OnePlus 9 en 9 Pro krijgen Android 12-update met ColorOS-kenmerken

OnePlus is begonnen met het uitbrengen van Android 12 voor de Oneplus 9 en 9 Pro. Het gaat om een stabiele versie van OxygenOS 12. Deze versie bevat een aantal kenmerken van ColorOS, het op Android gebaseerde besturingssysteem van zusterbedrijf OPPO.

OnePlus heeft op het moment van schrijven nog geen officieel bericht op zijn forum geplaatst over de komst van OxygenOS 12, maar gebruikers maken er al melding van. Daarbij lijkt er nog enige verwarring te zijn, omdat de Open Beta 3-versie en de nieuwe, stabiele versie volgens gebruikers hetzelfde nummer hebben. Op het forum van Tweakers maken gebruikers ook melding van de ota-update.

De stabiele release lijkt behoorlijk op de eerdere bètaversie die OnePlus uitbracht. Daarin zijn bepaalde systeemtools zoals de instellingen, het kiezen van thema's en de app-launcher allemaal min of meer rechtstreeks overgenomen van ColorOS. Wat de vernieuwingen in OxygenOS 12 betreft zijn er nu meer kaarten voor de Shelf. Ook moet de content van de kaarten in de Shelf nu beter zichtbaar en leesbaar zijn. Verder is het mogelijk om via pinch-to-zoom te wisselen tussen verschillende lay-outs in de Gallery en de donkere modus ondersteunt nu drie aanpasbare niveaus.

Chinese OnePlus-smartphones krijgen sinds maart ColorOS mee. De smartphonefabrikant zei destijds dat buiten China OxygenOS gebruikt zou blijven worden. In juli gaven OPPO en OnePlus aan dat ze wel hun codebase gaan integreren. Het nieuwe, geïntegreerde besturingssysteem zal waarschijnlijk volgend jaar uitkomen, wellicht gelijktijdig met de introductie van de OnePlus 10-telefoons.

Terugkijken: review van de OnePlus 9 en 9 Pro.

Door Joris Jansen

Redacteur

07-12-2021 • 09:09

70 Linkedin

Reacties (70)

70
70
31
0
0
34
Wijzig sortering
Mooi balen als je net een OnePlus heb gekocht :)
K*t skins à la colorOs is niet waarom ik een Oneplus 9 heb gekocht.. Als ik voorafgaand aan de aanschaf van mijn OP 9 had geweten dat er een transitie naar een skin had plaatsgevonden had ik deze telefoon nooit gekocht.
Je argument klopt niet.

Het mooie van OnePlus is namelijk dat je de bootloader kan unlocken zonder dat je garantie vervalt en zelf een complete vanilla build kan installeren.

Dat is voor mij de grootste reden om bij OnePlus te blijven; zonder gevolgen je bootloader unlocken en de volledige vrijheid van Android ervaren.

Nu TWRP officieel voor de OP9 (Pro) uit is kan ik ook weer vrolijk gaan flashen :)
Wouden ze de bootloader ook niet moeilijker maken te unlocken?
Ahh, die wist ik nog niet, dan stappen ze echt af van 1 van de core OP values...jammer.

Dan zou dit best wel eens mn laatste OP kunnen zijn ;)

Maargoed; ik hoef niet meer elk jaar een nieuwe telefoon (ik wordt ook oud(er)) dus dat zit dan wel goed.
Ja ik heb net vorig jaar de OP8 gekocht en ik voel me wel een beetje bekocht. Al die samenwerking met OPPO kwam precies nadat ik hem had gekocht.

Als ik dit geweten had, had ik hem niet gekocht. Ik doe meestal 3-4 jaar met mijn toestel. Ik denk dat ik nu maar voor de Pixel 6a ga als die uitkomt en dan grapheneos er op zet.
Ik ben persoonlijk erg blij met de samenwerking met Oppo en colorOs. De huidige besturingssysteem heeft namelijk vrij veel bugs en is vrij instabiel. All hoewel ik eerlijk moet zijn green grote hoop heb dat android 12 stabieler gaat zijn op mijn OnePlus. Maarja je kan alleen maar hopen.
Dat snap ik, al ben ik zelf niet echt bugs tegengekomen.

Maar OnePlus was een merk dat zich echt richtte op enthousiastelingen. Makkelijke unlock die nu moeilijker gaat worden, weinig aanpassingen aan het systeem / lichte skin (ik vond persoonlijk het aangepaste instellingenmenu al een beetje te veel). Het is niet voor niets dat het merk bij de tweakers erg populair was maar mainstream een stuk minder.

Het voelt nu erg alsof ze om zakelijke redenen gekozen hebben om beiden samen te voegen en dat er nu een beetje redenen bij gezocht worden waarom het goed voor de consumenten zal zijn. Maar dat het merk OnePlus zich meer op de algemene consument zal richten, lijkt me wel duidelijk.

Dat vind ik gewoon jammer, want het is niet de OnePlus waar ik voor gekozen heb toen ik hem kocht.
Hier idem, het word of een Pixel 6* of en een iPhone. Ik houd van consistentie en geen vage Skins die veranderen.

Samsung doet dit ook wel eens.
En een custom ROM installeren is voor iedereen weggelegd? :? Beetje vreemde aanname.
Het is een aanname voor de gemiddelde tweaker die op deze site zit; voor mij was dat bijvoorbeeld de hoofdreden om voor OnePlus te gaan.

En uberhaupt om voor Android te kiezen; daar heb je die vrijheid.
Ik denk dat de gemiddelde Tweaker tegenwoordig weinig kaas gegeten heeft van dat soort zaken. Hetzij geen interesse, of geen zin in dat soort dingen te hebben of kunnen. Ik heb de OnePlus 7T Pro en heb absoluut niet de behoefte om mijn telefoon te voorzien van een custom ROM, hoewel ik dat vroeger wel veel gedaan heb. :) De interesse is gewoon weg bij me en de standaard Android die OnePlus uitgegeven heeft op mijn telefoon volstaat prima en is redelijk in lijn met AOSP. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 7 december 2021 10:19]

Zelfde hier, ik wil gewoon een goedwerkende telefoon die doet wat ik wil dat het doet. Vroeger moest je daar je rom voor flashen, maar tegenwoordig bouwt google zoveel nieuwe dingen uit de flashing scene in, dat we dat zelf niet meer hoeven te flashen. Ik heb dus sinds mijn OnePlus 6T geen roms meer geflashed, en zit nu op de OnePlus 9 en die werkt net zo voortreffelijk.
Hopelijk is de Android 12 (OxygenOS 12) net zo vlot en uitgebreid als de OxygenOS 11 en niet teveel gebloat, anders is het vanaf volgend abonnement een Google Pixel. ;-)
Eens! Vroeger wel zitten kloten met het unlocken van bootloader (android) en Jailbreaken (iPhone). Maar tegenwoordig zie ik daar nog nauwelijks de toegevoegde waarde van.
Hier ook. Op mijn oude HTC HD2 (beste telefoon ooit...) heb ik ook volop gestoeid met custom roms. Windows mobile eraf en de nieuwste Android erop :)

Maar daar zou ik nu ook geen trek meer in hebben. Ik stoei nog wel met launchers maar de basis moet het gewoon doen.

Voor de duidelijkheid: op een site als Tweakers moet daar natuurlijk wel alle ruimte voor zijn. Het is de consumentenbond niet ;)

[Reactie gewijzigd door D-e-n op 7 december 2021 17:42]

Vind ik ook.

Kijk, als ik het moet doen uit redenen voor upgrades of de telefoon loopt trager dan doe ik het.

Als het niet hoeft, hoeft het niet. Maar ik persoonlijk neem mij daar dus de moeite voor,
O ja, dat is waar: op de site genaamd Tweakers mag je tegenwoordig alleen nog maar tips voor leken delen.
Gelukkig zeg ik dat niet, dus probeer me ook niet die woorden in de mond te leggen. Ik zeg dat hier diverse mensen komen met verschillende interesses, sommigen boeit een custom ROM dus niet bijvoorbeeld, anderen zullen er geen hol van snappen en willen het niet snappen. En dat is allemaal prima. :) Ik vind alleen dat we best wat minder vooroordelen mogen hebben over elkaar. Het is dus niet dat omdat je op een site komt genaamd Tweakers, van alle markten thuis moet zijn; ben jij dat wel, bijvoorbeeld? :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 7 december 2021 13:22]

Ik gebruik mijn telefoon ook voor het werk en dan kan ik dus niet beginnen met custom ROMs aangezien Intune dat niet accepteert.

Net wat Kanvua zegt, had ik geweten dat ColorOS op de OP kwam, had ik gewacht op bv de Pixel telefoon.
Misschien moet je je werkgever om een telefoon vragen als ze je beperken wat voor eigen telefoon je anders mag gebruiken??
Die krijg je meestal wel maar dat is vaak een fluttelefoon. Ik ben zelf mobiele admin en zelfs ik kreeg mar een Samsung A40. Dat ding is niet vooruit te branden met een hele work profile configuratie erop. Helaas gaan wij daar niet over maar het purchasing team van elk land.

Gebruiken van dat ding kan wel maar het is een frustrerende ervaring. Dus die A40 gebruik ik als testtoestel en mijn echte werk doe ik op BYOD.
Ik heb van de zaak een iPhone 12 maar die ligt in de kast. Ik wil niet met 2 foons rondlopen en vind de beperkingen niet zo heel erg, de tijd van custom ROMs heb ik wel een beetje gehad.
Misschien kun je hem aan @GekkePrutser geven. Toch een behoorlijk beter toestel dan een Samsung A40 :+
Hahaha ik heb ook nog Samsung S20 FE van de zaak liggen, die is al beter dan....
Is het bij jullie wel verplicht om een complete enrolment te doen?

Bij ons hebben we twee opties:
- Volledige enrolment via Intune company portal, die in het geval van Android een Work Profile aanmaakt
- MAM (Mobile App Management) waarbij je alleen de Microsoft apps installeert en daarop inlogt. Je hebt daarmee minder mogelijkheden (geen VPN, werk WiFi enz) maar de belangrijkste dingen kan je wel doen. We vereisen wel onze security (Lookout for Work app) maar staan wel unlocked bootloaders toe in deze mode. Ik gebruik het zelf ook zo. Ik was tot voor kort Intune architect voor mobiel.

Ik heb zelfs met MAM een work profile gemaakt met de Island app zodat ik toch de werk apps uit kan schakelen als ik dat wil. Best of both worlds.
Wij zijn verplicht een complete enrolment te doen, met name sinds Android 10 omdat IMEI's niet meer kunnen worden uitgelezen door Intune. Dus het moet wel via Google Enterprise en dus een work profiel.

De beperkingen op Android (no root, no sideloading) vind ik minder erg dan de beperkingen op het werk profiel. Helaas denkt centraal IT meer aan veiligheid dan functionaliteit.
Waarom is het IMEI zo belangrijk voor jullie dan? Inderdaad kan je dat niet meer zien met prive enrolments, en zelfs niet met de BYOD versie van Work Profile. Dan moet je echt een COPE (Corporately Owned, Personally Enabled) of COBO (Corporately Owned, Business Only) installatie doen (en dus het toestel te resetten want die enrolment kan je alleen doen vanaf de setup wizard van de telefoon).

Ik vind het vreemd dat ze bij jullie die methoden gebruiken, want die zijn alleen bedoeld voor zakelijke telefoons (telefoons die echt van het bedrijf zijn), niet voor BYOD.

Maar inderdaad, als dat de policy is dan zit je daar aan vast... Ik vind zelf een Work Profile niet zo'n probleem, op een krachtige telefoon is het allemaal wel te behappen. En ik vind het handig dat je met 1 druk op de knop alle werkgerelateerde apps en notificaties uit kan schakelen. Die scheiding is niet zo handig inderdaad maar het werkt twee kanten op: Je kan geen werk spul naar prive whatsapp kopieren (is overigens natuurlijk ook de bedoeling), maar je werk apps kunnen ook niets meer over je prive apps zien.

Ik kan me bijvoorbeeld nog herinneren dat we met de oude Android beheer API (Android Device Manager) een volledige lijst van apps konden zien. Dat heeft toch wel nare kantjes. Even een hypothetisch scenario: Je kon bijvoorbeeld ook zien als iemand een app als grindr heeft in een land waar homoseksualiteit streng verboden is. Als beheerder wil ik helemaal niet zoveel kunnen weten van een telefoon, alleen wat ik nodig heb om mijn werk te doen. Daarom was de oude beheer API zo slecht. Bovendien was hij niet gestandaardiseerd op veel gebieden waardoor toestel X functie Y weer niet aankon en had je plugins voor elk merk toestel om de missende functies aan te vullen. Het was echt drama. Met de nieuwe API's heeft Google de zichtbaarheid van privegegevens erg beperkt en dat is ook de reden dat die IMEI niet meer gezien kan worden bij privetoestellen.

Door de zakelijke en prive kant strikt te scheiden, kan de zakelijke beheerder zijn security boxjes aftikken in een veilige container op je toestel, en kan je verder onbegluurd met je telefoon doen wat je wil. Apple is zo ver helaas nog niet (al zijn ze er wel aan bezig met "User Enrolment").

Maar dit is ook de reden dat Intune geen rooting toestaat. Daarmee kan je namelijk vanaf de prive kant wel in de work profile rommelen.

Ik weet dat "Work Profile" voor gebruikers niet zo populair is, maar met het bovenstaande wou ik toch even aangeven dat het wel degelijk voordelen heeft op bijv. privacygebied die je je misschien niet realiseert.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 7 december 2021 19:21]

We hebben dus geen BYOD policy maar alles is corporate owned. De OP mag in principe dus niet toegevoegd worden aan Intune, maar heb een uitzondering kunnen regelen.

In het algemeen vind ik een werk profiel erg handig. Net wat je zegt, je kan hem makkelijk uitschakelen en prive/werk is echt gescheiden. Grootste nadeel vind ik het niet kunnen zien van contacten en agenda. Met name agenda zou handig zijn als KLWP er wel bij kon zodat ik alle agenda's op mn homescreen kon zien.
Ahaa nu snap ik hem. Als het alleen voor zakelijke telefoons bedoeld was, dan is het allemaal een stuk logischer.

Wij zijn wel behoorlijk vrijgevig met BYOD maar alleen op mobiel gebied, op PC/Mac gebied mag er helemaal niks. Met name omdat die OSen het eigendom van documenten tussen zakelijk/prive niet strak regelen.

Dat van die kalenders is idd wel vervelend, en van contacten ook. Wat je wel kan doen is zoeken naar contacten in je werk app, dan zouden ze wel naar voren moeten komen (tenzij je werk dat heeft uitgeschakeld). Maar een lijst kan je dan weer niet zien vanaf de persoonlijke kant. Ja, ik vind dat ook raar. En voor de kalender is er helemaal geen integratie zoals je zegt. Ik hoop dat dat in toekomstige versies komt maar ik hoopte dat al sinds Android 9 dus tja...
Het niet kunnen zien van contacten en agenda is ook echt wel een centraal IT beleid en niet specifiek een belemmering in het werkprofiel. In Intune kan je opgeven dat specifiek contacten en/of agenda wel gedeeld mag worden met de prive kant. Daarom dat ik zei ze kiezen voor veiligheid over functionaliteit.

Met als gevolg dat iedereen hier het outlook adresboek exporteert en importeert in hun Google account om toch maar te zien met wie je Whatsapps bv.
Mijn argument klopt wel omdat ik geen zin heb om mijn bootloader te unlocken en te lopen kloten met custom roms. Daarnaast als ik het zou willen zou ik graag een official release van lineage willen maar die bestaat niet voor de oneplus 9 non-pro.

Ik wil een out of the box fijne experience en er niet zelf voor hoeven te beunen. Daar betaal ik tenslotte voor. Ik voel me als consument behoorlijk genaait en dit wordt absoluut mijn laatste Oneplus ooit.

De kale android ervaring, snapdragon 888 en wat extra nuttige features (zoals parallele apps) waren mijn reden om voor oneplus te gaan. Tot nu toe ben ik hopeloos teleurgesteld met de kwaliteit van foto's en video's maken, de stock software is nog nooit zo instabiel geweest en nu wordt er ook nog eens een skin geforceerd? Bedankt oneplus, hier zit niemand in de oneplus community op te wachten.

Na jaren fan geweest te zijn en meerdere oneplus telefoons in bezit te hebben gehad (one, 5, 6, 7 pro en nu 9) ben ik nu ook genezen van deze Chineese meuk.
Volgens mij is het meer jouw argument wat niet klopt. Jij zegt namelijk dat zijn argument dat hij OnePlus voor de UI heeft gekocht niet op gaat omdat hij zelf een custom rom kan installeren?

Een UI kan een prima reden zijn om een apparaat te kopen, dat hoeft niet te betekenen dat je ook jezelf helemaal moet gooien in het unlocken van een bootloader etc.
Daarnaast zijn natuurlijk echt niet alle ROMs even stabiel. Niet erg als je het leuk vindt om mee bezig te zijn, vrij irritant als het je main device is en je gewoon een telefoon hebt gekocht die je op dat moment aantrekkelijk vond door de software.

Dus prima dat jij vrolijk kunt gaan flashen, en dat het voor jou de grootste reden is om OnePlus te kopen, dat maakt het niet de enige reden om OnePlus te kopen.
Maar zodra je de bootloader unlocked gaat Google Pay moeilijk doen over de veiligheid van je device, en kan je geen betaalopties toevoegen ;)
Ja het is sowieso nogal een probleem dat er geen privacy-gevoelige mobiele betaalprovider is. Zowel Google Pay als Samsung Pay lopen allebei nogal mee te gluren. En met Apple kan ik niet doen wat ik wil.
uhm, nee?

Ik heb een unlocked bootloader en ik kan nog gewoon vrolijk pinnen met m'n telefoon.
Sterker nog...doe dat nu al zo lang dat ik de pincode van m'n bankpas niet meer uit m'n hoofd weet.
(lang leve LastPass)

Netflix etc. werkt ook gewoon normaal.

De OP9Pro heeft in mijn bezit welgeteld 30 minuten met een locked bootloader geleefd.
(en 2 uur zonder root).
Het enige wat ik niet kan op m'n telefoon is inloggen op de sharepoint omgeving van m'n werk.

[Reactie gewijzigd door tmaniac op 8 december 2021 09:56]

Zonder gevolgen is niet helemaal waar. Er zijn zat apps die wel een probleem maken van draaien van andere software.

Full hd Netflix bijvoorbeeld, dat kan toch niet meer?

[Reactie gewijzigd door twowheeler op 7 december 2021 14:54]

Ik hield vroeger altijd van de bijna stock Android op de OnePlus. Is er iets wat je me kan aanraden?
Nergens staat dat die ColorOS skins ook op oneplus geduwt worden als standaard.... ze gaan de codebase delen en het meeste zijn launcher die je niet MOET gebruiken. De instelling layout is iets jammer, maar dat is een gevolg van al de IOS liefde (zoals samsung, MIUI) met een kut design voor mensen die zelfs niks willen/kunnen instellen.
Daarin zijn bepaalde systeemtools zoals de instellingen, het kiezen van thema's en de app-launcher allemaal min of meer rechtstreeks overgenomen van ColorOS.
Leg mij maar uit hoe ik dat kan vervangen voor de stock indeling..

Dit is de reden dat ik ervaar alsof het geforceerd wordt. Dit wil ik niet. Ik heb gekozen voor een merk wat (near) stock ervaring biedt maar na 1 major-update wordt dit teniet gedaan.

[Reactie gewijzigd door kanvua op 7 december 2021 10:06]

Mogelijk zitten er opties in waardoor de ouderwetse OnePlus skin in te stellen is? :)
OxygenOS is ook "een skin", wijkt ook stevig af van plain old AOSP. Neemt niet weg dat ColorOS daar nóg verder vanaf ligt.

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 7 december 2021 14:21]

Ik heb net de OnePlus 9 Pro gekocht. Dit is mijn eerste OnePlus telefoon en de enige telefoon waarbij ik zo veel bugs ooit heb gehad. De muziek/Google Podcasts menu die in de quick settings stond die is nadat ik het een keer heb uitgezet, permanent verdwenen, ik krijg het niet meer terug. YouTube die unpaused zichzelf. En vandaag besloot mijn telefoon uit zichzelf te resetten. Bij mijn vorige telefoon had ik een knop waarmee ik alle cache in een keer kon verwijderen, bij de OnePlus heb ik hier per se een externe app voor nodig.

Dus als een update naar Android 12 met een ColorOS skin in ieder geval deze bugs eruit haalt, ben ik meer dan gelukkig. Ik snap al die OnePlus fanboys niet die van de ene kant de telefoons de hemel in prijzen, aan de andere kant continu over alles aan het janken zijn, terwijl zulke basis dingen nog niet eens fatsoenlijk werken en vol bugs zitten... Voor de duidelijkheid, mijn OP9 Pro is nog niet eens een week oud, met nauwelijks apps erop.
Dat is vervelend. Ik was OnePlus fan, heb jarenlang een OnePlus One gehad (echt een top ding) en daarna nog jaren met een OnePlus 6 gedaan. Ook heel blij mee geweest.

De reden dat ik fan was: betaalbare flagships zonder bloat met een verse, kale Android ervaring.

Dat is de laatste jaren dus helemaal omgeslagen. Ze zijn duur, niet per se meer te vergelijken met "flagships" en de software is ruk en wordt met elke update meer volgestopt met crap. Ik denk dat dit alleen maar erger wordt als er wordt gefocust op een skin en niet op stabiliteit en functionaliteit.

Voor mij geen China phones meer.

Ik type dit vanaf m'n Samsung S20 FE en daar ben ik héél erg door verrast (in positieve zin). Je krijgt er wel wat Samsung apps en andere apps bij die niemand gebruikt maar die kun je gewoon verwijderen. Scherm is top. Software stabiel. Aanrader!
Met beta 1 en 2 zeeeerrr veel issues gehad, heb mn device echt moeten wipen.
Maar nu is mn 9pro opgestuurd voor gebroken achter kant, heb hem in uurtje of 2 terug, meteen de 12 installeren dan ! :)
(fyi backcover replacement 78€)
hier ben ik altijd jaloers om. Doe met mn iphone zo voorzichtig en er een lelijk dik hoesje om. Want de kosten van reparatie zijn net zo hoog als een nieuw toestel :(.
Totaal offtopic, maargoed :)
ja ik had hiervoor een OnePlus 8 pro, ook eens opgestuurd voor gekraste lens. 38€ volledig nieuwe Space Marine Blue backcover.
Nu is dit dubbel zo duur, was een redelijke verrassing.
Maar zoas je stelt, dat ze de kosten voor herstellingen zo laag houden is geweldig.

Zeer benieuwd naar de stable 12 !
Missschien is dit helemaal offtopic maar:

Oneplus watch screen replacement is €130,- terwijl nieuwe €160,- kost.
Nu met een kapot scherm rondlopen tot hij helemaal niks meer doet en dan kopen we wel een nieuwe
Dat is best snel! Doen ze goed (wel alleen het flagship).

[Reactie gewijzigd door Flipm0de op 7 december 2021 09:20]

Vind je? Android 12 is al meer als 2 maanden uit. Overigens stromen de bug meldingen binnen op bijvoorbeeld https://forum.xda-develop...le-issues-thread.4371701/ XDA Forums
Je hebt geen idee hoeveel werk het is om een Android OS up te daten naar een nieuwe versie.

[Reactie gewijzigd door thePiett op 7 december 2021 10:43]

Graphene OS is all meer dan een maand op android 12 en werkt super stabiel. En dat met been fractie van de resources van oneplus.
Dat komt omdat ze alleen Pixels ondersteunen. Daar doet Google al het meeste werk voor :) Zie ook https://grapheneos.org/faq#future-devices .

[Reactie gewijzigd door thePiett op 7 december 2021 10:43]

poehpoeh 2 maanden... Wat een eeuwigheid zeg. Ben je software engineer? Enige ervaring in het veld? Of dacht je soms dat een smartphone waar garantie op zit die bij honderden duizenden klanten ligt updaten en doortesten voor betrouwbaarheid zo simpel was als een nieuwe versie van chrome installeren?

Aan je reactie te zien heb je namelijk echt 0,0 context.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 7 december 2021 09:36]

Als je zelf context hebt, zou je moeten weten dat het relatief lang duurt. Het is niet dat OnePlus moest wachten tot 4 oktober 2021 vooraleer ze aan de slag konden gaan om hun modificaties op het OS door te voeren. Overigens, als ze wat minder zouden prullen aan het OS en meer richting stock Android zouden werken, konden ze makkelijker testen, sneller releasen en goedkoper langetermijnsupport leveren.
Je kan wel zo lekker denegrerend doen, maar het is niet alsof bedrijven zoals OnePlus nog maar 2 maanden hieraan hebben kunnen werken. Zij krijgen van Google uiteraard alle ondersteuning om, als ze willen, van dag 1 de beta al te kunnen draaien van zodra die publiekelijk gaat.
nee dat begrijp ik ook wel. In 2 maanden is het ook niet haalbaar. Maar mijn opmerking is meer dat 2 maanden geen hele gekke vertraging is
Ja dus de fundering is 2 maanden geleden neergezet en jij verwacht dat ze dan in een week een huis bouwen?

In 2 maanden een basisversie ombouwen naar een device specifieke versie met extra functionaliteiten geïntegreerd is gewoon snel :)
helaas zie ik dat de update niet heel stabiel is met 5g verbinding. persoonlijk wacht ik nog 1 update voor de zekerheid
Hopelijk gaat de batterijduur er wat op vooruit en wordt de lag op de camera minder
Ik laat een maat van mij die ook een 9 heeft, eerst wel even testdraaien voordat ik over ga :P
Van vrienden moet je het hebben! ;)
Hahahaha, naja, ik wil wel graag een stabiele telefoon hebben. Een maat van mij vind het niet zo super irritant als het ding af en toe onderuit gaat.
En hier zit ik nog op de POCO M3 met android 10 :'(
Bij Miui zie je geen verschil tussen verschillende Androids Je hebt Miui 12.5 waarschijnlijk en dat is overal dezelfde. Anders koop je een toestel van boven de €300, dan krijg je wel Android updates meerdere jaren en krijg je ze ook sneller. Xiaomi is ook al in de laatste fase voor zijn Miui 13 samen met Android 12 uit te brengen voor enkele toestellen binnenkort...

[Reactie gewijzigd door greatkz op 7 december 2021 09:43]

Net geinstalleerd en zie nu al een irritante wijziging. Onder persoonlijke instellingen waar je kleur kan kiezen, kon je voorheen een kleurcode ingeven. Dit gaat nu met een slider. Kan dus niet meer een kleur kiezen die precies past bij mn KLWP homescreen.
Back to Nova launcher

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee