Garmin fēnix 6X Pro Solar-smartwatch heeft glas met transparant zonnepaneel

Garmin introduceert zijn fēnix 6-generatie sportsmartwatches. Er verschijnen verschillende modellen in drie maten: de 6S, 6 en 6X. Het topmodel, de 6X Pro Solar, is voorzien van Power Glass om met zonne-energie de accuduur te verlengen.

Volgens Garmin is de accuduur van de fēnix 6X Pro Solar 21 dagen in de smartwatchmodus, maar dat kan met 3 dagen worden verlengd door middel van zonne-energie. De fabrikant gaat er voor die cijfers van uit dat gebruikers het horloge de hele dag dragen, waarvan drie uur buiten in een omgeving met 50.000 lux. Zonne-energie wordt opgewekt met een transparant zonnepaneel dat in het glas van het horloge is verwerkt. Garmin noemt dat Power Glass. Alleen de 6X Pro Solar-uitvoering, die minimaal 950 euro kost, heeft de optie om de accu bij te laden met zonne-energie.

De fēnix 6X is de grootste van drie uitvoeringen in de nieuwe serie, met een horlogekast van 51mm en een 1,4"-scherm. De 6 is het reguliere model van 47mm, met een 1,3"-scherm, en de 6S is de kleinste uitvoering, met een 1,2"-scherm en een kast van 41mm. Alle modellen gebruiken transreflectieve lcd's, die bij zonlicht goed afleesbaar zijn.

De smartwatches hebben een nieuwe PacePro-functie voor hardlopers om hun inspanning af te stemmen op de route. Hardlopers kunnen op de horloges doeltempo's instellen of dat doen via de Garmin Connect-app. Alle uitvoeringen zijn voorzien van een verbeterde hartslagmeter en hebben net als hun voorgangers een pulsoximeter om het zuurstofgehalte in het bloed te meten.

De Pro-uitvoeringen van de nieuwe fēnix-smartwatches hebben 32GB opslagruimte en zijn voorzien van wifi. De goedkopere versies hebben 64MB geheugen en alleen bluetooth en ant+. Bij de Pro-uitvoeringen zijn Spotify- en Deezer-apps geïnstalleerd.

De smartwaches zijn te koppelen met een smartphone en kunnen dan meldingen weergeven van onder andere inkomende gesprekken, WhatsApp-berichten en e-mails. De horloges ondersteunen allemaal Garmin Pay voor contactloos betalen en hebben ingebouwde gps-ondersteuning.

Prijzen voor de Garmin fēnix 6 en 6S beginnen bij 600 euro. De Pro-versies van die horloges kosten minimaal 700 euro en Sapphire-varianten zijn er vanaf 800 euro. De grotere fēnix 6X Pro kost minimaal 750 euro. De 6X Sapphire-varianten zijn er vanaf 850 euro en de 6X Pro Solar kost vanaf 950 euro. Van alle horloges zijn er ook duurdere varianten met andere bandjes.

Garmin fēnix 6S Garmin fēnix 6 Garmin fēnix 6X
Afmetingen 42x42x13,8mm 47x47x14,7mm 51x51x14,9mm
Lensmateriaal 6S en 6S Pro: Gorilla Glass 3
6S Sapphire: saffierkristal
6 en 6 Pro: Gorilla Glass 3
6 Sapphire: saffierkristal
6X Pro: Gorilla Glass 3
6X Sapphire: saffierkristal
6X Pro Solar: Power Glass
Scherm 1,2", 240x240 pixels 1,3", 260x260 pixels 1,4", 280x280 pixels
Geheugen 6S: 64MB
6S Pro en Sappire: 32GB
6: 64MB
6 Pro en Sapphire: 32GB
32GB
Waterdicht 10 atm, 100 meter 10 atm, 100 meter 10 atm, 100 meter
Accuduur Smartwatch: tot 9 dagen
Horlogemodus: 34 dagen
Smartwatch: tot 14 dagen
Horlogemodus: 48 dagen

Smartwatch: tot 21 dagen
Horlogemodus: 80 dagen

Draadloze technieken 6S: bluetooth en ant+
6S Pro en Sapphire: wifi, bluetooth en ant+
6: bluetooth en ant+
6 Pro en Sapphire: wifi, bluetooth en ant+
Wifi, bluetooth en ant+
Vanafprijs 6S: 600 euro
6S Pro: 700 euro
6S Sapphire: 800 euro
6:
6 Pro:
6 Sapphire:
6X Pro: 750 euro
6X Sapphire: 850 euro
6X Pro Solar: 950 euro

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-08-2019 • 13:00

68 Linkedin

Reacties (68)

68
66
36
5
0
24
Wijzig sortering
Mooie horloges.

Ben zeer te spreken over mijn Fenix 5 plus. Fantastische batterij duur, Garmin weet de beloofde batterijduur waar te maken en dat zonder het scherm uit te moeten zetten, en het scherm is zelfs in de volle woestijn zon nog prima af te lezen (mijn telefoon, S10e, was op dat punt onbruikbaar :+ )
De horloges ondersteunen allemaal Garmin Pay voor contactloos betalen en hebben ingebouwde gps-ondersteuning.
En Galileo en Glonass, niet geheel onbelangrijk voor een dergelijk horloge.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 29 augustus 2019 13:21]

Eens! Ik heb de 5X en het is gewoon een top horloge. Ook de App en integratie met externe sensoren is erg goed. Echt een aanrader, ik ga ervan uit dat deze opvolgers dan ook erg goed zijn. Kan me wel voorstellen dat voor sommige mensen de prijs wat hoog is.
Echt een aanrader, ik ga ervan uit dat deze opvolgers dan ook erg goed zijn.
Daar ga ik ook van uit.

DCRainmaker heeft in ieder geval zijn recensie al online staan: https://www.dcrainmaker.c...-solar-series-review.html
Top horloges! Ze zien er verfijnd en vrij elegant uit voor een sporthorloge. Alleen tellen de argumenten niet zwaar genoeg om over te stappen van de Fenix 5 generatie. Wellicht als mijn huidige horloge (ooit) kapot gaat. (Nokia 3310 kaliber :) )
Mis je eigenlijk geen touchscreen? Hoe lees je dan notificaties, altijd via die knoppen gaan is toch omslachtig?
Je moet bij de fenix serie uitgaan van gebruik met handschoenen aan of tijdens een activiteit (constant bewegen van je lichaam), denk aan outdoor, vocht, bergen, sneeuw. Dan is een touchscreen als navigatie niet handig of zelfs niet te doen.

Je raakt vrij snel gewend aan de knoppencombinaties voor notificaties.

[Reactie gewijzigd door trotle op 29 augustus 2019 16:56]

Touchscreen, op een scherm van een duim groot. Van zodra je je vinger op h et scherm zet, zie je niks meer :+

Ik heb een forerunner 245 gekocht ipv een vivoactive net omdat die met knoppen werkt ipv touch ...
Heb een tijd terug een Samsung Gear Fit pro 2 met een touchscreen, ondanks de mooie interface prefeer ik alsnog knoppen op een smartwatch. Toegegeven het was wel eventjes wennen maar Garmin heeft de (vijf) knoppen vrij logisch ingedeeld.

Smartwatch schermpjes zijn vaak vrij klein waardoor je al snel een groot deel van het scherm bedekt met je vinger. Daarnaast werkt een touchscreen minder in vochtige omstandigheden zoals regen, sneeuw en onder water, of wanneer je handschoenen aan hebt. Knoppen werken altijd ongeacht de omstandigheden of wat je aan hebt.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 29 augustus 2019 16:47]

Nee ik ben blij met de fysieke knoppen. Inderdaad zoals eerder door anderen al gemeld, ook met natte vingers en handschoenen te bedienen. Omdat het fysieke knoppen zijn hoef je tijdens het bedienen ook niet continue naar je scherm te kijken en kun je bijvoorbeeld je ogen wat meer op de weg houden. En je hebt bijvoorbeeld bij hardlopen direct een knop voor pauze en een andere voor nieuwe ronde in plaats van een meer omslachtige bediening via het scherm. Inderdaad eventuele notificaties lezen is daarentegen weer wat meer werk, maar ik gebruik die meer om in de gaten te houden van wie er berichten binnen komen. Als ik er iets mee moet doen pak ik toch de telefoon.
Gemiddeld verbruikt mijn Fenix 5 5% energie per dag (hartslagmeting 24/7 aan en BT aan) en 5% per uur als ik sport met GPS op stand "normaal". Ik ben idd prima te spreken over de batterijduur, dit in tegenstelling tot de Samsung Gear S3 die ik eerst had. Die ging nog geen 2 dagen mee zonder dat hij aan de lader moest.
Idem met apple watch, de meeste mensen die ik ken laden hem iedere avond op.
Zelf kan ik net 2,5 dagen halen met mijn serie 4.
Toch red ik het niet met de accu bij 100 km+ zeker als het parcours flink technisch is dat is wel jammer.

Je kunt wel Ultratrac mode enablen maar dat is toch minder nauwkeurig daarom heb ik er nu een Fortrex 601 bijgekocht, 48 uur navigeren en gewone AA batterijen :)

[Reactie gewijzigd door mkools24 op 29 augustus 2019 17:11]

Ik heb voor mijn Fenix 5 100 Euro meer uitgegeven voor een type met Sapphire glas. Absoluut geen spijt van. Ik draag hem ook tijdens mijn werk als motorvoertuigen monteur en tijdens verbouwing van mijn woning, eigenlijk gewoon 24/7 en absoluut geen krasje te zien op het glas!
Ik sport ook op mijn oude dag met zo'n Garmin ding. Schitterende Watch, hoef niks anders meer. En Garmin heeft geluisterd. Nu we allemaal groen moeten worden van de regering, is zonne-energie een nuttige aanvulling. Nu nog onze sportieve bewegingen omzetten in energie. En contactloos opladen is ook nog mijn wens.
De sporthorloges van Garmin worden jaar na jaar duurder maar voegen voor de sporter weinig toe. De saturatie van sportfeatures is ongeveer bereikt met de Fenix 3. Die kostte bij release in 2015 iets van een 450 euro. We zijn 4 jaar later en de prijs is verdubbeld voor de Fenix 6. En voor wat? Garmin Pay, muziek kunnen luisteren, maps, sapphire glass, ... *geeuw?*

Als het je echt om de sport te doen is, koop een Fenix 3 nieuw (of tweedehands) voor 250 euro en je hebt nooit nog iets anders nodig. Dat ding verzamelt al zoveel metrics dat zelfs professionals er meer dan voldoende aan hebben (met externe analysesoftware).

Als je echt serieus bent over hardlopen: je kan er ook de Stryd pod op aansluiten die kracht kan meten voor nog eens 250 euro (nog steeds 450 euro goedkoper dan de Fenix 6).

My 2 cents. Voel je vrij om het oneens te zijn :)

[Reactie gewijzigd door TheBlackbird op 30 augustus 2019 10:50]

Wat mij vooral verbaast is de snelheid waarmee ze updaten. Mijn 5X was ineens bijna niets meer waard na de spontane introductie van de 5X plus. Enige extra is de NFC, een leuke functie maar niet genoeg om te upgraden (en dus weer 500 euro bij te betalen!).

Dat zal dus straks met de 6X niet anders zijn, maar goed dan kan je misschien weer goedkoop een 5X plus kopen..
Eens, maar Garmin heeft ook nog de Instinct voor €250, een instinct, zonder alle overbodige functies.
Zelf zeer tevreden over.
Ik hoop op een casio jaren 80 stijl smartwatch. Meeste zijn me te groot of lelijk
Leuk die nieuwe modellen, maar zo lang hun software ondersteuning en updatebeleid zo brak is als maar kan zijn, blijf ik erbij weg.

(Ervaring met Fenix 3HR en 5X)
Ik ben benieuwd wat die ervaringen dan precies zijn. Heb zelf nu net mijn eerste garmin (forerunner 245) en ben best onder de indruk van hun software.
Je kan de officiele Garmin forums erop naslaan. Met elke softwareupdate introduceerden ze nieuwe dingen, maar gingen er een hoop oude dingen stuk. Hoogtemeter heeft nooit goed gewerkt, automatische calibratie ervan is een drama. VO2max metingen waren ook op z'n zachtst gezegd onbetrouwbaar. Hartslagmeting erg onnauwkeurig en GPS nauwkeurigheid was zeker niet best in class.
Het smartgedeelte is ook maar halfslachtig. Bij de 5X bijvoorbeeld dingen ze emoticons ondersteunen in de alerts, maar toen daar een update van kwam, hebben ze dat nooit meer bijgewerkt. Zat je weer met allemaal vraagtekens in je berichten.

Ik zeg niet dat het met elk model zo gesteld is, want ze draaien zeker niet allemaal dezelfde firmware. Ik geef alleen aan dat ik deze ervaring had.
Tja, zoals altijd zul je vooral de mensen horen die klagen...

Wat betreft je ervaringen, snap wat je bedoelt maar een deel is ook een (naar mijn idee) design issue met de F5 serie...

OHR: Doordat de F5 serie een stuk zwaarder is dan bijv de 935 beweegt deze sneller op je pols en dit levert slechtere OHR metingen op. Sowieso is OHR eigenlijk alleen/vooral geschikt voor 24/7 meten en loopjes op een vast tempo. Intervallen gaat maar matig (soms goed, soms slecht) en ook fietsen/kracht oefeningen zijn beperkt qua OHR (fietsen opnieuw vooral door het trillen, maar ook doordat je iets vastgrijpt en dat het meten bemoeilijkt, zelfde verhaald us bij krachttrainen)

GPS: Heb zelf de F5 geretourneerd om deze reden, maar dit was/is een design issue (is bij de + serie ook aangepast geloof ik). De locatie van de antenne icm de metalen behuizingen zorgden voor erg makkelijk verstoorbare GPS... Overigens dacht ik dat de 5x het nog best prima deed ivm iets ander design.

VO2Max: Al dit soort stats zijn meer richtlijnen, bij mij lijkt het redelijk overeen te komen maar het is erg zwart/wit qua bepalen.

Hoogtemeters: Was idd bij de vorige serie een probleem, bij de 945 lijkt dit nu opgelost (auto calibratie icm gps staat nu standaard aan).

Maar zowat elk horloge heeft zijn issues, voor mij is de garmin iig de beste allround oplossing.

En 'software beleid zo brak als maar kan' is ook nogal overdreven naar mijn gevoel. Het komt idd wel eens voor dat nieuwe bugs geintroduceerd worden bij updates, maar over het algemeen hebben ze regelmatig software updates en wordt alles, voor zover mogelijk, ook weer redelijk vlot verholpen. Zelf doe ik vooral aan hardlopen met wat fietsen erbij en heb eigenlijk nooit noemenswaardie issues gehad.

FR230 -> FR735xt -> F5 (heel kort) -> FR935 -> FR945
Hier ook een tevreden 245 gebruiker. Bluetooth verbinding is zooooveel stabieler dan mijn vorige tomtom horloge.
Is het echt zo slecht gesteld (ook met de 5X?) De mogelijkheid om custom apps te installeren trekt mij wel een beetje naar Garmin. Ik had het vermoeden dat de meeste issues komen door de custom apps maar de basis software is dus ook al brak?

Ik heb nu een Polar Vantage V waar ik nooit issues mee heb, echter kan die een stuk minder.

Jammer trouwens dat er geen specs bij staan over hoe lang deze horloges met GPS en OHR aan kunnen werken voordat de batterij op is.
Ik heb de 5X en mijn ervaring zijn erg positief. De hartslag meting is in principe goed maar korte stevige intervallen pak je met deze polshartslagmeting niet altijd goed mee. Kun je indien gewenst een borstband aam koppelen (heb je voor zwemmen zeker nodig). Custom schermen, updates en hun App ervaar ik wel als erg goed.
Om te zwemmen heb je wel nog een andere borstband nodig dan voor het lopen, want de borstband moet zelf alle hartslaggegevens kunnen opslaan (ANT+ of Bluetooth communicatie gaat in water veel minder ver dan in lucht). Garmin heeft daar wel de HRM-Tri voor, daar kun je mee lopen/fietsen én zwemmen, maar die is dan weer niet geschikt voor in zwembaden (als je hard afduwt, kan die afglijden). Je zou met een HRM-SWM (specifieke zwem borstband) ook kunnen hardlopen, maar die is dan weer zeer oncomfortabel.

Daar tegenover is het op de Fenix 6 serie (en de Forerunner 945) nu wel mogelijk om de optische hartslagsensor te gebruiken bij het zwemmen. De nauwkeurigheid is wel wat minder dan een echte hartslagband natuurlijk, zelfde probleem zoals bij lopen en fietsen.
Nergens problemen mee op mijn FR 735XT en Fenix 5, gebruikt voor hardlopen, skeeleren en open water zwemmen. Iets dat goed werkt hoeft niet elke 4 weken geupdatet te worden. Dat sommige apps niet correct functioneren ligt niet aan Garmin, dat zijn 3rd party apps waar een ontwikkelaar voor verantwoordelijk is.
Ging niet om 3rd party apps. Basisfunctionaliteiten van het horloge die bij de ene update het wel deden en bij de andere niet. Zie hieronder voor meer toelichting.
Ik heb een Garmin Edge 820 fiets GPS.

Als je on device software bedoelde geef ik je gelijk, dat gaat nogal traagjes. Maar de web-app en android app vind ik toch zeer goed.
Mooie horloges.
Hoe lastig is het om hier wat eigen apps voor te ontwikkelen?
Zie dat garmin wat api's heeft. Verder claimen ze open source code te hebben, zo dit klinkt goed.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik heb 4 IQ-apps in de store van Garmin staan. Het ontwikkelen gaat in de taal MonkeyC. De taal lijkt op C/Java. De taal is niet zo rijk als Java en deze is weak typed (niet mijn voorkeur). De documentatie vind ik goed. Er is een plugin voor Eclipse, helaas niet voor IntelliJ. De SDK is te downloaden voor Windows en Linux maar ik heb hem nog niet werkend gekregen op mijn PC met Gentoo Linux. Ik ontwikkel de apps daarom nu onder Windows.
Het ontwikkelen is mijns inziens goed te doen, je zult veel zaken zelf moeten programmeren zoals het omzetten van 24 uurs tijd naar 12 uur of het omzetten van graden Celsius naar Fahrenheit.
Het aanmelden als developer en het publiceren van apps is gratis.
Dank u voor uw reactie
Zo te horen kan ik hier wel een leuke hobby aan hebben.
Apart dat ze voor een zo een onbekende taal zijn gegaan, i.p.v. bijv lua of miro python.

Nog maals bedankt voor de inzichten :)
Mooi! Er mogen van mij wel meer smartwatches met transflectief scherm uitkomen. OLED kost erg veel stroom om altijd aan te hebben, en persoonlijk vind ik raise to wake maar niets. (in het donker moet dat met een transflectief scherm natuurlijk ook, maar liever alleen 's avonds nodig dan altijd nodig)
Kijk dan ook eens naar de nieuwe Amazfit Sportswatch 3 (de opvolger van de Stratos) met volledig rond transflective display.

(Ik had de Tweakers redactie al getipt vorige week, maar tot nog toe geen enkele melding hierover)
Ik heb nu de Stratos 2S en ik ben er aardig tevreden mee. Batterijduur zou nog wel iets langer mogen (had hiervoor de Bip)
Ik had/heb het zelfde, eerst de Bip nu de Stratos. Maar nu komt de Amazfit GTS (Nieuwe Bip), dat is ook weer een interesante watch!
Niet alle voorgangers hebben een pulsoximeter voor het meten van de verzadiging. Ik heb zelf een 5 Plus en die heeft dat niet. Alleen het duurste model, de 5X plus heeft dat.

Vraag me af hoeveel beter die hartslagmeter is. Merk indd wel dat die van de 5 soms veel lagere hartslag aangeeft dan wat mijn lijf me vertelt.

[Reactie gewijzigd door da Burp op 29 augustus 2019 13:11]

Wat feitelijk met alle horloges geldt, afhankelijk van hoe strak je het horloge om je pols doet, wordt bij een meer beweeglijke activiteit op een gegeven moment de hartslag meting onbetrouwbaar.
Voordeel is wel dat alle hartslag banden (ant+ en/of bluetooth) herkend worden en de fenix feilloos de meting overneemt, weergeeft en vastlegt in de activity log (samen met bijvoorbeeld de gps meting van het horloge zelf).

Met de 5X (voorganger van de 5X plus) merk ik dat de hartslag meter op zich erg nauwkeurig is, afwijking is maar 1 a 2 procent ten opzichtte van een harrtslag borstband.
Waterdicht: 10 meter, 100Atm ??
Op 100 meter diepte is de druk 11 Atm (1 Atm van de atmosfeer en 10 Atm van 100 meter water)
Veel gemaakte fout
10 atm, 100 meter. Goed lezen ;)
Dan blijft het punt van hvveen overeind staan dat 100 meter diepte gelijk is aan 11 atm (of 11 bar). Je hebt namelijk 1 bar op zeeniveau, dus 2 bar op 10 meter diepte, 3 bar op 20 meter diepte, etc.

Overigens beetje onzinnige informatie omdat recreatief duiken niet dieper gaat dan 40 meter.

[Reactie gewijzigd door Marc_us op 29 augustus 2019 13:30]

Je hebt formeel gelijk, maar in de wereld van horloges wordt dit nooit anders vermeld. Het gaat hier om relatieve druk, jij hebt het over absolute druk.
Inderdaad! Wat mensen ook nog wel eens vergeten is dat een horloge dat tot 10 meter diep kan betekent dat ie stil liggend op 10 meter niet lekt. Moment dat je gaat duiken en zwemmen zelfs in een zwembad kan dat al problemem geven door extra waterdruk bij het bewegen. Vandaar de extra waterbestendigheid.
Ze trekken dat horloge ook niet vacuüm in de fabriek neem ik aan, dus om op 100 meter diepte geen water binnen te laten moet hij dan 10 bar drukverschil kunnen weerstaan.
Overigens beetje onzinnige informatie omdat recreatief duiken niet dieper gaat dan 40 meter.
Dat neemt niet weg dat er onder de Tweakers ook technisch duikers zijn (zoals ik) die wel dieper gaan. Maar die zal liever een duikcomputer meenemen, zoals een Shearwater Pteric, dan een Garmin smartwatch natuurlijk. ;)
Moet er niet aandenken dat ik met zo'n ding onderwater ga. Ik vraag me ook echt danig af of het een druk test is geweest of daadwerkelijk op -100m is geweest...
Maar die duikers snappen ook wel dat zo'n horloge daar niet geschikt voor is.. ;)

En dat de waterdichtheid op het doosje heel erg vaak sterk overdreven wordt. :P

[Reactie gewijzigd door Flagg op 30 augustus 2019 08:12]

Waarschijnlijk is het tot 10atm zeker veilig ook al is er tot bijvoorbeeld 11atm getest. Een beetje marge is wel prettig namelijk.
Je gaat nu wel even voorbij dat het horloge ook een inwendige druk heeft gelijk aan de atmosfeer (hij wordt niet vacuum getrokken bij productie).
Het gaat dus om het drukverschil, en dat is wel degelijk 10 Atm bij 100 meter diepte.
Goed begin zo met die solar ondersteuning op de smartwatch, hopelijk wordt het later nog beter en in de toekomst ook op de smartfoons.
Aparte is dat mijn citizen deze techniek al 10 jaar heeft. In de 10 jaar dat ik hem heb heb ik nog nooit het batterijtje te vervangen.
Ja, de techniek is er al lang, voor Citizen is de verwachting dat de accu het 20 jaar vol houd maar dan wel vervangen moet worden geloof ik. Echter tot dusverre, ook met deze Garmin Fenix 6X Pro Solar verbruikt een smartwatch te veel stroom dus moet je toch bijladen.
Heb ook Citizen Eco-Drive. Deze werken volledig op zonneergie maar zijn geen smartwatches. Synchroniseren wel de tijd automatisch via atoomklokken(mits in de buurt).

(De Seiko Astrons werken ook op solar power, meten positie ahd van GPS en kiezen dan ook nog eens de juiste tijdzone. Mooie klokjes met een prijskaartje en nog geen smartwatch.)
Ik verbaas mij er meer over waarom dit niet eerder is toegepast in smartwatches het is een vrij logische ontwikkeling.
2 redenen: een gewoon horloge heeft geen transparante zonnecel nodig omdat het een wijzerplaat lijkt
Daarbij is vermoedelijk stroomverbruik minder
Het eerste waar mijn oudere ogen altijd naar kijken is het display formaat. Altijd vreemd gevonden dat de 5X geen groter display heeft dan de 5 (1,2" 240p). Dat is bij de 6 serie nu wel het geval: 1,4" 280p voor de 6X tegen 1,3" 260p voor de 6. Maar aiaiai, wat een prijzen weer. Eerst maar eens een hardloopbril 8^(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee