt aan! :*)

Eigenlijk wat @Marve79 hierboven dus beschrijft maar ik kan het beamen!

Nu alleen de spiertjes nog even laten wennen :X
160km lopen? Ik veronderstel dat je soms moeilijk door de “ik ben geen robot” validatie geraakt op websites?
Ik vind een groot horloge super, maar ik heb dan weer helemáál niks met sporthorloges. Een soort van tussenstap zou ik wel interesse in hebben.
Nu heb ik een Fitbit Versa 2 omdat die er iets minder oldschool sporthorloge uit ziet, maar ik zou toch liever een rond scherm hebben.
Ik vind het persoonlijk bij de Fenix serie wel mooi. Die horen wat stoerder te zijn.
Wel jammer dat de metalen band nog steeds zo slecht vertegenwoordigd is en het vooral kunststof is wat de klok slaat... eeh om de pols houdt.
Dat is omdat dat lichter is en dat is prettiger met sporten. Niets staat je in de weg om er een metalen bandje bij te kopen echter want je kunt heel gemakkelijk wisselen.
Garmin maakt horloges die in de eerste plaats sporthorloges zijn.
Daar komt bij dat kunststof bandjes iets elastisch zijn waardoor je ze tijdens sporten wat strakker aan kan trekken voor betere hartslag detectie en tijdens dagelijks gebruik wat losser kan dragen. Met een metalen bandje is dat wat lastiger
De hartslagmeter werkt goed in rust maar tijdens het sporten zeer onregelmatig. Ik heb nu een borstband en ineens een totaal ander beeld.
met fietsen doet mijn forerunner245 het eigenlijk prima. Met hardlopen is het inderdaad wat onregelmatig, maar dat is natuurlijk goed te verklaren.
Ik merk bij fietsen dat mijn horloge (Vivoactive 4) eigenlijk niet accuraat genoeg is voor intervallen. "Gemiddeld" klopt de hartslag redelijk, maar je merkt vaak dat het horloge nogal 'achterloopt' in vergelijking met een borstband en kortstondige pieken 'ziet' hij vaak niet.
Ik heb een Garmin Ultrafit klittenband-bandje voor mijn 6X. Veel prettiger dan het siliconenbandje, en geen last met de gesp die 's nachts in je huid snijdt. Observaties over de hartslagborstband onderschrijf ik: hartslagmonitoring lijkt veel robuuster met een band.

[Reactie gewijzigd door dabutcha76 op 20 december 2021 14:54]

Bedankt voor de tip! Eens opzoeken waar je die koopt.
Siliconen band is wel lastig voor monitoring 's nachts...
Garmin biedt, in ieder geval voor hun duurdere modellen waaronder de Fenix serie, Titanium bandjes aan.
Eerste wat ik altijd doe is op etsy.com een stoer handgemaakt leren bandje kopen.
handgemaakt door Oeigoeren?
Een metalen band om te sporten, wtf.
De titanium band van mijn fenix 6x Pro solar voelt niet ongemakkelijk aan tijdens het lopen. Ik probeer de switchen van band voor ik begin maar vergeten het soms.
Misschien omdat er heel veel in zit. GPS/glonas/galileo, kompas, gyroscoop, hartslagmeter, bloedzuurstofmeter, acceleratiesensor, WiFi/Bluetooth, 16GB opslag, hoogtemeter, barometer en natuurlijk een processor, geheugen, scherm.

Het verbaast me juist dat ze het er allemaal in krijgen!
Dit zit ook allemaal in mijn Amazfit GTS 2 mini en die is een heel stuk kleiner en lichter - 20 gram (en gaat ook 2 weken mee op accu). Dat is niet echt een reden voor die grote kast.

Maar ik denk dat ze inderdaad vooral voor dat design gaan. Veel mechanische horloges zijn ook nog echte knotsen. Ik vind dat ook vervelend, zo'n groot ding aan je pols, maar voor iedereen wat wils...

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 19 december 2021 15:43]

Ik heb zelf meerdere horloges, waaronder een Garmin Instinct en een G-Shock.

Ze worden bij mij intensief gebruikt, door weer en wind. Ook krijgen ze klappen te verduren (stoten) en worden ze regelmatig vies. Doordat de kast iets groter is, is deze robuuster. Harder plastic en alles gegoten in een sterke mal.

Daarbij zien ze - op een paar lichte haarkrasjes na op het plastic - er na 3-4 jaar nog steeds als nieuw uit.

Ik denk niet dat de Amazfit zulke vernieling aan kan eerlijk gezegd.
Nope vast niet maar zo gebruik ik hem ook niet :)

Maar mijn punt is: Voor de techniek hoeft het niet. Voor de robuustheid is het inderdaad wel een reden.
@GekkePrutser "Maar ik denk dat ze inderdaad vooral voor dat design gaan. Veel mechanische horloges zijn ook nog echte knotsen. Ik vind dat ook vervelend, zo'n groot ding aan je pols, maar voor iedereen wat wils." Wat betreft de Garmin horloges is het denk ik vooral gebruiksgemak en om het makkelijk te bedienen te houden tijdens het sporten. Ben ook zo blij dat het geen touch screen bediening is en dat de knoppen makkelijk te vinden zijn. En om kort in te gaan op je opmerking over mechanische horloges. Je moet eens zien wat voor een techniek er allemaal in zon klein kastje zit. Heb het altijd bijzonder gevonden hoe ze al meer dan 100 jaar zulke precieze uurwerken in zon klein kastje kunnen maken zonder gebruik van digitale componenten.
Oh ja ik begrijp dat het bij mechanische horloges meer nodig is (al heb je die ook altijd al kleiner gehad, voor vrouwen bijvoorbeeld).

Maar omdat mechanische horloges tegenwoordig vooral sieraad zijn, hebben de grotere horloges vanzelf een soort 'high end' uitstraling :)
Omdat ze:
A) Een beetje robuust moeten zijn, mijn F5 gaat al een paar jaar mee ik heb hem altijd om en hij heeft al flink wat klappen gehad tijdens het werk en sport. bij de doorsnee smarwatch was het al lang einde oefening geweest.
B) Er moet een redelijke energievoorziening in passen. Die van mij gaat bij normaal zond sport bijna 14 dagen mee. Ook dat hoef je van de doorsnee smartwatch niet te verwachten.

Ik heb de F6 even overgeslagen, mede omdat mij de GPS-chip niet beviel, en mijn F5 het nog goed genoeg deed. Maar deze F7 gaat er zeker komen.
B) Er moet een redelijke energievoorziening in passen. Die van mij gaat bij normaal zond sport bijna 14 dagen mee. Ook dat hoef je van de doorsnee smartwatch niet te verwachten.
Dit vooral. Mijn F5 verbruikt ~5% per dag, of 5% per uur als ik een activiteit aan heb. Hartslagmeting staat altijd aan.
Daarom heeft Garmin ook verschillende maten. Iets van 3 bij de vorige fēnix. Ook hebben ze andere series die kleiner zijn. Verder geldt vaak ook: des te groter, des te langer de accuduur.
De 's' serie is relatief fijn, maar nog steeds iets dikker dan een normaal horloge.

Kijk persoonlijk uit naar een 7s ter vervanging van mijn 5s+ welke overigens nog steeds prima mee kan.
Ik vind het bij de Fenix juist wel meevallen. Ik heb vrij dunne polsen, maar de gewone Fenix 6 staat prima. Fijn dat de keuze er is in 3 maten.
Dit is in veel gevallen juist prettig. Vooral bij winterse omstandigheden in bijvoorbeeld Lapland is het tijdens het navigeren fijn dat je met dikke handschoenen je horloge nog goed kunt bedienen.
Dikke kasten…tsja…Dat ze überhaupt bestaan is voortgeschreden miniaturisatie.

Volgens mij is het nota bene het meeste volume ook nog de batterij ook.
Ja en nee. Vooralsnog zorgt de miniaturisatie ervoor dat de internals sneller, uitgebreider worden. Daarnaast is er ook nog een vormfactor die samenhangt met usecase.
Met AR/VR headsets/brillen gaan we die voortschrijdende miniaturisatie denk ik meer zien in vormfactor.
Deels door de sensor die volgens mij vrij diep in de behuizing doorloopt en deels door de accu.
Dat valt dus echt wel mee. Het is gewoon het formaat van een normale horloge. Ik heb de Venu 2 en die is echt niet groter dan mijn normale woodwatch. Vrouwen kunnen nog voor een kleinere versie gaan, de "s" versie.
Haha, ik heb nu sinds twee dagen een vivomove style als meer alledaagse/stijlvolle aanvulling op mijn Quatix 6.... En het voelt toch een beetje kaal, haast meisjesachtig zo'n elegant klein horloge om mijn pols.
Zien er niet slecht uit. Ik heb weleens een Fitbit Versa 2 gehad en dat was een ramp; het werkte niet echt lekker en ik werd gebombardeerd met advertenties over hun plus programma. Zijn Garmin ervaringen positiever?
bij fitbit kun je heel ver vandaan blijven. Dat is behalve gammele hardware ook vooral een enorme dataminer.
Wat mij wel blijft verbazen is dat het zwakste punt, namelijk de levensduur batterij bij smartwatches nog niet is opgepikt. Theoretisch kan zo'n klokje 10 jaar mee, maar het vervangen van een batterij is een serieus klusje?
heeft garmin hier een NL service voor oid?
Is garmin zoveel beter dan qua datamining? Serieuze vraag, ik zit te kijken naar een nieuwe smartwatch met pay functionaliteit :)

Het probleem met dit soort dingen is dat het nogal ondoorzichtig is. De "privacy policy" is niet leesbaar zonder juridische achtergrond en wat er op hun servers gebeurt heb je geen zicht op.
Een voordeel is dat je per functie de voorwaarden al dan niet kan accepteren. Zo zal je voor popularity routing te gerbuiken zelf anonieme informatie moeten delen (zodat ze populariteit van segmenten beter kunnen bepalen), maar als je dat niet wilt accepteer je die voorwaarden niet en is die functie gewoon niet beschikbaar, zonder dat dat een negatieve invloed heeft op andere functies.

Zelf gebruik ik de "insights" functie (waarbij je prestaties vergeleken worden met anderen) niet, en dit is wat ik te zien krijg wanneer ik naar die functie navigeer:
Garmin Connect uses your uploaded health and activity data to provide Insights to you, but your personal data is never shared with others.

If you choose not to contribute your uploaded data to Insights, the feature will be turned off, and comparisons will be disabled.

Do you agree to contribute your uploaded health and activity data to Insights? You can opt out at any time in your privacy settings.
Met daaronder duidelijke do not agree/agree knoppen.
Ik heb niet de indruk dat Garmin gebruiksdata verkoopt. Als je kijkt naar de voorwaarden waar je ja en nee op kan zeggen is het vooral van het type "aggregeren om op het platform te kunnen delen/vergelijken met anderen". De eerder genoemde insights die gebruik ik wel, en dan kan ik mijn loop/fiets prestaties vergelijken met mensen uit mijn leeftijdsgroep. Zelfde zie ik met met mijn VO2Max, waar ik kan zien hoeveel procent van de gebruikers in mijn leeftijdsgroep er onder zitten.
Een Fenix laad je maar 1x in de 2 a 3 weken op. Dit komt de levensduur van een batterij ten goede.

Op mijn Fenix 6 is al 3x een kettlebell geklapt en niet eens een krasje. Voor mij het ideale horloge.
Garmin Fênix zijn qua sporthorloges top! Ik heb een 3, 5s en 6x gehad.

Met name de 6X met off-line Spotify, ingebouwde credit card is top. Qua sport metrics ook super, behalve dan dat de Ox meter niet echt super is. De app is ook goed.
Wel geleerd om het Sapphire model te kopen, want vroeg of laat komt er toch een kras op het scherm.

Echter als de batterij minder wordt, kunnen ze hem niet vervangen. Garmin NLsupport zei gewoon doodleuk over mij 5S:wij kunnen de batterij niet los vervangen.

Oftewel na de garantie en een lege batterij, kun je hem zo goed als weg gooien. Ik vind dat in de huidige eco-tijd niet meer passen. Ik snap dat ze elk jaar nw horloges willen verkopen, maar een horloge van 500-600 euro afschrijven in 2-3 jaar vind ik toch een beetje gortig. Nu kun je wel aftermarket batterijen kopen,maar probeer die er maar eens in te krijgen en te zorgen dat hij nog steeds waterdicht is.

Dus koop een Garmin Fenix met 5 jaar garantie ipv 2 jaar zodat je hem een beetje lang kunt gebruiken. Anders schrijf je misschien 1 euro per dag af en wordt het wel een heel duur horloge.
interessante case om via consumentenrecht proberen af te dwingen. De garantieperiode moet in lijn zijn met wat redelijk is qua prijs van het product. De Fenix-serie zijn hun high-end modellen, dus de case is wel te maken dat je mag verwachten dat een accu het na een 3 jaar nog altijd aardig doet.

Het bijkopen van garantie is veelal ook onzin waarmee ze je nog wat extra euro's uit de zak kloppen
Je kan online wel handleidingen vinden om de batterij zelf te vervangen. De batterij zelf kan je ook via Chinese websites bestellen. Ik weet dat dit niet de beste oplossing is maar het voorkomt wel dat je een perfect werkend toestel moet weggooien. En indien jij daar geen zin in hebt kan je het toestel nog steeds tweedehands verkopen met vermelding dat de batterij moet worden vervangen.
Ik heb zelf een Garmin fenix een aantal jaar terug aangeschaft na enig onderzoek. Dat was mijn eerste smartwatch en ben er erg tevreden mee. De Garmin app vind ik erg prettig, geen reclames o.i.d. Het horloge synchroniseerd ook alles via bluetooth terug naar de telefoon zonder problemen.
Nu zijn we al zo diep gezakt dat we het gebrek aan reclames bij een betaald produkt als een bijzonder voordeel zien :') (In plaats van gewoon normaal en een absolute dealbreaker bij de produkten die het allemaal wel doen)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 19 december 2021 15:39]

Ja, ik kan echt zeggen dat ik een zeer tevreden Garmin (Fenix) gebruiker ben. Zeer uitgebreide mogelijkheden, veel informatie tijdens activiteiten en ook erg customisable.
Ik vind de Garmin Connect app ook erg fijn. Stuk beter dan bijvoorbeeld de Wahoo Element app.
Voor reguliere sporten wel, maar met roeien merk ik dat vooruitgang (wordt ik sneller op de 2000 meter, wat is mijn VO2Max) moeilijk te meten is en worden in de app metrics raar weergegeven (snelheid in kmh ipv pace op de 500 meter zoals op de website), en zaken als Judo is gewoon niet inzichtelijk te krijgen (hoeveel traininguren).
Judo kan je prima tracken met de HRM-Pro hartslag band ;)
Maar je krijgt dan van die statistieken die gaan over 0 kilometer loopafstand. Maar inderdaad je zou een borstband om kunnen doen.
hij meet nog wel je stappen via de stappenteller en telt gewoon in de daily stats trouwens maar idd in je cardio workout zie je geen afstand
Ja veel positiever vind alles heel rustig wat betreft reclame eigenlijk is me geen enkele reclame opgevallen. Je ziet echt dat dit een sport horloge pur Sang is doet alleen wat het moet doen en als je het mij vraagt zeer nauwkeurig
Maar welk os hebben ze? Is dat wear 3 of allemaal anders. Staat niet in het bericht
Draait op Garmins eigen software.
Materiaalgebruik is een keuze. Ook prijstechnisch hoeft een behuizing van metaal geen bezwaar (meer) te zijn en titanium tegen een meerprijs. Dat is inmiddels ook tot de lagere regionen doorgedrongen. Daarom verbaast het mij ook dat Garmins voornamelijk van kunststof blijven. Zeker i.c.m. een horlogebandje van leer doet dat veel met het uiterlijk van een horloge. Zelf wissel ik geregeld van horlogebandje, van leer naar kunststof, afhankelijk van het feit of ik er mee ga zwemmen of naar kantoor ga, bijvoorbeeld.
Misschien is gewicht een issue?
Gewicht is zeker een issue. Aangezien je meestal maar één zo'n horloge tegelijkertijd draagt tijdens het rennen, is het wel zo fijn als dat zo licht als mogelijk is. Niet vanwege de benodigde energie om het mee te slepen, maar vanwege de impact die het heeft op je balans tijdens het lopen.

Plus de meeste van deze horloges zijn ook gewoon geschikt voor algemeen gebruik buiten je sport om, inclusief tracking van slaap ritmes. Dan wil je geen zwaar ding aan je pols hebben, eerder het tegenovergestelde.

Voor wat betreft de sterkte is het geen noodzaak om ander materiaal te kiezen. Mijn Forerunner 935 krijgt heel wat te verduren maar ziet er op een minimaal krasje na, nog uit als nieuw. Ik weet niet wat ze met het kunststof doen maar het is echt bijzonder sterk.

[Reactie gewijzigd door Cloud op 20 december 2021 12:39]

Hopelijk komt er dan ook een nieuwe forerunner. De FR 245 is bijna 2,5 jaar geleden uitgekomen.
Als je een meer actuele Forerunner wilt kan ik de 745 aanraden die ik nu een tijdje in gebruik heb. Heeft alle nieuwigheden die de 245 nog niet had. Wel ietsjes duurder natuurljk, maja voor een apparaat wat je jaren dagelijks om je pols hebt.
Oeh! Ben benieuwd, heb nu de VivoActive4. Ben daar erg blij mee, alleen het scherm had iets scherper gemogen. Verder een top ding!
Het lijkt er helaas op dat deze geen opvolger gaat krijgen. Tzt moeten we naar de Venu overstappen of een prijziger model, die voor mij overkill zal zijn (ben geen hele fanatieke sporter).
Ik vind het transflective scherm echter wel heel erg prettig, zeker buiten in de zon. Gelukkig werkt mijn vivoative 4 nog prima en is deze nog even niet aan vervanging toe.
@glatuin Ga dan voor een forerunner model, zijn zelfde prijsrange als de vivoactive.
Zou mooi zijn als ze Qi laden gaan ondersteunen, een laadkabel minder mee is altijd fijn.
Verder zijn het gewoon hele degelijke toestellen en ik ben nog steeds blij met met Fenix 6.
Ik ga er eigenlijk van uit dat ze over de complete linie (of op zijn minst de Fenix) LTE gaan uitrollen. Het levert een stap richting het abonnementsdienst voor de noodmelding oplossing die ze sinds 945 aan het uitrollen zijn. Eventueel draadloos laden naast de solar oplossingen.

Ik hoop ook andere softwarematige functies, zoals trainingen die meerdere sporten beslaan (bijvoorbeeld triathlon inclusief de overgangen, maar dat je de stappen kunt configureren), groepsvinden als je je loopgroep even uit het oog verloren bent (where's my buddy?) en andere dingen zodat je je telefoon niet mee hoeft te nemen als je aan het sporten bent maar wel de volledige featureset hebt zoals sturen van je training over wifi als je thuis bent zonder je telefoon erbij te hoeven pakken.

Nu staat de fenix op zich wel redelijk bekend als een alleskunner, maar met de Enduro hebben ze ergens toch wel een hap uit hun eigen boterham genomen.

[Reactie gewijzigd door Taennyn op 19 december 2021 13:38]

Tevreden gebruiker hier van een Fenix 6X, die ik op relatief korte termijn alleen zou vervangen door een alternatief als er een nieuw model is met:
- OLED
- Touch, als aanvulling op de knoppen
- QI draadloos laden
- Betere HR detectie

Tot die tijd blijf ik lekker bij mijn Fenix, maar hou die Epix met een schuin oog in de gaten.
Vivoactive 3 komt uit 2017 en Vivoactive 4 uit 2018. Ik verwacht eigenlijk ook wel een nieuwe Vivoactive (5). Afgezien van een (soms) blank scherm :/ tijdens “wat lopen” én (zomaar) 87 trappen :) gelopen, ben ik best tevreden met mijn Vivoactive 3.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee